- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
ToxLee
őstag
Sziasztok! Lecserélem a Dali Concept 8-at KEF IQ30-ra. A Centerem KEF IQ60C, szóval azért észre lehetett venni ha a center szólt vagy a DALI-k. Leginkább azért adtam el a DALI-kat mert túl nagynak találtam a 18mm2-es szobámba, valahogy éreztem, hogy kicsi neki. Majd jövő héten érkeznek meg a kis KEF-ek, kíváncsi vagyok a különbségre. Lehet szidni!
-
ToxLee
őstag
válasz
Gál István #33177 üzenetére
Üdv a C8 klubban.
Kíváncsi vagyok a véleményedre.
-
ToxLee
őstag
Dali concept 8 alá milyen tüskéket javasoltok? Egyáltalán milyen méretű a menet?
-
ToxLee
őstag
Számítógépes akusztikai analízis segítségével meghatározható az optimális hangsugárzó-elhelyezés, valamint az optimális hallgatási hely. Hogy néz ki ez a számítógépes akusztikai analízis?
-
ToxLee
őstag
válasz
burcz.techno #27064 üzenetére
"A megfelelő arány amit vezetékekre költeni célszerű, az összes többi alkotóelem 15-20 százaléka."
Ez az arány az alkotóelemek új árára vonatkozik. Ennek fényében linkelgess kábeleket. -
ToxLee
őstag
válasz
burcz.techno #27062 üzenetére
Yamaha jobb mozira, zenére meg a Denon jobb. Neked kell dönteni. Egy biztos, én a Yamahat venném.(szubjektív vélemény)
Ui.: Elektronikus zenére a durvább hangu Yamaha erősítő jobb.
-
ToxLee
őstag
válasz
burcz.techno #27059 üzenetére
Én a NS-125F-et gyorsan eladnám és beszereznék még egy NS-777-et. Így lenne egy jó kis mozi gyilkos 5.1 szetted.
Ha új erősítőbe gondolkodsz akkor egy Yamaha RX-V767 nem rossz választás, szerintem. -
ToxLee
őstag
Esetleg ha valakinek lenne egy cseresznye színű DALI Concept 2 típusú hangfala, írjon.
-
ToxLee
őstag
Mennyivel komolyabb egy H/K 360 mint egy Yamaha RX-V661? Zenére és filmre mennyivel jobb? H/K-n elég kevés csatlakozó van... Nem mintha többre lenne szükségem, csak kicsit furcsa.
-
ToxLee
őstag
válasz
Dorian #25783 üzenetére
De jó neked. Én panelba lakok, minden oldalról szomszéd és azt kell mondjam, hogy a Concept 8 nem tud kinyújtózni.
De majd nyáron, ha vége lesz az egyetemnek mindent haza hozok, akkor elkezdődhet az igazi film nézés.
Mellesleg 1-2 hónapon belül eladó sorba kerül a Yamaha RX-V661-es erősítőm. Ha valakit érdekelne véletlenül... -
ToxLee
őstag
Pure Direct módban nem csak stereoban kellene szólnia?
Mozart-Requiemet hallgatva szólnak a hátterek is Jetaudio alatt, nincs 5.1-re állítva a lejátszó. Más zenénél nem szólnak.
-
ToxLee
őstag
Tudnátok írni néhány koncert lemezt meghallgatásra.
Másik dolog: Ha veszek egy komolyabb HM erősítőt a Dali Concept 8-hoz, akkor elképzelhető, hogy még több mélyet fog "leadni"? -
ToxLee
őstag
válasz
oettinger01 #24353 üzenetére
Yamaha. 1911-et hallgattam és már nullán volt a hangerő alig szólt... Elvileg nem volt elállítva semmi. Persze én csak moziba gondolkozok.
-
ToxLee
őstag
Használtan kb. 80.000Ft-ot adnék érte. (Esetleg ha lenne Dali Ikon MKII sub kb. 115.000-ért akkor akár azt is elvinném.
)
Most egy Yamaha YST-SW515-ös sub dolgozik de nem is szoktam bekapcsolni, szinte semmit nem tesz hozzá a filmhez, ezért gondoltam, hogy egy 12"-os hangszóróval szerelt sub jobban támogatná a C8-at. -
ToxLee
őstag
Dali Concept 8-hoz szerintetek milyen sub illik? Teljesítményre és hangszóró méretre gondoltam.
-
ToxLee
őstag
Dali Concept 8-hoz szerintetek vegyek kb. 50-60.000Ft-ért egy használt sztereó erölködőt, vagy esetleg cseréljem le a mostani Yamaha RX-V661 HM erősítőt, egy komolyabb használt HM erősítőre?
(#23692) Dorian:
Használtad vetted? Mellesleg szép darab. -
-
ToxLee
őstag
válasz
xtremetuning #22958 üzenetére
Nem akarom elhinni, hogy ennyi egy darab, biztos sok az anyagköltsége...
Le, de nem sikeresen. -
ToxLee
őstag
Az egyik ismerősömnek optikai kábellel van összekötve a Yamaha RX-V530-as erősítője és ha elindít egy filmet, zenét vagy játékot mindig pattan egyet a hangfal. Ez mitől lehet?
-
ToxLee
őstag
Az egyik ismerősömnek optikai kábellel van összekötve a Yamaha RX-V530-as erősítője és ,ha elindít egy filmet, zenét vagy játékot mindig pattan egyet a hangfal. Ez mitől lehet?
-
ToxLee
őstag
válasz
xtremetuning #22578 üzenetére
Patricia Barber-Nightclub meg Patricia Barber Verse-SACD-Remasteringet tudom megszerezni. Gondolom ezek se rosszak.
-
ToxLee
őstag
Na, bekötöttem a Dali C8-at. Eleve úgy indultam neki, hogy szinte teljesen mozira veszem a hangfalat, mivel az erősítőm nem egy zene bajnok(Yamaha RX-V 661), de gondoltam megnézem mit tud zene alatt. Meghallgattam néhány lossless zenét pl. Michael Jackson, Dire Straits, Dido, Jack Johnson.. és azt kell mondjam, gyakrabban fogok zenét hallgatni. Pure Direct módba egész szépen csilingel, középtartománya selymesen lágy, szinte rá tudok mutatni az énekesre, a gitárosra és legnagyobb meglepetésemre nem tolakodóak a mélyek. A zene szinte elemi erővel tör elő a hangszórókból, legyen az jazz vagy klasszikus, egyszerűen tekintélyt parancsol, mint a mérete is.
Film alatt még durvább. Világok harcánál amikor feljön a robot olyan mélyeket tol mint egy közepes minőségű sub.
Ez az első komoly hangfalam és azt kell mondjam, hogy az utolsó fillérig megérte. (Használtan vettem) Köszönöm, hogy eltereltetek a komolyabb hangfalak irányába.
-
ToxLee
őstag
Először én is 50.000Ft-ból akartam házimozit venni, aztán mondom magamba, hogy "csak meg kellene nézni ezt a topikot is, hisz erről szól". Most ott tartok, hogy csak a centerem majdnem a kezdőtőke kétszerese. Szerintem megérte.
Ha azt akarod, hogy meggyőzzenek, menj el egy szakboltba és hallgass meg egy 200, 400 majd egy 600.000Ft-os rendszert. Akkor majd magadnak is meg tudod magyarázni, hogy miért jobb amit hallottál. -
ToxLee
őstag
válasz
Johnny1982 #21519 üzenetére
Már leírta.
"(#21513) Johnny1982
Mission Cinema Pack..." -
ToxLee
őstag
válasz
bittehilfmir #21370 üzenetére
Ezt nem tudom, sajnos.
-
ToxLee
őstag
válasz
bittehilfmir #21366 üzenetére
Remélem nem gondoltad komolyan kérdést.
Olyan különbség lesz közötte, hogy azt szinte lehetetlen leírni szavakba.
-
ToxLee
őstag
A mostani erősítőkön a potméter csavarásnál ugye megjelenik a hangerő. Az érdekelne, hogy mihez van viszonyítva a kijelzőn megjelenő érték? Miért mínusz -50dB pl.?
-
ToxLee
őstag
válasz
bittehilfmir #21039 üzenetére
Procineman JBL ES80 van a képen. Rosszat tettek ki.
-
ToxLee
őstag
Milliós rendszernél szoktam látni monoblokot meg elő és végfokot. Ezek mire jók?
-
ToxLee
őstag
válasz
fatallerror #20900 üzenetére
Szerintem nem ilyen egyszerű a dolog. Egy magasabb kategóriás hangfalnak már térre van szüksége, hogy megmutassa mit tud. Bár a magasabb kategória alatt én legalább egy Dali Ikon 6-ra gondolok, nem egy conceptre 8-ra. Ezért is lepett meg, hogy milyen furcsán szólt ilyen kis szobában.
Kíváncsi vagyok, hogy a tájékozottabb fórumosoknak mi a véleménye erről a témáról. -
ToxLee
őstag
válasz
fatallerror #20893 üzenetére
Pont most találkoztam újra a Concept 8-al. Blu-ray filmeket (Transformers 2 DTS-HD, The pianist DTS, SAW V DTS, We Were Soldiers DD) néztünk. Kis szobába (kb. 20m2) hallgattam meg, de nagyon lehetett érezni rajta, hogy kevés a hely.
Régebben egy 35m2-es szobába hallottam, ott azért sokkal jobban szólt. Lehet a szoba akusztikájával volt a probléma, nem tudom.
Mellesleg én is ilyet szeretnék venni használtan de, hogy most hallottam kis térben is, elég szkeptikus vagyok, vajon az én 18m2-es szobámba van-e értelme C8-at venni... -
ToxLee
őstag
válasz
bcrics #20880 üzenetére
"...mik az előnyei a kategória hasonlóihoz képest..."
Azt hittem ezt már tudod vagy ha nem akkor mi alapján választottad a piot?
30.000Ft-ért nehogy vegyél ehhez az erősítőhöz valamit.
Már párszor leírták, hogy az erősítő árának kb. kétszeresét kellene költened az 5.0-ra. A te esetedben ez kb. 200.000-210.000Ft. Ilyen árban nézz egy 5.0 szettet, aztán párokban megveheted.(front, sorround, center).
Ha kisebb szobád van akkor két pár Dali Concept 2 plusz egy centert vennék, igaz, kicsit átléped a keretet, de használtan tuti vétel, szerintem.
Ui.: Vagy esetleg a most akciós JBL ES30 se rossz. -
ToxLee
őstag
válasz
#72042496 #20869 üzenetére
Sehogy, Blu-Tack ragacsot raksz az állvány tetejére és arra állítod a hangfalat. De nem is a rögzítés miatt hoztam fel a használt állványt témát, csak megjegyeztem, hogy masszívabb, stabilabb állványt kapsz kevesebb pénzért, ami az én testsúlyomat is elbírja. (75kg!)
Ui.: Egyébként ehhez hasonló az állvány-->[link] Homokkal tölthető.
Ui.:AVX fórumon vettem.
-
ToxLee
őstag
válasz
csemberlen #20672 üzenetére
Nem is vettem még észre. Tudsz linkelni egy ilyen példát?
-
ToxLee
őstag
Valaki itt nem tulajdonosa egy KEF IQ 70-nek?
-
ToxLee
őstag
válasz
fatallerror #20465 üzenetére
Filmhez HDMI kábelt használok, erről jön a kép meg a hang is, játékokhoz pedig optikai kábelt. Szerintem filmekhez vegyél egy komolyabb HDMI kábelt, játékokhoz meg jó egy gagyi optikai is. 10 méteres optikait vettem 6.000Ft-ért, szerintem ennél többet nem ér a játékok hangzása.
-
ToxLee
őstag
válasz
fatallerror #20450 üzenetére
MP3, FLAC megszólal, játékok 5.1-es hangja nem.
-
ToxLee
őstag
-
ToxLee
őstag
Viszonylag olcsón hangszigetelő szivacsot tudtok ajánlani? Találtam néhányat, de azok csak a végleteket képviselték nálam. (12.000Ft és 1.000Ft/m2)
Kb. 2-3-4000Ft-ot költenék egy négyzetméterre. -
ToxLee
őstag
válasz
Hopkins_001 #19557 üzenetére
A sub bemenetére(speaker in) kötöd az erősítő pl. front kimenetét, így a sub hangszóró kimenetére(speaker out) köthetsz falakat. Nem kapsz plusz két hangfalat ha arra gondolsz, csak bekötsz még egy subot az erősítő és a front közé.kép
-
ToxLee
őstag
Itt kinek van Dali Concept 6 frontja?
-
ToxLee
őstag
válasz
Vikthor #19359 üzenetére
Én is HTPC-t használok. Jelenleg Media Player Classic, Total Media Theater 3 és XBMC-t használok. Játékokhoz optikait kábelt használok, filmhez HDMI-t. Nekem semmi bajom sincs a PC-vel meg persze a célhardverekkel se. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, szerintem.
-
ToxLee
őstag
Szerintetek a subon csavargassam a phase kapcsolót vagy az erősítőn állítsam a phase-t? Esetleg mindkettőn?
-
ToxLee
őstag
válasz
xtremetuning #19175 üzenetére
Milyen áru erősítőnél van jogosultsága egy ilyen tápkábelnek?
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen egeret válasszak?
- Kempingezés és sátrazás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Villanyszerelés
- Revolut
- Apple Watch
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest