- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
mike1978 #41913 üzenetére
Én pl. jól éreztem magam, mert első alkalommal voltam + megismerhettem néhány embert innen a fórumról, szóval időtöltésnek teljesen jó volt.
Volt több nagyon szép hangú rendszer is (l'auditeur vitte a prímet) meg olyan is több millióért, aminél az enyém is jobban tetszik. Viszont bosszantó és igénytelen dolognak tartom, hogy sok helyen bezsúfoltak egy p..csányi csupasz falú szobába egy rendszert, falra tolva a hangdobozokat és a hangcsillapításra 0 figyelmet fordítottak. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Dorian
félisten
válasz
mike1978 #34266 üzenetére
Igen, ezt én is néztem, csak gondoltam 60ezerig keresek. De én a helyében kicsit tennék hozzá és tényleg et venném, mondjuk 75-re, esetleg 70-re lealkudva.
Próbáld meg 70-re lealkudni és így csak kicsit kell hozzátenni, nagyon jó vétel! Az 1311-es Denon vagy a 300akárhányas Yamahát lenyomja, mint bélyeget. És még szép is
-
ricsik
őstag
válasz
mike1978 #34186 üzenetére
Még hozzátenném a Kef C4-et, igaz csak 20 centis a membránja, de nem egy rossz sub. Nem tudom hány nm-re kell, de 20-hoz elég. Tudom, mert ilyenem van. Használtan olcsón megvan.
Gaben1: oda minek neked sub? Kevés a mély a 4db 20centistől? Akkor ott valami nagyon nem kerek.
-
Gaben1
tag
válasz
mike1978 #34177 üzenetére
egy régi hitachi erősítővel hajtom ott még nincs külön bass meg stb kimenet
egyszerű 4 csatornás és az egyik csatornára van kötve 8 ohm-on ennyi[ez lenne az] -
Gaben1
tag
válasz
mike1978 #34164 üzenetére
igen passzív ládáról van szó
el se hinnéd milyen olcsón kihoztam a ládát nem is audiophile hangzást várok el tőle csak hogy a hangfalak mellett valami plusz rezgesse a tüdőmetde azért egy kis javuláshoz csak kéne bele valami szigetelés
tudom nem lesz gyári hangzása de jobb mint ha üresen maradna -
torma1981
veterán
válasz
mike1978 #34151 üzenetére
Nem a szoba nem nagy. JBL ahogy nézem elég jó szett belépőnek. Az szinte biztos mert nem nagyon van más ilyen ár kategóriában. Az erősítő az 1611-es elég jól hangzik. A lényeg hogy nem vagyok egy abszolút hallású.
A lényeg hogy normálisan szóljon. Tisztán,torzítás mentesen. Nem fogom max hangerőn használni.
Többiek is megtudjátok erősíteni, hogy nem nagyon mennek tönkre ezek a fajta,típusú erősítők? Érdemes akkor gar nélkülit is megvenni? Használtan?
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
mike1978 #34121 üzenetére
Köszönöm megnyugtató válaszodat!
És gratula az A1-es vasadhoz! Szándékomban is állt leírni, hogy az egyik cimbimnek szintén A1 vasa van, ami a mozizás mellett, meglepően jól teljesít zenei téren is!
Az 1700-as modelleknél köszöntött be a Yaminál is a spórolásos technológia. Volt szerencsém meghallgatni egy 1800-ast is. Valóban silányult a hangkép (főleg a dinamikai teljesítmény) az 1600 és alacsonyabb modellekhez képest.
Mellesleg, nagyon sok olyan felhasználót ismerek, akik anyagi áldozatot nem kímélve megveszik a "trendi" csili-vili HDMI + egyébb "geotechnológiai szakmunkást" vakító vasakat, de annak (erősen vitatható) előnyeit nem tudják kihasználni az erősítőhöz csatlakoztatott egyéb szegmensek hátrányából adódóan. DE a lényeg: "ez má HáDéeMIs !!"
Szerintem, a jobb - szebb hang érdekében, még mindég kifizetődőbb felvállalni a kábelrengeteget (RCA analóg), mint egy 150 - 200 ezres HDMI-s vasat beszerezni.
Természetesen, a HDMI bejáratú erősítők közt is vannak kiváló hangú vasak! De ezek ára sok, az ide regisztrált hozzászólók számára elérhetetlen áron beszerezhető.
ha nyerek a lottón, akkor én is HDMI-s erősítőt fogok vásárolni... -
xtremetuning
addikt
válasz
mike1978 #34121 üzenetére
"És megnyugtatlak, én is Yamahát használok : Yamaha, csak ezek a készülékek sok emberben már nem "tetszetősek a HDMI és egyéb szolgáltatások hiánya miatt."
Engem sem érdekel, hogy nincs hdmi-m.....
Inkább a jobb hang, mint a szolgáltatás. Mellesleg összeraknám egy hdmi-t tudó. újkori műanyag "csodával", az én öreg, buta vasamat.... -
nebulo5
senior tag
válasz
mike1978 #34119 üzenetére
"(és lehetőleg ne yamahát, vagy Pioneert)"
Hello!
Bence01-nek adott tanácsoddal kíváncsivá tettél... Esetleg bővebben írnál a Yamaháról kialakult előítéletedről?
(tavaly váltottam Onkyo-ról Yamahára, és a jelenlegi RX-V1400RDS erősítővel meg vagyok elégedve mozizás terén. Zenére nem használom.
Olvasva a -bizonyára tapasztalaton alapuló- post-odat, felmerülhet bennem a kétely: talán mégiscsak rosszul választottam...? ) -
BBéci
legenda
válasz
mike1978 #34050 üzenetére
A Velodyne SPL 1200 Ultra elképesztően jó, csodát tett a rendszeremmel, de elhiszem, hogy az áráért, 2000 euróért JL-ből is kapni hasonlót, vagy akár jobbat. Volt nálam DD15, az nem nyűgözött le, kicsit túlméretezettnek tűnt 22 négyzetméteres szobában.
Autómba szerettem volna JL-t a Roki helyett, talán a következőbe sikerül! -
Firehand
tag
válasz
mike1978 #34047 üzenetére
Szia!
Itt inkább az a kérdés, hogyan tudom összekötni az erősítő+tv+számítógépet. Milyen kábelen keresztül tudom a kapcsolatot létrehozni? Nem nagyon vágom a témát sajnos..
Erősítőre szívesen áldozok 130.000 is ha az hosszabb távon is jó befektetés, mivel remélem az megmarad még nekem nagyon sokáig. A hangfal szett kérdése pedig még nem izgat annyira, mert remélem 1 éven belül azt le tudom cserélni. De jó lenne egy olyan alap erősítő amit nem kell cserélgetnem hosszú ideig.
A lakás egy nappali+konyha ami 30 m2 egyben, ez nem tudom nagynak számít e már?
-
Dragon27
senior tag
válasz
mike1978 #33977 üzenetére
Ma megnéztem az árakat és a belsejét erősítők 420 Euróba is ic-s végfok van .....
Valószínű úgy oldom meg hogy veszek Yamaha 5.1 ami mozi hatásban még valahogy elmegy és lemondok a Sztereóról ...
És gyűjtök agy Sztereó erősítőre DENON alsó kategória körül jónak mondható ?
Vagy más márkát sztereóra nekem elég akár 2x40W a lényeg hogy szépen szóljon ...
És ez lesz a legjobb megoldásEgyébként mindkét kategóriában a PIONEER ?
-
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33926 üzenetére
BBécinek is szól!
Igazatok van nem lennék én előrébb, de ne azt a 40-50-60 éves csoportot vegyük alapnak akik most vásárolnak, vagy túl vannak a vásárláson.
A mai fiatalok egy csoportja akik ezeket már megvehetik és meg akarják venni hidd el sokszor először tájékozódnak már a neten, mint hogy boltba menjenek.
Persze ezek a termékek nem vehetők meg egy webshopban.
higgyétek el nekem, hogy sokkal több vevőt lehetne szerezni egy jobb tájékoztatással, mert az aki oda bemegy, hogy neki ilyen kell, vagy a neten talált rá, vagy hallomásból.
Ettől függetlenül azért az is elég érdekes, hogy ha a googleben beütöm, hogy házimozi szoba, az első oldalon, csak a moziszoba.hu található mint olyan aki ezzel foglalkozik, és a többi ilyen cég nincs benne
A http://www.hazimozistudio.hu weboldal a(z)
"házimozi szoba" szóra nem található az első 1000 weboldal közt.
Igaz a házimozi szóra 14., de érdekes, hogy ők még az internetet nem tekintik értékesítési csatornának, pedig már az, de végül is, ha így is megvannak a megrendeléseik akkor egy szót nem szóltamDe abba is hagyom ezt a témát.
-
KTTech
veterán
válasz
mike1978 #33932 üzenetére
Ne magadból indulj ki... nem mindenki teheti meg, hogy milliókat költsön erősítőkre, hangfalakra. Sajnos ezt itt (is) néha elfelejtik a tanácsot adók. Pedig 100E környékén már simán lehet elfogadható kompromisszumokat kötni.
Tetszik vagy nem, a véleményed a Tied, de attól nem biztos, hogy van alapja egy adott helyzetben.
-
mike1978
tag
válasz
mike1978 #33929 üzenetére
Az a baj, hogy ehhez még tanácsot is várnak....de nincs mit hozzátenni, vacak hangfalakhoz, drága erősítőt nem érdemes venni, olcsó vackot meg minek....ne haragudj kérdező, de nincs értelme a kérdésnek, ha meg akarod hallgatni akkor hallgasd, ha tetszik vedd/számítsd be, de ehhez nincs mit tanácsolni, úgysem veszel komoly erősítő (nincs értelme), így bármivel elzenélget a motyó
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33915 üzenetére
Nem hülyeség a marketing, és ha meg nézed ezekkel a dolgokkal lehet a legtöbb mindent eladni manapság.
De mindenképpen a régi jó hírű boltoknak új pénzszerzési stratégiát kell keresniük, mert az már hogy én ismerem és ajánlom nem elég.
Most azt nézem, hogy ez a win-win shop egy komolytalan honlap, de ott hirdetnek BBéciék oldalánhttp://petermanblack.com/hu
Nem ismerem ez a márkát ez régi egyébként vagy most lett képviselete itthon?
Végül is mindegy, de ma már a régi hírnévből nem lehet megélni, és változtatni kellene az üzleti stratégiájukon.BBéci
Tudom, hogy a hifipiacnak van megjelent lapja, de náluk az elrendezésre utalok.
Azt nem tudtam, hogy a másik Aymara érdekeltség.
Viszont én minden vállalkozó ismerősömtől, és könyvelő ismerőstől is azt hallom, hogy ha létre hozok egy vállalkozást annak tudjam fedezni 1-3 év között a kiadásait. attól függ milyen a cég,mert ha ez nincs meg nem fogod túlélni az első évet sem, nem hiába mennek sorba 1-2 évesen a vállalkozások.
Ezért is nem biztos, hogy nektek is egyből bevételt kellene ettől várni, mint mondom, ha nem lesz látogatótok akik miatt hirdessenek akkor nem lesz hirdetésetek, de ha oda megy a látogató, és a reklámot látja előtérben a tartalom helyett nem fog vissza menni.
Tényleg nem rosszat akarok, de nézz szét a neten, hogy milyen módon reklámoznak.
Nézd meg az index.hu oldalt a főoldalon ott vannak a mozgó reklámok de a cikkeknél már nem zavarják vele az olvasót. Legalább is nem minden cikknél jelennek meg, ha pedig megjelenik középen vágja szét a cikket amit ha akarok úgy görgetek, hogy ne zavarjon, nálatok ezt nem tudom meg tenni, mert folyamatosan ott vannak.
De a középső igazi tartalom mezőt én ki emelném mert az miatt mennek majd oda és nem a hirdetések miatt.
Amit még nagyon a figyelmedbe ajánlanék a SEO, vagy is a kereső optimalizálás.
Példa a fő oldalatokra:Azért illene 100% metategeket csinálni, mert pl a joomla magától megteszi,egy programozónak jobbra kellett volna, aki csinálta az oldalt annak a kezére koppintanék, mert simán lehet ez automatizálni
Még egy példa:
Azért ezek a dolgok is sokat számítanak abban, hogy a keresők, hogy találják meg az oldalatokat. -
torma1981
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33879 üzenetére
Erre még szeretnék reagálni ha nem baj.
Az üzletek megszűnése.
Most mondtad ez az üzletet, megnéztem, hogy neten milyen információk lelhetők fel, katasztrófa amit ők a neten képviselnek, magán szemmel nézve elvből elutasítom az ilyen honlapokat, főleg az unas shoppokat, szóval ránézek és 0 információ nekem, egy vidéki aki menne fel Pestre hallgatózni és nem ismeri a nevet az azt mondja ide nem térek be, mert 2011-ben ha ilyen a honlapjuk milyen lehet náluk
Szakmai szemmel nézve ugyan az nem sokat kellene bele fektetniük, hogy tényleg egy jó honlapjuk legyen. ha van ismerősöd ott, irányozd át hozzá nyugodtan és segítek nekik, mert ez ami most van inkább elmennek a vevők az oldalról, mint maradnának.
http://www.aymara.hu/, ugyan ez itt is, flash már nem divat, 0 információ a termékekről, a zene felesleges az emberek 90-95% egyből keresi, hogy hol lehet kikapcsolni, nem szokás már ilyet csinálni, vagy is inkább rossz lépés megtenni, mert ha zenét hallgatsz mondjuk közben a gépről akkor amikor meg hallod a zenét a zenében megnézed honnan jön és ki is lépnek az adott oldalról, mert megzavarták a tevékenységüket.http://hangcenter.hu/
Egy rossz joomlás oldal, ahol annyira nem értettek hozzá, hogy az oldal aljáról kivegyék a jommla linkeket
Ez is pl egy igen szétesett oldal, legalább is látványbanEz milyen?
Inkább semmit nem mondok rá.http://penna-media.hu/poor/hifi/
Ugyan az a két cég?
De ez is 90-es évek elejeMég lehetne sorolni a cégeket, de meg kellene érteniük, hogy a net már majd nem minden háztartásban ott van, akik az ő vásárlóik, már ott kezdenek el tájékozódni, főleg ha vidékiek, és így nagyon sok vevőz vesztenek el, ha ezekkel nem is foglalkoznak.
Hiába mondják, hogy a marketing csak kidobott pénz, az is ha ilyet folytatnak, mert én ha nem tudnám, hogy kik ezek és a honlap alapján ítélném meg őket kezdő hifisként élből elutasítanám még a bolt látogatását is, de sajnos itt találkozok velük először, és a rossz benyomás után nem nagyon kíváncsiak rájuk az emberek.
De ezeket kellene velünk megértetni, hogy a megváltozott a piac, és nekik is változni kell.BBéci
Meg néztem a ti oldalatokat is, ha egy kis kritikát elfogatsz, nem a tartalom hanem az oldal kinézetével kapcsolatban.
A főoldalon a legalul, és a címkéknél a karakter kódolás állítsátok át, mert ott nem helyes, a többi oldalon jó.
Viszont amivel ti ijesztitek el a látogatókat a baromira kiemelt reklámok. Elnyomják a tartalmat, az a sok izgő mozgó hirdetés zavaró, olvasok valamit és a perifériás látásomba ott villog mozog ingerel az szörnyű, egy rész kisebbre venném őket, más rész a mozgó reklámokat olyan helyre raknám hogy olyankor látszódjanak amikor nem zavaró.
Vagy is a középen lévő cikkeket nagyobbra venném a a két oldalsó sávot kisebbre, mert az olvasó nem a reklámért megy hanem a tartalomért, és arra kellene a hangsúlyt fektetni.
Kicsit nekem az jön le az oldalról, hogy a reklámokért jött létre és nem a tartalomért, nem bántásképpen írtam ezt, hanem, a reklámok mérete miatt, mert ezek már tényleg az iszonyat zavaró kategóriába tartoznak.
Neked is felajánlom, ha nem vagytok elégedettek a webmesteretekkel, nyugodtan fordulj hozzám, hozzánk és segítünk. -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33879 üzenetére
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/01/igy_vettek_ki_a_zsebunkbol_60_milliardot/
A cukor
Nem is csodálkozok rajta eladtuk a kvótánkat, eladtuk a gyárainkat, és támogatjuk 3 országokból beérkezett francse tudja milyen anyagból készült.Vagy mondom példának al élelmiszert, barátnőm egy speditőr cégnél a német területet csinálja, egyszer véletlen a megbízó neki is elküldték egy sajtnak a számláját amit neki nem lett volna szabad látnia, és neki 300 ft kilónként kerültbe a sajt és 800ért adta tovább azt amit te a boltok polcain 1300-1500 forintért lát nyúlós szar trapista
Jah persze a német ilyet a saját piacára nem vinne.
De van ismerősöm akiknek hús üzeme van (közbe eszembe jutott, a Debreceni húsüzemet is inkább megvették a szlovákok, olcsóbb volt, mint a két terméket versenyeztetni 500-600 embernek mondtak fel, ahelyett, hogy a hülye kormány támogatná, mert ezek legalább bevételt termelnek és adót fizetnek és ők tarják el azokat akik az államnak dolgoznak(már mint akik a verseny szférában dolgoznak), na ott kellene még létszám leépítést csinálni, de ez mást tészta, nem akarok senkit meg sérteni. ), és kintről hozzák a sertéshúst mert onnan olcsóbb mint az itthoni gazdától megvenni. Vagy a sok krumpli amit Hollandiából hoznak itthon csomagolna és magyarként van eladva
De rengeteg ilyet tudnék mesélni, a sofőrök pl nem esznek déli gyümölcsöt mióta azt is szállítanak, mert miután kinyitják a raktért olyan vegyszer szag árad ki, hogy rosszul vannak, és ezeket velünk etetik meg -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33865 üzenetére
Akkor nézd meg a Denon 2311 árát.
669 euró(nem a legolcsóbb árat néztem, hanem olyan boltot, ahol a 1912 olyan áron van, mint ami te írtál. ) ami 270el számolva 188 ezer itthon még az ügyeskedők boltjában is 250 ezer.
Lehet felhozni példát ellen példát, hidd el a legjobban annak örülnék, ha magyar kis vállalkozókat , és magyar családokat támogathatnánk a pénzünkkel, csak amikor 50-60 sőt van ahol 100 ezer különbség is van akkor nagyon elgondolkozik a kis ember, hogy hol is vegye meg, mert nem véletlen járnak szlovák és német rendszámos 20-30-40 milliós autókkal, vagy is rossz össze hasonlítás, de akik ilyen autókat megengedhetnek magunknak azt gondolná már nem fekteti hanyatt az a regisztrációs adóPolitikához annyit: melyik eddigi párt nem ezt csinálta mint ez, jobb akkor lett volna ha rendszerváltáskor ellettek volna zavarva, és nem azok irányítanának ma is , akik a szocializmusban, akik meg lop vagy lopott börtönbe. Hiába mutogatják, hogy a szocikat így tartoztatták le most, szerintem egy nem fog letöltendő-t kapni.
-
mike1978
tag
válasz
mike1978 #33865 üzenetére
Félreértés ne essék nem védeni akarom őket, mert több helyen valószínű, hogy lehetne olcsóbb a termék valamennyivel, de csodákat nem lehet tenni, és a legnagyobb baj (na akkor politizáljunk is), hogy itthon a kedves megválasztott (bár mindegy melyik) kormányunk mindent magának akar...így túl akar élni minden cég...ki kicsit jobban, ki kicsit kevésbé...
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33858 üzenetére
Én nem a kereskedőkről beszéltem, mert tudom, milyen az életük, apum is ebben él, hanem a nagy kereskedőkről akik végül is meghatározzák az itthoni árakat. Bár azt elismerem, hogy a javíttatást az ebből a pénzből kell majd fedezniük.
Én a német és osztrák árgépet nézegetem, és ott azért mutatkozik sok esetben eltérés az árakban. Bár németben és angliában úgy tudom elfogadják az európai garancia levelet, míg itthon nem, mivel nincs leány vállalatuk itthon, mint némelyik nagy cégnek.
Én az X6-t sem sajnáltam soha, ha legális szerezte és tartja fent akkor tőle kell tanácsot kérni, hogy miből is lehet itthon jól élni legálisan, mert nem szégyen az okosabbtól tanulni. -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33846 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy német országban és külföldön is mondjuk megjelenés után mennyivel olcsóbbak az erősítők mint itthon.
Régebben pont az a felfogás volt ha itthon olcsóbb mint németben akkor jó az ára, ha drágább akkor nem jó.
Persze sok minden olcsóbb kint, más drágább, de lassan ott tartunk, hogy kint külföldön a napi megélhetés is olcsóbb lesz mint itthon, mert könnyű mondani pl hogy ezt meg azt eu-s árakra kell emelni, de akkor a béreket is emeljék oda.Az hogy nem jön ki olcsóbban több lehetőség van.
Én behozom és azt mondom, hogy vállalom a garanciáztatását is, neked csak hozzám kell elküldened. Ha kiküldöm angliába szerinte 10-20 ezer között van az oda-vissza szállítás, gondolom ezt is busásan bele számolták.
Akkor amire még rá szokták fogni hogy iszonyat költség a használati fordítása. Na most ha a cégeknek biztos van olyan alkalmazottuk aki perfekt angol/ német, és ha már fizetem egyrészt letudja fordítani, más rész az BTK-n sok nyelvszakos diák van akik éhbérért fordítanak, a nyomtatási költséget pedig ne felejtsük(nem csodálkoznék ha ez így is történne azoknál a nagy kereknél akik importőrök is. ), az én hk-m hoz kapott magyar használati egyszerűen borzasztóan rossz minőség, nagy tételben szerintem 2-3 ft per oldal nyomtatási költsége lehet neki.
Lehet itthon mondani, hogy ez meg az miatt drágább, de nem biztos, hogy az igaz is.BBéci
Ha a lejátszód vagy a tévébe bedugott wifis pen N szabványos és tudja a 300MB-et akkor semmi probléma nem lesz, a filmek akadozás mentesen fognak megjelenni.
Bár ha az usb-ről kapná a média lejátszó a jelet akkor meg rádugod a nasra a vinyót átmásolod ami kell , és vissza viszed, de szerintem kényelmesebb lenne a wifi neked, vagy ha utp kábel oda menne a lejátszóhoz. -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33842 üzenetére
Jó kis haszonnal dolgoznak
Ahogy nézem 899 font angliában és azért az elég kemény kis haszon rajta, na de nekik is meg kell élni valamiből. Gondolom a szervizt nem itthon intézik ők sem, hanem kiküldik.
Ha valaki beszél angolul minimálisan, már ezek a gondok is nagyon egyszerűen megoldhatók a mai világban.Veyron
A Oppo szerintem lejátssza a filmeket hálózatok keresztül és szerintem így felesleges lenne plusz még egy Dune neked, ha ugyan arra a tévére akarod kötni. -
BBéci
legenda
válasz
mike1978 #33739 üzenetére
Éppen tegnap lektoráltam egy Devolo cikket, már fent van az AVO-n.
Nálam elég trükkösen van kábelezve a ház, mindegyik konnektorhoz, kapcsolóhoz külön szálat húztak be, iszonyatos mennyiséget használtak fel.Ricsik!
Az előbb írtam, hogy már van két darab másfélterás külső merevlemezem, de az egyiken, ami állandóan a laptophoz van kötve, már csak 90 giga szabad, ezért gyűjtök a harmadikra. Ahhoz nem házat, hanem dokkolót fogok venni. -
KTTech
veterán
válasz
mike1978 #33713 üzenetére
Nekem van ilyen routerem, de kb. annyira jó erre a célra mint a médialejátszók... 1-2 torrentel elvan, lassú net mellett, egyébként fagy. Ugyanez igaz az olcsóbb NAS-okra, bár azok legalább nem fagynak (olyan sűrűn), de ha ráengedsz 100 torrentet és egy 85/25-ös netet meghalnak.
Sőt, az olcsóbb NAS-ok (mint pl. az előbb említett DLINK is) örülnek, ha a 100Mbit-es hálót tudják szaturálni, adatvédelmi megoldásokat nem igazán kínálnak... magyarul nagy mennyiségű adatnál igen lassú lesz a dolog (ki szeret 5-8MB/s-el másolgatni 2-3000GB-ot akár...? De elég csak arra gondolni, hogy egy 25GB-s BR kép rarolva jön le...). -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mike1978 #33703 üzenetére
Köszönöm az infót, az R10 azért is szimpatikus, mert méretre is szolidabb, mint a PSW125, jobban elhelyezhető. Meg fogom hallgatni, de eddig ő a legesélyesebb. Az R12 nekem már nagy volna, a 20 nm is szűken van meg, illetve nem akarom szétszedni a lakást sem. Szóval akkor nem rossz vétel az R10? Megéri az árát?
-
Rederik
tag
válasz
mike1978 #27792 üzenetére
Na szép, nem tudtak két héttel korábban akciózni?
Egyébként a fekete ennyivel népszerűbb az emberek körében? Én már a 3 hetes fekete KEF hangfalaimon lévő porrétegtől is kész vagyok, hát még milyen lenne ha az erősítő is fekete lenne...
De a legszebb a zongoralakk fekete cuccok felülete portörlés után 60 perccel
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #27479 üzenetére
Csak ugye bedőltem a marketingnek meg úgy mond az újságoknak, ahol annyira ajnározták, hogy milyen jó lett ez sztereóban is.
Bár már ezt írtam ismerősömnek Jamo 606os szettje van, 2 60frontnak és 2 606 hátsónak is, és ott a H/K 255 nem boldogult velük, míg a 608assal szebben és jobban szólnak. Én még a Denora vagyok kíváncsi, hogy milyen, mert ez még elérhető kategória nálam, ha nem tetszik marad a H/K és valami sztereó erősítő kutatásba kezdek. -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #27470 üzenetére
Most épp szerencsés helyzetben vagyok, mert van egy 2309es is Debrecenben és egy 2310es is itt a környéken. Csak a 2309es a srác barátnőjénél van, és ő most nincs itthon, de ha haza jön össze hozzuk, meg a 2310nél is megbeszéltük, hogy ha jön be Debrecenbe és lenne kedve behozni, hozza már be magával. Így remélem össze jön a hallgatózás. Bár ha tetszene zenén a hangja akkor nem is gondolkoznék a cserén. Sajnos az Onkyo 608asnak a Dalikkal nekem nem tetszett.
Bár egy jó sztereóval jobban járnék, csak Lacytól 40ezerért nincs kedvem Hangfal kapcsolót venni.
Amivel meg a frontokat is tudnám hajtani sztereó ritka mint a fehér holló -
bajnokpityu
félisten
válasz
mike1978 #27445 üzenetére
ujságiró van közöttünk,majd őt kéne erről megkérdezni,hátha válaszol
de logikusan,olyat biztos nem irnék le,hogy előző széria jobb volt,ezt ne vegyétek.ugyanis a tesztelő abból él,hogy tesztelhet.ha a forgalmazó azt olvassa,h ezt ne vedd meg,akkor nem lesz több tesztkészülék,tehát nem lesz cikk.
én a 2105öt és a 2106ot tudtam összehasonlitani,és azonnal,jól hallhatóan jobb volt a 2106,mint az 5.
és valamelyik 13x7-8 vagy 16x7-8 környékit hallottam még MMben,és emlékszem,h elképedtem,h annyiért erősitő,és ahhoz képest nem is volt rossz.persze messze nem vltak jók a körülmények,se mzene,sem helyszin,sem alapzaj,de nem volt bántó,és annyi pénzért már ez sem kis teljesitmény.
-
KisApám
addikt
válasz
mike1978 #27434 üzenetére
Én néha az iPodTouch-omon próbálok írogatni (egy routeren keresztül, mert a laptop van még rajta), azzal sem gyerekálom (kicsit visszájára fordítva a köztársasági álomelnök után: gyerekállom
), mert jóval kisebb az iPad-nál.
(No meg főleg azután, ha leteszem a kezeimből a 20 kg-os egykezes súlyzóimat...) -
törölt tag
-
mike1978
tag
válasz
mike1978 #25886 üzenetére
És még valami eszembe jutott, de egyenlőre nem találtam erre jó összefoglaló cikket, de egy erősítő kapcsolás, ha 8 ohm-ra lett tervezve, akkor itt illeszkedik legjobban a terhelésre...azaz, a torzítási tényezői, a frekvencia átvitele, az impulzus viselkedése, a csillapítása (damping), itt optimális...azaz, lehet egy 4 ohmos hangfallal ugyan "nagyobbat" szól, de felkeményedik a hangja, és ilyenkor a tulaj mit állapít meg? Szar hangú a hangfal, szar hangú az erősítő, nem passzol a két márka (ami részben igaz, csak nem feltéten a hangkarakterrel van baj, hanem az illesztés hiányából fakadó problémák miatt) ilyenkor pl. előfordul, hogy az erősítő damping faktora annyira leesik, hogy nem képes "megfogni", megfogottan kezelni a dobozt, az meg döng mint az vásári budi.....pedig lehet egy jó doboz lenne, és ez más erősítővel ki is derül hamar...aztán ha kisebb az ellenállás mint amire az erősítőt tervezték, akkor ugye több a hő...a több hő eltolhatja az erősítő munkapontját ami megint hallható a hangban, plussz ha van benne védelem, ami figyeli a hőmérsékletet, és szabályozza a bemenő jelet, (mindegy, hogy milyen kapcsolás technikával) akkor az ha a határon mozog a rossz illesztés miatt, akkor a dinamikát is hazavágja, mert úgy működik mint egy limiter...ezt a diszkókban a süket DJ-k miatt használják, mert azok szeretik a keverőn az EQ-t szétcsavargatni, aztán meg szétküldik az egész technikát
-
válasz
mike1978 #25878 üzenetére
6-8 ohm köthető rájuk, és első használatkor át kell állítani 6 ohmra.
Ennyi.
Nagy méretű 4 ohmos hangfaltól a 8 ohmos erősítő sem fog leégni.
A félvezető erősítők 4-16 ohmig nagyon jól viselik a terhelést.
Gyártók is csak ajánlást tesznek
Baj 2-1 ohmnál van.
Vagy régi hangfalnál, menetzárlat, rossz hangváltó, kábelzárlat stb. nem mindig vág le időben a védelem...
Másik baj a szellőzés, vagy aktív hűtés hiánya. Minél kisebb az ellenállás, annál nagyobb a teljesítmény, emiatt az áramerősség és veszteségként távozó hő mennyisége is megnő.
Itt a polc közzé berakás, erősítőre másik egység rá tétele lehet baj...Hajtottam már erősítőmet tartósan, 2 ohmon is (8 ohmos), csak egy kisebb szoba ventilátorral megnöveltem a hűtés hatásfokát. (dj-éztem)
Nekem ez a tapasztalatom és így tanultam a fősulin is...
-
törölt tag
válasz
mike1978 #25866 üzenetére
Nos én se szeretnék vitatkozni vagy fizikusnak tünni,de az ismereteimet azt azért megosztanám..
Nem tudom mennyit tudsz a váltóáramról (távol áll,tőlem hogy lenézzelek!!),de az erősitőből az jön ki.És itt ugye tekercseket(hangváltón keresztül a hanhgszórók membránját meghajtó és felmágnesező) hajt meg.Ez az összes tövények(Henry,Lenz,Maxwel,indukciós,stb) alkalmazásával együtt jár.plédául van névleges(effektív) és max telitési árama,tehetetlensége,indukció,önindukció,mágneses tér létrehozása,anak az összes velejárójával(Gauss és Tesla és Biot-Savart,Faraday,Maxwel.stb). Tehát ami hangszórót 40 wattra terveztek az elbirja a 40 wattot de elbir kissebb tulterheléseket is. Tehát nem "baj" egy -egy 60-70 wattos löket. De 60 watt leadására tervezett erősitő(ezt is magyaráznom kell?) már tartósan megnöveli a hangszóróra leadott terhelő áramot és ezt az indukciós tekercs már nem tudja követni,és extra-löketek sorozatát fogja végrehajtani. ami ugye mivel mágneses térben megy végben így áramot generál és ez az erősitőbe bizony visszajut.Természetesen mint ahogy jól mondod,ez is az erősitő melegedését okozza.
Az erősitő ugye mint irtam egyfajta áramot hoz létre. De nem képes végtelen menyiségben előállitani. Hanem csak a tápellátásának megfelelő erősségben és azt is csak veszteségesen(messze nem 100% hatásfokkal) állitja elő. Tehát csak bizonyos mennyiségeket képes csak leadni.És nagyobb elenálláskor (impedancia) lecsökkenti,kisebbnél megnöveli a leadott áramot,emlékezz a fizikaórán az U,I, R és W jelentésekre és törvényekre. -
törölt tag
válasz
mike1978 #25839 üzenetére
"Ami még probléma, hogy az egyenáramú ellenállása egy 6-8 ohmos doboznak sajnos nem is teljesen 6 vagy 8 ohm, ráadásul egy 4 ohmos doboz sem 4 ohm megmérve műszerrel, ami a frekvencia függvényében meg még össze vissza változik is."
Ezzel tökéletesen tisztában vagyok,és ezt nemegyszer magam is kifejtettem már itt a fórumon is.De pl. az Onkyo se csak 6 ohmos és arra se az van odairva. hogy 4-16ig,de meg van adva neki még a 3 ohm is.Mégse ajánljuk senkinek a 3 ohmos hangfalat.De a 16-ot se(nem lehetne hallani alacsony hangerőn).De az erősitők legtöbbje(a H/K is!!) "figyeli" a kimeneteit és adott esetbenl tulterhelés esetén lekapcsolja. Az általad emlitett megfőzés csak tartósan alacsony teljesitményű és impedanciájú megterheléskot jelentkezik és itt azt értem hogy a 60W RMS-re 30-40 wattos hagnszórókkal terhelik folyamatosan.A legtöbb erősitő (kivéve épp a H/K) IEC alapján adja meg a teljesitményt ami azt jelenti hogy 1 ágat meghajtanak kHz-el,a többit földelik,ezt adják meg. alapadatként
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest