- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Bakker, az orromban van az izzó CRT monitorom "illata" az ezekkel a játékokkal végigtolt éjszakák után, mellette pedig szinte kicsusszant 1-2 könnycsepp a 25 évvel ezelőtti fiatalságom felidézése miatt, nagyon köszönöm az írást
-
Én az árlistán lepődtem meg. Akkoriban azok az árak vagyonok voltak.
1999-hez képest 40x lett a fizum (bruttóban). Az árak ennyit nem nőttek.Persze a játékokat is jó volt felidézni.
-
rep3at
őstag
Részletes és hangulatos cikk volt. Fiatalkoromban általános iskolásként még mi is a DOS-korszakban csatlakoztunk az informatikához. Érdemei elismerése mellett azért örülök hogy már nem tartunk ott ilyen téren.
-
arn
félisten
Azt speciel nem neztem, de nalam is ilyen +-20%on belul volt a szoras, meg tudod nezni a tablamban - tombraider passz. Nem csak a cache miatt gyorsabb az intel, az alu reszet is atterveztek.
Az elejen dx4 rohadt draga volt, de amikor kijott az amd 95ben feleztek az arat, 95 nyaran nekem is intelem volt. Kesobb probaltam az amd dx4 120at, es az ibm 5x86ot, de minimalis kulonbsegek voltak, nem erte meg valtani, onnan mar 96 vegen 6x86ra valtottam. Igy eltem en meg a korszakot. A meno emberek mar 95ben is pentiummal nyomtak.
-
De jó volt ezt most olvasni, köszönöm! Pont ebben az időszakban lett otthon számítógépünk, még ismerős rakta össze. Játszottam szinte az összes cikkedben szereplő játékkal.
Első teljesen saját építésű gépem 2001-ben készült el, arról az időszakról is írhatnál.
-
Pikari
addikt
Lehet, érdemes lenne a korai 3d gyorsított játékokról is egy ilyen cikk, 2000 után sajnos átment az ipar sokáig ilyen wasd röpködésbe, ahol az volt a termék lényege, hogy 3D, de még mielőtt ez megtörtént volna, hatalmas címek jöttek: final fantasy 7, 8, nightmare creatures, croc, formula1, f1 racing simulation, frogger, darkstone, deathtrap dungeon, crusaders of might and magic, ms combat simulation, collin mcare rally csak hogy párat említsek. jó ki win98as gamek, g200-ast melléjük dobva mennek is szépen.
-
Teljesen 3D az egész. A játékot egy tech demonstráció előzte meg, ami két monstert forgatott realtime. De minden más, a fegyverek is 3D-sek mint a Quake-ben.
arn:
A Cx5x86 - 486 viszonyításom a klasszikus 486DX modellekre vonatkozik.
Az Intel DX4 100-ast is egy különleges processzornak tartom, gyorsabb és nagyobb a cache benne mint az előző Intel 486-okban. Csak az meg főleg megfizethetetlen volt.
Majd nézd meg a Tomb Raidert is ezekkel. Nem saját teszt, de a neten amit találtam ott abban volt a legnagyobb előnye a Cyrix 5x86 -as procinak. 120 MHz-en, már a 160 Mhz-es AMD 5x86-ot ostromolta.
Egyebekben én is úgy látom hogy pár % az átlag.
Összességében az AMD procija egyértelműen jobb vétel volt, de az később érkezett. Plusz az írásban próbálom a tények mellett a korabeli érzéseket is közvetíteni. Itt van előttem, ahogy állok a pódiumnál, még az AMD procik sehol nem voltak, és csodálattal nézem a vitrinben kirakott, zöld hűtésű Cyrix 5x86 procik első példányait, amik akkor még szuper prociknak minősültek -
negro
őstag
Na igen
Az Insane es Screamer 4x4 elofutara.
Remek iras. Nagyon jo kis evek voltak ezek. Persze a `90-es evek egeszeben az volt. `97... P 166MMX korszakom es Voodoo Rush. Red Alert ami az elso eredeti jatekom volt es mekkora ugras volt 640x480-ban a CnC elso resze utan ami persze tort verzioban volt meg csak. Azok az atvezeto videok es zenek...
Szomszeddal soros porton 1v1. Muvhazban LAN partik... De volt itt par jatek amirol meg is feledkeztem megvolt, pl a Moto Racer. Autobuzeria mar akkor ki alakult boven. Nem is emlekszem jatszottam mas motoros jatekkal azon tul. Amugy erdekes amig nalam a Duke3D, Blood is nagyot ment addig a Redneck Rampage nekem valalhatatlan volt. 1-2 orat ha beleraktam. Illetve a LBA-rol jut eszembe nem ugy volt keszul 3. resz? Bar felnott fejjel nem tudom le tudna-e kotni. Gyerekkent imadtam az elso es masodik reszt is.
-
-
Tim82
félisten
A Chasm: The Rift-nél nem az volt, hogy maguk a pályák teljesen 3D-k, az ellenfelek azonban sprite-ok? Annak idején a PC Guru-ban mintha ezt írták volna róla.
-
Köszönöm!
Darthsun
Őszintén szólva, hasonló megfontolásból írtam össze ezeket, mint egyféle kézikönyv egy-egy retro gépemhez
arn
Igen, általában szinte ugyanaz. A késői programokban, mint a Tomb Raider-ben figyelhető meg számottevő javulás - mondjuk azoknál meg már mind1 volt.
buherton
Nem is tudom hogyan felejthettem ki. Emlékszem hatalmas élmény volt annak idején. Furcsa, hogy a következő években sokáig nem láttunk hasonlót. Ahogy a Wikin írta valaki, tényleg a modern kori BeamNG.drive amiben hasonlóan lehet őrültködni a valós fizikának köszönhetően.
-
buherton
őstag
Esetleg meg lehetne említeni a Terep 2-t?
Az Imperium Galactica-nak open source verziója Open-IG név alatt. A srác szuper jól összerakta és így Mac-en is könnyedén játszható
.
-
arn
félisten
Jo iras - sajnos a cyrix 5x86 clock2clock lepkefingnyival gyorsabb csak a gyakorlatban, mint az intel dx4. Pontosabban vhol gyorsabb, vhol meg lassabb. A ppro mar 95ben is 200mhzen ment, a sima pentium 200 jott 96ban, gondolom volt nemi szandek benne. A gp2 6x86on talan jobban ment, mint pentiumon - 96os flagen, en meg dx4en nyomtam, nehany embernek mar volt - elkepeszto volt mennyivel jobban ment, 486on slideshow volt csak.
-
Remek írás, köszi ! Beteszem a kedvencek közé a linket, mert sok olyan game van említve, melyeket még tesztelni akarok, de nem mindíg ugranak be a címek. Némelyiket végigtoltam többször is, némelyiket meg csak kipróbáltam. Párat már teszteltem madness gépen, a kimaradtakat is beveszem majd.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Előző írásomban a kiegészítésekkel csúcsra járatott DOS-ról írtam. Ebben a bejegyzésben folytatom a korszak bemutatását...
- Raspberry Pi
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest