- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NF-
tag
válasz
Creative997 #74783 üzenetére
Most már nézhető
-
NF-
tag
válasz
Creative997 #74781 üzenetére
This account is private
-
Creative997
őstag
Voltunk a bícsen és repkedtem egy kicsit. Ez az első dronos instas rövid klippem teloval gyorsan osszevagva. Akit érdekel. A mozgás még nem elég sima, meg volt szél is (ezt Neoval csináltam).
Amúgy jó móka volt, többen odajottek érdeklődni, beszélgetni, senkinek nem volt baja vele, sőt. Jó tapasztalat volt
-
Sanya
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74778 üzenetére
Személyes!
20 méternél nem mentem magasabbra eddig, mert mindig volt nagy szél, vagy nem volt még meg a kontrollerem hozzá, addig csak telefonról tényleg csak 10 méterig lehetett fölküldeni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74778 üzenetére
Eddig még csak 10 méterre engedte eltávolodni a drónját, 3 méter magasan.....
Más: ha valaki beéri a sima Mini 3-mal, akkor most van rá 50 Euro árengedmény egy hétig.
-
-
Sanya
nagyúr
Új személyes rekord: DJI neo 70m magasra, 200m távolságra, szemüveggel. Megint fújt a szél, 70 méter magasan féloldalasan állt a gép, így csökkentettem a magasságot.
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74770 üzenetére
Kézben hordósat már vettem egyet Aliról 3900-ért, de abba csak a drón, a távvezérlője, meg 1 pótakku fér bele - akkor csak az alap készletem volt még meg.
Időközben meg tele lettem kacatokkal, ráadásul séta (gyalogtúra) közben utálom ha valami a kezemben van, cipelni kell.
Az nagyon tetszik a tiedben, hogy nem kell összecsukni a drónt.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, előbb-utóbb megérkezik a harmadik gyári akkum is a Dji Mini 3-hoz, most egész jó áron kaptam, mert sok kreditem volt már a DJI-nél. Három akkuval már egy óra tiszta repülési időt össze tudok hozni, az meg nekem "mindenre is" elég lesz.
Rendeltem az időközben megnövekedett számú vackaimhoz egy fél vállon hordható hátizsákot is hozzá Aliról: [link]
Piszok jól néz ki, remélem hogy élőben is ilyen klassz lesz.
-
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Angliában élek.
Ha Magyarországon szeretném a mini 4pro-t használni, lakott területen, a légtér engedély mennyibe kerül?
Nem igazán találtam erről semmi infót, de lehet nem kerestem jó helyen.
Előre is köszönöm -
kovyhun
tag
-
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Kísérletezéshez szeretnék egy olcsó gépet venni, aminek a lényege az lenne hogy 20-30m magasságban tartani egy kis rádiós egységet.
Amit tudni kellene neki: 15g-ot kellene lebegtetnie minél tovább.
Tudtok ajánlani valamit? -
-
Sanya
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #74752 üzenetére
Osztrákot csináld meg. Nem kell hozzá semmit fizetni, lehet többször próbálkozni. A telefonod lefordítja szépen a monitor kijelzőjén lévő szöveget. Nekem az első teszt 76%-os lett, míg a második próba 80 fölötti, ami sikeres.
Semmit nem beszélek németül, még is sikerült. Google translate szépen fordít
-
Bogyó bá'
nagyúr
A hatóság malmai elég lassan őrölnek: két héttel az UAS és az UAS-üzembentartó regisztráció után ma kaptam meg a végzést (amelyben hiánypótlásra, konkrétan díjfizetésre szólítottak fel) - és ma utaltam át nekik a 4000 Ft-ot is.
Az A1/A3 pilóta-vizsgára még jelentkezni sem lehet (!!!) július 15. előtt. Backup6-ják...
(Az online, ingyenes tanfolyamot eredményesen elvégeztem pár napja).
-
-
válasz
deathcrow42 #74745 üzenetére
Igazad van, figyelni ilyenkor a drónra kell. A távon megnyomod a leszállást sima terület felett, és amikor elkezd a gép ereszkedni, oldalról benyúlsz alá. Simán leszáll a kezedbe/tenyeredbe és pár mp után lekapcsolja a motorokat is. A kézbeszállás könnyen elsajátítható egy kis gyakorlással. A vevőimnek meg szoktam mutatni és javaslom is. Ronda a zöld és (pár nap után) megbüdösödött fűvel felkent propeller, ha abba szállsz le.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem is onnan van, még a drón vásárlásakor kértem egy 8 db-os csomaggal (9 Euro) pluszba. Na meg a drónhoz is adtak 2 párat, szóval egyelőre még van itthon bőven. Aliexpresszes utángyártottat nem mertem, franc tudja mit bírnak....
De nem is biztos hogy cserére szorulna, csak az egyik lapát belépő éléből pattant ki egy 1 mm-esnél kisebb darabka.
-
válasz
deathcrow42 #74745 üzenetére
Ezek szerint lehet ezt jól is csinálni. Párszor én is megcsináltam, de nem éreztem biztonságosnak, éppen a figyelemmegosztás miatt. De mindegy, ezek szerint csak nem vagyok ehhez elég ügyes.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #74743 üzenetére
Ezt nem is értem, hogy osztja meg a figyelmet: drón fel és leszállásakor csak a drónra ügyelek, és igen, a kisebb kézsérülés esélye benne van a tarsolyban, de ha valaki nagyon extrázni akarja, vegyen fel egy vászonkesztyűt
Kb. 30 drónreptetés alatt semmi sérülés nem történt nálam, ebből kb. 25 alkalommal kézről fel-le.
-
Creative997
őstag
válasz
MaCS_70 #74743 üzenetére
Nyilván ez dronfuggo bár szerintem nem túl bonyolult az egyik kezed a dronert nyújtani a másikat meg a joystickon lefelé nyomni. De ha csak föld közelbe ereszkedsz vele, simán megfoghato. Szélben persze nem egyszerű bár aki szelben dronozik az meg is érdemli
Nekem kis dronjaim vannak de nemrég kiprobaltam ismerős mavic 3 projat és kézben landolassal semmi gond nincs -
válasz
deathcrow42 #74742 üzenetére
Arra figyelmeztetnek, hogy megosztja a figyelmet, emiatt nagyon sok drónt dobnak így el, és kisebb kézsérülések is előfordulnak.
MaCS
-
-
válasz
deathcrow42 #74738 üzenetére
De miért jó ez a kézbe érkezés? Eddig csak itt olvastam olyat, hogy az jó, de profi drónos ismerősöm és kismillió oktatóvideó is azt mondja, hogy menőn néz ki, de ne csináljuk.
MaCS
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
deathcrow42 #74738 üzenetére
Ahhoz előbb meg kell jönnie Ali-ról már megrendelt nyakpántnak a távvezérlőhöz. Jelenleg nincs elég kezem a művelet biztonságos elvégzéséhez....
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tegnap én se mertem kimenni - ma pótoltam (ez még összesen a harmadik reptetésem, és elég bénán is megy, na....)
Dezsőkére kicsit haragszom: kapott egy szép nagy, 75 centis "leszállópályát". Arról indítottam, negyed óra múlva adtam neki egy RTH parancsot: erre a hülyéje leszáll a platni mellett egy méterre, bele a legnagyobb dzsindzsába...
Az egyik lapát széle nekem is sérült, de csak nagyon picit, sem a hangján, sem a repülési tulajdonságain nem venni észre. Van szerencsére pót-propellerem hozzá, gyári.Más: a mai a legelső videóm, ami alá tettem hangsávot - 10 percen belül megkaptam érte a szerzői jogi figyelmeztetést, pedig nem nyilvános a megosztás.
Megint más: érdemes lehet a joystick vezérlést a szokásos Mode 2-ről Mode 1-re változtatni? Nekem valahogy nagyon nincs kézre a standard beállítás....
-
Sanya
nagyúr
válasz
Creative997 #74735 üzenetére
Mai első repülés. Kb 2 hete a gyerek drónozott vele az udvaron(szigorúan a sajáton, nagy porta) és merült az akku. Kiírta szegény, hogy menne haza, de a gyerek angolja még nem az igazi, így egyenesen belement a fenyőfába. A szerkezetnek és a propellereknek látszólag semmi baja nem lett. Vagy ettől volt, vagy mástól, az egyik lapát letört. A drón motorja 8 másodperc alatt túlmelegedett, le is szállt.
Van otthon tartalék, de rendeltem most két szettet is.Tegnap, amikorra a drónozást terveztem akkora szél volt, hogy nem hiszem, bármerre is tudtam volna drónozni.
-
Creative997
őstag
Full első használat vagy a mai elso repülés?
Nekem múlt hétvégén volt hogy elkocsikaztam 20 percet, azalatt megváltozott az időjárás és elkezdett esni. Pedig mindig megnezem előre. Nem mondom hogy nem volt felhős de semmi csapadékot nem mutatott. Az új elorejelzes azt mondta, hogy egy órát fog csoporogni úgyhogy hazamentem a qrvnyjat
-
Sanya
nagyúr
Elmentem drónozni egy csöndes vidékre, erre nem eltört az egyik propellere a DJI NEO-nak az első felszálláskor? Valószínűleg már előtte megrepedt és csak most fáradt el igazán.
A pótpropellerek meg otthon maradtak -
twine
veterán
válasz
Kolondrum #74732 üzenetére
Szia!
Ezt keresed!?
Üdv
T -
Üdv! Valaki tudna abban segíteni hogyan lehet a flysky fs-i6 távon a két joy-t felcserélni funkcióban ? Az a baj, hogy a bal fel/le a gáz ami nem rugózott. Ezt kéne áttenni jobbra a rugózott oldalra, az irányokat meg a nem rugózottra.
-
twine
veterán
Hali!
Rég jártam erre, de most Tik-Tok-on szembe jött egy videó, és kvra felrohogtem... Annyira eszembe jutott az FPV múltam, mikor még itt vertem a nyálam, a phantomos tapasztalatokkal, hogy én nem akarok forrasztgatni.. Nem is fogok , én majd csak repülni akarok fpv-vel... Hiába mondták itt hogy az nem úgy van.. Azóta 100* megkövettem itt mindenkit ezért....
Szóval a videó lementve, mert tudom, sokan nem toktokoznak...
Zseniális... Aki érti,, tudja... vagy....
Aki tudja,,,, érti -
válasz
Creative997 #74726 üzenetére
köszi, 2019 óta. még annó itt a csoportban kezdtem el a tapogatózást amúgy.
-
válasz
deathcrow42 #74723 üzenetére
Igen, az már sok egy kicsit
azt se tudnám merre van előre. Hely ennek a sportnak.
-
válasz
deathcrow42 #74723 üzenetére
Ha engem nem is (bár ki tudja), de maga a versenyek és programok TinyDrones néven futnak. Mindig megosszuk a DRH - Társalgó, DOE Társalgó, Magyar Kezdő FPV Drone csoportokban. De legközelebb ide is bedobom.
Nagyon sok autós felvételem is volt, de az O4 Lite-al, ami megadta magát.
Mondjuk a szemcsi felvételem még megvan.
[link]
-
-
Szerintem kintre a Pavo20 Pro jelenleg a legjobb opció a cinewhoopok közt. Ahogy írod a 75 Pro HD-val sok a gond, nekem sem vált be igazán kintre. Bentre már sokkal jobb, de ha most kezdted tök normális hogy nehéz kezelni. Ennek ellenére azt mondom hogy az ultimate választás kintre Pavo20 Pro, beltérre pedig Meteor75 HD aminek a motorjait cseréled 0802 méretűre a 1102 helyett és átülteted egy Meteor Air 75 vázba. A gép 27gramm, sokkal kezelhetőbb beltérben. Sőt az én észrevételem hogy kint is kevésbé problémás, szebben repül. Habár az ereje kevesebb a kisebb motor miatt.
vandor01: Pedig eskü Facebookon agyon osztogattuk az eseményt. Mondjuk az igaz hogy nem jutott eszembe ide is.
-
A legfőbb bajom (azon kívül hogy béna vagyok
), hogy a kis Meteor75 Pro nekem sok még zárt térben, könnyen elveszítem a fonalat, aztán faltól-falig pattogok (hihetetlen hogy mit kibír egyébként, még nem tört, pedig kirepültem vagy 40-50 akksit). Kint a kertben magamhoz képest egész jól megy, ott jobban jönnek a sikerélmények, de oda meg túl kicsi a gép. Pl. az elmúlt 2 hétben nem is volt szinte olyan nap amikor tudtam volna használni kint, mert apró szellőre is érzékenyen reagál. Meg aztán ott a brutál jello is, de annyira még nem zavar, azon a hídon majd átmegyek ha odaértem, és ez lesz a legnagyobb gondom vele
A Pavo20 Pro-t ajánlanád egy kezdőnek ilyen kerti fpv-zésre? Vagy esetleg helyette valami mást, O3/O4-el?
de sajnos valami varázslat okán gépre dugva a unitot egy formázatlan adattárolót kaptam
Nem lehet, hogy nem volt beaktiválva?
-
Köszi! Igen, az elején egy Pavo20 Pro van O4 Pro-val. Kicsit nyomtam Lite-al is, de sajnos valami varázslat okán gépre dugva a unitot egy formázatlan adattárolót kaptam.
Amúgy nekem a Meteor75 Pro HD egy Meteor Air75 vázba van szerelve egy 0802 motorral és 3D nyomtatott canopyval. Szerintem sokkal jobban repül.
-
Hétvégén tartottuk a TinyDrones - Summer Race whoop versenyünket. Kicsit eltérően a szokásostól kibéreltünk egy helyszint ahol sátrazni és bográcsozni is tudtunk. Ennek ellenére 20 feletti létszámmal voltunk jelen. Nagy élmény volt, így tervezünk még ilyet a jövőben is. Óriás köszönet a DOE-nek és FPV Garage-nak, hiszen ők maguk is beszálltak, látván hogy mekkora közösség építő ereje van egy ilyennek. Volt légterünk, sátrunk, aki kérte annak szobája, kajánk és minden féle quadjaink természetesen, amivel csapattuk péntektől vasárnapig, hol kint hol bent, hol a tetőtér szerkezetében.
Reménykedem páratokat sikerül berántani ebbe a közegbe, így egy videóval is készültem. Van benne O4 Pro, HDZero, analóg.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74711 üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74709 üzenetére
Ok, a kocsi teteje elfelejtve - pedig annyira kézenfekvő ötletnek tűnt....
Pfff.....
(Ez videoból kivágott printscreen - az állóképei sokkal rosszabbak lettek valamiért)
-
válasz
Bogyó bá' #74706 üzenetére
A kocsi tetejére NE! Ha nem vagy gyakorlott, simán mellé mehet és leesik. Kézbe simán leszállhatsz, nem fogja elvágni a kezed. Youtube-on keress rá, meg lehet tanulni. Sokkal jobb mint bárhová leszállni. Én vágtam el Mavic 3 proval az ujjam és Air 2s-el is, na az tényleg elvágja a bőrt, de egy mini nem olyan erős
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Sordoran #74707 üzenetére
Nem volt / nincs több pénzem.
Abszolúte kezdőként vagy ez, vagy pedig a Neo jöhetett számításba, de ahogy utóbbit elnézegettem, az csak egy vicc ehhez képest. Jó lesz ez nekem.
Soha nem akartam drónozni (bár mindig irigykedtem a szép drónfotókra, videókra) , de szombat délután a fotós haverjaimmal voltunk egy rövid fotós túrán (DSLR és MILC gépekkel), és a már említett srác kihozta a Mini 2-jét, és teljesen beleszerelmesedtem.
-
Sordoran
addikt
válasz
Bogyó bá' #74704 üzenetére
Én ezért vettem mindkét drónomat fly more combo-ban, mert tudtam hogy egy akksi nem elég számomra. El lehet lenni egy akksival is, ha csak pár fotóra, rövid videóra küldöd fel, utána pedig táskába dobod és power bank-ra kötöd kirándulás, túrázás alatt.
Nekem is ilyen leszálló pályám van, igaz én itthon vettem jóval drágábban, de sürgősen kellett.A Mini 2 SE-hez használtam többször, de most a Mini 4 Pro-val már inkább kézbe szállok le. Felszálláshoz pedig keresek valami szilárd felületet. (de csak mert biciklizéshez nem akarom még ezt is pluszban vinni)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74705 üzenetére
Ennyi pénzt se nagyon akartam rászánni - de így legalább garanciális , most már "CASCO biztosításom" is van rá és 2 akku nekem biztosan elég lesz (hamarabb elfáradok mentálisan - mielőtt elfogynának).
Kézbe nem merek egyelőre, durva sebeket tud csinálni az a 4 rotor ha az ember elnéz valamit - (rozzant 62 éves öregember vagyok, na...). Még a kocsim tetejére se mertem - de az lehet némi gyakorlás után menni fog.
Más: a kijelzős távirányító (amihez nem kell teló) az honnan veszi a térképet, stb? Van benne SIM?
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
deathcrow42 #74700 üzenetére
Nem tudom hogy okosan döntöttem-e:
- Rendeltem egy gyári pótakkut (69 Euro), és mivel még 48 órán belül voltam az aktiválástól, így egy egy éves kiegészítő Care szolgáltatást is Dezsőkéhez ebben a pillanatban (59 Euro). Így talán nyugodtabban fogok bénázgatni, míg megtanulok repülni vele.
Ja, Aliról meg rendeltem egy 75 centis leszálló pályát fillérekért: tegnap nagyon hiányzott, amikor egy teljesen sík, de poros földúton szálltam le vele.
Nem olcsó sport a drónozás, már 220 ezer forintomba van eddig a dolog.
(Ha egyszer lesz fölös pénzem, akkor szeretnék még egy kétutas töltődobozt is - most ugye csak a drónban tudom tölteni az akkut.)
-
vandor01
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=F8P44wDh8vY
mi meg foodorazunk migrak altal pedalozva....
a whoophoz is legterengedelyezni kell 30 nappal elotte! -
válasz
Bogyó bá' #74699 üzenetére
Ne hallgass másokra. A 30 perc jó akkuidő. Ha közepes sebességgel repülsz vele, hosszabb lesz mintha állnál. Ez ilyen. Figyelted, hogy 20-25%-nál RTH van? Akkor meg is van a 38 perc. Olyan ez mint az eletronnyos BMX X5-nél az 1,1l fogyasztás. Ideje már nem elhinni a bullshitet.
A fotókat rögzítsd jpg/raw-ban is. A raw-ból meg tudod nézni mit tud a kamera igazán. De amúgy ez a DJI egyik legolcsóbb modellje, ne várd a Mavic 3 pro minőségét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest