- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
PLaci58
addikt
válasz
nebulo5 #10350 üzenetére
Köszi és BBécinek is.
A tüskéket elhagytam, mert nem akartam a hőszigetelt padlószőnyeget átlyukasztani.
Direkt olyan magasra csináltam, hogy adott esetben ülni is lehessen rajtuk.
Tüskét bármikor vehetek alájuk alapon
Érdekes, hogy a centerrel nincs gondom, igaz abban kisebb a dóm, viszont nagyobb a mély és egy kisasztal üvegpolcán van.
Első körben próbára jó lesz talán a járólap is (az van itthon, bár van egy 2cm-es márványlap is valahol ). Soha nem volt "tüskés" handobozom és szépen szólnak anélkül is, igaz azok a szekrény tetején vannak, nem a padlónHangdobozoknál inkább a mélyekkel szokott gond lenni, nem a magasakkal (legalábbis így tapasztaltam).
-
PLaci58
addikt
válasz
Thuglife #10306 üzenetére
Első körben én Front cserét csinálnék.
Miről használod MP3-hoz, hogyan van összekötve ? Analóg vagy digitális?
Ha analóg, akkor megnézném a csatlakozókat, kábelt, jól érintkeznek-e.
A recsegés kontakthibára utal.
Van olyan RCA-Jack kábelem, amit ha megmozdítok serceg és alhalkul kicsit az egyik csatorna (kukába való). -
PLaci58
addikt
Jobb az illesztés, az árnyékolás, nem szedi össze a zavarjeleket, nem indul be a védelem.
Egy energiatakarékos lámpa bekapcsolása tud jó nagy elektromágneses jelet csinálni.O.L.I.
Megy az a végfok, csak nálad is működik a "süketítés", amikor nincs bemenő jel.
Az a végerősítő bemenetét zárja testre, így csak a végfok saját zaja marad, ami nagyon kicsi. Nekem is ezt csinálja. Ha nagyon figyel az ember a számok között (pl.Audio CD) lehet hallani, hogy teljesen eltűnik a zaj. -
PLaci58
addikt
válasz
vtechun #10238 üzenetére
Nálam nincs ilyen zaj. Jól működik a "Mute"
CAT CS907, analóg bemeneten discman, pillanat állj-al megállítva.
Brumm az van a subon, de hangerőtől független, viszont ezen nem csodálkozom, mert egy autós szubcső és vagy 4 m sima árnyékolt vezeték van előtt összetekerve (amit hozzá adtak). Mióta rátettem a szubcsövet, valahogy eltűnt az egydobozos házimozihoz adott mélynyomó hangjaMár az hittem kinyekkent a subcsatorna végfoka, de nem, szól az csak más tartományban.
Az az 1-2 másodperces csend is azért van valakinél, aki írta, hogy a lámpa felkapcsolásakor elhallgat az erősítő, mert szerintem a védelem beindul az impulzusra. Azt szünetmentessel nem lehet kivédeni. Ráadásul a szünetmentes még több digitális zajt hoz bele a rendszerbe. Nem véletlenül vannak ezek az erősítők "süketítve" bekapcsoláskor.
-
PLaci58
addikt
válasz
#09634560 #10237 üzenetére
Arra alapozom, hogy a digitális erősítőkhöz pl. 6 Ohmos hangfalakat adnak.
Tudom, hogy működik egy digitális erősítő, van nekem is. Az sem tud áramot termelni.
Gondolom azért 6 Ohmra adják meg a teljesítményt és torzítást, mert az az optimális kimeneti terhelés. Az, hogy milyen terhelést lehet rákötni károsodás nélkül, az más dolog. -
-
PLaci58
addikt
válasz
vtechun #10222 üzenetére
Ha meglesz a subláda, akkor az az Orion már csak mélyközépnek lesz nevezhető
Ha valakit érdekelne itt egy demo anyag, amivel le lehet ellenőrizni, hogy hogy szól a berendezés. Beállításra nem alkalmas, csak ellenőrzésre. Sima sztereó, audio CD-re ki lehet írni (700MB). Különböző, főleg akusztikus hangszerek vannak összeválogatva, 3-4 perces részek.
Ez egy mix a trackekből, hogy akinek már megvan vagy nem érdekli, az ne töltse feleslegesen : Demo_mix.mp3
A felvételek jó minőségűek, ha valami nem jól szól, vagy kevés a magas, esetleg a mély, akkor a berendezést érdemes megvizsgálni. A hangzások természetesek.
Demo_part1
Demo_part2
Demo_part3Hangerővel vigyázni, mert vannak benne elég dinamikus részek is!
A DSP-t és minden hangzás módosító áramkört érdemes kikapcsolni. -
PLaci58
addikt
Mai tapasztalataim:
Felbuzdulva a fórumon olvasgatott dolgokon beüzemeltem a "házimozim".
Kiépítés:
Erősítő= Dimarson házimozi (digitális, 5x30+1x50W a gyár szerint)
Mivel a DVD lejátszás akadozik, ezért csak erősítőként használtam a sztereó bemenetről.
Hangfalak: Sub maradt az eredeti
a frontok és center saját gyártmány,
front: 16cm mélyközép, dóm és reflexcső, hangváltó. kb. 6e Ft. volt+ doboz (24 liter), borítás stb. Mondjuk 8e-ből kijön darabja.
Center: 18cm mélyközép, dóm, reflexcső...(12 literes doboz). Mondjuk 8e Ft-ból megvan ez is (kisebb a doboz).
Minden hangszóró MNC (nem röhögni, ez volt az olcsóbb).
A dobozok, hangváltó, reflexcsövek nincsenek hangolva, csak összerakva, kibélelve vastagon vattával.
A hátsó hangfalak a Házimozi magazinhoz kapott Eltax minik. Tudtommal azokon jóval kisebb teljesítmény is elég, mivel főleg csak effektek szólnak rajtuk.
Az első hangfalak olyan 80-100W-al terhelhetők és elég érzékenyek lettek. A frontok dómjaival nem vagyok elégedett, ezért már megvannak a piezó tölcsérek (pár év és beépítem őket)A centerben más dóm van, az szépen muzsikál. Frekvenciamenetről, meg ilyenekről inkább ne beszéljünk. A lényeg, hogy a "bögrékhez" képest nagyon jól szólnak. (A "bögréket" semmivel nem tudom használni, halk, érzéketlen,kis csipogók)
A teszt menete: DVD lejátszó sztereó kimenet rákötve a házimozi bemenetére és azon beállítva "Theater" hangzás.
A teszt zenei anyaga: Omega 1994-es Népstadioni koncert (eső) (ez volt a házimoziban felejtveMegállapítások:
1, a lapos TV hangja is nagyon lapos (mostanában csak TV-t néztem, nem hallgattam zenét)
2, a macska nem szereti az Omegát (én igen, macska kizárva a szobából a membránok épségének megóvása céljából)
3, hol vannak a magas hangok? (lásd 1. pont) Vannak, de a cinek nagyon visszafogottak.
4, a mélyek nagyon szépen a helyükön vannak, egészen hallgatható :-)
5, térhatásról nemigazán beszélhetek, holott a lemez ha jól tudom 5.1, dehát a sztereó összekötés miatt ez ugrott(frontok, center, sub szépen szól, hátsók nem szólnak bele a dologba, mondjuk inkább sztereó hangzásnak)
6, Másodszor meghallgatva a lemezt már megjöttek a magasabb hangok is (az ember füle nagyon tud alkalmazkodni)1. Végkövetkeztetés: szeretem az Omegát
Visszakapcsolva a házimozit sztereóra eltűnik egy csomó torzítás és a magasak is nagyjából a helyükre kerülnek (csak a frontok szólnak). Ez a mesterséges térhatás nagyon gyenge minőségű.2. Végkövetkeztetés: jobb minőségű hangfalakkal a házimozi erősítője is használható. kérdés, hogy megéri-e annyit rákölteni. A 3 hangdoboz benne van 24-25-e Ft-ba. Ennyiért már gyári hangdobozokat is lehetne talán kapni.
-
PLaci58
addikt
válasz
nyurga82 #8288 üzenetére
Mihez kellene ilyen kábel, merthogy ez nemcsak kábel, hanem digitál-analóg átalakítót is tartalmaz. Ugyanis a HDMI,DVI az digitális, a többi említett pedig analóg.
Kicsit beleolvastam ebbe a topicba. nem semmi amit műveltek itt
BBéci! Há hova teszel annyi wattot abba a szobába?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest