- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz
aleister #50368 üzenetére
Inkább fordított a helyzet.
Egy erőlködőt azért illik megnézni, aprólékosan letesztelni minden funkcióját, ami több órába is telhet. A hangfalat meghallgatod és ha rendben van a hangja és külsőre is megfelelő állapotban van, akkor annak nem lesz semmi baja jó ideig.
pitepeti71:
Ez azért van, mert -ahogy te is írtad- az emberek nagy része kb. ennyi pénzből szeretné megoldani a házimozi kiépítését. Ha valaki visszaolvas, akkor talál legalább 5-6 összeállítást garantáltan, pár oldalon belül, ami ennyiből kijön és megéri. Ezek után elég idegesítő ötvenedszer is megismételni, hogy Jamo-t ne, kis JBL-t igen, stb...
A másik probléma, hogy a legtöbb ember tényleg ránézésre dönt, és ilyenkor jön az, hogy a sokhangszórós kínai izéket szeretné megvenni, vagy a Jamo álló hangfalait, mert az szép és nagy, és ennyi elég. Ezekről viszont nyilván le lesz beszélve, csak éppen ezt is unalmas minduntalan ismételgetni akár napi többször.
-
Termi16
őstag
válasz
#48613632 #50360 üzenetére
Hihetetlen, hogy mennyire nem érted meg, amit többen próbálnak órák óta elmagyarázni neked.
Senki nem mondta, hogy 250e Ft-ot kell költeni, ha 100 a maximális keret. Ettől függetlenül fel lehet hívni az ember figyelmét, hogy ennyiből milyen minőséget várjon. Másrészt meg a 100-at is el lehet költeni lószarra, meg normális, az árát megérő dolgokra is, ahogy azt épp Stubi is tette.
Ez a 10/9 emberes példa meg annyira gáz, hogy az már hihetetlen. Akkor mutass nekik egy félmilliós szettet előtte, aztán kérdezd meg őket a 100e Ft-ról. 10/9 (hehe...) azt fogja mondani, hogy bizony hallja a különbséget és ha tehetné, akkor a drágábbat venné. Be lehet érni az olcsóbbal, ez biztos, de ha valaki megteheti, akkor miért ne költsön akár tízszer annyit is a házimozijára?
-
Termi16
őstag
válasz
ZolikaE46 #50348 üzenetére
Az ES jobban szól, de sokkal fontosabb, hogy a frontokkal megegyező márka és típus legyen a center, ezért mindenképpen E-t kellene venned. Ellenkező esetben gagyi lesz az összhatás.
Más:
Közben rákerestem a Dali Concept Sub-ra, erről ki mit gondol? Most már tényleg szeretném megvenni az új subomat, ami vagy a Concept Sub, vagy egy JBL ES250, vagy egy JBL XTI Sub300 lesz. Mindjárt indulok is meghallgatni az első kettőt. -
Termi16
őstag
Feltenném a kérdést a topikban is...
Kinéztem magamnak ezt a JBL subot. Ahogy nézem, 1000 euro körül volt az új ára, szóval korrektnek tűnik az ajánlat, elmennék meghallgatni.
Ismeri valaki ezt a típust?
Velo Impact 10 jöhetne még szóba most a használtak közül, vagy Kef PSW2500, de ezek szerintem jóval a JBL alatt vannak pozicionálva. Esetleg még ez a Klipsch Sub 10 is megoldható lenne.
Mivel a JBL egy régebbi sub, ezért nem igazán találtam róla tesztet vagy hosszabb leírást, én pedig nem is emlékszem rá.
Szóval ha valakinek van tapasztalata a fenti subok bármelyikével, arról nagyon szívesen olvasnék.
Az is elég lenne, ha valaki megerősítene abban, hogy ez a JBL annó jóval a többi sub feletti szint volt, ez esetben nem gondolkoznék tovább. -
Termi16
őstag
Nálam ideiglenesen most nincs sub, mivel a Jamo-t eladtam, az újon pedig még gondolkozom.
Anno a hangfalak vásárlásánál azt írtam, hogy a mélyükkel nem vagyok megelégedve, hát ezt most vissza kell vonnom, több mint szuper az egész összkép így sub nélkül is, zenén persze.
Ha valaki esetleg lát mostanában egy hiperszuper mélynyomót 100k körüli áron, akkor esetleg elküldhetné nekem priviben a linket, nagyon megköszönnöm!
-
Termi16
őstag
Ez esetben jó az összehasonlítás, mert ha jól emlékszem, a H/K 255 160-170 körüli áron indult, míg a JBL ES szett valamivel 300 fölött, szóval kb áll az arány.
Én tartom, hogy elég hozzá a 255, de ha akarsz egy kis plussz kakaót, vagy ahogy Bbéci is mondta, ha tuningolni fogod a későbbiekben a hangfalakat, akkor mindenképpen megérheti a 360-as is. Én is erre vagy 460-ra szeretnék most váltani, bár utóbbi már túlzásnak tűnik...
-
Termi16
őstag
Ehhez annyit fűznék hozzá ,hogy unokatesóm vett a kocsijába 100e Ft körül hangcuccot, többet nem tudok róla. Nekem akkoriban 80e Ft-os Jamo S418-as szettem volt itthon egy kb 50-60e Ft-os Yamaha erősítővel. A srác nem tudott betelni az én rendszerem hangjával, agyon dícsérte, hetente hívogatott utána, hogy nem akarom-e eladni...
A kocsijában lévőt meg szídta mint a bokrot.Ehhez képest átjött, mikor már a H/K cuccom volt meg a JBL szettel, és megintcsak leesett az álla, a következő reakciója már az volt, hogy az a Jamo szett valahogy mégse volt olyan jó, pedig ő el volt tőle ájulva.
Szóval igen, aki nincs benne a témában, nem hallott még komoly rendszert, annak egy legolcsóbb belépőszintű valami is komoly mámort tud okozni, mivel nem a hibákat fogja keresni, hanem az új élményre koncentrál.
-
Termi16
őstag
A Z5500 mélyéhez képest lepkefing a VR200-é, az egyik külön láda 25cm-es membránnal, a másik egy nem túl acélos állóhangfal, szóval nem lehet összehasonlítani, még akkor sem, ha a Z-5500 csak egy pc-s szett. Márpedig filmek alatt nagyon fog hiányozni a külön mélynyomó.
Bubanc: Magasabb kategória, elég egyértelmű a számozásból, nem? A hangja is biztosan jobb.
-
Termi16
őstag
válasz
Sanya46 #48792 üzenetére
A többi erősítő sem erősebb a H/K-nál, csak más szabvány szerint adják meg a wattokat, szóval ekkora nappaliba azok sem lesznek megfelelőek szerintem.
Nálam 18nm-en (ráadásul tetőtéri szobában) pont elég a H/K 255, illetve kis tartalék marad benne. -10 vagy -15db-en szoktam filmezni, +10 a max.
-
Termi16
őstag
válasz
bajnokpityu #48670 üzenetére
Arra gondol, hogy mennyire nem vesz senki semmit...
Szerintem.Legalábbis nekem így tűnik most.
-
Termi16
őstag
válasz
bajnokpityu #48662 üzenetére
Annyiért tényleg nagyon megérte.
De szerintem ha valaki kicsit türelmes, akkor használtan talál jobbat 200-ig viszonylag könnyen. -
-
Termi16
őstag
válasz
Viper26 #48634 üzenetére
Az erősítő a saját kategóriájában nem rossz, a hangfalszett nem túl jó, inkább vennék a topikban már jól bevált darabok közül (kicsit visszaolvasva találsz rengeteg infót, nagyon sokan ebben az árkategóriában vásárolnak), a sub pedig nagyon gagyi.
De kellene néhány adat, pl mekkora helyre kell, mire használnád legtöbbet...
-
Termi16
őstag
válasz
#09634560 #48589 üzenetére
Náluk mindig minden drágább picivel, mintha körülnézne az ember és megvenné máshol. Ez nem kritika, csak észrevétel persze
(magyar gari, bemutatóterem, hozzáállás stb...)
De szerintem 200 vagy 230 az nem akkor különbség, ennyi difit megérhet simán.
Tényleg el kell menni plázákba, nagy elektronikai szaküzletekbe is, mivel ott mindig ki lehet fogni olcsóbban ezt-azt, mint az erre szakosodott üzletekben. Az én komplett JBL ES szettem volt pl 215000 Ft, ha jól emlékszem, miközben mindenhol máshol kicsivel volt csak 300 alatt.
-
Termi16
őstag
Én ennyiért biztosan nem Wharfit vennék, de meg kell hallgatni.
200k-ból újonnan kijön kb egy JBL ES80-as szett, vagy Dali Concept 6, esetleg használtan sokkal jobbak is.
Jut eszembe: Valaki rendelt már esetleg ettől a német bolttól?
35 euró fejében kihoznának nekem egy subot, így lehet, hogy onnan fogok vásárolni, ha nem találok megfelelőt használtan. -
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
válasz
krenkoka #48105 üzenetére
Azért nem kell mélyláda, mert a zene alapból 2.0, sztereó, így lett megtervezve.
Ha megfelelő frontjaid vannak, akkor azoknak tökéletesen vissza kell adniuk a zenében elhangzó mélyeket is, ergó a láda csak bezavarna. Persze ha épp partyra készülsz, az más tészta, oda kell egy brummogni tudó mélyláda is...
A multich egy olyan beállítás szokott lenni az erősítőn, ami a sztereó jelet kiküldi az összes hangdobozra, gyakorlati haszna nincs és értelmetlen, hogy pl mögüled is szóljon ugyanaz, ami a frontokból.
Sanci38:
Nekem a régebbi Logitech Z-5500-on a multi ch sztereó mód csinálta azt, hogy kirakta az összes hangfalra a sztereó jelet. Bár ezek szerint akkor az elnevezés volt hibás
-
Termi16
őstag
Nyilván ugyanazért az árért jobb lesz a harmad akkora hangfal, már csak az anyagköltség miatt is
.
Ha viszont inkább mozira kell, akkor a nagyobb dinamika és a komolyabb mélyek miatt ajánlott álló hangfalakat venni. Persze ez már hely függvénye is, illetve pl egy 30kg-os behemótot nem célszerű betenni egy icipici szobába a falaktól 20cm-re. -
Termi16
őstag
Ezt a hány utas a hangfal témát el kéne felejteni. Kit érdekel? Hallgasd meg, ha tetszik, akkor nem mindegy? Amúgy sem igazán számít ebben a kategóriában szerintem.
Engem annó JBL ES vs Studio széria közötti választásnál mindenki az ES-re terelt, aztán meghallgattam őket egymás mellett, és tényleg ES lett, igaz a 90-es.
Ha mégis Studio-n gondolkozol, az Örs Vezér téri MM-ban van egy pár kiállított 100k-ért. Ha más nem, meg tudod hallgatni.
-
Termi16
őstag
H/K AVR 255-öt érdemes lehet cserélni egy AVR 360-ra? Ennyi pénzem most épp lenne, sub vásárlása pedig úgyis csak hó elején lesz aktuális.
30 körül kéne rádobnom, annyit szerintem megér, kérdés, hogy javít-e a rendszeren? -
Termi16
őstag
válasz
Hobbbyt #47901 üzenetére
Nos a tiszta és torzításmentes hang szerintem alap minden valamirevaló erősítőnél.
Ahogy nézem egy régi Sony sztereód volt előtte, úgyhogy lehet, hogy ennyi pénzből nehezen fogsz neked megfelelő sztereó hangú hm erősítőt venni. Szóval vásárlás előtt mindenképpen hallgatózz, hogy mi lenne az a kategória, ami már megfelelne.
-
Termi16
őstag
-
-
Termi16
őstag
válasz
M@trixfan #47335 üzenetére
Idéznék a GURU3D-től az új AMD 7000-es kártyákról:
AMD expanded on the HDMI 1.4a specification and now is going to support frame packing for Stereo 3D. And that will allow far greater framerates. The 7900 series GPUs will and are the first to support 3GHz HDMI with frame packing support for Stereo 3D. See typically you'd be limited to HDMI 1.4a restrictions. ie. highest the resolutions for 3d gaming are 720p60 or 1080p24. You couldn't do 1080p60.
The new spec allows that over HDMI you can setup the screen at 1080P and get a good 60Hz per eye, that's thus 120Hz in total. This in the past was not possible as over HDMI you'd get 24/30 Hz (and thus FPS) per eye at 1080p. Which is great if you are a fan of seizures.
-
Termi16
őstag
Hát akkor ezek szerint megéri a kért árat a kis Velo, eltöprengek rajta.
Annó mutattam nektek egy képet, amin a JBL ES90-es 1 hónapos hangfal egyik hangszóróján ronda gyűrődés látható. Azóta alatta lett egy "benyomódás" is, úgyhogy kezdek tényleg aggódni. Így néz ki. Még mindig ne aggódjak miatta?
Hangját nem befolyásolja, de azért íjesztő...
MaTTeS:
Garis még, csak sztem a MediaMarktban ezzel kiröhögnek, vagy max elküldenek máshova, de azért egy próbát megér.
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Ez a drágaság megéri az árát? Gondolkozom, hogy lecseréljem a Jamo Sub300-am, most ez a rendszerem leggyengébb pontja. Viszont a fenti subban csak 20cm-es a membrán, a Jamoban 25. Persze az egyértelmű, hogy nem egy kategória a kettő, de azért furdal a kíváncsiság, hogy ti mit gondolnátok erről a cseréről.
-
-
Termi16
őstag
Kalandvágyó fórumtársakat keresek!
Na persze senki ne értsen félre, kifejteném...
A helyzet az, hogy nem vagyok elégedett a rendszeremmel és ezt most elsősorban az erősítőmnek tudom be, ezért szeretnék több más márkájú/kategóriájú erősítőt meghallgatni.
A lényeg, hogy ezt természetsen nálam kéne véghezvinni, ezért akinek van H/K AVR 255-tel egy szintű vagy picit felette lévő AVR-e és kapható lenne egy ilyen dologra, az írjon privit. Esetleg használt áron 40-60e Ft körüli Stereo erősítőt is meghallgatnék, ha van ilyen lehetőség.
Szállítást oda-vissza megoldom természetesen, és lehet választani a honoráriumot söröcskében vagy vmi jelképesebb összegben akár.
Elsősorban Pestiek vagy Pesti közelik jelentkezését várnám, ha egyálalán akad valaki persze...
-
Termi16
őstag
válasz
muzsikpeti #40214 üzenetére
Köszi, ez nagyon jónak tűnik, de 400-et egyben nem tudok kicsengetni, max ha van beszámítás, amit meg kell érdeklődnöm.
De azon gondolkozom közben, hogy talán tényleg életképesebb lenne frontként monitorokat használni a 18nm-es terület miatt.
-
Termi16
őstag
válasz
Gál István #40195 üzenetére
Igen, de én azért vettem ezeket, mert 95%-ban diszkó zenét hallgatok...Arra meg tökéletesnek tűnt.
Csak ha néha berakok valami igényesebbet, akkor hallom, hogy nincs minden a helyén, enyhén szólva. Mostanában meg ez a 95% leesett kb 70-75-re. -
Termi16
őstag
válasz
Gál István #40191 üzenetére
ES90 + ES30C+ES30, H/K 255-tel.
Az a baj, hogy ezek a dobozok szerintem kb. 25nm2-től tudnának szépet szólni, nekem meg 18nm2 a szobám, ráadásul tetőtéri "csapott" tetős, ezért a légtér még kisebb, mint az átlag. Ehhez jön hogy az akusztika is elég szörnyű, konkrétan azon a falon, ahol a tv meg a hangfalak vannak, nincs egyáltalán semmi a fal felületén, végig teljesen üres. Szóval ezen még javítanom kellene, lehet előbb meg kéne próbálni egy jobb akusztikával rendelkező helyen, csak úgy érzem hogy ebbe a szobába ez a rendszer egyszerűen túl nagy lesz. (mondjuk ezzel számoltam már akkor is, mikor megvettem, magyarán én vagyok/voltam a hülye)
B&W 6-os dobozokon is gondolkozom közben, valószínűleg a szobámba az is elég lenne.
-
Termi16
őstag
Csak nem hagy nyugodni, hogy nem vagyok elájulva a JBL-em hangjától, így gondolkozom a cseréjén. Van most itt az aprók között egy ilyen drágaság: FOCAL JMLAB COBALT 815. Ára 160. Mit gondoltok róla? Megér ennyit?
Ami még kérdés lenne, hogy használtan ehhez mennyibe kerülhet nagyságrendileg egy center és a egy hátsó pár?
Erősítő cserén is gondolkozom, de most először a hangfalakat "kukáznám".
-
Termi16
őstag
válasz
xtremetuning #40096 üzenetére
Köszi, megnyugodtam egy kicsit.
Nem tudom, hogy mitől lehet, mert újonnan nem ilyen volt és még csak kb 2 hónapos a hangfal, de remélem későbbiekben nem romlika az állapota. Azt gondolnám, hogy a JBL ennél azért minőségibb
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Ha így állította be a bemérő mikrofon, akkor valószínűleg így jó.
A kérdéses beállítás azt jelenti, hogy a mélyeket nem csak a sub, hanem a két front is megkapja. Ha a manuális beállítást választod a setup menüben, akkor be tudod állítani külön-külön a crossover frekiket is.
Ha a sub felső határát szeretnéd állítani, akkor azt a hátulján tudod megtenni.
Az általad alkalmazott összekötés is megfelelő, de abban igazad van, hogy ezeket általában Y-nal szokták összekötni.
-
Termi16
őstag
válasz
johnny82 #39490 üzenetére
Miért szeretnél új erősítőt venni? Ezekhez a hangfalakhoz szerintem felesleges. Főleg ha HD hangokat akarsz megszólaltatni, az kb 300000FT-os kategóriánál kezdődik.
Én biztosan csak akkor vennék új erősítőt, ha a hangfalaimat is le tudnám cserélni. Sal-nak mindegy, hogy mi hajtja
Pio-t és az Onkyot meg kell hallgatni ugyanazzal a szettel, aztán amelyik jobban tetszik, azt veszed. A technikai leírásban megtalálod a száraz adatokat, hogy melyik mit tud papíron.
-
-
Termi16
őstag
válasz
szonti #39422 üzenetére
13nm-re elég necces lehet állókat berakni, persze mindent meg lehet oldani, de sokkal egyszerűbb lenne kisebb dobozokkal.
Holnap megyek a Kácsába, hozok HDMI kábeleket meg a két fronthoz is vmi szépet szerelve.
A Kácsa saját hdmi kábeleiről elég jókat olvastam, van ezeknél sokkal jobb vétel hasonló áron? 5k körül szánok 1-1 kábelre, 1m elég mindkettőből. -
Termi16
őstag
válasz
Gál István #39366 üzenetére
Nem véletlen vettem én sem végül inkább az ES szériából, de azért az a Pio akkor is kevés oda.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Kácsában csináltattam magamnak egy subkábelt, direkt úgy kértem hogy Jamo SUB300-hoz mit ajánlanak stb...
Ilyen a kábel. A probléma az, hogy nem tudom beledugni a csatit a ládába, csak ha leveszem az ezüst színű borítást, ami meg gondolom nem véletlen van rajta. Ez most mi?
-
Termi16
őstag
Rájöttem, hogy alapvetően nem volt szükségem jobb erősítőre. Persze ha másikat veszek, lehet, hogy most örülnék
Meg zavar nagyon, hogy majdnem csutkára kell tekerni, tényleg 80%-nál van olyan hangja, ahogy én a zenét hallgatom néha, az meg már meredek. Filmeknél szintén.
Ezen felül érdekesen kezeli a subot is. Úgy dübörög, mint a fene, pedig nem kéne neki. Van, hogy konkrétan teljesen lecsavarom a hangerőt a ládán, úgy lesz tűrhető, pedig -10db-n van alapból. És sok számnál váltakozik, hogy mi a megfelelő beállítás.
Annó az Onkyon beállítottam egyszer és onnantól jó volt, fél hangerőn. Nem is értem, hogy ez mitől lehet.Aztán ott van a távja is, amiről szerintem hiányzik pár jó dolog. Pl nincs külön gomb a normáls meg az 5 csatornás sztereóra, be kell menni a menübe és mindig kiválasztgatni 4-5 kattintással, és így van még 3-4 másik funkció is. Oké, hogy 95%-ban sztereón megy a zene, de akkor is.
Ehhez jön az, hogy rá kellett fizetnem. Igazából én azt hittem, hogy most vettem egy egy kategóriával magasabb erősítőt, ami húde oda fog csapni, mert ugye a H/K milyen erős meg dögös hangú
Hát ehhez képest az Onkyo keményebb hangú és erősebb volt, ráadásul úgy, hogy egyel kisebb osztály.
De persze nem rossz maga az erősítőt, meg ennyi pénzért jó vétel volt, csak nem azt vártam, hogy majd sokkal jobban fel kelljen tekerni, meg hogy ne tudjak bizonyos funkciókat egy gombnyomással kezelni.
-
-
Termi16
őstag
Ha kettős kábelezésre alkalmas hangfalaim vannak, akkor egy kábellel használva őket melyik csatikat kell bekötni? Jelölést nem találtam rajtuk...
JBL ES90.
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Létezik az, hogy az Onkyo 508-as után a H/K255-öt sokkal jobban fel kell tekernem, hogy elérjem ugyanazt a hangerőt? Az Onkyo kb 55-60%-on szétvágta a szobát, H/K 80%-on tart kb itt.
-
Termi16
őstag
Ha valakit esetleg érdekel, most láttam MM-ban 100000ft-ért H/K AVR255-öt
Ennyiért szerintem nagyon vonzó ajánlat... -
Termi16
őstag
Sziasztok!
Rég írtam már ide, itt az ideje!
Erről a szettről tudnátok nekem véleményt mondani? Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy pár (általam) ismertebb szetthez képest mit tud, hova lehet sorolni? Gondolok itt pl a kef c5/c7 szettekre, vagy a polk tsi 400/500-as frontokkal kaphatókra, esetleg a jbl e80 vagy dali concept 6-tal kezdődő összeállításokra .
Első felindulásból arra gondoltam, hogy veszek használtan 2 frontot (80000ft körül), aztán következő hónapban centert meg hátsókat (4-50000ft körüli áron), végül pedig egy subot a korábbi szettem helyett (aláírásom).
Ez az ajánlat viszont most kicsit felcsigázott, ha ennyiért megúsznám az egész cserét, az nem lenne rossz, ráadásul egyben menne minden.Mit gondoltok?
Köszi!
-
Termi16
őstag
válasz
Dictator^ #25217 üzenetére
Az ffdshow kiváltja teljesen az ac3 filtert, legalábbis nálam nem volt rá szükség.
A TMT az egy külön dolog, oda nem kell egyéb progi, csak a lejátszó maga. Viszont ahogy írták is, azt inkább csak bd-lemezek lejátszására érdemes használni.
Én MPHC-t használok mindenre, mert megeszi a bd lemekezeket is.
-
Termi16
őstag
Nem hallottam még a fent megnevezett hangfalat.
Mondjuk a 86db-es érzékenység elég kevésnek tűnik.Meg kell hallgatni, ahogy nézem elég sokat árulnak belőle, valahol biztos ki lehet próbálni.
Még annyit, hogy annó én is nézegettem Wharfi szetteket, de végül mégis inkább a Jamo lett
-
Termi16
őstag
válasz
Dictator^ #22065 üzenetére
Ezt sajnos így nem merem kijelenteni, mivel elméletileg a hdmi kábel nem szedhet össze semmilyen zajt, amennyire én tudom (főleg nem nálam, ahol a leghosszabb is 2m). Dehát itt az ellenpélda
Az a durva, hogy most még jobban összekotortam a kábeleket, így pedig már 45-ös hangerőnél is hallhatóan "sziszeg" a cucc.
Csak ki kéne próbálni normális kábellel azért.
-
Termi16
őstag
A Hd filmek lejátszása című topikban leírtak szerint van beállítva az ac3 filter és az mphc?
-
Termi16
őstag
válasz
bozont #20612 üzenetére
Nem tudom, hogy sikerült-e azóta megoldani, de ha nem, akkor itt egy kis segítség:
Download and install EDID override . There appears to be an issue with the ATI drivers not parsing correctly the EDID of certain receivers. Hopefully this will be fixed in an upcoming driver release, but until then you can override the current driver to correct. To make it even more confusing, it appears to only affect Denon, Onkyo, and Sony (but even then not all models).
-
Termi16
őstag
válasz
fatallerror #20767 üzenetére
Az 1:2 arány erősítő:5.0 arány, tehát a sub nincs benne, így kell kalkulálni az árat
Ráadásul az Onkyo ára is inkább 150-160k, csak azért adják most ennyivel olcsóbban, mert ugye jönnek az újak...
De ezek sem 100%-ig pontos arányok, szóval ne ez alapján válassz, hogy márpedig xy szett pont kétszer annyiba kerül mint az erősítő. Ez arra jó, hogy legyen valami elképzelésed arról, hogy nagyjából milyen kategóriájú hangfalszettek illenek adott erősítőhőz.A legfontosabb viszont, hogy meghallgatás nélkül az ég világon semmit se vegyél! Ajánlhat bárki bármit, ha neked az pont nem jön be, akkor oltári szívás van. Szóval lehet gyűjtögetni a jelölteket, de a végső döntést szigorúan meghallgatás után szabad meghozni.
A subnak pedig nem elsősorban a hangfalakhoz kell illenie (persze azokhoz is), hanem a szobádhoz.
-
Termi16
őstag
válasz
fatallerror #20728 üzenetére
Nem mondtam ilyet
Csak azt nem értem meg sokszor (nem csak a te estedben), hogy ha valami egyértelműen le van írva(1. hsz +kereső), akkor azt miért kell újra és újra megkérdezni/megkérdőjelezni?
De persze még mindig jobb, ha előbb kérdez az ember, mintha szart venne.
Vidala: Én csak ma tudok foglalkozni a hd-s hangok elővarázslásával, este meg ugye nem lesz sok időm, úgyhogy nem tudom, hogy mikor leszek kész.
A linket köszi, a másik topikban megtaláltam még tegnap én is, amit neked mutattak. -
Termi16
őstag
válasz
fatallerror #20724 üzenetére
Így van, pénzkidobás, ha olyat veszel, amit utána nem használsz ki. Persze kivéve ha van vmi fontos szolgáltatása, amire szükséged van, vagy később bővíteni akarod a rendszered.
De minden más esetben minek veszed meg az erősítőt, ha gyengébb dobozokat kötsz rá, mint amikkel meg tudna birkózni? Akkor már inkább vegyél olcsóbb erősítőt, az is bőven jó egy 150k-s szetthez pl.
-
Termi16
őstag
válasz
fatallerror #20721 üzenetére
Komolyan nem értelek
Az 1. hsz-ban le van írva, hogy az az optimális, ha kétszer annyit költesz az 5.0-ra, mint az erősítőre. Ezt Sanci is elismételte neked érthetően. Ezek után mi a kérdés...?
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Pedig még olvastam is ezt az írást, de ez így konkrétan nem rémlett...
Én most fogom hétvégén kipróbálni, végre teljes a hm-rendszerem is és a pc-m is.Mondjuk logikus, hogy megy hdmi-n is, de valami miatt úgy rémlett, hogy azzal voltak problémák, az analóg meg tuti.
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest