- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
Tommyboy200 #29202 üzenetére
Nem hinném, hogy így márkák alapján lehetne konkrétan ítéletet mondani. Ha pontos típusokat írsz azokat lehet összehasonlítani.
-
Az-X
őstag
Meghirdettem a korábban szóban forgó NAD-ot illetve MB-ket. Hátha érdekel valakit...
-
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #28975 üzenetére
Sajnos most csak mobilrol vagyok... Egy toparton ucsorgok egy kis fahazban :d este leszek gepkozelben akkor kuldok tobb infot.
Roviden: 2 utas allo hangfal, 20as melykozep, es valami allitolag igen komoly titan magas. De ha jol emlekszem valami hifiwiki vagy micsoda ir rola joval tobbet is
google...
-
Az-X
őstag
válasz
kokoistvan #28968 üzenetére
Most mondanam, hogy ez egy szuper erosito, meg a kesobbiekben tudod fejleszteni hozza a hangfalakat... De szerintem a JBLeidhez enyhen tulzas egyi ilyen erosito.
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Sok variálás után, főleg anyagi okok miatt úgy néz ki túladnék a rendszeremen.
Front: MB Quart 600
Rear: MB Quart QL 10 C
Center: MB Quart QL 30 C
Erősítő: NAD T753Szerintetek mi lehet a reális értéke?
-
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #18604 üzenetére
Lehet inkább valami kisebb zárt ládát nézegetnék. 500W-ot tuti nem bírnának ki a szomszédok
Sajnos a családi ház még nagyon nagyon távlati terv
Az első szettem gránit lapokon áll, állítólag ez jó neki... én meg azt vettem észre, hogy a szomszédoknak tuti jobb
Mintha így kevesebb rezgést adna át a padlónak. Persze lehet ezt is csak bemesélem magamnak
De egy 500W-os ládát nem tudom mire kellene állítanom hogy ne remegjen a födém
Lehet a legjobb lenne víz alá nyomni
-
Az-X
őstag
Szerettem volna elkerülni a próbálgatást
Nem túl olcsók a jóféle kábelek, ratyi kábellel meg semmi értelme a tesztelésnek. De akkor marad a próba. Rákérdek Kácsában hátha ilyenből is van demó darab
Sajna az Oplay az filmnézésre még csak csak jó, de zenére...
Szeretnék kipróbálni majd egy WD TV Live Hub-ot, hátha az jobbCsak még idehaza nem nagyon láttam.
-
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #18600 üzenetére
Köszönöm! Akkor kell keresnem (vagy építenem) a rendszerbe illő subot
Amúgy ezeknek a hangfalaknak 20-as a mélyközepe. De igazad lehet, mert van egy ilyen rendszer tesztem ahol szépen ereszti le a frekit és egy idő után hopp némaság
Persze kérdés, hogy egy filmben van e olyan mély hang
Igazából igyekszem kizárólag HD anyagokat beszerezni (projektoron filmezek). 1,5m sajnos nincs kb olyan 1m van a fotelek és az ablak között.
A Pioneer DAC-ján amúgy nagyon meglepődtem. Az én rendszeremnél komolyabban is ki lett már próbálva és igencsak megállta a helyét. Picit műanyag kinézetű, nem is egy kifejezetten drága darab, de nagyon szeretem. Mondjuk az erősítő miatt lehet fogok picit kacsintgatni egy NAD lejátszó felé, de egyelőre mindenképp marad.
-
Az-X
őstag
Végre sikerült szereznem egy NAD T 753-ast. Sok helyen olvastam róla, hogy remek házimozi erősítő, de a stereo teljesítménye is kiemelkedő. Meg kell mondjam végre jó szívvel válok meg az Onkyo Integra 8015-től
Már elsőre is nagyon nagyon megszerettem ezt a NAD-ot... hát mi lesz még ha rendesen be is fogom állítgatni
Csak a teljesség kedvéért. A front pár ami rá van kötve egy MB Quart 600-as, a center egy MB Quart QL 30 C. Hátsó pár egyelőre még nincs, de valószínűleg oda is MB Quartot szeretnék csakis a márkahűség miatt
. Valószínűleg valami kisebb, olcsóbb változat, talán QL 10 C vagy valami ilyesmi.
Lenne viszont kérdésem...
Az első, hogy érdemes subot illetve hátsó centert betennem?
A másik, eddig ugye minden stereoban szólt, analóg jelek RCA kábeleken, amiből persze igyekeztem jobb minőségűt (NeoTech KHS201A) beszerezni. De most ugye felmerül, hogy melyik jobb... a lejátszók DA-ja analóg kábelezéssel, vagy digitális bemeneten az erősítő DA-ja.
A lejátszóim:
Logitech Squeezebox Classic, nagyon szeretem zenehallgatásra.
Pioneer DV-696AV, kizárólag CD, SACD, Audio DVD hallgatásra használom
ASUS O!Play Air HDP-R3, erről nézem a filmeket
Illetve nagyon ritkán rádugom a laptopom is, de csak ha az ASUS nem visz valamit.Az ASUS miatt mindenképp veszek valami digitális kábelt. De az nem produkál túl nagy hangminőséget, ezért valami egyszerűbbet vennék hozzá. Kérdés, hogy a többihez érdemes e valami komolyabbat (10e körül) venni vagy maradjon az eddigi analóg RCA-s megoldás?
-
Az-X
őstag
válasz
Dictator^ #17015 üzenetére
Először is, ha komolyabb hangminőségben gondolkodsz akkor át kell gondolnod azt, hogy milyen hangkártyával hajtod meg az erősítőd. Nagyon nem mindegy! Az alaplapi kártyák többnyire nem komoly hifire lettek kitalálva.
Kábel a második kérdés. Flac-nál és egy komolyabb sztereó rendszernél már illik valami rendes összekötés. Nem a 600Ft-os Hama jack-RCA. Ha átgondoltad a hangkártya kérdést akkor kell nekiállni kábelt keresni, vagy készíttetni.
Optikát szerintem nem érdemes erőltetni ha egy jó sztereó rendszert szeretnél.
-
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Már régóta rágódom, hogy filmnézéshez kellene valami rendes hangrendszer. Volt korábban egy Cambridge Audio Azur 640R erősítőm, de nem voltam kibékülve a hangjával. A beépített DAC illetve hangfeldolgozó egyszerűen gyenge volt, a végfokja sem volt egy tökéletesség... hamar túl is adtam rajta.
Már 1-2 éve egy Onkyo Integra A-8015-ös erősítőt használok, így természetesen csak sztereóm van, viszont tudok rendesen zenét is hallgatni
A rágódás viszont nem szűnt, kinéztem egy ilyen erősítőt: NAD T 753. Abban reménykedem, hogy ez talán a frontokat (JBL TLX 320) meghajtja olyan szinten, hogy tudom majd élvezni rajta ha beteszek valami komolyabb minőségű zenét.
Szóval ha ismerné valaki akkor érdekelne, hogy mire számítsak a DAC-jától, illetve a front kimenet végfokjától.
Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest