- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mikrofon #30005 üzenetére
Nem rémlik, h írtak volna a kupakról a használatiban. Az első oldal viszont szokás szerint azzal van tele mit ne csinálj és mire figyelj. Persze nem vágom fejből, mert ez a rész csak az amcsiknal szól, de megkockáztatom lesz ott vmi a melegedésről és szellőzésről. Továbbra is tartom ha rendeltetésszerűen van használva és biztosított a szellőzés, akkor nem ég meg a fényterelő sem. Ez egy extrém eset volt szerintem. Nekem pl eszembe se jutna ilyesmi.
-
válasz
mikrofon #29921 üzenetére
Köszi Mikrofon, nem is tudtam róla! Valahogy a Capture oldala sem reklámozza agyon, csak a márkaspecifikus, cserébe olcsóbb verziót találtam meg. Remélem, nem butították agyon, bár eddig csak próbálgattam, alapesetben nem ezzel dolgozom, de már kétszer is aktiváltam trialt a gépemre emiatt (kis registry pucolás kell hozzá azért).
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #29828 üzenetére
egy kicsit részletesebb magyarázat:
[Fuji RAF files - JPEG matching - in Capture one] -
Speeedfire
félisten
válasz
mikrofon #29814 üzenetére
Tesztekben nem láttam annyira acélosnak az xt3-t fókuszban. Ettől még lehet jó.
Ezeket a viltrox obikat nem is láttam, én csak einfinityt néztemJó tudni.
Ja, nem. Marad az a73 nekem. Már meg van rendelve, nagyon várom. De még legalább 2 hét...
Kellett sajnos a FF a portrék miatt, hozta is amit elvártam tőle. Jobb dinamika, jobb rajzolat, obik olcsóbbak ekvivalens dof mellett.
Csak tényleg ez a fránya fókusz, meg a WB. Ha ezek jók lettek volta az a72-ben nem adom.
Mert nekem az érintő kijelző, jobb akku, állat szem fókusz, meg a többi nem mozgat
Így is azt néztem, hogy az akku 30e bele... -
.mf
veterán
válasz
mikrofon #29688 üzenetére
"Fénymérő szükségessége vitatható, nagyon is"
Fénymérővel sokkal gyorsabban és pontosabban be lehet állítani a fényeket. Költségtakarékossági okokból ki lehet hagyni, és nélküle találomra belőni a fényeket, de több idő lesz a helyes expozíciót és arányokat eltalálni.
"Stúdió esetén is meg van az ad200 vagy nagy testvére előnye"
Ha 200k a keret, abba a nagyobb bele se fér, az AD200 is elviszi a nagyját a maga 150k-jával, mellette alig marad a kiegészítőkre.
Timer: én lebeszélnélek az FV150-ről, hacsaknem a videó a fő csapásirány. Az elsősorban videós lámpa, ami szükség esetén vakuként is működik, de akként elég harmatos (belenéztem a mikrosatos tesztbe, 50-60 Ws az kevesebb, mint egy 60-as kulcsszámú rendszervaku, pl egy TT600/685/860 - azok 80~85 Ws körül vannak).
Házi stúdióba ott az MS300, 50k alatt van Mikrosatnál is - manuális, nincs TTL és HSS, de stúdióba ritkán kell, egész gyors a villanása, erős a beállítófénye, és ebben is van X rádiós vevő."jóval könnyebb így beállítani mind a technikát, mind a modellt, ha látod a fényt folyamatosan"
Igen, erre egy rendes modellfény / beállítófény már elég is szokott lenni, nem kell egy konstans fényű lámpa.
A konstans fényű lámpa nem helyettesíti a vakut, pl. nem tud "kimerevítést" csinálni, a stúdióban általában használt 1/125 mellett ha mozog a modell, konstans fénnyel könnyen lehet bemozdult, elmosódott."egy kis hobbi stúdió is marha drága mulatság, csak a passzív eszközök (állvány, derítők, boxok, stripek, táskák a szállításhoz, háttér és állvány, csipeszek és egyéb rögzítő elemek, boom kar)"
Sok dolgot lehet egy kis kreativitással vagy alternatív forrásokkal helyettesíteni (háttér méteráruboltból, ha nem kell szállítani, akkor háttérállvány, -tartó és -csipesz is kiváltható olcsóbban, boom kar se nagyon kell, snootot lehet barkácsolni, fehér derítőnek kiváló a hungarocell tábla ha valaki dobná ki, feketének pedig ha lefested a hátát, stb).
-
válasz
mikrofon #29688 üzenetére
Csak az árától már nem messze van az FV150 (pláne Fomito-n) , ami az értelmes modellfény, és a vaku funkció miatt jobb lehet egy kezdőnek egy szimpla vakunál, szerintem. Én is az vagyok, és nemrég volt lehetőségem normális stúdióban tanulni egy picit, és úgy tapasztaltam, hogy jóval könnyebb így beállítani mind a technikát, mind a modellt, ha látod a fényt folyamatosan. Egyébként én is pont az AD200 és az FV150 között próbálok most dönteni, mert néha jó lenne a mobilitás. Mivel azonban már van itthon rendszervaku, és úton van a Godox S2 rögzítő, amivel bowensbe foghatom azt, inkább az FV150 felé húz a szívem.
Egyébként jól irta .mf, egy kis hobbi stúdió is marha drága mulatság, csak a passzív eszközök (állvány, derítők, boxok, stripek, táskák a szállításhoz, háttér és állvány, csipeszek és egyéb rögzítő elemek, boom kar) bőven 150k felett van, pedig mindent IS ebay+fomito párosról szerzek be, és nem high end cuccokról beszélek. Meg vennem kell egy normális állványt a nagy vaku alá, bármi is lesz az, na meg persze magát az eszközt.
Jó kis hobbi ez! :-D És még az IT a drága, a lóf@szt!
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
mikrofon #29657 üzenetére
Szépek, de ha az árakat összehasonlítod, akkor máris más sorrend lesz (nekem is tetszett volna a sony is meg a fuji is, még használtan is).
A másik problémám, habár még nem próbáltan élesben a MILC-eket, hogy nekem még a Nikonon is a kisujjam már a gép alsó részén van, néha alatta. -
sandokanaa
csendes tag
válasz
mikrofon #29655 üzenetére
Igaz és a súlya sem
, főleg ha ráteszel egy rendes 70-300 f/4.5-5.6 vagy 70-200 obit és kell a portrémód is kézből, akkor nagy segítség a markolat!
Erre nem fog kelleni borítás, mert kicsi a gép.
Az ár-érték arány pedig szerintem nem rossz, a tudása pedig fényévekkel előttem van még, de tanulok és gyakorlok. -
válasz
mikrofon #29576 üzenetére
Igen, annyi, hogy a két váz között van 5 év a D3500 javára, ami azért - lévén, elektronikai termék - valamelyest biztos csökkenti ezeket a kategóriákat. Ellenben, ahogyan azt a népszerű mondás is tartja: a fizikát kérem nem lehet megb@szni. A több, mint kétszer akkora szenzornak ugyanakkora megapixel mellett rombolnia kell, ami rontja az esélyeit, az a D3500-ból már száműzött AA szűrő, de az is csak az élességre lehet hatással, dinamikára és fényérzékenységre nem igazán. De ez az elmélet, majd látjuk a gyakorlatot. Feldolgozó motorból ugyanaz az Expeed 4 van mindkét vázban, így e tekintetben már kiegyenlített a verseny.
A 3XXX egyébként ugyanazt a szenzort tartalmazza, mint az 5XXX, ez biztos. Talán még a 7XXX is ugyanarra a CMOS APS-C lapra épül, csak a szolgáltatások jóval bővebbek az alap modellhez képest. Itt a valódi nyereséget számomra a FF / APS-C különbözet adja majd, reményeim szerint, meg a kihajtható kijelzőt is nagyon hiányoltam végül a 3500-ról, pedig először egyáltalán nem tűnt fontosnak.
-
randras_83
addikt
válasz
mikrofon #29546 üzenetére
Vettem véletlenül egy X-T1-et
, ami baromira megtetszett - a színek meg minden #classicchrome és elindult a kisördög, illetve amúgy is időszerű a vázcsere, már csak ha a Z5-re gondolok. A meglévő Nikon szettem mellé felépíteni egy hasonló fujit azért fájna most anyagilag. Van most 24;35;50;85;70-200 illetve pár játszós obi helios meg 135-ös Nikon.
Aztán arra jutottam, hogy kezdésnek egy ilyen szett jó lenne az X-T1 mellé:
X-T3
Fuji 10-24 F4
Fuji 35 F1.4
Fuji 50-140 F.2.8Később meg egy 56 F1.2
@Timer: en azért nem vetném el a használt motyót, főleg, hogy használtan a D750+N50 1.8 megvan úgy 350-400 között simán és még van egy 100-150 eFt a lélektani határig, amibe pont beleesik egy használt N85 és utána a régi vázadhoz képest leteszed az állad.
-
válasz
mikrofon #29544 üzenetére
A bizonytalanság oka az útkeresés igazából. Erősen remeg a kezem a D750 rendelés felett, de nem vagyok biztos abban, hogy a jelenlegi tudásommal van értelme FF-be fektetni. Ugyanakkor, tudás jobbra vagy balra, amikor egy beltéri sorozatnál azt látod, hogy megfelelő expó mellett azért nem tudsz érdemben utómunkázni, mert kicsit húzol az árnyékon, és olyan képzaj van, hogy besz@rsz, akkor elönti az agyam a matéria. Az időt rászántad, a pénzt a műteremre rászántad, a tudásodnak leginkább megfelelő módon fotóztál, majd jön az, hogy a végeredmény mégis elmarad az elvárttól, mert a képminőség nem elég (pedig 1 éve váltottam D3100-ról D3500-ra, ami hatalmas ugrás volt képminőségben, de lehet, hogy már akkor FF felé kellett volna kacsintgatni.) A D750 most esett abba az ársávba, amit már rá tudok áldozni erre a hobbira, csak amiatt van ellenérzésem, hogy alapvetően régebbi a gép, a szenzor sajátossága miatt penge éles, de kissé fátyolos a nyers kép. D3500 ebben (és csak ebben) jobb, korom fekete a fekete. Szóval, ezért keresek olyan objektívet, ami most jó APS-C-hez, de 1 hónap múlva már lehet, hogy FF-en lesz. Addig még lesz néhány műtermi fotózás ismerősöknek, és ha elgurul a gyógyszer, vátlani fogok.
Közben másutt ajánlották a 85mm-es 1.8D-t is, ami elvileg APS-C-hez nem jó motor hiányában, de jóval olcsóbb árban, ha végül FF-re váltok. Lehet, hogy azt a kombót veszem, mellé meg később majd egy használt 50 1.8G-t, ami mindkét vázon megy. vagy beszámíttatom a 3500-at, és problem solved.
-
faki_
senior tag
-
peppe79
senior tag
válasz
mikrofon #29325 üzenetére
Egy M50-es fényképezőgéphez mérten azért ez már irreálisan drága. Nekem korábban voltak drágább, középkategóriás fotóstáskáim, de manapság 20 ezer forintnál többet nem fizetek egyért sem, legyen az bármilyen márkájú.
Azt, hogy biztonságban legyen a felszerelésem (max. 2-3 kg-ról beszélek), egy olcsóbb táska is tudja teljesíteni.
Ami számomra legfőbb szempont, hogy a táska levétele nélkül, könnyen hozzáférhető legyen minden.
Ezt a Vanguard Adaptor 45-ös hátizsákom maradéktalanul teljesíti. 2 éve vettem akcióban az edigitalnál, úgy 17 ezer ft körül.
Minden elfér benne, ami egy 1 napos kiránduláshoz kell, és ha fotózni szeretnék, nem kell letennem a hóba, sárba, ha épp objektívet cserélek, vagy egy szűrőt kell elővennem stb. Van esővédő huzata, állványtartója, a súlya pedig mindössze 900 g. Ettől több nekem nem kell.A válltáskámnál szintén a könnyű hozzáférhetőség volt a fő szempont, így esett a választásom a Starblitz Aberdeen 20-ra. 12 ezer forintért vettem még tavasszal.
Egy hozzám hasonló, hétvégi "kocafotósnak" ennyi bőven elég, teljesen felesleges egy 300-400 USD-s táska. -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #29316 üzenetére
Meg is érkeztek a részletek.
Elég jó túrázó táskának ígérkezik:
WNDRD FERNWEH | The Backpacking Bag For Photographers & Travelers
Mondjuk az ára is a tulajdonságaihoz hasonlóan magas lesz.... -
HagaNRG
őstag
válasz
mikrofon #28796 üzenetére
Köszönöm szépen!
Beszéltem a bolttal, megrendeltem volna a 3350-et, de sajnos az egyelőre nincs készleten, csak a drágábbik, TT6850-es. Az 43ezer lenne. Nem tudom, érdemes-e azt erőltetnem, vagy elég a 350-es.
Ezek a Li-on akksis vakuk sokkal profibbak a ceruzaelemes társaikhoz viszonyítva?
Ez esetben kb. 30ezer ft lenne az akksis verzió felára.
Annyit meg már pláne nem hiszem, hogy megér nekem a dolog.
Túl sokat végülis úgysem villogtatok, bár azért 200vs 600 az elemes és az akkus verzió közötti villanásszám, nem elenyésző. De ha egy zsebbe rakott elemszettel kiváltható az egész, akkor tényleg lehet, hogy fölöslegs az akkus verziót erőltetnem...Mi a véleményetek?
Esetleg más alternatíva 30-40 ezer körül TTL-ben? -
.mf
veterán
válasz
mikrofon #28700 üzenetére
Elhiszem, hogy csúcsszuper, de sajnos messze ez a legdrágább a 350 EUR-jával, abból már 3 év Adobe CC Photo plan is kijön, ahol a LR-on felül PS is van.
Lehet, hogy 30 napig ingyen van, de úgy hallom elég meredek a learning curve, sokáig tart beletanulni és kiismerni - ha úgysem fogom használni, akkor inkább olyanba invesztálnám a tanulási időt, amit fogok is használni.Copass, Kovsol, Ropi: én sajnos túl sok vicik-vackot tartok meg
Irigylem ezt a gyorsaságot tőletek, nálam napokig tart a rendszerezés-válogatás
A csillagok nálam:
5*, ami nagyon jó lett, éves best-of album-esélyes
4*, ami csak simán jó, de nem az a 100-ból-1 kimagasló
3*, amikor van több hasonló, amik közül még ki kell szűrnöm a legjobbat; vagy nem annyira jó a kép, de a téma érdekes és gondolkozok még rajta, hogy megtartsam
1*, ami első ránézésre kuka - nem törlöm egyből, mert lehet, hogy az első kör végeztével veszem észre, hogy adott dologról azon kívül nem készült másik vagy nála jobb kép, és ha beszélek róla előadáson, akkor egy nem-annyira-jó kép is jobb, mint a semmi. Úgyhogy második körben még lehet 3-as belőleMint írtam, FastStonet próbáltam: tetszett, gyorsan lehetett vele átnézni a képeket, csak pont a rating hiányzott belőle...
Scarabeus: "A másik még az, hogy a régi raw-hívó valószínűleg megeszi a dng-t, így elegendő lenne a raw-kat batchben dng-be vinni, aztán maradna minden a régi munkamenet szerint a megszokott programmal."
Ezzel mondjuk a lens correction profilok kiesnek, márpedig a Nikon Z 24-70 f4 úgy lett ilyen kompakt, hogy a nemkevés distortiont szoftverből javítják.Vond: "Mondjuk abban is van valami, hogy minek lövök RAW+JPG-ben, mikor évek óta nem nyúltam hozzá az eredeti jépegekhez, csak a RAW exportokhoz."
Évek óta csakis raw-ban lövök, de most kivételesen raw+jpg-t állítottam be, azzal az elgondolással, hogy egy ideig csak a fgép és telefon lesz nálam, tehát ha menet közben az útról képeket akarok megosztani, akkor a fgépről a jpg-t át tudom tolni a telefonra és azt megoldani. A valóság: egyszer sem csináltam ezt, pár hét után ki is kapcsoltam és a jpg-ket töröltem, és csak a telefonnal készült képeket osztottam meg.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
mikrofon #28430 üzenetére
Megtaláltam a nikon-specifikus megoldást.
-
t72killer
titán
válasz
mikrofon #28410 üzenetére
Csak neked sikerült kb 3 posztot úgy értelmezned, hogy a csapból is t72 nikonjai folynak, allergiás reakció hiányában ez másoknál nem merült fel. És valóban, merem másnak is ajánlani, lévén elég logikus okfejtés révén jutottam a döntés végére.
"Megtalálja a jövő irányát" - tehát szted bezárkózik, 102év kameragyártás után összebilincseli magát egy szabadesésben lévő ágazattal (DSLR) az épp bevezetett milc-vonalat kivégezve és 5éven belül lehúzza a rolót, átadva a terepet a Canonnak és a Sonynak? Tudnak hülye dolgokat csinálni a Japánok, de ezt vhogy nem tartom valószínűnek. A start SzVSz nem sikerült egyáltalán rosszul, nem A7 mkI szinten kezdték a történetet.
A fujira is mondhatom, hogy keresi a jövő irányát: (szvsz nem csak) nekem fontos az IBIS. Most akkor folytatják-e az x-h vonalat vázstabisan, ha igen, nem csinálnak-e belőle egy e-m1x árcédulájú bankrobbantó szörnyet rögtön a következő generációban, az x-t fogyasztóknak meg jól elmagyarázzák, hogy "mennyire felesleges a copy-paste egy telefonba" stb?
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
mikrofon #28370 üzenetére
En a tesztkepek alapjan ugy itelem, hogy az az 1"-os szenzor hamar elkezd zajosodni, nincs elorebb a kicsit nagyobb fenyerovel, mint az APS-C Canonon a kit obival. Ha kicsit is tobbet akarna, nincs hova fejleszteni, mert arra nem tesz fenyeros objektivet.
(#28373) Sly189
Ha nem kell kereso, szoba johet egy Canon M100 is... -
vond
MODERÁTOR
válasz
mikrofon #28055 üzenetére
Ez olyan, mint hogy gyakorlatilag (talán a Fuji-n kívül) az összes gyártó rosszul flag-eli a videók színterét, ezzel félrevezetve a lejátszókat és a vágó szoftvereket, így aztán szafán el vannak mászva a színek alapból. A videós topikban sokszor volt már téma, pl.
Biztos, hogy tudnak erről is, de nem érdekli őket. De lehet, hogy túl kevés a reklamáló user is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mikrofon #28053 üzenetére
Én is csak fórumos nyígásokat találtam erre változatos évszámokkal. Ez számomra azért hihetetlen, mert elvileg egy Pro eszközről beszélünk. Ezzel gyakorlatilag egy szürkekártya használata közel hasznavehetetlenné válik, egy szöszmösz vagy a nyomtatásban lévő apró hibák, netalántán képzaj simán elcseszi a pipettázást.
Emberünk még fizetős plugint is simán bevállalna, mert folyamatos fejtörést okoz neki. A szoftver elhagyását kizárta.
Meg amúgy mennyiből tartana egy fejlesztőnek beemelni ezt a funkciót? Leprogramozni sem egy nagy történet, átlagot számítani meg már általános iskolában tudtunk.
Most mondjam azt neki, hogy kattintgasson tíz-tizenötöt random helyekre és kockás füzetben átlagolja ki?
-
*Ropi*
félisten
válasz
mikrofon #27992 üzenetére
Nem csak a vakupapucsnak kell egyeznie, de az általuk használt kommunikációs protokollnak is. A Panasonicoknak ugyanolyan a vakupapucsa mint a legtöbb Canonnak (kivéve az új 4 érintkezőseket, mint az 1500D, 2000D, 3000D, 4000D, stb.), mégse villantja el egyik a másikat teljesértékűen.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
mikrofon #27965 üzenetére
Én meg másról álmodok (a vázammal kapcsolatban).
Ez van. Legalább valamiben az MFT is ott van a szeren.
Na jó, az sem egy utolsó dolog, hogy fogom ezt a fényerős, ekv. 85 millis üveget, és simán becsűröm bármelyik zsebembe.
(#27966) Speeedfire: Szerintem nem a vakuk, meg a sok cucc miatt néztek titeket.
-
Speeedfire
félisten
válasz
mikrofon #27963 üzenetére
Ah, értem. Ez a fa, járda vakuzás jó ötlet. Egy kis tt350 mindig van az ad200 mellett nálam. Ritka amikor viszem a nagy szoftboxot, meg az összes kisvakut is. Ez ilyen rapid jellegű, vagány városi fotózás volt.
Így is elég sokan néztek minket.Ad200hoz az a szett nem jó, emiatt vettem egyesével 20x20-as fóliákat, és vágtam ilyenre.
Mondjuk tervben van még egy éjszaki kisestélyi fotózás, lehet, hogy akkor kocsival megyek, és viszem az összes cuccomat.
vond: Ennyire még sosem mentem le szerintem. Viszont kis ügyességgel tuti bírná nekem is, ezeket a kis teléket.Más: Ilyen képet hogy lehet csinálni? Kérdeztem a fotóst, de azt írta, hogy photo summary app a neve. De én így nem találtam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
mikrofon #27957 üzenetére
Nem sok volt. Pont emiatt álltunk az oszlop közelébe.
Ha túlvakuzom, akkor a sárgás fények nem fognak foltokat csinálni?
Az a baj, hogy nincs mindenből fólia. Csak a fent írt 3 szín. Agyalok még, hogy szerzek a zajaruhaz.hu oldalról párat.Így vakuval össze lőni elsőre nem tűnik túl egyszerűnek.
vond: Agyaltam már, de nem olcsók azok sem. Meg lassan tele van a táskám már. Pedig olyan sokminden nincs is nálam.
Egy ilyen alap is 10k. [link] -
.mf
veterán
válasz
mikrofon #27719 üzenetére
Pontosítanék/tisztáznék pár dolgot:
Tizenéve vagyok szoftverfejlesztési projektmenedzser, végzettség szerint közgazdász. Ha saját céget indítanék, a fotózás csak mellékág lenne, olyasmi, amibe x év hobbizás alatt valamelyest beletanultam (mindent persze nem tudok, de a papírhoz szükséges tananyag jópár területén a tananyagnál többet is); ha bevételem származna belőle, szeretném, ha legális formában lenne -- de nem ez lesz a fő kenyérkeresőm."A fényképész egy szakma, egy hivatás! Eszerint kell rá gondolni. Így már jobban érthető, hogy ehhez papírok kellenek."
Hááát... Láttam már papírral rendelkezőket olyan munkákat letenni az asztalra, amit én hobbista szégyenlenék mutogatni, annyira igénytelen és slendrián volt (nem volt érdekes téma, ferde, belógó dolgok, nem volt kivehető kompozíció, lapos fények, semmi extra fényelés, ocsmány utómunka, stb). Vagy olyat, aki megjelent, mint X magazin fotósa, belépő vagy max alsó-középkategóriás tükrössel és kitobival, auto-módban - fogalma nem volt a technikai oldalról, még én magyaráztam el neki pár fájdalmasan alap dolgot. Meg mint írtam, ironikus, hogy egy cégben ha 1 embernek van papírja, a cégből már bárki más is fotózhat hivatalosan, még az is, akinek először van gép a kezében; míg papír nélkül hiába lehet valakinek évtizedes tapasztalata, háta mögött pár kiállítás, előadás - ő mégsem. Szóval kérdéses, hogy ez mennyit ér. Nem azzal van bajom, hogy vannak követelmények, elvárások, vizsga és papír -- ellenkezőleg, ez jó lenne, ha rendesen betartatnák, számon is kérnék. De adják ki a követelményeket, és mehessek el csak a vizsgára, anélkül, hogy 0.5-1-2 évet be kéne járnom, hogy olyanokat tanuljak, amiket nagyrészt már tudok.
Copass:
Igen, és látom KATÁs. Ha a KATÁban nem lenne két kitétel (Kft nem lehet KATÁs; ill. a bevétel max. 50%-a jöhet egy helyről - márpedig a főállásom egy-egy projekt x ideig végig egy ügyfél), már rég ezt csinálnám... -
peppe79
senior tag
válasz
mikrofon #27595 üzenetére
Nekem a legtöbb válltáskával az volt a bajom, hogy nem praktikusan oldották meg a nyitásukat. Több vintage obit is használok, és számomra az objektív csere ezeknél túl körülményes volt. Ebből a szempontból az egyetlen jó megoldást a Cullmann Amsterdam nyújtotta. Ennek úgy nyílik a teteje, mint egy régi, fémperemes bőr szerszámos táskának, így a teljes felszerelés gyorsan, és könnyen hozzáférhetővé válik. Plusz ha nagyon szükséges, egy kisebb-közepes állvány is szállítható vele. Strapabíró táska, és árban sem annyira vészes. A kisebb változattal (335) nincs tapasztalatom, de az 520-as nekem anno bevált...azt leszámítva, hogy a fotós felszerelésem húzta a vállam.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
mikrofon #27595 üzenetére
Köszönöm! Tényleg nagyon jónak tűnik ez a Tenba.
Úgy alakult, hogy jövő héten már kell a táska melóhoz (is), úgyhogy sürgősen rendelnem kellett valamit, nem volt idő akciókra, vagy csak simán külföldi rendelésre várni. Remélem, azért nem lesz vele gond. Ha meg mégsem jön be, akkor visszaküldöm, vagy eladom.
-
Byk01
őstag
válasz
mikrofon #27337 üzenetére
"csak oldja fel a szennyeződést.... "
Mondjuk az ujjlenyomatban lévő zsírral pont nem teszi meg.
És persze ott a kockázat, hogy esetleg mégis beázik az objektív. Az alkohol viszonylag gyorsan párolog, így elég sokat kell az obira önteni, hogy beázzon, vízből elég lehet pár csepp is, ha nem vagy elég gyors. -
-
kriszwells
aktív tag
válasz
mikrofon #26859 üzenetére
Közbe sikerült, megoldanom, hogy egy korábbi szám scribus fájl-t megnyitottam és átmásoltam a jelenlegi anyagot, azt mentettem le és jó lett. Ott egyből a nyomdai lehetőséget hozza mentéskor, nem a képernyő/web-t. Ez a mostani nem tudom miért. De a lényeg, hogy most jó.
Annyira még nem vagyok benne ebbe a cmky, konvertál, színprofil témába, de jobban utána fogok nézni.
Igazából nincs komolyabb gondom, ha a fényképezőmmel (D750) készült képeket kell átkonvertálni és használni, viszont, ha egy gyengébb fényképezővel, vagy telefonnal készülnek képek (mert nem tudok minden eseményen ott lenni) és megkérek valaki, hogy készítsen képet. Ebben az esetben az átkonvertált képek mindig sokkal sötétebbek és fakóbbak, barnábban. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mikrofon #26807 üzenetére
Van amúgy teljesen hétköznapi oldaltáskám, ami nem fotóstáska, egyszerű, elegáns utcai viselet, ami teljesen oké egy ing vagy szövetkabát mellé. Ebbe úgy pakolok el, hogy mindennek van saját bélelt tokja (de ilyenkor nagyon minimális felszerelés van nálam, maximum +1 csere objektív). De kéne egy rekeszes hátizsák is, ami kisebb a teljes felszerelést elnyelni képes nagy melós dögnél.
Amúgy az ONA táskák nagyon szépek, de mocskos drágák, egy hátizsák eleve 400 dollár felett kezdődik, mire az átjön a vámon, befizeted az Áfát már simán elhagytad a 150 ezer forintot is akár.
Amúgy adnék alább a design iránti igényekből, ha lennének kompromisszumos megoldások a nagy gyártóknál. De nincsenek, vagy csak nem találtam meg. Ezzel szemben a kínai noname ipar ontja magából ezeket, csak hát nincs hol kipróbálni őket és bár 60-80 dollár nem a világvége, de ha szar, meg félre van varrva vagy bármi baja van, akkor csak szívok vele.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mikrofon #26804 üzenetére
Az összes vagy eleve fotóstáskának vagy túratáskának néz ki, egyedül a Tenba DNA 15 ami már-már határeset ezen a téren, de nem hátizsák (de ez sem lenne kifejezetten a szívem csücske designban).
Inkább mutatok még példákat:
Canon BP10 - Ez tetszik, de ahhoz túl nagy, hogy mindennapos viselet legyen és itt is a kamera kivétel-berakás módja zavar még, az egész alsó rész nyílik lefele.
Canon BP100 - Méretben ideális, de itt is a kamera tárolás módja ami ugyanolyan, mint a BP10 esetén. Ezt már említettem az előzőben is.
Inateck Anti-Shock - A design is jó és van oldalsó nyílás, amin keresztül a gép kivehető, egyébként a hátrész felől lehet hozzáférni a kamerás részhez. Viszont tök ismeretlen kínai márka.
Ilyen kínaiból már ezer és egyet fel lehet sorolni, az Aliexpress és Ebay is tele van velük és már amúgy eléggé irritál, hogy a felénk ismert nagy gyártók szemében azok a fotósok nem is léteznek, akik egyszerű utcai viseletként is hordható táskát akarnak. A Manfrotto Windsor kollekció például egy zseniális vicc, mintha a paródiája akarna lenni ezeknek az igényeknek. Egy csomó Lowepro, Case Logic, Manfrotto, Tenba táska van, ami amúgy kialakításra, formára is teljesen oké lenne, de csak egyhangú komor fekete színben kaphatók, ha nem, akkor meg szinte rikítanak a neonzöld meg piros színekkel.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
mikrofon #26802 üzenetére
Én is köszi a hozzászólást. Nekem ez a Tenba BYOB elég szimpatikus és sokkal olcsóbb, mintha vennék egy fotós túrahátizsákot és ezt másba is be tudom rakni (sima hátizsák, bőrönd stb...).
Ha meg nem válna annyira be akkor még mindig ráérek utána keresni valami táskát.
Köszi még egyszer!
-
t.imi
addikt
válasz
mikrofon #26684 üzenetére
Hát, ha ez a baja, inkább vissza garanciába, kérdés, hogy fog e produkálni bármilyen hibát.
Ropi írja ajtókitámasztónak.... ahhoz meg kicsiEgy Samsungot beejtek kosárba, asszony Canon vázában lassan 40k expo van egy micro sd + adapterrel, még teleírva sem volt sebességgel gond...
E kedves darab meg gyár, x fórum- nem emlékszem- szerint ajánlott kártya gx80-ba. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
mikrofon #26621 üzenetére
Köszi! Még meglátom melyik mellett döntök. Ebben a tesztben sajnos nem a Multi Coated Zomei van. Mondjuk eddig nem sok jó tapasztalatom van a márkával, kevésbé valószínű, hogy mellette voksolok. Amilyen obikon lesz használva a filter, rossz-közepeset nem szeretnék választani.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
mikrofon #26589 üzenetére
Ez nem a felhasználónak jó, hanem a fejlesztőnek. A bérléssel nemcsak folyamatos és tervezhető a cash flow, de könnyebb magához láncolnia a felhasználót. Standalone szoftvernél, ha megjelenik egy új verzió, eldönthetem, hogy váltok-e rá, vagy sem.
Amatőr szinten bőven elég volt minden 2. verzióra upgrade-elni LR-ban (4 évente), ami kb. 70 euró, nagyjából 6-7 havi előfizetés költsége. És nem nagyon vigasztal, hogy ezért a PS-t is megkapom, ha szökőévente használom. Az Affinity viszont meglett 3 havi CC előfizetési díjból. -
copass
veterán
válasz
mikrofon #26548 üzenetére
300 dpinél nem mindegy hovateszed?!
még a padba szorult mókus mogyoróit is látni fogod!
kolyomanra fordítva a szót, egy A2-est olyan helyre érdmes tenni ahol ideális a nézési (nemjárási) távolság!
én speciel ezt a képet falamra úgy raktam ki A2-ben hogy alatta kanapé van így 1 méternél közelebb nem lehet kuksizni! -
Erwinke
aktív tag
válasz
mikrofon #26506 üzenetére
Ertem, rendben.
Toroltem gond nelkul.
Csak gondoltam rakerdezek, mert en abban a hiszemben voltam,h ha vlki ilyen helyre megy, akkor tudataban van annak,h kepek keszulnek az esemenyen es azzal,h elfogadja a meghivast es eljon, elfogadja ezeket a nyilvanvalo dolgokat.Koszonom, szep napot : )
-
-
válasz
mikrofon #26468 üzenetére
A probléma az, hogy sokan készpénznek veszik, amit az interneten látnak, és nem tudják eldönteni, hogy az jó, rossz, netán életveszélyes, vagy csak fake. Legyen szó bármiről, technológiai megoldásról, politikáról...akármiről. Talán egyszerűbb lenne, ha ésszel gondolkodnánk, és nem hinnénk el fenntartások nélkül mindent.
A videót nem ajánlottam, egy felvetés volt, hogy érdemes-e foglalkozni vele, de aztán a segítségetekkel rájöttem, hogy amíg ezzel vacakolok, inkább megrendelem, és csinálok mást, amivel megkeresem az árát 1-2 óra alatt.
Szvsz ha valaki ésszel tekint a világra, minden sokkal egyszerűbb lenne, csak kicsit bele kéne gondolni, mi is zajlik a videón. Törölheti a moderátor, a lényegen nem változtat.
-
modulus
aktív tag
válasz
mikrofon #26434 üzenetére
Alapvetően amiért ide jöttem, az teljes mértékben ide való volt. Onnan alakult ki beszélgetés. Az már esetleg mehetne máshová, de muszáj volt ide válaszolni még.
Illetve ahogy látom a topikokat inkább a másik lenézése, magát feljebb valónak és okosabbnak gondolásából alakul ki vita. Magánéletben vezetőként dolgozom, ezt bőven le tudom kezelni, nem lesz vita részemről.
Muerte köszönöm a hasznos tipekket.
-
MrChris
nagyúr
válasz
mikrofon #26230 üzenetére
Pedig fent tartom az állításom, 50+ éves talán bevonat nélküli objektíveknek se okoz problémát a szenzor tükröződése. 30-40 éves OM szettem is nagyon jó képű, meg a Sonnar 135/3.5 is. A Helios 44-2 újkorában se az a drága fajta volt és még sincs vele ilyen probléma. Ha ténylegesen beleszólna a képbe a szenzor-lencse közti tükröződés azt értelemszerűen rekeszeléssel sem lehetne eltüntetni mert már az a fény a lamellákon túl van.
-
NandorHUN
addikt
válasz
mikrofon #26227 üzenetére
Igazából képekre egy ND10-es filternek van akkor a ráhatása, hogy használnám, ha olyan képet készítek.
Nyilván nem sportfotózásra, de nem arról van szó, hogy olyan kis csiszolást és beállítást tesz lehetővé, hogy ha el akarom érni a kívánt hatást, akkor meg tudnám oldani máshogy. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
mikrofon #26230 üzenetére
A Cokin rendszer iszonyatosan túl van árazva. Még a szűrőlapok túlárazása úgy-ahogy érthető (lenne), de hogy a szűrőtartók árai is egekben vannak, kész röhej. Ha van 3D nyomtatással foglalkozó mérnök / tervező ismerősöd, nevetséges összegből össze lehet hozni olyan tartót, amilyet csak szeretnél. De ez is, mint a fotózás területén sok minden, túl van misztifikálva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest