- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #36805 üzenetére
Mondjuk nekem pont azért van X100VI, mert nem akartam két rendszert tartani. Sony APS-C és FF is van, de mindig is birizgált a Fuji gondolata. Igy legalább tudom, hogy nem fogok még azon kattogni, hogy milyen Fuji objektívet vegyek, mert van egy fix 23mm f2 gépem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Speeedfire #36814 üzenetére
De mit tudnak elrontani a híváson? Azt értem, hogy mit rontanak el a szkenneléssel, de a hívás egy eléggé automatizált dolog labor körülmények között.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Speeedfire #36809 üzenetére
"Elkezdék az influenszerek felvásárolni a pici kompakt gépeket canon, fuji, sony vonalon. Most pedig mindenki ezt akarja."
Sony A6000 - 100-120k
Sony A6300 - 150-180kÉs ezek nem nagy gépek és egyelőre jó árban vannak és 90%-ig tudnak mindent a mai napig, ami a fotózáshoz kell.
"Néha agyalok, hogy jó lenne megint egy analóg. De a film árak, meg az itthoni rossz minőségű hívás, scan mindig visszalök a magyar valóságba."
Én is csak havi 1-2 tekercset lövök el, meg van amikor 2-3 hónapig semmit. Drága ez is, de szerintem tök jó életben tartani az analógot. A szkennelésben egyetértek, én most akarok otthoni szkenner szettet összerakni, arra is ráborul majd bő 200 rongy, de nem anyagilag éri meg elsősorban, hanem azért, mert magadnak csinálod. A laborok szkennelési minőségével én sem vagyok elégedett. Biztosan van az a labor, ahol extra pénzért olyan minőségben szkennelnek, hogy megnyalod a tíz ujjad, de nincs kedvem ezért tekercsenként 5-6 ezret (de akár többet) fizetni. Az alap scan szolgáltatások amik csomagban vannak a hívással meg csapnivalók.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #36749 üzenetére
GX80 elő szokott fordulni, amilyen a piac az a 80-100ezres ára nem is vészes.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #36744 üzenetére
Éppen ez a bajom, hogy automata és nem azt gondolja amit én
Mondjuk átlagolni sem akar rendesen, aztán manuálkodhatok összevissza. Dinamika sem semmi, feltéve ha nem a legújabb iPhone az, ami mindent megcsinál sötétben is. Ja, meg fekve nem olyan a menü, akkor állóba kell fordítani, akkor elfordul a kép, vagy az alsó menü/OSD környékére nem lehet nyomni, hogy na oda fókuszálj és mérj. Lassúsága miatt teljesen reménytelen, hogy valami mozgóról fekve és utána állva is csináljak képet, utólag érezni, hogy feldolgozza a képeket, egyből visszanézni sem lehet, kicsit párás ködös a levegő már bajom van az éerintőképernyővel, nem ergonómikus, mint a fotómasina, hogy egy képpel fogom és gombok kézre is esnek, ezt két kézzel fogom, forgatom ide-oda, orrommal meg majd valamikor exponálok.
Nem tudom mi volt még, de 2 másodperc alatt felidegel bármit szerettem volna csinálni pedig istenbiz többször is nekifutottam. Maradok a telefonálásnál de ha belefutok akkor írok egy hibalistát és legközelebb egyszerűbb felidézni.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #36740 üzenetére
Telefonban nappali fényben utcán sem a szenzor hátráltat, hanem lassú és kezelhetetlen. Mire menüben megnyomkodom a korrekciókat, összevissza nyomja a fénymérést, de amint valami érdekesebb lenne a képen és nem egyenletesre világított valami már megdöglött az egész. Fotómasina pillanat alatt bekapcsol, vagy tartom a kezemben, telefon erre is alkalmatlan. Gyorsgomb nem jó, mert akkor bekapcsol a zsebemben, mire feloldó minta, tökömet megnyomkodom arra sehol semmi. Néha valami absztrakt akármiket megpróbáltam, ott sem volt jó valami, de volt mikor feladtam másnap meg rendes géppel visszamentem
Most meg úgy sorolja az élet, hogy a végén még nyaralásra is dupla FF vázzal kell mennem
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #35801 üzenetére
"Aztán évekig fotóznék vele."
Múlt hónapban 100ezer felett volt a filmes költségem és ez csak nőni tud, szóval mittomén
A7 első széria azért elég régi, nem is olyan tartósak, elektromos zár nincs, mondjuk nem egy világ pénze a következő sem, annak is legalább bírja az akkuja, vagy ha occsó kell akkor ASPC. Viszont Nikonon könnyebb beállítani mindenféle filmes profilokat, akkor is ha Fujisok vergődnek ezzel meg a flmszimekkel és Sonyn elég bonyás, kvázi nincs is, Fujisok meg sosem fogják felfogni, hogy nem ott találták ki.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Speeedfire #35796 üzenetére
Mire gondolsz? Melyik gépen esetleg. Nekem Pana LX7-em van.Oda próbálkoztam már, de nem jött össze, pedig van telém is a Zenit-hez.
Ü. Pibácsi -
TCr
veterán
válasz
Speeedfire #35772 üzenetére
Most megtaláltam a GND szűrőt, lehet, hogy ez lesz az első, amit megrendelek.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #35740 üzenetére
Kis PD csukló szíjjal én is szereztem. Egybekent én se vagyok a nagy gyári szíj felhasználó. Van egy PD nyakpántom ha nagyon kell, ha meg dolgozom, akkor van egy bőr hámom, na az a legjobb cucc ha két váz kell.
-
válasz
Speeedfire #35740 üzenetére
Így van, minden gépem nyakpántja a gép dobozában várja, hogy eladó sorba kerüljön!
Nem az én világom a nyakamba lóbált cucc. Ahogy írtam is, a Cuff-ot is csak néha fogom használni, elsősorban azért, mert séta közben nem feltétlenül tudok mindenre odafigyelni, jobb a biztonság. Ha stúdióban fotózok, nincs szükségem szíjra.
-
Gaben92
őstag
válasz
Speeedfire #35737 üzenetére
Sokan de nyilván nem mindenki. Én amint hazaérek csatolom le a szíjat 2 okból.
1. A kamerák itthon vitrinben vannak szépen sorban. A szíj csak elrontja az összképet ha kettőn van a többin meg nincs.
Így csak a PD clip van mindegyiken és ennyi.
2. Mikor melyik kamerát viszem magammal. Nyilván ez sokaknak nem releváns, főleg egy kamera esetén, de nekem például jelenleg 3 kamerában is van 3 különböző film (Minoltában Portra 400, az egyik Nikonban Ilford Delta 400 B&W, a másik Nikonban pedig egy Harman Phonix 200) szóval erőteljesen változik mit/miket viszek magammal. Így csak feldobom a Leash-t arra amit viszek aztán ennyi.Páromnak a Sonyn szinte mindig rajta van a szíj mondjuk ha csak van valamerre random fotózni vagy mondjuk photowalk van, de ma volt egy rögtönzött outdoor cosplay photoshoot és azzal kezdte, hogy lecsatolta a szíjat, hogy ne legyen útban. Stúdióban is lecsatolja mindig és csak feldobja a Cuffot (ha van kedve, de sokszor azt se).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #35551 üzenetére
Végül az A opcióval mentem el, de a nagylátót nem is használtam. Annyi volt még a difi, hogy nem a manfrottóval mentem, hanem a kis kínai állványommal, ami több, mint fél kg-al volt könnyebb.
Sarki fény sajnosnem volt, de még csillagok se. Így lőttem pár éjszakai hosszú záridős képet jobb híján. -
rwin5
őstag
válasz
Speeedfire #35568 üzenetére
nagyon szépen köszi az infót
-
Gaben92
őstag
válasz
Speeedfire #35556 üzenetére
Ha különösen nagy aktivitás van akkor előfordul délen is de évente pár alkalommal szokott lenni. Most például elég aktív időszak volt de ez napról napra változik.
Ez például most kedd. Minőséget nem nézni, iPhone-tól ennyi tellett és fényszennyezett helyen is voltunk.
2023 Október. Itt már csak erkélyről néztem, előző nap kimentünk a tóhoz, azt nem fotóztam csak felhívtam anyum facetime-on, lássa ő is. Az volt talán a legszebb mióta itt élek.
Mindenesetre drukkolok mert elképesztő élmény élőben.
Aurora appot tudom ajánlani telefonra, ha van esélyed akkor az szól.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #35556 üzenetére
Nem hát, de azért ha szembejön akkor legyen
És ne feledd, gép akkor is látja, ha Te nem.
-
Gaben92
őstag
válasz
Stockholmban a sarki fény ne legyen szempont pakolás szempontjából. Tamperében is évente pár alkalommal látom csak, Helsinkiben az elmúlt 6 évben talán egyszer vagy kétszer volt (az is meglepő volt mert olyan “délen” már nem szokott lenni). Előfordulhat éppen Stockholmban is de irgalmatlanul be kell mákolni.
-
Jahno
veterán
válasz
Én ezekre nem merek mit mondani, mert lehetőségem mindig volt, vittem még vakut is....
-
Neck
veterán
válasz
Speeedfire #32599 üzenetére
Annak a markolatában nincs ergonómikus süllyesztés. Pana GX-ben sincs. Nagyon rossz a felvétel, de talán Sony a6xxx lehet, viszont ilyen obit, ami rajta van, még nem láttam.
Illetve, még a Sony a6xxx is nagy, ahhoz képest, hogy a fickó a két ujjával tartja az egész szettet. Vagy nagy kosaras keze van a fickónak. -
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32599 üzenetére
L smallal olyan is a formája és bal alul van az audio.
-
petir
senior tag
válasz
Speeedfire #32556 üzenetére
Az említett 3 program közül melyik tudja a csoportos konverziót? Mert képenként nem szívesen szöszölnék vele 😁
(#32557) Jahno válasza
Nem szeretnék dolgozni semmivel 😁 csak egy programmal ami az arw fileokból jpg-et csinál.
Mivel konvertálunk gondolom veszteséges lesz ami szintén nem baj mert nincs szükségem 30MB-os képekre de azért nem is pixelekeket szeretnék.Összességében "jó" minőségű jpg-et szeretnék.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32500 üzenetére
Ez az ami stabilan sosem működik, de legalább lassú és megáll, mellé melegszik merül és utálatos az összes.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Speeedfire #32500 üzenetére
Bonyolítani nem szeretném, útközben simán történhetnek balesetek, telefon vagy laptopcsere, 2-3 halott hdd-vel alapból számolok.
Több memóriakártya, kevesebb kapkodás, több eszközt szeretnék egyszerre menteni.Timer: Igen ez is megoldás, de az internetre nem alapoznék. Kellően fapadosan szeretném megoldani. Nagy százalkban se Wlan se GSM, és még néhol áram se lesz, max napelem.
Ahogy néztem a régebbi My passport Wireless-be cserélhető 1:1-be a hdd rendszer telepítés nélkül.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32496 üzenetére
Én vennék 20ezer körül egy régi akármilyen Surface "laptopot", azon már van annyi USB, hogy igaz cipelni kell hozzá a töltőjét, de két külső HDDre mehet a mentés és kész. Akkor majd egy hátizsákban egyszerre fogják ellopni az egészet
-
Allien
veterán
válasz
Speeedfire #32426 üzenetére
Nem szeretek reklámozni, me ugye nincs részesedésem belőle....
Kezdem a negatívval. 77mm W-TIANYA SUPER DMC VARIO ND NANO cuccost vettem, hazai beszerzés. Detto keresztet rajzolt kb a tekerés 2/3 részétől (visszavették, mikrosat thx).
Ami viszont jó, és itt jön a speciális része, hogy érdemes plusz UV+CPL kombót is rendelni, mert a tartója igazán egyedi megoldás. Ez a gyártó az URTH:
Urth 82 mm Variable Neutral Density ND2-400 (1-8.6 Stop) ND Filter
Urth 82 mm Variable Neutral Density ND64-1000 (6-10 Stop) ND Filter (Plus+)
Urth 82 mm UV Filter + Polarising Filter (CPL) Filter Kit (Plus+)
A Plus+ verzió a jobb minőség. A tartója meg tekerős, nem műanyag pattintós szar, fémből készült. Ok, 131euró a plus+, és ugye az uv+cpl 112 euró, de, euból jön, akár amazon, akár rá keresel, van saját web oldaluk is.
De, ha most igazán tutira akarsz menni, van egy alternatíva! A titok neve: Roleii! Most épp akciósak egyes szűrők!
F:X PRO VARIABLER FILTER ND8-512
F:X PRO RUNDFILTER - GRAUFILTER SET
Az első most akkcijósan CSAK NEKED! 29€, plusz 20€ asszem a szállítás!! Amúgy, vannak lap szűrő készletei is, de, az másutt se olcsó...
-
válasz
Speeedfire #32452 üzenetére
Igaz, alapból nem sok, csak nekem az!
Ugyanennyiért egy hasonló GODOX-ért már rohannék is!
Csak viccelek, tényleg nincs jobb ajánlat a Nanlite FS300-nál. Durva, hogy már 1 éve a piacon van, és az Amaran 200-on kívül senki nem lát lehetőséget ebben a kategóriában, pedig... Mondjuk érdekes, hogy 300 wattos abból a sorozatból sincs.
-
válasz
Speeedfire #32450 üzenetére
Stúdióban nekem a 150W nagyon halovány volt, és a 200-as se tetszett. A Nanlite FS-300 bejött őszintén szólva, de két dolog nem tetszik benne: az egyik, hogy nem godox (
), a másik meg az ára. FV200-at kellett volna venni az elején, amikor külföldről még 155-ből megvolt, aztán az egy jó kompromisszum lenne. MIndegy, úgyis hobbista vagyok, ennyi pénzt inkább másra költök!
Egyébként tényleg nem értem a GODOX-ot, egy bot egyszerű, 5600K-s // 300 wattos LED lámpával (épeszű áron) letarolnák a piacot.
-
válasz
Speeedfire #32448 üzenetére
Ja jó, ahhoz képest kábé minden jó ár!
Előrukkolhatna a GODOX valami Nanlite FS300 versenytárssal, mert az FV sorozat eléggé zsebbenyúlós, egyébként meg jó lenne xradio kompatibilis LED-et használni (néha).
-
válasz
Speeedfire #32446 üzenetére
Én VL110 helyett választottam most a TL30-at. Kezdetben nagy volt köztük az árdiffi, de most Mikrosat akciózza a TL30-at, és 32-ért úgy gondoltam, teszek vele egy próbát, épp az előbb nézegettem meg. Szerencse, hogy semmi komolyabbra nem akarom használni, mert arra gyenge lenne, de arra pont jó lesz, amire szánom: megvilágítani vele az objektív elég belógatott bizbaszokat. Erre eddig CTO fóliás / barndooros MS300-at használtam, és nem volt annyira kényelmes a dolog, ez egy fokkal gyorsabban összerakható, ha kell.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32444 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32440 üzenetére
Én most a különféle konvertereket kopasztom le, mindig más gép volt, megvettem Sonyra is mindenfélét, PanaOlyra, meg most Z-re, erre-arra. Nem kell. Panához megtartom az M42est, OM-et, de pld. az FDket teljesen kiszórom, Nikonos F-ről sem kell konvertálnom amit lehet megbánok, de valahol meg kell húzni a határt. Hétfőn sörözés közben is ezt dumáltuk, hogy 200ezres nagyságrendet csak ilyen adapterekre elszórtunk, mert jajj ilyen obit rakok fel meg lehet ez lesz, lehet az lesz. Elmúlt éveket meg simán végigcsavartam a kitobival és halszemmel, nem kellett semmi művészkedés
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #32440 üzenetére
Nekem nem kell mondanod.
Igyekszem tudatosan, és mindig a felmerülő igények, várható megbízások ismeretében vásárolni, de néha azért így is becsúszik valami, aminek nem szabadott volna.
Amúgy ha valaki csak kicsit is komolyan gondolja a videózást, akkor alap, hogy van neki egy jó VND-je, vagy egy ND sora. Ez kb. olyan, mintha nem lenne mikrofonod, de közben meg videózol orrba-szájba, hasznos hanggal is. Ismerek olyan helyi "videós erőt", aki évek óta nem képes venni egy ötezer forintos csipit, inkább mindig kölcsönkéri valakitől.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Freewell VND-t vegyél. Ár-érték arányban szerintem (és sokak szerint) a legjobb vétel. Igaz, hogy az erős JMF miatt ez is kb. 40 ezer pénz. De azt mondom, még annyit is megér. Én is a 2-5-ös változatot használom (ami inkább 1,5-5). A videós topikban párszor írtam már róla.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32430 üzenetére
Ez nem azzal van, de az is ilyen. Végül asszem 20-ért adtam el olyannak, aki ezzel tisztában volt és nem akarta a végét használni. Ezért írtam, hogy pár felsőbb árfekvésű variálhatót is láttam, de mind ilyen volt. Utána jön a pixelbabrálás, meg elhúzza-e a színét vagy sem és egyéb vergődések
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #32428 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
Jackalt ne, másik is elég egyszerű és ugye a két vége nem használható. Kb. ND50-200 közt működik. A minősége kicsit hitvitás is, nincs olyan amit nem kritizálnak meg.Aki szerint a Hoya pro vacak, az vegyen Rodenstockot.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #31028 üzenetére
Akkor nézek róla 2 videót és vagy lesz valami vagy más
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #31022 üzenetére
Mindenki csak a hajlakkig jutott. Csak én vettem fekete festék spray-t?
Hajlakk nem bántja az élességet? Meg a fókuszálást? Hogy néz ki 1:1-ben? -
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #31022 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #31020 üzenetére
Nem ez a téma megy most Fujis csoportban? Nekem vagy 10 UV szűrőm van félrerakva ilyesmi projektekre. Szóval "majd"
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30807 üzenetére
Elültetted a bogarat a fülembe. Most akarok Black Pro Mist-et én is.
Házi barkács módszert próbált már vki?
Van olyan jó? Veszek fekete spray-t ha arra járok és összekenem a Hoya Protector-okat.
Ha esetleg utána lemosnám, akkor a festéklemosó az árt vajon a lencsebevonatnak? -
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30872 üzenetére
Mondjuk a Raynoxra gondoltam, mert ugye azzal küzdök. Közgyűrű is akad, egyszer láttam de lehet még szánok rá valami időt. Hétvégén úgyis egy semmitmondó erdő közepén fogok lógni, viszek lámpák és keresek pár fűszálat.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30870 üzenetére
Milyen obi/gyutávval?
Somnyra meg akkor már a 25mm-es Laowa. Olcsóbb és nagyobb.
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #30866 üzenetére
+1
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30845 üzenetére
Sok helyen Őt is lehülyézték, de sebajja. Szerintem minden lényeges anyagát bezsákoltam. Megnéztem ingyen, majd vártam az akciót. Világításos nagy pdf külön kiadása viszont nekem nem sokat ér, azt ki lehet hagyni.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30838 üzenetére
Sonyval működne. Csillagjárásra meg ilyesmikre vagyok rábuzulva, vettem annó egy Canonos Tokina obit, hogy ha a vázat nem is tudom még, de Canon/Sony/Fujira jó lesz és van időm kitalálni. Közben anyagilag is változott a terve, megengedhettem még pluszban 1-2 dolgot, aztán Fuji jónak tűnt, csak egyelőre a B időt szarul kezeli, kisebbekben mobilos távkioldó sem tud 30 másodpercnél hosszabb zárat, ahogy T-ben sem tudsz többet betekerni. Total szívás volt exponálni akkor is, mikor bezártuk az autóba, de ott még időzítéssel ki bírtuk okoskodni. Fakk.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30836 üzenetére
Tech részét ne is emlegesd, megvettem a Fujit játszósnak, meg egy obit, erre kiderült, hogy pont arra amire kitaláltam egyelőre nem lesz jó. Most veszek rá 12mm-es Samyangot, mert tetszik és occsó, aztán lehet gyűjtök rá obikat és mivel már szívok a kihajtogatós kijelző hiányával, így tuti, hogy pár éven belül lesz belőle nagyobb váz. És akkor csak hobbizok, egy combosabb obim sincs és szerintem ebben a hónapban elment 7 számjegy mindenféle modernizálásra...
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30830 üzenetére
Ja, jogos, PLek most annyira kifutottak, hogy eszembe sem jutott, mert mikor kellett volna akkor nincs és valóban az OMD EVF-es vasnak mondtam az árát. Fujira van obi, de elég húzósak, ott nehéz kiigazodni mi merre és még Panára az alap kitobi 20ezer körül meglőhető, bvagy Olys verzió kicsit olcsóbban, hasonló tudás Fujira már 40-50ezer és ott a motoros zoom nekem nagyon nem adja.
ez is kitben 130ezer, hát jahh, jó pár éve ennyiért egy tele is járt mellé, az atomjó vétel volt.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30828 üzenetére
Csak a legkisebb Olys kit alulról veri a 300ezer pénzt. Elmúlt években néha túl jó akciói voltak, akkor azon pislogtam, hogy milyen jó cuccokat adnak 100-120ezer körül, most meg kicsit elszállt a ló és nem éppen a occsóbb gépeket igénylő kezdőket célozzák meg. Cserébe az ára miatt teret húdít az ár-értékben legszarabb fostaliga 2000D....
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30807 üzenetére
Még ND-ből is nagyítóval kell keresni ennél olcsóbbat, ami nem tint-el vagy degradálja a képet.
A cpu idő az nagyságrendekkel olcsóbb mondjuk. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30805 üzenetére
Kérlek.
Amúgy Tiffen-nek van Pro Mist szűrője. Nem is annyira elrugaszkodott árban úgy általában egy jó szűrőhöz képest. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30803 üzenetére
Jah, szoftverest.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30681 üzenetére
Figyelni kell az árát és Ebay/Ali vonalon párszor meglesni, akad néha olcsóbban. Teljes RGB, távirányítós, nyilván a világot nem váltja meg fényerőben.
-
válasz
Speeedfire #30670 üzenetére
Normális egérre vagy WACOM-ra pont elég lehet a 40k.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30678 üzenetére
Volt pár :-D
Ez a kard:
RGB mindenes:
Sima fóliával színezhető:
Meg van csak fehérsárga és egy kis vízálló kocka. Most tesztelgettem, a kard is majdnem 1 órát megy teljes fényerőn, a többi 1.5 órát simán, kicsit csökkent fényerővel 2 órát is. Makrózni meg terepre teljesen jó, végigvásároltam a sort :-D
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30676 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30674 üzenetére
LED fénykardom kb. 5ezer volt, kis pénz meg kisebb foci de azért haver valamit alakított vele:
-
Neck
veterán
válasz
Egy jó filter pont kijön belőle. CPL vagy ND.
-
Jahno
veterán
válasz
Mivel van négy állványom és 20asből amúgy sem sokat lehetne lőni, mert vagy drágább vagy Aliról érdemes lengyelektől, ezért fény jó lenne, főleg tartalékizzók a halogénjeimbe, ez talált pénz, pont elmehet rá. Bár éppen szívom a fogam, ebben a hónapban kicsit meglódult a fotós beszerzés, oszt előbb fizettem be 1ezrest a bankszámlámra, hogy tudjak kártyával fizetni :-D
Tippet meg hiába mondom, hogy végy egy marok Ulanzi és Vijim LEDes mókát, ha nem érted és pont nincs rá szükséged.
-
vihartigris
őstag
válasz
Vegyél pálinkát
Fényből sosem elég.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Speeedfire #30575 üzenetére
Köszi! Ezt megtaláltam, csak nem "okéztam" le.
Gratulálok az oldaladhoz. -
ZephX
senior tag
válasz
Speeedfire #30524 üzenetére
Igen ismerem. Én is ezt használom/tam. Csak mostanában kezd szarakodni kicsit. Valamiért szakad a kapcsolat, nem ismeri fel a telefont és pl. egyetemi coospace rendszeren rendszeresen összomlik.
Jahno: Mert egy olcsó capture carddal lehet jobb minőséget érhetnék el mint egy hasonló árú szar webkamerával.
-
válasz
Speeedfire #30524 üzenetére
Jaja, DroidCamX-et használom én is. Az ingyenes verzió is elég jó, a fizetős meg mindent tud, amit kellhet, és nem is drága.
-
kacsento1
senior tag
válasz
Speeedfire #30479 üzenetére
Én már feliratkoztam!
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #30469 üzenetére
Legközelebb szólj ha van stream, jövök én is.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30471 üzenetére
Fotós csoportokban körbenézve jó ég tudja. Fele alkalmatlan rá, meg eleve mire megtalálod és kiválogatod, hogy mire lenne szükséged milyen minőségben az meg nekünk áááá, aki kicsit haladó és tudja mit szeretne. Jön a sok vacak egyik meg a másik után. Csoportban éppen Wtamást húztam le kicsit, hamar meg is jelent eszet osztani :-D De hát ha gyenge és egyszerű, akkor ez van... Arról írtam pont ezt, hogy ott van egyszerűbben YTon ingyen, ráadásul angolul nem beszélő haver simán megtanulta belőle. Ráció van benne, csak néha komplex témakör.
-
válasz
Speeedfire #30471 üzenetére
Köszi a tippet, felvettem ezt is a listámra. Most már csak idő kellene...
Pont ezért is fizettem a WS-ért, mert akkor az a nap rá van szánva egészében. Biztos én vagyok kutya lusta, de így könnyebb magam rászánni, plusz nem hív fel senki, nem csenget senki, nem jön be a szobába az Asszony, stb.
-
válasz
Speeedfire #30469 üzenetére
Köszi, meglesem! február végén lesz egy retus workshop is, ha minden jól megy, ott is tanulok majd alapfogásokat a PS-en belül, aztán majd csak elindulok már (a lejtőn).
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
Speeedfire #30450 üzenetére
AD 400 nagyobb fényformálóban (120cm vagy felette) kültéren 1/8000-nél már kevés. A 600-is simán 1/1-en tud pörögni. Igaz ott ha valakinek van közösítője akkor 1200 Ws-al tud dolgozni.
-
kacsento1
senior tag
válasz
Speeedfire #30447 üzenetére
Huh... Ez nem s-budget kategória. Akkor gyűjtenem kell egy keveset.😁 Köszönöm!
-
kacsento1
senior tag
válasz
Speeedfire #30445 üzenetére
És nd szűrőből milyet használsz? Melyik márka ami már elfogadható minőséget nyújt, mégse kerül egy vagyonba?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Speeedfire #30392 üzenetére
végül megrendeltem a fomito-ról kollega javaslatára és kuponjával, revoluton 31758 ft lett a X1T-F+TT600 páros, előbbi cn raktáras, utóbbi eu raktárból.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Speeedfire #30374 üzenetére
X1T-F-et sehol nem találok, talán német amazonról érne ide belátható időben, vagy +2e ft-ért X2T-F van.
így 46 lenne a vakus oldal.
sz.: fomito-ról 33k lenne az X1T-F+TT600, azért barátibb.
-
válasz
Speeedfire #30387 üzenetére
Fomito.com. Rendeltem már innen sok mindent, ami GODOX, mindig eredetit és jó áron kaptam, biztonságosan becsomagolva, nem egész 3 hét alatt, UPS hozta. Amikor intéztem volna a TT350N gariját, még így megégve is foglalkozott volna vele az eladó, csak vissza kellett volna küldeni, ez anyagilag nem érte meg a hazai javításhoz képest. Cserébe megegyeztünk, hogy ad 20 százalékot a következő vásárlásból. Így vettem karácsony előtt az xprót, egy snootot meg még egy TT350N-t. Aztán most rászántam magam egy negyedik MS300-ra a napokban, ezt pedig a szokásos FMT070 kóddal rendeltem meg, ami 7 százalék kedvezmény a webshopos árból.
-
kacsento1
senior tag
válasz
Speeedfire #30383 üzenetére
MS300 van nekem is, nagyon ajánlott, ennyi pénzért nem tudok jobbat. Én imádom.
-
válasz
Speeedfire #30383 üzenetére
Ja, az jogos, ennyiből tényleg jobb, mint a Pro. Az MS300-at bátran ajánlom, nekem nagyon bevált. Kicsi, egyszerű, működik. TTL/HSS persze ennyi pénzért nincs. Karácsony előtt 2-őt vettem Mikrosattól 45e / darab áron, 2 év garival, de mostanában soha nincs, mert elkapkodják. Az első még novemberben a Fomitótól jött 35-ért, és most is van náluk, igaz, csak kínai raktárból, ingyen szállítással. FMT070 kóddal csak 110 dollár a 300 wattos verzió. Megrendeltem, átlag 17-18 napon belül eddig itt volt tőlük minden sértetlenül. Ennyiért ez BB.
-
válasz
Speeedfire #30377 üzenetére
Mi baj az Xpróval? Én most vettem egyet az eddigi X1T-N helyett, amivel technikailag nem volt semmi gondom, csak nem tudtam megszokni, hogy a kereket tekerve (számomra) fordítva gördül a lista, és fotózás közben mindig szívtam, mert más vakut állítottam vele, mint szerettem volna. Végül ez, és a modellfény kapcsolásának lehetősége terelt az Xpróra, és nem bántam meg (eddig).
Más. A TT350-t én is csak ajánlani tudom. Ha nem égeti el az ember őket, mint én (
), akkor nagyon jól használhatók, TT650-en edződött fotós kolléga is meglepődött, milyen szépen lehet vele deríteni. Beltérben lecseréltem őket 3 darab (és úton a negyedik) MS300-ra, de kültéren jó használatot tesznek majd, pláne S2 bracketbe fogatva.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30377 üzenetére
Blááá, addig baszakodtok itt a ki mit vegyen opciókon, hogy erősen keresgettem a 2.8/11-16os Tokinát, aztán hümmögök, hogy akad pár olcsó Nikonos 12-14, igaz "csak" F4es, de attól még nekem bőven jó lehet. És akkor mehet a matek, mert közben belefutottam egy 5DMII-be is, de fene sem akar új platformot, XXI. században tükröset és CD kártyát...
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30374 üzenetére
X1T-t nagyon nem bírtam megszokni, de lehet én vagyok a béna :-D Inkább szórakoztam legolcsóbb manuális kioldókkal, aztán vártam egy akciós XProra.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30260 üzenetére
Én ott sose jártam. Összekeversz vkivel.
Meg nem árt, ha beszéli az ország nyelvét az ember, ha már onnan vállalkozik. Nekem ez Anglia van legközelebb. -
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30241 üzenetére
Ez örök nagy problémás kérdéskör marad. Van jó pár zenész ismerős is, aki pld. azért nem taníthat, mert nincs papírja. De legalább csinálhatja... Evvan.
Fotózós haver erősen masszíroz, hogy nyomjuk és foglalkozzunk vele komolyabban, én azért nem látom ilyen egyszerűnek a dolgot.
Ő nekiment az OKJnak is, én meg nem mindig értem, legtöbb ismerős semmire nem használja a papírját, de már a fényképezésről is letettek. Eleve elején sem vették túl komolyan, csak tengtek-lengtek, szóval nem értem az egész koncepciót na, azon kívül, hogy bevásároltak egy csomó jó masinát.
Akad aki 1+ éve meg sem fogta a gépet, én meg pár hét alatt több expót belehajtok, mint más évek alatt. Legalább az expó menjen, ha már nem mindig sikerül jót alkotnom :-D Most beadtunk 4 pályázatra is mindenfélét, bár mivel maximum x. darab kép volt, utolsó pár az erős töltelék lett. Idén kitűzünk pár célt, megcsináljuk és beadjuk ahova csak lehet. El leszünk sz biztos és nem lesz occsó...
Mellette nem az én stílusom instán, Facén és mindenhol is nyomulni, hogy nyereményjáték, páros fotó, kilincselni mindenféle melókért. Most ismerősnek csináltunk autós meg egyéb fotót, arra nagyon rá van izgulva de én nem is nagyon értek hozzá, szerintem nem adta ki, mittomén, de júzereknek tetszik. Csak én ezt nem szeretem, mert piacon sok tré fotós szokott ezzel takarózni, hogy az ügyfélnek teccccik :-/ Valami lesz, csinálom a fotós összejövéseket amit csak lehet, tavasztól sztrít, éjszakai csillagjárós mókák, sör meg minden is. Többi nem számít.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #30241 üzenetére
Ennyi. Totál nonszensz az egész. Eddig is az volt, most meg aztán pláne.
Épp az elmúlt hetekben végzett két ismerősöm is (még megcsípték az egyik utolsó féléves képzést - de ez is valami 300k volt összesen). Elmondásuk és tapasztalataim szerint is az oktatás egy hulladék, semmi értelme. A múltkor már említettem, úgy jöttek ki, sikeres képesítéssel a kezükben, hogy utána nekem - full amatőrként - kellett elmagyaráznom nekik fotós alapfogalmakat, és akkor még a komponálásról, utómunkáról nem is beszéltem. Ráadásul a vizsgaelnök egy olyan fószer volt, akinek megnézve a képeit egész egyszerűen elhánytam magam a látványtól, és a honlapján is összehord minden baromságot. Majd pont az ilyenek mondják meg nekem, mikor és mitől leszek "fotós". Azt, persze.
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30205 üzenetére
Akkor is azt érzi, mikor le sem akarom képezni csak lóg a nyakamban a masina és már tiltakoznak az alujáróban meg mindenhol. Így meszsiről is benne érzem magam :-D Bár pozícionálni és gyalogost követni nehezebb, meg opciósan folyton beáll eléd valaki, de jó cucc az na. Ezekkel sosincs szerencsém, Déliben valami kukára méregettem fényt, erre tök más irányból jöttek hőbörögni, bláááááá.
Na jó, akad 7mm-es is:
Bár itt nem tudom pontosan, hogy a csávót akartam-e leképezni, vagy a fényforrást :-D
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30202 üzenetére
De jó Neked. Nekem mindig kell az összes gyutávis. Mióta rájöttem, hogy a 150-600as Sigma a legjobb sztrít obi, azóta főleg elég kettő, mert a másik gépen lévő 14-140el még átfedésben is van
-
Jahno
veterán
válasz
Speeedfire #30196 üzenetére
Naja, A-B közt dombra felmenni hátizsák, most sok városi mászkálás közben az összes hátizsákos ismerős emlegette, hogy kellene egy oldaltáska.
Egy haver vett ilyet, amit oldalra tud húzni és úgy kikapja a gépet:
Én meg szívok, mert kicsit kicsi az oldaltáskám. Ezt a fentit lehet megnézem, az sem baj ha van amit egymás fölé tudok tenni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Válltáska is úgy jó ha van asszisztens aki meg hoz minden mást, te meg csak azt a két obit tartod kéznél.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Lehet, hogy hosszútávon kényelmesebb a hátitáska, nekem viszont kell, hogy egyfolytában tudjak ki-be pakolni belőle, és az nem igazán megvalósítható azzal. Állandóan le kell venni, lefektetni, aztán úgy kinyitni. Ebbe meg csak belenyúlok, és kész.
Amúgy az egész Alta Access sorozatot a pántjuk segítségével egyszerűen át lehet alakítani hátizsáknak is, ha sokat cipelnéd a cuccot anélkül, hogy hozzá kéne nyúlni.
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #30105 üzenetére
Akkor sem szerencsés, hogy néhány képeden pont a szeménél, arcán van a hajtás, törés.
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #30103 üzenetére
A könyvben nem így fog kinézni.
Egy fotó egy oldalon legyen, ne nyúljon át a másik lapra. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30090 üzenetére
Hülyeséget kérdezek: miért zavar titeket a CA? A te képeden pl nekem nem is feltűnő ebben a méretben. Gyanítom a nyomtatási méret meg kisebb lenne, mint amit kiad a monitor 240 dpi-on erre a feltöltésre. A másodikon inkább jobban zavar, hogy az égbolt le lett húzva középtartományba. Az a fényhíd megérdemelne egy szép rolloff-ot.
Rolloff nélkül meg ezzel a sötét témával nekem az a szerencsétlen fényhíd is szürkének tűnik, pedig 90 IRE magasan van, ha jól látom. (Amúgy nekem eddig soha nem tetszett a kiégett terület lehúzása semmilyen grade-nél. 100 IRE alatt már szürkül. De ez egyéni szociális problémám.) -
kacsento1
senior tag
válasz
Speeedfire #30066 üzenetére
Én is ilyen boxot akartam venni, elég sokáig bent volt az alis kosaramban, de nagyon jókor jött Karl videója, és engem meggyőzött. Főleg egy kis stúdióban nem sok értelme van ilyet használni.
Timer, nincs mit.
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #30049 üzenetére
Felmerült az a kérdés, hogy mit szeretnék karácsonyra.
Ezért gondoltam egy könyvre. -
válasz
Speeedfire #30038 üzenetére
Úgy látom, akkor ezt nem csak én ettem meg. Gondolkodtam rajta azóta is, nézegettem a vakut, és szerintem itt az a fő gond, hogy 24 mm állásban már durván közel kerül a villanőcső a front lencséhez. Nem tudom, más típuson ez milyen, de ezek szerint GODOX-nál ez a divat. Márpedig, ha ráhajtod a fényterelőt, kapásból erre a távra áll be a rendszer. Azért erre a szituációra építhettek volna valami limitációt a vezérlésbe, persze nekem is lehetett volna több eszem. A jó hír, hogy ma 6 órán át sem sikerült felgyújtani a boxokat az ms300 trióval!
Teasüti: lehet, hogy félreértelek, de pont azt írtam, hogy tiszta, természetes hatású a képed, és ilyet nem tudok L4-ben összehozni. Van olyan csaj fotós ismerősöm, aki semmit nem állít kézzel, rádurrant egy presetet LR-ben, és tök jól néz ki, én meg vért pisálok, akkor sem érem el azt a hatást.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30038 üzenetére
Mik voltak a kommentek?
-
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #30033 üzenetére
Az fura, mert nekem A6100, A6300 és A7III esetében is mutatja:
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30031 üzenetére
Azt a profil böngészőben megtalálod (develop modul, jobb oldal a basic fül tetején ahol írja a képprofilt). Elvileg a Fuji filmszim-ek alapból benne vannak.
Vagy arra gondolsz, amit a gyári szoftver tud, h áthozza a HL +1, Shadow +1, Color, stb beállításokat a vázból?
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #30009 üzenetére
mert kuponkódos. Amikor fizetsz, akkor kell megadni. A kártyaszám felett van egy kis kék szöveg arra kell kattintani.
Többi PÜ-ben
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29991 üzenetére
Nekem x2 van most a Fuji-hoz és nagyon szeretem hogy egy mozdulattal rögzíthető a vakupapucshoz. Kezelése is elég egyszerű. Elötte X1 volt Sony-hoz. Az is használható volt. De az X2 rögzítési módja, és az egyszerűbb kezelhetösége megérte a felárat az X1-hez nekem. Az Xpro amiatt esett ki, hogy nincs rajta vakupapucs.... Mondjuk egyszer sem raktam se az x2 se az x1 tetejére vakut még, de legalább lehetne
-
válasz
Speeedfire #29982 üzenetére
2-2 izzót lehet ki-be kapcsolni, esetleg az izzó teljesítményével lehet még változtatni, ha 2 foglalatba kisebb, 2 foglalatba pedig nagyobb teljesítmény kerül, de persze nem úgy, mint egy ledes potméteres godox sl60-at, ez jóval macerásabb és amatőrebb. 20-30 ezer Ft-os kategóriában van jobb alternatíva amiben már minden benne van?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29977 üzenetére
Tud ennél élesebbet is? Épp az lenne a lényege.
Pattintsd bele az AD200-at! Modelfénnyel egyszerűbb az élet.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari