Keresés

Aktív témák

• Keyoke

csendes tag

válasz nebulo5 #27938 üzenetére

Köszönöm a válaszokat, és a humoros linket. A hallásomat nemrég kivizsgálták, kitűnő. Én még nem fedeztem fel semmit sem, mivel nincs mit felfedezni. Ha igazatok lenne, akkor minden gyártó ráírná a dugvillára, hogy hogyan kell bedugni, és a legprobb erősítőhöz adna egy fáziskémlelőt is. De mivel ezekben az eszközökben egy trafóba érkezik a 230V, és a dugó fordításával a trafón eső feszültség fázishelyzetét tudod megváltoztatni, amit a trafó után kétutasan egyenirányítanak, nincs minek változnia. Vagy azóta kitaláltak jobb módot az egyenirányításra.
    A 618.340 forintos kábel a legjobb! Gondolom, ha Pakstól nem is, de legalább a legközelebbi trafótól kicseréli az illető ilyenre az összes vezetéket. :)
    Maradjunk annyiban, hogy a fületek biztosan jó, és sokat hallott, és szeretnétek valamit hallani. Valami pluszt, mert ez a hobbitok. Ezzel nincs is baj.

A hangfalkábeleknél más a helyzet, a szennyezés tényleg okozhat zajt, az impedancia fázistolást, szűrést. De pont ezért kérdeztem egy triviális dologra, mert akinek el lehet adni egy 618e forintos hálózati kábelt, annak bármit el lehet adni. És ő meg is hallja: a semmit. Plusz aki el próbálja ezt adni, ugyanúgy eladja az egyéb indokolatlan árú terméket is.

Kicsit úgy érzem vallási szint ez, mert igaz indokolni, mérni nem tudja senki, de sokan hallják. De talán egyszer megtérek...:)

Üdv,
    Keyoke

• Keyoke

csendes tag

Hi,

Olvasgatom egy ideje ezt a fórumot, azzal a reménnyel, hogy hasznos információkkal gazdagodom. Van viszont pár érdekesnek tűnő hsz, melyek kérdéseket vetnek fel bennem.
    Elsősorban a kábelekkel kapcsolatban merültek fel.
    Még a hangfalkábeleknél csak-csak értem, hogy OFC (bár elvben a különbség elhanyagolható). A hálózati dug-villa fordításnál csak mosolyogtam, de amikor megláttam egy kétszeresen árnyékolt tápkábelt, s annak árát, nevetni kezdtem.
    Szeretnék tisztán látni, kiknek a hozzászólásait olvasom: lelkes hifistákét, akiket a jó marketing könnyedén becsap, vagy a mérnöki tudományokban nálam magasabb szinten járó szakértőkét, esetleg pont a marketingesekét? Netán csak simán én vagyok a hülye, erre fenntartom a jogot.

Először kérem, valaki tisztázza előttem, mitől szólalnak meg szebben, pontosabban a hangok, ha a hálózati dugalj és az erősítő közé egy kétszeres ofc árnyékolású szuper kábelt kötök, és nem három darab réz drótot?

Aktív témák