Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sordoran #74647 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy most egyfajta átmeneti időszakot élünk. Újdonságnak számít az, hogy egy kamerát fel tudunk küldeni a megszokott belátási akadályok fölé. Aztán meglátjuk, hogy merre tovább, azaz teljes elektronikus kontroll lesz, vagy egyszerűen úgy hozzászokunk ehhez is, mint anno az instant fotográfiához a XIX. században.
MaCS
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74644 üzenetére
Vicces egyébként, hogy most gyors rákeresve google-n olyan oldalakra, ahol országok drón törvényeit összesítik, három oldalból csak egynél írják hogy repülni szabad, fotózni nem. Többinél pedig szimplán a drónozásra írják hogy megengedett. Nincs olyan drónos aki úgy repül nyaralás alatt, hogy nem akar felvételt készíteni...
Azt látom hogy már náluk is van mobil app, mint nekünk a MDS, de a fotózáshoz engedélyt kell kérni hatóságtól.
Én ha viszem drónt, értelemszerűen fogok fotózni/videózni olasz és szlovén szakaszon majd, na az jó kérdés hogy azokat meg tudja-e különböztetni a rendőr esetleg. Bár be van állítva, hogy koordinátákat mentse el felvételhez, esetleg időbélyegző és telefonon a google idővonalon meg tudom mutatni hogy akkor még határon túl voltam, csak kérdés érdekli-e, vagy itt a bírság és fussak én az igazam után. Picit elkalandoztam, de ugye semmi sincs kizárva. -
válasz
deathcrow42 #74645 üzenetére
A hajós-jogosítvány még jól megy náluk, de ezen kívül szint alatti az egész. Én ha nyaralni megyek szeretem jól érezni magam (mint mindenki más), na ez a horvátoknál nincs meg. És koszos a víz, alig van élővilág. Árak meg már az olasz árak felett...
Amúgy imádom a görögöket, Thassos, Vourvourou.... csak ne lenne az a 3 határ közöttünk...
A thassosi Golden Beach nagyon adja a drónos témát:
-
válasz
SeniorTilla #74644 üzenetére
Mi leszoktunk horvátországról, miután voltunk görögországban.
Amit hallottunk, hogy a horvátoknál a kisvárosokban az éttermek nagy részét albánok meg szerbek vették át, üzemeltetik és fullos egyenkaják mennek. Rovinjban voltunk többször, ezt meg tudom erősíteni.
-
2 éve még itthon is simán repülhettél, aztán jött 2024.01.01.
Ha jól tudom, sehol nem készíthetsz felvételt vagy nem reptethetsz felvételre alkalmas drónt. A gond akkor van, ha jön egy rendőr vagy feljelent az egyik barom. Egyébként nyilván nincs. A horvát rendőr ha megtalálja nálad a drónt és van benne felvétel, akkor elkobozhatja és ezer eurós mértékű bírságot szabhat ki rád. Plusz a drón ára.
Én amúgy sem csípem őket, ehhez nem kell sokat visszanézni a történelemben, vagy elég egyszer kimenni a nyomorult tengerpartjukra és megélni a szíves vendéglátást. Talán a szlovén határnál észak felé már jobb, de amúgy a horvát nyaraltatás egy nagy futószalag a gagyi soron. Menj el a görögökhöz vagy ha messze van az olaszokhoz, sokkal jobb élményed lesz, és a tenger is tisztább, a kulturáltságról nem is beszélve. Ja és nem b*sztat senki ha drónozol.
-
krokk
senior tag
válasz
MaCS_70 #74642 üzenetére
Amúgy nem az van, hogy a partokon és strandokon van ebből probléma? Pl fenn a hegyekben a kutyát sem érdekli ha jól tudom.
Gyorsan rákerestem bár 1-2 éves topickok de nyilatkoztak redditen ottani lakosok, hogy simán lehet repülni és nincs is belőle gond ha nem strandon vagy túristákkal tömegnyomorgott helyeken illetve természetvédelmi területen repkedsz.
Gondolom mindenkivel ez van, csak mi magyarok ha horvátba megyünk akkor a tengerpartra megyünk, ott meg nem szeretik ha drónoznak, ennyi
-
válasz
SeniorTilla #74637 üzenetére
+1
A horvátok drónügyi hozzáállását nem ismerem, de ha olyan, mint sok egyéb területen, akkor az nem jó...
Vajon miért alakult ez így? Csak velünk ilyenek, vagy mindenki mással is?
MaCS
-
Takax12
csendes tag
válasz
Kár, hogy horvátban ez van, főként ott akartam volna használni a nyaralás alatt...
Hát ez van.
Köszi az infót. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74639 üzenetére
Parenzana kerékpárúton megyünk majd végig, vannak vadregényes részei, de azért elég turistás is. Meglátjuk, a drón a táskába lesz kéznél (ha belefér).
-
-
Sordoran
addikt
válasz
Kár érte amúgy, nyáron megyünk kerékpártúrára, és ha befér biciklis táskába, viszem drónt is. Olasz és szlovén szakaszon jó lenne repkedni, de horvátoknál maradhat táska mélyén (ami a teljes út több mint fele...).
-
válasz
Takax12 #74636 üzenetére
Egy DJI mini 3 olyan halk, hogy a szomszédok meg sem hallják ha felszállsz vele az udvaron. Kint a mezőn hidd el, senkit nem fog érdekelni, hogy repkedsz vele. Ezt nem kell túlparázni.
Horvátok már más téma. Eleve nem normálisak, bunkók, irigyek - nem is értem miért járnak oda az emberek (mindegy, ez más téma). Ott elég szigorúan veszik és büntetik, én nem kockáztatnám meg. Olasz, Görög, Szlovén helyeken nincs probléma, nem érdekel senkit. Olaszországban a sípályán a rendőr nézegette a Mini 4 pro-m kijelzőjét, hogy milyen faxa fentről a kilátás a pályára
-
Takax12
csendes tag
válasz
Takax12 #74633 üzenetére
Szia! OK, ma mégis rászánom magam egy drónra, ami 250 g alatti C0-ás, minimális hobbi célra kevés repüléssel, akkor kb. a következő lehetőségeim vannak vele?
- nem kell hozzá jogsi.
- a gépnek az aksival együtt kell 250 g alattinak lennie, hogy C0 legyen?
- A saját udvaromon, csak légtérhasználati bejelentéssel tudok felszállni vele, és videózni az udvart, a családot. (mást nem akarok vele videózni, mert más nem érdekel)
-Ha mondjuk kimegyek egy mezőre, vagy focipályára, ahol épp nincs senki, ott is hasonló engedély kell, és ott videózhatom a tájat.
Jól tudom, hogy Horvátországban csak repülni lehet vele de kamerázni nem, persze a megfelelő légtér stb bejelentéssel? (mondjuk így értelme nem sok van az egésznek) -
Sordoran
addikt
válasz
Takax12 #74633 üzenetére
Reklám anyagoknak nem hiszünk, főleg ha ilyen minőségiek.
Nincsenek csodák, de mivel nincs tapasztalatom vele, és valódi tesztet én se láttam róla, így nem tudom megcáfolni a 8K kamerát.
Én ennyiért semmit nem tudok ajánlani. A DJI uralja a piacot, szóval náluk legalább nincs zsákbamacska, viszont zsebbe nyúlósak. Használtan ki lehet fogni valamelyik Mini-t, de az akadályelkerülés ennyiért felejtős náluk. -
Takax12
csendes tag
válasz
Sordoran #74632 üzenetére
Amit te linkeltél az az olcsóbb verziós változata, kisebb vezérlőegységgel, és gyengébb aksival, egyszerűbb kamera stabilizátorral, rövidebb rep idővel, memória kártya nélkül.
Amit én néztem, annak ez a videója, bár nem kicsomagolós próbálós, hanem reklámozós.
link 1
link 2
Nem ragaszkodom mindenképpen ehhez. Ha tudsz mást, jobbat ajánlani ennyiért szívesen fogadom. Köszi! -
Sordoran
addikt
válasz
Takax12 #74631 üzenetére
Az ilyen csoda drónok tudásának felét se érdemes elhinni, bár itt a 720p kamerát el lehet, bár minősége ki tudja milyen. Akadályelkerülésében nem hiszek, 20 perces repülési idő valamint a 200m hatótáv pedig talán labor körülmények között megy neki.
Ha EZ ugyanaz a drón, akkor elég pénzkidobásnak tűnik. -
Takax12
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot kérek a következő dologban.
Megtetszett a drónozás, és gondoltam veszek magamnak egy C0-ás kis drónt, amivel megtanulok repülni, és nem utolsó sorban készítek pár videót, képet a nyaralás alatt, amiket nem akarok feltölteni, mondjuk a youtube-ra.
Max 50eFt-ból akarom kihozni a gépet. Többet nem szánnék rá, mert évente max. 10 alkalommal akarom használni, és nem akarok később fejleszteni, nagyobb komolyabb gépet venni.
Mivel a gépek márkanevei így kezdőként nem mondanak semmit, így nem tudom, hogy melyik gépbe fektessek.
A Banggood-on nézelődtem, és pár megtetszett.
A következő szempontok alapján keresek:
kamera minimum: 720P,
szervós gimbal,
akadálykerülés,
lebegés egy helyben,
reptáv max 200-300m
repülési idő 20 perc körül.
Ezt találtam,a minek még a vezérlőjén is van „nagyobb” kijelző, így gondolom még a telefon sem kellhet hozzá.
WLRC V168 MAX GPS
Ha jól tudom a C0-ra jogsi nem kell, viszont kell regisztráció, légtér használat bejelentés.
Megfelelő lehet ez nekem?
Tudnátok alternatívákat is mondani?
Köszönöm előre is a segítséget! -
-
vandor01
senior tag
na ezt tegnap raktam ossze...
a toltott aksin kivul mi kell meg, hogy repkedhessek vele
a szabad mezon mindentol minimum 150 meterre tavol?
-
válasz
Kis Tigris #74627 üzenetére
Ha más megkülönböztető nincs akkor írd azt, ha valami nem jó úgyis keresnek pontosítás végett.
-
Sordoran
addikt
válasz
deathcrow42 #74625 üzenetére
Ma lejár (vagy már tegnap lejárt) az 5 nap a hiánypótlásra, és mivel nem kaptam választ reptértől se, így valószínűleg nem lesz eseti légterem. Viszont közben városi jegyzőtől szerzett információ szerint (avagy ők így jártak el korábban mással), ha nem repülök közvetlen házak fölé, és veszem fel az ott élőket, akkor szabad a pálya. Szóval vicces lesz, de ilyen 5-10 méter sugarú köröket rajzolok majd be MDS-n és így fotózom, videózom, a mostani célomnak ez is megfelel.
-
-
válasz
Kis Tigris #74623 üzenetére
A nyilvántartás számát kell.
Azt a biztosításnál talán meg kellett adjad én onnan néztem ki. -
alien0903
tag
válasz
SeniorTilla #74611 üzenetére
Esetleg valami olcsóbb verzió és csak olyan érdekelne ami vevő oldalon telefonhoz kapcsolható.
-
Sordoran
addikt
Na ezt megnézném, erről a videóról piviben jöhetne egy link.
Amúgy én is láttam már más magyar youtubernél aki rendszeresen vágott be légi felvételeket videóiba Budapest közepéről, és ott is nagyon erősen kérdőjeles számomra hogy legálisan készültek-e. Jó, főleg a Duna felől mutatta a partot, vagy a hidakat, szóval itt ténylegesen nem (korábbi évekbeli értelmezés szerint se) lakott terület fölött volt, de azért más kisebb városokban is csinált felvételeket, és nehéz elhinni hogy előre 30 nappal ezeket már tudta intézni (bloggernél azért nehéz elérni hogy 30 napra előre tudja mikor hol fog forgatni).
Próbálkozom megfelelni a szabályoknak én is, tudom hogy sokszor lehetetlen szinte, de itt még keresem a végét: azaz hogy a repülésbiztonsági elemzés mennyire problémás, vagy esetleg költséges. Az biztos, hogy a reptér.hu által kínált ügyintézés ára hobbira nem éri meg. Ha pedig nem tudom elintézni magam ingyé', akkor ez van. Marad az, hogy ahol megoldható, ott úgy készítek a város egyes részeiről, épületeiről videót, hogy a drón ténylegesen ne a lakott terület fölött legyen. -
twine
veterán
válasz
Sordoran #74618 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy bárkit a legális útról próbáljak más irányba terelni , pusztán mint egy érdekességet mesélem el:
Egy eléggé elhiresült Magyar youtuber, akinek azért már bőven vannak szponzori tartalmai, és elég szépen megél abból amit összerakott, volt egy videója ami konkrétan , nem is titkoltan egy hosszabb reklám volt....(Nem akarok nevet írni, nem célom a seriffkedés, meg "felnyomkodás")
Na ebben a videójában is, mint szinte mindegyikben, voltak drónos jelenetek, és ezt így vezette fel...
"Mekkora szerencse, hogy itt a sétánk közben pont találtunk egy memóriakártyát a járdán,és pont légi felvételek vannak rajta erről a területről!"
NAgyon meglelpődtem, hogy még ő is így nyomja..... -
Sordoran
addikt
Két kérdés, aki esetleg szokott lakott területen belül drónozni:
- Eseti légtérhez kérnek Repülésbiztonsági elemzést, ezt csak szakember készítheti, vagy akár én is? Van rá formanyomtatvány?
- Másik az kicsit érdekesebb téma, most hogy megfogalmazták a lakott terület fogalmát, találtam egy oldalt ahol részletezik hova kell, hova nem eseti légtér. Ez mennyire állja meg helyét szerintetek? Most ezek szerint ha városban (kis településről van szó) csak olyan helyeken szállnék fel és repülnék ahol nem laknak, azt szabadon megtehetem MSD app bejelentkezés után (pl. olyan zöld területek ahol 5-10 méterre van legközelebbi lakóingatlan kerítése, vagy közintézmény udvara, park, amikor a drón alatti 5-10 méteres körben nincs senki)? Bár hülyén néz ki az appban bejelölni egy 10m átmérőjű kört, de ha ezzel megúszom eseti légteret...
Szeretnék városban készült képeket és videókat is megosztani, ehhez pedig jó lenne ha később se köthetnének bele, hogy szabálytalan módon készültek. -
válasz
Kis Tigris #74616 üzenetére
Ugyan ez volt velem is viszont a drón és az üzembentartóra figyelj, mert nekem azért volt gond, hogy a drónt akartam közben a másikat kellett volna..
És igen, 1000 Ft. -
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74614 üzenetére
Kicsit keresnem kellett nekem is, de ITT van nyomtatvány.
Amennyiben te magad tervezel még jövőben drónozni, akkor szerintem onnan nem feltétlen kell törölnöd magad. Elég ha a gép már nem a te neved alatt lesz.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Eladom a drónomat, ami regisztrálva van.
Eladásnál külön kell töröltetni az üzembentartót is, meg a drónt is? Üzembentartó törlésére találtam megfelelő nyomtatványt, de eszközre nem :/ -
-
alien0903
tag
Üdv! Nem pont drónhoz (etetőhajóra) FPV szettet keresek, olyat ami tud kb 300 métert, és telefonhoz tudom kapcsolni OTG-n a vevőt. Tud esetleg valaki ajánlani komplett szettet? Pár kínai oldalon nézegettem, de nem igazán tudtam választani, hogy mekkora teljesítményű kellene, és melyik megbízható.
-
tylerddd
veterán
Üdv! dji Mini 2 se-hez ugye kell jogsi? Köszi!
-
twine
veterán
válasz
abzo33 #74605 üzenetére
Akkor félre ertettelek! Sorry
Kikapcsolás;
Soha nem használtam fimit, de dji-nal :
Rövid egyszeri gombnyomás, majd közvetlenül utána hosszú gombnyomás....mind a drón ,mind a kontroller tekintetében.
Nekem ez már annyira becsipodott, hogy technikusként gyakran tapasztalom magamon,hogy minden egyéb hang és videó technikát is így akarok kikapcsolni folyton -
abzo33
újonc
Köszönöm a segítő szándékot és értékelem de sajnos ezt már elolvastam és így nem működik úgyhogy valami más probléma van.... Az se értem hogy miért nem tudom kikapcsolni csak ha rádugom a töltőre se a drónt se a controllert.. Most ebédeltem és újra indítok mindent elölről kezdve lehet hogy most jó lesz de tényleg köszönöm a szándékot....
-
twine
veterán
válasz
abzo33 #74603 üzenetére
Szia!
A legnagyobb jóindulattal, és segítőkész szándékkal mondom azt, hogy ha ennyire nem vagy képben a géped működésével/ irányításával, akkor ne emeld egyelőre levegőbe...
Keress User manualt, ha nem megy az angol a Google segít fordítani...
Olvasd át, töviről hegyire,,,első drónos tulajkent rengeteg hasznos infót fogsz benne találni, ami érdekes lehet számodra!
Mind az irányításáról, mind az intelligens repülési modokrol, vagy akár csak a szimpla működéséről...
Hidd el tényleg hasznos, és nem savazásból, vagy pokhendisegbol írtam...
De ha mindenképpen ezen információk hiányában akarod levegőbe emelni, lelked rajta, parancsolj....;
Gratulálok, használd egészséggel,sok balesetmentes repülést, kívánok vele! -
abzo33
újonc
Valaki tudna segíteni abban hogy hogy kell y elindítani egy fimi mini T kapcsolódik a kontrollerrel a telefonnal tudom mozgatni a kamerát tudok fényképezni videózni de fingom nincs hogy kéne a propellereket felpörgetni vagy elindítani vagy ilyesmit.. gondolom a djálj vagy bármelyik hasonlóan működik de nekem ez az első drónom... Műholdagból csak 15-öt lát od és pirosan mutatja... Hátul a lámpája felváltva zölden vagy pirosan világít... Valaki tudna segíteni akár telefonon is ?
-
abzo33
újonc
válasz
SeniorTilla #74597 üzenetére
Mint.mondtam nem értek hozzá első drónom nagyon sok összehasonlító videót néztem a dji mini 3 al meg a drón hungary videókat, vannak előnyei és hátrányai amit én szeretnék az pillanatnyilag úgy tűnik ez jobban tudja körülbelül kétharmad árért.... Nagyon sokáig a digi volt tervben... Nekem nem célom a profi videózás főleg hogy lakott területen meg ahol bármi is érdekes egyáltalán nem használható egyik sem gyakorlatilag... A drón telefon satöbbi dolgot meg igazából a zrt hírtam mert bízok benne hogy ez is legalább annyira strapabíró és megbízhatóbb lesz minket a többi xiaomi által ában felvállalt termék... Peace
-
abzo33
újonc
válasz
MaCS_70 #74598 üzenetére
Mintz.mondtam nem értek hozzá első drónom nagyon sok összehasonlító videót néztem a dji mini 3 al meg a drón hungary videókat, vannak előnyei és hátrányai amit én szeretnék az pillanatnyilag úgy tűnik ez jobban tudja körülbelül kétharmad árért.... Nagyon sokáig a digi volt tervben... Nekem nem célom a profi videózás főleg hogy lakott területen meg ahol bármi is érdekes egyáltalán nem használható egyik sem gyakorlatilag... A drón telefon satöbbi dolgot meg igazából a zrt hírtam mert bízok benne hogy ez is legalább annyira strapabíró és megbízhatóbb lesz minket a többi xiaomi által ában felvállalt termék... Peace
-
válasz
abzo33 #74594 üzenetére
A Fimik jók, ha nem futsz bele egy hibás darabba.
A Mini 3 egy nagyon jól sikerült típus, tényleg felveszi a versenyt a nála fél kategóriával drágább DJI-okkal. Két gond van azonban vele: 15 C alatt hajlamos homályos felvételeket készíteni (fölötte kiváló a kamerája), illetve az ügyfélszolgálatuk tragikusan magasan tesz a vásárlóikra.
MaCS
-
-
abzo33
újonc
válasz
SeniorTilla #74259 üzenetére
m
-
abzo33
újonc
válasz
imrestabel #74577 üzenetére
én most csináltam osztrák vizsgát automata google forditó, néha egy kis józan ész, minimális utánanézéssel teszttel viszgával együtt kb 1 óra altt megvan
-
abzo33
újonc
válasz
imrestabel #74570 üzenetére
Ha még aktuális én most rendeltem első drónként egy xiaomi fimi mini 3 at pótakssival táskável stb kb 120000 ft ért ali n bizonyos dolgokban állitólag jobb mint a dji hasonló gépe és olcsobb... van sok youtube hasonló tezstelő video ,ha gondolod keress rá... nekem eddig minden más xiaomi termékem szuperül műkodik, ) robotporszivo telefon, villanyroller stb) remélem ebben sem csalódok
-
imrestabel
lelkes újonc
Köszönet mindenkinek, minden írás előbbre vitt!
Tényleg nagyon hálás vagyok Nektek!
-
molnaaar
újonc
válasz
imrestabel #74587 üzenetére
#74591SeniorTilla -ra is reagálva:
Ha ez segít, én most vettem 124.000 HUF-ért hivatalos DJI oldalról egy felújított Mini 3-at 'telefonos' távirányítóval.
Első gépem, műszaki szemmel nem látok semmit ami arra utalna, hogy nem egy új gépet kaptam. -
válasz
imrestabel #74589 üzenetére
Szerintem jobban jártok, ha megtoldod a keretet vagy vársz egy kicsit amíg megtoldódik (mos lesz Húsvét ugye
) és veszel egy értelmes drónt, ami a DJI Mini 2-nál kezdődik. Tényleg nem fikázni akarom a kicsi régi belépő modelleket, de a vevőim által elmondottak alapján ég és föld a különbség már egy kis mini 3 között is. Én kimaradtam ezekből, GoPro Karmával kezdtem az ipart, aztán DJI FPV és Air 2s volt. Ezek mellett a Fimi és a mavic 1 stb. értelmezhetetlen játékszerek. Tudom, többe kerül egy rendes Mini, de hidd, megéri. 130-140 körül már van mini 3 telefonos távval. 190-200 körül kijelzőssel.
-
Sordoran
addikt
válasz
Lenyitod részletes specifikációt ott van leírva a hatótáv is:
Operating Frequency
2.400-2.4835 GHz, 5.725-5.850 GHz
Max Transmission Distance (unobstructed, free of interference) [3]
10 km (FCC)
6 km (CE)
6 km (SRRC)
6 km (MIC)
Kicsit lentebb pedig ott van hogy O2, vagyis nem wifis.De az Air-nél is van adat távirányítóval:
Operating Frequency
2.400 - 2.4835 GHz, 5.725 - 5.850 GHz
Max Transmission Distance (unobstructed, free of interference)2.400 - 2.4835 GHz:
FCC: 4000 m
CE: 2000 m
SRRC: 2000 m
MIC: 2000 m
Viszont a videójel átvitel már wifis, tehát (ha jól gondolom) nem látsz képet nagyobb távolságról távirányítóval. -
válasz
"A DJI Mavic Pro-nál kisebb gépek ugyanis nem ismerik az Occusync protokollt,"
Ez jó régi írás lehet, mert a dji oldalán ott van, hogy ocisync 2 van a mini2-ben
Az air-hez nem látom leírva -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74586 üzenetére
Nnnna, akkor tehát lemondhatok a Homo sapiens megnevezésről tényleg... de már tényleg meg vagyok kavarodva a sok névtől... A mini(1)-re írtad, hogy wifi-s a mini 2 pedig már nem, tehát ha az Air-nek ugyanaz a jelátvitel, mint a mini 2, akkor az sem wifi-s.
Én kb. azóta guglizok (majd jól se...be is leszek rúgva), de csak megtaláltam, amit kerestünk
https://rendeljkinait.hu/tesztek/hobbi_jatekok/dron/dji-mavic-air-dron-teszt/
Konkrétan nem írja, hogy wifi-s, de:
"A DJI Mavic Pro-nál kisebb gépek ugyanis nem ismerik az Occusync protokollt, emiatt lényegesen kisebb is a hatótávjuk, esetenként akár 50 méteren is megszakadhat a kép, és ez bizony mind a Spark, mind pedig a DJI Mavic Air-re igaz."Vagyis bármilyen hasonlóságot is találtam a jelátviteli értékek között, pedig gyári honlapról lestem, attól még az nem ugyanaz.
Így akkor az Air kiesett... -
válasz
imrestabel #74585 üzenetére
a mini2 pedig nem wifi-s. De akkor lehat az Air sem?
Majd megírja aki látott már air-t élőben
-
imrestabel
lelkes újonc
válasz
imrestabel #74584 üzenetére
Sztornó! Mondom, hogy keveredik minden...
meg gondolkodhatnék is Homo sapiens módra...
Hisz ha szinte ugyanaz a jelátvitel, mint a mini2, akkor ugyanúgy wifi-s -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74583 üzenetére
Nem tudom elégszer megköszönni!
Én műszakilag nem értek ehhez, csak a mini 2-vel hasonlítottam, és úgy tűnt, szinte ugyanaz az adatátvitel. De wifi-st én sem vennék már, sikerült lebeszélni róla.
Mini2:
2.400-2.4835 GHz
FCC ≤ 26 dBm
CE ≤ 20 dBm
SRRC ≤ 20 dBm
5.725-5.850 GHz
FCC ≤ 26 dBm
CE ≤ 14 dBm
SRRC ≤ 26 dBmMavic Air:
2.400 - 2.4835 GHz
FCC: ≤28 dBm
CE: ≤19 dBm
SRRC: ≤19 dBm
MIC: ≤19 dBm
5.725 - 5.850 GHz
FCC: ≤31 dBm
CE: ≤14 dBm
SRRC: ≤27 dBmEgy tesztnél meg úgy emlékszem azt írták, hogy az Air a Pro utódja. Persze ebből nem következik egyenesen, csak azt hittem, hogy kb. ugyanazt tudja.
Csak már annyi mindent olvasok, hogy kezd betelni a vinyómés keveredik minden...
-
válasz
imrestabel #74582 üzenetére
rágúgliztam az air-re, mert nekem az nagyon kimaradt, és úgy látom WiFi-s az is, amit én tuti nem vennék
-
imrestabel
lelkes újonc
Köszi ezt is, nagyon sok segítséget kapok Tőletek!
A mobil témát elengedtem, mármint lesz okosteló, egyébként is kb. abban a korban van/lesz, amikor már inkább ciki, mint menő, ha nincs.
A ködös párás reggelt megbeszéltük vele, arról a repülésről nem tudtam, olyan korán volt, hogy én még aludtam...
Szóval vizsgázni is fog, németül is tud, meg én is levizsgázom, tudjam, mi fán terem.
Lassan a gépválasztás is a végére ér, de ha van valakinek tapasztalata vagy már hallott/olvastott többet a Mavic Air-ről, akkor azt szívesen venném, mert ez még kerethatáron van, és leírás alapján jónak tűnik. A prohardveren hirdetett Mavic Pro Platinum is nagyon jó, Pulsar is dícsérte #74576, de méretben és súlyban az Air szimpatikusabb.
-
krokk
senior tag
válasz
amúgy első körben szerintem egy mobilon kelle elgondolkozni a gyereknek ha mindenképp drónt szeretnél neki. Mivel a legális repüléshez az mindenképp kelleni fog, illetve azzal fogsz tudni olcsóbban kijönni. Azok a kontrollerek olcsóbbak amibe mobilt teszel bele képernyőként. Illetve ha lenne mobilja akkor pl lehet egy DJI Neot is ajánlottunk volna. bár nem tud vele nagyon messzire repkedni, de legalább nem annyira drága és nehéz összetörni. Mondjuk ebben nincs "tárgyérzékelés", de ha van az sem életbiztosítás. plusz ki is tudja kapcsolni, illetve pl sportmódban automatán ki is kapcsolják a dji gépek.
Olcsóbb gépek közül ott vannak a Potensic gépek, de ezek mindegyike mobilos kontrollerel van.Illetve amit először írtál, párás ködös/ködszitáló időben egyik drónnal sem kellene repkedni
szóval azért óvatosabban kell kezelni a következő drónt mindenképp. mert ha veszel egyet 150e ért azzal ilyen esetben ugyanez lesz.
Szóval bármennyire is vizsga nem kötelező a 250g alattiakhoz, mindenképp csináltass vele egy vizsgát mielőtt drónt veszel. Osztrák oldalon lehet ingyenesen angolul/németül letenni, és az itthon is érvényes. Már csak amiatt, hogy tudja mit lehet és ajánlott csinálni vagy nem csinálni.
-
+1
-
krokk
senior tag
válasz
Pulsar #74578 üzenetére
nem a kamerától függ a vizsga! Attól az függ, hogy regelned kell vagy sem. C0hoz itthon nem kell vizsga.
#74577imrestabel ha nem nagy gépet veszel (249gig bezárólag) akkor nincs korlát életkorra. Azt látom, hogy írtad hogy okostelefonja nincs, márpedig a legális repüléshez kb kelleni fog. Mivel be kell jelenteni a repülést amit mobilon kellene.
Ezt így együtt nagyon sok olyan dolog lett ami nem fog összeérni... legalábbis nem ennyiből. -
válasz
Az első egy mini (1), ami nem rossz gép, de az irányítás még wifi alapú, míg a mini2 már ocusync-et használ, és annyival nem drágább, amennyivel jobb.
A másik két hirdetésben lévőt én special nem ismerem.A 249g amúgy valóban beleférne az engedély nélküli kategóriában, de mivel van rajta kamera, így a vizsga kell rá. Biztosítás nem szükséges rá egyedül.
Én itthon csináltam meg a vizsgát, nem volt nagy dolog, és az ára is talán 3-4ezer forint volt. Itt kellett valami doksit leadni, amire vissza küldték a gép lajstromjelét. Aztán kötöttem biztosítást, mert Mavic 2-re kell, és végül ki kell tölteni egy üzembentartói e-papírt. De a dronehungary youtube csatornán van videó, hogy hogyan és mint kell pontosan -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74576 üzenetére
Köszi!
Ebből több használt van a FB marketplace-en 1, 2, 3, ha esetleg ilyet vennék, akkor mire kell figyelni? Mert ezek mondjuk árban alatta vannak a hardveraprósnak, de a FB hirdetésekkel óvatosabban bánnék, azért kérdezem a figyelnivalókat.
illetve van egy Spark is, bár azt még senki nem ajánlottaMeg hát van az eredeti kérdésfelvetéseim között a vizsgák, engedélyek témája is, az még aktuális, ha bárki tud segíteni eligazodni...
Most ott tartok, hogy a 14 éves fiam helyett nekem kell vizsgáznom, ha kell, és csak lakott területen kívül, és csak szemmel láthatóan repülve, meg applikáció is kell, ahhoz személyi (nekem csak jogsim van, mindenre azt használom), és jobban járok az osztrák vizsgával, mert az ingyenes. Viszont egy csomó hirdetésben meg azt olvastam, hogy "249 gramm, engedély nélkül is használható", de akkor ez mi? -
válasz
imrestabel #74574 üzenetére
Az egy nagyon jó gép, én is ezt javasoltam "DJI mavic (1)" néven.
-
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74573 üzenetére
Köszi, ezt még nem olvastam, mikor írtam az előzőra a válaszom
Szóval akkor ez a Mavic lehet, hogy jó? Kifutott, hát kifutott, de mint írtam, a használt is opció, ha jó és megérős.
Itt az aprón ezt a mini2-t találtam, mondjuk itt épp van a keret fölött, a Mavic meg épp a határán. -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
SeniorTilla #74571 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget, még ha nem is ez volt a legjobb hír számomra.
Viszont azért nem adom fel, föltenném máshogy is a kérdést vagy kérdéseket:
Ha használtakat is nézzük,
-mi lenne a 100e keretben elérhető legjobb választás?
-miről kellene mindenképp lemondani, hogy benne maradjunk a keretben?
(lemondani legkönnyebben a mobiltelefon nélküliségről tudnék, legnehezebben a tárgyérzékelő-kikerül funkcióról)
-mi lenne az az összeg, amiért minden benne lenne, amit fentebb írtam?Több használt van a FB marketplace-en, de találtam FB csoportot is, nem tudom, mennyire szabad ilyen helyről venni, mire figyeljek.
Itt a hardveraprón is találtam pl. ezt a Mavic Pro platinumot, ez milyen vétel lenne?Köszi!
-
válasz
Használtan Dji mini2 esetleg DJI mavic (1)?
Előbbi kb a határon van, én kerek 100ért vettem apámnak egyet, és nagyon tetszik neki. Viszont ebben nincs akadály elkerülés, könyörtelenül bele repül a fába, emberbe, bármibe
A Mavic lehet felette van kicsivel, és tudni kell, hogy az már kifutott típus, de az árához képest egy nagyon jó gép. -
-
válasz
Sajnos kevés rá a 100e. Egy DJI mini 3 is 2x ennyibe kerül kijelzős távval, és az még kevés lesz mert RTH közben nekimegy bárminek, nincs külső érzékelője. Legalább Minin 3 pro akkor, de az már nagyon nem ez az árkategória.
És ha igazán jót akarsz neki venni, ne ilyen kicsi gépet nézz, hanem nagyobbat. Az erdőben, erdő felett, főleg ha van egy kis szél is, a kis könnyű gépeknek nehéz a dolguk.
-
imrestabel
lelkes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert ahogy egyre többet olvasok, egyre csak bonyolódik
Fiam (14 éves) kapott ajándékba egy SYMA Z6G drónt játszani. Játszott is addig, míg egy párás, ködszitálós reggelen el nem repült vagy le nem zuhant valahol, mert elment a kamerakép és a hazatérésre nem reagált (vagy reagált, csak fennakadt).
Azt mostanáig nem is tudtam, hogy regisztrálni kell, ha kamerás, meg tanfolyam, sok kategória, applikáció, légtér... ezek mind új infók számomra.A lényeg: megtetszett neki annyira, hogy szeretne egy másikat születésnapjára. Én vennék is neki, akár használtan, ami az előzőnél kicsit komolyabb, de legalábbis nem tűnik el
. A keretet max. 100e-ig lőném be. Láttam itt a hardveraprón is, de mivel fű vagyok hozzá, ezért inkább kérek tanácsot. Itt a prohardveres más fórumokon nagyon jó tapasztalatokat szereztem, ezért jöttem megint ide
A syma z6g tapasztalataiból kiindulva én annak örülnék, ha
-legalább azt tudná mint a syma (FPV, RTH gps-szel)
-a távirányító stabilan kapcsolatban tudna maradni a repülővel még több100 méterre is
-van ütközés/tárgy elkerülő funkciója, akár csak megállás, de nyilván jobb, ha kerül és megy/jön tovább
-az élőkép és videófelvétel nem a telefonon lenne, bár ez nem kizáró ok, csak még nincs a fiamnak okostelefonja és a szülőkét használja, arra rögzíti a videót
-jó, ha gimbal-os a kamera, de mivel a syma anéküli volt, és jól megvolt vele, ez sem kizáró
-szerintem az is fontos, hogy a Pilisben lakunk, erdő és hegyek közvetlen közelében, ilyen helyen használta és használná.Ha őszinte akarok lenni, akkor igazából még csak játék lenne a cél, de már kicsit komolyabb "tinédzser" játék. A szintje azért még kezdő, alig 1 hónapos repülési tapasztalata van.
Azt most nem tudom, hogy ezekkel az adminisztratív dolgokkal mi a helyzet: ha jól értem, akkor regisztráció a kamera miatt mindenképpen kell, de vajon tanfolyam is, vagy csak vizsga, és ha ezek is, akkor milyen kategória, hol milyet kell/érdemes? Egyáltalán 14 évesen lehet ilyet, van korhatár? Ezekről van valami jó összefoglaló leírás? Amit eddig találtam azok tanfolyamszervező cégek leírásai, nem tudom, mennyire korrektek, de hát nyilván nekik ez üzlet.
Kérdezzetek bátran, ha nem voltam pontos vagy vannak még szempontok, amik segítenek tanácsot adni.
Köszi előre is! -
Köszi srácok! Imádok whoopozni!
Nem is repülök mással. Ha valakit érdekel a versenyeink: www.tinydrones.hu
-
-
-
-
molnaaar
újonc
Megérkezett a mini 3 refurbished, amint kézbe vettem tudtam hogy ennek kelleni fog a DJI Care, nagyon papír a gép
Megvettem DJI store alkalmazásban, ma reggelre már azt írja a DJI Fly hogy 2026ig érvényes (replacement period)
Ha utólag veszek, akkor nem külön kellene aktiválni, képekkel meg Serial Number, stb?Köszi!
-
A hétvégi whoop versenyen próbáltam ki először a HDZero rendszert. Konkrétan tényleg a verseny előtt esett be a whoopom hozzá. Azonnal, nagyon könnyen hozzá tudtam szokni a géphez és a szemüveghez egyaránt, sőt még sikerült meg is nyernem a versenyt.
A lenti videóban az első snitt DJI O4-el készült, a második a verseny fináléja látható HDZeroval.
-
-
molnaaar
újonc
engem nem győzött meg az érvelésed
az én tapasztalataim amikre utaltam a multik kapcsán:
1. egyik sem magyarországi multi cég volt, mégsem tapasztaltam, hogy a magyarországra küldött termékeknél létezne ez a 'küldjünk szarabbat' mentalitás
2. miért számít hogy egy refurb gép nyugat; vagy kelet-európai régióbol származik??Az hogy vehetek ugyanannyiért 1x használt gépet az túlidealizálás, ilyen áron nem találtam hónapokig sehol.
Mi van ha egy refurb gép törésnél hívom le a care szolgáltatást és egy újat küldenek?
Semmi, mert nem tesznek különbséget ilyen ügymenet kapcsán... -
válasz
MaCS_70 #74558 üzenetére
Lassan 20 éve értékesítek HP RENEW notikat és ALLINONE gépeket
Ezeknél nem akkora a kockázat, mert nem törnek össze. A drónok igen. Csak azért kerülnek vissza, mert a DJI Care-ben kicseréli őket. Én eddig 2 drónt cseréltettem, egy Neo-t és egy Avata 2-t.
Gazdaságilag úgy éri meg, ha minél kevesebb pénzből támasztasz fel egy ilyen terméket.
A DJI egyébként 10-ből 11 pontot érdemel a hozzáállásáért és az ügyintézés gyorsaságáért. Itt is pénz beszél, kutya ugat. Kifizettem 50 eurót a prémium szervizért, pert így a bejelentés utáni (!) nap délelőtt nálam volt a vadonatúj cseredrón, a UPS hozta. Az összetörtet ezután visszaküldtem, pár nap múlva utalták vissza a 230 euró depositot.
Ugye milyen érdekes, hogy - bár a Care szerződésben benne van, hogy kaphatsz refurb cseredrónt is - kettőből kétszer zsírújat kaptam. A javítottakat pedig eladják refurbishedként, olcsóbban. Ezzel nincs is baj, valami valamiért. Csak ha pl. vehetsz ugyanennyiért egy alig használt gépet, amire még több mint 1 év gari van, miért vennél 1 év garival refurbot? A használt tuti nem volt összetörve, mert az első tulaj repült vele pár órát és kész, eladja.
azokkal a szervizadatok alapján jelentősen kevesebb garanciális probléma volt, mint a gyári első csomagolásúakkal. - ezt én is alátámaszthatom. Azért van, mert ami újként kishazánkba kerül, az a másod-harmadosztályú termék. Alsó-bb polcos, és ez lehet egy 35 milliós X5-ös BMW is. Vagy egy párátlanító a Lidl-ből. Vagy egy Skoda Superb a Skoda Palotától. Sorolhatnám. A refurb notiknak a 99%-a nem magyarországi, hanem nyugat-európai volt eredetileg. Tessék összerakni a képet. Volt már rá próbálkozás, de nem igazán sikerült ezt bizonyítania senkinek, sajnos attól még létezik.
-
válasz
SeniorTilla #74556 üzenetére
Nem állítom, hogy minden gyártónál így van, de messze nem urban legend. Notebookok és hobbi CNC gépek kapcsán hivatalos gyári nyilatkozataim és szakvéleményeim voltak erről. Peres ügyekben futottam bele ebbe a kérdésbe, és az egyik fél kijelentette, a szakértő megerősítette, a másik fél pedig sosem vitatta.
Szerk: Ja, és a lényeg: Igaz, régebben volt, de több kisebb-nagyobb számítástechnikai és műszaki kis és nagykereskedés is az ügyfelem volt. Értelemszerűen vásároltam is náluk, és ha volt, mindig a refurbished darabokat ajánlották -- mert azokkal a szervizadatok alapján jelentősen kevesebb garanciális probléma volt, mint a gyári első csomagolásúakkal.
MaCS
-
molnaaar
újonc
válasz
SeniorTilla #74554 üzenetére
valóban RCN1, kösz a helyesbítést, én már javítani nem tudom
azért vettem refurb gépet, mert jóval olcsóbb
multi cégekben végzett munkáim alapján azt tapasztaltam, hogy a felújított termékek negatív irányban nem megkülönböztethetőek a szériában gyártott tételektől
csupán vállalat politikai döntés nyomán adják ezeket olcsóbban a valóban újakhoz képest -
-
válasz
SeniorTilla #74554 üzenetére
Nem tudom, hogy a DJI-nál hogyan megy a refurbishing folyamat, de sok gyártónál kifejezetten érdemes gyári felújított készülékeket venni. Az ok az, hogy a felújításnál ezeknél a cégeknél szigorúbb a minőségellenőrzés, mint a tömeggyártásban. A szalagról az alap ellenőrzésekkel esik le az eszköz, a felújítottakat viszont alaposabban megnézik, ember foglalkozik velük.
MaCS
-
-
molnaaar
újonc
Sziasztok,
rendeltem a DJI storeból egy refurbished mini 3-at rc n3-al.
Időközben A1;A3 vizsga és pilóta regisztráció megtörtént.A repülés gyakorlásához elérhető leírás, vagy videó ahol lépésről lépésre segít a tanulásban?
-
Sziasztok! Használ valaki innen esetleg TBS Fusion analóg modult a szemüvegében?
-
-
Weeman1
veterán
válasz
SeniorTilla #74549 üzenetére
Igazad van,Dji mini 4K-ra gondoltam.
Amiben csak alsó szenzor van. -
-
Weeman1
veterán
válasz
SeniorTilla #74547 üzenetére
Sima mini 4 nem a pro-ra gondoltam.
Teszteket nézve van Visual tracking,és Waypoint a Potensic-ben.
ami a Dji-ben nincs.
Viszont a Dji egy hajszálnyival jobb kamerával rendelkezik,jobb supporttal. -
-
Weeman1
veterán
Dji Mini 4 vagy Potensic Atom 4K
Ki melyiket venné,és miért? -
válasz
vandor01 #74544 üzenetére
Ez egy légi jármű, ennek megfelelő szabályozással.
Ha jól tudom, a légi járművek lakott területek feletti repülése eleve nagyon szigorúan szabályozott.
Amúgy érdekes kérdés a drónok és az személyiségi jogok kapcsolata. A szabályozás eleve csak komoly kompromisszumok árán lehetséges, és már a jelen realitásokkal is komoly konfliktusai vannak. A technikai fejlődés pedig ezt tovább súlyosbítja, súlyos önellentmondásokat erősítve. A kép- és hangfelvételek tilalmának jelenlegi koncepciójának folytatása szerintem a "másik oldal" egyre komolyabb jog- és érdeksérelmével fog járni. Kicsit hasonló helyzetben vagyunk, mint a XIX. század végén, amikor az instant fotók elkészítésének lehetősége alapjaiban forgatta fel a világot és életre hívott egy új jogágat.
MaCS
-
vandor01
senior tag
válasz
MADcat #74543 üzenetére
bele nem ulnek.... [link]
na most akkor erre milyen GDPR vonatkozik?
1. a benne ulok latnak mindent fentrol
2. mindenkinek van kameras telefonjaregisztralni kell?
biztositas? auto? dron?
milyen jogsi kell? auto? dron?
milyen kategoria lesz?
magassag korlatozas?
mydron aplikacio szukseges?
legterengedely kell?na palkovics bacsi!
itt a feladat lehet kezdeni dolgozni rajta de meg valasztasok elott! -
válasz
SeniorTilla #74542 üzenetére
Csak vannak a "lelkes hülyék", akik mindenhol GDPR-t látnak és hát tudjuk milyen az ha a hülyeség lelkesedéssel párosul...
-
-
válasz
deathcrow42 #74540 üzenetére
Felsővezetékes vagyok és járművezető is. Az ésszerűség az menni fog. Csak felesleges büntetést nem akarok a tudatlanságom miatt.
-
-
Üdv! Valaki tudna segíteni, hogy a vasút mellett milyen szabályok vonatkoznak drón reptetésre?
-
-
Poultier
tag
válasz
SeniorTilla #74536 üzenetére
Rugalmas lehet a sáv. Van ajánlott kezdésnek?
-
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Kisfiam kapott keresztapjától egy drónt szülinapjára, de sajnos gyártási hibás az egyik rotor nem pörög fel. Megígértem a gyereknek, hogy veszek neki egy működőt, amivel tud játszani.
50 ezerig van ajánlott tanulódrón, amivel tudnak játszani a gyerekek? -
válasz
Márkus 2012 #74532 üzenetére
ypslionos lyével szokták
ja két kával
amúgy attól függ, amitől
-
Sordoran
addikt
válasz
Márkus 2012 #74532 üzenetére
A gyártók akkuval szokták megadni, és az számít a drón súlyának amivel felszállsz (értelemszerűen akku nélkül nem menne).
Tehát lehet egy 249g-os drónod, de ha ráraksz pl. propellervédőt, vagy más bizbazt, és átlépi a 250g-os határt, akkor bizony az át lett lépve. -
Márkus 2012
újonc
A drón súját aku nélkül vagy vele mérik ?
-
Grillo
őstag
Én pont ezt a kettőt használom cégben, és az is nagy különbség, hogy ahol a P4 összeszed valami jelet és megy neki a falnak, ott a Mini 3 simán repül gond nélkül. Azért van köztük pár év. Ettől függetlenül én a Mini optikáját nem kedveltem meg igazán fotóra, videóra igen. De ez lehet egyedi készülékadottság is. De persze az, hogy berakom a zsebembe, aztán 1 perc alatt már a levegőben van, az megfizethetetlen.
Remélem sikerül a Mini 4-re váltani, vagy az Air 3S-re, bár utóbbihoz már kelleni fog valami táska biztos. -
Sordoran
addikt
válasz
Creative997 #74528 üzenetére
Ez csak az itthoni regisztrációra vonatkozik, a 250g határ már a konkrét repülésre vonatkozó szabályoknál lényeges.
-
Sordoran
addikt
válasz
mirci18 #74526 üzenetére
A kamera megléte két szempontból lényeges azért:
- Az árat megdobja ha van,
- Ha van kamera (vagy a gép 120g-nál nehezebb) akkor regisztrálni kell jogilag.
Tehát ha nincs 120g és nincs kamera se (valamint nem repül 100 méternél távolabb), akkor játék és (remélem nem mondok hülyeséget) minden megkötés nélkül repkedhetsz vele. Ellenkező esetben vannak különféle szabályok.
Nem tudom amúgy van-e használható, kamerával nem rendelkező gép, de az nem is ehhez a topikhoz tartozik, azok RC játékok.
Kamerás drónoknál viszont tényleg a többség ilyen kínai noname gép amivel te is találkoztál, de emlékeim szerint vannak picike "micro drónok" (vagy nem tudom hogy nevezik őket), azokkal lehet próbálkozni. De mivel azokat én nem ismerem, így nem tudok konkrét gépet ajánlani. -
Sordoran
addikt
válasz
mirci18 #74524 üzenetére
Szia!
Ennyi pénzért sajnos nem lehet csodát várni. Én átugrottam az "olcsó" noname drónokat, és rögtön DJI-al kezdtem. Drágábbak, de hozzák amit ígérnek. Egy ismerősöm vett egy drágább (60ezer körüli) noname gépet, de a wifi miatt a hatótáv sovány, valamint a kamerakép is szerintem gyenge.
Mi lenne az elvárásod, mire akarod használni? (repkedni szobában/udvaron, vagy felküldeni 120méterig és tájképet csinálni, esetleg túrán kövessen téged stb.) -
mirci18
addikt
Sziasztok
Kezdő kamerás drónt tudtok ajánlani 30 e ft-ig bezárólag?
Vettem tavaly nyáron emagról egy tizepár ezer forintos kínai két akkumulátoros csodát.
Sajnos használhatatlan volt.
Ennyi pénzért lehet már valamit találni vagy többet kellene rászánni? -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74522 üzenetére
Még ha ugyanazt az "akadálypályát" járták volna végig, akkor lehetne jogos a kijelentés, hogy a Neo jobban teljesített, de ugye ez nem így alakult. Kicsit érthetetlen amúgy azért, miért maradt így le, de a beállítások is mások voltak. Szóval ez semmit nem döntött el nálam a Neo vs Flip témában, a Neo is ugyanígy fennakadt volna szerintem, de tény, hogy ennél többet várnánk el a Flip-től.
-
Kevés szegény Flip mint mackósajtban a brummogás. Rossz ez a fejlesztési irány szerintem...
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
keresnék olyan professzionális drónt, mint a DJI Dock + M30T, vagy a DJI Dock 2 – DJI Matrice 3TD, de a fő bajom, hogy a DJI-on kívül nem ismerek semmit, és azt sem tudom merre induljak!
A fő szempontok:
- min. 5km hatótáv
- távolról vezérelhető (éjszaka senki nem lesz a lezárt területen)
- éjjellátó
- folyamatos tápellátással ellátható
- felvételeket felhőbe (vagy megadott helyre) lehessen feltölteni -
Sordoran
addikt
válasz
aronpapa #74517 üzenetére
Hétvégén átnézem majd, csak reméltem valaki már korábban utána nézett ennek.
Mondjuk a külföldi országoknál is kérdés pontosan mit várnak el. Értelemszerűen ha ők 1 millió EUR-t kérnek, akkor a magyarnak is ezt kéne írnia, de itt forintosítva van, és pl. 350 millió forint valamikor elég volt, most már nem.
-
aronpapa
tag
válasz
Sordoran #74516 üzenetére
Át kell böngészni a biztosítási feltételeket.
-
aronpapa
tag
válasz
Roland861010 #74497 üzenetére
Miért nem ide lépsz be?
Drónpilóták Országos Egyesülete (https://doe.hu)15e Ft az éves tagság, ez tartalmazza a biztosítás díját is, ami az EU-ra is kiterjed.
-
krokk
senior tag
válasz
Roland861010 #74508 üzenetére
A C1 ugyanúgy csak 120mig repülhet a feloldásnak ehhez semmi köze.
[link] -
Márkus 2012
újonc
Heló kezdő tiny woop drónt keresek 40 ezer ért ( vagy icipicit drágábban)
Esetleg a emax ez pilot-ot néztem .mit gondoltok?
:) -
válasz
kabalababa #74510 üzenetére
Az experience megvan már, a DJI FPV-t tolom és az avatákat. Párás szemekkel nézem a youtube-on a long range videókat és a merevszárnyúakat. Van egy ukrán vagy orosz srác, aki egy AtomRC Dolphin-nal nyomja, 20-25 km-eket repül egy akksival. Na ez bejönne...
-
kabalababa
tag
válasz
SeniorTilla #74507 üzenetére
Építésben én is gondolkodtam már, meg azóta már ki is jött a DJI O4 Air Unit is.
Építéssel kapcsolatban meg szerintem akár twine-t is lehetne keresni.Bár én valószínű elsősorban segítség nélkül próbálkoznék meg vele.
De a legelső meg az lenne, hogy vennék egy kontrollert, aztán egy szimulátoron gyakorlonék, még az építés előtt, mivel még soha nem repültem FPV-vel. -
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla #74507 üzenetére
ahhh.... csak az 1xru analoghoz ertegetek....
mara mar ugy elszaladt a technika hogy az uj cuccokrol mar gozom sincs!
kovetni se tudom se akarom se birom....
nem akarok meg 44 gépet összerakni nincs hova raknom
raadasul mar akkora a valasztek meretben technikaban
hogy ahany user anyi kulonbozo kivansag felhasznalasi mod... meg etc etc....
passs...ha valamit akarsz? akkor jobarat tube keress ra azt nezd meg mit boffognek rola!
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Adót ugye a Mini 4 Pro Fly More Combo PLUS verzióm.
Nincs rajta C0 címke.
Jelenleg se C0-ás se C1-es minősítése nincs a gépnek.
Ugye 120m a maximális magasság ha én szeretném az 500m feloldását és végig csinálom a folyamatot akkor most minősítés nélküli lesz vagy C1?
Ha minősítés nélküli lenne arra tudok európai vagy itthon biztosítást kötni? -
-
vandor01
senior tag
tegnap elkészultem egy felujjitással aztan megszamoltam mennyi is van?
8 év termése...
csak analog..... csak FPV-re
3 orszagban 66db epitett gep....
4db TAV-val 4db szemcsivel....van még par szénkefes is pl 3collos 2S 1020-as mocival
aztan pár darab kis tenyernyi jatek muanyag kis gép is...
[link]
Fulopszigeteken 4db (PH)
Belgiumban 10db (BE)
HUN 52db (HU)
Spejz tele van
a nappaliban is fetreng jopár
elkezdtem az ures vitrines konyhaszekrenyt megtolteni...
csak felig van még....
Ebben az evben 12db-ot raktamn ossze plus 1 felujjitas! sum 13.....
asszem erre az evre meg is alltam.... már csak reptetek.... meg töröka leguccso egy Mark4 felujjitás.. 6S 5coll
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla #74504 üzenetére
Szép kis gép park.
-
Ez a tuti gyerekek:
Jobbról a második, az AxisFlying AVATA nagyon faxa gép. Hihetetlen, hogy mit kihozott az Axis az AV1-ből. -
alite
senior tag
válasz
Roland861010 #74501 üzenetére
FPV-ben nem gondolkoztál még? Ott kezdődnek az izgalmas dolgok..
Gratulálok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Kugoo Kirin G1
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest