- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#75912448 #45187 üzenetére
Egyébként mindegyik realtek 1185 tudja, csak ugyebár a licencelés... ki engedi, ki nem.
Érdemes ezt elolvasni:Right after hooking up the box, I tried to playback some MKV and M2TS files with DTS-HD MA audio. Bitstreaming of the HD audio worked without a hitch! Like many other media streamers, there is no official support for DTS-HD audio. However, that doesn't prevent the streamer from handling it within the constraints placed by the user's setup and the licensing agreements in place. In this context, the WDTV lineup is the odd one out, refusing to support DTS-HD bitstreaming. Other licensees feel that a license is necessary only for decode and downmix of the HD audio and not for bitstreaming. We feel this is correct, since the end user has already paid the licensing fees for the decoding of DTS-HD audio when purchasing the AV receiver.
Egyedül a WD tartja be a játékszabályokat. Ezért az új Live sem támogatja a HD MA-t, annak ellenére, hogy a Sigma utóbbi 867x csipjével lesz felszerelve. A Dune 101/301 és Popbox modellek is ezt a csipet használják, és mind HD MA képesek, annak ellenére, hogy a Dune oldalán sincs feltüntetve!
-
törölt tag
válasz
robi-k #45184 üzenetére
Csak ismételni tudom, 200/200 HD audiót tartalmazó m2ts-t játszottam le vele hiba nélkül. Az Iboum is feltünteti, hogy HD MA képes.
És ebben a tesztben a testvérénél meg is erősítik: http://www.anandtech.com/show/4171/acryan-playonhd2-first-realtek-1185-media-streamer-in-the-wild
-
törölt tag
válasz
Mr.Foreigner #44992 üzenetére
Pedig ezt feltétlenül próbáld ki. Tegnap arról volt szó, hogy a JBL SCS200.5 szettnél jobb a 178-as. Ilyen téren az Eltax szóba sem került.
-
törölt tag
Tömörön az a lényeg, hogy a Denon 1312 túl jó a választott belépő hangfal szettekhez, egyszerűen nem illenek össze. Vagy olcsóbb erősítőt kell venned jobb hangfalakkal, vagy maradni a Denon erősítőnél és jóval többet költeni hangfalakra. Ha visszaolvasol egy picit, számtalan példa volt mostanában a belépő erősítő+100k körüli hangfalszett témában.
-
törölt tag
válasz
vaksi8 #44912 üzenetére
Annyit jelent, hogy a lejátszód eredeti nyers formájában küldi az erősítő felé a dolby digital, dts, truehd stb hangokat, nem pedig lekeveri stereora, mint amikor PCM-re van állítva a kimenet.
(#44913) I.K.Z
Nagyon rossz választás hozzá, árban kb 3x annyiért kellene hangfalakat vásárolni mellé.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #44320 üzenetére
Az oldalukon valóban nincs fent, de kiadja mindkét HD hangot. (HD2 és a HD mini2)
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #44034 üzenetére
Én még nem hallottam szólni a 309-est, véleményt nem mondanék róla. A csatik borzalmasak rajta, de belépő szinten nem lehet rossz. Az AREA DVD tesztje szerint új mércét teremt a kezdő osztályban. Ennek ellenére ha lehet(ne) még kapni Denon 1311-et, akkor azt vennék. (ha új készüléket akarsz)
-
törölt tag
válasz
Warter #44019 üzenetére
Pont a napokban írtam róla hasonlókat ebben a topikban.
Elképesztően jó, minőségi mélyek vannak benne, az utóbbi időben még csak hasonlót sem hallottam. Maga a film nem igazán jött be, de a hang miatt referencia anyag a BD. Mellesleg a képe is csodaszép, tipikusan 80-as évek színvilág, nagyon bejön.
-
törölt tag
válasz
McBJani #43920 üzenetére
Ha ennyit dicsérik az 503-at, akkor vedd meg. Ráadásul Mark Levinson úr hangolta, tökéletesítette, mintha már korábban is előfordult volna
Utóbbi inkább szürke boltokban kapható és nincs köze Levinson úrhoz sem, bár ez még előnyére is válhatott. Válaszd az elsőt egy olyan helyről, ahol kapsz gyári garit.
(#43928) drmsp
4 év alatt 13 hozzászólás, köztük ez? Vicces. Múltkor a media player topikban, most itt kell megvédenem sancit
Neki 5100 hozzászólása van, melyből 99% segítőkész, neked 13 melyből minimum 10% troll...
(#43922) Tamoo
Jól döntöttél, ebből a keretből nagyon jó választás. A Pio 421 helyett lehetne esetleg Onkyo 309, de nagy különbségek nem lehetnek.
-
törölt tag
Nem az a lényeg, hogy szar-e vagy sem. Tetszik a loudness hasonlat, te bekapcsoltál valaha bármilyen kiemelő funkciót az erősítőn? Gondolom nem, én sem. Elvileg azt kéne hallanunk, amit a hangmérnöktől kapunk. Ha ezt megkapjuk az LPCM, HD MA és TrueHD hanggal, akkor a DD "ne szóljon jobban" náluk.
-
törölt tag
válasz
kimi02 #43768 üzenetére
Az a baj, hogy a miértre nem lesz válasz. Azonos hangerőn miért van nagyobb dinamika egy 448/640-es hangban, mint egy 4mbs körüli hd hangban? Ha ennyire belenyúlnak szinkron készítés közben a hangba az elég zavaró. Meg kéne hallgatni egy cseh szinkront, ott is ilyen változások vannak-e.
Tulajdonképpen nem érdekelne az egész, mert elenyésző azoknak a filmeknek a száma amit szinkronnal nézek, a tudat zavar, hogy "elrontják" a hangot, gondolom én laikusként.
-
törölt tag
Ez egy érdekes kérdés, minap felmerült az AVFórumon is. Nem értek a szinkron készítéshez, de nekem is feltűnt, hogy bizonyos BD-ken a magyar DD 448/640kbs hang nemhogy rosszabbul, hanem jobban szól a HD hangoknál. Úgy értem azonos hangerőn a szinkron hangosabb és dinamikusabb, mint a HD hang, tehát nem jobban szól, csak úgy tűnik mintha jobban szólna, nemtom érthető-e.
Tehát a HD hangot hangosítani kell, hogy azonos hangerőt érjen el a DD-hoz képest.
Szerintem spiky03 is egy ilyen hangú filmbe akadhatott bele. Bár nekem a John Rambo rendezői változata van meg (szigorúan a 7.1 dts-hd ma miatt
) amin nincs szinkron, így pont ezt ellenőrizni nem tudom.
Lehet, hogy hülyeség, de ilyen esetekben csúnyán belenyúlhatnak a szinkronba dinamika ügyben. Ha valaki tapasztal hasonlót, vagy tudja miért lehet, jó lenne ha megszólalna.
Ha már szóba került az off. SZVSZ hiányzik egy olyan házimozis topik, ahol dvd/bd képről, hangról, és minden "nem milyen cuccot vegyek" témáról lehetne társalogni.
-
törölt tag
válasz
Festina86 #43402 üzenetére
Gyerekek, ha már ennyi filmet említettetek, nem mehetünk el szó nélkül a Világok harca master audio hangja mellett. 12-15 perc között ahogy csapkodnak a villámok, majd 1:07 vagy 1:14 nem tudom pontosan, mikor Tom C feje felett elsuhannak a vadászgépek, uff, ott be szoktam húzni a fejem.
-
törölt tag
válasz
truckerboy #40114 üzenetére
Az eladó azért ajánlotta az említett szetteket, mert érdekében állt. Olvasd el még egyszer Sanci hozzászólását és értelmezd.
-
törölt tag
Itt van külön is : http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/hdmi_xp.aspx
Egyébként mikor installálod a VGA drivert, akkor kell kipipálni vagy kivenni a pipát a HDMI Audio driver fülön, valószínűleg telepítésnél ezt kihagytad.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Thuglife #36552 üzenetére
Külső táposak a vinyóid? Épp egy említett POHD2-t használok. Hátul van 2 USB csati, még egy USB hubbal is elbánik. Nekem simán elbírja, ha az egyik bemenetbe bedugok egy hubot, majd mehet rá a 3db vinyó, igaz nekem 3,5 külső táposak. Egyébként NAS hiányában egyelőre cipelgető módszer, utálom.
-
törölt tag
válasz
#46372352 #36525 üzenetére
A 3 közül az Onkyo a legjobb, de ha nem fér be....
Találtam még egy slimet a Panasonic árában: Marantz NR1501 Nem kockáztatok nagyot, ha látatlanban azt mondom, hogy sokkal jobb.
-
törölt tag
válasz
D.Dani #36488 üzenetére
Mivel nem lesz faldöngetés, nem ártana ha halkan is jól szólna, ezért inkább egy Mission Mv-8 Cinema Pack-ot ajánlanék, amíg kapni ilyen jó áron. Ezzel talán már zenét is tudsz hallgatni valamilyen szinten. Később kiegészíted egy mélynyomóval.
Ha nem férne bele anyagilag, akkor a 2 JBL közül egyértelműen a 178-as, a Jamot nem hallottam, de sok reményt nem fűznék hozzá.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #36459 üzenetére
Tévedsz, pont ezért xtremetuning a neve, hogy kihozza belőle a maximumot. Bemegy ebbe a topikba, majd az innen gyűjtött hatalmas tapasztalattal behangolja az új LG csodát.
A következő szériát már így hirdetik: Mark Levinson, őőő akarom mondani xtremetuning úr által hangolva. -
törölt tag
válasz
medvezsolt #36449 üzenetére
Nem ismerem ezt a készüléket, bárt ezt meg lehet, hogy az OPPO cég hangolta
Nézz utána, hogy hibátlan-e a feliratkezelése stb.
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #36444 üzenetére
Egy enyhét... igen.
Egyébként komolyan gondolom, hogy megérné beruháznod egy media playerbe. Gondolom találtál a neten néhány biztossági másolatot és élveznéd a hangját. Szinte mindegyik MKV tartalmaz 1536kbps dts angol hangot, ezek nélkül semmit nem érne a film. Biztos, hogy van különbség a rendszereden is, legalábbis dinamikában tuti.
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #36429 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy Optimusz fővezér angol dts hanggal szóljon hozzád, nincs más választásod, mint venni egy media playert. Már 14k-ért mindent kielégítőt kapsz. Ahogy írták előttem, még azon a rendszeren is lesz különbség 1536 kbps dts vs 384 DD 5.1 között, nem is kicsi. (hisz a rendszered Mark Levinson Úr hangolta
)
Ha így döntesz, egy dologra kell figyelned. Bizonyos márkák bögreszettei, nem fogadnak külső eszközről dts-t! A saját dvd playerük kiadja magából a dts hangot, de optikán max dolby digitalt fogad. Ez hasonló jogi problémák miatt van, mint a tévédnél. Úgy tudom, a régi Panasonic típusok ilyenek voltak, de szerintem Mark Levinson Úr terméke nem engedhetné meg magának ezt a csúfságot.
Azaz Optimusz fővezér immár kompatibilis lenne Mark Levinsonnal
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #36400 üzenetére
Ha jól értem: TV-be Pendrive MKV bedug, és onnan optikai kábelen ki a hang a házimozi csodának? Ebben az esetben nem lesz DTS hangod, mert az LG TV-k nem adnak ki optikán DTS-t.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest