- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
én tegnap vettem a Kácsa audio-nál 6m (2X3 kell) 4mm2-es kábelt 1290Ft/m áron. Hát elég meglepő mennyivel jobb lett a hangzás (akusztikus zene) mint a korábbi -fogalmam sincs miféle, kb 1,5mm2-es- kábellel. Azt hittem, csak a mélyek lesznek kicsit testesebbek, de a teljes sávban javulást érzek, leginkább valahogy részletesebb lett minden.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Holnap Pesten leszek egész nap, tudnátok mondani egy boltot, ahova érdemes bemennem, ha hangfalkábelt szeretnél vásárolni! 2X3m 6000Ft a keret.
Köszönöm! -
Gabor970
addikt
nno, akkor valaki más vette meg helyettem azt a 1908-ast a vaterán
-
Gabor970
addikt
köszi szépen!
Akkor ezzel megint nem vagyok nagyon kijjebb.
Egyre inkább látom, hogy nem is kell ez nekemCsak úgy megtetszett az a 1908-as erölködő, 2 HDMI bemenet, nekem máris egyel több, mint ami most a TV-men van (kettő van, de írtam régebben, hogy sikerült saját balfékségből megrettyenteni az egyiket) Gondoltam, nnna, akkor ha vennék egy Oplay minit, akkor végre igazatok lenne, hogy a samsung mellé is kell player
és nekem sem kellene többet a DVD-k MPG-vé alakításával kínlódnom, az FLAC zenék notebook-külső USB hangkártya mizériáját nem is említve....
Most hogy végigolvastam, lehet mégiscsak kell nekem az az erősítő
olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem ?írta Dorian, hogy kicsit többér másik erősítő, ami HD hang képes, de nekem az onkyok nagyon nem szimpik, a jobbak meg messze drágábbak, vagy mint az új denonok olcsóbbikain alig vannak kimenetek, azért nem ok...
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #43179 üzenetére
sajan én ott tartok, hogy ehelyett a 1908-helyett, esetleg ismét a régi lemez: 3805 körüli masinát. Bár épp a frontok külön erősítős hajtása miatt talán nem feltétlen fontos akkora vasban gondolkodnom. Mondjuk ha sokat gondolkodom, akkor lehet ismét sikerül lebeszélnem magam a HM szükségességéről
Amúgy több vonalon utánaolvastam, az Asus O Play mini dekodolja a dolby True HD hangot, és kiküldi LPCM formában a HDMI kimeneten.
-
Gabor970
addikt
köszönöm szépen az infókat!
Megeshet, hogy akkor a mediaplayer helyett inkább egy LG BD játékost választok, az is lejátszik nagyon sokféle mediaformátumot, és kikódolja az HD hangokat, majd küldi HDMI-n LPCM formában az erősítő felé.
1908-as denon 50e Ft áron, rendben van, ha hibátlan darab?
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #43137 üzenetére
körül kell járnom alaposabban az asus oplay minit, mert az ismeretető oldalon nagyvonalú leírás a dolby true HD hangok szuperségéről, majd a műszaki adatoknál már nem írja a támogatott audio felsorolásban.
A b pontban leírtal kapcsolatban korábban azt írtam, hogy esetleges vásárlás nálam denon 1908-as erősítő 50e Ft körüli (nem magasabb) áron, ami ugyan nem kódol HD hangokat, viszont kezeli az LPCM adatfolyamot. Fórumtársunk azt írta, hogy ha az erősítő kezeli, akkor egy olyan eszköz amiben van rá dekóder, az kiadja magából HDMI-n ezt, és titta orom, titta bódottá....A b pontban felvetett dolog szerinted a fenti erősítővel működne?
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #43130 üzenetére
ha jól értem, akkor ha olyan mediaplayert avagy BD játékost vásárolok, amin rajt ficeg a HD hangok támogatása logó, akkor nem maradok le ezen minőségi szint élvezetéről. (amennyiben a többi egység szintén megugorja a szintet, de itt most a csak technikai igen/nem oldalról közelítem)
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
Jó rég jártam errefelé, miután lehiggadtam, hogy nekem nem kell 5,1, inkább maradok a 2,0-nál.
Persze a kisördög nem alszikMost látok egy Denon 1908-as erölködőt 50e Ft körüli áron hirdetve, és felmerült egy esetleges vásárlás lehetősége.
Elsődleges kérdésem, hogy ha jól látom az erősítő a HD hangok dekódolását nem tudja, viszont tudja az un LPCM kezelését. Mit is jelent ez konkrétan, miért jó ez nekem?
Jelenlegi forrásom a TV beépített mediaplayere, ami csak optikán adja a DTS és DD hangot, de lehetséges, hogy vásárolnék egy olcsó mediaplayert (ASUS OPlay mini).
Ez a 1908-as egy átlagos alsó középkategóriás HM erősítő, vagy esetleg lefelé vagy felfelé kilóg a saját kategóriájából?Mivel mérőmikrofonos, és van előerősített kimenete én úgy használnám, hogy a frontokat egy integrált, de elő-végfok szétválasztható sztereó erősítőre bíznám, a denon front kimenetéről. A centert és a két hátsót kellene a denonnak megszólaltatnia.
Köszönöm előre is az okosságokat!
-
Gabor970
addikt
Mindenképpen jobban szól bármelyik CD lejátszó, mint egy PS3, pláne mint egy PC!
Talán még ezeknél is nagyobb javulás lenne szerintem, ha vennél zenehallgatáshoz egy 30e Ft-os használt sztereó erősítőt. Tudom, bonyolult két erősítőt használni, meg el is kell helyezni, de egyik fórumtárs kb két hónapja írt róla, hogy egy kb fenti árkategóriájú (talán rotell) sztereó erősítő milyen szinten volt jobb, mint a 1911-nél magasabb kategóriás HM erősítő zenehallgatás terén. -
Gabor970
addikt
válasz
KatonaT #38859 üzenetére
erre szoktam azt mondani, ha kevés a pénzed, maradj meg a sztereónál! Abból a pénzből, amiből még csak "nagyon nem az igazi" 5.1-et vásárolna, meglehetősen jó hangú sztereóra futja. Mondjuk 100e Ft. A kevesebb szerintem néha több tud lenni. --> nagyobb élvezet egy 100eFt-ból összerakott sztereó rendszeren filmet nézni, mint egy ugyanennyiből kihozott 5.1-en. Persze akkor az embernek még házimozija sem lesz
-
Gabor970
addikt
válasz
erdoke #38861 üzenetére
bocs, azt gondoltam, ha az ember G30-as TV-vel kezd, akkor a forrást is felhozza a lehető legmagasabb szintre. Persze, ha szinte sosem néztek TV műsort, akkor nem érdemes. Tudom, az adások minősége is hagy kívánnivalót maga után, de nekem még a PS50C430 megvásárlásakor is az volt a folytatás, hogy 1 héten belül lecseréltem az analóg tv szolgáltatásomat olyan digitálisra, ahol a STB HDMI kimenettel rendelkezik.
-
Gabor970
addikt
válasz
jos3ph #38762 üzenetére
Annak a marantznak a kora miatt természetesen lehet bármi baja bármikor. Én meg merném venni, ha el tudnék tekinteni a karcolásaitól.
Persze máris magam esetéből mondok ellenpéldát: Megvettem drágán egy Luxman LV-112-es 20 év körüli erősítőt, tényleg újszerű karcmentes kinézettel, kb 4 hónap használat után elkezdett most vacakolni a hangerőszabályozója, bal oldal időnkint elnémul. Pár hirtelen tekerés rajt, és jó ismét, de kezd idegesíteni a dolog. Persze bőven megérne a dolog egy javítási próbát, ha lesz rá érkezésem szétszedem, azt sem tudom milyen elven működik konkrétan ennek a hangerőszabályozója. Valszeg egy sima kettős potenciométer. -
Gabor970
addikt
válasz
jos3ph #38759 üzenetére
nem lesz jobb, mint amikor el lett rakva az ágyneműtartóba, ez bizonyos. Szerintem kevesebbet árt az idő bekapcsolatlanul, mint használat alatt. Azért fontos hogy relative száraz, emberi hőmérsékletű helyen legyen. Egy nyirkos pince tuti többet árt, mint egy használatban eltöltött nappalis időszak.
Leginkább a mechanikus elemeknek árt az idő múlása. -
Gabor970
addikt
válasz
leonel #36290 üzenetére
ha jazz-t hallgatsz, akkor én max úgy gondolnám jónak, hogy veszel egy külső DAC-ot, amit USB-n csatlakoztatsz a PC-hez, és nem használnám egyáltalán a PC saját, vagy akár külön belerakott hangkártyáját.
Persze ennél sokkal jobb a PC-n netezni/játszani, és egy CD lejátszót venni a zenehallgatáshoz.
-
Gabor970
addikt
válasz
bruce20 #36123 üzenetére
egy láma ötlet: ugye sztereóra állítottad az erősítőt? Mármint DD avagy DTS kikapcs manuálisan. Nehogy 5.1-et akarjon tolni, de hiányzó 4 hangszóró hangjai hiányoznak a hangképből. Vagy sztereó analóg bemenetről nem prologicban is rosszul szól? Mondjuk nem lepne meg, ha a cleopátra szintjét sem hozná. De azért ennyire rossznak nem szabadna lennie.
-
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #36105 üzenetére
ilyen volt a második HM erősítőm. Nem adnék pénzt érte. Én húszezerér adtam el. Nagyon gyatra a hangja. Szerintem felejtsd el, 10 éves készülék.
Néha látok 30e körül denon 1305 körüli erősítőt, azt gondolom az is sokkal jobb lehet.
Amit régebben már írtam töbször: komplett házimozi 100e Ft alatt szerintem csak csalódást okoz. Valahogy nem lesz az igazi sehogy sem. Egy 5 csatornás erősítő, 5db hangfal + 1 szub, egyszerűen ennek az összegnek a többszörösébe kell, hogy kerüljön, ha élvezni is szeretnénk, nem csak mondani: "íme az 5,1-em"
-
Gabor970
addikt
egyiket sem hallottam.
Szerintem a denonnak jobb a hangja, a Marantz többet tud, és jóval újabb. Én a denont választanám, de nem 90e Ft áron. Szerintem elég azért 75e is max. Nem gondolom, hogy megérne 90-e Ft-ot. Mondjuk, ha nem rendezed át a szobát, nem biztos, hogy ki tud jönni a denon jobb hangja, és akkor a marantz többletszolgáltatásaival vagy elöbbre. No most okosabb nem lettél általam, de ha már kopogtattam, közreadom
Azon sose búslakodj, hogy a késedelem miatt lemaradtál bármiről, mert mindig van/lesz egy még jobb ajánlat a használtpiacon.Jimanszky:
én azt a denon csomagot biztosan nem venném meg. Nagyon nem szimpatikusak azok a pici hangfalak, azért kidobott pénz minden Ft. SZERINTEM
-
Gabor970
addikt
válasz
#93966848 #36089 üzenetére
ha egyelőre sztereóban gondolkodsz, és szereted a gitárzenét (gondolom akkor egyéb akusztikusat is) miért nem sztereó erősítőt és egy pár hangfalat keresel? Ami HM erősítőket nézegetsz, azok véleményem szerint nem igazán alkalmasak zenehallgatásra, pláne nem akusztikus zenére.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
Tmac85 #35510 üzenetére
én egy creative extigy külső hangkártyával oldottam meg, de ez annyiba került használtan, mint egy új asus Oplay lejátszó -15k HUF-. Szóval csak emiatt nem éri ez meg, nekem szükségem volt az USB DAC üzemmódra is, ezért választottam azt.
Jahh, a hangminőség sokkal-sokkal jobb így, mint amikor a fejhallgató kimenetét használtam a TV-nek. A samsungnál bőven elég hangos volt szerencsére. -
Gabor970
addikt
hogy samsung TV-je van, ami nem adja ki a saját mediaplayere által lejátszott műsor hangját vonal szinten. Igen, ez van, csak fejhallgató kimenetről és optikai digitális kimenetről lehet ezt megoldani. Ebben az esetben az optikai felejtős, mert az erősítőnek nincs ilyen bemenete. Értsd rá fiam, amit akarok mondani....... Szokta mondani a 77 éves Nagymamám anno
-
Gabor970
addikt
válasz
kkrisi #35463 üzenetére
Bolhán vettem a gyerkőc gépéhez 4000Ft áron:
Creative T5400, szerintem ár/érték arányos. A hátsó hangszórókat felcsavaroztam a magas támlás szék támlájának a két oldalára hátul.
uhh, bocs, nem olvastam tovább. Természetesen, ha jobb minőséget szeretnél, akkor ahogy írtad, egy sztereó erősítő és egy pár hangfal valóban támogatandó. Jobb lesz, mint ugyanannyiért az 5,1!
-
Gabor970
addikt
válasz
Boogie33 #35131 üzenetére
ha párhuzamosan kötsz vele egy 4 ohmosat, akkor 2,4ohm lesz. Fizika, hetedik vagy nyolcadik osztály. Olvass el néhány könyvet ha hangfalat szeretnél építeni!
Ahogy Bajnokpityu még felhívja a figyelmet, mindez egyenáram esetén érvényes, a hangfalra jutó jel, viszont nem az. A frekvencia függvényében más és más egy hangszóró értéke.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
xtremetuning #34276 üzenetére
gyertek csak, közben kávé mellett lehet hallgatni-nézni egy kis Loreena McKennitt koncertet. Már vagy két hónapja "szereztem be" mégsem tudok betelni vele..... 3 nappal korábban bejöttünk a balatonról (fene ebbe az időbe) de már ezt kell néznem
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Rég jártam erre, gondoltam benézek, és eldicsekszem egy kis szakanyag beszerzésével. A használt kategórához adhat némi segítséget. Még májusban vettem meg, de csak tegnap sikerült elhoznom Budapestről. Egy darabig el leszek látva olvasnivalóval
-
Gabor970
addikt
válasz
Mazsika #33330 üzenetére
ha ennél olcsóbb kell, akkor maradj sztereónál! /Sőt, én még a 120e Ft esetén is inkább azt ajánlanám./ Ha az említett eszközöknek van sztereó kimenete (szerintem van) akkor egy erősítővel és egy pár hangfallal sokkal előbbre vagy, mint a 30e Ft-os általad linkelt eszközzel.
-
Gabor970
addikt
válasz
robi0604 #32477 üzenetére
hát, én is amondó vagyok, hogy hitelre ne... De van kivétel sztem. Néha van tényleg 0%-os THM. Legalábbis az MM-ben vettem anno műszaki cikket, ami még akciós is volt, meg épp ilyen nullás akció ment mindenre. NNo, nem egy nagy dolog beállítani a számlámon a havi fix utalást adott időintervallumra, és észre sem veszem gyakorlatilag.
-
Gabor970
addikt
nekem pl azért kellett, mert úgy gondoltam, hogy ami HM erősítőt meg tudnék venni, az nem fog zenehallgatáshoz megfelelni. Kicsit tovább gondolva, ami sztereó erősítőt meg tudok venni, az sokkal jobb lesz zenére. Viszont ezekben nagyon ritkán van DAC. Használtban pár típus volt amiben volt, de az is már inkább 50e Ft felett. Illetve nekem pluszt jelent, hogy nem csak optikai illetve koaxiális digitális bemenet van, hanem USB is, mert így a netbookom is alkalmas háttérzene szolgéltatásra lossless tartalmakkal. Jahh, a TV optikai digitálison adja ki nekem a hangot -bocsánat, hogy ismétlem magam- ezért a sztereó erősítő mellé kell DAC filmnézéshez.
Természetesen minden anyagi lehetőségek kérdése, ha több pénzem lenne / fontosabb lenne a filmek 5.1-e, akkor tudnék találni olyan HM erősítőt, amit már megvennék. Másik oldalról azt is kiokoskodtuk itt többen, hogy ha fontos a zene, akkor érdemes olyan HM erősítőt venni, aminek van preout kimenete, és arról egy sztereó erősítővel meghajtani a frontokat. Itt már szerintem az is fontos, hogy a HM erősítőnek legyen saját kalibráló mikrofonja, illetve a frontok erősítője végfokként tudjon működni. Nekem pl a phono bemenet is fontos, ez megint nem sok HM erősítőn van, persze lehet külső, de az is egy plusz eszköz.
BBéci 31574-re:
Egy kollegám elég húzós hifi rendszerrel rendelkezik, sajnos nem tudom a típusokat, csak azt, hogy közelebb a 2mill-hez a bekerülési költség, mint az 1-hez. Ez erősítő, dac, CD lejátszó vagy csak futómű -nemtom- és hangfalak, kábelek. Ő az XRCD-re esküszik. Azt mondja, próbált ő audiodvd-t, sacd-t, de szerinte az nem ér fel az XRCD-vel, és már jó ideje csak erről hallgat zenét.
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #31555 üzenetére
amikor én komolyan akarok zenélni (az én kereteim közt) akkor nem kell dac, mert LP-t hallgatok. A TV miatt lett dac, abból optikai a lehető legjobb lehetőség kinyerni a hangot, illetve jól jön az USB bemenet a dac-on. Amióta megvan, azóta háttérzenének sokat hallgatok netbookról losless anyagokat. Szóval bármennyire jó minőség egy olyan dac, ami koaxiális bemenettel rendelkezik csak, az nekem nm előre lépés. Nincs CD futóművem, és nem is tervetek CD lejátszót venni, amíg legtöbb engem érdeklő zenét LP-n megtalálok, vagy van bőven rengeteg LP amit még megvehetek, hogy legyen mit hallgatni.
-
Gabor970
addikt
válasz
Cezar7 #31539 üzenetére
az imént megnéztem azt a Samsung C-445N szettet. Ne dobd ki a pénzed az ablakon! Nem gondolhatod komolyan, hogy 5cm-es hangszórók élvezhető hangélményben részesítenek?!
tessék, ha átmenetileg DAC nélkül, a TV fejhallgató kimenetét kötöd az erősítő vonal szintű bemenetére, akkor is sokkal elöbbre vagy hangzás terén, mint a C-445-el.
Bajnokpityu!
Azon ha jól tudom nincs optikai bemenet, ugye? Ugyan már van DAC-om -na jó, dac-nak használt külső hangkártyám-, de lehet könnyen lecserélném a tiedre... Ha meg veszek mellé optikai-koaxiális átalakítót, megint nem éri meg a dolog....
-
-
Gabor970
addikt
nem csak konkrétan a hozzászólásodhoz, hanem általában a témához:
én is forgattam a hálózati dugókat, azonnal hallottam a difit. Erősítőnél, rádiónál és DAC-nál viszonylag rövid hallgatózás alatt egyértelmű volt, hogy melyik a helyes irány (amelyikben nekem jobban tetszik a hangzás) LP játékosomnál nem sikerült hallanom, bár valahol még logikus is, hiszen csak a motort és azáltal a tányért forgatja a delej, a hang útját sosem "keresztezi"
Ez pont nem a pénzről szól, hiszen teljesen ingyen kaptam minőségjavulást, nem is kicsit. -
Gabor970
addikt
válasz
Sogi555 #30894 üzenetére
az egybeszettes "házimozi" jellemzően nem fogad külső forrásból digitális jelet, vagyis nem lesz 5.1-es hangod, csak a saját DVD lejátszóval, ami viszont leírásod szerint elromlott.
Ez ennyi, sok ok közül ez az egyik, ami miatt mindenkit lebeszélünk ezekről itt.
Sem a 32"-os TV -hacsak nem 1m-rol nézed-, sem az a "házimozi" nem nagyon alkalmas a "szeretnek mar rendesen 5.1-ben filmet nézni" szándékod kielégítéséhez. -
Gabor970
addikt
Ha jól értem jvcd pc-re köthető 5,1-es szettet keres. Subba épített erősítővel, és 5db öklömnyi műanyag satelit sugárzóval. Sztem itt nem fogunk tudni érdemben segíteni.
Bocs, kicsit elkéstem. Látom már sok hozzászólás született közben.
PC-hez amit linkeltél jvcd, szerintem jó lesz. Nem házimozi kategória. -
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #30478 üzenetére
Nekem nem volt lehetőségem jobb HM erősítőt próbálni, de én is azt tapasztaltam, hogy egy filléres luxman LV-112 sztereó erősítő sokkal-sokkal jobb, mint az onkyo 501-ese. Megkockáztatom, hogy még film esetén is többet ér ez a sztereó, mint amit az 501-es produkált 5.1-ben. Igaz, nálam a fentiekhez társuló, szintén nagyon olcsó nem HM hangfalak (kivéve a polk110 sub) mellett.
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #30256 üzenetére
a 150e ebben az esetben erősítőt + 5.1 hangfalat jelentett.
-
Gabor970
addikt
válasz
traktor #30209 üzenetére
én inkább egy DAC-ot javasolnék, ami az optikai kimenetedből analóg vonalszintű jelet csinál, amit ráköthetsz a meglévő erősítőd bemenetére. Én egy Creative Extigy külső hangkártyával oldottam meg, szükségem volt további analóg-digitális átalakításra is. Nem bántam meg. Nem írtad, hogy milyen a jelenlegi erősítőd illetve a hangfalak. Ha valami magasabb kategóriás, akkor érdemes jobb DAC-ot keríteni.
-
Gabor970
addikt
....nézem a Havasi Balázs koncert DVD-t, és nem tudom eldönteni, hogy olcsó hatásvadászat, vagy tényleg nagyszerű. hmm. Ismeritek?
-
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #29357 üzenetére
azzal az erősítővel zenénél tökéletes minõségrõl beszélni......
Tudom, nem szerencsés a házimozi fórumban 5.1 helyett sztereót méltatni, de én hosszas hezitálást követően szűk anyagi lehetőség (kevesebb mint 150.000 Ft), és a zenehallgatás magas preferenciája miatt maradtam a 2.0-nál, és nem bántam meg. Ha kicsi a szoba, keress monitor sugárzót állvánnyal. Szerintem 100.000Ft-ból egész tisztességes erősítő, hangfal, kábelek, esetleg állvány kijön. Többre mész, mint egy rossz hangú 5.1-el.
-
Gabor970
addikt
ezt itt is megkérdezném:
Most tervezem lecserélni a hangfalkábelem. -nevezzük inkább a most meglevőt villanydrótnak max-
Nézegetem a különféle csatlakozódugókat, illetve dugós kábeleket, meg a szabadon álló végűeket. A hangfalaimon sajna nincsenek banándugós aljzatok (preludium B31) Gondoltam, ok, veszek a szorítós helyére másik aljzatot. Majd az jutott eszembe, miért is nem forrasztjuk be a kábelt közvetlen a dobozon belülre, oda, ahova a csatlakozó aljzat kábele van belül forrasztva? (hangváltó) Tényleg, miért hagyunk a jel útjában még egy felesleges csatlakozást bizonytalan kábellel, ahelyett, hogy direktbe beforrasztanánk? -
Gabor970
addikt
válasz
s7evcsenko #29255 üzenetére
nem úgy gondoltam, hogy egyik sem jó, hanem úgy, hogy kb ugyanott vagy mindhárommal. A házimozizás legelején, amiből 80e Ft-al sem vagy előrébb a meglévő erősítőddel. Amellé sztem bármelyiket választhatod a linkeltek közül. Ha az a lényeg, hogy a filmnézés közben néha legyen egy-egy effekt ami nem szemből jön, akkor teljesen ok.
Meg-aztán várj még más véleményeket is, nem biztos, hogy az én véleményem a mérvadó. Nem is házimozizom, csak rugóztam egy csomót a témán.
-
Gabor970
addikt
válasz
s7evcsenko #29250 üzenetére
szerintem vagy meg tudod hallgatni mindhármat az erősítőddel, és akkor el lehet dönteni. Vagy mindegy, szinte szerencse kérdése. Az a három szett az "egyik kutya, másik eb" tipikus esete.
Bár ha jól emlékezem, valaki kb két hónapja belinkelt egy tesztet a jamo-ról, hogy véletlen jól sikerült darabok. Ha nem ez a típus, akkor bocs, de mintha ez lett volna.
-
Gabor970
addikt
válasz
TazLeacher #29241 üzenetére
veszel egy optikai kábelt, és ha nem romlott el a "házimozi" akkor működni fog. A használatijában nézd meg, hogy 5.1-et is kezel-e optikai inputon, vagy esetleg csak sztereót. Majdnem biztos, hogy kezelni fogja az 5.1-et, de ha mindenképp tutira akarsz menni.....
row!
Bevallom, egyiket sem hallottam, de meglepne, ha nem a yamahának lenne jobb hangja. Nekem nagyon úgy érződik hogy az onkyo mostanában mindent szeretne tudni, csak a hangminőség nem annyira lényeges ebben az ársávban.
-
Gabor970
addikt
válasz
kokoistvan #28943 üzenetére
Szia! Az a technics 11 éves, és irgalmatlan gagyi a hangja. Nekem is ilyen volt, keserves azon bármit hallgatni -na jó, talán hangerõ az van benn, de ennyi-. Szerintem még az a hangfalszett is többet mutatna szinte bármilyen másik erõlködõvel.
-
Gabor970
addikt
válasz
apollo12 #28923 üzenetére
átnéztem az LG honlapján található infókat róla. Sehol nem írja, hogy támogatná lejátszóként USB-n keresztül a HD formátumokat. Sem MKV-t nem látok, sem HD DivX-et. Miből gondolod, hogy tudnia kellene? A beállított 720p szerintem csak a felkonvertálás szintjére vonatkozik. Ha a TV-d 1080i-t tud, akkor tudja a Full HD-t. Nem csak az 1080p a Full HD.
-
Gabor970
addikt
válasz
robi0604 #28802 üzenetére
Szerintem segítség egy olyan tanács is, ami felesleges munkától szabadít meg. Persze lehet, én vagyok a "kocsog", akkor elnézést.
TCr:
Nem mondtam, hogy nem tudja kezelni a HD hangokat. Azt mondtam, hogy nincs jelentősége annak, tudja-e. Hozzátettem, hogy szerintem. Végülis, ha a saját bögreszett hangszóróit használod, akkor valóban mindegy milyen a csatlakozó a hátulján. Szintén szerintem.
-
Gabor970
addikt
szerintem meg az Onkyo HT-R380 erősítőn a HD hangok kezelésének a legnagyobb jelentősége abban áll, miként a boltban rá lehet írni a cimkéjére, hogy azt is tudja. Most néztem mi is az. HD hangok mellé frontokat leszámítva csiptetős hangfalkábel csatlakozás. Miről beszélünk?
-
Gabor970
addikt
válasz
kimi02 #28757 üzenetére
service manualt le tudod tölteni szerintem mindhez. Elektrotanya.com asszem a veboldal címe. Abban (ha értesz valamicskét a kapcsolási rajzokhoz) megtalálod a tápegység részt, és meglesz a pufferkondi mérete is. Csak kíváncsiságból fél perc alatt megvolt a 3805-ös rajza.
Megkerestem, C507-C508 a keresett darab, gyártói kód: CE68W==153MC(DL)L=60
ebből a 153 azt jelenti, hogy ez egy 15,000uF (bocs, nem keresem hogy kell mikro jelet tenni) kondi.Nno, ez alapján egy kis kutatómunkával bárki kiderítheti. Nekem még nem volt olyan service manual óhajom, amit azon az oldalon ne találtam volna meg.
-
Gabor970
addikt
válasz
---Lasali--- #28680 üzenetére
ahogy nézem A osztályú az előfoka ami csöves, a vég meg D -az nem csöves-. Sokat nem tudok, majd megírják az okosabbak. Annyit olvastam eddig a D osztályú végfokokról, hogy nehéz jót csinálni belőle, de amelyik jó, az nagyon jó.
mindenesetre ez a kis kütyü nekem is tetszik!
Python1: "Sajnos ez egy matrica világ,átlátszó dolgokkal!"
....Ez mekkora igazság, és mennyire szomorú!!! -
Gabor970
addikt
ezek szerint el voltam tájékozódva rendesen....
-
Gabor970
addikt
nno, [ebbe] mi lehet belül
-
Gabor970
addikt
válasz
nebulo5 #28258 üzenetére
a digitális TV műsorszórás tetszik. Ellenben nem annyira örülnék, ha megszünne az analóg rádióadás. Küldjetek el a francba az analóg audio mániámmal, de nekem akkor is jobban tetszik az FM tunerem hangja, mint amit a TV-m fog a digitátils TV sávokon (MR1-2-3 kísérleti) illetve annál ami a UPC beltérivel jön műholdas digitális MR1-2.
-
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #28243 üzenetére
annak "csak" koaxiális inputja van, jól tudom? (mármint, hogy nincs optikai)
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #28241 üzenetére
milyen viba dac-od van? Nekem is dac kellene, csak kínlódok nélküle. Kell az optikai input és boldog lennék, ha USB is lenne!
Nincs véletlen fórumtárs Nagykanizsa, Zalaegerszeg, esetleg Szántód-Siófok helyekhez közel? Szívesen összehasonlítanám a sztereó erősítőmet bármilyen hm erősítő sztereó hangjával. (kezdek beszarni, hogy a DAC meg az erősítő árán, kijött volna pl István most árult pioja, és ha annak sem rosszabb a hangja.......... hm-hm)
-
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #28238 üzenetére
a polk? két nap alatt elkelt vakerán, 40e Ft áron.
Nem ott ütötték le, több helyen hirdettem, amit tudtára adtam a vakerás érdeklődőnek, ő meg vette a lapot. Helybe jöttek érte, pontosabban ki kellett vinnem egy kanizsai benzinkútra. Érdekes volt, átadtam a dobozt, szinte csak kidugták a pénzt az ablakon, és elrobogtak vele. Szerencsére a pénz sem fénymásolt volt
-
Gabor970
addikt
"Egyébként méla undorral tekintek az effajta kütyükre."
gondolod, hogy pl denon 13, 16-os sorozat, vagy bármely alsó kategóriás yamaha, onkyo stb erősítőben jobb dekóder lenne? Mondjuk nem a leggagyibb mostani kínai daraboknál, hanem pl mint a creative 96kHz/24bites külső hangkártyáiban?
-
Gabor970
addikt
igen, gondolom, hogy így lehet. Mondjuk az durva, hogy az onkyo 501-es digitális kapcsolaton keresztül is lényegesen rosszabb volt 2.0-ban, vagy akár 2.1-ben, mint a Luxman LV-112 a fejhallgató kimeneten keresztül 2.0-ban. Az onkyon nagyon sok részlet elveszett. Nem volt teste a hangszereknek, ami most van. Most hallom az énekest, ahogy levegőt vesz, hallani ahogy a gitáros bal keze ujja csúszik a húrokon. Az onkyoval olyan minden egyben elmosottan szólt elöttem, most legtöbbször megvan a hangszerek helye, sokkal jobban leválik a zene a hangfalakról, nem a két hangfal szól, hanem elöttem a térben szólnak a dolgok. És mindezt csak a TV-n nézett köncertekkel kapcsolatban írom. Az LP-ről nincs mit hasonlítani, mert az ugye az onkyo erősítőre nem volt rákötve. Az természetesen még pár lépéssel jobb.
-
Gabor970
addikt
válasz
nyunyu #28048 üzenetére
köszi!
You cannot record from AV components that are connected
to the digital inputs. You must use analog connections.vagyis ez így nem megy. No mindegy. csak szerettem volna meghallgatni, hogy mennyiben más a hangminőség, ha a TV digit kimenetét használom az fejhallgató kimenet helyett.
majd ha lesz DAC-om, megtudom.
-
Gabor970
addikt
egy kérdés:
Onkyo 501-es erőlködő (de sztem bármilyen alap masina) ha rádugom optikán a hangot ami a TV-ből kijön, látja-veszi (mer automatikusan érzékeli, és ezt jelzi is a kijelzőjén) miért nem adja ki az analog sztereo vonal szintű jelet a Tape out csatiján? Nem kell neki? Általában ezt nem szokták? Magyarul csak DAC-nak akartam használni. Pre out az nincs, azt gondoltam a Tape outon ki kellene adnia. Rosszul gondoltam?
Köszi!
-
Gabor970
addikt
Volna esetleg tipped, hol találnék olyan tesztet, ahol mediaplayereket kimondottan zenei hangminőség tekintetében vizsgáltak? Szeretnék egyet, kimondottan flac lejátszásához, gondolom nagyon nem mindegy melyiket választom, ha a sztereó vonal kimenetét óhajtom használni. Köszönöm!
Jahh, esetleg az általad említett O!Play HD2 ebben a tekintetben is használható lenne?
Sajna arra épp most jövök rá, hogy a UPC Direct Philips 8111-es beltériéből nagyon pocsék analog sztereó hang jön ki.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Addig keresgettem HM erősítőt, mígnem vettem egy olcsó sztereót. Luxman LV-112.
Ami meglepett, hogy a TV fejhallgató kimenetére kötve, tegnap este az Asszonyom ezt mondja: ezen a Sting koncerten olyan hangszereket hallok, amit eddig eddig sosem, és sok hangszernek most hallom a helyét. Onkyo 501-szólt egy ideje. Az optikain volt rákötve, hallgattuk 2.0-ban is, és 5.1-ben is. Tudom, hogy az onkyo nagyon alap készülék, mindezt leginkább azoknak írtam, akik 5.1-est keresnek, és alsó kategóriásat. Meggondolandó, ha nincs lehetõség egy HK 460-asra, vagy Denon 380x-re és társaira, akkor inkább maradjunk a 2.0-nál? -
Gabor970
addikt
valakinek subláda? Polkaudio PSW110
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest