- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
Erősítő oldalra banánt a másik végére hajlított villást, vagy oldalról bedugós banánt javaslok.
#15452) ricsik
Nyilván nagyon kevesen költenek 20-40 M forintot házimozira, aki megtehetné, azt nem biztos, hogy ilyen szinten érdekli a téma. Szerencsére akad pár megszállott és áldom a sorsomat, amiért van lehetőségem meghallgatni némelyiket. Nem mindenki enged be újságírót a házába. -
gufy
tag
hát ha nincs más út...
Becsületemre szóljon, úgy kezdtem ezt a topic-ot, hogy elolvastam végig az első hsz-t. Most már tudom, hogy mi a hang, meg hogy 20hz alatt infra, 20khz felett ultra, de nekem valami belépő szintű, viszont jó\árérték arányú cucc kellene, amennyiben nem kell már ehhez is hangmérnökké válnom. -
Nem rossz a C7 sorozat, de sajna messze elmarad attól a KEF-től, amit a Polk váltott le. Ez volt az:
Ebből minden zene jól szólt, ez a sorozat anno nagyon ütött, egy igazi True-KEF, ma az IQ sorozat felső kategóriája hoz ki hasonlót, XQ-t nem hallottam még. 1 baja van, hogy túl alacsonyan van a csipogója. Amúgy magáért beszél a 32 kg-jával. Ezt rendesen felépítették belülről... Emléxem még azokra az időkre, megjelent VHS-HiFi-n a Terminátor 2 és a 4 fejes lejátszónkon, anno... Majdnem ablaküvegcsere lett a vége, passzív Subwoofer benne, dual....
Beton
Üdv,
Vik -
ricsik
őstag
Megerősítem a kisördög sztori tényleg így működik. Megvettem a frontokat és a centert. Jó volt de a center nem volt kihasználva, sztereóban meg nem annyira jó a mozizás. Na majd veszek fél év múlva valami sorrundot. Nem tudtam várni annyit, megvettem hát a sorrundokat. Jó jó, de valami még hiányzik. Nem sokkal később meglett a sub is. Így kerek a rendszer mozizni, Nagyon nehéz várni.
-
BBéci
legenda
Amíg csak Trabantra lett volna pénzem, BKV-val jártam.
Ha csak 30000 forintom van, nem veszek házimozinak csúfolt cuccot, mert tisztában vagyok azzal, hogy szart sem kapok érte. Egy 10 éves gyereknek, számítógép köré a 3x3 méteres szobácskájában talán szól valahogy, úgyis MP3-on edződött a hallása. -
ricsik
őstag
Pontosan erre gondoltam, szép megfogalmazás. Akkor kicsit megnyugodtam.
Thuglife: Nem hiszem hogy konnektor, mert csak akkor búg ha az rca kábel be van dugva. Ha hurok lenne mindig csinálná szerintem, de majd kipróbálom nem tart semeddig sem.
Én a kábelre gyanakszom, mert elég hosszú és talán nem eléggé szigetelt. -
Gigi01
őstag
Szerintetek rosszul járnék egy ilyen cserével?
[link] ebből lenne egy ilyen:
[link]
Tudom,hogy nem új,és majd pár év múlva úgy is veszek újat.De kipróbálás képpen erre a hátralévő időre megérné szerintetek?Nem tudom milyen hangzásbeli különbség lehet a kettő márka közt,Amúgy egy Jamo606 szettem van,lenne mellé,amit hajtana. -
sanyi0629
csendes tag
Köszönöm szépen a részletes választ. Továbbra is gondolkodok, még várom Vidala ismertetőjét is, ha van rá mód, vagy másét.
Ricsik: a Jamo 606 szettet néztem én is, külsőre tetszik is nagyon, és ezt az egyet kki is tudnám itt helyben próbálni az MM-ben, lehet, meg is teszem, csak azt írta valaki, az oldalsó mély hangszórók miatt problémás lehet az elhelyezése 4x5 m szobában, szekrénysor mellett. Egyébként 140-ért van 5.0 szettben. De az eddig olvasottak alapján inkább a KEf C7 vagy JBL E80 felé hajlok talán. -
ricsik
őstag
Mondanál akkor kis jellemzést a C4-ről is? Nagyon gondolkodom rajta. Mekkora szobába hallgatod? Nem kicsi a 20 centis tányér? Van benne kakaó?
sanyi0629:
én meghallgatásra javasolnám még a a Jamo s606-ot is. Itt szinte sosem ajánlják, lehet hogy csak nekem jött be egyedül a hangja? Szerintem szépen szól és az oldalsó mélysugárzónak köszönhetően van benne mély rendesen. -
sanyi0629
csendes tag
Vidala és Balee!
Remek, mert egyikőtöknek JBL E80, másiknak KEF C7 van. Pont e kettő között vacilálok most. Valójában ahogy most nézem, mind a kettőből kb. 95 körül tudnék venni egy front párt újonnan. Szóval az ár nem lényeg ilyen szempontból. Ha jól emlékszem (sajnos már telítődtem a sok infóval) mindketten hallgattok keményebb muztsikát is rajta. Ha nem akkor is... Tudnátok esetleg jellemezni egy kicsit a hangfalakat. Mindkettő azért érdekel, mert ha jól tudom, zenehallgatáshoz erősek basszusban, önmagukban is. Ez egy szempont, de szempont az is, hogy emellett tisztán szóljon, és a közép és magas tartományban is szép legyen a hangzása. Legyen ütős úgy a Metallica mint Mozart. Mit gondoltok erről? Mindkét típusról olvastam olyat külföldi oldalakon hogy a közép elég lapos, meg hogy tompán szólnak. Illetve itt is írták, hogy talán túl sok a basszus is benne, amitől azért félek, mert volt egy (gagyi) hangfalam amiben basszus ugyan volt de más nem. Vagy ez a "tompa" hangzás annyira tompa csak, hogy földi halandó úgysem veszi észre? Lehet tudni, hogy a Pioneerhez illik-e az egyik vagy a másik? A hozzászólások alapján, a JBL alapvetően minőségibb cucc? Tudom, ki kell próbálni a hangfalakat, de egyrészt ha eljutok egy szaküzletbe, akkor célirányosan akarok menni, és ha tetszik, amelyik mellett döntöttem, akkor meg is vásárolni, másrészt a saját erősítőmet nem fogom tudni vinni valószínű. És azt is tudom, hogy ilyen árban ilyen erősítővel, ami radásul házimozi erősítő, nem kell zene téren csodát várni, de azért szeretnék valami olyat, ami átlagos halllású embert megörvendeztet kicsit.
-
benvolio
őstag
-
MaTTeS
senior tag
Nekem a Heco Victa Sub 25A-nál a használattól függ mennyi idő után kapcsol ki. Ha egész nap ment közepes hangerővel akkor kb 20perc után kapcsol készenlétbe. Viszont, ha csak 30-90 percig hallgatok zenét vagy valamit akkor 5-10 percen belül kikapcsol. Pár perc zenehallgatás után 2-3 perc alatt kikapcsol. Ez valami dinamikus izé lehet, lehet nálad is olyasmi van benne, de nagyon max fél órán belül át kell váltania készenlétbe.
-
BBéci
legenda
A KEF C7-ről írtak olyan véleményeket, hogy szinte túlzóak a mélyhangjai, a 40 hertzes vágást kissé alacsonynak tartom, a 80-at meg soknak. Valahol a kettő között lesz az üdvözülés. Csak akkor engedd a frontokra is a teljes mélytartományt, ha neked úgy jobban tetszik a hangja.
A hangdobozokra írt adatokat fenntartásokkal kell kezelni! Néha a fele sem igaz.
-
törölt tag
BBéci Revel-jeire és az ArcamAVR500-as erősitője 40 Hzre állitotta és neki tetszett így,azóta így használja. Nade a kissebb hangfalnak megerőltető lehet a 80Hz alatti tartomány és a bizonyos méretnél kissebbek nem is tudják lesugározni megfelelő dinamikával,ezért bizzák azt a subra.A THX ajánlás is 80 Hertzet ír elő.Nem tudom milyen hangfalaid vannak De ha nagyméretűek az álllóhangfalak,akkor lemehetnek 80 Hz alá is,és még jópáran a 40 hz-et is gond nélkül lesugározzák.Rajta is van az adatlapjukon a legalsó-legfelső freki,amivel még terhelhető.
Tehát:ha nagy állódodbozod van ami az adatlapja szerint tudja a 40hzet, és az Audyssey oda állitotta a vágást,akkor simán mehet a 40 hz. -
törölt tag
-
Gabor970
addikt
nézegettem, már fogott! adott el komplett bögreszettes házimozit, meg 4 személyes utazást korfura félpanzió, repülő transzferrel, programokkal uszkve 79e Ft. Jahh, egy hét kijön ebből. Nem fejenkint ám, hanem ngy főre mindösszesen 79e Ft. És tényleg, a vatera szarik bele az egészbe. Volt jelzés feléjük, ők megvizsgálták, és mindent rendben levőnek találtak. HIHETETLEN!
-
BBéci
legenda
Az a 10-20 óra inkább 100 és nem szabad elhanyagolni. Ha normál használattal járatjuk be, annak az a lényege, hogy fél hangerőnél nem csavarjuk feljebb az erősítőt.
Zenehallgatáshoz a Direct Stereo, Pure Audio és hasonló elnevezésű üzemmódokat érdemes választani. Erősítője válogatja, hogy ekkor lekapcsolja-e a szubkimenetet és ezzel együtt a vágást, némelyeken ez választható. Magam részéről nem használom a mélynyomó automatikus bekapcsolását, ezzel el is van döntve a kérdés.
-
BBéci
legenda
Azt gondoltam, figyelmesen olvastad a korábbi hozzászólásokat, mert mindegyik kérdésedre válaszoltunk már.
Tegnap írtam, hogy a ládán a maximumra, a legmagasabbra kell állítani a vágást, ha az erősítő keresztváltóját használod. A hangerőt hangnyomásmérővel 75 dB-re kell belőni. Később lehet változtatni rajta, de az első lépések setupjához az a jó.
Igen, az erősítő szabályozza a hangerejét.
A mélyláda optimális helyét próbálgatással lehet megtalálni, de ha nem akarsz vacakolni vele, tedd valamelyik front és a center közé. A sarkok számítanak tiltott helynek, de ebben is létezhetnek kivételek. -
törölt tag
Szívesen.
Ja,adós maradtam vele; RIAA korrekció: Ez egy olyan áramköri kapcsolás,ahol a lemezjátszó karakterisztikáját javítják.A mélyhangok szintjét a hanglemezeken lejjebb vitték,mert dinamikailag nem fért volna a lemezjátszóra,és a magasabb hangokat pedig feljebb vették,mert elvesztek volna magában a lemeznek a zajában. Ezt hivatott hangzásilag javitani az RIAA korrektor.Én régen,ha jól emlékszem már 70 évek végén találkoztam vele. -
KTTech
veterán
Nekem viszont S-VHS-em van (Panasonic NV-SV121, Digitális TBC-vel, 3D zajszűréssel), és még használom
azon viszont nincs komponens...
Az S-Video átvitel magasabb képfelbontást biztosít (maga az S-VHS is 400 sornál többet tud, szemben a VHS 230 soros felbontásával), ráadásul nem romlik a minősége a jelnek (a kompozithoz képest), ezért a másolat másolata is "szinte" tökéletes lesz (10 másolat után olyan, mintha VHS-el az első másolat lenne). Persze ez még az analóg gyakorlat volt, de néha szükségem van rá, és ha már meg van, akkor már szeretném a rendszerbe normálisan integrálni.
-
törölt tag
Felvilágositásként: Phono: analóg lemezjátszó angol nevéből eredő lemezjátszó bemenet ami abban különbözik a többitől hogy sokkal kisseb feszültsége van és esetleg RIAA korrekcióra szorul. tehát nem szólalna meg rajta az erősitő,csak nagyon halkan,kb tizedannyira.
.S-videó tehát az az általad ajánlott erösitőn nincs,így az nem igazán megfelelő. S-videólejátszókon vezették be,jobb,mint a kompozit,de azokon nincs komponens. -
BBéci
legenda
A sarkok olyan módon verik vissza a hangokat, főként a mélyeket, hogy az döngős puffogós, elkent, pontatlan lesz. Egyes frekvenciák erősödnek, mások gyengülnek, kioltódnak.
A hangdoboz elhelyezés egyik alapszabálya, hogy sarokba ne!!! Ezt betehetnénk az első hozzászólásba. -
O_L_I
őstag
Kedden meghallgattam a C7-et a Satsystembe és elég meggyőzően szólt. Szerintem ebben a ~150k-s kategóriában most nem negyon van jobb vétel hacsak nem a Polk TSi 300 szett de nálam az a lentebb leírt okok miatt kilőve.
Nagyon uborka szezon lehet amúgy a hifi piacon mert már sokszor voltam a satsystembe meg vettem is már ott ezt azt de még egyszer sem nyomultak rám ennyirede jólesett a törődés
-
törölt tag
Alap rendszerhez (valószínű ilyenhez kell, ha a kolléga 3x ezres mélynyomóra gyűjt) szerintem nem érdemes 1000 Ft/m áron vezetéket venni (akár márkás, akár nem), mert szinte biztos, hogy a mezei 2,5 mm2-es rézkábel is éppolyan jó lesz oda. Annak métere pedig ~3-400 forintért kapható.
-
KTTech
veterán
"- Amit adtak hozzá szobaantennát FM vételhez az nem valami jó, vajon ha a DVB-T tetőantennát rákötöm az veszi az FM rádiójeleket?"
Nem lesz jó. Teljesen más frekvenciára van szükség. A DVB-T eleve az UHF sávban megy (470-862MHz), ami igen messzire van VHF sáv rádiózásra szánt részétől (aminek ugye 108MHz a teteje).
-
partymaci
aktív tag
Tüskék alá jó pl. gránitlap... a sirkövestől, bár relative drága mulatság.
A dupla csatlakozó kettős kábelezésre szolgál.
Valoszinu jó lesz a tetőantenna is csak vihar/villám esetén nem ajánlott
A hang az megy az tény, kérdés hogy zavar e a több kábel, valamint a hangforrás módja.
-
Ízlések és pofonok én spec egy NAD sztereó erősítővel hallgattam a TSi300-at és egyáltalán nem lapos, nem élettelen, igaz a mélyben lehetne jobb is ez tény. Mondjuk ezért is vettem az 500-at és nem a 300-at. Ebben az árkategóriában ez az egyik legjobb vétel véleményem szerint.
Üdv,
Vik -
elbandi2
tag
Annyira azért nem kell pofátlannak lenni
Viszonlag könnyen engednek, ezt 2 vidéki MM-el kapcsolatos személyes tapasztalatom alapján mondom. De ez persze nem áll a jól pörgő slágertermékekre. Esetedben persze ekkora engedményt nem lehetett volna kicsikarni.
Bejáratás szerintem inkább a hangszóró esetén fontosabb-érzékehetőbb. A bejáratással leginkább a sávszélek javulnak érezhetően.
-
elbandi2
tag
Jah értem, azt hittem hogy valahol hifiszaküzletben hallgattad, és ott találtad jobbnak.
Én is kb. ezeket a hangsugárzókat hallgattam meg MM-ban tavasszal mikor venni akartam. És csak azért kérdeztem rá, mert ott-akkor nekem nem tetszett igazából a számodra egyértelműen legjobb hangsugárzó.
Egyébként valóban lehet venni jó áron MM-ban is cuccokat, csak rámenősnek kell lenni.
Kollégám 1 hónapja vett Onkyo 608-at 145-ért, akkor a neten a legjobb ár 140-volt+száll.
Polcon lévő bemutató darab volt, 1 hete volt kitéve, és 160-ról simán leengedték 145-re, csak kicsit húzni kellett a száját, hogy "jaaaaj, hát ez már ki volt bontva, nincs bontatlan?"
Én tavasz végén vettem Dali C6-ot 88-ért ugyanígy. Azt tudni kell, hogy az eladónak-részlegvezetőnek joga van saját hatáskörben 6-10 százalékot engedni az árból.
Sok sikert az új cuccodhozMajd irj róla milyennek találod.
-
elbandi2
tag
Szerintem jó választás lehet, bár én csak MM szinten hallottam, de semmi zavarót nem hallottam a hangjában. Ott és akkor, mással nem hasonlítottam össze, mert a hangsugárzókat néztem-halgattam. Gratulálok hozzá, majd ird meg milyennek találod.
Ami viszont érdekelne még, hogy a hangsugárzókról kicsit bővebb véleményt irhatnál, mert amit irtál hogy "Természetesen" számomra nem volt ilyen egyértelmű. Tudom nagyon szubijektív a dolog, és függ a halgatott zene-film stílusától is, de nekem a JBL hangja kicsit zavaróan ércesnek hatott.A KEF-et nem hallottam.
-
hakos1987
őstag
Én a JBL SCS-178-at és a HK erősítőt is postán keresztül vettem. Mindkettővel megegyeztem próbagariba, vagyis ha vmi nem ok, küldöm vissza.... 2-2 ezer forintból megúsztam a postát, másnapra!! Pedig a JBL 29.5 Kg volt. Szerintem nem kell ódzkodni a dologtól, persze ezt mindenki maga tudja
-
MaTTeS
senior tag
Az alacsonyabb árkategóriájú erősítők dinamikában maradnak alul és a zenék is sokkal szebben, "tisztábban" szólalnak meg egy árban magasabb kategóriájú erősítőnél. Nem folynak össze a különböző hangszerek, ha olyan zenét hallgat az ember. Plusz nincs annyi csatlakozó rajtuk, nem ismerik a legújabb hangleképezési eljárásokat (de szépen mondtam
). Pl: DTS-HD
Amúgy megtudja valaki mondani miért nem lehet üvegszálas kábelen továbbítani DTS-HD vagy Dolby True-HD-s hangot? Gyártók idióta reklámfogása vagy mi? Technikailag az üvegszálas kábel bírja sávszéllel...
-
-
Gabor970
addikt
nekem ilyen van, ne varj tole sokat. Vegulis elbrummog a filmek alatt.
par hozzaszolassal korabban felmerult a sztereo erosito, egyaltalan a nem 5.1, hanem a 2.0.
Szar ugy, de elgondolkodtatott. mi a jobb, 150e Ft-ert venni egy erosen kompromisszumos 5.1 erositot 5.1 hangfalkeszlettel, vagy egy sokkal kevesbe kompromisszumos sztereo erositot egy par hangfallal....
Teny, hogy sztereoban is nagyon jol tudnak szolni a filmek, talan filmekhez elkelhet egy sub pluszban, de pl a lejjebb linkelt NAD leirasaban is lattam, van sub csatlakoztatasi lehetoseg.Zenere meg nagyon kezd tetszeni a sonido egyutas hangfala, talaltam ott hangfalepiteshez is tervet.... no ez mar nagyon off, bocs
-
Vidala
senior tag
Elég necces, mivel általában minden gyártó a Hi-Fi "szabvány" méretű 440mm széles erősítőt gyárt. Alacsonyabbat még csak-csak találhatsz pl. Denon AVR-390 141mm-rel már relatíve alacsony, viszont azt is vedd számításba, hogy szellőzésnek is legyen elég hely, leginkább felfelé.
Azért hátha valaki meg tud lepni
Illetve az egyedi építés lehetősége lehet még megoldás, de lehet jobban jársz egy plusz állvánnyal.Esetleg a szekrény "átépítésével"
-
Vidala
senior tag
Nem tudom, most mit szoktál hallgatni, de egy mini-hifihez, számítógép hangfalszetthez stb. képest szebben, erőteljesebben szól. Ha vakon megveszed elsőre biztos tetszeni fog (meg lehet sokadjára is).
Viszont 150K-200K elköltése előtt mégis javasolnám, hogy menj el egy olyan helyre, ahol egypár hasonló cuccot meg tudsz hallgatni. Két hasonló árú hangafalszett között is elég jelentős különbségek vannak, máshogy nem fogod megtudni, neked mi felelne meg. -
Gombinyó
őstag
Hangszórókábelnél arra figyelj, hogy a centerhez és a surroundokhoz ne válassz túl nagy átmérőjűt, mert az erősitő csiptetős és nem fog elférni. Nekem Inakustik Atmos Air 195 van és igen meg kell vele szenvedni mikor összerakom a rendszert. Egyébként sztem jó az összeállitás
-
BBéci
legenda
Igen, ennyit érnek.
10 centis hangszóróktól még a specifikált 90-100 Hz alsó határfrekvencia is szép teljesítmény (lenne). 15 nm-nél nem nagyobb szobában talán elfogadhatóan szólnak.
Többször leírtuk, hogy az erősítő árának legalább kétszeresét kell 5.1 szettre költeni, ha ki akarjuk aknázni minden képességét. -
lean
aktív tag
van egy ilyen eladó cuccom
, ezzel megúszhatod az átállást viszonylag olcsón
, van rajta optikai és koax bemenet is, (persze analóg is) DDigital, DTS dekóderrel, ha nem akarsz hdmi-t tökéletesen megfelel átlagos szobába, filmre, játékra, kisebb mértékben zenére is, nekem is Génius volt előtte, ég és föld a különbség
bocs az offért, de nem hagyhattam ki, a ziccert -
törölt tag
Talán jó helyre írtál.
Alternatívák:1 csak olyan lejátszót veszel amin van analóg kimenet,és általában mindent tud ami neked kell.
2:nemcsak érdemesebb és nemcsak jobban jársz mert,pl több minden köthető rá hanem ha jól választasz,-lehetőleg különálló elemekből,esetleg lejátszó nélküli szettet választasz, (A lejátszóval felszereltet gyorsan felejtsd el!!!),kinyílik egy másik világ jellegű érzésed lesz, elfelejted a Geniusnak még a nevét is házimozi tájékán és oda száműzöd,ahová való:szgépre kötve íróasztal köré.
Olyan mélynyomó max 2.1ben él de olyan nincs,aminek digitális bemenete lenne! Ezt gyors felejtsd el.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest