- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
philoxenia #35943 üzenetére
GX9nél gondolom elmérte a fényt is, ezt RAWból még kicsit ki lehet gépészkedni, amúgy jahh, záridő éppen majd nem mozdul be, rekeszen nyitni nem tudsz, marad az, hogy ha ide mérte a fényt, akkor emeled az ISO-t és húzod felfelé a korrekciót.
Itt egy letömörített telefonos, de az is egy iPhone 11 Pro. Enyém itt már semmit nem látott, amikor erőltettem akkor lettek szép lila zajos négyzetek. Este 10 után, aug végén:
-
Jahno
veterán
válasz
philoxenia #35924 üzenetére
GX9re templomban vaku kell, mert felruházhatod fényerős obikkal, az is kevés. De ez is kb. benne van a hozzászólásomban, nem teljesen erre való. És akkor jön a kaposvári templom, ahova ilyen foltosan süt be a nap és meg kell oldani:
Újabb vázak már Panánál is jobbak, mindig mondom példának, hogy családban ez-az amaz szembejön és jajj fotózzam le a gyerek jazzbalett fellépését, meg kézilabdás meccsről "kellene 1-2 jó kép", akkor azokat nem lehet megcsinálni. -
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #25495 üzenetére
Igen nagyjából erre akartam én is kilyukadni,az Heliososabb
ha van ilyen- a 81h-meg kicsit kevésbé karakteres,de optikailag meg jobb egy kicsit-kinek mi a fontosabb.
Én a Minolta 1,7-és a Yashica 1,7-közül azért maradtam a Yashica-nál mert abban több az élet,több a bokeh a szinek a háttérmosás-a Minolta bár bitang éles,de kicsit steril.
A jupiter9-is nyitva olyan kavarást csinál a háttérből,de pont ettől jó
Ettől függetlenül azért a 81h-nak ott az előnye hogy Nikonra van az átalakított obikban mindig van rizikó. -
Lassú Víz
addikt
válasz
philoxenia #25490 üzenetére
Ha full frame szenzort is kirajzoló objektívet tesz rá, akkor pont nem
-
DrojDtroll
veterán
válasz
philoxenia #25445 üzenetére
bemozdulás nincs, expozició bracketre gondolsz?
-
kovsol
titán
válasz
philoxenia #25449 üzenetére
És a MILC miért nem lóghat a nyakadban?
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
philoxenia #25362 üzenetére
Köszi, megnéztem egy DM-ben, de nekem még ez is túl fényes volt. A 220 fotónál is csillog az egész, pedig elvileg "matt". Én papír hatású/érdességű könyvet szeretnék.
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #25343 üzenetére
világítson de mivel?
-
Kal-El
senior tag
válasz
philoxenia #25331 üzenetére
Ha kicsit matekozunk, akkor a gép 2014-ben jelent meg (de nem tudni mikor vette meg), 2016-ban lett a cikk írva. Ez kb 2 év, tehát 700-800 nap telt el, vegyük a 700-at, azzal kerek szám jön ki. 2M100k kép elosztva 700-al az 3k kép/nap
Ez tényleg rettenetesen abszurd. Nem tudom hogy jött ki neki ez.
80hun:
Köszi! Csak most ismerkedek a témával. Nekem még minden új. -
Kal-El
senior tag
válasz
philoxenia #25329 üzenetére
Fogalmam sincs. Itt a cikk, ha érdekel.
De ha ezek a MILC-ek tényleg ennyire jól bírják, az sem elhanyagolandó tényező.
Én G7-et akarok venni, az is tükör nélküli. -
mircike1
tag
válasz
philoxenia #25271 üzenetére
Neked is köszönöm.
-
mircike1
tag
válasz
philoxenia #25261 üzenetére
Nem. A fényképezőgép alján van egy pici nyílás. Oda tudok gondolom bedugni egy kábelt, nem?
Vagy mennyire hülyék a kérdéseim 1-től 10-ig skálán? -
mircike1
tag
válasz
philoxenia #25258 üzenetére
Neked is köszi!
Kérdés:
Ennek van olyan része, amit a fényképezőgépbe dughatok be? (Köszönjük szépen Sárvár, sárvári termálkristály a baromi értelmes kérdést.) -
blaca83
őstag
válasz
philoxenia #25247 üzenetére
Köszi, hogy írtál és próbáltál segíteni!
Nem jártuk még sikerrel, ha esetleg látsz ilyen dolgokat akkor küldd át majd priviben.Köszönöm
-
DrojDtroll
veterán
válasz
philoxenia #25242 üzenetére
hogy én ezt hogy nem találtam meg?
köszi a linket
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #25214 üzenetére
De igen.
-
válasz
philoxenia #25214 üzenetére
Hm... én a crop alatt a kisebb szenzorméretet értem, de lehet igazad van. Kiderül ha válaszol
-
törölt tag
válasz
philoxenia #25140 üzenetére
Köszi, nekem is GIMP van, remélem, tényleg jobb ez!
-
válasz
philoxenia #25144 üzenetére
Mondjuk amit akartam, azt gyorsan meg lehet csinálni, szóval akár jó is lehet.
-
válasz
philoxenia #25142 üzenetére
Gimp-ben percek alatt meg tudtam csinálni, amit akartam, de megnézem ezt is, hogy lássak más szemléletet.
Az a bajom, mint a PhotoShop-pal, hogy egyszerűen nem értem ezt a layer-filozófiát. Igaz, a rendszám kitakaráshoz nem is kell, de valamire csak való!
-
válasz
philoxenia #25140 üzenetére
Köszi szépen!
Egyelőre megpróbálok barátkozni a Gimp-pel, aztán ha nem megy, akkor megnézem ezt is. Csak nem akarok minden feladatra külön programot használni. IrfanView kár, hogy nem tudja ezt...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
philoxenia #25103 üzenetére
Nem, utána gutaütést kapok, mikor szétesik az optika és többé nem tudom összerakni és kényszerzubbonyban visznek a "szállodába"...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
philoxenia #25097 üzenetére
Köszi, csak annyiba kerülnek, mint a komplett gép...
-
jozsi252
veterán
válasz
philoxenia #25045 üzenetére
Azok meg túl nagyok. Találtam egy jót a Fotoplus-nál ami jó lenne meg nem is drága, viszont 310mm-t ír magasságra. Nem tudom hogy ez belső vagy külső. Lehet majd ha arra járok akkor beugrok megnézni, mert így nem merem megrendelni.
Próbálok keresgélni hátha van a JJC-nek egy fokkal nagyobb tokja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #25003 üzenetére
Az oké, de egyelőre elég lesz nekem a 2 fix, meg a 14-42. Idővel majd lehet, hogy veszek egy 12-40 pro-t. De előbb egy gépcserén agyalok tavasszal 120 max 150k-ig. De még nagyon bizonytalan vagyok.
Balinov: Ahhoz képest persze, hogy jó ár. -
Balinov
titán
válasz
philoxenia #25001 üzenetére
Kocsi műszaki elviszi azt amit erre tudnék szánni... Szabi, amazon 7-800eur körül van, ahoz képest... Lehet kiarulom a 12-50et meg az s30/2.8at
-
Balinov
titán
válasz
philoxenia #24999 üzenetére
? Mi köze a futárnak?
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24930 üzenetére
Szatyor kő?
Van egy sima hama kihúzható állványom, de túlzásnak éreztem.5.6, max 8-as rekeszen szoktam használni ezt a 40-150-et.
-
szbalogh
addikt
válasz
philoxenia #24887 üzenetére
Köszönöm!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
philoxenia #24871 üzenetére
Akkor bocsi, nem láttam a #24866 utáni hozzászólásokat
-
törölt tag
válasz
philoxenia #24836 üzenetére
Tökéletes, 75MB-ból csinált 10MB-ot, úgy, hogy FullHD-n nem nagyon látszik a különbség
Köszi a gyors választ! -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
philoxenia #24796 üzenetére
Olympusra találtam, de Panára szerintem nincs. Router miért érdekes? Közvetlenül a gépre csatlakozol.
-
válasz
philoxenia #24792 üzenetére
Rád mindig lehet számítani
(#24793) copass
Közben kaptam válaszrt, Fuji Remote App és telefonról tudom kezelni a gépet
-
Nameste
tag
válasz
philoxenia #24781 üzenetére
Én nem látom, hogy bárhol is jobb lenne a mobil.
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #24756 üzenetére
még mindíg elmehet dolgozni egy ilyen végzettséggel fotó studióba, boltokba,stb. ott megszerzi a kellő gyakorlatot és a felszerelést.
-
updog
őstag
válasz
philoxenia #24756 üzenetére
Nyilván
Az eredeti kérdező nem tette hozzá hogy mi a célja az OKJ-val, csak az volt a kérdés hogy megéri-e, a válasz pedig mint mindig - attól függ
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #24751 üzenetére
fotósok 90%-a feketén csinálja, ezért tudnak alá menni az áraknak....a nav meg minden bejelentést kivizsgál amiben az van hogy nemadszámlát....csinálnak próbavásárlást, és ez nem vicc. megy egy fiatal pár eljegyzési fotózást akar és előleget akarnak adni, a végén meg jön hogy papperplíz.
befektetés, hosszútávon megtérül. -
updog
őstag
válasz
philoxenia #24751 üzenetére
Én is épp csinálom az OKJ-t. Az a helyzet, hogy (legalábbis ahogy én látom a saját csoportban, ilyen csoportból csak ebben a suliban van ~10): a "tanulók" mondjuk 60%-a már egy ideje fotósként dolgozik, és ezeknek a ~25-30%-a konkrétan már a fotózásból él, és/vagy ismert fotós, viszont kell nekik a papír, mert (dícsérendő módon) szeretnék 100% tisztán csinálni a dolgot.
Elhanyagolható az aki ténylegesen 0-ról tanulni jött a fotózást, de ilyen is van. Nekik amúgy nem ajánlanám az OKJ-t, mert rengeteg a központi követelményrendszer miatti sallang és a töltelék elmélet, a gyakorlat rovására.
Szóval aki eljön az OKJ-ra, nagyobbrészt már tudja, hogy ezzel pénzt fog keresni, és azért lássuk be hogy valóban akár 2-3 zsírosabb munkával vissza is jön egy ilyen tanfolyam költsége (a céges és egyéb elszámolásokat nem is tekintve).
-
törölt tag
válasz
philoxenia #24722 üzenetére
A RawTherapee rengeteg géptípus raw fájljait kezeli, de sokszor elég gyengén. Nálam például elég jó színeket adott, de amikor elkezdtem a csúszkákat húzni...
-
törölt tag
válasz
philoxenia #24718 üzenetére
Lassú, körülményes, ilyen szempontból nekem sem tetszett, de legalább van.
És jobban bánik a Pana nyers fájlokkal, mint a Lightroom.
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #24711 üzenetére
gép nélkül? még géppel is pénznyelő...
-
Tamás 30
csendes tag
válasz
philoxenia #24708 üzenetére
Természetesen 40ért Én sem úgy gondoltam hogy egy nagyon jó gépet fogok kapni!
Viszont ha tetszik az unokaöcsémnek és azt látom, hogy tanulja és akarja (sajna ez a mai fiatalság nem erre van programozva) akkor természetesen kap majd egy komolyabb gépet amire nem fogok sajnálni 200ezret.
Amíg viszont nem látom azt, hogy érdekli és nem csak kattingat mint Én a telommal addig nem rakok bele több pénzt.Válaszotokat és a segítségeteket nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Sajna ritka az ilyen fórum akik tényleg segítőkészek és nem oltogatják le a kevésbé vagy egyáltalán nem értőket.UI: Aki esetleg találna 40kp-ért valamit nyugodtan írjon rám üzibe. (természetesen egy jó sörre a vendégem lesz).
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24699 üzenetére
A K10D-is jó vétel nem lebeszélni akarom róla-az 1100D-nem én linkeltem csak azt mondtam annyiért jó lehet,de most hogy megnéztem jobban valóban elég viseltes-de mivel drága is neki így már mindegy is
A PL1-et azért linkeltem mert ennyiért jó vétel,nekem is volt el lehet fotózgatni vele,majdnem a kit obi áráért -
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24694 üzenetére
Nem a dslr ellen írtam hanem 40000ft alatti lehetőségnek
EVF-egy darab sincs rajta
viszont olcsó
Az 1100D ha belefér jó vétel lenne tanulni. -
copass
veterán
válasz
philoxenia #24684 üzenetére
jah igen, nem árt ha gyártói cucc. az a legpontosabb.
-
ivcsi86
tag
válasz
philoxenia #24629 üzenetére
igen, csak kérdés mennyit kérnének el, nem biztos, hogy arányaiban megérné. Bíztam benne hogy van valami ötletetek.
-
ivcsi86
tag
válasz
philoxenia #24625 üzenetére
Csak az utóbbi 2 hétben csinálja, előtte nem volt ilyen gond. Ingatlanfotózáshoz használom, tökéletesen működött, egész elfogadható a gyújtótávolsága, így nem voltak olyan szűkösek a terek a fotón.
Az objektív rendesen kijön a helyéről és zoomnál is szépen kimozog.
Eddig nem volt vele gond, szép vakus képeket készített, nem hiszem , hogy az nem világítja meg a teret, ahhoz túl éles a határ a sötét folt és a megvilágított tér közt. -
torzo
őstag
válasz
philoxenia #24599 üzenetére
Bár nem fotóskesztyűnek kikiáltott, mégis tökéletes. Tűzoltó utca, körúttól néhány méter bal oldalon, alagsori üzlet.
@padi68: menjetek el, elég bőséges a választék! Természetesen bőven van olyan is, amelyik touchpad-ra alkalmas.
-
padi68
senior tag
válasz
philoxenia #24599 üzenetére
kösz!
pont ezt néztük de kifutott termék.....
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24586 üzenetére
Tény, hogy az a pana sokkal jobb árban van.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24584 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24581 üzenetére
Persze, egy gombnyomás és már csinálják is amit kell. Eladnak részvényeket, fejlesztenek, amit csak akarsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #24555 üzenetére
Sugárzik róla, hogy ott járt.
-
Matska
senior tag
válasz
philoxenia #24535 üzenetére
Ez kevés sajnos, nem ad teljes értékű eredményt.
A nyáron csináltam egy halom panorámát a tejútról mindenféle helyszínen, pont azért, hogy télen legyen mivel szöszölniViszont a Samyang 21mm F1.4 olyan peremsötétedést produkál nyitott rekesznél, hogy leesik az állam, erre próbálok megoldást találni.
Ezért is csináltam viszonylag sűrűre a panorámákat, hogyha a képszéleket le kellene csapni, akkor is maradjon hely. -
rajmi97
csendes tag
válasz
philoxenia #24475 üzenetére
Ezeket már olvastam, köszi
Itt inkább a kérdés első felén lenne a hangsúly -
törölt tag
válasz
philoxenia #24467 üzenetére
Nem, sima poszter vagy fotópapír kéne. A pontos méret a lényeg. Maguk a képek iPhone 7 Plus-al készültek horizontálisan.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #24462 üzenetére
Köszi, de sajnos itt sem tudják vállalni ezeket a méreteket. Nem értem miért. Pixelekről meg papírméretekről írnak és hogy ilyet nem lehet csinálni pontosan. Csak nem értem miért árulnak ilyen méretű képkereteket akkor.
-
korcsillio
addikt
válasz
philoxenia #24463 üzenetére
Szemüveg nélkül fotózok(egyik szemem jó).Ott a baj akkr hogy portéval próbálkoztam...Szerkesztésben sem vagyok nagy ász.Köszönöm a segítséget!
Amit te szerkesztettél,jóval jobb! -
korcsillio
addikt
válasz
philoxenia #24456 üzenetére
-
GoTReX
őstag
válasz
philoxenia #24391 üzenetére
Szia
Köszönöm a választ, ki fogom próbálni.A másik kérdésem az lenne hogy pl elemek ,amiket felhasználok képeknél lehetnek simán Google képek közül, vagy van olyan hely ahol ingyen /jogilag tisztán használhatok fel elemeket. Pl eper vagy pl alma kép. Gondolom van ilyen free adatbázis. Remélem nem gond ,hogy ezekkel a kezdő kérdésekkel fordulok hozzátok, de érdekel és szívesen foglalkozok ilyesmivel a magam örömére, de nagyon kezdő vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
-
nfsu17
veterán
válasz
philoxenia #24368 üzenetére
Persze. Este már töltöm is. Csak kipróbálni tettem bele, de meg se nyekkent. Köszi. Majd megírom hogy sikerült.
-
nfsu17
veterán
válasz
philoxenia #24366 üzenetére
Nem, mert még nem voltam otthon.
Csak azt hittem legalább pár százalék lesz benne. -
nfsu17
veterán
válasz
philoxenia #24364 üzenetére
Nem, csomagban volt, csak akksit vettem.
copass
Persze, végül is lehet nincs baja, csak hideg volt.
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #24320 üzenetére
Jogos, valóban.
Mondjuk annak elég korlátozott, pl. pont mikrofonbemenet nincs rajta, tényleg kb. csak hanglemez- és magnókazetta digitalizálásra jó.
Az összefüggés nélkül benyomott Amazonos cuccnak amúgy mi a jelentősége?
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #24318 üzenetére
Passzolom, hogy milyen lehet egy telefon ADC-je, nem csináltam még telefonnal hangfelvételt. (Külső USB-s hangkártyával igen, természetesen nem profi szinten.)
A linkelt Stratos cucc is "csak" DAC.
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #24316 üzenetére
Egy hangkártyában van DAC és ADC is.
Ami "csak" DAC (mint a linkelt Fiio), felvételre nem lesz képes.
(Nem írtam, de az ADC meg ugye Analog to Digital Converter, tehát ami "analóg" jelből (hangból) csinál digitálisat.)
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #24311 üzenetére
A DAC-nak mi köze van a hangfelvételhez? (DAC -> Digital to Analog Converter, pont a digitális jelet alakítja át "analóggá", hanggá, mint pl. lejátszásnál.)
Az ADC-nak már inkább, de arról általában kevesebb infó van telefonok esetében, mint a DAC-ról.
(A linkelt Fiio kütyü pont felvételhez semmilyen módon nem lesz jó.)
-
mufi
senior tag
válasz
philoxenia #24313 üzenetére
Frutyúbra, simán csak hallgatni az ismerősöknek...nem professionális dolgokra. Kamerája jobb a P9-nek mint az S6-nak, de mindenképpen gondoltam egy +mikrofont, az azért sokat dobna a hangon...
-
mufi
senior tag
válasz
philoxenia #24311 üzenetére
Samsung Galaxy S6 vagy esetleg P9 dualsim telefon...attól függ melyik lesz kéznél.
-
scarabaeus
őstag
válasz
philoxenia #24285 üzenetére
Én meg arra gondoltam, hogy lehet, hogy csak simán a modellezést szeretné gyorsítani azzal, hogy háttérbe rakva az eredetit, átpontozgatná, így ő maga készít erre a célra képet.
Szerk.
Bár akkor valóban nem lenne olyan mondat, hogy "gondolom az érmével lehetne korrigálni, hisz az ismert méretű és formájú" -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24274 üzenetére
Hát az szopacs.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24271 üzenetére
Félreérted. Ez rendes prém, csak Neo-ból van.
-
válasz
philoxenia #24271 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24251 üzenetére
Hát, azt csak az idő tudja megmondani. De első blikkre egész jónak tűnik.
Balinov: Neked mi fér bele a 160W-be, vagy mi miatt lett szűkös? Hosszú ideig szerintem nagyon nem fogok már semmit se venni a jelenlegi szetthez. Egyedül egy fix oly 45 1.8, ami még érdekelhet idővel. -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24246 üzenetére
Inkább tripod, víz ilyenekre gondolnék pluszba. Vagy amit vettem állvány, derítőlap. Bár ezek már nagyobbak.
Lassú Víz: Ez nagyon tetszik, de nagyon max 10k-t adnék ki a kezemből erre a célra.
Lehet, hogy akkor marad a mostani felállás. A kis táska + hátitáska. -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24244 üzenetére
Ebben van már hely bőven. Árban kicsit sok, de hátha találok majd olcsóbban.
-
bigsee
addikt
válasz
philoxenia #24230 üzenetére
Köszi, közben "sikerült" éles képeket is csinálnom
. *Ropi*: igen, gondoltam, obi-nként is változhat.
-
válasz
philoxenia #24215 üzenetére
köszi, meglesem.
voriae aha... na majdnem van ilyenem otthon a kertbe
-
válasz
philoxenia #24213 üzenetére
"Világítsd meg a hátteret"
Hm... veszek egy napot a mikroszatnál -
válasz
philoxenia #24211 üzenetére
nyilván
De nem tetszik az eredmény, nagyon bele olvad a háttérbe az autó. -
Byk01
őstag
válasz
philoxenia #24188 üzenetére
Meg arra nem 6, hanem 8 van írva
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24188 üzenetére
Opsz tényleg
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24147 üzenetére
Ezt fogom megkérdezni mivel nem helyben dolgozzák ki szerintem azért van választék
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24145 üzenetére
Szerintem papírként nincs ilyen-ezt találtam-[link]
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24143 üzenetére
Ezt én sem tudom rákérdezek elég jól ismerem a helyi fotószalonosokat.
Meg rákérdezek lehet e válogatni. -
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #24141 üzenetére
A Fuji-nak is jobb a matt csak nem lehet minden mérethez kérni
-
válasz
philoxenia #24136 üzenetére
Köszi philo és mik!
A fotókönyvet különböző okok miatt nem preferáljuk, se ismerjük és alapvetően egy nagyon jó dolognak találjuk. Egy helyi fotósboltban csináltattunk valakinek ajándékba. Jó minőségű anyag, Németországban nyomtatták a boltosok állítása szerint és a cewe programjával kellett megtervezni, szóval valószínűleg tényleg tőlük jött.
Számunkra a fénykép előnyei, hogy könnyebb velük bánni, lehet variálni a sorrendet, akár oda lehet adni bárkinek ajándékba, vagy csak feliratozni, esetleg képeslapnak felhasználni, van is egy fotóm amiről valaki kért egy másolatot, ezért is lenne jó az előhívás. De köszi az ötletetNem tudtam, hogy otthon is van cewe, köszi a tippet. Ők jobb minőségben dolgoznak mint a laborok a fuji előhívós géppel?
-
Matska
senior tag
válasz
philoxenia #24076 üzenetére
Mi a különbség a cine és az alap változat között?
-
scarabaeus
őstag
válasz
philoxenia #24074 üzenetére
Pár éve a 80-as vonalon egy ideig nem ment a vonatforgalom, mert egy billenőplatós egy átjáróban, felemelt platóval, akkurátusan, mindkét vágány fölötti felsővezetéket leszaggatta. De ezek korlátozottan használhatók ilyesmire, a durungáramos vezetékeket nem érik el.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
philoxenia #24062 üzenetére
Persze ha nincs meg rendesen a fátyol mögötti tartalom akkor egyik sharpolás se fog segíteni. Szenzor függő is, nálam ez a kettő bevált, de csak akkor ha jól exponált a kép. Viszont a tuti az valóban a szűrő.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
philoxenia #24058 üzenetére
Ha élesebb képet akarsz akkor javaslom a NIK RAW Sharpenerjét, ez mellé még ps-ben lehet tolni rá egy "Filter-Other-High Pass..." filtert, kb 2px-re állítsd és a réteget pedig tedd overlay-re. Egyik legegyszerűbb és legjobb élesítési módszer. Viszont ilyenkor maszkold az eget, mert felesleges zajt termel rá. Csak oda alkalmazd ahova kell.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24006 üzenetére
Nem is írtam ezt. Egyedül azt írtam, hogy nem szeretnék egyelőre fix obikat. Egyrészt drágák, másrészt hobbi (van még jópár amire locsolom a pénzt), illetve kellene legalább 2db szerintem belőle. Valami 30/50-es.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #23968 üzenetére
Ennyire nem fogok/akarok belemászni a dolog. Meg nem is fogom mindig magamnál hordani a képet. Viszont el akarok adni valamit, kirándulás stb jól jönne, ha rendes képeket csinálni. De egyelőre ez hiú ábrándnak látszik és egy iphone szebb képeket lő.
jjeahh: A beállításokat értem, meg probálkozok is. De, hogy semmilyen módban nem tudok egy rendes képet lőni az már kezd kicsit fusztrálni. Vagy valami szar a géppel, vagy tényleg ennyire béna vagyok és nem nekem való ez. Most is lőttem párat, de egy kaputelefon jobbakat csinál... -
MrChris
nagyúr
válasz
philoxenia #23941 üzenetére
Jaja, a tavalyt rendszeresen, meg a fejezetet ly-al. Nemtom mia a f..ért.
-
r.levente75
addikt
válasz
philoxenia #23941 üzenetére
Néha én is mellé nyúlok.
-
Jhonny06
veterán
válasz
philoxenia #23842 üzenetére
Sajnos ez az egy van jelenleg.
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #23824 üzenetére
Ha minden is, akkor van még rajta kívül más is.
(#23818) Rapid136: A "Király beszédé"-t szerintem az nyomatékosította és tette szuggesztívvé, hogy konzekvensen a harmadolóra volt komponálva végig. A "Whiplash"-t meg J.K. Simmons játéka vitte - egyszerűen zseniális.
-
Balinov
titán
válasz
philoxenia #23824 üzenetére
Minden esetre ha tényleg te voltál, egy hatalmas köszönöm szépen!
-
Fandango
veterán
válasz
philoxenia #23822 üzenetére
A fotós off az minden, csak nem az aminek te szántad.
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #23817 üzenetére
Asszem a mai generációknak az Eszkimó asszony meg a Kutya éji dala gyakorlatilag értelmét vesztette a kor ismerete hiányában. Na jó azért sokminden örökérvényű dolog van bennük ami mindig aktuális lesz :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest