- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Attól is függ, hogy mire használod a képeket. Templombelsőben a telefon volt a legjobb bizonyos méretig. Ha azt a szoftvert rá lehetne tenni a GX9-emre, ami a Mate20X5G-n van... Persze nyilván kéne mellé a proci meg a 8 giga memória is... Ugye az obi a szenzor gyengébb, viszont a kezelése sokkal könnyebb a telefonnak. A GX9 menüjében még mindig eltévedek 4 év után is. Persze, van, hogy hónapokig nincs a kezemben.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Fotonhámozó #25525 üzenetére
Azért a máját majd vizsgáltasd meg az obiknak...
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DrojDtroll #25456 üzenetére
Természetesen a klasszikus exposorozatra gondoltam.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából teljesen más fotózni egy komoly géppel, nekem a telefonnal van ilyen gondom inkább.
A P9-el alig csináltam képeket. Most a P20Pro talán javít ezen, de meg kell tanulnom kihasználni a képességeit és azt, hogy mindig nálam van. A kis Panát is hordom, de ha nem vagyok fotózásra hangolva, elmegyek a lehetőségek mellett. Ha lóg a nyakamban a DSLR, akkor fél szemmel azon keresztül nézem a világot. A MILC a táskában nem lenne ilyen... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DrojDtroll #25444 üzenetére
A bemozdulás miatt szerintem igen.Esetleg bracketing?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem a tükrös, a kitobival, napellenzővel lefelé van mindig a táskában. Ha másik obi van rajta, akkor azzal. Tíz éve.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Kal-El #25330 üzenetére
Csak gondolj bele, hogy hány képet kell naponta csinálni és ezek hol férnek el? Amúgy mi a ... csinálsz kétmillió képpel?
Pláne olyannal, mint ami a cikkben van? Értelmetlen. Tíz év alatt 25k expo van a tükrösömben. Ezt is elég volt válogatni javítgatni stb. Nyolcvanszor annyi képpel mit lehet kezdeni...?
Egyáltalán mennyi idő alatt nézel meg kétmillió képet? Legyen öt másodperced egyre. Az tízmillió másodperc...
Több mint 2700 óra, napi nyolc órával számolva majdnem egy év. Valami nem kerek... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mircike1 #25262 üzenetére
Általában a készülék csatlakozóját nem szoktam adatmentésre használni. Elvileg lehet, de akkor általában programot is kell telepíteni a PC-re stb. Tévén visszanézéshez érdemes azt használni, max. egyes típusoknál a töltés is azon keresztül megy már. Nálad ez nemigen van így.
A kártyát kiveszi az ember beleteszi a kártyaolvasóba és onnantól szinte minden eszközön, aminek van USB csatlakozója megnézhetők a képek. Ha a készüléken van tárhely másolhatók is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DrojDtroll #25241 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #25143 üzenetére
A rétegekkel van bajom nekem is, meg a Gimp sokkal bonyolultabb felépítésű, bár nem tudom egyszerűsödött-e mióta utoljára használtam.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #25141 üzenetére
A Gimphez ehhez képest pilótajogosítvány kell, ezt egyszerű kezelni és van magyar nyelvű felülete meg beépülő pluginek is, ha kellenek. Ez nem bonyolultabb, mint az IrfanView.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
csabyka666 #25137 üzenetére
Egyszerű és könnyen használható a PhotoFiltre
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
jozsi252 #25044 üzenetére
Lehet, hogy egy hátizsákkal jobban jársz. Ilyen nagy méretben ritka és drága.
Esetleg fegyvertok? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #25002 üzenetére
Lábzoom....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #24931 üzenetére
Tág rekesznél azért kicsi a fókuszsík.
Az állványodnak minimális a tömege. Jó, mondjuk nincs tükör, ami berázza, de a zár is mozdíthat.
Ez stabis obi?
Ha holdat fotóznál:[link]Rapid: Oly E-PL6
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #24929 üzenetére
Gorillapod bemozdulhat expókor is, nincs tömege. Rendes állványt is szoktak súlyozni, függesztett szatyor kővel, miegymás. Amúgy meg 5.6-os rekesszel a holdat?
Legszűkebb rekesz amid van...
Állványról nem kell 1/160 záridő..... -
philoxenia
MODERÁTOR
Solar filter fólia? Olcsó szűrőre téve?
Gondolom több rétegben is föltehető. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Grga_Pitic #24797 üzenetére
Gépen nincs wifi, ellenben a tévéken simán tudok tartalmat lejátszani a routeren keresztül....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha már távirányítás...
Pana gépekhez van app androidra és iOS-re, de létezik-e PC-re és routeren keresztül működik-e? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nagyjából mindegy szerintem, csak a további választás nem a két formátumon belül. Az persze már tárhely, téma és használat kérdése, hogy melyik. Rengeteg opció van, próbálgasd végig a felbontások az fps-ek különböző módjait. Az se mindegy, min nézed majd vissza a videókat és az melyik formátumot/fps-t kezeli.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Tamás 30 #24713 üzenetére
Ha ötezret kibír már az alatt is rengeteget tanul.
Sok expo kétségtelen, de használt gépnél nincs garancia semmire. Tönkre mehet huszonezer exponál is az olcsóbb tükrösöknél meg semennyire nem becsülték előre az exposzámot. Tanulni viszont ez a típus a legalkalmasabb és pár ezresért beszerezhetők manuál obik, amik még inkább segíti a tanulást.
Az eladóval nem lehet kialkudni egy-két hónap garit? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Muerte68 #24700 üzenetére
Szerintem találni jobb állapotú K10D-t, nyilván nem azonnal. Az enyémben is "csak"24.5 k expo van például.
De a hasonló korú D80/D90/450D stb. szintén jó lehet. A Pentax óriási előnye a többivel szemben a régi manuális obik nagy mértékű támogatása, anno én is azért vettem ezt.
Esetleg érdemes visszaolvasnia a topikban, az akkori vázakról. [link] Tehát a topik elejét átnézni. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Muerte68 #24697 üzenetére
Ha valós az expószám, ha ad mellé obit és ha egyébként az expószámnak megfelelően megkímélt állapotú.
Azért azt a vázat nemigen vette komoly fotós, míg a K10D anno félprofi váz volt. Azzal videózni nem lehet, míg a Canonban lehet rengeteg óra videózás akár. Nem mondom, hogy nem jó, de nézd meg a feltöltött képet milyen... Ilyen képet nem tennék föl a K10D-ről, ha el akarnám adni. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BenQhunria #24679 üzenetére
Szerintem nem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ivcsi86 #24621 üzenetére
Effective Flash Range
5.9 in - 10.5 ft
Eddig nem csinálta ugyanakkora távolságnál, csak újabban, vagy eddig nem fényképeztél közelre vakuval? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #24585 üzenetére
Nyilván több cég több típusa támogat ilyesmit. De a kérdezőnek konkrét információra van szüksége gondolom.
A linken elég combos árú gépek vannak, a Pana aránylag megfizethető. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #24583 üzenetére
Nem értem melyik gépről beszélsz. Típust hiányoltam volna, vicces szerettem volna lenni...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #24580 üzenetére
A cég?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az a baj, hogy ezek a kávéfotók közhelyek. Eredeti ötlet jobb lenne...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
korcsillio #24457 üzenetére
Itt is csak 5,6 a rekesz, Lehetne legalább 6,7 szvsz. de akár 8 is. Kutyánál nem igazán szerencsés a portré móddal fotózni, más mint egy ember. Csinálj képet 6,7 -el és 8-al is. Nem lesz olyan szép az elmosás a háttérben, de szőrszálak élesebbek lesznek. Esetleg manuális fókusz is segíthet, bár szemüvegben nehezebb, de használd a dioptria korrekciót.
Amúgy lehet a kidolgozáson is javítani kissé:
Színes és FF -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
korcsillio #24455 üzenetére
Itt egyértelműen tág a rekesz és emiatt éles csak egy része a képnek.
A kutyásnál gyanús a bemozdulás. Persze tegyél fel egy teljesen simán mentett .jpg-t akkor jobban meg lehet mondani. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Oposzumtoszó #24401 üzenetére
1-2 sec. például, de a lejátszás sebessége és a videó hossza rengeteget számít....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
GoTReX #24389 üzenetére
Nagyon egyszerűen használható, például a PhotoFiltre
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mikrofon #24377 üzenetére
Normális telefon lekapcsol, ha feltöltött,három és fél éves P7-em akksija köszöni, jól van....
Este feldugom, reggel leveszem, mint most a P9-et is.... De például a 2008-ban vásárolt K10D gyári akksija is még egészen jó, a + két utángyártottból az egyik jó, a másik teljesen rossz... Mindig teljesen merítem a gépben szinte. Ellenben hónapok alatt sincs szinte semmi önkisülése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest