- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
kimi02 #18843 üzenetére
Tőlük rendeltem az erősítőm, meg a hangfalaimat és a kábeleket.
Gyorsak, korrektek, megbízhatóak és segítőkészek.Telefonban készségesen próbáltak segíteni még mikor választás előtt álltam (javasolták, hogy menjek be és hallgassam meg a hangfalakat) plusz a HDMI kábel amit kaptam hibás volt ezt visszaküldtem és azonnal cserélték (írtak mellé egy levelet, hogy letesztelték és tényleg hibás volt), a visszaszállításért sem kellett fizetnem.
-
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
válasz
zsman89 #17980 üzenetére
Nem nagyon dícsérték ezt a Mission sub-ot ha visszaolvasol. Amit én írtam az nem annyivel drágább, mint amennyivel jobb lehet.
Kef C4-et ajánlanám még, de 30m2-es szobába elég kevés lesz a 200-as membránjával.
Hangfalkábelnek meg legalább valami 2-2.5mm2-es kábelt válassz.
Kábelnél szerintem lényegtelen, hogy 1.3 HDMI-t írnak rá vagy 1.4-et, mivel az nem a kábelen múlik, hanem a készülékeken.
-
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #17962 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
De olyan rendszert amiben a HD hangok előnye kihallható még a duplájából sem kap, és még az általam írt rendszer is csak mélnyomó nélkül fér bele az általa elképzelt keretbe.
Esetleg tényleg egy minőségű sztereo rendszert lehet ennyiből összehozni, de az mozizáshoz finoman szólva sem az igazi.
-
BaLee
addikt
válasz
zsman89 #17950 üzenetére
Használtan érdemes körülnézni.
Ha mindenképpen újonnan akarsz akkor:
Mission Mv-8 5.0 (90k)
Hozzá egy tetszőleges házimozi erősítő. Kimenetek és specifikációk függvényében kellene választani. Nagy eltérések vannak szolgáltatás terén.
De kb. a Onkyo TX-SR308E (70k) Denon AVR-1311 (75k) az ami belefér.
És ne feledjük, hogy ehhez kelleni fog még egy aktív mélynyomó a normális mozizáshoz, 30nm-re ráadásul nem ártana valami 30cm-es membránnal rendelkező.
A minimum szerintem egy Polkaudio PSW 125 lenne 30cm-es membránnal (85k).Ezek csak példák. Legjobb ha meghallgatod és úgy választod ki őket. De a keret igen szűkös. Vagy nézegess a használtpiacon.
-
BaLee
addikt
válasz
Dictator^ #16845 üzenetére
Nekem postázták, személyes átvétel nincs is tudtommal.
De így, hogy belinkelték a forrást inkább onnan rendelj. Az ilyen rendelések 2 max 3 hét alatt megérkeznek a világ bármely részéről, ahogy nézem kb. fele áron kijöttem volna ha én is onnan rendelem. 24db-ot vettem több, mint 7000ért (volt benne Z is), az oldalon a 24db jön ki 3800 körül...
-
BaLee
addikt
válasz
Dictator^ #16810 üzenetére
Ha arról a fajtáról kérdezel ami nemrégi itt be volt linkelve (550ft/pár körüli áron) akkor nekem arról van. Burkolatot le lehet csavarni és két csavart kell kicsavarnod, 4mm-es vezetőátmérőig jó. Majd ha meghúztad a két csavart akkor visszacsavarod a burkolatát amiből látod, hogy az a piros vagy a fekete. Kényelmesen, könnyen szerelhető, forrasztásmentesen. Csak egy kis csavarhúzó kell hozzá-
Ennyi pénzért jobbat nem nagyon fogsz kapni.
Próbáltam az úgynevezett "Z" banándugójukat, egyesek szerint jobb átvitelt biztosít és egy 100-assal drágább. [link]
Különbséget nem hallottam.
Ennél olcsóbban jobbat nem hiszem, hogy kapsz.
-
BaLee
addikt
válasz
Vikthor #16794 üzenetére
Tessék "hidh-end" kábel!
-
BaLee
addikt
válasz
Dictator^ #15909 üzenetére
Vannak ilyenek bőven, meg hiányosan kitöltött leírások is. Viszont pozitívum, hogy néha megkérdezik a vásárlók véleményét és én ebben leírtam, hogy az általam vásárolt erősítőnek csomó adata nem volt feltüntetve, sőt az egyik legfontosabb dolog sem, a méretei.
Pár hét múlva véletlenül ránéztem és fullosan felvitték az adatait és kitöltöttek mindent.
Persze ha ez alapban így lett volna az még jobb lenne, de már ez is valami.
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #15637 üzenetére
Elolvastad rendesen az erősítő használati utasítását?
Én valami beállítási dologra gyanakszom. De azt se zárd ki, hogy esetleg rossz valamelyik HDMI kábeled. Mikor nekem megjött a cuccom, vagy 1.5 órát szenvedtem, mert sehogy sem akart képet adni a TV erősítőn keresztül csak néha egy-egy zöld villódzás. Nekiálltam cserélgetni a kábeleket és kiderült, hogy a vadi új Kácsa HDMI kábel rossz. Visszaküldtem, ott sem volt jó, ki is cserélték.
Az erősítőnek a képet mindenképpen tudnia kell továbbítani, de ha eddig így hang is szólt akkor szerintem a hangot is leveszi HDMI-ről.
Gondolom direktbe a tv-re rákötötted HDMI-n a laptopot és úgy jó minden?
Remélem megoldódik a probléma, mert kíváncsi vagyok neked hogy tetszik a rendszer. Nekem is ilyen van.
-
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #15385 üzenetére
Na most akkor még pár amatőr kérdés ehhez a csatlakozó témához.
Milyen csatlakozót vegyek az erősítőhöz illetve a hangfalhoz való csatlakozásokhoz.
Sima banándugót vagy villás 45°-os csatlakozót esetleg egyikhez ezt, másikhoz azt? Plusz mire kell figyelni még?
Erősítőm hátulja: [link]
-
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #15381 üzenetére
Jó 1-2 hónap múlva szobaátrendezés miatt szét lesz szedve a rendszer. Kérdésem annyi, hogy ilyen alap kis csatlakozóvillával, mint ez vagy ez esetleg pár 100ft-os banándugóval ártanék vagy használnék a rendszernek?
Jelenleg csatlakozó nélkül vannak kötve mind az erősítőhöz, mind a hangfalakhoz.
Inakustik 2mm2-es kábel.
-
BaLee
addikt
Kef C5 helyett inkább C7, a C6LCR centerük meg szerintem elég korrekt darab annyi pénzért amennyiért néha akciózni szokták (22-24e)...
Meg kell hallgatni, ne hagyd róla lebeszélni magad, ha neked esetleg teszik.
Árkategóriájukban (~90-100k) pár hónapja mikor vettem az adott boltban ezekből meg a Polk Tsi 300ból adták el a legtöbbet. Viszont a Polkban elég kevés a mély.
Ja és itt vagyok egy élő ellenpéldának, akinek tetszett a KEF.
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14976 üzenetére
Szerintem ezt egyedül csak te tudod eldönteni...
Minél drágább frontokat veszel annál drágább lesz hozzá a többi hangszóró, de ha ennek tudatában vagy és meg tudod állni, hogy ennyit várj vele akkor hajrá.
Én is így voltam vele, hogy veszek egy pár frontot meg erősítőt, a többi meg majd rá ér. Első héten élveztem, majd a kisördög a vállamról folyamatosan súgta a fülembe, hogy azért az 5.1 mégiscsak 5.1 ez meg ugye egy házimozi erősítő.
Alig telt bele 1 hónap és meglett az 5.1.
Mindez persze azért jöhetett össze, mert tartottam magam a (korábban már többször felemelt) kerethez amit a frontokra szántam. -
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14945 üzenetére
Erre nekem azt mondták, mikor rákérdeztem, hogy ebben a kategóriában (~100k) máshol sem kapsz többet. Meg ugye míg a Marantz 50W-ja folyamatos teljesítmény ráadásul 8ohm-al, addig egy csomó más gyártó által ráírt teljesítmény dinamikus és sokszor 6ohm-ra van megadva.
Szóval itt nincsenek nagy különbségek.
91db érzékemységű hangfalakkal használom és 50-60-as hangerő között lehet vele mozizni, 65 már megfelel egy hangos film szintjének egy moziban és pár perc után jönnek be a szobámba, hogy halkítsam le vagy megőrültem?
És a maximum ha jól emlékszem 79...Vége felé sem kezd el nagyon torzítani.
Mondjuk nekem csak ez fért el (105mm a magassága) előtte én is az Onkyo 508-asát nézegettem.
-
BaLee
addikt
Jó ebben igazad van, a használt ára volt 14, de újonnan sincs 30. Szóval még mindig több, mint tízszeres a különbség.
Nézz bele a topicjába a cuccnak, hányan használták megelégedéssel és hány hozzászólás van.
Itt az árához kell viszonyítani, hogy mit kapsz ma 30 ezerért?
Sőt én sem úgy váltam meg tőle, hogy "ezt a szart hallgattam 10 évig"...
Bőven jó volt az annyi pénzért. -
BaLee
addikt
Hidd el nekem, egy Genius 5.1 HT is élvezhető, max nem neked.
Aki nem hallott jobbat és nem is kíváncsi rá annak bőven elég az is. Nekem is bőven elég volt addig amíg nem hallottam jobbat és nem hallottam a saját fülemmel a különbséget.
Haverom vette meg az enyémet 14kért (most a hangfalkábeleim nem jöttek ki ennyiből), 10 éves volt már a cucc majdnem de olyan örömmel hívott fel, miután otthon összerakta és kipróbálta zenével és filmmel is, hogy azt érdemes lett volna meghallgatni.
A Genius egy remek ár/érték arányú készülék volt sokáig (meg még most is az), csak az analóg csatlakozása miatt egyre inkább körülményes lesz a használata. Máshol fizeted meg a digitális bemenet hiányát (sokkal drágább dvd lejátszó, esetleg digitál-analóg koverterben).
És ha valaki most azt kérdezi, hogy megérte-e Genius árának hússzorosáért új rendszert összerakni nem feltétlenül vágnám rá, hogy van köztük ennyi különbség...
-
BaLee
addikt
válasz
sirfer #14519 üzenetére
Ez számomra elég meglepő.
Persze gondoltam, hogy nem véletlenül írta mindenki, hogy próba nélkül nem szabad erősítőt/hangfalat venni de ezt nem gondoltam volna, hogy több 100 ezres erősítővel is lehet ilyen, hogy egyszerűen szar a hang.
Azt hittem ezek csak ilyen nüansznyi különbségek esetleg egyéni hallás és tetszés kérdése. -
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14517 üzenetére
Szerintem zenéje válogatja. Mondjuk én egy mezei kis médialejátszóról szoktam zenéket hallgatni de azt vettem észre, hogy valami miatt az mp3-aknál rengeteg mélyet ad a zenéhez, ha flac-ot hallgatok akkor viszont nem.
Van amelyik zenén kifejezetten segített a subláda, volt amelyiknél olyan zavaró volt hogy rohantam lekapcsolni. Elég műfaj és zenefüggő a dolog, úgy vettem észre. -
BaLee
addikt
Elég reménytelen.
Ha használt cuccokat nézzük és 5.1ben gondolkodunk akkor olyan 100ból még elég belépőszintű hangfal+erősítő párost kapsz.
Újonnan erősítő (50-70) plusz 5.0 hangfalszet (60-90) és akkor még ott van a mélnyomó.De javaslom olvass vissza, ez a kérdés elég sokszor ki lett tárgyalva. Elég ha rákeresel a Genius szóra, hetente-kéthetente jönnek emberek ugyanezzel a kérdéssel.
Sőt fél éve én is innen indultam...
-
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14430 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy mikor használva volt a sub és még nem tette magát készenlétibe (hátul a zöld led ég) akkor én is hallok egy kis búgást. A kis búgás alatt azt értem, hogy odahajolok 10 centire és ha megfogom a membrán közepét érzem a kis rezgést. Ez szerintem normális. Az erősítőtől kaphat valami minimális jelet esetleg a kábel szedhet össze egy kis zajt? Mivel ha kihúzom a kábelt akkor elhallgat, ha készenlétibe megy akkor szintén. Hogy ez mitől van? Passz.
Mindenesetre ha te is ilyen kis zúgásra gondoltál amit csak akkor hallasz ha odahajolsz akkor azzal szerintem ne foglalkozz.(#14403) kimi02: nem egyedi a problémád, én is így jártam, nekem Marantz erősítőm van, a tv meg egy 3 éves 27" samsung lcd ami hdmi-n van összekötve és ha benyomom az erősítő menüjét kiírja hogy nem támogatott üzemmód és nem jeleníti meg. Mikor egy kompozit kábellel összekötöttem akkor jó volt csak lesz egy plusz felesleges bemenet a tvn amit mindig váltogathatok forrásváltáskor, mert másra nem használnám így inkább az erősítőn állítgattam. Kicsit körülményesebb de jó esetben úgyis csak 1x kell beállítani utána max finomhangolsz még ezt-azt.
(#14406) sanyi0629: TSi 300-at kifejezetten nem ajánlott rockra és keményebb zenékre. Összhatásban jobbnak találták többen, mint a Kef-et csak kevés a mélye. Ha csak a hangszórók méreteit nézed 133 vs 165 ill 170.
Aminek a mélye is jó az talán a TSi 500. -
BaLee
addikt
Nem saját használatra, apám vendéglátós és valami egyszerű kellett neki amit megnyom, darál és készíti a kávét.
Naponta pár kávé megy csak el szóval nem kellett extra gép.Én amúgy sem vagyok nagy kávé fan, de akik értenek hozzá azt mondja jó kávét főz.
Saeco Odea Go a típusa és a metroban most volt akciós. -
BaLee
addikt
válasz
Vidala #14238 üzenetére
Most vettünk automata kávéfőzőt, ott is 20 ezer volt a különbség a vanília színű javára a feketével szemben. Nem is tagadta senki, hogy a színe miatt annyi, semmi más különbség nincs köztük. Mindez az ár 20%-át jelentette, ahogy kb itt is. Ez maradt készleten ezt kell kinyomni nyomott áron.
-
BaLee
addikt
válasz
hdcsaba87 #14203 üzenetére
Ezt inkább azért mondják, hogy arányaiban azokból a hangalakból tudja kihozni az erősítő azt amire valóban képes.
Ha most veszel egy olcsóbb setet akkor csak az ohmokra meg a teljesítmény határokra figyelj később meg lecserélheted majd egy jobbra.
Maximum addig nem mutatja meg a denon mit tud valójában. -
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14186 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Mondjuk itt egyedül az MM-ban lehet hallgatózni, szóval ilyen veszély nem fenyeget, hogy ezeket meg tudjam hallgatni.
Ez egy tipikusan olyan dolog, hogy nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni rá.
Elmondom hogyan alakult ez nálam.Volt egy Genius 5.1 HT hangalrendszerem ami közel 10 éves volt már és analóg bemenetek révén nem nagyon tudtam már rákötni semmit 5.1ben. Zsákutca volt.
Első ötlet egy Logitech Z-5500 volt, de le lettem róla beszélve, inkább egy külön erősítő + hangfal rendszer. Ok, veszek egy alap erősítőt 60 körül, mellé egy JBL SCS178-at. Na ez kicsi lesz a szobámba de nagyon. Itt volt még 1-2 olcsóbb set nézegetve Yamaha, Magnat meg ilyenek de az sem volt az igazi. Eljutottunk a Mission MV8 setig ami egész baráti áron kapható, mellé egy erősítő amin már van HDMI és nem csak dísznek. Itt jött a helyhiány, valamit az, hogy egy 75 ezres erősítőhöz nem szabad 80 ezres hangfalakat venni, nincs arányban.
Végül az eredetileg tervezett 100-120 körüli összegnek sikerült háromszorosát elkölteni és még mindig ott voltam, hogy nem tudtam azt megvenni ami a legjobban tetszett.Mind1, megbarátkoztam vele, elfogadtam, tetszik is és nem szeretnék jobbakat meghallgatni.
Éljen a boldog tudatlanság. -
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
válasz
ricsik #14164 üzenetére
Nem nagyon vacilláltam vásárlásnál mikor ráakadtam, bár a szobám 23m2 körüli, eléggé hely szűkében vagyok hangfalak elhelyezése szempontjából, ez meg elég kis helyet foglal.
Tesztgyőztes cuccról van szó, ráadásul az ára is még épp belefért, meg passzol a többi hangszóróhoz színben, típusban.Bár azt is írták róla, hogy 20-25m2-nél nagyobb szobákba már nem ajánlható de van benne kakaó szóval én nem vágyok se nagyobbra se erősebbre, meg vagyok vele elégedve.
Eddig bárki hallotta film alatt, azt mondta rá brutális. Köztük volt olyan is aki rá akart beszélni, hogy építsek fele pénzből egy nagyobb ládát és használjam azt, szóval eleve úgy jött oda, hogy megnézi ezt a "kis göncöt". De végül neki is tetszett...
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14162 üzenetére
Nincs túl sok tapasztalatom, se összehasonlítási alapom, szóval a helyedben nem nagyon adnék a véleményemre.
De ha már így rákérdeztél...
Keményebb muzsikákat hallgattam rajt, System of a down, Offpsing szerintem ide számít. Nem találtam túl soknak a mélyet (család nem így látta) inkább mikor még mélynyomó nélkül stereoban néztem vele filmet ott döbbentett meg, hogy milyen mélyeket tud. Mindez addig tartott amíg meg nem jött a C4 sub, mert onnantól már hallotta az ember, hogy mi is a különbség.
Magasai is rendben vannak, a magas hangszórót egy kategóriával feljebbről vették hozzá. Többen írták, hogy a közepe kicsit tompa, lehet.Keményebb zenékkel nem volt lehetőségem meghallgatni vétel előtt, inkább ilyen Jazz zenét talált sokadjára az eladó és nekem a JBL E80 összképe kicsit jobbnak tűnt, lehet hozzájárult, hogy van külön mély, közép és magas hangszórója is.
Nem tudom mennyi jelentősége van, hogy milyen erősítővel hajtod. Azt tudom, hogy JBL-hez H/K erősítőt szoktak ajánlani.
Szóval ha ne zavar az árbeli különbség (ami frontoknál semmi, teljes setnél viszont jelentős) akkor szerintem a JBL-t válaszd. De ha KEF mellett maradsz ezzel sem jársz rosszul, Mozartot meg el kell felejteni.
Komolyzenére nem ez a kategória való, oda valami jóféle stereo erősítő kell inkább meg hangfalakból is valami komolyabb.Könnyebben mondanék véleményt ha jó fülem lenne hozzá és sok rendszert hallgattam volna már.
Nem tudom mennyit tudtam segíteni, talán Vidala okosabbakat mond, ő is hallgatta mindkettő hangfalat vétel előtt és a JBL mellett döntött.
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14131 üzenetére
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy árban elég nagy a különbség a kettő közt frontokat leszámítva, amit most leakcióztak.
Eredeti elképzelésedbe már a KEF is szűkösen fért volna bele, nemhogy a JBL. Mire meglesz az 5.1 kb. 40-50 ezerrel lesz több.
De ha rá tudsz szánni ennyit akkor nem kérdés. Én hallgattam mindkettőt a JBL hangja valamivel jobban bejött de nekem az már nem fért bele akkor árban. Sőt már a KEF-el is nagyon túllőttem az eredeti célon.
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14042 üzenetére
Én hasonló koreográfiát követtem.
Front Kef C7 pár 90k.
Majs később center Kef C6LCR (~24) surround Kef C3 (~40) sub Kef C4 (~60k).
Igaz egy kicsit több, mint 100 de szerintem megéri.Direkt az ilyen zúzósabb zenékhez ajánlották.
Meghallgatni persze azért nem ártana előtte.
-
BaLee
addikt
válasz
benvolio #14031 üzenetére
Helyi MédiaMarktban sincs vagy valami hasonló műszaki űruházban?
Én is sokáig azt hittem semmi nincs a környéken ahol meg lehet próbálni aztán bementem és pont volt KEF C sorozat kiállítva (5-6 másik tipussal együtt) meg 6-8 erősítő. Bár ott a C3 háttérsugárzóként szól meg most nálam is otthon az alapján meg nem nagyon tudok véleményt mondani róla.
Frontok C7-esek. -
BaLee
addikt
válasz
benvolio #14026 üzenetére
Meghallgatás nélkül pénztárca szerint.
KEF-eket eléggé leakciózták most a Netdeponál.
Mx2 kicsit komolyabbnak tűnik, 165ös hangszórók és súlyban is majdnem duplája a C3-nak azért ez biztos nem véletlen, de árban is jóval több.Bár szerintem más hiába mondja, hogy neki mi jött be, neked lehet pont más lenne a véleményed. Eladó véleményét is kikérheted, ha normális és tapasztalt elmondod neki mire kellene, milyen zenéket szeretsz stb. és elmondja mit tud ajánlani. Remélhetőleg nem azt ami ott porosodik nála 1.5 éve és el akarja passzolni.
-
BaLee
addikt
Annyira nem izgat csak azt nem akartam (érthető okokból), hogy esetleg valami miatt nem kapcsolja le magát készeléti állapotba és eszi az áramot folyamatosan.
Nem találtam semmi adatot arról mennyit fogyaszthat készenléti állapotban, gondolom 1-2W-t nál többet biztos nem?
-
BaLee
addikt
Olvastam, hogy többeteknek van itt KEF C4 subja. Hátha tudtok valami okosat mondani.
Ugye ha bekapcsolom a subot pirosan világít a led, ha elindítok valamit és megy a zene/film akkor ez zöldre vált. Ami érdekes, hogy ha már kikapcsoltam az erősítőt meg eltelt 10-15 perc akkor is zölden marad.
A leírásában nem találtam erről infót, hogy ez mit befolyásol meg mennyi így a fogyasztása,de ez normális dolog? Megfogom a led alatt és meleg, nem durván, csak éppen érezni.Csak azért mert azt írták rá, hogy automatikus kikapcsolás/készenléti állapot. Nyugtassatok meg, hogy attól, hogy zölden marad nem eszi le a pénztárcám.
Egyáltalán normális ez így vagy vissza kéne váltania a lednek pirosra? Ha nem vált vissza miért nem? Tele vagyok kérdőjelekkel.
-
BaLee
addikt
Sub beállítással lenne még pár kérdésem.
Elindítottam az erősítő automata mikrofonos bemérését, és 40hz körülire rakta a vágást...
Ezt én átállítottam 80hz-re. Viszont találtam egy olyan beállítást, hogy lehet választani, hogy a mélyhangokat ráküldje a hangfalakra is vagy csak a mélnyomóra.
Előbbi beállítás gondolom megegyezik azzal, mintha az erősítőn nem állítanék be vágást, csak a sub hátulján állítanám be a vágást...
Leírásból nem tűnt ki egyértelműen melyik lehet a jobb, hallgatással sem nagyon tapasztaltam különbséget filmnél.
Ti hogy használjátok? -
BaLee
addikt
válasz
P.Zoli22 #13374 üzenetére
Laikusként azt mondom nézz meg egy filmet vagy hallgass rajt zenét és nyúlj be, hogy mennyire melegszik. Nekem felfelé nincs 2cm hely jobb oldalt szinte semmi, bal oldalt tud szellőzni a DVD lejátszó felett. Kérdeztem anno mikor vásároltam és több helyen is azt mondták, hogy nem azért csinálnak Slim erősítőket (enyém 105mm magas csak) hogy felettük elhagyjál 10-15centit, mert akkor a lényegét veszti el a dolog. Nem szabad letakarni a szellőzőjét, nem ajánlatos rátenni közvetlen másik cuccot, 1-2 centi ha marad az elég neki.
Legnagyobb kánikulában próbáltam zenével elég hosszan, majd megfogtam a tetejét nem volt forró, csak szimplán meleg. Persze ha csúcson járatod az erősítőt akkor lehet, hogy tényleg túlmelegedhet.De ha meg tudod oldani a ventiket azzal nagy hülyeséget nem csinálsz.
Aztán majd az okosabbak úgyis megmondják, hogy nincs igazam én csak leírtam amit én hallottam.
-
BaLee
addikt
válasz
@matthew@ #13296 üzenetére
Esetedben kösd be az egyiket és hagyd rajt a hidat szerintem.
Bejáratás meg nagyjából 10-20 óra, de én nem csináltam külön bejáratást hanem hallgattam rajt zenét vagy néztem filmet így előbb utóbb bejáratódik.
Kérdésem van nekem is. Ha az erősítőt átállítom stereo módra mondjuk zenéhez akkor vajon megmarad a 80hz-en vágás a mélyhangoknál? Vagy az erősítő érzékeli-e hogy be van kapcsolva a mély-láda?
-
BaLee
addikt
Én náluk vettem Inakustik Atmos Air 187 (1.87mm2) rézkábelt a frontokhoz, a szatelitekhez meg a centerhez Inakustik Premium-ot (1.5mm2).
De itt többen javasolták, hogy minimum 2.5mm2-es kábelt érdemes venni, szóval az Inakustik Atmos Air 309-el (3.09mm2) szerintem nem nyúlsz mellé.
-
BaLee
addikt
Sub témára visszatérve. Összekötöm ugye az erősítővel eddig ok. Beállítom rajt a vágást (meg az erősítőn is) eddig még rendben, de van a ládán is egy volume tekerentyű. Azzal mit csináljak, hova állítsam?
Gondolom az erősítő szabályozza a hangerejét, nem?Esetleg valami tuti tipp az elhelyezésére, hogy hova érdemes és hova ne?
-
BaLee
addikt
BBéci véleményedre lennék kíváncsi:
úgy döntöttem kiegészítem a rendszert 5.1-re és a subláda (Kef C4) mellé néztem kábelt, mégpedig ezt: Inakustik Star Sub (3 m).
Az eladó javasolta, hogy ne ilyet vegyek hozzá, hanem ilyen Inakustik Patmos (3 m) Y Sub Kábel-t. Mi a különbség?
-
BaLee
addikt
válasz
Antonio #12563 üzenetére
Gyanítom, hogy az analóg bemeneten érkező videójelek digitális 1080p-re való felkonvertálását értik ezalatt.
Magyarul rádugsz valamit kompoziton, vagy komponensen, esetleg s-videon (vagy akár többön egyszerre) azt képes átalakítani és kiküldeni a megjelenítőnek HDMI-n 1080p-re felkonvertálva. -
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #12533 üzenetére
Köszi, ezt a Phono dolgot nem tudtam.
S-videot tudom, hogy mi azt írtam is, hogy nincs benne. Mondjuk anno én nem tapasztaltam észrevehető különbséget kompozit - s-video átállás után, viszont s-video - komponens után már igen.
Eddig nekem amilyen lejátszómon volt s-video kimenet azon komponens is. -
BaLee
addikt
válasz
KTTech #12518 üzenetére
Amit én vettem Marantz NR-1501 abban a legtöbb lehetőség megvan.
Felkovenrtálja a HDMI alatti analóg jeleket és HDMI-n nyomja ki, van mérőmikrofon és night sound, 7.1, 4x HDMI be, 2 optikai, meg Tape in/out is asszem. Phono nincs (assetommiaz). Meg s-video sem, cserébe 3 komponens bemenet és 1 kimenet (ha nem jó a HDMI) meg több kompozit bemenet.
Viszont csak 1 koax be, és 1 hdmi ki. De elég jól használható arra amit írtál, hogy rákötsz mindent és a a HDMI-n összekötöd a TV-vel.
Távkapcsolójára ráprogramozható alap szinten bármely tv és be tudod róla kapcsolni és bemenetet választani. -
BaLee
addikt
Pedig nekem elég jónak tűnt, bár lehet csak azért mert nem vártam ilyen jót. Bár szinte mindenhol azt olvastam illetve mondták tapasztalatból, hogy a C7nek vannak a legdinamikusabb mélyhangjai ebben az árkategóriában.
Viszont akkor nem vacilálok, lesz majd mellé mélyláda is, csak idő kérdése.
-
BaLee
addikt
A KEF C7 elég brutális mélyet nyom (egyesek szerint túl brutálisat is).
Gondolkodóba is estem, hogy lehet elég lesz nekem az 5.0 is belőle, viszont a KEF C4es subot meg nagyon dícsérik, anno tesztgyőztes is volt.Igazából meg kellene hallgatnom mekkora a különbség csak lehetőségem nem nagyon lesz rá errefelé.
-
BaLee
addikt
Az erősítőhöz adott kis szobaantenna nem igazán vált be, bárhova teszem nem tudom sistergésmentesen fogni a rádiót, meg amúgy sem túl hosszú a kábel (kb. 2m).
Mit ajánlotok helyette? Tetőantennát és a vezeték erősítőhöz húzását csak nagyon körülményesen tudnám megoldani. Érdemes valami erősítős szobaantennával próbálkozni?
-
BaLee
addikt
válasz
MaTTeS #12321 üzenetére
Bizonyos szintig lehet, de sokan szeretik maguk kiválasztani a hangfalkábelt hallgatással, vagy esetleg csak hangfalat cserélnek, a kábelük már megvan.
Meg ugye amit adnak hozzá az nem hiszem, hogy valami túl jó minőségű lenne, bár az adott hangfalhoz lehet, hogy éppen elég. -
BaLee
addikt
válasz
MaTTeS #12318 üzenetére
Szerintem azért kérdezte, mivel a külön vásárolt hangfalakhoz nem szoktak hangfalkábelt adni.
Egybe cuccoknál persze előfordul, hogy ne az legyen, hogy megveszed, hazaviszed aztán valami hiányzik.
Egy alap belépőszintű hangfalkábel aminek már neve is van, 1000ft/m-nél kezdődik, egy 5.1-es rendszerhez meg kellhet simán 10-15m-is ha nem több. -
BaLee
addikt
Na így a nagy újdonság varázsa után lenne pár kérdésem/észrevételem:
- KEF C7-hez adtak tüskéket, na azok olyan hegyesek, ha én arra ráállítom őket a parkettán szerintem belemennek fél centi mélyen utána engem lefejeznek, mit tegyek alájuk szerintetek?
- A hangfalak hátulján dupla csatlakozó van (2-2). Ez mi okból van?
- Amit adtak hozzá szobaantennát FM vételhez az nem valami jó, vajon ha a DVB-T tetőantennát rákötöm az veszi az FM rádiójeleket?
- Meglepő volt, hogy az erősítő tud olyat (Marantz NR-1501) hogy ráköthetsz csomó video jelforrást (kompozit, komponens, hdmi) ő azt tovább tudja küldeni a TV felé HDMI-n.
- Ha filmet nézek vagy zenét hallgatok mindegy, hogy HDMI-n vagy Digitális kábelen megy a hang? (TrueHD meg egyéb formátumok kivételével mert az csak HDMI azt tudom). Vagy nincs jelentősége?
Hirtelen ennyi, még biztos lesz más is.
-
BaLee
addikt
Nekem tegnap óta ez szól. Viszont nincs nagyon összehasonlítási alapom így inkább idézek neked egy véleményt amit én kaptam róla:
"KEF C7:
A magas hangok erőteljesek és tiszták, a középtartomány lapos. (Ha nem tévedek a tweeter egy kategóriával jobb szériából lett átvéve, nem úgy mint a mélyközép sugárzó)
Igényesebb számoknál úgy éreztem, hogy kissé szétesik a magas és a mély, nem egységes a kép.
Jó fülű szakemberek közül sokan lehordják ezt a modellt.Polkaudio TSI 300:
Magasban és mélyben is lapos, hangja élettelen és erőtlen, igaz az összhatása kiegyensúlyozottabb, és a hangkép semlegesebb mint a Kef esetén.Ha a kettő közül kellene választanom én a Kef-et választanám, lévén szeretem a dinamikusabb hangzást, plusz a Kef érzékenysége is jobb a Polk-nál, bár az erősítőd teljesítménye szerintem mind a kettőhöz elég. "
Ez a kettő volt versenyben, de amilyen zenéket én szeretek ahhoz jó a dinamikusabb hangzás.
De keress rá itt a topicban is írtak már róla pár véleményt.
Igaz döntened neked kell és lehet, hogy itt sok okos tippet nem kapsz amiket én kinéztem, itt csak lebeszéltek róla, tippet viszont nem nagyon kaptam helyette.
-
BaLee
addikt
válasz
elbandi2 #12145 üzenetére
Ja, hogy pofátlanul alkudni kell, értem.
Bár az esetemben kb 35% lett volna az az engedmény ahol ugyanúgy jövök ki.
Írok majd az új rendszerről, de többen figyelmeztettek, hogy rendesen be kell járatni ezeket a hangfalakat mire hozza majd azt amit valóban tud. Meddig tart egy ilyen bejáratás?
-
BaLee
addikt
válasz
elbandi2 #12140 üzenetére
Nehéz így megfogalmazni, mert egyetlen olyan teszt CD volt ott (az is valami írott cucc) amin volt egy értelmes szám valami Jazz stílusú. Az összes többi ilyen elektronikus műzene, azon nem nagyon lehetett hasonlítani. Tesztcdt nem vittem mert már 2x voltam úgy ott, hogy nem találtam senkit aki segített volna a meghallgatásban. Van egy tök jó rendszer (beírod az erősítőkre meg hangfalakra írt számot egy fali konzolba és akkor az szól) csak éppen ez a Marantz erősítőn nem volt szám...
A JBL ES80-at az ára miatt csak kíváncsiságból hallgattam meg, de ennek a hangja tetszett a legjobban, hogy pontosan mi tetszett benne azt nem tudom, úgy maga az összhatás.
Persze mindez becsapós is lehet úgy kellett volna összehasonlítani, hogy csukott szemmel és nem tudom, hogy melyik szól éppen.El lehetne ott tölteni pár órát és meghallgatni pár erősítőt meg hangfalat, mert azért választék volt (HK, Denon, Pio, Onkyo, Marantz erősítők), csak zárás előtt nemsokkal estem be.
Kár, hogy az MM csak erre jó, írták páran hogy belefutottak nagyon jó akciókba, hát nekem még egyszer sem sikerült. Marantz NR-1501 150ezer, KEF C7 pár 130ezer.
Pont egy 100-assal több, mint netről megrendelni... -
BaLee
addikt
válasz
eviktor #12137 üzenetére
Biztos jó dolog használtan, jó áron cuccokhoz jutni, csak nem mindenkinek alternatíva ezt el kellene fogadni.
Persze aki Budapesten vagy környékén él annak biztos jó, mert ott van kínálat, de egy vidékinek felutazni kerülhet akár 10-15 ezerbe meg egy napjába?
Aztán akkor még arról nem is beszéltünk, ha otthon derül ki, hogy valami mégsem ok, vagy esetleg a helyszínen derül ki, hogy probléma van a cuccal...3 hónapig nézelődtem én is, és a közelben egyetlen normális erősítőt vagy olyan hangfalat nem találtam amit érdemes lett volna megnézni. Mert vagy kacatokat árultak, vagy használt szeteket árultak olyan áron, mint boltban az új.
-
BaLee
addikt
Mi a véleményetek erről az erősítőről?
Marantz NR-1501
Igaz drágább volt, mint amit először erősítőre szántam volna de elég jó kritikát olvastam róla, meg meg is tudtam hallgatni a következő hangalakkal:
JBL Balboa, Jamo xy, KEF C7, Dali Concept 6, JBL ES80Legjobban természetesen a JBL ES80 tetszett, de árban ez messze nem fért bele, ahogy a Dali concept 6 sem, pedig utána az következett, így maradtam a KEF C7nél ami az előbb említetteknél azért jóval olcsóbb és szintén egész jónak találtam.
Holnap érkezik..
-
BaLee
addikt
Ha már mélynyomó, erről mi a véleményetek:
Árban nem rossz és még passzolna is színben a Mission MV8 packhoz ha az is rózsafa lenne. Nekem ezt ajánlották a Mission 5.0 mellé.
Nem nagyon tudok döntésre jutni, hogy mi legyen. Onkyo SR308E erősítő egy Mission MV8 packkal és egy új házimozi állványt csináltassak neki ahol elfér, meg később esetleg a nagyobb TV-nek úgyis kell.
Vagy maradjak a Marantz NR-1501 + Kef C7 2.0 párosnál. De akkor a házimozi állvány probléma csak tolódik, árban meg azért összességében egy 150el biztos több lesz a komplett 5.1 pack és az azért nem kevés...
-
BaLee
addikt
Lenne egy érdekes kérdésem.
Elég hülye helyzetben vagyok. Van egy kész szekrénysorom, amin nem tudok már variálni, két helyre tudnám tenni az erősítőt, az egyik helyre csak 120mm magas férne be, a másik meg 400mm széles, ott lehet magasabb is.
Viszont a legtöbb erősítő ugye 400nál szélesebb is és 170nél magasabb is.
Van esélyem a megszokottól eltérő méretű 5.1-es erősítőt találnom?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest