-
75294 - 75201
75294 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:28 Téma összefoglaló
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Sajnos az pont elég egy túlbuzgó, vagy rosszindulatú szomszéd esetén, mert minden lehetősége megvan, hogy szóvá tegye, feljelentsen, stb.. hiszen illegális tevékenységet végzel. Szóval én a helyedben rákérdeznék náluk, hogy zavarja e őket, aztán ha nem, akkor hajrá, rajtuk kívül senki nem fog róla tudni amúgy sem.
Ja, a szomszeddal nincs gond, jo arc
Amugy sem latszanak a fak miatt az udvarrol. De igen, ezt csak szabalyozasi peldanak szantam, szerencsere 100 meterre mar az erdo van, kicsivel messzebb meg egy masik, patakkal meg egyebekkel, ugyhogy inkabb az lesz a fo irany, izgalmasabb mint az udvarban oda-vissza nyolcasozni a fak kozott 
-
Pulsar
veterán
-
Chal
addikt
Sajnos az pont elég egy túlbuzgó, vagy rosszindulatú szomszéd esetén, mert minden lehetősége megvan, hogy szóvá tegye, feljelentsen, stb.. hiszen illegális tevékenységet végzel. Szóval én a helyedben rákérdeznék náluk, hogy zavarja e őket, aztán ha nem, akkor hajrá, rajtuk kívül senki nem fog róla tudni amúgy sem.
-
doc
nagyúr
Sztem engedd el. Repülj a magad örömére, nem te fogod felrobbantani az orosz tankokat.
Nem eszik ezt olyan forrón mintahogy AII mongya
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehát akkor nincs akadálya a jogszabályokon kívül ha jól ertem, koszi

-
SeniorTilla
veterán
Koszi

Tehat akkor a hivatalos use case, ha ki akarok menni a kertbe ropkodni: 30 nappal korabban kerek esetit, ott megmondom hogy mondjuk augusztus 10-en akarok repulni, aztan augusztus 10-en felhivok egy telefonszamot hogy na, akkor en most ropkodnek a kertben a kovetkezo 2 oraban? Ez eleg nonszensz
Mi van ha ezt NEM teszem meg? Attol meg technikailag tudok problemamentesen "illegalban" repulni?A termeszetvedelni teruletes infot koszi, ez eleg fontos info, terveztem hogy asszonnyal turazasokrol csinalnek par videot, akkor lehet hogy ez nem is lesz olyan egyszeru...
MOD: Meg egy kerdes, latok a MDS-ben kis piros karikakat, ezek az eppen repulo dronok?

Sztem engedd el. Repülj a magad örömére, nem te fogod felrobbantani az orosz tankokat.
Nem eszik ezt olyan forrón mintahogy AII mongya
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
doc
nagyúr
hallo hallo,
jól érted, ha legálisan akarsz ügyködni a drónnal akkor magad előbb aztán a drón reg.
az ellentmondásos infókkal az van, hogy itthon nem kell rá biztosítás, de pl osztrákoknál igen, erre a méretre is.
Saját kerted meg a környéke valószínűleg lakott terület ezért 30 nappal korábban kell hozzá esetit igényelni amit pont pár kommenttel lejjebb olvashatsz, hogy miként működik. Amúgy ingyenes, azt mintha nem válaszoltuk volna meg ott annyira tisztán.
Az MDS (mydronespace) nem ismeri/jelzi a lakott területet, így azt repülhetőnek látod. Ezt neked kell tudni. Illetve amit még szerintem nehéz észrevenni az MDSben bár jelzi, az a természetvédelmileg korlátozott terület, mivel csak a körvonaltá jelzi zölddel és az néha nehezen észrevehető. persze ha már repülést is akarsz indítani ott akkor jelez.Remélem így már tisztább a dolog

Koszi

Tehat akkor a hivatalos use case, ha ki akarok menni a kertbe ropkodni: 30 nappal korabban kerek esetit, ott megmondom hogy mondjuk augusztus 10-en akarok repulni, aztan augusztus 10-en felhivok egy telefonszamot hogy na, akkor en most ropkodnek a kertben a kovetkezo 2 oraban? Ez eleg nonszensz
Mi van ha ezt NEM teszem meg? Attol meg technikailag tudok problemamentesen "illegalban" repulni?A termeszetvedelni teruletes infot koszi, ez eleg fontos info, terveztem hogy asszonnyal turazasokrol csinalnek par videot, akkor lehet hogy ez nem is lesz olyan egyszeru...
MOD: Meg egy kerdes, latok a MDS-ben kis piros karikakat, ezek az eppen repulo dronok?

-
krokk
senior tag
Udv mindenki!
Kicsit homalyositsatok fel plz, egesz reggel guglizgatok meg YT videokat nezek, de egyre kevesbe ertem hogy mi van
Szoval:
- szeretnek venni egy DJI Neo 2-t
- ha jol ertem/latom, regisztralni kell magamat es a dront, ez tiszta
- egymasnak ellentmondo informaciokat talaltam, jol sejtem hogy a valid az, hogy mivel pici a dron, ezert biztositas nem kotelezo ra?
- ha a sajat kertemben szeretnek repkedni vele, azt megtehetem egyedi legterfoglalas nelkul?
- letoltottem a mydronespace-t, beregisztraltam, megneztem , es ugy latom hogy Gyorszemeren pl. nyugodtan lehet repkedni, ezt jol sejtem, tehat NEM kell egyedi legterengedely?
- ha megis olyan helyen repulnek ahova kell legterfoglalas, akkor azert most fizetni kell a 3000 forintot, vagy ingyenes? tenyleg 30 nappal elore meg kell mondanom hogy mikor akarok ropkodni?koszi elore is

hallo hallo,
jól érted, ha legálisan akarsz ügyködni a drónnal akkor magad előbb aztán a drón reg.
az ellentmondásos infókkal az van, hogy itthon nem kell rá biztosítás, de pl osztrákoknál igen, erre a méretre is.
Saját kerted meg a környéke valószínűleg lakott terület ezért 30 nappal korábban kell hozzá esetit igényelni amit pont pár kommenttel lejjebb olvashatsz, hogy miként működik. Amúgy ingyenes, azt mintha nem válaszoltuk volna meg ott annyira tisztán.
Az MDS (mydronespace) nem ismeri/jelzi a lakott területet, így azt repülhetőnek látod. Ezt neked kell tudni. Illetve amit még szerintem nehéz észrevenni az MDSben bár jelzi, az a természetvédelmileg korlátozott terület, mivel csak a körvonaltá jelzi zölddel és az néha nehezen észrevehető. persze ha már repülést is akarsz indítani ott akkor jelez.Remélem így már tisztább a dolog

-
doc
nagyúr
Udv mindenki!
Kicsit homalyositsatok fel plz, egesz reggel guglizgatok meg YT videokat nezek, de egyre kevesbe ertem hogy mi van
Szoval:
- szeretnek venni egy DJI Neo 2-t
- ha jol ertem/latom, regisztralni kell magamat es a dront, ez tiszta
- egymasnak ellentmondo informaciokat talaltam, jol sejtem hogy a valid az, hogy mivel pici a dron, ezert biztositas nem kotelezo ra?
- ha a sajat kertemben szeretnek repkedni vele, azt megtehetem egyedi legterfoglalas nelkul?
- letoltottem a mydronespace-t, beregisztraltam, megneztem , es ugy latom hogy Gyorszemeren pl. nyugodtan lehet repkedni, ezt jol sejtem, tehat NEM kell egyedi legterengedely?
- ha megis olyan helyen repulnek ahova kell legterfoglalas, akkor azert most fizetni kell a 3000 forintot, vagy ingyenes? tenyleg 30 nappal elore meg kell mondanom hogy mikor akarok ropkodni?koszi elore is

-
krokk
senior tag
Hát ez foglalmam nincs micsoda. Én sima lakott területre leadtam és jóvá is hagyták. Egyedül az időtartammal volt probléma/félreértés, de azt felhívtak és pontosítottuk, így arra nem kellett külöm hiánypótlás vagy bármi. De én is ilyen helipad és társaira tippelnék, hogy neked emiatt kellett volna pluszt beadni. De ügyintéző nem volt akit kérdezhettél volna? Nekem eddig mindegyik ügyintéző vagy bárki akivel telefonáltam ilyen ügyekben nagyon segítőkészek voltak.
-
Sordoran
addikt
Nem tudom, ilyenek nincsenek közelben, reptér tájékoztató zónája van közelben, de már határon kívül repültem volna. Település határát elhagyom, akkor MDS-el szabadon repkedhetek, csak most lakott területen belül lettem volna.
-
Timer
veterán
Jó eséllyel olyan helyen szerettél volna repülni, ahol kockázati elemzés is kellett volna (helipadok környéke, repterek környéke, BV-k, kórházak, stb...), na az nem lesz meg olcsón. Normál esetben ilyenre nincs szükség.
-
Sordoran
addikt
-
Timer
veterán
Valaki írja már le, hogy mi kell akkor ehhez az eseti légtérhez pontosan? Tavaly próbáltam én is egyszer igényelni, de hiánypótlás miatt nem jött össze (végül maga a repülés se volt már szükséges). Valami dokumentumot kellett volna még csatolni az ÁNYK-s adatlaphoz, de magamtól nem jöttem rá az miféle, és más vállalkozások jó pénzért csinálták volna meg csak.
Gondolom illeték befizetésről igazolást. Ha még kell, de talán már nem.
-
Sordoran
addikt
Valaki írja már le, hogy mi kell akkor ehhez az eseti légtérhez pontosan? Tavaly próbáltam én is egyszer igényelni, de hiánypótlás miatt nem jött össze (végül maga a repülés se volt már szükséges). Valami dokumentumot kellett volna még csatolni az ÁNYK-s adatlaphoz, de magamtól nem jöttem rá az miféle, és más vállalkozások jó pénzért csinálták volna meg csak.
-
Timer
veterán
Köszi! Jó látni, hogy ilyen szépen fejlődött minden drónos szabályzás az elmúlt 5-6 évben!
-
krokk
senior tag
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt kértem eseti légteret, akkoriban úgy ment, hogy 30 nappal előtte, ÁNYK nyomtatvánnyal, talán pénzbe nem került, de repülés elején és végén aktiválni kellett a légteret az ATC-nél, egy telefonszámot felhívva. Azon kívül, hogy most már sz_pni kell pluszban az MDS-sel is, változott valami?
Hallo én májusban repültem akkor így működött. Annyi, pro tipp ha fixen tudod meddig repülsz, akkor úgy aktiválják amikor telefonálsz és akkor nem kell újra hívni. Az MDS az amúgy kell még ugyanúgy a leírtak mellé.
-
Timer
veterán
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt kértem eseti légteret, akkoriban úgy ment, hogy 30 nappal előtte, ÁNYK nyomtatvánnyal, talán pénzbe nem került, de repülés elején és végén aktiválni kellett a légteret az ATC-nél, egy telefonszámot felhívva. Azon kívül, hogy most már sz_pni kell pluszban az MDS-sel is, változott valami?
-
mikloss
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek kölcsönbe 5-10 percre egy DJI RC-N1-es távirányítója letesztelni egy DJI mini 2 drónt? csak azért nem szívesen vennék, hogy leteszteljem működik-e, van-e bindelve stb.
Helyileg Győr-Komárom-Tata-Tatabánya vonalon. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Megkaptam ma az UAS-t, de elakadtam.
Kövezzetek meg, lehet én vagyok vak, de fogalmam sincs az MDS-ben a drón hozzáadása menüpont alatt adok egy nevet a drónnak, de mi a légi jármű azonosítószáma?
Se egy info gomb, se videót nem találok róla, erről senki nem beszél, neten sincs, AI sem tudja. A gyári száma hosszú, a HUN azonosító meg nem megfelelő.Előre is köszönöm a segítséget!
Már semmi, nem olvastam itt utána. Webes felületen beírtam a "HA123XY" formátumú azonosítót és beengedett. Túlgondoltam, nem kellett volna az -UAS-t a végére tenni.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Megkaptam ma az UAS-t, de elakadtam.
Kövezzetek meg, lehet én vagyok vak, de fogalmam sincs az MDS-ben a drón hozzáadása menüpont alatt adok egy nevet a drónnak, de mi a légi jármű azonosítószáma?
Se egy info gomb, se videót nem találok róla, erről senki nem beszél, neten sincs, AI sem tudja. A gyári száma hosszú, a HUN azonosító meg nem megfelelő.Előre is köszönöm a segítséget!
-
krokk
senior tag
Igen, ez a része nekem sem volt szimpi. De elég komplex az árképzés, függ: drónok számától, típusuktól, helytől, időtartamtól.. stb. szóval valamennyire meg is értem. De valami alapot kidobhatnának. Valaki említette már nem tudom, hogy itt fórumon-e, de hogy éveset vett talán 2 drónra itt és ilyen 10-20e közötti összeg lett ha jól emlékszem.
-
Sordoran
addikt
Köszi, néztem ezt is, csak konkrét ár nélkül nem soroltam fel (nem szimpi ha kvázi minden adatot meg kell adnod ahhoz hogy láss valami konkrét árat
). Viszont valóban lehet ez lesz, ha csak egy hétre van kötelező jelleggel szükségem rá. -
krokk
senior tag
Drón biztosításra tud valaki ajánlani valamit? Mini 4 Pro, tehát itthon nem kell, de egy hétre megyek Ausztriába ahol tudtommal kötelező. Mit érdemes kötni ami megfelel jogszabályoknak? Generalinál nem találtam árat regisztráció nélkül, Groupama 62.500 Ft ami 750.000 SDR-es, míg az Allianz-nál 950.000 EUR-ra 22.000 Ft az éves. Van esetleg más?
Én Coverdrone-t szoktam [link] ha megyek ki. Lehet 1-1 napot is náluk. megadod, hogy milyen gépekre szeretnél és mennyi időre meg milyen összegre. pár euro összeg szokott lenni egy napra. Valahol itt fórumon találtam vagy ajánlották, ha jól emlékszem.
-
Sordoran
addikt
Drón biztosításra tud valaki ajánlani valamit? Mini 4 Pro, tehát itthon nem kell, de egy hétre megyek Ausztriába ahol tudtommal kötelező. Mit érdemes kötni ami megfelel jogszabályoknak? Generalinál nem találtam árat regisztráció nélkül, Groupama 62.500 Ft ami 750.000 SDR-es, míg az Allianz-nál 950.000 EUR-ra 22.000 Ft az éves. Van esetleg más?
-
fbfro
tag
Én Avata 2-t írtam. Az Avata 360-as ennyi a kis gagyi N3 szemüveggel, máshol is. Nincs ebben semmi okosság.
Ingyenreklám, oké. De két kattintással ellenőrizhető, hogy értelmetlen.
Nincs semmi közöm az emaghoz. Kuponnal 310e. Ami egy pár 10 ezressel olcsóbb mint máshol. Csak segíteni szerettem volna hátha ilyet szeretett volna valaki. De ha tényleg nem jó ajánlat akkor elfogadom a véleményt.
-
SeniorTilla
veterán
-
fbfro
tag
Nem igazán. Jó lesz az 514 ezernek is, ami baromira rossz ár az Avata 2 FMC-ért. 360-as meg nincs nekik...
Pedig de. [link]
-
SeniorTilla
veterán
Nem igazán. Jó lesz az 514 ezernek is, ami baromira rossz ár az Avata 2 FMC-ért. 360-as meg nincs nekik...
-
fbfro
tag
Emagon elég jó áron vannak most DJI drónok. Pl Avata 360 FPV, FMC. 310e. Meg a normál FMC is ennyi. Ha valakit érdekelne.
-
SeniorTilla
veterán
Sziasztok!
Vettem egy DJI Air 3-at storból. Nem működött, server error (-2)
Olvasgattam és írták hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, küldjem vissza cserére.
Vissza küldtem, ma megkaptam és ennek is az a baja.
Senkinek nem volt ilyen gondja?
Most már ott tartok, hogy visszaküldöm és adják vissza a pénzem.
Itt is: honnan vetted pontosan?
-
Ybron
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy DJI Air 3-at storból. Nem működött, server error (-2)
Olvasgattam és írták hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, küldjem vissza cserére.
Vissza küldtem, ma megkaptam és ennek is az a baja.
Senkinek nem volt ilyen gondja?
Most már ott tartok, hogy visszaküldöm és adják vissza a pénzem.
-
vandor01
senior tag
Nekünk azt mesélték drónos képzésen, hogy a galamb területvédő állat, körözni kezdenek az "illetéktelen" drón körül, majd ha nem megy odébb az egyikük nekirepül.. Állítólag több ilyen is történt, azt mondják a legcélszerűbb ilyenkor felfelé megindulni, olyankor látják, hogy te nem madár vagy.
De hallottam pozitív sztorikat is, pl. hogy V-ben haladó madárraj helyet adott a merevszárnyú drónnak is az alakzatban, arra a rövid időre amig el tudott menni velük. (ezek nyilván nem galambok voltak..)
nos ilyen kepeket biztos lehet majd kesziten csak siraly helyett galamb lesz a fokuszban
[link]
-
Grillo
őstag
Nekünk azt mesélték drónos képzésen, hogy a galamb területvédő állat, körözni kezdenek az "illetéktelen" drón körül, majd ha nem megy odébb az egyikük nekirepül.. Állítólag több ilyen is történt, azt mondják a legcélszerűbb ilyenkor felfelé megindulni, olyankor látják, hogy te nem madár vagy.
De hallottam pozitív sztorikat is, pl. hogy V-ben haladó madárraj helyet adott a merevszárnyú drónnak is az alakzatban, arra a rövid időre amig el tudott menni velük. (ezek nyilván nem galambok voltak..)
Jaja, ez így van. Amúgy is jó az állatokat-madarakat békén hagyni, pláne hobbi céllal.
-
r3dsnake
nagyúr
Személy szerint nekem a beépített memória, memóriakártya slot nélkül is negatívum amúgy. Persze nem életbiztosítás egy nagy kártyával repkedni, és azon tartani egy nyaralás, kirándulás több napnyi, vagy akár heti felvételét. Erre megoldás ha több kártyád van és cserélgeted, vagy sűrűn lemented. Viszont biztos tudják, látják a DJI-nál, hogy mire van igény, és ezek a 20-40 GB-os belső tárhelyek elegendőek ebben a szektorba vásárlóknak ezek szerint.
Van SD Slot a Lito X1-en. A beépített tárhely csak extra, nem muszáj használnod. Szerintem zseniális, hogy van.
-
r3dsnake
nagyúr
Az újonnan megjelent gépeket MINDEN videóban dícsérik (akkor is, ha később nem lesz sikeres, mint pl. a Flip, vagy az Insta360 Antigravity-je), mert fizetett anyagok. Kell a bullshit a marketingnek, piacgazdaság van.
Annyi látszik a Lito-n, hogy a Mini sorozat olcsósított változata, kevesebb akkuidővel és - ha minden igaz - lebutított egykamerás akadályérzékeléssel. Ami nem túl szerencsés. Facebookon ma reggel volt egy poszt, a srác a szobában repült bele a falba, prop tört csak más nem, de egy vadiúj gépnél ez nem túl bíztató.
Nekem nem volt még Litom, saját nem is lesz, max. majd eladásra, de ahhoz még túl új. A Mini 3-4 nagyon csendes gépek, az 5-ös már hangosabb, a Lito-ra kíváncsi leszek. Nem feltétlenül adja vissza a katalógus dB értéke a hangot. A Pitch sokat számít, még többet is. Szép példa rá a Mavic 4 pro, ami közepes sebességen halkabb mint egy Neo, mert nagyok a rotorok, kisebb a fordulatszám, alacsonyabb a hangmagasság, ami az emberi fül hallásgörbéje miatt kevésbé hallható meg.
Spec alapján a Lito X1-nek jobb az akkuideje, mint a Mini 4 Pro-nak
-
xandrush0831
senior tag
Sziasztok!
DJI Mini 3-nál van jobb opció, max ugyanezen áron? -
Kroni1
veterán
Szerintem nem találsz gyárit, ami erre képes lenne, a közel fél órát tudják már az újabb minik is (DJI Mini 3-tól felfelé), de autonóm biztosan nem tudnák követni a galambokat.
Ráadásul nekem a galambokkal nem túl jó a tapasztalatom, gondolom ragadozónak tartják a drónt, így sokszor csapatban örvénylenek körülötte, el akarják ilyeszteni, bár ütközéssel én még nem találkoztam. Szerintem a csapat nem úgy viselkedne a drón közelében, mint anélkül.FPV-vel nincs tapasztalatom, egy profi biztosan tudná valamennyit követni a madarakat, de nem tudom, mennyit kéne költeni ahhoz, hogy akár a fél órás repidő meglehessen.
-
Szilágyi84
senior tag
Köszi mindenkinek legalább eltudok indulni valamerre a keresésben. A falka csapat 15-20 db egyben és nem kívánom nagyon közelről, hogy iszonyat zoomolva a színét is látni kristálytisztán, hanem a pergést hogy a 20 dból egyszerre kivehető legyen az ackb 5-10 méter amíg lefelé bukfenceznek, mert lentről vagy fák cagy házak kitakarják, ha nincsenek elég magasan, ha meg igen akkor meg túl magasan szabad szemmel nem igazán kivehető távcsővel sem az igazi.
-
SeniorTilla
veterán
Sziasztok teljesen isneretlenül szeretnék ajánlásokat kapni egy olyan gépet keresve ami bír minimum fél órát, de 1 óra még jobb lenne és ami a lényeg, hogy egy galamb falka reptetését tudná követni amik kb max 1 km körzetben repülnek viszont gyorsak és van amikor iszonyat magasra felmennek. Nem kéne nagyon közelről a videó, de jól látható kéne mivel pergő galambok és zuhannak bukfencezve több métert is aztán újra köröznek repülnek és ismét peregnek, szóval ehhez szeretnék nem profi gépet, de valami középkategóriásat. Köszönöm a segítséget és véleményeket.
A Mavic 4 pro is 40-45 percet tud a gyakorlatban. Miniket felejtsd el, képtelenek erre. Erre a célra FPV, abból is erősebb, 5"-es kell, ami 150-nel is tud menni és 110-zel emelkedni. Itt az akkuidő 6-7 perc. És profinak kell vezetnie, mert elég egyszer berepülnöd a galambok közé, néhányukból darált hús, a drónból leesett roncs lesz. A nagy madárrajokat érdemes amúgy elkerülni, egyrészt nem sok élvezet van benne, másrészt kiszámíthatatlan mit fognak csinálni.
-
Grillo
őstag
Sziasztok teljesen isneretlenül szeretnék ajánlásokat kapni egy olyan gépet keresve ami bír minimum fél órát, de 1 óra még jobb lenne és ami a lényeg, hogy egy galamb falka reptetését tudná követni amik kb max 1 km körzetben repülnek viszont gyorsak és van amikor iszonyat magasra felmennek. Nem kéne nagyon közelről a videó, de jól látható kéne mivel pergő galambok és zuhannak bukfencezve több métert is aztán újra köröznek repülnek és ismét peregnek, szóval ehhez szeretnék nem profi gépet, de valami középkategóriásat. Köszönöm a segítséget és véleményeket.
Szerintem nem találsz gyárit, ami erre képes lenne, a közel fél órát tudják már az újabb minik is (DJI Mini 3-tól felfelé), de autonóm biztosan nem tudnák követni a galambokat.
Ráadásul nekem a galambokkal nem túl jó a tapasztalatom, gondolom ragadozónak tartják a drónt, így sokszor csapatban örvénylenek körülötte, el akarják ilyeszteni, bár ütközéssel én még nem találkoztam. Szerintem a csapat nem úgy viselkedne a drón közelében, mint anélkül.FPV-vel nincs tapasztalatom, egy profi biztosan tudná valamennyit követni a madarakat, de nem tudom, mennyit kéne költeni ahhoz, hogy akár a fél órás repidő meglehessen.
-
Creative997
addikt
-
Creative997
addikt
Ehhez biztosan nem fogsz nem profi gépet találni. Amit kivansz az nem egyszerű feladat. Stabilan kövessen gyors mozgást, jó zoom a távolság miatt, min fél órát birjon, magasra is menjen ahol erősebb a szél, azt is bírja, miközben jó kapcsolat kell és legyen könnyen kezelhető kezdőnek.
Ami ezeknek a keresztmetszetebe belefer az szerintem egy komolyabb DJI cirka fél millaert újonnan.
Azt azért hadd tegyem hozzá hogy ezek a körülmények nem igazán egy kezdőnek való feladatok -
Szilágyi84
senior tag
-
vandor01
senior tag
-
krokk
senior tag
-
krisz768_
tag
-
SeniorTilla
veterán
sziasztok, egy budapesti iskolának készítek imázsfilmet, ami értelemszerűen lakott területen van. ha szeretnék DJI mini 5 pro-val felvételeket készíteni, azt be kellene jelentenem? ha jól láttam 30 nap is lehet mire reagálnak a légtér igénylésre, ami elég életszerűtlen hogy ennyivel előtte tudjam hogy milyen idő lesz és mikor akarok felvételt készíteni. a gyakorlatban mik a tapasztalatok? 3x20 perc repülésre az iskola udvarában mennyire rizikós engedély nélkül repülni?
Az iskola nem lakott terület. Simán repülhetsz, ha üres. Sokkal nagyobb probléma, ha ott vannak a gyerekek a drón alatt. Ha ezt szabályosan akarod csinálni, el kell végezned a megfelelő képzést, engedélyeket kérni, stb. Macerás, de nem véletlenül. A szabályok kitalálói meg vannak győződve arról, hogy egy 2,5 csomag párizsi tömegével bíró drón veszélyesebb, mint Kolompár Gazsika jogsi nélkül a Golf IV-esben nyélgázon a Vácin. Ez van.
Az igazi ok inkább az, hogy ne tudj fotózni fentről, csak ha tudják ki csinálta a fotókat. Utóbbi hetekben ennek sokan megértették a lényegét (azokon kívül akik már régóta értik).
Csak képzeld el: egy túlvezérelt anyuka/apuka szíve csücske felett te ott rodeózol egy gyilkológéppel, ami bármikor levághatja a kicsike fejét. Nem fogja tolerálni, és mivel nem híve a face-to-face akcióknak, szép csendben feljelent. Vagy az éppen kilépni készülő torna/biológia/fizika tanár áll egy szaftos bosszút a sulin. Imázsfilm? Pénzt kapott érte, tehát ellenség.
Nyilván nem ez az átlagos, de megtörténhet.
Olvasgasd kicsit a FB csoportokat, meg fogod érteni miért írom ezeket.
Mondom én 3 gyerekes apaként, aki már évek óta drónozza az osztályt az osztálynapokon. De nálunk a hülyék otthon maradnak, a normálisak pedig örülnek neki. És nincs kint nyilvános videóban.
-
SeniorTilla
veterán
DJI NEO-mat ma elfújta a szél, kb 100 méter magasan kapott egy jó nagy széllőkést és leesett. A leesés ilyen ide-oda dobálózás és kb 10-15 másodperc alatti földet érést jelent és jó nagy gazba esett le.
A magas fű miatt nem tudott fölszállni és hazajönni, meg kellett keresni. Megtaláltam, semmi baja.Ne menj egy Neoval ilyen magasra. Erre más, erősebb drónok valók. A Neo szelfidrón, földközelben a helye.
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, egy budapesti iskolának készítek imázsfilmet, ami értelemszerűen lakott területen van. ha szeretnék DJI mini 5 pro-val felvételeket készíteni, azt be kellene jelentenem? ha jól láttam 30 nap is lehet mire reagálnak a légtér igénylésre, ami elég életszerűtlen hogy ennyivel előtte tudjam hogy milyen idő lesz és mikor akarok felvételt készíteni. a gyakorlatban mik a tapasztalatok? 3x20 perc repülésre az iskola udvarában mennyire rizikós engedély nélkül repülni?
-
Sanya
nagyúr
DJI NEO-mat ma elfújta a szél, kb 100 méter magasan kapott egy jó nagy széllőkést és leesett. A leesés ilyen ide-oda dobálózás és kb 10-15 másodperc alatti földet érést jelent és jó nagy gazba esett le.
A magas fű miatt nem tudott fölszállni és hazajönni, meg kellett keresni. Megtaláltam, semmi baja. -
SeniorTilla
veterán
Köszi a választ.
Most, hogy felhívtad a figyelmemet a Mini 3-asra, megnéztem az egyik forgalmazónál. Sima távval 115K, Kijelzőssel 8azt hiszem ezt hívják RC"-nek) meg 150K
Nehéz döntés

Két kérdésem lenne.
-Külön ilyen RC2-es táv kapható? ha igen, mennyiért?
- Írtad, hogy csendes a gép -nekem fontos, mert természetben használnám, nem szeretném a vadakat felzavarni- na, de mennyire csendes, tudnád definiálni?
thxUI.: jól látom, hogy egy ilyen RC2-es vezérlő külön, annyiba kerül mint az általunk taglalt drónok egyike?
Írok privátot
-
SP!T
addikt
Sziasztok! Június 12-14 közt újra Tiny Drones - Summer Fest -> https://fb.me/e/5QXC3BUqv
Kibérlünk Ráckevén egy fogadót a DOE jóvoltából (légteret is intéznek nekünk), majd itt beltérben whoop versenyt rendezünk, a fogadó melletti placcon pedig mehet az 5" freestlye. Lesz bográcsozás, mulatás. Lehet bérelni szobát vagy ingyen akár sátrazni is. Aki szeretne csatlkaozzon!

-
Technoman
őstag
Az újonnan megjelent gépeket MINDEN videóban dícsérik (akkor is, ha később nem lesz sikeres, mint pl. a Flip, vagy az Insta360 Antigravity-je), mert fizetett anyagok. Kell a bullshit a marketingnek, piacgazdaság van.
Annyi látszik a Lito-n, hogy a Mini sorozat olcsósított változata, kevesebb akkuidővel és - ha minden igaz - lebutított egykamerás akadályérzékeléssel. Ami nem túl szerencsés. Facebookon ma reggel volt egy poszt, a srác a szobában repült bele a falba, prop tört csak más nem, de egy vadiúj gépnél ez nem túl bíztató.
Nekem nem volt még Litom, saját nem is lesz, max. majd eladásra, de ahhoz még túl új. A Mini 3-4 nagyon csendes gépek, az 5-ös már hangosabb, a Lito-ra kíváncsi leszek. Nem feltétlenül adja vissza a katalógus dB értéke a hangot. A Pitch sokat számít, még többet is. Szép példa rá a Mavic 4 pro, ami közepes sebességen halkabb mint egy Neo, mert nagyok a rotorok, kisebb a fordulatszám, alacsonyabb a hangmagasság, ami az emberi fül hallásgörbéje miatt kevésbé hallható meg.
Köszi a választ.
Most, hogy felhívtad a figyelmemet a Mini 3-asra, megnéztem az egyik forgalmazónál. Sima távval 115K, Kijelzőssel 8azt hiszem ezt hívják RC"-nek) meg 150K
Nehéz döntés

Két kérdésem lenne.
-Külön ilyen RC2-es táv kapható? ha igen, mennyiért?
- Írtad, hogy csendes a gép -nekem fontos, mert természetben használnám, nem szeretném a vadakat felzavarni- na, de mennyire csendes, tudnád definiálni?
thxUI.: jól látom, hogy egy ilyen RC2-es vezérlő külön, annyiba kerül mint az általunk taglalt drónok egyike?
-
Sordoran
addikt
Személy szerint nekem a beépített memória, memóriakártya slot nélkül is negatívum amúgy. Persze nem életbiztosítás egy nagy kártyával repkedni, és azon tartani egy nyaralás, kirándulás több napnyi, vagy akár heti felvételét. Erre megoldás ha több kártyád van és cserélgeted, vagy sűrűn lemented. Viszont biztos tudják, látják a DJI-nál, hogy mire van igény, és ezek a 20-40 GB-os belső tárhelyek elegendőek ebben a szektorba vásárlóknak ezek szerint.
-
SeniorTilla
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy drón vásárlásban. Mivel még életemben nem volt ilyenem természetesen egy belépőszinttel kezdenék. Viszont korom okán nem szeretnék egy Tescos, 3-4 éveseknek kitalált 20k-s készülékkel "durvulni"
Tegnap, az egyik MM-ben megláttam a DJI-nak az új belépő drónjait, a Lito családot.
Árban a nálam még elfogadható kategóriájú X1-esre gondoltam (170k), mert a sima Lito-hoz képest kicsi az árkülönbözet, de nagy a tudásbeli különbség (LIDAR, képérzékelő + tárhely)
Kirándulás, túrázás során lenne csak használva (városban NEM)
Néztem pár YT-os videót, ott a kategóriájához képest nagyon dicsérték.
Tudom, hogy még nagyon friss a vonal, de valaki már próbálta közületek? Van róla véleményetek (itt a keresőben nem adott ki semmit)?
thxAz újonnan megjelent gépeket MINDEN videóban dícsérik (akkor is, ha később nem lesz sikeres, mint pl. a Flip, vagy az Insta360 Antigravity-je), mert fizetett anyagok. Kell a bullshit a marketingnek, piacgazdaság van.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Gondolkozok egy drón vásárlásban. Mivel még életemben nem volt ilyenem természetesen egy belépőszinttel kezdenék. Viszont korom okán nem szeretnék egy Tescos, 3-4 éveseknek kitalált 20k-s készülékkel "durvulni"
Tegnap, az egyik MM-ben megláttam a DJI-nak az új belépő drónjait, a Lito családot.
Árban a nálam még elfogadható kategóriájú X1-esre gondoltam (170k), mert a sima Lito-hoz képest kicsi az árkülönbözet, de nagy a tudásbeli különbség (LIDAR, képérzékelő + tárhely)
Kirándulás, túrázás során lenne csak használva (városban NEM)
Néztem pár YT-os videót, ott a kategóriájához képest nagyon dicsérték.
Tudom, hogy még nagyon friss a vonal, de valaki már próbálta közületek? Van róla véleményetek (itt a keresőben nem adott ki semmit)?
thx -
Kroni1
veterán
DJI Mini 4K (C0 kategóriás és 249 grammos a drón) kell biztosítást kötni?
Az "UAS üzembentartó nyilvántartásba vétele természetes személy esetén" lapon csak hagyjam üresen a "Kötelező felelősségbiztosítási kötvény száma" részt és nyilatkozzak igennel itt? "Kijelentem, hogy az üzembentartásomban lévő UAS(ok) legnagyobb felszálló tömege kevesebb mint 250g és nem
végzek vele kereskedelmi tevékenységet!"?Na pont itt tartok én is a hatósági regisztrációban, pont ezt a kérdést akartam feltenni..

-
Sordoran
addikt
Az "UAS üzembentartó nyilvántartásba vétele természetes személy esetén" lapon csak hagyjam üresen a "Kötelező felelősségbiztosítási kötvény száma" részt és nyilatkozzak igennel itt? "Kijelentem, hogy az üzembentartásomban lévő UAS(ok) legnagyobb felszálló tömege kevesebb mint 250g és nem
végzek vele kereskedelmi tevékenységet!"?Nem kötelező a biztosítás rá. Ahogy leírtad, úgy kell kitölteni.
-
ludnik
tag
végzek vele kereskedelmi tevékenységet!"? -
Kroni1
veterán
Szuper, Köszi! -
SeniorTilla
veterán
Sziasztok! Már használjuk a Mini 3 Pro-t, tetszik. A DJI akku hubot amit az FMC-hez adnak milyen teljesítményű töltőröl érdemes küldeni? Eddig azt vettem észre, hogy a Baseus 65W Gan3 töltöm elvileg typeC-n tudja 65W-ot, ha csak ez van bedugva, ilyenkor gyorsan villognak a LED-ek töltésnél. Ez már elméletileg a maximális sebességet jelenti, vagy itt még vannak fokozatok, és érdemes lenne másikra beruháznom?
A gyors villogás a maximum, 65 wattos bőven elég neki. Érdemes időnként lassú töltéssel is tölteni őket, ha hosszú távon gondolkodsz
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Már használjuk a Mini 3 Pro-t, tetszik. A DJI akku hubot amit az FMC-hez adnak milyen teljesítményű töltőröl érdemes küldeni? Eddig azt vettem észre, hogy a Baseus 65W Gan3 töltöm elvileg typeC-n tudja 65W-ot, ha csak ez van bedugva, ilyenkor gyorsan villognak a LED-ek töltésnél. Ez már elméletileg a maximális sebességet jelenti, vagy itt még vannak fokozatok, és érdemes lenne másikra beruháznom?
-
krisz768_
tag
Jó lenne tudni, pontosan mikor adtad le, mivel változó a feldolgozás ideje. Amennyiben mindent beadtál, akkor majd csak a kész határozatot kapod meg (nekem talán 3 hét volt 2 éve), közben más értesítést nem kapsz. Nem tudom jelenleg mennyi az átfutási ideje, ezzel kapcsolatban hátha van valakinek friss információja.
Április 8.-án küldtem be és Április 9.-én kaptam igazolást letöltésre.
-
Sordoran
addikt
Jó lenne tudni, pontosan mikor adtad le, mivel változó a feldolgozás ideje. Amennyiben mindent beadtál, akkor majd csak a kész határozatot kapod meg (nekem talán 3 hét volt 2 éve), közben más értesítést nem kapsz. Nem tudom jelenleg mennyi az átfutási ideje, ezzel kapcsolatban hátha van valakinek friss információja.
-
krisz768_
tag
Sziasztok!
Vettem kb 1 hónapja egy dji mini 2 se-t. Még aznap leadtam a regisztrációt és az üzembentartóit e-papíron keresztül csatolva a tranzakció igazolást is. Azóta semmi reakciót nem kaptam. Mennyire normális ez? Mennyi szokott lenni a várakozási idő? Mit tehetek?
-
Joeker67
aktív tag
Megjött a drón múlt héten. Elcseszte az eladó, mert nem Atom SE-t küldtek hanem egy sokkal jobb Atom 4K Flymore Combot, amiben már a 3 tengelyes gimball van. 3 akksi töltő hubbal, 64GB-os memóriakártya, hordtáska és egy csomó kiegészítő volt hozzá. 50e Ft alatt.
Hétvégén kipróbáltam, egy nagy, üres területen, mint kezdő drónos, aki még sosem használt ilyet előtte. Meg kell hogy mondjam hogy szerintem megérte megvenni. Magától értetődő az irányítás, működött a követés, waypoint repülés és minden ami le van írva, mint lehetőség. Igaz nem volt szél, de stabilan tartotta a pozícióját.Csináltam felvételt is, ami a képességeit nem feltételnül adja vissza, mert a kamerakezelést, meg a finom mozgásokat még tanulnom kell.De jó színekkel rendelkező, elég folyamatos és stabil videót csinált. A 30fps-es "korlátozás" azért látszik, mert a forgásoknál azért érzékelhető a kép mosása, szakadozottsága, de alap felhasználásra, hobbi célra teljesen megfelelő szerintem.
Ezen kigyakorlom magam, aztán majd ha már kevésnek érzem, akkor veszek valami komolyabbat.
Drone Hungary YouTube csatornáján találsz róla videót.
Kezdő gépnek teljesen jó. Legyen benne sok örömöd. -
SeniorTilla
veterán
Sziasztok!
Van nekem 2db wingsland scarlet minivet drónom amik kb 10 éve nem voltak használva. Közben a gyerekek felnőttek és rágják a fülem hogy ki akarják próbálni. Természetesen az akkuk ez idő alat szépen meghasasodtak. 11.1v 5200mAh 3S2P akksi kell bele. Az egyiknek annó cseréltem a belsejét, de már nem találok hasonló méretű cellákat. Tud esetleg valaki ebben segíteni? Vagy ha más nem marad akkor rakok be pakkot viszont akkor annak a kiválasztásában illetve egy hozzá való töltő kiválasztásában kérném a segítségeteket. Válaszotokat előre is köszönöm!Sztem Alin nézd meg, fillérekért lehet általában ilyen kis akkukat kapni. Ne mókold. Xar érzés amikor leég az ember háza amiatt, mert spórolni próbált pár ezer forintot.
-
DisRespect
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem 2db wingsland scarlet minivet drónom amik kb 10 éve nem voltak használva. Közben a gyerekek felnőttek és rágják a fülem hogy ki akarják próbálni. Természetesen az akkuk ez idő alat szépen meghasasodtak. 11.1v 5200mAh 3S2P akksi kell bele. Az egyiknek annó cseréltem a belsejét, de már nem találok hasonló méretű cellákat. Tud esetleg valaki ebben segíteni? Vagy ha más nem marad akkor rakok be pakkot viszont akkor annak a kiválasztásában illetve egy hozzá való töltő kiválasztásában kérném a segítségeteket. Válaszotokat előre is köszönöm! -
fbfro
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a drónok világában. Impulzusvásároltam ma az aliexpressen egy Potensic Atom SE-t. Távirányító, 2 akksi, hordtáska, extra propeller stb. Előtte nyilván elolvastam róla pár dolgot, azt írták hogy kezdőknek teljesen jó. Főleg azért a 160 USD-ért, amennyiért vettem. Nézegettem még a dji neot is, de ennél sokkal nagyobb a repülési idő, nagyobb a távolság, plusz az extra kiegészítők miatt is jobban megérte.
Úgy gondolom hogy próbának jó lesz, megnézem mennyire tudom kihasználni. Aztán majd esetleg váltok valami komolyabbra. Engedélyeket, jogosítványt még nem csináltam, de azt is meg akarom hamar csinálni.
Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a típussal?Köszi
Megjött a drón múlt héten. Elcseszte az eladó, mert nem Atom SE-t küldtek hanem egy sokkal jobb Atom 4K Flymore Combot, amiben már a 3 tengelyes gimball van. 3 akksi töltő hubbal, 64GB-os memóriakártya, hordtáska és egy csomó kiegészítő volt hozzá. 50e Ft alatt.
Hétvégén kipróbáltam, egy nagy, üres területen, mint kezdő drónos, aki még sosem használt ilyet előtte. Meg kell hogy mondjam hogy szerintem megérte megvenni. Magától értetődő az irányítás, működött a követés, waypoint repülés és minden ami le van írva, mint lehetőség. Igaz nem volt szél, de stabilan tartotta a pozícióját.Csináltam felvételt is, ami a képességeit nem feltételnül adja vissza, mert a kamerakezelést, meg a finom mozgásokat még tanulnom kell.De jó színekkel rendelkező, elég folyamatos és stabil videót csinált. A 30fps-es "korlátozás" azért látszik, mert a forgásoknál azért érzékelhető a kép mosása, szakadozottsága, de alap felhasználásra, hobbi célra teljesen megfelelő szerintem.
Ezen kigyakorlom magam, aztán majd ha már kevésnek érzem, akkor veszek valami komolyabbat.
-
Kroni1
veterán
Az aktiválatlan drón még valszeg új, vagy gariban, care-ben cserélt darab. Neked kell aktiválnod, pár gombnyomás.
Meg tudod nézni a Flyban a repidőt, de nem releváns. Felhasználóváltásnál simán nullázódik. Inkább az akkuk töltésszáma és a gép állapota a lényeges. A repidő sokszor nem árul el semmit.
Amúgy milyen gépet nézel?
Először a gyermekeimet tanitani akartam csak egy Neo combo-t. Aztán gondoltam inkább kicsit többet szánok rá, mert magamnak is jó lenne valami kicsivel jobb gép hobbi videós célokra, meg egy kicsit hosszabb üzemidő se lenne rossz. Úgyhogy most úgy néz ki találtam egy szép állapotú, újszerű mini 3 pro FMC-t jó árban.
-
SeniorTilla
veterán
Mi a szép felvétel? Az olcsó drónok játékszerek, nem szabad pénzt költeni rájuk, mert csalódás lesz belőle.
-
SeniorTilla
veterán
Sziasztok!
DJI drónoknál mit takar pontosan ha aktiválatlan, vagy aktivált? (hirdetésekben látom) Ami már aktivált azt nem lehet újra aktiválni? Ez miben jelent egyáltalán hátrányt?
Ha be tudunk jelentkezni a FLY-ba és meg tudom nézni egy drónnál, hogy mennyit repült, töltési ciklusszámot stb akkor azzal azért nem feltéltenül van baj igaz?
Az aktiválatlan drón még valszeg új, vagy gariban, care-ben cserélt darab. Neked kell aktiválnod, pár gombnyomás.
Meg tudod nézni a Flyban a repidőt, de nem releváns. Felhasználóváltásnál simán nullázódik. Inkább az akkuk töltésszáma és a gép állapota a lényeges. A repidő sokszor nem árul el semmit.
Amúgy milyen gépet nézel?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
DJI drónoknál mit takar pontosan ha aktiválatlan, vagy aktivált? (hirdetésekben látom) Ami már aktivált azt nem lehet újra aktiválni? Ez miben jelent egyáltalán hátrányt?
Ha be tudunk jelentkezni a FLY-ba és meg tudom nézni egy drónnál, hogy mennyit repült, töltési ciklusszámot stb akkor azzal azért nem feltéltenül van baj igaz?
-
User05
aktív tag
Sziasztok. Full kezdőként milyen drónt ajánlanátok hobbi felvételekre? Vannak olyan akár olcsóbb drónok, amik szép felvételeket/képeket készítenek? Mitől függ?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
fbfro
tag
99%-ban a DJI uralja a piacot

Tudom, tudom. Kamerából nekem is az van.
De azért hátha
-
SeniorTilla
veterán
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a drónok világában. Impulzusvásároltam ma az aliexpressen egy Potensic Atom SE-t. Távirányító, 2 akksi, hordtáska, extra propeller stb. Előtte nyilván elolvastam róla pár dolgot, azt írták hogy kezdőknek teljesen jó. Főleg azért a 160 USD-ért, amennyiért vettem. Nézegettem még a dji neot is, de ennél sokkal nagyobb a repülési idő, nagyobb a távolság, plusz az extra kiegészítők miatt is jobban megérte.
Úgy gondolom hogy próbának jó lesz, megnézem mennyire tudom kihasználni. Aztán majd esetleg váltok valami komolyabbra. Engedélyeket, jogosítványt még nem csináltam, de azt is meg akarom hamar csinálni.
99%-ban a DJI uralja a piacot

-
fbfro
tag
Sziasztok!
-
Grillo
őstag
Egyetértek. Mi a katvédes drónokkal sokszor kell hogy repüljünk olyan helyszíneken is, ahol közel vagyunk vezetékhez, fákhoz, sok a madár, stb., (személykeresés, erdőtűz átvizsgálás) és mióta a Mavic2-re feltettem a védőket - bár tudom ez nem véd mindentől - némileg nyugodtabb vagyok.
Igaz, ha nagyon jó minőségű képre van szükseg akkor a Matrice 350-et reptetjük.
Hát, a Phantom 4-re én sem vettem, mert azt olyan helyen elő sem veszem.
-
SeniorTilla
veterán
Egyetértek. Mi a katvédes drónokkal sokszor kell hogy repüljünk olyan helyszíneken is, ahol közel vagyunk vezetékhez, fákhoz, sok a madár, stb., (személykeresés, erdőtűz átvizsgálás) és mióta a Mavic2-re feltettem a védőket - bár tudom ez nem véd mindentől - némileg nyugodtabb vagyok.
A Mavic 2-re kellhet is ahogy írod, mert elég komolyan driftel a gép fordulás közben. Nem tudom miért nem javították ezt ki fw frissítéssel. A Mini3-nál is megvan a jelenség, a Mini 3 pronál már kijavították. Ezt pontosan lehet irányítani fordulónál is.
-
Kroni1
veterán
Én a Sparkon meg a Mini 3 Pro-n használom, ha nagyon szűk beltérben kell repülni, de eddig csak az előbbinél volt egyszer haszna, mikor túl közel mentem egy sarokhoz, és felszívta magát a drón a falra. Na ott enélkül zuhant volna, így meg csak le kellett szednem kézzel, mert anélkül nem tudta magát elhúzni. Már megérte az a pár dollár.
-
Grillo
őstag
Mármint ebben a mini 3 méretben? Nyilván jobban elfújhatja, nincs ezzel a kis mérettel tapasztalatom, de a neo, flip, avata stb. mégis működnek a gyárilag védett kialakítással.
Mi mavic 2 enterprise-okon használunk PETG-ből 3d nyomtatott védőket, ott arányaiban valóban kevesebbet ad hozzá a súlyhoz, de azon eddig nagyon jól bevált..
Én a Sparkon meg a Mini 3 Pro-n használom, ha nagyon szűk beltérben kell repülni, de eddig csak az előbbinél volt egyszer haszna, mikor túl közel mentem egy sarokhoz, és felszívta magát a drón a falra. Na ott enélkül zuhant volna, így meg csak le kellett szednem kézzel, mert anélkül nem tudta magát elhúzni. Már megérte az a pár dollár.
-
Kroni1
veterán
A propvédő max. beltérben használható. Ha kint van 1 kis szél, jobban elfújja a gépet
Mármint ebben a mini 3 méretben? Nyilván jobban elfújhatja, nincs ezzel a kis mérettel tapasztalatom, de a neo, flip, avata stb. mégis működnek a gyárilag védett kialakítással.
Mi mavic 2 enterprise-okon használunk PETG-ből 3d nyomtatott védőket, ott arányaiban valóban kevesebbet ad hozzá a súlyhoz, de azon eddig nagyon jól bevált..
-
SeniorTilla
veterán
A propvédő max. beltérben használható. Ha kint van 1 kis szél, jobban elfújja a gépet
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom egy mini 4k vagy egy mini 3 beszerzésén. Szeretnék hozzá vagy venni vagy 3d nyomtatni proppellervédőt is, de nem igazán találok. Valamelyik tipushoz tud esetleg valaki olyat ami jóféle?
-
vandor01
senior tag
na megvoltak az elso tesztek a Caddx Ascent digitallal!
Analog kép es video: [link]
digital kép es video: [link]
Sokan fikazzak hogy majd mi lesz a suporttal meg igy meg ugy....
nos nekem analog utan ennyi piizert? KURVA jo!a VTX+kamcsi combot 42 euroert vettem
a szemuveget 154 euroertez igy olcsobb mint egy kozep szar analog! ami nekem is van !
200-400mw vtx-ek 20-30 euroert
Caddx Ant vagy Runcam 2-4-es kamcsi 15-20 euroert
EV800D szemcsi 100 euroertes meg itt nincs vege az analog koltsegnek mert amig a digitalhoz adott antennak boven jok akar 2km-es hatotavra is... szemcsibe beepitve/VTX-hez sima dipol
TESZT: [link]
de amit repulok egy-egy park vagy szantofoldon?
50-80m magassan? de max 1000meternel nem tavolabbra? inkabb csak 500!
na most az analog szemcsire azonnal kell venni ket jobb antennat (plus: 40-50euro) amit lehet hozni vinni le fel rakosgatni a szemcsire....
digitalnal? na ezt el lehet felejteni! kicsi compakt szemuveg....
igaz aki szemuveges? rovidlato de mar kozben bekoszontott az oregszem efektus?
nos azok fognak meg kuzdeni... de erre is van megoldas! majd kesobb megirom...nos megjott a masik occo digitalis versenyzo a betafpv-tol
P1-Air Unit HD VTX
VR04 HD FPV Goggleshttps://www.rcfeed.com/build/707

mostmar ossze lehet hasonlitani a Caddx Ascent vs BetaFPV P1!
Video
Caddx [link]
BetaFPV [link]a kep minosege hasonlo mert az alap hardware ugyanaz....
kulonbseg a szoftverben van....
es meg kicsit biceg mindketto
az osszegzes.... ezek meg gyerek cipoben jarnak plBeta
nem mukodo opciok a szemuvegben a hivatalos valasz? majd a kovetkezo FW-el jon..
200mw-es teljesitmeny es a beepitett antennak elegek egy parkos repulesnel!
nagyobb tavokra?
talan erdemes a szemuveget megtuningolni kivezetni az antennakat? [link]
sajat szemuveg befer a FPV szemcsibe van eleg hely a ket oldalanCaddx
szagatott video a szemuvegben kozepes sebessegu fordulaskor
de a video felvetelnel faja a video
viszont a 100mw maximalis teljesitmeny nem eleg egy parkban valo repkedeshez vagy a szemuvegben levo 2 patch antenna gyengen teljesit az Avatar szemcsiben 4 antenna van! a lenyeg hogy bitrate 200meter utan tokeletes helyzetben is (szembefordulva teljes ralatas etc)... kepes a bitrata bekolbaszolni 2-3 mbs ala sot szeret baratkozni a nullaval is!
de akar 50 meteren belul egy bokor mogott is lenullazza magat a kep kimerevedik azt fajan leesik a sofor a dronnal.... EZ igy FOS!az FPV szemcsi kicsi kompaktabb joval filigranabb mint a beta es a sajat dioprias szemuveg nem megy be a "dobozba" viszont lehet venni hozza gyari kerete akar caddxtol lencsekkel de otthon is faraghato bele lencse...
esetleg a szemcsit meg lehetne tuningolni a ket patch antennat kiiktatni ipx-es konektora van es antenna csatlakozot kivezetni majd csereberes antennakat felrakni....
fogasra? anyagminosegre? erzesre?
a Caddx kicsivel jobbnak erzodik mint az egyszeru muanyag tejfolosdobozos Beta....mindenesetre varom az ujabb es az ujabb FW fixeket
-
SeniorTilla
veterán
Érdekes mennyien félnek ettől a géptől, bár sport módban gravitációnak ellentmondó mozgásokra képes az biztos

Viszont az is érdekes, hogy alin mennyi kiegészítő vagy alkatrész van hozzá.. minden is van
Szóval nekem éppen elég lesz majd az N mód és reményeim szerint megszeretem és sokat repülök vele jóidőben.Manualban jön ki belőle az igazi vére. N és S mód a felét sem hozza ki. Érdemes megpróbálni, csak előtte szimulátor.
-
BITBOYS
addikt
Ez ennyiért ajándék volt

Az (is) a jó az FPV-ben, hogy hiába régi modell, még mindig veri bármelyik avatát, neot, stb. Toronymagasan. Az építettek királyak, amíg nem lesz jelvesztésed és le nem zuhan a gép, vagy ha van benne GPS RTH modul, elindul vissza de ha nincs szerencséd, nekimegy egy fának, sziklának, épületnek, stb. Ott nincs akadályérzékelés és kikerülés...
Érdekes mennyien félnek ettől a géptől, bár sport módban gravitációnak ellentmondó mozgásokra képes az biztos

Viszont az is érdekes, hogy alin mennyi kiegészítő vagy alkatrész van hozzá.. minden is van
Szóval nekem éppen elég lesz majd az N mód és reményeim szerint megszeretem és sokat repülök vele jóidőben. -
SeniorTilla
veterán
Ez ennyiért ajándék volt

Az (is) a jó az FPV-ben, hogy hiába régi modell, még mindig veri bármelyik avatát, neot, stb. Toronymagasan. Az építettek királyak, amíg nem lesz jelvesztésed és le nem zuhan a gép, vagy ha van benne GPS RTH modul, elindul vissza de ha nincs szerencséd, nekimegy egy fának, sziklának, épületnek, stb. Ott nincs akadályérzékelés és kikerülés...
-
BITBOYS
addikt
Rendben
Van rá esély, hogy besz@rok tőle és nem merem majd reptetni, polcon meg nem szívesen tárolnám csak a látványa miatt.
Jelenleg az idő is eléggé nem jó.. ki nem dugom az orrom, hogy kipróbáljam.. bár jut eszembe ott a dji app.. letöltöm és azon gyakorlom az irányítását. -
Surci1
tag
-
BITBOYS
addikt
Ez a karbonos szett 6 akksival már extra fullos. Igen, nézegettem a hirdetéseidet, nem kispályás vagy a dji márkában.

Az fpv-zésbe idén kezdtem bele egy 3,5" géppel meg szimulátorrral, majd talán egyszer lehetőségem lesz kipróbálni egy ilyet is.
Dji márkából már volt szerencsém repülni mini 3-mal, mavic 3, matrice 210 és m30t-velHátizsák, 3db akku, 3 szett prop, szemüveg v2, fpv cont 2, 3-as töltő, kábel hegyek, stb..
150e.-ért. -
Surci1
tag
Nekem ezt jelenti (ez a sajátom), de van sokféle verzióm eladó
Ez a karbonos szett 6 akksival már extra fullos. Igen, nézegettem a hirdetéseidet, nem kispályás vagy a dji márkában.

Az fpv-zésbe idén kezdtem bele egy 3,5" géppel meg szimulátorrral, majd talán egyszer lehetőségem lesz kipróbálni egy ilyet is.
Dji márkából már volt szerencsém repülni mini 3-mal, mavic 3, matrice 210 és m30t-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
75294 - 75201
75294 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bedöntheti a processzorpiacot az ügynökalapú AI
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Memóriaszegény 2027-re figyelmeztet az SK Hynix
- Robotporszívók
- Milyen széket vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- A Samsung kész a következő Tesla AI chip gyártására
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R7 9700X 64GB DDR5 2TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Hyte Y40 fehér Chieftec 1250W
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,TOUCH,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell Latitude 7320 - 13,3"Full HD IPS Érintő - i5-1145G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség
Amugy sem latszanak a fak miatt az udvarrol. De igen, ezt csak szabalyozasi peldanak szantam, szerencsere 100 meterre mar az erdo van, kicsivel messzebb meg egy masik, patakkal meg egyebekkel, ugyhogy inkabb az lesz a fo irany, izgalmasabb mint az udvarban oda-vissza nyolcasozni a fak kozott 
Lehet egy NEO-t már nem is hallani 20 méterről.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

meg kicsit driftel is a kanyarokban

Sziasztok!