- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #43135 üzenetére
7.1-ből 5.1 nem probléma. Ill. nem itt van a probléma. Utána kell nézni, mit jelent az, hogy "tudja" nehogy ráfázz:
a./ továbbküldeni tudja sztereóba lekeverve
b./ továbbküldi sokcsatornásként
c./ dekódolni is tudja és analógon kiadja esetleg. (Ez szerintem nem valószínű)Viszont a. esetben csak sztereó hangod lesz, ezzel nem jutsz előrébb, b. esetben pedig szükség van egy HD hangok dekódolására képes erősítőre.
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #43127 üzenetére
LPCM és PCM: Pulzuskód modulált hullámok,emberi nyelven: ezt küldi a CD játszó lapból és ez megy MP3 adatfolyam küldésekor is, És MINDEN olyan esetben ez fog kimenni,mikor a lejátszó dekódol tehát ha a DD,DTS DD TrueHD,stb. kódolását a lejátszó végzi és ennek a jelnek a tartalmát digitálisan továbbitja.Igy HD tartalmak is továbbithatók nem HD-s készülékre.
Szerintem egy jó középkategóriás erősitő,zenére megfelel.Elő-Végfok(bontható végfokkal) ötlet jó. -
KatonaT
aktív tag
válasz
Gabor970 #38880 üzenetére
Én 1 évig hasztáltam filmnézésre az X-540-emet és elégedett voltam vele a saját szintjén hogy 5.1-ben tudok filmetnézni!
Nemrég vettem csak egy pio 520, jamo 426 rendszert ami itt nem számít "házimozinak" de nekem 90 K-ér ezt pont jó otthonra 3 év garokkal
És élvezem vele az 5.1-et.... -
erdoke
titán
válasz
Gabor970 #38879 üzenetére
Ahol a G30 előnyei egyértelműen megmutatkoznak egy C3-hoz képest (ami majdnem felébe kerül), az nem a vacak hazai TV adás. BD lejátszó és asztali média player van az XBOX, a PC és az iPad mellett, amik jobb képet tudnak rá küldeni.
Az a gond, hogy jelenleg 2800-at fizetek a UPC Digital Bronze DVR-ért, és 5500-at akarnak kérni ugyanennek HD-s változatáért, amihez már HDMI-s STB-t adnak. Nálunk a gyerekek Minimaxot és Disney Channel-t néznek, az asszony pedig RTL-t és TV2-t, és egy keveset megy még 4-5 másik csatorna, de a HD-sok pont szinte semmit. Kicsit sokallok havonta 2700 Ft-ot adni egy HDMI kimenetért...
Mivel kb. 10 éve vagyok UPC előfizető, egyedileg ajánlottak DVR nélküli HDMI-s STB-t egy ezressel olcsóbban (ilyen nincs a standard választékban), de az se kevés a HD csatornákért, amit nem nagyon nézünk. -
-
Heffi
őstag
válasz
Gabor970 #36115 üzenetére
Én is választanám, csak nem adják annyiért. Kicsit engednek az árból, de nem 15 ezret
Nem vagyok benne biztos, hogy a Marantz többletszolgáltatását kihasználnám. Nem fogok Blue ray lejátszót venni, se 3d tv-t. A HD filmeket laptopról játszom le, azt sem tudom, hogy optikán kiadná-e a TrueHd hangokat.
Nem ismerem egyik erősítőt sem, a manuálokat már letöltöttem, bogarászom, de abból nem derül ki, hogy melyiknek lehet szebb a hangja, szóval ezért kérdezem az Öreg rókákat, háha kapok érveket valamelyik típus mellet.
-
Tmac85
csendes tag
válasz
Gabor970 #35508 üzenetére
LG LE 5500-as tv-m van, de akkor a samsungnak is van ilyen problémája ezek szerint.
Igen én is ebbe a 2 dologba láttam fantáziát. A fejhallgató kimeneten kigyütt de max hangerőn sem elég hangos ugye, fejhallgató erősítőt meg ~10ért láttam annyiért meg lehet médialejátszót venni. Optikai kimenetet meg lehetne D/A adapterrel átalakítani sztereóra ami igen elborult ötlet, ráadásul az adapter is ~10e.
-
cekkk
veterán
-
Z_A_P
addikt
válasz
Gabor970 #34291 üzenetére
kis Loreena McKennitt koncertet
Milyen formatumban van meg? mp3? flac? cd/dvd audio? (mondjuk ez ugyanaz mint a flac).
Vagy mkv? DTS? AC3?
Szoval hogy lehet audiora kihasznalni igazan a hangcuccot?
Nekem van pl csomo 128 kbit-es mp3-am. Eleg szarul szolnak
De sajnos sok minden csak igy van meg. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabor970 #32833 üzenetére
figy,HM erősitő szinten lehet,jó a denonok előerősitője,de abszolut értelemben zenére minél kevesebb köze van a sztereonak a HM erősitőhöz,annál jobb.
valamint ugyan lehet elsőre nem tűnne fel,de elég különböző a hangképe a denonoknak, meg a roteleknek.
saját káromon tanultam meg,h a preout arra nem jó,hogy ne kelljen dugdosni a hangfalkábelt ide-oda.egyszerűen nem jön létre a hangtér.nem hiszem,h jelentős különbség lenne az én 840es rotelem, 2309es denonom,meg Dorian 940es rotelje és a 2809es denonja között
ha jól tippelem, a nálam hallott produkció maitt vettél, Dorian rotelt,nem?
a fos cat kábeleimmel, szar akusztikájú szobámból is lejött ezek szerint,h érdemes a márkával foglalkozni....bocsi a szarkasztikus megfogalmazásért, de az elmúlt pár hét nagyon lehozott itt is meg az avx-en is.annyira határozottan meg akarják mondani,hogy miért szar a láncom,miközben eddig bárki,azaz bárki jött, nem mondta,h gázos.
-
Pokzoli
tag
válasz
Gabor970 #32487 üzenetére
Eddig kétszer halottam Bose hangszórókat. Mindkét helyen csak hátérzenélésre alkalmazták őket. Az egyik egy üzletben rádióról szolt. A másikat egy edzőteremben halottam cd--ről meghajtva.A kicsi kockadobozok ellenére rendkívül szépen szóltak. Valamit nagyon tudhatnak a mérnökeik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabor970 #31553 üzenetére
ha komolyan akarsz zenélni,felejtsd el az optikait.komoly jittert ad az átvitelhez,igy semmilyen dac nem tud egyenértékűen szólni vele.lehet az akárhány milliós DAC,ez már csak utólagos toldozás lenne.
én optikait csak a TVre meg laptop külső hangkarira kötöm,tömöritett film mellé, másra nem alkalmas.még a 2309en is kihallik,nemhogy egy külső DACon. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabor970 #31550 üzenetére
ha összejönnek terveim,néhány héten belül kapok új nekem épített DACot,akkor a viba eladó lesz.hifin belül filléres tétel,mégis simán jobb hangja van,mint a környékbeli CDknek.
ilyen véleményeket kaptam:magasba húz,jitter(forrás minősége) érzéketlen.
ehhez képest olyan mélye van,mint semmi más forrásomnak,és gyűlöli az alaplapi 889A-t és a sony DVDmet,mint forrást. de egy marantz DVDt meg a logi squezeboxot úgy megtölti élettel,hogy ihaj.szóval sokan tesztelték, de valami nem kerek,és szerintem nem tettek meg mindent a fair játékért.nagyságrendileg 10e körül lesz ára, HA minden összejön.ettől függetlenül,ha nagyon olcsó, de ehhez képest mindenképp minőségi forrást akarsz,egy próbát mindenképp ez a fadarabon tálalt kis izé.az arcam és a logi integrált DACait simán alázta nálam, saját és egy kolléga füle alapján is.
-
Peak
addikt
válasz
Gabor970 #31529 üzenetére
Én azért választottam a lapos kivitelt, mert sajnos a lakás felújításakor a falakba behúzott 230V vezetékek mellett nem volt betervezve az audiorendszerhez a kábelezés, egyszerűen azért, mert fogalmam sem volt még akkor, hogy miként lesz berendezve a lakás, mikor lesz egyáltalán bármilyen hangrendszer és az hogyan lesz kialakítva. Természetesen akkor gondoltam rá, de nem rizikóztam be a rossz tervezést, és amúgy is a púpom tele volt már a porolással a horonymaróval.
Ezért most diszkrét "lapos" kábelcsatornát tervezek falra tenni a saroklécek fölött, ebben szeretném elvezetni a hangfal kábeleket, és hát ugye az elején még egy oldalon 3 szál fut, aztán csak kettő, majd egy, ahogy a végére, a REARekhez érek.
Ezért találtam ki, hogy laposat vennék.
Gondolom nem hülyeség vagy valami, csak nem szól bele a hangképbe, hogy kerek vagy téglalap keresztmetszetű a kábel.Azt sem tudom pontosan, hogy kell-e egyáltalán a 4 mm2-es, nem elég-e a 2,5-es, nem akarok ágyúval verébre lőni.
-
cekkk
veterán
válasz
Gabor970 #31490 üzenetére
A tápkábel csere nem a pénzről szól?
Mondom én is hallottam, de amikor ismerős nem halott semmit, pedig nem rossz füle van, akkor mondtam inkább azt hogy hagyom, mivel több stílusban ki próbáltam (ezt is le írtam), és ott sem volt egyértelmű, mert az egyiknél ez volt a jobb a másiknál pedig másképp bedugva volt jó.
-
Sogi555
csendes tag
válasz
Gabor970 #30908 üzenetére
hát jó, igazából nem egy nagy szobáról van szó, és nincs is nagyon keret arra, hogy összerakjak egy tényleg minőségi szettet, de mégiscsak jobb lett volna így nézni egy filmet, minthogy csak simán a tv szóljon. reméltem, hogy lehet valamit kezdeni azért azokkal a hangfalakkal legalább, de akkor így mindegy. (az bosszant, hogy amikor megvettem majdnem 100-ért még anno, közöm nem volt az ilyen dolgokhoz, csak ajánlották ugye...)
köszi a válaszokat
-
traktor
csendes tag
válasz
Gabor970 #30368 üzenetére
egy helység, de nem akarom egy erősitöre kötni az összes cuccot. szerintem egy 5.1 nem szólna ekkorát mint ez a sztereó. legalábbis a megcélzott 60e körüli árkategóriában. (persze lehet, hogy tévedek)
szerintem zenére alkalmasabb ez a két hangfal, tv-hez meg játékhoz jobb egy kis szett, gondolom. -
traktor
csendes tag
válasz
Gabor970 #30218 üzenetére
köszi a ilnket. utánanézek ennek a dolognak.
bár most azon agyalok hogy várok 1-2 hónapot és veszek hangszóró szettet meg erősítőt is 150 körül. elég lesz az nekem szerintem 'tizenpár' négyzetméterre
tud valaki ilyen árkategóriában ajánlani valamit esetleg?
erősítő és hangszórók.utóbbiból valami falra szerelhető kivitel kéne, mert máshol nincs már hely mindennek -
traktor
csendes tag
válasz
Gabor970 #30210 üzenetére
én ilyen átalakítót nem találtam sajnos, igaz nem is követem a technológiát annyira az utóbbi években.
sok átalakítást nem akarok eszközölni, ha nem muszáj, és szeretném benne hagyni az esetleges továbblépés lehetőségét is.tv hátulján: optical digital out van audióra (lg 32le5500)
a mostani erősítő egy yamaha AX-497
a hangfalak meg régi orionok (hs500), szóval nem csúcsminőség
(de szeretem őket, passzolnak a zenéhez amit hallgatok, vagy nem tudom. Na meg ilyen stílusú hangfalakat már nem is nagyon találtam elfogadható árkategóriában, pedig gondoltam, hogy újítok, de a 30-as mély azt hiszem kihaló állatfaj egy "átlag" hangfalban a mai világban. "sokszázezres" hangcuccra pedig nincs pénzem egyben. ezek pedig bírták az elmúlt 12 évben a nyúzást)
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Gabor970 #29256 üzenetére
Az erősítő is cserélve lesz, csak az majd kicsit később, kb fél év múlva.
Komplett cserére nincs most pízem, ezért gondoltam, illetve Sanci38-al korábban egyeztetve, hogy mivel van egy úgy-ahogy használható erősítőm, előbb a hangfalakat szerzem be, s majd később az erősítőt.
Egy "Pioneer VSX 520K"-ban gondolkodok, de lehet addigra mérséklődnek az árak és futja egy kicsit jobbra is. -
row
csendes tag
válasz
Gabor970 #29242 üzenetére
Meglepsz! A 608-as Onkyo szinte mindenhol az év érősítője lett tavaly a kategóriájában, gondoltam csak nem butítottak rajta (TX-SR609). Sejtettem, hogy a Yamaha dobogó közelben lehet, de külföldi oldalakon az Onkyo-t csak a Denon 23xx szériához mérik, Yamaha (pláne az én Pio919-em) szóba sem kerül...
-
apollo12
veterán
válasz
Gabor970 #28926 üzenetére
és ezek a beszaggatások ?
lassú a pendrive
ma mind a 4 die hard ot megnéztem és abból 3 beszaggatott de pont akkor amikor valami nagy esemény volt és idegesítő volt pl 1ben amikor felrobbantja a második szintet
2ben amikor lezuhan a repülő gép
de fura módon a 4ben meg semmi gond nem volt pedig az 5.1ment, a gépen megnéztem ezeket a részeket és itt nincs szaggatás -
robi0604
őstag
válasz
Gabor970 #28804 üzenetére
Félreértesz!
Nem mondtam egy szóval se, hogy köcsög vagy és nem is gondoltam, ezért kérlek ezt ne is feltételezd!
Mondatom arra vonatkozott, hogy "Mi", azaz Én és még sokan mások, tisztában vagyunk azzal, hogy a HD hangok reprodukciójában egy bizonyos szintig el kell menni komponensek terén, hogy az érdemi változást jelentsen, magyarul ki lehessen hallani.
Mivel neki már megvan az adott szett, amin vagy hallja, vagy nem, de ezzel szeretné kipróbálni, ezért erre kellene megoldást találni és majd Ő eldönti, hogy van e értelme vagy sem.
-
mike1978
tag
válasz
Gabor970 #28303 üzenetére
Ebben tévedsz, ....jelenleg a jó magyar jogrendszer és a NAV (APEH) ennél azért éhesebb!
Termék ára + szállítás + VÁM + ÁFA + környezetvédelmi díj a termékre és a csomagolásra=
X + Y + 5-12% (terméktől függően) + 25% + 1-3%= végösszeg bruttó....meg némi izgalom, hogy egyben megjön
2030 X 1,1 X 1,25 X 1,02 X 190 (banki költséggel stb számolva) = 541.000.-Ft tehát a 600.000.- nem rossz ár, ha azt nézzük, hogy nem neked kell izgulni, a pénzedért, és a csomagért....szvsz
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
Gabor970 #28276 üzenetére
Amit a jupici szolgáltat rádióadást, annak minősége igen messze van a digitális rádióadástól. (a különbséget személy szerint nem hallottam, de egy szavahihető szakitól jött a minősítés)
Véleményem szerint, ha a rádió adók (főleg a jó zenét szolgáltatók) teljesen átállnak a digi műsor szórásra, rá lesznek kényszerülve hallgatóik megtartása okán, a minőségi "adás" prezentálására.
(habár, ebben az országban minden lehetséges... majd a királyunk megmondja, hogy mit hallgassunk!előfordulhat majd, hogy jó áron lehet feketén értékesíteni a "szabadeurópa" adó kódját....)
-
-
nyunyu
félisten
válasz
Gabor970 #28047 üzenetére
Nem nyert, 11. oldalon azt irja, hogy:
Audio Connection FormatsAudio equipment can be connected to the TX-SR501/
TX-SR501E using the following audio connection formats:
analog, optical, coaxial, and multi-channel (5.1).
When choosing a connection format, bear in mind that the
TX-SR501/TX-SR501E doesn’t convert between formats, as
shown below.For example, audio signals connected to the OPTICAL or
COAXIAL digital input are not output by the analog TAPE
OUT connectors, so if you want to record from, for example,
your CD player, in addition to connecting it to a digital input,
you must also connect it to the analog CD IN connectors.Vagyis csak analog bemeneteket tud analog kimenetre tolni, digitalisakat NEM!
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #27971 üzenetére
Nem hiszem, hogy külön zenével is tesztelgetik és értékelik a médialejátszókat, viszont amennyiben az a legfontosabb, a Logutech Squeezeboxot ajánlom.
Nálam még mindig a Dune a favorit, orrhosszal megelőzve a Popcornokat. Az O!Play annyival gyengébb náluk, amennyivel olcsóbb.(#28007) python1
Németeknél nagyon népszerűek az AIV termékek, egyik szintén deutsch, hifiőrült ismerősöm sok jót mesélt róluk.(#27997) python1
Nebuló írásaival kapcsolatos véleményeddel teljes mértékben egyetértek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabor970 #26117 üzenetére
pre outot nem nagyon tudod kikerülni,ha kényelmet is akarsz.
hangfalat csak 1 erősitőbe tudod bekötni, tehát a sztereo fogja mindenképp erősiteni a jelet.DVDnél meg sztem nicns 1 perc beállitani a megfelelő hangerőt rajta.nekem igy volt régen,nem olyan nagy nyűg,pedig a sztereomon nem is volt táv -
sirfer
aktív tag
válasz
Gabor970 #26117 üzenetére
Írtam korábban ,hogy fog, csak arra kell ügyelned, hogy az alap beállítást a stereo-n megtaláld, amikor mozizni kezdesz.
Ha analóg hangerőszabályzó van a stereo-n, akkor gondban vagy, mert minden bekapcsolásnál ugyanarra a jelszintre kell állítanod az integráltat. Amikor emeld a hangerőt, akkor emelkedni fog a stereo-n is. Ez a line in-re vonatkozik.Ennél egyszerűbb, ha a stereo integrálton van végfok bemenet. Ilyenkor az erősítő hangerő, balance stb.. nem működik, ugyanis a max hangerőt adja rá a hangfalakra. A vezérlést teljesen az AVR pre out-járól kapja.
Az erősítőmön a Power Amp Direct csati.
Remélem tiszta.
-
-
zolaas
senior tag
válasz
Gabor970 #25961 üzenetére
Régebbi komolyabb sony cd-k is tudtak ilyet, illetve a mostani yamaham is tud, viszont a variable kimenetet nem tudom távval vezérelni csak manuálisan (750E) viszont voltak nálam mindenféle egyszerűbb Sony-k technics-ek, marantz-ok, hk-k, philips-ek azokon egyiken sem volt. De ezek áraiból is kitűntek, h nem egy csúcs típúsúak. viszont eszembe jutott, h volt 1 sony cdp xe 520-m is azon volt és távval is tudtam vezérelni. text ilyesmi is volt rajta ára sem vészes, csakhát a hangja...szóval es sem 1 hipi szupi
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #25949 üzenetére
Köthetsz a preoutra sztereó végfokot, vagy monoblokkokat, igazából az jobb választás, mint az integrált, de van hátránya is. Nem tudsz direktben rákötni CD-játszót, annak a jele is keresztül kell menjen az AV receiveren, ami befolyásolja a végeredményt.
A végfok csak abból tud gazdálkodni, amit az előfoktól kap.
Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest