- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Fandango #34808 üzenetére
Ha tetszett az Ndustrial, akkor Óbudán van a Studio Madison testvérstúdió, nagyon hasonló hangulatú termekkel. Többet kell érte utazni, de ha a stílusa tetszik, megérheti.
---
#34817 Jahno: Az Ndustrial nem így döntött, hanem kivágták őket, mint macskát szarni, mert elbontják az épületet a fejük felől. Most csináltak új termeket, nem akartak onnan menni sehova, de egy beruházó megvette a telket. Szerencsére felhúzhatják oda a környék huszonhatodik tök ugyanúgy kinéző iroda/lakópark épületét.
-
mikrofon
veterán
válasz
Fandango #25673 üzenetére
Érvényes: 2018. június 01. és 2018. július 15. között a http://www.mediamarkt.hu webáruházban megjelölt háztartási nagygépekre és televízió készülékekre.
Gondolom fotós eszközt szeretne venni azért itt kérdezi.........
Ráadásul jövedelem igazolás is kell: a hitelbírálatnál szükséges adatok ellenőrzéséhez nélkülözhetetlen dokumentumok 3. pontja:
Igazolt, rendszeres jövedelem -
faki_
senior tag
válasz
Fandango #25520 üzenetére
Van amikor fillérbaßásból félórát túrom a netet, hogy ~200 Ft-ot megspóroljak, de ezen a 3-4e Ft-on nem mernék kockáztatni. Bennem van, hogy a sok tízezreket érő objektíveket tönkre is tehetem akár a hamisítványokkal. Egyik előzőekben linkeltet sem venném meg, túl olcsók.
-
-
szmayer1
senior tag
-
buci30
addikt
válasz
Fandango #23636 üzenetére
Akkor marad majd egy drágább obi ami zoom és erős fényerejű is.
Amúgy a zoom-on kívül ami néha hiányzik tény, de azt vettem észre nappal is szebb képet lehet csinálni a sigma 17-50 2.8-al mint a Canon 18-135 el.
Gondolom nem csak a fényerő miatt mert ha a rekesz 6,3-ra teszem mind a kettőnél akkor is szebb a Sigma mint a Canon képe.
Tehát jobb a belső mechanika is a sigmába vagy valami. Nem de? -
HGTimber
tag
válasz
Fandango #23475 üzenetére
Fandango és Rapid136 köszi!
Közben találtam egy videót, pont D7000-rel próbálja a srác és bizony kellene lennie AF-nek (6:30-nál). Nála simán megy. Biztos, hogy hibás az obi, mert pl. ha az obin AF-en van a kapcsoló, akkor is tudom tekerni az AF gyűrűt, viszont ekkor nem változik a fókusz. Olyan mintha nem lenne benne AF motor. A videóban is néha próbálja tekergetni az AF gyűrűt, de ha AF-en van, akkor nem tudja.
Küldöm vissza, kérek cserét, sajnos másik váz nincs a közelben, nem tudom másikon kipróbálni. -
-
pibácsi
senior tag
válasz
Fandango #22724 üzenetére
Szia Fandango!
Köszi a választ. Talán félreérthető volt, de azt próbáltam leírni, hogy egyébként a kép minden része éles, de a rózsán belűl a szirmok összefolynak és nem válnak el egymástól. Valahogy így. Egyszerűen nem lehet (nem tudok) tisztességes valamit (pl. kabát, virág, rózs stb.) fényképezni ha teli-piros. Igazságod lehet, mivel több gépemen is ez van.
Valamit csak kikisérletezek, mert zavar.Köszi. Üdv. Pibácsi
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Fandango #22635 üzenetére
Pedig egy idő után én is áttértem az m módra, úgy tényleg azt kapja az ember amit szeretne látni a monitoron miután lefotózta. igaz amit gyorsan kell fotózni ott nem m-ben fogsz... Vagy akkár lehet abban is ha tudod hova mész és előre beállítod a sémát, gyorsan megy egy idő után.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Fandango #22015 üzenetére
Épületek, tájak, ilyesmi. Elöször olyasmi, ami nem szól vissza, hogy "ne fotózzák köcsög"
Viccet félretéve először tényleg csak olyasmit, amit könnyebb. Nem ebből akarok élni, csak hobbi lenne, de szeretnék szép képeket csinálni. Laikusként úgy gondolom, hogy ezzel lenne értelme elindulni. Javítás ki kérlek, ha rosszul gondolom.
Köszönöm -
sweet122
tag
válasz
Fandango #21840 üzenetére
Sejtettem, hogy nem a legjobb, csak remeltem, hogy valakinek van gyakorlati tapasztalata is. Ami a leginkabb kene, az egy atmenetes ND es egy teli ND szuro. Az atmenetes azert kene, hogy az eg ne egjen ki es kontrasztosabb is legyen, illetve ne kelljen HDR-t csinalni, ha nem muszaj. A teli pedig nyilvanvalo.
Hogy milyen erossegu kene, azt pedig nem tudom. Van nekem egy szinten ebay-es variable ND szurom, de az 72mm-es, a 17-40L pedig 77mm, de egyebkent azzal sok gondom nem volt, mikor hasznaltam regebben parszor.Tudnatok ajanlani akkor olyan 77mm-es ND8 vagy erosebb szurot, ami viszonylag jo minosegu, de megsem horror az ara?
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Fandango #19980 üzenetére
Koszi a valaszokat.
Ezeket mar nezegettem en is.
(#19978) FLx: Engem nem zavar, hogy elorenyulik, az nem lenne dealbreaker.
(#19979) Lassú Víz: Ez sem rossz, meg tanulmanyozom egy darabig.
(#19980) Fandango: Az a baj, hogy nem RC2 a cseretalp, ami van, ahhoz nem lenne jo, amit neztem, az vegsosoron univerzalis lenne szinte barmilyen talphoz.
Lehet az lesz a befuto. -
ccH2SO4
tag
válasz
Fandango #18701 üzenetére
Lehet nem teljesen értetted a kérdést, vagy én nem tudom beállítani, mert az "Orgenize"-n belül nem találok olyan opciót.
Példának a te photostream-edet töltöttem be.
Tegyük fel, hogy a bal felső képedet leghátra szeretnéd rendezni, és akkor ha legközelebb belépsz, mindig hátul, a feltöltött képeid legvégén lenne.
Ilyet lehet valahogyan csinálni az organize-n belül? -
spiky03
veterán
válasz
Fandango #18166 üzenetére
Tudnál esetleg te vagy bárki más mutatni vagy PM-ben küldeni 1-2 képet, hogy milyen volt a nyersanyag és milyet csináltatok belőle? Valamint egy kis szöveg kíséretében, hogy ez volt rossz az eredeti képen és ezt meg ezt csináltam ezzel, meg azzal a progival.
Mert én nem nagyon csináltam még ilyen utómunkákat egy képemnél sem, csak lőttem őket, majd elraktam és kész.Gondolom akkor ezért nincsenek olyan jó képeim, mint 1-2 embernek, amiket belinkelget, mint a saját képei.
Persze csak ha nem túl nagy kérés.
Előre is thx.
-
steveetm
őstag
válasz
Fandango #18066 üzenetére
At launch, DPP 4.0 is compatible with Canon’s current range of full-frame DSLRs, including the EOS-1D X, EOS-1D C, EOS 5D Mark III and EOS 6D. For other models, an update of DPP 3.14 will be released.
Nyilván ebben a mondatban benne van egy esetleges low-end kamera támogatás, majd, valamikor, talán de jelenleg a 3.14-et inkább köszönöm, nem
Üdv.: steveetm
-
grigo
őstag
válasz
Fandango #17012 üzenetére
Guglizok már 6.30 óta, Yongnuo teszteket keresek, hogy megtaláljam a nekem legjobb vakut. Tudtok esetleg magyar linkekkel segíteni? Első vakum lesz, de szeretem egy kicsit a totál beszálló fölé lőni a szintet, hogy haladva a tanulási folyamatban ne koppanjak, hogy túl alap verziót vettem.
-
role_of_72
tag
válasz
Fandango #16777 üzenetére
Igen, ezzel kezdtem, igazából szépen feltúrtam a netet érte, de általában nem túl meggyőzőek.
A Pentax - amit linkeltem - ahhoz volt szerencsém és egész jó
Csak nem tudom, hogy mennyire kompatibilisak az egyes márkák szemkagylói..
..gondoltam hátha tudja valaki.Vagy veszek egy 6D-t..
Köszi!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fandango #16457 üzenetére
Biztos, hogy a Dalai? Nem csak sima láma?
Ő maga mesélte egy belsős szakmai levlistánkon: simán egyszer csak leesett a gép...Egyébként egyszerű fizika: a kis átmérőjű tengelyen gyengítő áttétel nélkül sokkal jobban érvényesül a forgató erő, mint áttétellel (ami esetünkben a másikon az L vas).
(#16458) qnadam: Elég sok helyen lehet olvasni a neten a tölthető változatok magasabb feszültsége miatti meghibásodásokról.
(#16459) IG-88: Az UV pont nem.
Akkor már inkább egy polár, mert az az UV-t is kiváltja. Ugye minél kevesebb optikai tag van a szenzor előtt, annál jobb a képminőség, tehát semmi felesleget nem érdemes használni. UV szűrőt csak akkor tennék fel, ha olyan helyre megyek ahol a polár nem jó, viszont védeni akarom a frontlencsét (pl. autóverseny).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fandango #16420 üzenetére
Akkor elárulok egy nagy titkot:
a Télapó nem létezikpont a BlackRapid rögzítése az, ami könnyen kitekeredik, mivel az egész forgató erő arra a kis csavarra terhelődik és simán meglazítja majd utána kitekeredni már nem nagy kunszt...Kollégának esett már le róla D700: egy vakupapucs csere bánta...Az L-vasas kínai megoldás nagyságrendekkel jobb, mert eloszlik rajta a forgató erő.Egyébként nekem is kínai van.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fandango #16240 üzenetére
Beton vizsgálat. A betonban lévő mikropórus és légbuborék eloszlás vizsgálatához.
Egy próbatestből készítek egy csiszolatot, amelyet kontrasztolok fekete-fehérre. Tehát a felületen megjelenő pórusokat fehérre, a sík felületben lévő anyagot feketére. Ezután kellene jönnie a digitalizálásnak, majd az elkészített képe feldolgozása, kiértékelése. Meg kell számolni, hogy a képen mennyi és milyen méretű "fehér pötty" található. A kiértékelés matematikája már megvan, a kiértékelő szoftvert is meg lehet csináltatni viszonylag olcsón. A problémás rész a kép elkészítése úgy, hogy az kiértékelhető legyen. Innan jön az, hogy interpolálás útján előállított nagy felbontás nem játszik.
Ha tud valaki igen nagy felbontású scannert az ne tartsa magába.
üdv, föccer
-
Byk01
őstag
-
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fandango #13926 üzenetére
Kezdjük az elején: ha adott fénymennyiséged van, akkor az érzékenységet (ISO) is emelned kell, hogy záridőt emelhess, különben elsötétedik a kép. Az ISO emelése jótékonyan hat a vakuhasználatra is, mert kisebbet kell villannia, így pl. több, sorozatban egymás után készült képre marad energia a vakuban. Ha elég magas ISO értéket tudsz használni (1600+), akkor a vakunak csak a témát kell megvilágítania, a környezeti fények önmaguktól érvényesülnek majd a képen.
-
Zaied
addikt
válasz
Fandango #13724 üzenetére
Nekem van most már 27 sigma obi ami begombásodott és egy helios ami kb 30 éves, de arról letakarították, a sigmáról meg nem tudták
és ennyi
a nikonnál, a cannonál, a tamronnál, a minolta obiknál és egyéb veterán optikáknál én ezt még nem tapasztaltam le is kopogom.
Ez a jelenség főleg az olcsó kategóriásoknál jött elő hamarabb, de pl még anno 2003 ba vettem egy canon eos 10d-t sé mellé egy elég brutális szigmát, tegnap néztem már az is kezdXD pedig arra nagyon odafigyeltem már miután egyre több sigma művelte ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest