- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
PLaci58 #10362 üzenetére
PLaci58!
Talán ez a cikk elolvasása elindít benned egy gondolatmenetet, és ráébredsz: nem is olyan egyszerű kiválasztani a hangsugárzókat, és főleg azokat jól elhelyezni a zene hallgatásra / filmnézésre szánt helységben.
És mennyire igaz, hogy a jó minőségű hangsugárzók hangját a rossz elhelyezéssel elronthatod! -
nebulo5
senior tag
válasz
PLaci58 #10362 üzenetére
Lehet, egy kicsit fogalmi zavarban szenvedhetsz... Általában, a polcsugárzók (amiket szekrénytetejére, polcra lehet helyezni), gyárilag nincsenek tüskékkel ellátva. De ezeket, igen gyakran (a jobb hang elérésének érdekében) álványokra szokták helyezni.
Az álló hangsugárzók (floorstanding) szinte mindig el vannak látva tüskékkel! Mert nagyon nem mindegy, hogy a hang ejtette rezgések, hogyan kerülnek "közlésre" a padló felé. Minimálisra kell a rezgések "közlési keresztmetszetét" csökkenteni. Már több esetben tapasztaltam panel lakások esetében, hogy a beton födém (ez esetben padló) átvette a rezgést, és egy fajta (jobb kifejezés hiányában) zöngét adott a hangképbe. De mihelyt a közlési felület 4 tűhegynyire csökkent, ez a hang elmaradt.
A hőszigetelt padlószönyeg átlyukasztását meg tudod előzni, ha a tüskék hegye alá 1 - 1 ötforintost raksz. Hi-fi boltokban lehet ilyen kis korongokat venni, amelyek középpontjában kis bemélyedés (fészek) van fúrva, a tüske hegyének fészkéül. De ezt a pénzérmék egész jól kiváltják.
"Soha nem volt "tüskés" handobozom és szépen szólnak anélkül is"
Ezt honnan tudhatod, ha még nem próbáltad tüskékre helyezve is meghallgatni őket?
"a szomáliai gyerek sem kér karácsonyra kinder tojást, mert nem tudja, hogy egyáltalán van olyasmi....."
Persze, ez csak az én "agymenésem" amiket már megtapasztaltam... te pedig, tégy saját megitélésed szerint. -
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #10362 üzenetére
Ha a magassugárzók nincsenek a füleiddel egy magasságban, megette a fene az egészet!
A szekrény teteje az egyik legrémesebb hely hangdobozok számára. Oda befőttek valók.
Nálam a háttérsugárzók állványa tüskékben végződik. Picit megfúrt egyforintosokat tettem alájuk, hogy ne álljanak bele a bükffa parkettába.
Egy ideig az állvánnyal megegyező magasságú könyvespolcon álltak. Áthelyezés után csökkent a mélytartomány ereje, de sokkal precízebb, megfogottabb lett. A felsőbb régiók tisztábbaká, a hangszerek elkülöníthetőbbé váltak, nem egy masszát hallottam. -
nebulo5
senior tag
válasz
PLaci58 #10340 üzenetére
A járólapot hagyd későbbre! Első lépésben tüskéket rakj alájuk. Biztosan tetszeni fog a változás!
A járólapon is "silányabb" lenne a hangja tüskék nélkül.
A járólap igen vékony. Én is csak kényszer megoldásként használtam. Ha kellően lágy mélyeket produkálnak a frontjaid, majd rakj alájuk gránit vagy márvány lapokat. A mélyek "árnyalatnyival" feszesebbekké válnak, a picit erősebb változást a felső/magas hangtartományban fogod észlelni.
De ez az egész experimentálás, sehol sem jut kifejezésre, ha nincsenek tüskék.
Véleményem szerint, a várható változások mértéke, sokban függ a frontok érzékenységétől, és az erősítő "optimális" Ohmikus ellenállásától is.
A mindenképp pozitív (hallható) változást a tüskék felszerelése fogja hozni. A többi már egyéni ízlés dolga.PS: Látom, BBéci megválaszolta már kérdésedet! Ilyenkor reggel, még figyelmetlenebb vagyok, mint egyébként...
-
törölt tag
válasz
PLaci58 #10236 üzenetére
Mire alapozod a sejtésed???? Minden erősítő manapság 4-16 ohmig fogadja a hangfalakat tehát 6 ohmos erösitő nincs,legfeljebb 6 ohmra van megadva a teljesítmény és a THD(teljes harmonikus torzitás).A digitális erősítők pl Panasonic,vagy Sony modelljei más elveket ún.sávszélesítés impulzusszélesség-nyújtás technológiával dolgoznak amiket ugy kell elképzelni,hogy rendkivűl kis szakaszokban kapcsolgatják rá a tápegység áramát a bejövö nagyfrekvenciájú sinus-jelekre,mindezt digitálisan egészen a kimenetig tehát a PCM-et sokszorozzák ez közel 90-95 % hatásfokú,ezért nem melegszik a digitális erösitő és ezért kevesebb árammal is megelégszik.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest