- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is innen szoktam általában, viszonylag hamar megjön, mindig eredetit kapok (ki is mérhető benchmarkkal) és piszok jó áron van.
Mondjuk pont karácsony előtt vettem új gépet és kellett egy gyorsabb és nagyobb kártya, nem volt időm megvárni míg az ünnepek utánra befut, akkor a Supergamer-től rendeltem egy Sandisk Extreme Ultra kártyát, Szlovákiából jön a csomag, jóval olcsóbb volt, mint az itthoniak és másnapra a kezembe nyomta a futár. Ezzel sincs baj, eredeti, nem kópia.
-
törölt tag
Akkor lehet kipróbálom azt a funkciót is majd. Igazából én a telefonos taknyolásoknak amit az összenyomott jpeg-re erőltet rá utólag, azoknak nem vagyok a híve. Egy egyszerű kontraszt, szaturáció módosítás ami nem utólagos, hanem eredendően a jpeg készítése előtt módosít az szóba jöhet simán.
Kutyát fotózni türelemjáték, pláne mikor portréról van szó, ezer expómból van 50 amire azt mondom jó lett. De olyan is volt, hogy többórás túráról hazaértem és egy kép se lett csinálva. Ezért sem akarok nagy gépet és drágát se.
-
törölt tag
Ennyi fénynél nem tudok rekeszelni jobban, iso nem mehet feljebb. Szóval akkor fókuszálok az orrára aztán ha a füle homályos az még a jobbik eset, mert legalább lineáris az átmenet. Nekem ez a homályos orr-éles arc-homályos háttér hullám viszont nem tetszik, legalábbis ilyen képnél.
A Picture Control menü az amúgy mit csinál? Van benne pár alap dolog, tájkép, portré stb. nevekkel. Ha portréra rakom akkor mi változik, jól sejtem hogy csak szoftveres mókolás? Mert abból nem kérek. Vagy ezek sima beállítás profilok amiket el tudok menteni egyedileg?
-
Köszönöm a linket. Át fogom rágni magam az olvasmányokon!
Nagyon jó, nagyon jó.Amúgy én már a bemozdulttal is nagyon boldog voltam tegnap
megvan a fókusz. De mindenképpen érdemes még melózni rajta. ISO emeléssel ésszel. Lehet hogy 3200-on még jó, de tényleg bele kell feccölni az időt, próbálkozni, csinálni. Ha van komolyabb fejlődés feltétlenül megosztom.
-
pibácsi
senior tag
Köszi a választ.
Nem akartam akksit venni, mert az van már egy pár, azért gondoltam lithium AA elemekre. Az lehet, hogy "Lassú Víz" társunknak igaza van, hogy a gépek alapból is fogyasztanak, mert más akksiknál is már tapasztaltam hasonlót. Van még kettő db., majd ezeket figyelni fogom, de alapból sajna, nem jól esett.
Érdekes, hogy teljesen nullára futott.
Üdv. Pibácsi -
r.levente75
addikt
Igen érdekes ez. Birtokolni több 100k-s szetteket esetenként még 1 milla is lehet komplett géppark. De mindig ezeken spórolunk amikor ezek az eszközök ugyan olyan fontosak sőt... az áruk pedig elenyésző a szetthez képest.
Ilyen még az akkuk szűrők tisztítóeszközök kioldók sőt szvsz az állvány is.
Az emberek zöme 100k összeget bátrabban kifizet egy optikára amit lehet hogy egy évben alig használ de az állványokon általában spóringolás megy pediglen azon áll a millás szett... -
Fotonhámozó
senior tag
Túlparázod szerintem a dolgot. Eredeti LensPenem (is) van, de néha előfordult, hogy ez sem tudta lehozni a koszt, foltos maradt a frontlencse, akárhogy is bűvészkedtem a tollal. Jó ideje frontlencsét úgy tisztítok, hogy a toll ecsetével először leporolom a lencsét (kulcslépés, hogy elkerüld a karistolást), ezután DM-ben kapható nedves szemüvegtisztító kendővel áttörlöm óvatosan. Fél perc elteltével a toll grafitos fejével végigmegyek a lencsén: makulátlanul tiszta, folt- és karistolásmentes lesz a végeredmény. Már két éve tisztítom így az üvegeimet, semmi negatívumot / mattulást / karistolást stb. nem tapasztaltam eddig. Van nem LP tollam is (szűrőhöz kaptam ajándékba), azzal is ugyanazt az eredmény kapom ezt a módszert alkalmazva, mintha LP-t használnék.
-
faki_
senior tag
Bár nem ingyenes, de ismert és az előző listából kimaradt: Zerene Stacker.
-
Speeedfire
félisten
Köszi, jó kis "teszt". Ezzel válaszoltál az egyel korábbi kérdésemre is.
Viszont hiányoltam a konkzuciót a végéről. Ahogy kivettem, ha egyszerű olcsó megoldás kell, akkor egy teleobjektív is elég lehet. Kicsit jobb, ha van raynox. A legjobb meg ha rendes makró obi van rajta. Viszont ezeket néztem a napokban és elég drágák tudnak lenni.
A kitobis előtétlencsét hiányoltam még, de gondolom nem lett volna sok értelme, amiatt is hagyhatta ki.
Illetve ez a fordított obis megoldás se lehet rossz. -
Foglalt név
addikt
Az exiftool és a rá épülő third party megoldások szinte megkerülhetetlenek, köszönhetően a hibás és szabadon értelmezhető exif szabványnak
Címkézés alatt arra gondoltam, hogy egy kb. full screen felületen tudom pörgetni a képeket és adott elemre egy ratinget és/vagy tag-et(lehetőleg előre meghatározott listából, lsd. Picasa, Lightroom, digiKam, stb.) hozzáadni. Ez azonban csak egy szelete a dolognak.
A fő buktató a backup. Lehetne egy differenciális megoldással elodázni a dolgot, hiszen a képek ritkán változnak, nem lesz sok verzió, de így sem derül ki, hogy szándékos vagy véletlen volt a változtatás és csak valami korrumpálta a fájlokat(köszi Zoner...), s várhatók rá, hogy 10 év múlva, majd a szilikon intelligencia megoldja helyettem. -
Astroboy
őstag
Szia! Köszi így már végre tiszta
Nem akarok gépet venni csak húgomtól kértem kölcsön az 1100D-jét, mert indulok sarki fényt vadászni Norvégiába, és több gép ugye többet lát. Stock 18-55 obi járt hozzá ami maximum macskát fotózni jó a kertben
ezért gondoltam az adapteres megoldásra, így az öt tagú filmes "zeiss banda" is beszállhatna.
Egyenlőre az sem tiszta számunkra, hogy mégis miképp fognak viselkedni a digit gépek -30-40'C-ban.
15 éve voltam utoljára a sarkkörön akkor a mechanikus Ricoh szett kifogástalanul működött -36'C-ban is, azt leszámítva, hogy 1/500 felett tényleg hangosan csattant. A képek gyönyörűek lettek amúgy.
Ugyanez nem volt elmondható a Nokia 3310-ről a zsebemben...~egy perc volt a folyadékkristály képfrissítése ha léptettél egy mezőtSzóval ha már egy hozzáértővel beszélgetek akkor megkérdezném: szerinted bírni fogja az Eos?
Nem az LCD-re gondolok az nem játszik, mert úgyis kikapcsolom. 30-40 perc sötét-adaptáció után nem akarom kiégetni a szemem a sötétben.
Legfőképp az akkura gondolok, mert míg a Ricoh-nál a hidegben maximum a fénymérő pálca lassul le látványosan és hangosabb a zár, addig ezeknél már minden attól függ... -
*Ropi*
félisten
Fényképezőgép gyártó: SONY
Fényképezőgép típus: SLT-A58
Objektív: DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II
Fénykép időpontja: 2016-10-22 14:12:33 (hiányzó időzóna)
Fókusztávolság: 20.0mm (35mm-be átszámolva: 30mm)
Rekeszérték: ƒ/6.3
Záridő: 0.010 s (1/100)
ISO érzékenység: 12800
Expozíciókompenzáció: nincs
Fénymérés módja: Mátrix
Expozíciós program: Programozott automata (Automatikus)
Fehéregyensúly: Automatikus
Vaku elvillant: Igen (Automatikus, visszatérő fény érzékelve)
Képirány: Normál
Színtér: sRGB
GPS koordináta: undefined, undefined
Szoftver: SLT-A58 v1.00Persze.
-
StLui
veterán
-
berobi78
tag
Sziasztok,
Kezd meghalni a laptopom kijelzője, és az a kérdés, hogy fotókidolgozáskor (lightroom) számít-e valamennyit, hogy fényes, vagy matt az lcd (eddig fényes volt, de a matt szimpatikusabb)? Vagy ennél a kategóriánál igazándiból tökmindegy?
Valami ilyesmit tervezek venni.Köszi
szerk.: a felhasználás csupán hobbi szintű családi fotók
-
Balinov
titán
koszi sracok, biztonsagi masolat keszitese utan CLI-bol ezzel muxik
exiftool -Lens="Pentacon 135mm F/2.8" -LensModel="Pentacon 135mm F/2.8" -FocalLength="135" -MaxApertureValue="2.8" -m -overwrite_original_in_place *.orf
LR-ben kijelzi I-re es a hisztogram alatt a pentaconxxx infot,a gyutavot, de valamiert a rekeszerteket nem. mindegy, nekem mar igy is jo
szerk: de gyoker vagyok, hat hiszen kulonbozo rekeszertekkel foglalkoztam, eletronyos visszajelzes hianyaban honnet tudna nyomorlut vaz vagy akar az LR hogy most 10db 2.8-on, 4 f8-on, satobbi keszult.
-
td
senior tag
Köszi! Így elsőre nem jött le, ezért még megkérdem: ezzel megoldható, hogy kiválasztom az engem érdeklő infókat, és azután a képek (teljes képernyős) nézegetése közben azok nekem, pl. a képernyő alján, megjelennek?
Látom, hogy van ExifToolGUI, csak ott nem láttam leírva most, hogy ezt tudná. Vagy ha ExifToollal nem megoldható, akkor van valami más?
-
Vyndree
őstag
* mégegyszer a gyk.: nem ezeket, hanem ilyen manuális Nikonokat! A linkek csak illusztrációk, hogy így néznek ki.
Ez kimaradt: Nikon Nikkor 50mm f/1.8 és ez a példány is karcos, nehogy ezt vedd meg. -
Lassú Víz
addikt
Nem tudom mit használsz, már elég régi gépeimen is egy gombnyomás után tudom tárcsával állítani az ISO-t. A manuális vaku azt is jelenti, hogy fix a kulcsszáma? Vagy nem fix, de gyenge a feladatra, és emiatt mindig 100%-on villan? Mert inkább avval kellene expozíciót állítani.
-
-
seria
tag
Köszi! Az Xnconvertert még nézegetem az exiftool meg nem akar működni.
(#20386) copass
Köszi neked is! Win 8 van, működik ez vele vagy csak én balf@aszkodom? Le tudnád részletesebben írni?Amúgy mitől lehetséges ez a dátum felülirás? Csak azért, hogy legközelebb ne forduljon elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest