- iPhone topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
"Hasonlits ossze harmonikus torzitast egy 20 eves csucserositon meg egy mai 20000 ft os gyatra akarmin."
Ha ezt írod, bizonyára összehasonlítottad, pontos műszerekkel, szakszerűen mérve. Várjuk a dokumentációt, az eredményeket!
Amíg ezeket nem prezentálod, azt mondom rá, nem igaz! -
törölt tag
Szerintem tudják, mit hagynak ki, én legalábbis nem mazochistának ismerem őket. Nálam is járt AV erősítő (egy nem éppen alapkategóriás Yamaha és H/K), de kínszenvedés volt a zenehallgatás vele egy 25 évvel ezelőtti alapszintű Denon PMA-hoz képest is. Példákat sokáig lehetne még sorolni, de nem ez a lényeg. Az általad hivatkozott fenenagy félvezetős újítások (amikre továbbra is várnék példát), fejlődéseket én valamiért nem látom és nem is hallom. Ettől függetlenül ma is gyártanak nagyszerű készülékeket, csak itt jellemzően nem azokról folyik a csevegés.
-
törölt tag
Az eredmény nem kétséges, de talán Neked meglepetést okozna. Egyszerűbbet mondok: egy 20 évvel ezelőtti középkategóriás sztereó erősítőt tegyél egy mai középkategóriás AV erősítő mellé és hallgasd meg őket egymás után ugyanabban a rendszerben. Ez is nagy csodálkozást okozhat. Talán nem véletlen, hogy a hifistáknál nem látsz csilivili AV receivert.
-
bajnokpityu
félisten
-
8nemesis8
veterán
Hát nem tudom, hogy elmegyek e még valaha is oda. Iszonyat felhúztam mert nem két FT-ba volt beutaznom.
Továbbá annyira lekezelő/lenéző volt velem, ami rosszul esett. Sajnos más lehetőség hirtelen nem jutott eszembe Kecskeméten.
Viszont Szegeden műszaki pincében és Médiában is tudtam hallgatózni, ahol pedig nagyon segítőkészen még a dobozokat is pakolgatva segítettek.Ezek alapján nagyon nem ajánlom a mekkát....
Bár ha arra járok egy panaszkönyvet lehet elkérek majd
Árakról:
Ebben igazából túl nagy különbségek nem szoktak lenni itt hifin belül. Legalábbis az általam nézett szetteknél. Mission Cinema Pack, Polaudio TSi 300-400, KEF C5-C7 -
TCr
veterán
Nincs, csak a csíptetős hangfalkábel csatlakozó.
Nekem is ez a szett van, és bennem is nemrég realizálódott, hogy ha aktív sub kell, akkor itt bizony erősítő cserével kell kezdeni.
De sebaj, így kompletten talán nem lesz nehéz eladni, de majd kiderül, ez még nagyon a jövő (remélem). -
Vidala
senior tag
Lényegében integráltak egy hangkártyát (hangprocesszort) is a videókarikba. Teljesen találomra választottam egy vidikaris topikot, ahol az első oldalon a speceknél is már olvashatod tulajdonságként.
Amennyiben ennek technikai részletei is érdekelnek, érdemesebb lenne az ottani gurukat megkérdezni, mert az én válaszom minden bizonnyal kevésbé lenne precíz. -
BBéci
legenda
Aki nem hallja a sima és a HD hangformátumok közti különbséget, annak baj van a hallásával.
Ha lehetséges, dts hangsávot választok, sokkal nagyobb (2-3x) a bitrátája, mint a Dolby Digitalé.
DTS HD MA lehet 1,9 és 4 Mbps is, amit szintén egyértelműen meg lehet különböztetni egy jó rendszeren.(#21892) python1
A dinamika csak egy a hangjellemzők közül, szerintem semmivel nem fontosabb, mint a felbontóképesség, részletezőképesség vagy a színezetlenség. -
-
törölt tag
-
hello28
aktív tag
Szia
Igen pont ettöl féltem hogy vajon tudja e kezelni valakinek estleg ha ilyen van tudd valami véleményt mondani??AMikor most szimplán ahogy most optikaival elinditok ilyet és ilyen hang van a filmen vagy csöndbe van vagy megszolal de akkor valamire átrakja a wdlive..huh nemtom megprobálok utánna nézni..amugy ami ezt tutira kezeli az melyik media player?
Köszönöm hogy irtál és hogy segitettél!! -
BBéci
legenda
A DTS HD MA önmagában még nem garancia az egetverően jó hangzásra, a bitrátát is figyelni kell. Léteznek filmek 2000 alattival és 4000 körülivel is. Az AC3 viszont csak 640-es, annál bármi jobban szól.
(#21284) MaTTeS
20 négyzetméteres szobában remekül fog szolgálni, nyugodtan megveheted. Haveromnál 45 négyzetméteres, amerikai konyhás nappaliban is megállja a helyét, RTi A9-es frontok mellett. -
BBéci
legenda
"Nem hazudnak a gyartok. EU ban nem hozhatnanak forgalomba ugy erositot. "
Hogyan nem hozhatják forgalomba? Hazudva?
Nem hazudnak, csupán próbálják egymást túllicitálni, mint a tévék dinamikus kontrasztja esetén.Nem csak Neked szól a következő.
mutyi
Közös befektetésnek az egyik félre jutó része: a) a költséget közösen fedezve,felesbe(n); b) suttyomban.
mutyizik
1. A költséget valakivel megosztva közösen vásárol, fogyaszt stb.
2. Kártyázásban valakivel közös kockázatot vállal.
Forrás: Magyar Értelmező KéziszótárTehát nem a csalás szinonimája!!!
-
Teaway
veterán
"A magas ra ugye nem ugyanakkora jel megy? Szep is lenne ha kis sejemdom ra akkora aram menne...kipurcanna..."
De igen, ugyanakkora. A hangfal használati utasítása szerint kiveszed a kapcsot, és két külön kábellel kötöd be az erősítőre. Tehát csatornánként lesz két (+) és két (-) kábeled.
-
-
Vidala
senior tag
HAMA-ból is van többféle, 1000 Ft-os is, de a Home Theater szériáját már nem mondanám mezeinek. Sajnos úgy néz ki, hogy az elméletek ellenére, még ezeket a digitális kábeleket is csak tesztelés alapján lehet megfelelően kiválasztani.
Nyilván nem véletlenül "papolnak" erről a tapasztaltabb fórumtársak.Megpróbálhatod visszavinni, szvsz az eladó rugalmasságán, megértésén fog múlni mit mond. Ha normális, akkor simán vissza kéne vennie, max. le kell vásárolnod: válassz egy másikat.
-
hdcsaba87
aktív tag
-
Vidala
senior tag
Pont az ilyen emberek miatt sosem utalnék előre, a mai világban max. olyannak, akiben messzemenőkig meg lehet bízni, mert aztán te futhatsz a pénzed után. Főleg használt cuccoknál. Még ha meg is jön az áru, aztán csodálkozol, hogy "megkímélt állapot", meg "kisebb szépséghiba, karcolás" alatt emberek miket rejtegetnek. Aztán, ha reklamálsz, ő jön, hogy "megmondta", meg "le volt írva".
Én azt tanácsolnám, csak személyes átvétellel, vagy max. postai utánvéttel vásároljon bárki.
Remélem tényleg nem túl sok kp-d forog veszélyben. -
Vidala
senior tag
Jó étvágyat!
Ebéd utánra:
Félre ne érts, nekem amúgy nincs bajom a 608-al, az is már egy jó darab, csak igyekszem legjobb tudásom szerint reflektálni a felvetéseidre, mert úgy érzem néhány ponton nem tudok egyetérteni vele.Még a tápra visszatérve egy apró számolás erejéig:
A 255-nél 2 csatornára írnak 65W-ot, 7-re pedig 50W-ot. 7x50=350W ami simán hihető, ha az 540W-os max teljesítményfelvételt vesszük, mert így a táp hatásfoka kb. 65%.
A 355 tud 2 csatornán 70W-ot, 7-en pedig 65W-ot, de itt már 890W teljesítményfelvételt írnak.
Nekem ezek a számok sokkal közelebb állnak a valósághoz, mint az Onkyo csatornánkánti 160W-ja egy 650W-os tápból kicsikarva.De inkább visszatérnék oda, hogy ne ez legyen a mérvadó, max tájékoztatásul jó (pl. az ellenállást nem raktam a képletbe). Tessék meghallgatni, tesztelni, mert végül is csak az számít. Én sem mérőműszerekkel ülök le mozizni, csak a füleim, és a szemeim által befogott élmények érdekelnek igazán.
-
Vidala
senior tag
Bocs, de nem ez jött le, mikor egy ringbe dobtad őket.
A 608 vs. 255/260 már közelebb áll, de én speciel éppen a HK-t találtam jobbnak hangzásban is (na jó csalok, mert a 607-es volt face-to-face).A csatlakozókról meg leírtam, hogy azt mindenki találja ki magának, mit akar rákötni. Egy előlapi HDMI valóban nem lenne rossz, ebben egyet értünk, de van más is a mérleg átellenes serpenyőjében.
Most nem kötözködésből, csak az én "összeállításom" szerint:
- Xbox oké, nekem is az egyik
- DVD oké, az a másik
- dedikált media player nincs, helyette van most laptop (nem kell mindig bemászni, egyszer bedugtam az AVR hátuljába a kábelt és a másik végét dugdosom csak)- ha dedikált media player lesz, akkor pl. egy Dune, ezzel a DVD megy is a "garázsba", de ha mégis megtartanám, ott az S/PDIF, mindent tud, amit a DVD. Vagy analóg 8 csatorna. Ha nagyon akarom HDMI-vel mehet a kép a TV-be közvetlenül.
- fényképezőgépet minek kössek az AVR-re?Nekem is van rajta miniHDMI, de azt max a TV-re, vagy a noti-ra kötöm.
- én mást nem nagyon akarok rákötni. Ezekkel mindent lejátszok. (Esetleg ha lenne tutifasza CD játékosom, az is analóg menne valószínűleg)
- egy jöhetne még szóba, a set-top-box, ha HDMI-s lenne, de megfelelő HD adások hiányában egyelőre az még nagyon messze van. Ezen túl, az is mehet a TV-be, hang meg S/PDIF-en. Nem annyira látom, hogy a közeljövőben HD hangsávokat adnának, de a LPCM 5.1 is harakiri lenne nekik. Ahhoz sávszél is kell, azzal meg egyelőre spórolnak. A nép nem 5.1-ben nézi a sorozatait.A tápos dologra meg BBécinek van egy jó Arcam-os példája, a maga szerény 1200W-os teljesítmény specifikációjával. Ha jól emlékszem a tápra kb. a fele van írva. Akkor ők is csalnak.
Továbbra is azt tanácsolnám, ne csak a megadott műszaki adatokból indulj ki. Egy hangfalat sem csak az alapján választunk. Jól is néznénk ki a 20Hz-20000KHz-es Magnatokkal, mondjuk az Arcam-hoz.
-
Gál István
senior tag
Azért olvasd el ezt is - Netdepo, H/K AVR-147: "Folyamatos kimenő teljesítmény: 5 x 40 Watt; EU szabvány szerint: 5 x ~100 Watt"
Szerintem nem kell félteni kakaó terén a H/K-t sem. A hangminőség terén sztem pedig tuti hogy azonos árban H/K. De úgyis te vásárolsz, aztán majd beszámolsz
-
Vidala
senior tag
A különböző szabványok, mérések, tápok témakörét már megrágtuk egyszer-kétszer. Sajnos nem igazít el teljes körűen. Valóban máshogy számolnak, pontosabban mérnek, de ez nem azon múlik, hogy japán vagy nem.
Csak a te kedvedért megpróbálom összefoglalni a különbséget:
Pl. az Onkyo egy csatornát hajtva az azon leadott maximum teljesítményt adja meg (IEC), szemben a HK 7 csatornát egyszerre hajtva a folyamatosan leadott teljesítményt (FTC).Én is megnéztem a saját 255-ösöm kézikönyvét, 540W a maximum teljesítményfelvétel specifikációja.
Amennyiben szerinted egy 460-as HK van egy szinten a 608-as Onkyo-val, akkor mindenképp az utóbbit vegyed, de másokat ne bolondíts, ha kérhetlek.
Egyébiránt pedig javasolnám, hogy egyszer hallgasd meg mindkettőt, és utána mondd, hogy gyenge vagy sem.
A csatlakozók száma már más kérdés, azt mindenki döntse el, pontosabban számolja ki, miből mennyire van szüksége. Én most értem el a 3db HDMI maximális kihasználtságát, de a mai ismereteimmel többre nincs is szükségem, mert innentől bármely rákötött komponens cserét jelentene már, vagy más bemenet is tökéletesen megfelelő. Ellenben én pl. a 8 csatornás analóg bemenet hiányát jobban fájlalnám. Az egyéb különbségeket most nem folytatom.
-
Atikusz
senior tag
-
defiant9
tag
Valaki korábban belinkelt audio vakteszt-hez alkalmas fájlokat. Azt csináld meg és mond meg hogy mekkora különbséget hallasz köztük. Az sajna kevés hogy tudod hogy épp mit hallgatsz és akkor mondod meg hogy melyik a jobb. A placebo hatás nagyon erős ebben a témakörben mindenképp ki kell zárni. Az hogy valami 'máshogy' hangzik szintén kevés, feltekered a treble-t vagy ráteszel egy effektet és máris máshogy hangzik. Ugyanazt a forrást kell vizsgálni más-más bitrátán. Azt persze mondhatod hogy jobban tetszik a trueHD hangsáv, csak ne a kbit/s különbséggel indokold hanem azzal hogy szerinted azt máshogy keverik a stúdióban, és fogadd el hogyha csak 1.5Mbit/s lenne akkor is csaknem ugyanolyannak hallanád.
-
defiant9
tag
Mielőtt nagyon beleélnéd magad hogy 12 Mbit/s -es audio az aztán milyen jól szól érdemel átlapozni hogy a tipikus emberi hallás hol is ér véget:
Evaluations of Multichannel Audio Codecs
Persze elvi lehetőség adott hogy valakinek denevér génjei legyenek, de azért valószínűbb hogy mamutvadászat közben egyszerűen nem volt szükségünk a HD hangminőségre így az evolúció erre nem pazarolt erőforrásokat.
Valóságban a 640 kbit/s-es DD és a 1.5Mbit/s-es DTS is annyi információt tartalmaz ami a feldolgozóképességünk felső határának közelében van...
-
-
HTPC-ről az XBMC alól meg rögtön elindulnak még a 30-40 GBos mkv-k fileok. Nem is ezzel van a gond, de 2-3 perc basszus lassan azon töröm a fejem, hogy na mivammá elromlott? Meg kissé kínos, amikor pl. demonstrálom a cuccost, és ott ég a fejem, hogy hehe-hááát-izééé tölt ugye...
Persze sok adat meg minden, de röhej, hoy ennyi idő.
-
Vidala
senior tag
Azért cserélni is lehet a hangsugárzókat, persze ha van még ugyanolyan a gyártmány.
Amúgy sajnos elhasználódnak idővel.Ha már itt tartunk eszembe jutott egy nekem tetsző dolog: Mivel más komponensre ez már kevésbé igaz. Például a T+A filozófiája tiszteletet parancsoló számomra, mert több évtizede ugyanolyan külsővel (dizájnnal) készíti a komponenseit azért, hogy ha pl. az akármilyen régi erősítődhöz veszel egy zsír új lejátszót, vagy akármit, akkor is passzoljon a rendszeredbe.
Persze nem is occó kici kínai cuccaik vannak.
-
KEF 104.2 megvan már 25 éve, csak azért cseréltem le, mert a jobb passzív sub membránja annyira elöregedett már, hogy konkrétan kb. 4-5 négyzetcenti hiányzott belőle és zavaró volt a sercegése amikor kapott egy löketet. A másik, hogy a csipogója egy kicsit lent volt. A TSI 500 nem hozza önmagában azt a basszust, amit a KEF tudott, de összeségében mégis jobb. Szép élete volt a KEFeknek apámnál, majd nálam. A PC-m "speakere" volt sokáig hehe, amikor lőttem tankkal, meg socival, úgy kellett fogni az ablakokat, hogy ne kelljen az üvegest kihívni
Persze nem egykategória a mostani Polkjaimmal, de sajna eljárt felette az idő. Most apósom Pavarotti és Snoop Dogg igényeit elégíti ki...
Üdv,
Vik -
Andro_HUN
csendes tag
tehát.
rákötöttem a center kábeleket a Kef egyik elsőre és ugyan olyan szar tompa halk hangot ad.
ahogy írtad DIRECT-re állítottam, Tarnsformers berak, minden brutál csak a CENTER gyenge és hangtalan megint..
Tehát: Hibás a DENON erősítő center kábel aljzata. Ergo, vissza kéne vinnem?!
Jól értelmezem?
köszönöm a segítséget.
-
BBéci
legenda
Az optikai kábel végének aranyozására is van magyarázat.
A toslink csatlakozó kis szárának belső felén van jelentősége, ahol a fény kilép belőle, de nem tudják úgy aranyozni, hogy csak belülre kerüljön, ezért az egész pöcsöcske megkapja a bevonatot.(#19534) WonderCSabo
Ebben az esetben a tudományos elmélethez ragaszkodni nagyon kényelmes magatartás, az ember azzal áltathatja magát, hogy olcsó, 1000 forintos kábellel is ugyanazt a képminőséget kapja, mint a tízszer annyiba kerülővel, ergo nem kell több pénzt kiadni.
A BKV is elvisz a város másik végébe, olcsó és kényelmesebb csak üldögélni a buszon, mint autót vezetni, döcögni a dugóban. Azért én inkább az autót választom. -
mouse1
csendes tag
Sajnos nagyon jól tudja...
Viszont nincs pénze drágább hangfalakra, és a szíve szakad meg miatta.
Az erősítőhöz meg jó áron jutottam hozzá, azért lett ez. Eredetileg egy NR708, bár inkább 808-at akartam venni. És ha már vásárolhatok a jövőre, hát miért ne tegyem meg?
Amint megtehetem, úgyis lecserélem a hangfalakat jobbra, bár ez valószínű min. 1 év.
Egyébként a jelenlegi szobában szerintem egy komolyabb hangfal is elvérezne. Akusztikailag egy nulla.
Szóval most mindenképp kell valami jó ár/érték arányú hangfal, hogy szegény erősítő ne árválkodjon ott egy régi sztereó hangfallal, aztán majd idővel.
(Na jó, egye fene! Ha már ennyire tuszkoljátok. És mi van, ha felviszem a limitet 200ra?
De már így is megöl az asszony!
)
-
lean
aktív tag
aha, nekem is svéd cucc van, szintén nem túl ismert QLN...de jó páros alkot, elégedett vok...
A hangfalselyem design még hasonlít is
88dB érzékenység?így érthető a 608jampec:
Windows digitális kimenet legyen alapértelmezett
a második képen az AC3 beállításoknál kimeneti formátum (as is no change, tehát változatlan)
az SPDIF passtroughnál jelöld be a dts-t is
SPDIF optionsnál vegyél ki minden pipát, nem kell enkódolni semmit. -
KTTech
veterán
Nézd meg a Marantzokat is a H/K-k mellett. Nekem csak egy belépő modellem van, és a hk 255 volt a másik lehetőség. A kettő közül a M. NR1501-nek volt szebb hangja. Sőt még olcsóbb is volt... és diszkrét a végfok benne. Persze szolgáltatásokban jobb a hk (audessey, faroudja).
-
lean
aktív tag
aha, beleolvastam, hát nem tudom...megkérdezhetel másokat is...nálam ok a dolog.
1. HDmi pass through van, ami átengedi a HDMi-n keresztül rákötött forrást így megy a tv-n (én nem használom)
2. Kikapcsolható, itt is van Through funkció.19119: Tunert nem használok...így csak a többiről tudok beszélni. Audussey futtatásakor beállítja és elmenti a hangdobozok (beleértve a subot is) level szintjét, távolságát stb. A hallgatási módot hozzá lehet rendelni a bemenetkhez, a teljes hangkép magas+mélyet 2 gombnyomással lehet állítani, amit szintén megjegyez. Szóval ha ezek be vannak állítva, akkor passz.
-
xtremetuning
addikt
"Eleg beteg hogy egy erositot hazaviszel es FW update el kell kezdeni mert kulonben igy/ugy nem szol. meh,,"
Welcome to the club...
Gyerekkorom óta érdekelt a jó minőségű zene. Anyagi, stb. okokból hosszú ideig tudatosan félretettem. 2000 környékén megtetszett a dvd (vhs sosem érdekelt a gyatra minősége miatt) és engedve a nyomásnak összeraktam magamnak az első házimozimat.
Akkor még létezett a Lurdy házban a Sony center és Házi Zoli barátom segítségével belecsaptam a lecsóba.
Első körben betelepülhettem kedvenc zenéimmel az elszeparált zeneszobába és végighallgathattam az akkori b&w, wharfedale, jamo, jbl, sony, stb kínálatot.
Az én fülemnek AKKOR ár-érték arányban a Wharfedale Valdus 400 álló tetszett, haza is hoztam. Kapott még centert, hátteret szintén a Valdus szériából és mivel a mély sosem elég (gondoltam akkor), megvettem a legnagyobb topaz aktív subot 40-es membránnal.
Sony dvd, sony 72" tv.
Lebontottam vele az akkori cirka 18nm-es albérleti nappalimat....Majd tavalyig ezt a szettet használtam (többnyire inkább nem).
Zenét sosem ültem le elé hallgatni (most már tudom, hogy tudat alatt sosem tetszett a hangja), néha moziztunk, de a nejem mindíg utálta, hogy remeg a szoba, hangos, stb.
Ezek után tavaly kitaláltam, mivel nem volt még nappali bútorunk, nézek valami házimozi falat, állványt. Sikeresen rátaláltam a New Age Furnitures bútorokra, el is mentünk megnézni az asszonnyal.
NEM kellett volna.
A bemutatóteremben vásznon ment az akkori Grammy díjkiosztó. Én is és az asszony is magunk mellé ültünk
.
Onnantól nem volt kérdés az irány. Megkérdeztem milyen cucc szól : Arcam erősítő Revel Concerta hangfalakkal.
Másnap eladtam a komplett otthoni cuccomat és elkezdődött az őrület......Tehát igen, lehet "betegnek" nevezni a hi-fi által adott kihívásokat, de a vége (ha jól csináltad) egy Otthonnak nevezhető dolog lesz, amiért azt gondolom nagyon megéri.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest