- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
python1
veterán
Igen, a center mint már mondtam nagyon kevés az a centersugárzó kínálat ami az én ízlésemnek megfelelő a közép ármezőnyben. Magasabb árkategóriában találnék nekem valót,de az már a többi egység cseréjével járna ,legalábbis erősítőben.
Viszont észrevettem,hogy a HM erősítő saját centerkimenetét használva szinte elszívja a többi hangfal elől az erőt,ha külön végfokot használok csak a center erősítésére,sokkal jobb minőséget ill érthetőbb párbeszédeket,megfogóbb hangzást kapok.
De lehet,hogy bennem keresendő a hiba.Zolika46:én maradnék a frontoknál a centert és háttereket cserélném valamelyik ES szériára,erősítőben valami nagyobb h/k-t ajánlanék hozzá.
Azokban van elég kraft arra,hogy ne fulladjanak ki magasabb hangerőn sem.
Falakra ill mennyezetre mindenképp tennék hangelnyelő paneleket. -
python1
veterán
válasz
ZolikaE46 #50414 üzenetére
Nagyon tetszik az elképzelésed!
Hasonló az én elképzelésem is,ezt már lehet nevezni házimozinak.
Kicsit soknak tartom a megjelenítő előtt ill alatt a teknikát,esetleg oldalt elhelyezni?
De az irányelv meggyőző.Gratulálok,csak így tovább!
Nem kritizálni akartam a formavilágodat.
-
python1
veterán
válasz
Brandys #49681 üzenetére
Ezen hiába is agyalgatsz,páran ezen már átléptünk.
HM erősítő mozira,sztereó erősítő +DAC zenére,nincs az a HM erősítő ami lezenélne valamilyen jóravaló sztereó erősítőt.
Előszöris megpróbálhatod mint alternatívát,hogy veszel valami sztereó erősítőt és azzal megnézed,hogy mennyire elegendő a minőségbeli változás,utána gondolkodhatsz DAC-on.bajnokpityu,xtremetuning:a kábelekben teljesen egyetértünk,nem mintha a többiben nem.
-
python1
veterán
válasz
Warter #49618 üzenetére
Én a házimozit egészen más szemszögből közelítem meg,inkább hívnám otthoni térhangzást előállító berendezéseknek.
Amik lehetnek drágábbak ill olcsóbbak,kinek mire van pénze,szüksége.
Házimozi az én megközelítésemben azt jelenti,hogy külön álló erre a célra felkészített helyiségbe, az arra a célra gyártott magas minőségű eszközök szakszerű telepítése,mely teljes értékű mozi környezetet,hangulatot hoz létre.
Természetesen lehet törekedni a nappali minél tökéletesebb behangosítására,de figyelemben kell tartani azt is,hogy elsődlegesen más funkcióknak is meg kell felelnie.
Ezért én sem tartom helyesnek méregdrága berendezések teleszórásával a mindennapi életterünket,inkább törekedjünk a stílusosságra ill szinergiára. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #48894 üzenetére
Hát ez egyértelmű.
Zenére én sem használom,csak háttérzenére,rádiózásra de az igazi nagybetűs zenehallgatásra én is másik rendszert használok.
De azért hozzá kell tenni,hogy többcsatornás zenehallgatásra elég kellemes tud lenni.
-
python1
veterán
Csatlakozom én is,elvérzik?
Németben,Swédben H/k vannak jelen elég jelentős hányadban,csak itt ahogy Béci is szokta javasolni,hogy az erősítőnek legalább a háromszoros árban kell hozzá választani hangsugárzót,elv van jelen.Tehát magasabb árfekvésű hangsugárzók vannak "ráaggatva" így aztán tényleg mást hallok mint otthon,ahol kicsit kevesebb pénz van erre. -
python1
veterán
válasz
Dorian #48876 üzenetére
Igazából Dalikkal nem hallottam H/K erősítőket de JBL ES,Canton,ELAC okkal igen,szerintem nagyon jól tette a dolgát,és ezek a hangfalak mind 1 milla felett voltak árban.
Pont 360-ast hallottam ELAC hangfalszettel(4000 eur lehetett) amivel valami iszonyú dinamikával és zeneiséggel szólt.
Most megmondom őszintén, Pioneer vsx ax5i helyett kis h/k van bekötve és teszi szépen a dolgát, nem kis megelégedésemre. -
python1
veterán
Nekem vagy is nem vettem észre többletkiadást,hozzá kell tennem,hogy nekem minden háztartási gépem ill izzók minden full energiatakarékos osztályba tartoznak(nem fizetek sokat).Mindennap legalább 12-órát ment,pici gyerek folyamatosan,részlegesen azt nézte,PC-t viszont észrevettem,hogy lett új a nagyobbik gyereknek.
Mit értesz beégésnek,azt tudni kell ha természetesen hosszú ideig valamilyen fix motívum van a képernyőn utána kis ideig látszódik,de a frissítést követően azonnal elmúlik,tehát a mostani Plazmák már nem égnek be.
Meg akkor az sem elhanyagolható,hogy 50-est tudsz venni annyi pénzért.
Igen ezt neked kell eldöntened.
Az biztosan nem fog,meg semmi sem.
-
python1
veterán
Van egy olyan funkció,hogy beégés elleni védelem aminek az a lényege,hogy bizonyos időnként elmozdítja a fix pontokat valamilyen irányban,szinte észrevehetetlen.
De a te esetedben ha monitorként szeretnéd használni,amit őszintén szólva nem értek 50cm-ről nézve minek 42-es TV,nekem 82 cm-es monitorom volt 2-évig az még elment.
Ha meg nem egész nap menne mint monitor akkor nyugodtan vehetsz plazmát,amúgy is aztszem plazmagyártók is gondolkodtak,hogy piacra dobnak monitor méretű paneleket. -
python1
veterán
Én használom PC-n is a plazmát már legalább 2-3-éve,meg természetesen mozi,tvzni is de nem vennék lcdt fő megjelenítőnek.
Nekem kimondottan rossz tapasztalataim vannak a samu LCD-kel,kb a 3.-ra tudtam jót kifogni,tele pixelhibával,zöld háttérvilágítás stb,LG-vel viszont a ledessel,plazmával semmilyen minőségi problémáim nem adódtak.
Viszont mikor a Plazmát vettem nagyon vacilláltam Panasonic LCD-n is,ha az LCD-re esett volna a választásom akkor pana lett volna.
Mai viszonyokat nézve viszont nem tudnék választani az LCD,LED tévék között,annyira egyformák a minőségük,hogy szinte csak a pénztárcád a meghatározó. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #48386 üzenetére
Nemá.
-
python1
veterán
válasz
madgie #48349 üzenetére
Én egyszerűen kikapcsolom a + mély csatornát vagy a center hangerejét veszem feljebb,hiszen este amúgy sem lehet annyira élvezni a mozihatást panelben.
Megmondom őszintén a DRC.t mint funkciót én sem szeretem,de a hangerő tekergetést még jobban utálom,meg az asszony sem szereti.
-
python1
veterán
válasz
daniel2121 #48326 üzenetére
Szerintem mind lejátsza.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #48321 üzenetére
Jaj de köszi!
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #48319 üzenetére
Köszi!
Megnyugodtam,én is abban grabbelek.
Viszont ilyen flac (24/192)-es formátumról még nem is hallottam.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #48312 üzenetére
WAV-ban archiválsz?
-
python1
veterán
válasz
ginola #47777 üzenetére
Igen ez igaz,de azt is hozzá kell tenni,hogy a H/K erősítők érdekes módon mindenevők hangfal tekintetében,hallottam már mindenféle hangfallal társítva,soha nem vallottak szégyent.
Visszafelé már nem volt ez így(DENON,ONKYO),természetesen egyénfüggő is a dolog,meg inkább pénztárca. -
python1
veterán
válasz
Ed Parker #47761 üzenetére
Nekem a DENON túl simulékony,ami mozinál nem túl jó,amolyan csokoládés hanggal.
ONKYO viszont száraz,mindent egy hangmagasságban próbált elém tárni.H/K nál maradtam, mozihangzásban nagyon tetszenek a karakteres hangok,koherens módon vándorolnak a hangok hangfalról,hangfalara.
Zenére egyiket sem használnám.
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #47757 üzenetére
Mindenképp processzor/végfok megoldás,már csak a zene miatt is.
Egyenlőre a Pioneer szolgáltatja a proci szerepét, végfokokat még nagy erőkkel keresem hozzá vagy is nem is hozzá,csak valami jó végfok koncepción gondolkodom.
Nemrég csesztem el 2db VINCENT monoblokkot,végül is annyira nem bánom.Hangfalak azok amik jobban izgatnak,amik igazán tetszenek karakterbe nagyon drágák,de valami megoldást hamarosan találok,legalább is remélem.
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #47752 üzenetére
Egyetértek!
Viszont én megtartottam a vsx mellett és még mindig élvezettel hallgatom.
Sőt elárulom,hogy jelenleg a mostani hangfalszettel jobban szól,mint a 2-3x annyiba kerülő pioneer,érdekes.Valahogy mindig kimaradt a vásárlási listámról DENON ill ONKYO, pedig már elég sok erősítő megfordult nálam az utóbbi 5-évben,de mire meghallgattam és a vásárlásra került a sor valahogy elpártoltam tőlük.
Szerintem már nem is izgat ez a két márka annyira,lassan kialakul a kép a saját álomrendszeremről. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
vendingo #47724 üzenetére
Még egy problémával fogsz szembesülni,mégpedig a subbod nem aktív,tehát külön erősítő nélkül nem tudod meghajtani.
Úgy tudod megoldani mint az öreg erősítő összekötésével,tehát a front hangszóró kimenetre kell csatlakoztatni,így viszont ugrik az 5.1 csak 5.0-ás rendszered lesz.
-
python1
veterán
Még egy kábel kérdésem lenne,SUPRA kábelekről hallott már valaki(svéd kábel) ,hangfalkábelei árnyékoltak.
-
python1
veterán
Srácok!
Szétnéztem egy kicsit itt a svédeknél kábel témában,vivanco kábelekről valaki hallott már?
Első ránézésre nagyon meggyőző a kidolgozása.
-
python1
veterán
Ne érts félre,ezzel nem fikázni akartam a márkát.
Yamaha amúgy is több ellenállású hangfaltípust engedélyez aztszem 2,4,6,8 ohm.Nekem minden erősítőhöz nehéz hangfalat találnom de ez az én hülyeségem miatt van,fukar disznó vagyok most már belátom.
bajnokpityu,Rubicon hangfalai viszont nagyon kellemesen szóltak,azokat elfogadnám.De tényleg, hallgatóznod kellene sokat,így nem lehet ajánlatot kérni,azért szoktam inkább hallgatni mint szar a fűben ebben a témában, szerintem senki sem tud igazán testre szabott választ adni.
-
python1
veterán
válasz
robi-k #47382 üzenetére
Pont írni akartam,hogy viszont Denonnal is hallgattam,valami nagyobb kategóriás hecot,az már valamivel jobban szólt.
De az a Heco kb-ra 1600-eur volt.
Szabika20: koncerteken vannak 2 ohmosak.
Yamaha-hoz én nem találtam megfelelő hangú dobozokat,így mennie kellett,ebben más tudna tanácsot adni neked,aki kitartóbb volt és talált. -
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #47378 üzenetére
Ugyan ezt a felállást hallottam,már mint onkyo 608 elac párosban,na az már ütős volt,persze kétszeres árban mint a heco.
Bár nemtom, neked milyen erősítőd is van?
Különbség nincsen,nem lehet közöttük,csak ellenállást jelölnek,de ajánlatos a 8 ohm.
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #47374 üzenetére
Heco-t halottam Onkyo-val,förtelem szar volt a hangjuk együtt.
Erőtlen,dinamikátlan minden egybefolyt,mintha nejlonszatyrot csörgettek volna a fülembe.
-
python1
veterán
Ismerős a felállás.
Sajátomként is írhattam volna a soraidat.Még azt hozzátenném, mi nem az a bögreszetten nevelkedett generáció vagyunk,szerencsére mire meglepetés szerűen berobbantak a "bögrék" fülünk már régen beedződött,kifinomult más irányba.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #47124 üzenetére
Legalább addig átveszik az anyagok az otthon melegét és átjárja a kellemes atmoszférája.
Pedig azt valamennyire rögzíteni kellene,hogy ne lebegjen.
Szerintem az is jó ötlet,ha elég nagy a fajsúlya és sűrű az anyagszerkezete.
-
python1
veterán
válasz
electrocarlo #47122 üzenetére
Próba.
Igazából rezonancia levezetés céljából, a hangszórók által keltett rezonanciák tovább terjednek a kabinet anyagára,ami szintén hangforrásként dolgozik, további nemkívánatos hangfrekvenciás hangokkal dúsítva.
Tüske erre a célra megfelelő,de bajnokpityuval kísérletezgetünk további "korszakalkotó"megoldással.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #47027 üzenetére
Persze, középkategória alsó fele mind megvolt: sony,h/k,yamaha,pioneer, tavasszal vettem használtan egy pioneer vsx ax5i-t, hangfalak általam tuningolgatott pioneer szet,természetesen ezt is cserélem idővel.
Ja a kábelek is folyamatosan cserélődnek,amit szintén nagyon fontosnak tartok.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #47011 üzenetére
Ahogy Sanci is írta, inkább jobb minőségű erősítőre gyúrj jobb hangfalakkal és az asszony sem fog veled kiabálni a hangerő miatt.
Tapasztalatból beszélek, én is váltottam "kommersz-ről", még az asszonynak is leesett az álla és pont ez a lényege,hogy halkabb hangerőn is iszonyú dinamika van a rendszerben. -
python1
veterán
Kecskeméten tudtok ajánlani esetleg valami megbízható elektronikai szervizet?
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #46726 üzenetére
Hát ezek valamelyikével biztosan jobban járnál.
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #46723 üzenetére
Hát igen,nem ismerem az asztalaosipari ismereteidet,de az anyagár magában nem olcsó,MDF,ragasztó,festékek és még akkor hozzá a gépek,hangszórókészlet amit bele akarsz építeni az elég karcsú szubnak.
Erősítőkérdés is elég kacifántos, monót kellene szerezned vagy építeni hozzá,vagy 2 hangszórós szub vagy 2db doboz.Jobban jársz valami használt olcsóbb aktív szubbal.
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #46719 üzenetére
Én azt javasolom,hogy vegyél készen nem biztos,hogy olcsóbban ki tudod hozni meg sok vele a szarakodás,én személy szerint készítek magamnak de az más kategóriát fog képviselni.
Készítettem már pár hangfalat,olcsóé nem lehet jót gyártani,meg nem is érdemes.
-
python1
veterán
B.U.É.K. Mindenkinek!
-
python1
veterán
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
python1
veterán
Tudom egy kicsit túlméretezett de csak ez volt itthon ami szinte hangtalan.
Igen, tettem bele hangkártyát.
Én szeretem bütykölgetni a gépeimet,és nagyon sok jó szoftvert lehet fellelni,venni,szerintem ma már nem kell annyira félni egy HTPC építésétől.
Hardverek összelövésével sem volt sohasem problémám,nem is értem,hogy egyáltalán lehet probléma.Lotusz:van,kösd PC-re.
-
python1
veterán
Azt én is de erre már láttam is példát,mondjuk paneltápokat használnak mostanában,én egyszerű SEASONIC 600 w-os moduláris tápot használok,de fejlődőképes vagyok.
Beállításra visszatérve, egyszer beállítok,konfigurálok mindent aztán nem nyúlkálok hozzá,ráadásul még asszonybarát és a gyerekek is könnyen kezelik.
-
python1
veterán
Na ezt örömmel hallom!
Nekem olyan alaplapom van amin van coax kimenet is,ja a videólejátszás minőségére visszatérve kicsit, extremetuning szavaival élve,nem nehéz túlszárnyalni a médialejátszók képminőségét,de én még a hangot is hozzá tenném.
Tápra viszont nem értem a rosszallásodat?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #45805 üzenetére
Hát már arra én is!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #44458 üzenetére
Értem,hasonló következtetésre gondoltam én is,csak nem voltam biztos a dolgomban.
Bár sztereó üzemmódban mintha nagyobb dinamikával szólna valamivel. -
python1
veterán
Szerintetek de lehet,hogy csak nekem nem ilyen egyszerű a dolog.
HM erősítőnél, sztereó kapcsolási üzemmódban az erősítő elméletileg nagyobb dinamikával szól mint 5.1-es módban?
Tehát ilyenkor több áramfelvételi lehetősége nyílik a végfokoknak,trafó pedig nem annyira terhelődik? -
python1
veterán
Ezen szoktak elbukni a laikus vásárlók,hogy mindjárt a legtöbb funkciót tudó vasakat részesítik előnyben a belbecshez képest.
Sokkal bonyolultabb dolgokon múlnak ezek a kategória különbség fogalmak,mint gondolnák sokan, de ezért vannak,vagyunk itt,hogy ezeket megvitassuk,megbeszéljük.
-
python1
veterán
válasz
sirfer #42991 üzenetére
Így igaz!
Nem sok értelmét látom én sem,ha jól méretezett 5.1-es rendszer van a szoba méreteire kalibrálva akkor elég,persze ha emberi léptékkel mérve nagy teret kell behangosítani akkor a 7.1,7.2 szóba jöhet.
De meg kell jegyezni oda már erőmű kell,sőt az 5.1-nek is van némi erő igénye,ha már a dinamikáról beszélünk,és itt nem teljesen a w-okra kell orientálódni 100%-ban.
Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest