- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
válasz
P.Zoli22 #16362 üzenetére
A a sub ideális helyének megtalálásához a legelterjedtebb módszer, ha berakod a subot a hallgatói helyre, és végig csúszol mászol a szobában. Ahol a legszimpatikusabb a hangzás, oda rakd. A Te esetedben ez nem lesz egyszerű, mert ugye az ágy a hallgatói közép. Azt ideiglenesen kivinni megint nem egyszerű, és nem célravezető. Rárakni szintén nem megoldás. Ezért marad a "B" verzió, elkezded rakosgatni, és minden pozícióban meghallgatni. Persze vannak akik egyből megmondják a tutit, hogy pl: a center és a front között félúton, a faltól XY centiméterre. Na ennek ne dőlj be, főleg ne a Te szobád esetében, hallgass a füledre.
Jah, és persze ezt azután tedd, miután beállítottad a subot és az erőlködőt. S ha megvan a hely, még finomíthatsz rajta. -
Dorian
félisten
válasz
P.Zoli22 #16355 üzenetére
Első blikkre:
A tévét nem tudod valamire rátenni, hogy a center ne zavarjon bele a képbe?
A frontokat lehetőség szerint előrébb kellene hozni, nem látom mennyi hely van mögöttük, de 30-40 centi kéne a faltól.
Subot egy ilyen doboz szerű asztal alá tenni hiba. Annak aztán mindenképp kell hely önmaga körül, főleg, ha nem zárt. Talán a fotelt el kéne távolítani a szobából, vagy nem tudom.
Surrondok egyáltalán nincsenek jó helyen: magasságilag fülmagasság + 50-60 centire kell elhelyezni. Puffra tenni eleve borzalom, az annyire egy instabil valami. Nem olyan nagy probléma, ha nem mögötted vannak, szereld fel az oldalsó falakra, magad felé beforgatva. -
dhcodoki
senior tag
válasz
P.Zoli22 #16354 üzenetére
Vagy cseréld fel a tv-t az ággyal. Igaz így az ablakkal szembe kerül, de gondolom besötétítesz, ha mozizol. Ebben az esetben a surroundokat fel tudod rakni az ablak melletti kis háromszög területekre. S a jövőben még vásznat is tudnál használni. (Ráadásul normálisan ki is tudnál szellőztetni
) Egyébként ezt a szobát elég nehéz tökéletesen berendezni házimozi célra. Más családtaggal nem tudsz cserélni??
A subnak ott a helye, ahol legjobban szól. Ezt majd a vásárlás után ki tudod kísérletezni. A számgép asztal alatt nem biztos, hogy jó, mert rezonanciát kelthet, ami ugye tönkre vágja az egészet. -
törölt tag
válasz
P.Zoli22 #16278 üzenetére
Nézd meg körbe a hangszóró és a káva közötti szigetelést,ép-e. Nincs-e berepedezve a membrán. És hangjában annyit hogy kopog-e,ha igen,nem jó. Ha nincs erősitője amibe beköthetné akkor azt hogy müködik ugy tudod megnézni hogy a kezeddel hozzáérsz rövid ideig az RCA-hoz.Akkor búgnia kell.
-
dabadab
titán
válasz
P.Zoli22 #14137 üzenetére
A PCM tomoritetlen hang.
Mivel az erositod HDMI-n nem tud hangot fogadni (amin atmenne PCM-ben az 5.1), marad a sima, sztereo PCM hang (mert az SPDIF-en is atmegy).
Az 5.1 hangsavot max ugy tudnad meghallgatni, hogy lerippeled a hangot a B-r lemezrol es atkodolod DD vagy DTS formatumba. Vagy beszerzed a DVD verziot -
Vidala
senior tag
válasz
P.Zoli22 #14051 üzenetére
Nem röhögünk, kacagunk!
Szvsz rosszul emlékszel. Nekem a 255-ös -80 (v. 90 én sem emlékszem pontosan, csak egyszer néztem meg) és +10 között csavarható. Nem tudok róla, hogy ezen állíthatnál. Egyet lehet nálam állítani, hogy decibel skálát vagy metrikusat (0-100-ig) mutasson.
A legkisebb hallható hangerő pedig függ az erősítő teljesítményétől, a dobozok érzékenységétől, impedanciájától és a forrás jelszintjétől is.
Pl. nálam most a -40 a beállított bekapocsolási hangerő, ami a DVD lejátszóval zenénél épp egy szolid hallgatási hangerőt takar. -50-55-60 köré szoktam lecsavarni, ha este halkan akarok zenét hallgatni. -25-30 körül már elég hangos, mozizni is kb. itt szoktam (meg egy picit biztos a szomszédok is)
Mindez pl. az XBoxnál zenénél egy picit feljebb van, PS3-nál meg még egy picit feljebb. -
nebulo5
senior tag
válasz
P.Zoli22 #13948 üzenetére
Rátapintottál a lényegre!
Általában a terminálok "áthidaló" kötését a csavarható szorítók alá szokták bedugni (jobb helyeken Y sarut tesznek a kábelvégekre). Az erősítőtől érkező kábelvégekre pedig banándugót szerelnek.
És valahol egyszer olvastam, hogy ilyen esetekben a felsö + & - terminálhoz kell a banándugókat dugni. (de hogy pontosan miért, azt nem tudom) -
nebulo5
senior tag
válasz
P.Zoli22 #13945 üzenetére
A bi kábelezhető dobozoknál gyárilag beépített "áthidaló" lemezeket, egyébként is javallott kábelre cserélni. Tehát ne sajnáld azokat a lemezkéket. Az azonos színű terminálokat 1 - 1 jó minőségű kábellel tessék összekötni. Nagyon vájt fülűek, hangminőség javulást vélnek hallani az áthidalók kábelre cserélése után.......
Az erősítőnél azonos pólusra kötött dupla kábel helyett egy normál keresztmetszetű kábel, ami esetleg jobb minőségű, gazdaságosabb megoldás. A biamp megoldáshoz, az erősítődnek kell tudnia ezt a funkciót, akkor léphet fel esetleges javulás a hangban, de ezt sokan kipróbálták már, és csak elenyésző hányaduk tartja jobbnak. -
nismoka
addikt
válasz
P.Zoli22 #13945 üzenetére
Előnye nem biztos hogy van, inkább a bi-ampnak van értelme. Azért kipróbálhatod hátha bejön, vannak olyan esetek amikor inkább hátrány, szerintem elég ha pótolod a hiányzó összekötő lemezt mondjuk kábellel de akkor cseréld le a lemezt a másik (bal) hangfalon is kábelre.
-
törölt tag
válasz
P.Zoli22 #13873 üzenetére
A névlegest nézd,az a valós. A zeneit nem birja huzamosabb ideig,azt némelyik csak 1-1 pillanatnyi ideig de a legtöbb is max 5 percig birja.Szinte csak marketing célból irják ki.Azt jelenti egyébként hogy teljes kivezérlésen(tehár 20-16Khz,az RMS-t 1 kHz-el mérik) 1-10% torzitással(normálisan 0.1 alatt) névleges feszültségnél magasabb kimeneti jellel(pl 12 helyett 15V) mekkora teljesitményt ad le/viselne el.
-
BaLee
addikt
válasz
P.Zoli22 #13374 üzenetére
Laikusként azt mondom nézz meg egy filmet vagy hallgass rajt zenét és nyúlj be, hogy mennyire melegszik. Nekem felfelé nincs 2cm hely jobb oldalt szinte semmi, bal oldalt tud szellőzni a DVD lejátszó felett. Kérdeztem anno mikor vásároltam és több helyen is azt mondták, hogy nem azért csinálnak Slim erősítőket (enyém 105mm magas csak) hogy felettük elhagyjál 10-15centit, mert akkor a lényegét veszti el a dolog. Nem szabad letakarni a szellőzőjét, nem ajánlatos rátenni közvetlen másik cuccot, 1-2 centi ha marad az elég neki.
Legnagyobb kánikulában próbáltam zenével elég hosszan, majd megfogtam a tetejét nem volt forró, csak szimplán meleg. Persze ha csúcson járatod az erősítőt akkor lehet, hogy tényleg túlmelegedhet.De ha meg tudod oldani a ventiket azzal nagy hülyeséget nem csinálsz.
Aztán majd az okosabbak úgyis megmondják, hogy nincs igazam én csak leírtam amit én hallottam.
-
Thuglife
senior tag
válasz
P.Zoli22 #13312 üzenetére
A legolcsóbb kategória ami mozihoz már abszolút megfelelő az a 60k és környéke!
A PowerCube-ban csalódnál, bár puffogni nagyon tudnak ha az a célÉn KEF C4-est használok és én is 18m2-en! Nekem tökéletes!
De ott van még a Polk PSW110 amit sokan dícsérnek, ill az Infinity ClassiaU.i.: Amúgy nem értem miért pont a mélyládán akarsz spórolni ha már eddig kiadtál a rendszerre majdnem 200k-t?
-
O_L_I
őstag
válasz
P.Zoli22 #12013 üzenetére
Na ácsi.
A régi PS3: DD, DTS adatfolyamként valamint a HD hangokat dekódolva LPCM (multichanel PCM) módban a HDMI-n keresztül küldi az erősítőbe.
A slim PS3 pedig a HD hangsávokat is tudja adatfolyamként átküldeni.vannak olyan erősítők (bár nem sok) amik bár HD hangokat nem tudnak kezelni az LPCM-et viszont ismerik. Főleg 2008-9 ben jött ki néhány ilyen.
-
BBéci
legenda
válasz
P.Zoli22 #12009 üzenetére
A digitális adatfolyamot valahol dekódolni, analóggá kell alakítani ahhoz, hogy megszólaljon. Ezt elvégezheti a lejátszó és az erősítő is. A dekóderrel rendelkező lejátszókon 6-8 db RCA aljzatnak kell lennie, hogy a dekódolás után kapott analóg hangot ki tudd belőlük nyerni.
A HD dekóder nélküli HDMI-s erősítők, jó esetben "sima" Dolby Digitalként vagy DTS-ként kezelik az érkező nagyfelbontású formátumokat. -
törölt tag
válasz
P.Zoli22 #12005 üzenetére
Már nem azért, de az első hozzászólásban ott van, hogy az optikai átkötés "HD audioformátum továbbítására nem alkalmas". Szerintem olvasd át figyelmesen az egészet, mert az ilyen és ehhez hasonló dolgokat elég hamar helyrerakja.
szerk.: Közben BBéci is írta, ez megy offba.
-
-
BBéci
legenda
válasz
P.Zoli22 #11996 üzenetére
Belémkötöttél, megkóstoltál, ne hagyjuk! A jogos kritikát fejethajtva fogadom, de az értelmetlen, indokolatlan puffogást nem hagyom annyiban!
Eladsz egy 80000 forintos erősítőt és százért vennél helyette másikat? Ennek nem sok értelmét látom, ami a hangminőséget illeti.
Én inkább venék magamnak 2-3 évvel ezelőtti középkategóriás gépet, esetleg használtan még komolyabbat, mint ugyanannyiért 2010-es belépő osztályút. -
BBéci
legenda
válasz
P.Zoli22 #11990 üzenetére
Linkeld be, mikor, melyik erősítőre írtam, hogy: szar, gagyi és majdnem összehányom magam tőle!
Bármennyire dicséred a HK-t, attól még egy túlárazott belépő modell marad. Semmivel nem jobb a hangja, mint a többieké. Az én rangsoromban, ami talán szubjektív, ez a márka nincs az első háromban.
Az említett Pio és Yamaha 39000 forintba kerülnek? Ezt nem tudtam. Akkor kiváló az ár/érték arányuk.
Egy szerintem értelmetlen cseréről igyekeztem lebeszélni a kérdezőt.A mondás az egy NAPON emlegetésről szól.
-
-
O_L_I
őstag
válasz
P.Zoli22 #11015 üzenetére
A kábel összeheggesztést felejtsd el szerintem de majd profik megmondják a tutit.
Nekem is Victa 500 szettem van és imádom. Nálam elég kis helyen van szett így nem nagyon hiáynzik egy mélynyomó (ráadásul biampban van hajtva a front) de egy nagyobb szobába biztos elkél.
Én anno sokat nézelődtem de szerintem ár/értékben nagyon van jobb szett.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest