- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #30009 üzenetére
mert kuponkódos. Amikor fizetsz, akkor kell megadni. A kártyaszám felett van egy kis kék szöveg arra kell kattintani.
Többi PÜ-ben
-
mikrofon
veterán
Hátha valakinek ez egy lökés a "jobb és egyszerűbb" világ felé:
"csak ma" 30% BF kedvezmény van a C1 Capture One szoftverre. -
mikrofon
veterán
válasz
Teasüti #30004 üzenetére
"elegendő egy elsőfokú égési sérüléshez, ha rátenyerelsz a front lencsére és elsütöd a vakut. Ha mondjuk vmi műszálas anyagot szorítanál oda, 30 lövéssel még akár ki is gyújthatod."
Ez így igaz is, azonban sem a tenyér sem a műszálas ruha nem tartozéka a vakunak és a gyártó által javasolt helye sem közvetlenül a lencse előtt van. Míg a használt fényterelő tartozéka és a lencse elé is kell rakni. Tehát ha van olyan körülmény, ami ilyen esetben kárt okoz, akkor annak szerintem benne kéne lenni a használatiba
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29991 üzenetére
Nekem x2 van most a Fuji-hoz és nagyon szeretem hogy egy mozdulattal rögzíthető a vakupapucshoz. Kezelése is elég egyszerű. Elötte X1 volt Sony-hoz. Az is használható volt. De az X2 rögzítési módja, és az egyszerűbb kezelhetösége megérte a felárat az X1-hez nekem. Az Xpro amiatt esett ki, hogy nincs rajta vakupapucs.... Mondjuk egyszer sem raktam se az x2 se az x1 tetejére vakut még, de legalább lehetne
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29951 üzenetére
Alvó mód lehet a hibás.
Én is szívtam ezzel sajnos. Ha a v1-f vaku elmegy alvó állapotba akkor az x2t-f nem tudja felébreszteni . Oda kell mennem és manuálisan felébreszteni.
Egyébként a test gomb lenyomásával lehet késleltetni az elalvást. Ha meg a kioldó ment alvó állapotba, akkor a test gombbal lehet felébreszteni és utána már jól müködik minden. Tehát ha hosszabb szünetet tartasz akkor érdemes a test gombbal kezdeni....
Ezért én most már megszoktam hogy rendszeresen nyomkodom a test gombot.... -
mikrofon
veterán
válasz
vihartigris #29919 üzenetére
Sőt még a Nikon- hoz is van. Úgy tűnik csak a Canon nem kooperál együtt velük....
Download Capture One Express for Nikon [link] -
mikrofon
veterán
Nikon-nál nem tudom, hogy van. De én a Sony-t és a most a Fuji-t így úgy használom, hogy van egy kis WIFI hotspot kütyüm, amibe még SIM kártya is belemegy így mobilnet is van rajta. Mindig ez végzi a hálózatkezelést, amikor a fényképezőgépet is el akarom érni wifin. Ezt nem bíznám egy vázra... Tehát nem nem a kamerához kapcsolódnak a dolgok, (tablet, telefon, laptop) hanem minden a wifi-s mobilnetes aksis kütyühöz. Ennek az is előnye, hogy csak egyszer kell konfigurálni és bármikor bárhol működik természetesen kódolva, jelszóval....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29892 üzenetére
Mondjuk a Fuji-nál, a mobilapp egyszerű Bluetooth-os kioldóként is használható. tehát emiatt nem biztos hogy szükséges..
-
mikrofon
veterán
Ha fontos a PD AF pontok lefedettsége akkor t30 lehet jó választás. Ha fontosabb az ergonómia és hogy nagyobb legyen a váz akkor T2. Ha és a T2 use WR tehát időjárás álló tömítéssel rendelkezik míg a t30 nem.
Amúgy érdemes most várni, mert nemsokára megjelenik az új váz , egy új típusú első tagja x-s10 néven. Elég ígéretesnek tűnik és egész jó áron is jön. Én is szemetek ezzel a vázzal. Csak ebből pont a Fuji életérzés hiányzik kinézete és kialakításra.Amúgy jól érzed ezt Fuji-s dolgot. A Fuji az egy életérzés ;) a képek meg filmszimukációsak, pl most elég divat a Classic Chrome, (egyébként jó is szerintem). Az meg ilyen hatású.
A Fuji-sok így tolják kellett majd téged is elkap a gépszíj... Persze a beképzeltség és sznobizmus nem túl jó.Amúgy van egy nyilvános excel táblázat amibe több mint 100 filmszimuláció van összegyűjtve, úgyhogy lehet válogatni is.... Még egyedit is készíteni.
-
mikrofon
veterán
válasz
Teasüti #29824 üzenetére
Egy dolgot kihagytam a válszból:
"Fuji saját raw converter-e..."
Most kirpóbáltam:
- Pontosan tudja milyen beállítások voltak a vázon és azokkal tölti be az adott RAW-okat, mert ezeket a RAF fájlban tárolja a Fuji camera- Korlátlan számú film szimulációs módot elmenthetsz a szoftverben finomhangolással, így egy kattintással meg tudod nézni, hogy az interneten összegyűjtött filmszimulációs módok közül melyikkel milyen lenne a kép.
- Viszont sajnos brutál lassú ez a Fuji szoftver....Itt egy példa a RAF fájlban tárolt adatok egy részére:
Itt pedig egy példa, ahol látszik a különböző elmentett Profil és az is, hogy pontosan ugyan azokat a beállításokat lehet elvégezni és elmenteni, mintha a vázon állítanád:
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #29828 üzenetére
egy kicsit részletesebb magyarázat:
[Fuji RAF files - JPEG matching - in Capture one] -
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29821 üzenetére
az x-t3 mai nappal kapott új firmware-t, hiperszuper AF-fel, de tényleg
-
mikrofon
veterán
Én speciel a bőrszín és az egyéb színek miatt is imádom a Fuji-t .
Ugyan Nikon-nal nem használtam a C1-et Csak Sony-val és Fuji-val. Elég könnyű a színkezelés mind két vázzal a C1-ben mármint a Pro verzió -ban biztos. Az ingyenes express-ben kevesebb dolog van. Van hozzá sok jó saját oktató videója a phaseone-nak. A advanced color editor és a skin tone editor modulja zseniális és ehhez még hozzá jön a 3 csatornás color balance lehetőség is. Ráadásul elég egyszer finomhangolnod a színeket és az sztenderdként beállítható a vázadhoz, tehát a jövőben mindig azt fogja használni...
-
mikrofon
veterán
Be lehet úgy állítani , hogy a vázban beállított értékeket, filmszimulációt hozza magával a C1-be importáláskor.
Nem lesz pont ugyanolyan, de elég jó a végeredmény. Van aki észre se veszi csak ha egymás mellet van a két kép.
Pont az a jó hogy nem csak a JPEG miatt egyszerűsödött az életem, hanem ha valamiért nagy hozzá kell nyúlnom és a RAW-ot be kell töltenem C1-be , akkor is sokkal egyszerűbb és csak néhány csúszka, mert az alapokat hozza a váz-ból a RAW.Meg ami még nekem bejön, az az hogy a Fuji-nál van egy olyan RAW szerkesztője, ami csak akkor működik ha és van dugva a gépre USB kábellel a vázad, mert valójában a váz képfeldolgozó hardverét használja. Ezzel kidolgozni sok képet szerintem macera, de én arra használom, hogy készítek pár tipikus képet, és a monitor előtt nagyban utólag játszodozok a film szimulációkkal és finomhangolásukkal. Így könnyű meghatározni mi az amit a vázban a hét egyedi profilja bele mentsek....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29813 üzenetére
Akkor mindjárt cáfolnék is pár dolgot
- Az x-t3 esetén pdaf a szenzor 95%-át lefedi és 425 hybrid AF pontja van
- Viltrox -nak nagyon jó kis AF -es fényerős fix obi sora van: 23/1.4; 33/1.4; 56/1.4 ; 85/1.8 . Igen jók és árban is jók. Nekem van a 23 és az 56 ha beindul a portré akkor majd veszek egy 85-öst is.IBIS az tényleg csak az x-t4-ben van. Illetve majd most az x-s10-ben jön. Kíváncsi leszek ennek milyen lesz az AF-je. Ha jó és nagy lefedettséggel akkor én le is váltom a vázamat, ha már kész jó áron....
Persze nem akarlak rábeszélni a Sony a7iii is nagyon király lesz . Főleg a te kezedben az eddigi képeid alapján
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29807 üzenetére
Mielőtt megveszed az a7III-t azért tesztelj X-T3 is
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29807 üzenetére
igazából nem az apsc volt a lényeg, hanem a Fuji, a jpeg motor és a filmszimuláció...
én sajnos kimaradok a bandából.. messze lakom, meg a 3 gyerek mellett kevés a szabadidő a bandázásra... emiatt is váltottam.... de majd ha nagyobbak lesznek...... -
mikrofon
veterán
válasz
vihartigris #29805 üzenetére
Így van: T3 => X30 (nem xt30) => E3
és most már jár a fejem, hogy mi legyen ( X-s10; x-e4; h2 vagy xt4)
egy éve nem lett volna dilemma, meg vettem volna a legjobbat ami belefér.... Most már inkább a még elégséges szintet szeretném, a jó ár-érték lett fontos.....#29803 Speeedfire :
igen éles, néha hiányzik is, hogy az a9 esetén csak nyomni kellett a gombot, meg megjelölni mit kövessen és mindenképmindenszitiációban éles lett. Az t3 még hagyján, de azért e3 azért már ezen a téren óriási visszalépés főleg, hogy a szenzor két szélén már nem megy rendesen az AF. Ebben a T3 sokkal jobb volt.
Az a7r3-ból meg hiányzik a sok sok megapixel, hogy kedvemre lehetett vagdosni, akár fekvőből állót....
(Amúgy az a9-nek hiába volt ultrajó AF-je nem jött be....)Viszont a Fujival sokat egyszerűsödött az életem.... Sokkal kevesebb az utómunkára fordított idő.... és valahogy sokkal nagyobb élvezet használni....
Valójában "csak" két dolog zavar az e3-ban és emiatt gondolkodom egy másik vázon a:
- phase detection area that covers 70% of the frame vertically and 50% horizontally: Azért ez az 50% számomra nagyon nehezen szokható.... Gyorsan ki megy a területről a téma és akkor vadászik az AF
- fix LCD: ezt gondolom nem kell részletezni, mennyire rossz napsütésben..... -
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29792 üzenetére
a7rii, a7riii és a9.
De egyik sem mért összevissza. Egyszerűen csak egy kicsit hidegebbre vagy melegebbre ugyan abban a sorozatban. De ez nagyon könnyen korrigálható volt.
Konkrétan nem emlékszem a 3 közül pontosan melyik jobban, melyik kevésbé egyszerűen ez az emlék maradt meg bennem.
Nagyon jó lesz az az a7iii! -
mikrofon
veterán
válasz
Teasüti #29789 üzenetére
Ha valaki jól tudja a Capture one szoftvert használni akkor nagyon egyszerű. Valójában egy képen kell beállítani és utána Normalize tool segítségével át lehet vinni.
Egyébként ha én a váz fénymérésére hagyatkozom és az EV kompenzációt jól beállítom akkor nem okoz problémát több száz kép kidolgozása a Fuji-nál. A Sony-nal se volt ezzel probléma. Ott inkább az volt hogy az autoWB mért kicsit mellé, hol így hol úgy. De azt se volt probléma a C1-ben javítani, k mert egyszer kellett egy sorozatnál beállítani azután néhány kattintással az összes kép olyan lett.
Szerintem olyan ez mint az AF vs MF. Csak most már egyre kisebb az MF pártiak tábora....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29718 üzenetére
Azért több, mert azzal profilozhatod a gépedet is. A C1 (így gondolom a többi szoftver is) integráltan tartalmazza az információt ehhez a színkártyához. Ami azt jelenti, hogy tudja, hogy milyennek kellene lennie az össze színes négyzet színének a valóságban, így színcsatornánként hozzá tudja igazítani a a valósághoz a képeket. Tehát pont olyan "steril" színeket kapsz mint a valóságban. Az már más kérdés, hogy ez jó-e és tetszetős eredményt ad-e....
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
sandokanaa #29656 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz
sandokanaa #29654 üzenetére
uhh ez azért nem Milc méret, főleg nem a markolattal....
-
-
mikrofon
veterán
válasz
randras_83 #29573 üzenetére
Ez jól kezdődik
-
mikrofon
veterán
válasz
randras_83 #29570 üzenetére
A kiszemelt szett jól hangzik. Nekem valahogy a 23 jobban bejött mint a 35.de ezért jó hogy lehet válogatni.
Pont ez a "baj" a fujifilm - mel hogy egyszer kipróbálod aztán meg tetszik :D
Akkor hajrá!
-
mikrofon
veterán
válasz
randras_83 #29545 üzenetére
Az 50 biztos, egyébként a 85 is merthogy jó lencsék de sokkal nehezebb használni.
De igazából arra gondoltam, hogy Szerintem fontos hogy hobbi szinten élvezzük amit csinálunk és ne holnap vagy majd, hanem most. Az már csak hab a tortán ha profi szinten is inkább élvezet mint rutin :DEgyébként hogyhogy? Mi a fő motivációd a váltásra?
Amúgy nagyon jó a Fuji, nekem bejött. Most épp egy x-e3 - át nyúzok. Persze nem az a kategória mint a T3 volt de legalább kicsi... -
mikrofon
veterán
Az a baj ezzel az aps-c-re keresek jó obit portréra ami majd jó lesz FF-re is hogy szerintem rossz hozzáállás! Mert vagy FF vagy aps-c rendszert építs és használd boldogan. Vagy semmit... Minek most olyan obikat venni ami majd jó lesz FF-en is egyszer? Hiszen az most amikor használod aps-c-n pont nem jó mert nem a számodra megfelelő látószögű.... Ahogy mondtad hol szűk hol tág csak pont nem ideális. Szerintem most fektess be többet és legyen FF rendszered és használd boldogan. Vagy engedd el és legyen most jó aps-c rendszered és használd most elégedetten. Aztán ha majd lesz FF akkor majd kitalálod hogy mit kezdesz a mostanival.
-
mikrofon
veterán
válasz
sandokanaa #29531 üzenetére
Pont ilyenre gondoltam!
Köszi! -
mikrofon
veterán
Nézd meg milyen zoomállásban lőtted a képeidet és egyből kiderült hogy mire van szükséged. Van valami szoftver amit rá eresztesz a képeidre és egyből ki is írja.
Egyébként meg nem véletlen hogy DX szenzor méretben a 23 és 56mm - hez legközelebb álló két objektív számít alapnak portrézásra.
A 16; 35; 70 esetleg 90 mm-es szett is jó de itt már kell egy kis érék vagy gyakorlat is hogy ezeket jól lehessen használni, ne legyen túl szűk vagy túl tág....
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsko72 #29512 üzenetére
Ha már kompakt akkor szerintem a Panasonic lx100 vagy Sony Rx100 a minimum egy dslr után. Különben csalódás lesz a képminőség.
De lehet hogy érdemesebb a kisebb MiLC-ek világában körbenézni.
Van erre topik: "milyen .... vegyek?" aszerint hogy kompaktban, vagy cserélhető objektívben gondolkozol.... -
mikrofon
veterán
válasz
kovsol #29505 üzenetére
Ha így nézzük teljesen igazad van. De ha még hozzá tesszük, hogy százezres nagyságrendben lehet spórolni, akkor részemről elfogadható a 30nap. Nekem azzal van bajom hogy nem tudod pontosan hol jár mi történik és nem tudod előre hogy kb. Mikor jön. Mert hogy előre valami olyan tájékoztatás am hogy eu raktárból 3 nap feladás és 6-7 nap szállítás... Nah ez gáz szerintem....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29503 üzenetére
Nah ez már csak néhány nap tényleg és a gls nyomkövetés alapján is kb 30 nap lesz a szállítás....
-
mikrofon
veterán
Szerintem kezd el a folyamatot, és mielőbb jelezd a PayPal felé. Ennek is van átfutási ideje és még az is lehet még jön a cuccud és törlöd a PayPal folyamatot....
Egyébként szerintem a valóság az hogy eddig is sok esetben 15-30 nap volt a szállítás ez most a körülmények miatt megnövekedett....
-
mikrofon
veterán
Azért itt kérdezem mert tudom hogy sokan használtok AA elemeket. Meg mint kiegészítő végülis on is lehet.
Tehát van egy voltcraft ipc-1l töltöm. Jó régi már de nagyon szeretem,, mert megbízható. Egyetlen bajom vele hogy saját adaptere van. Így utazáshoz szeretnék egy hasonlóan jó AA akku töltőt ami USB-ről működik (legszerencsésebb az usb-c lenne). Elég a két hely is nem kell négyes mint a mostani.
Szinte már mindenhez usb-t használok. Így van is jó töltőfejem. Jó lenne ha AA akkukat is tudnék vele tölteni és nem kéne plusz adaptert magammal vinni. -
mikrofon
veterán
válasz
kacsyx #29324 üzenetére
Azért ha egy fotósnak van egy professzionális fotós felszerelése kompletten akkor egy ehhez hasonló hatizsák ára nem számot tevő érték...
Ráadásul a jó minőségű túrahátizsák önmagában is drága, ha pedig ez még dedikáltan fotós és/vagy videós is akkor még növekedik az ár.
Azt pedig elhiheted hogy a professzionális táskák észrevehetően jobbak szinte minden terén mint az olcsóbbak.... Itt olyanokra kell gondolni, mint tömeg kialakitás kényelem praktikusság használhatóság strapabíróság biztonság és garancia ... -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #29316 üzenetére
Meg is érkeztek a részletek.
Elég jó túrázó táskának ígérkezik:
WNDRD FERNWEH | The Backpacking Bag For Photographers & Travelers
Mondjuk az ára is a tulajdonságaihoz hasonlóan magas lesz.... -
mikrofon
veterán
Én úgy értettem hogy véletlenül történt és most szeretné utólag megmenteni a képeket.
Amihez én egy olyan képszerkesztőt (pl capture one pro 30napos próbaverzió) használnék ahol a szincsatornákat külön lehet módosítani, majd leméretezném a JPG-et. De lehet egy kis negatív saturation és negatív contrast is sokat segít...
Aztán kiderül menthető vagy nem... -
-
mikrofon
veterán
A Sony és Fuji vázakhoz ingyenes az expressz változat. Az is elég jó... Ugyan ezekhez a vázakhoz a pro is kb harmad áron vehető. Ráadásul most volt nemrég kétszer is 20%-os akció...
A meredek tanulási görbe pedig azt jelenti hogy nagyon alacsony szintről indulsz és hamar a csúcsra érsz...
-
mikrofon
veterán
válasz
anorche1 #28552 üzenetére
C1-hez is van hallgatói kedvezmény...
elég jó szoftver..
Capture One (C1) topik
Students, save 65% on Capture One -
mikrofon
veterán
válasz
tchriss #28515 üzenetére
Tamron 17‑28mm f/2.8 di lll rxd (sony e)objektívre is érdemes ránézni....
Én nagylátószögű zoom objektívet vennék alá.Aztán ha egyszer úgy alakul, le lehet cserélni a meglevő objektívet is : Tamron 28-75mm f/2,8 Di III RXD objektívre.
Lassan pedig kapható lesz a sorozat harmadik tagja a Tamron 70-180mm f/2,8 FE objektív is.Ha a mostani objektív képminőségével elégedett vagy és nincs szükséged jelentősen nagyobb látószögre akkor a 24-240mm is egy jó irány lehet amit JohnyBlue írt előttem
A legjobb képminőséget pedig kovsol által ajánlott objektívvel kaphatod.
-
mikrofon
veterán
válasz
t72killer #28408 üzenetére
Nem a nikon - tól van undorom. Hanem attól hogy te megragadsz minden alkalmat hogy önigazolásként leírd, hogy a nikon z6 a legjobb választás... Olyan topikban és olyan esetben is amikor ez nem is tartozik oda... Többször leírtam már én is és más is hogy mi a baj vele....
Azt is leírtam, hogyha valaki teli van egy rakat jobbnál jobb nikon objektívvel akkor lehet jó választás, amíg megtalálja a jövő irányát.... -
mikrofon
veterán
válasz
t72killer #28399 üzenetére
Mindig elfelejted hogy lehet hogy nem véletlen hogy annyira lement az ára.
xt3, em1ii vázakról sokmindent lehet tudni. Ráadásul mindegyik csúcs a maga kategóriájában. Rengeteg lehetőséggel igen komoly rendszerrel magakörül.
Ezzel szemben z6 meg szerinted csúcs valójában meg... -
mikrofon
veterán
válasz
Sly189 #28363 üzenetére
Én viszont a többiekkel ellentétben javaslom néz rá a Sony RX100-as sorozatra. Ha megengedheted hogy nagyobb összeget költs akkor az újabbak közül. Egy babánál, nagyon jó szolgálatot tesz a zoom. Ugyan a szenzor kisebb, de cserébe jó minőségű és fényerős zoom objektív van rászerelve. Ráadásul ez zsebben is jól elfér. Ugye egy babánál nem szerencsés a vakuzás. Ráadásul most jönnek a rövid nappalok, így fényerős objektívre inkább szükséged lesz, mint a kitt zoom-okra.....
Még a Sigma 18-35/1.8 zoom aps-c objektívet is érdemes megnézni és ez alá választani egy MiLC vázat, akár adapterrel. A baba nem túl mozgékony, így az AF-fel biztos nem lesz probléma. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz AF vagy nagyon lassú lesz. Csak nem lesz gyors. Cserébe viszont nagy és nehéz, így biztos nem vágod zsebre és lehet kevesebb kép készül vele mintha Sony RX100 ott lapul a zsebedben mindig....
Szerintem a kit lencse a legrosszabb választás egy újszülött gyermekhez, mert sötét... -
mikrofon
veterán
Nekem is hülyéskedik a patona LCD-s sárga színű duplatöltő kijelzője. Időnként villog a kék háttér világítás mikorbedugom a kábelt. Olyan mintha kontakthibás lenne vagy mintha nem lenne elég a feszültség szint. Persze valójában egyiket sem tartom valódi lehetséges oknak...
Azt figyeltem meg, hogyha ilyenkor a hozzá adott kábelt dugom bele akkor abba hagyja. Mikor ez már többször megtörtént, áttértem a hozzá adott kábelre. Azóta egyszer sem volt ilyen.
Pedig ugye standard mikro usb csatlakozó, elvileg... -
mikrofon
veterán
Gondolom azt akarod mondani, hogy a kit objektíven a beltéri fotók esetén szükség lesz egy fenyérős fixre is. Kültéren meg mondjuk egy tele objektívre. Azért egy kezdő családi élmények fotózása esetén ez a három objektív bőven elég, de talán még a tele nélkül is...
Emlékeim szerint a Nikon-nak van 18-140 kitt objektíve is. Pl ez (18-140) egy fényerős objektívvel is elég jó lehet családi eseményekre.... -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Szerintem nem a képzéssel és a papírral van a legnagyobb baj, hanem, hogy ehhez évek kellenek...
Simán lehetne olyan mint a nyelvvizsga...
Jogosítványt (még buszra is) olcsóbban és gyorsabban meglehet szerezni....Csak érdekességképpen:
"D" KATEGÓRIÁS JOGOSÍTVÁNY (AUTÓBUSZ)
Elmélet
tantermi (20 óra) / online kresz tanfolyam - 53.000 Ft
Gyakorlat (29+2 vizsgaóra) - 224.000 Ft
Gyakorlati óradíj / Pótóra díj - 7.000 Ft
Tandíj összesen: - 277.000 Ft
Közlekedési alapismeretek (KRESZ) - 4.600 Ft
Biztonsági ellenőrzés és üz. (BÜ)- 4.400 Ft
Rutin vizsga - 3.500 Ft
Forgalmi vizsga - 18.500 Ft
Vizsgadíjak - 31.000 Ft
Így a Busz jogosítvány ár: 308.000 Ft
Busz jogosítvány KIEMELT ÜGYINTÉZÉSSEL már 5 hét alatt, extra gyorsan is megszerezheted D jogosítványod.Nah melyik a veszélyesebb és felelősségteljesebb munka?
és melyik a drágább és melyik a gyorsabban elvégezhető?Nah ez Magyarország és ez a fejlődési irány is.....
Persze lehet lobbizni is, csak a sikerhez Pákót kell szeretni, meg a Yachtot... -
mikrofon
veterán
válasz
RunTimeError #28191 üzenetére
Fujifilm világában is nézz szét!
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #28083 üzenetére
háromdényomtatás vagy lemezmegmunkálás az ötletem még....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #28080 üzenetére
Telefonálj a mikrosat Kft-hez. Hátha náluk beszerezhető.
-
mikrofon
veterán
válasz
Stauffenberg #28054 üzenetére
És lehetőleg 400%-os nézetben kattintson
Amúgy fogalmam sincs y hogy ez így normális és csak néhányan veszik észre, vagy valami rossz beállítás az oka...
Ennek a javítása elég egyszerű lenne. Tehát vagy nincs rá igény vagy valami egyedi hiba lehet...De ha megtalálod a megoldást kérlek oszd meg. Egyébként engem is van fórumja. Mondjuk nem túl aktív...
Capture One (C1) topik -
mikrofon
veterán
válasz
Stauffenberg #28052 üzenetére
Sajnos ez egy valódi "hiba" és az a baj hogy nem csak ennél az eszköznél. Ugyan így egy pixellel dolgozik arcbőr szín kijelölésnél és a képek közötti normalizálásnál is. Én ennél a kettőnél vettem észre és számomra elég zavaró mert ez az a Két eszköz ahol valójában nem pont a konkrét pixel lenne fontos hanem egy kisebb terület átlaga. Számomra azért érdekes mert ez már régóta így van tehát több főverzió óta így azt hittem velem van a baj és nem a szoftverrel....
-
mikrofon
veterán
válasz
XboxGamePass #28033 üzenetére
Ha mobillal ilyen nagy nézettségre tettél szert és a hordozhatóság továbbra is fontos, meg, hogy mindig nálad legyen a gép, mint a telefon, akkor egy kis ránézést, próbát a pro kompakt gépek is. PL. Pana LX100 vagy Sony RX100-as sorozat.... Ezeknek az univerzitása, nagylátótól (kis)teléig, makró lehetőséggel is kiegészítve nehezen megvalósítható DSLR rendszeren, főleg egy objektívvel.... Ráadásul mindez zsebretehető változatban....
Tehát kérdés a cél vagyis a téma....
Egyébként van olyan topik, hogy
milyen cserélhető objektíves gépet vegyek
milyen kompakt gépet vegyek
ezekben a topikokban konkrét típusokat is ajánlanak.... -
mikrofon
veterán
válasz
XboxGamePass #28030 üzenetére
Pont ezért, ma már nem fontos a nagy, nehéz és hangos DSLR. Ma már érdemesebb lehet a MiLC világában elindulni, de legalább belenézni....
A másik kérdés, hogy mennyi az az összeg amit indulásnak rá szánsz és mi az, aminek a fotózásával kezdenél.
18-55mm objektív gondolom az alap kitt objektív, így kezdésnek jó, de csak általános szinten......Tehát kérdés a cél vagyis a téma....
-
mikrofon
veterán
Szia,
elvileg nem, vagyis az információ árad mindenhonnan, hogy a Godox rendszer minden eleme mindennel kompatibilis csak a vezeték nélküli adónak kell a vázzal kompatibilisnek lenni. Meg hogy rendszer váltáskor csak a jeladót kell cserélni és akkor vezeték nélkül működik az összes korábbi vaku is....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #27966 üzenetére
Az izzóhoz tényleg nem jó de a fresnel fejhez és a többi vakudhoz szerintem jó lenne.
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #27959 üzenetére
de biztos. Viszont ha egyszerűen sárgák, akkor a vakut is sárgítani kell. Szerintem a probléma az lesz, hogy nem lesz ilyen egyértelmű, mert különböző színek lesznek....
Azonban több vakud van így el lehet játszani, hogy mondjuk az egyikkel egy fát világítasz meg a háttérben, a másikkal a járdát, füvet...Kezdetnek valami ilyen fólia szettel, ki tudod próbálni, hogy milyen re is van szükséged valójában.
Mondjuk az biztos, hogy az elején egy türelmes modellre lesz szükséges
Modell nélkül elég furcsán jönne ki, hogy a színeket próbálod előző este -
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #27956 üzenetére
Ez alapján igen kevés volt a környezeti fény. Esetleg azt megpróbálhatod, hogy a környezeti fénynél észrevehetően erősebben vakuzol és így az lesz erősebb. Ez a paraméterek alapján, meg a vakuid (ad200) alapján nem tűnik nehéznek, innen távolról
.
A fólia színét pedig a tesztkép alapján megpróbálhatod belőni, hogy milyen színű árnyalat kelhet ahhoz, hogy közelebb kerüljön a környezeti fényhez. Csinálsz pár próbát és megnézed hogyan változik különböző színű és árnyalatú fóliák hatására. Feltéve, ha egy egész fóliakészlet rendelkezésre áll.... Ez a nehéz része.... Szerintem...A közvilágításból hiányzó színspektrumot a vaku majd kitölti ha sikerül megfelelően összehangolni a fóliákkal....
Ha ez megvan akkor a vaku teljesítményén is vehetsz vissza, hogy újra észrevehetőbbek legyenek a környezeti fények..... -
mikrofon
veterán
Lehet azt már tudni, hogy az OKJ-s rendszer új átalakítás érinti a fotós szakmát, képzéseket?
Ha igen, akkor hogyan? -
mikrofon
veterán
válasz
INTELligent #27812 üzenetére
Szia,
ESD ellen védő csomagoló anyagok forgalmazásával foglalkozó céggel érdemes felvenni a kapcsolatot. Ezekből a csomagoló anyagokból lehet hátteret készíteni "házilag"...
Keresési kulcsszó: "Elektrosztatikus kisülés ellen védő csomagolás" -
mikrofon
veterán
Vannak tapasztalatok vélemények a Kandao Raw+ szoftverről?
-
mikrofon
veterán
Egy elrontott grafikai munkát webes fejlesztés meg lehet ismételni, el lehet készíteni újra, akár mással is. Természetesen ebben az esetben is kár érte a megrendelőt!
DE!
Elrontott esküvői fotókat, egy esküvőn tönkrement felszerelés (tartalékkal nem rendelkező esetében) miatt kimaradt felvételeket NEM lehet pótolni, vagy nem lehet újra elkészíteni, se az eredeti vállalkozóval sem egy másikkal.
Szerintem ez nem egy elhanyagolható különbség....
Az más kérdés, hogy a jelenlegi rendszer alkalmas-e arra, hogy a fényképezéshez nem értő, de egy szép fotókönyvet megkapni és életük végéig büszkén és boldogan nézegetni szerető megrendelőt megvédje.... -
mikrofon
veterán
Az alkalmazotti viszony teljesen érthető. Ha alkalmazott vagy akkor fizetik utánad a járulékokat és kötelező dolgokat. Tehát joggal várják el, hogy....
Pont emiatt népszerű a számlát adó egyéni vállalkozó.
Amire te gondolsz az talán az alkalmi munkavállaló. Van ilyen. Itt viszont figyelni kell, hogy ne lépj túl egy limitet. Ráadásul ez leginkább órabéres dolog a fotózásban pedig ez nem elterjedt....
Tehát amit te szeretnél hogy fotózgatsz, pénzt kapsz érte és még legális is ez itthon nem működik. Szerintem! A fényképész egy szakma, egy hivatás! Eszerint kell rá gondolni. Így már jobban érthető, hogy ehhez papírok kellenek. Az már más kérdés, hogy pontosan hogyan és milyen áron lehet ezt megszerezni.
Szerintem pont az ilyenek miatt jó ha van a tananyagban egy kis pénzügyi és cégvezetési ismeret sőt marketing és kockázat elemzés sem árt. Ezek mind szükségesek lehetnek egy sikeres vállalkozáshoz. Kivéve egy bizonyos rétegnél de ezt inkább hagyjuk....
Az is más kérdés, hogy rengeteg olyan végzettség van amik megadják a szükséges alapokat. A fotók minősége meg majd meghatároza céged sikerét... Szerintem az a baj, hogy ezt az irányt nem lehet alkalmazni....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #27706 üzenetére
pedig milyen jó lenne ha jó lenne kültéri portréfotózásnál.... Objektívcserénél marad az ND fixen a vázon és még a szennyeződéstől is védi a szenzort....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #27704 üzenetére
Feltehetően az UWA tartományban és WA alján nem nagyon használható, vagy csak erős kompromisszumokkal, mert sík felületű és közelebb van az utolsó lencséhez mint a szenzor. Tehát így jelentősen rontja a sarok élességet.....
Azonban kérdés marad még a videóban is bemutatott használati mód. Tehát ha normál és tele tartományban használja az ember, portrékhoz. Tehát ha van egy jó minőségű, drága objektív, akkor mit tesz a képpel ez a szenzorszűrő, ha bekerül az objektív és a szenzor közé egy MiLC vázon?. -
mikrofon
veterán
Használ, használt már valaki ilyet: STC Optics Neutral Density SENSOR filter
Van valakinek tapasztalata vele?
-
mikrofon
veterán
Most látom, hogy most már vámolnak....
Két hónapja még nem.....szerk:
Ezek után kipróbáltam és érdekes módon nem számítanak fel vámköltséget a megrendeléskor.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest