- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
#75912448 #45214 üzenetére
jelentősen könnyebb lejátszót cserélni ( eladni a régit az inkompatibilitás miatt ) és egy másikat venni, mint a többszörös árű erősítőt cserélni
csak ez még mindig lutri lehet... te szivsz az új Dune TV-101-el, én ráizgultam most a Popcorn Hour A-300-ra... ki tudja, lehet hogy az is fos lesz, akkor viszont felgyújtom a francba az egész kócerájt -
törölt tag
válasz
#75912448 #45187 üzenetére
Egyébként mindegyik realtek 1185 tudja, csak ugyebár a licencelés... ki engedi, ki nem.
Érdemes ezt elolvasni:Right after hooking up the box, I tried to playback some MKV and M2TS files with DTS-HD MA audio. Bitstreaming of the HD audio worked without a hitch! Like many other media streamers, there is no official support for DTS-HD audio. However, that doesn't prevent the streamer from handling it within the constraints placed by the user's setup and the licensing agreements in place. In this context, the WDTV lineup is the odd one out, refusing to support DTS-HD bitstreaming. Other licensees feel that a license is necessary only for decode and downmix of the HD audio and not for bitstreaming. We feel this is correct, since the end user has already paid the licensing fees for the decoding of DTS-HD audio when purchasing the AV receiver.
Egyedül a WD tartja be a játékszabályokat. Ezért az új Live sem támogatja a HD MA-t, annak ellenére, hogy a Sigma utóbbi 867x csipjével lesz felszerelve. A Dune 101/301 és Popbox modellek is ezt a csipet használják, és mind HD MA képesek, annak ellenére, hogy a Dune oldalán sincs feltüntetve!
-
ujtordai
tag
válasz
#75912448 #44940 üzenetére
Sziasztok,
Nekem tetszik a DENON AVR-1312 és Eltax Experience 5.0 párosítás.
Betévedtem monitort venni a MM-be és meghallottam a hangját. Konkrétan azt hogy egész szépen jönnek a cinek dob esetén. Ehhez van valami lövésem, mert olyan 20 éve kezdtem dobolni. És megtetszett, ráadásul az ára is jó, a kettő együtt 100eft. Ennyit megér.
Természetesen az itthoni dobszerkómhoz lévő Paiste cinekhez képest más a hangja, élőben sokkal kopogósabbak a cinek, de jó hangja van. A subwoffer-t később külön megveszem, de nyilván meghallgatom... Azonban holnap hallgatok egy kis Marcus Miller-t mennyire jönnek a mélyek SW. nélkül... Ja és az erősítőre 1 év helyett egy regisztráció után 3-at adnak. -
robi0604
őstag
válasz
#75912448 #43943 üzenetére
Lehet fölöslegesen írom/írtam, de közel sem felesleges, ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy teljesen jó a gyári 0.5-ös.
Természetesen egy alsóbb kategóriás rendszernél nem feltétlenül jön ki a különbség és ezért nem akarok buzdítani feleslegesen senkit a cserére, de mozihangerőn lehet torzítás a háttereknél. Persze ezek nem feltétlen recsegéssel és hasonlókkal jelennek meg, de széteshet a hangkép és ezért még minimálisan sem közelíti meg a rögzített hangot a kiadott.Én még mindig tartom magam ahhoz, hogyha valaki újonnan szerzi be a kábeleit, akkor pl. egy Mission mv8 szintű szett háttereihez, amennyiben az több, mint 7m távolságra van a kábel hosszát tekintve, érdemesebb a vastagabb kábelt előnyben részesíteni az alapok közül.
Természetesen, ahogy szintén többször írtuk, a kábel anyaga, szerkezete többet jelent és hoz hangban.
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #43943 üzenetére
Pityunak maximálisan igaza van az a bevett szokás, gyakorlat. Annyit vágunk le a szálakból, amennyit kell ahhoz, hogy beférjen a csatlakozóba, aljzatba.
Nálam a frontok kábele 6,7-es, a centeré 4-es, a háttereké 2,5-ös, annál vékonyabb szóba sem jöhet, pedig csak 8-9 m hosszúak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43948 üzenetére
a gányolásban nincs ám nekem tapasztalatom.de nagy hangminőségromlást nem okoz,ha a felét lenyirod.pláne ilyen szintű láncokban,mint milyeink.
megmondom őszintén ebben az árkategóriában a sima sodrott villanykábelt okos szigeteléssel tartom legjobbnak.kár márkásat venni. szerintem.
-
-
kimi02
őstag
válasz
#75912448 #43781 üzenetére
Nálam is így van !
Én mondjuk a 23GB-os letöltött anyagokról beszélek. Kb 10-ből 8 ilyen.
Engem is zavar a jelenség mikor áttváltok DTS HD MA-ra és a hang halkabb ,és dinamikátlan lessz a DD-hez képest.
Már irtam az av forumon is és azt mondták , hogy rossz a fülem pedig
De nem csak én vagyok ezen a véleményen. Már ott is beszéltem pár emberrel. -
spiky03
veterán
válasz
#75912448 #43718 üzenetére
Igen valami ilyesmiről beszéltem én is
Én támogatom azt a fórum témát, ahol a dvd/bd-ről lehet társalogni.
pl kép/hang minőség, extrák, ki hol jutott mondjuk 1-2 jó "árú" dvd/bd-hez.
(Mert ugye előfordul olyan, hogy más-más MM-ban eltérő áron adják au. a dvd-t)Úgyhogy ha megnyílik az a topik, akkor egy olvasója már tuti lesz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#75912448 #43625 üzenetére
Hát, ha ultragáz ha nem, aki nem nagyon ért hozzá, az úgy van vele, hogy DTS, és elvileg asszem 768kbit-es... De jó persze, ott az angol sáv DTS-HD-ban.
Viszont, mint már írtam, hallottam olyan 640-es DD sávot, ami szinte ugyan úgy szolt mint a DTS..
Na meg a másik dolog, van jó pár olyan film, amihez jó lenne a szinkron, csakhát olyan hulladék minőség, hogy inkább nem nézi meg az ember azzal a filmet.. Pl. a Jurassic Park széria is ilyen.
-
sears
csendes tag
-
exile
tag
válasz
#75912448 #36084 üzenetére
Most állítgatom, illetve hangolom össze az Onkyo 508-at a JBL 178-al. A vágást maximumra raktam a sub-on. A hangerőszabályzót a sub-on érzés szerint kb. 70%-ig tekertem fel. Most még úgy érzem nem az igazi, de biztos fog szebben is szólni.
Az erősítőn még csak most fogom elvégezni a mikrofonos mérést / beállítást. Miután ez megtörtént szerinted bekapcsolva hagyjam az Audyssey 2EQ-t? -
I
tag
válasz
#75912448 #38207 üzenetére
Mondjuk valóban nem pipáltam ki, express telepítés volt, azt rakott fel, amit akart a telepítő.
De úgy raktam fel, hogy előbb csak a display drivert, aztán a magyar nyelvű CCC-t, majd az AMD media codek csomagot.
Most reinstallnál fogtam egy az egyben az angol nyelvű Catalist Software Suite-et, és azt raktam fel. Egyéni telepítéssel, megnéztem hogy minden be legyen pipálva. Mondjuk így is magyar nyelvű maradt a CCC, úgylátszik az előző telepítésnek maradtak nyomai -
-
Dorian
félisten
válasz
#75912448 #38109 üzenetére
"A Venice képes az LPCM 5,1- 4608 Kbps-t továbbítani az erősítő felé, vagy csak sztereóban küldi át?"
Ahogy nézem csak sztereóban küldi át, bár az erősítő 5.1-es bejövő jelet mutat "Multi chanel in" kiírás mellett
De csak a frontok szólnak.
Valaki írta, hogy DTS HD MA-t nem tud:
Természetesen tovább tudja küldeni sokcsatornában (több ilyen filmem és koncertem van), csak kódolni nem tudja, az az erősítő dolga.
Bár ennyi erővel az LPCM-et is tovább kéne neki... -
-
Thuglife
senior tag
válasz
#75912448 #36556 üzenetére
Nem külső táposak, épp ez a gond... Eddig PS3-ra kötöttem, hiba nélkül üzemeltek, csak elegem lett h a PS csak FAT32-re formázott vinyót ismer fel, és az MKV-t sem eszi meg, csak az M2TS-t.
Ezért gondolkozom médialejátszón... de így akkor lehet h a vinyókat nem tudom használni....
-
medvezsolt
senior tag
válasz
#75912448 #36447 üzenetére
Egyébként találtam egy ilyent:[link]
Ebbe még winyót is lehet beleszerelni. Viszont sokan írják, hogy forrósodik nagyon bent a winyó. Nincs aktív hűtése. Ez azért így nem jó. 13k-ért pedig már kapható lenne..fene.
Mondjuk szerezhetnék hozzá egy külső USb-s winyót, aztán levan tudva. De épp van egy belső winyóm elfekvőbe.. -
medvezsolt
senior tag
válasz
#75912448 #36403 üzenetére
tehát nem a házimozitól függ az egész?(Ő kódolja ki a DTS-t,nem?) Optikán miért nem megy ki a DTS? Van rá mód, hogy kivigyem a TV-mből a DTS hangot a házimozira valahogy?
Akkor miért tud a házimozi DTS hangot? A saját lejátszójába rakott lemezen levő DVD film DTS hangsávját lejátszaná gondolom. De DVD-ben még nem láttam DTS hangot... Ez így nem ééér...
-
Festina86
tag
válasz
#75912448 #34723 üzenetére
Hello!
Nekem 608 van. Nálam nem kapcsolgat a relé dts hangos anyagok tekerésénél. Sztem a media playerben lesz a hiba, nem tud mit kezdeni tekerés közben a hangsávval és ezért átválthat másikra, ezért kapcsolgathat az erősítő minden egyes lépés után. Ha nem a media player-nél lesz a gond, akkor sztem próbáld meg más kábellel.Mármint a media player és az erősítő között cseréld a kábelt, haveromnál a kábel véget a kép esett szét tekerésnél és kellett neki pár pillanat mire helyre állt.
-
ricsik
őstag
válasz
#75912448 #33791 üzenetére
Tippem szerinte nem menne, mert azt írja, hogy a rákötött eszközöket a mellékelt szoftverrel lehet elérni. Ez meg ugye PC szoftver. Nem hinném, hogy egy nem PC alapú médialejátszó megbirkózik vele. Kipróbálni meg drága lenne.
Ja egyébként a hálóm gigabites, szal nem azért van a 10 MB-os max. Popcorn is arra van állítva és a router is jelzi a gigabitet.
DM-Fan: ez is egy megoldás, az a jó, hogy egy témát manapság 100 féle képen meg lehet oldani, hallottunk már jó párat. Mindenki másképp csinálja. Ez a szép benne.
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
#75912448 #33779 üzenetére
Egyszerű megoldás érdekel? Minden a birtokodban van hozzá!
A PC-det és a Popcorn-t is rákötöd a router-edre, a 3 darab USB-s HDD-ből 2 darabot kapásból rá tudsz aggatni a Popcorn-ra, a harmadikat meg igény szerint cseréled valamelyikkel a kettő bedugott közül.
A Popcorn-on elindítod az FTP-klienst, a PC-n pedig beállítod vagy a Total Commander-t, vagy megcsinálod a profilt mondjuk FileZilla Client-ben. Így kapásból eléred a PC-ről a Popcorn belső HDD-je mellett a ráaggatott két külsőt is, arra tudsz rámásolni, a Popcorn meg tud róluk lejátszani.Nincs plusz még egy eszközöd és a jelenlegi gépparkoddal 0 Ft-ss befektetéssel tudod megoldani. Semmi flikk-flakk, nem kell "cipelned" a HDD-ket a PC és a Popcorn között. Minek akarod ezt bonyolítani?
-
torma1981
veterán
válasz
#75912448 #33351 üzenetére
Köszi!
A sub kábel milyen kell? Dugók milyenek kellenek hozzá hozzá? Lenne egy X-Fi extrem gamer hangkártyám. Ezt szeretném még rákötni. Meg van alaplapi amin van optikai kimenet. Meg a VGA amin meg hdmi. Melyikkel lenne célszerű összekötni a rendszert hogy a legjobban szóljon? Erősítőről meg gondoltam a tv-re.Ami monitor is egyben. 5x5-ös szobába lenne vagy egy 5x8-as ami még lehetséges.
-
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #13022 üzenetére
Az általad leírt mértékű különbség nem jellemző még egy többmilliós rendszeren sem. Ha elosztom a "túlzásfaktorral" akkor is több, mint furcsa. Lehetetlennek tartom. Valami nem volt rendben a dts-sel.
A lejátszóról nem írtál semmit, netán számítógépről ment a film?(#13013) Gabor970
Szerintem 60-ért sok, bármennyire jó kis erősítő. Arról nem beszélve, hogy 7 éves.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Google Pixel topik
- ASUS RT-AC68U
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest