- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Ez olyan, mint a Holdfast Moneymaker vállszíjak: átlag 180-300k körüli áruk van (a szimpláknak, a duplák és triplák értelemszerűen drágábbak). A gyártónak biztos jól makelik a money-t...
Én 30k-ért csináltattam bőrből duplát Udvarhelyi Szabival, meg Ildinek egy másikat, másik 30-ért: tökéletesek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Balinov #29306 üzenetére
A konzumer papírok közt nincs nagy különbség, ha nem nagyon dzsunka papír és a nyomtató a papírhoz van profilozva.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Frisztaylo #29242 üzenetére
Azt a segédfényt a legtöbbször kitakarja az objektív, vagy a fényellenzője (Az 5D3-nak meg nem kell lámpa ahhoz, hogy betaláljon).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Frisztaylo #29235 üzenetére
Még jobb, de vigyázz, mert így gyorsan el fogsz jutni az 5D4-ig!
(#29238) Byk01: A D600-al még olajozottabban fog az 5D4-ig eljutni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Frisztaylo #29230 üzenetére
Ha kifejezetten portrézásra, akkor használt 5D2, mert annak a szenzora adja a legszebb bőrtónusokat. De vigyázz, mert már lejárt az életciklusa, így az egy dolog, hogy relatíve olcsón hozzá lehet jutni, viszont a javíttatása kérdéses (E-Bayes alkatrészbeszerzés, stb.) - de nem kell aggódni, mert alapvetően jól össze vannak rakva, így több százezer expóig is eltekernek.
A hiányosságaival pedig együtt kell tudni élni, mert kb. csak a középső AF pontja használható és ma már az ISO teljesítménye sem nagy szám. Viszont ha meglátsz egy 5D2 + 135/2L kombóval készült portrét, akkor rögtön nem akarsz mást.
(#29231) PuMbA: Nem borzalmas a szenzora (ugye a korának a csúcs váza volt és akkor mindenki odavolt érte), csak a mai (fejlettebb) technológia már többet tud.
(#29232) randras_83: Stréber!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Chriss76 #29224 üzenetére
Ha bármilyen (nívósabb) fotó-, vagy videószerkesztést szeretnél csinálni, akkor a megjelenítő(ke)t, amin a képanyagot ellenőrzöd erősen ajánlott bekalibrálni, különben Te egyféleképpen fogod látni, mindenki más pedig máshogy - de egyikőtök sem úgy, mint amilyen valójában.
Simán lehet, hogy csak a Te monitorod mutatja élénk pirosan, kalibráltan viszont csak halvány rózsaszín lenne.
Az oké, hogy a művészet szubjektív dolog, de azért nem ennyire.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Balinov #29213 üzenetére
Őszintén szólva nem is kerestem hozzá, mert annak kb. annyi köze van a valósághoz, hogy semmi.
Még ha legalább pont ilyen papír típushoz készült volna, de a közelében sincs...
Meg azért sem, mert ha jól tévedek egy ideig az volt az aláírásod, hogy Te már a Google-ben is sokat kerestél, így megbíztam Benned, hogy valóban nem találtál.
-
*Ropi*
félisten
válasz
pibácsi #29137 üzenetére
Leánykori nevén Faststone Image Viewer, aminek egyébként a 7-es főverzió óta korrekt színkezelése van, tehát semmi más nem kell rajta (meg persze egy kalibrált monitoron) kívül.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #29122 üzenetére
(#29124) Chapel: Milyen monitort vegyek, monitorkalibráló eszközök, stb...
(#29126) Balinov: Tippre a secure http (https://) miatt.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
illesdaniel #29095 üzenetére
Néhány kiigazítás a teljesség igénye nélkül, mert nem volt időm végigolvasni:
A 13-as pont konkrétan nem úgy van, ugyanis az 5D4-ekben manuális módban is van expókompenzáció, és kis trükközéssel néhány más Canon vázakon (5D3, 7D2 amik így hirtelen az eszembe jutnak) is megoldható.
A 16-os pontnál a lényeg lemaradt, hogy milyen záridővel és milyen ISO-val: akkor igaz a "napos F16" szabály, ha a záridő az ISO érzékenység reciproka, tehát F16 - ISO 200 @ 1/200, vagy F16 - ISO 800 @ 1/800, stb. Ugyanígy a "havas F22", a "borús F8", a "kicsit borús F11", a "nagyon borús F5.6", vagy a "naplementés F4" szabályoknál.
17-es pont: nem csak a nagy sárga hátterek csapják be a fénymérést, hanem minden, ami nem 18%-os szürke, és túlnyomó részben van a képen (minél nagyobb felület és minél jobban elüt világosságban a középszürkétől, annál jobban elviszi a málnásba a fénymérést). Triviális példánál maradva: egy hómező, vagy pl. a fehér menyasszonyi ruha vagy a vőlegény fekete öltönye is. Erről bővebben egy korábbi cikksorozatomban írtam: érdemes elolvasni a többi fejezetét is.
20-as pont: a reciprok szabálynál érdemes figyelembe venni, hogy az egyre nagyobb felbontású szenzorokon egyre inkább 2-3-4-szeres szorzóval kell alkalmazni, mert a nagyobb pixelsűrűség miatt ennyivel nagyobb az egy pixelre eső elmozdulás.
23-as pont: a képstabilizátor bizonyos esetekben 1/320 környékén be is tudja rántani a képet (amikor a dupla tükörcsapódásnak csak az első felét tudja kompenzálni, mert a második túl gyorsan érkezik utána). Érdemes még tudni a tripod módról, amit az okosabb objektívek maguktól felismernek és ilyenkor "panning" módba váltanak (csak függőlegesen stabilizálnak, hogy vízszintesen lehessen velük svenkelni, pl. autóversenyt). A régebbi objektíveken külön módváltó kapcsoló van erre (Canonoknál a "mode 1" a mindkét tengelyen stabilizáló mód, a "mode 2" pedig a "panning" mód).
Stb.
-
*Ropi*
félisten
válasz
illesdaniel #29095 üzenetére
Szerintem kapcsold ki azt a könyvvásárlásra buzdító popup reklámot, mert ütközik a fórum szabályzatával és emiatt törölhetik a moderátorok a posztodat!
Mellesleg a 13-as pont konkrétan nem úgy van, ugyanis az 5D4-ekben manuális módban is van expókompenzáció (szeretem is használni), és kis trükközéssel néhány más Canon vázon is használható.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29082 üzenetére
A nodális pontjuk körül szokás forgatni a kamerákat ilyenkor, lehet kapni hozzá speciális állványfejet.
(#29083) Teasüti: Ezeknek a budget eszközöknek nem is a világmegváltó képminőség a céljuk, egyébként ahhoz képest nem is rosszak (ráadásul abban a kategóriában a Theta az egyik legjobb képminőséget adja: ha jól emlékszem két, egymást követő évben is az év 360 fokos kamerájának választották). Ezek felett elég nagy ugrás van nem csak a képminőségben, de az árban is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29080 üzenetére
Nem nagyon, jó ideje már magammal sem viszem, csak akkor, ha valami olyan külföldi helyszínre megyünk, ami megérdemli. Utoljára az ősszel Horvátországban pl. szimplán elfelejtettem elővenni, talán egyszer használtam, pedig lett volna bőven alkalom az 1 hét alatt, mert szép helyek vannak arra (mondjuk az időjárás keresztbe tett rendesen).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29057 üzenetére
Tekintélyes számú fényképezőgép tulajdonos nem kalibráltatja még a monitorát sem, mert szerintük ugye mások sem azon nézik, akkor meg teljesen mindegy.
Szóval aki ad magára és a munkájára, ebből adódóan fotózáshoz is elég pontos kalibrálást szeretne, az olyan valakit kér meg, aki általános kalibrálás helyett kifejezetten fényképészeknek kalibrál, mert az fogja tudni profilozni a nyomtatóját is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29054 üzenetére
Tudom, viszont
"Bp-en hol tudok gyorsba' fotókat nyomtatni?" -
eszerint a hangsúly a gyorsaságon kellene legyen.
Egyébként több fotós ismerősöm vett mostanában Epson L850-et gyors otthoni nyomtatásra, ha éppen nincs idejük kivárni, amíg a labor levilágítja nekik, vagy elég a kisebb méret is.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Így van, ezt elfelejtettem írni.
(#29019) vond: Mi lesz a sorozat címe: "fénysebesség"?
A Millenium Flakon jutott eszembe róla, amikor megnyúlnak a csillagok.
(#29020) Palika71: nyugodtan vehetsz gyorsabb kártyát, több ok miatt is: egyrészt a gyorsabb kártyáknak kis fájlokkal is gyorsabb az írása, mint a lassabbaknak. Másrészt ha veszel egy gyors USB3-as olvasót (pl. Kingston FCR-HS4), akkor nagyságrendekkel gyorsabban tudod a számítógépre felmásolni, ami egy pl. 64 GB-os kártyánál már elég tetemes időmegtakarítást jelent. Harmadrészt ha később gyorsabb vázat veszel és az is olyan kártyát fogad, akkor abban is használhatod.
-
*Ropi*
félisten
Azt hosszú záridővel is meg lehet csinálni.
(#29015) Teasüti: Pl. az LP-E6-ok kisütéséhez / töltéséhez, plusz a többi Li-PO akkuhoz, amik a lámpákba kellenek.
(#29016) Teasüti: Próbálj meg egy kormányzati épület előtt fotózni: nem sokáig lesz rá időd.
Egyébként országa és területe válogatja, hogy mennyire veszik komolyan. Mo.-on szimplán elfordulnak az emberek, a külföldiek még be is szólnak, ha nem tetszik nekik.
Mondjuk teljesen más tészta, ha mást fotózol (értsd: nem őket), mert akkor már csak azért is odaállnak telefonnal lövöldözni (lásd amikor jegyest / kreatívot / bármit fotózunk utcán) és akkor sem veszik észre magukat, ha rájuk szólunk, hogy zavarják a munkánkat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29009 üzenetére
Lőhetsz, csak utána esetleg téged is, és nem képfényezővel.
A törvények szerint már a fotó elkövetése előtt engedélyt kell kérned a fotóalanytól arra, hogy megörökítsd (kivéve csoportkép vagy közszereplő), majd a publikálása előtt is engedélyt kell adnia. Egészen életszerűen betartható, ugye? Ennyit a spontán képekről.
-
*Ropi*
félisten
válasz
vihartigris #29006 üzenetére
Á, azt én táplálom vissza, ha csökken a teljesítménye.
(#29007) Chosen: Itthon ellehetetlenítették a GDPR-al és a sajtótörvénnyel.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29003 üzenetére
Olyan intelligens töltő / kisütő, ami több cellát kezel egyszerre. Van vagy 8-10 különböző fajtám, mindegyiknek megvan a speciális felhasználási területe.
Ni-Mh akkukhoz, Lithium alapúakhoz, meg vannak kisebbek amik csak 4 cellát kezelnek egyszerre, mint a Voltcraft IPC-1-ek / IPC-1L-ek és a Liitokala Lii-500-ak.
Pl. 8 db LP-E6[N] akkut tudok tölteni / kisütni egyszerre, meg 152 db Eneloop és 8 db Li-Po akku van a vakuinkhoz / lámpáinkhoz: kellenek a töltők.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #29001 üzenetére
30% környéke (cellánként 3.80 / 3.88 volt): az összes profi akku manager állomás annyira tölti / süti ki őket a storage módhoz. A 60% ahhoz jó, hogy kicsit tudd is használni ha hirtelen kell, ne legyen szinte teljesen lemerülve, viszont az élettartamát kb. megduplázza (a 30% viszont már kb. megtízszerezi).
-
*Ropi*
félisten
válasz
justgiveup #28967 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
The politics of Dancing: ahogy fütyülök úgy táncolsz - ha nem jön be, akkor pedig ahogy táncolok, úgy fütyülsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #28853 üzenetére
3 dedikált szerver van rá, tükörmentésben.
-
*Ropi*
félisten
válasz
elfelejtette #28839 üzenetére
A régi fgépe pontosan milyen volt és milyen oprendszer alatt használta? Pontosan milyen a mostani fgép és az oprendszere?
-
*Ropi*
félisten
válasz
elfelejtette #28836 üzenetére
Ez normális működés, mert az új gépének jóval nagyobb a felbontása és ebből adódóan a fájlméretei, a FB-nak pedig méretkorlátja van. Méretezze le a képeket feltöltés előtt a FB-szabvány 2048 pixel hosszabbik oldalméretre és ezzel csökkentse a fájlméretüket!
-
*Ropi*
félisten
válasz
FeniX- #28803 üzenetére
Érdemes lett volna előbb megnézned a szaktopik összefoglalójában, mert ez nem az a kérdés, amire bárkitől instant választ kapsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
PhilBrick #28761 üzenetére
Nem kell cserélgetni, csak össze kell kábelezni a belső zsebében lévőt a vázzal, mintha külső tápról menne (dummy battery, 2 portos powerbankról is mehet).
-
*Ropi*
félisten
válasz
copass #28703 üzenetére
Kb. így csinálom én is, a 3200 db kép Faststone-ban kb. 3 óra, ha nincs benne sok egyforma típuskép, amiből a legjobbakat kell kiválasztani.
Mellesleg ott vannak a "C" (Copy) és "M" (Move) gombok, amikkel már kapásból fizikailag másik könyvtárba szűrhetem, így nincs értelme a ratingnak.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Valahol, jó távol.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Picturemaker #28649 üzenetére
Apa, kezdődik!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #28630 üzenetére
Ja értem.
Lehet meglepő, de az eye / face AF előtt is dolgoztak "vakon", csípőből a fotósok...Mert ismerték a felszerelésüket. Van egy sajtófotós haverom, ő a mai napig úgy lő meg képeket az 1Dx2-vel, hogy észre sem veszed a gépet a szemén, a kezében is ritkán, mert csak lóg a vállán és fordul vele amerre kell. Manapság nagyon ellustított mindenkit az újabb vázak sok kényelmi szolgáltatása.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #28624 üzenetére
Ha csak kérdés szinten tetted be a képet, mert érdekel, hogy miért néz így ki, akkor értem (pl. nem a saját cuccoddal lőtted, hanem csak próbálgattad valaki másét), de azt írtad mellé, hogy "esemény fotózáson" lőtted - ebből nem meglepő módon az jön le, hogy éles bevetésen készült. Így már érthető a reakcióm?
"Amennyire emlékszem azon a 16 esküvőn - amit végigcsináltam idén - egyszer sem akartam 1 méterről lőni a tele végén ezzel a lencsével. Kivéve talán dekorációt, vagy tortát, ilyesmit."
Pont erről beszélek, hogy véletlenül se készíts ott is ilyen képeket.
"Amúgy én tartom, hogy nem a fókusszal van a probléma. Nem az a gondom, hogy mekkora a mélységélességem, hanem az a gondom, hogy EGYÁLTALÁN nincs élességem azon a képen 1:1 nagyításban. Szerintem. Bár van aki szerint vannak ott éles részletek... Én azt látom, hogy halo effekt van minden szirom körül, ami nem tudom mi a franc (motion blurnak lenne iránya, ennek látszólag nincs). Nem az volt a gond, hogy hol van a fókusz (vhol a virágon) és mekkora a mélységélesség (legalább egy éles síknak lennie kellene)
Bár lehet csak én vagyok túl kritikus és ez tényleg ennyit tud. Általában nem erre használom a lencsét, bár ha mondjuk egy portréba belenagyítok 1:1 módon, azért ott is tudnék panaszkodni. Le is szoktam a pixel peeping-ről, mert csak csalódás érne.Itt is csak az érdekel mi az a "halo effekt" a szirmok körül. "
Milyen váz és obi volt ez?
"Azt meg szerintem kár számon kérni rajtam, hogy nem vagyok képben az optikával olyan szinten, hogy tudjam hogyan működik egy lencse a széles és a tele végén. Vagy mit lehet elvárni tőle és mit nem."
Pedig érdemes ismerned annyira a cuccodat, hogy tudd, milyen zoom állásnál mekkora látószöget ad, mert csak akkor tudsz olyan láthatatlanul fotózni, hogy nem is kell a szemedhez emelned ahhoz a gépet, hogy csípőből meg tudj lőni egy kompozíciót (streetfotósok, esküvőfotósok, riporterek, stb. sokszor dolgoznak így, amikor észrevétlenek akarnak maradni). Nem elvárás, de ha jól akarod csinálni amit csinálsz, akkor érdemes megtanulnod. Annak a tudása pedig, hogy hogyan torzít egy adott fókusztávon, ha jól használod, akkor bizonyos képi hatások elérésében segít. Mint láthatod nem a fizikaóra miatt kérdeztem, hanem ezt is a saját érdekedben.
"Nem tudom ki hogyan kezdte az ipart, de tegye fel a kezét aki lenyomott egy egész szezont egy elismert fotós tanoncaként, mielőtt belevágott volna!"
Szerintem is ez a minimum, hogy folyamatosan (tovább)képezzük magunkat, és nemzetközi szinten kommunikálunk a kollégákkal, hogy naprakészen tartsuk a lépést fejlődéssel.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Teasüti #28619 üzenetére
No akkor megint felvállalom Dr. Genya szerepét: ha ennyire nem vagy tisztában a fotózás alapjaival és nem ismered a felszerelésedet, akkor még nem kellene esküvőt fotóznod, ahol egy ilyen tévedés miatt kulcsképek válhatnak használhatatlanná. Mit mondasz a párnak a full homály képekről, hogy "Úgy tudtam, ezek az üvegek ki tudják rajzolni a légy f.szán a szőrt is."...?
Erre még gyúrnod kéne nyárig, de nem kicsit, hanem nagyon - és mielőtt azt hiszed, hogy savazlak: jó szándékból írom, mert ott nem lesz ismétlési lehetőség és a fokozott stressz miatt eleve nagyobb a hibaszázalék lehetősége.
-
*Ropi*
félisten
válasz
flash- #28610 üzenetére
Ha magadnak szerkesztenéd, de nem színhelyesre kalibrált a monitorod, akkor kár rá időt pazarolnod, mert nem olyan színekkel fogod visszakapni az albumot, mint ahogyan a monitorodon láttad. Fotósoknál alapvető, hogy színhelyes médiumon mutatják be a képanyagaikat és a labornak is színhelyesen küldik (az internetes szabványok korlátai miatt limitált - sRGB - színárnyalatra butítva jelennek meg a képek), viszont Gipsz Jakab családi albuma tutira nem úgy fog kinézni nyomtatásban / laborálva, mint ahogy szeretné (a profi nyomdagépeket és laborgépeket is színhelyesre kalibrálják minden reggel). A tapasztalat az, hogy az olyan hazai cégek, mint a CEWE / DM / MM / Porst / stb. a kompaktos képminőségre vannak beállva, így a gépeiken előre beállított korrekciók is ehhez igazodnak: ha bead nekik az ember egy, már eleve korrektül kidolgozott anyagot, akkor azon is automatikusan a csillagos egekig húzzák az élességet és a szaturációt). Egy dolgot lehet tenni: ki kell kötni (a programjukban be kell jelölni), hogy semmilyen képjavító (ez esetben romboló) eljárást nem alkalmazhatnak. Ha meg szeretnétek adni a módját úgy, hogy bárki aki nálatok jár, az állát a földön keresgélje mert időtálló lakberendezési elemként is funkcionál, akkor a fine art albumokat javaslom (de nem a CEWE és társai könyveket, hanem a külföldön, egyedileg, kézzel készült remekműveket: ha egymás mellé teszel egy prémium CEWE könyvet és egy belépő kategóriás Graphistudio vagy Antal PB albumot, még akkor is látszik a különbség, hogy miért kerül egyik ennyibe, a másik meg annyiba - nem véletlenül mernek vállalni rájuk 150 év garanciát).
Persze a minőségnek ára van: oldalszámtól, lapvastagságtól és kötéstől függően egy prémium fine art album ára 150 EUR körül indul és nem ritkák az 500-1000 EUR-be kerülő példányok sem - egyébként az átszámolva 150-300.000 Ft-os ár külföldi mércével mérve még középkategória, csak nálunk "hűha". Azt fontos tudni, hogy az ilyen gyártóknál mint ők, a minőségbiztosítás érdekében csak akkreditált fotósok adhatnak le (Photoshopban készre szerkesztett) anyagokat, mert nincsen kapacitásuk a rosszul leadott anyagokat megfelelővé masszírozni és az esetleges reklamációkat bevállalni - tehát magánemberként, "utcáról beesve" nem lehet náluk rendelni. Szóval szerintem még mindig az a leghatékonyabb módja, ha megkéred a fotósotokat, hogy készítse el Nektek, mert mégiscsak ezt fogjátok nézegetni egy életen keresztül.
Ja, és az ünnepekre biztosan nem lesz kész, mert egy egyedileg, kézzel készített fine art album átfutása ~1 hónap akkor, ha nincs agyonterhelve a gyártó, de ilyenkor meg még húzósabb, mert a legtöbb helyen már október végétől nem vesznek fel megrendeléseket, mert mindenki akkor küldi be a Karácsonyra szánt albumokat és ettől telt ház van. Meg ettől függetlenül egy sima, sarki kioszk is minimum 2 hétre vállalná.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #28503 üzenetére
Értem, így valóban nem lehet sok szabadidőd...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #28498 üzenetére
Lehet azon is javítani...Próbáld meg ezt: http://digilabor.net
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #28495 üzenetére
Biztos, hogy a legolcsóbbat akarod? A minőség mindegy?
-
*Ropi*
félisten
válasz
kilozsul #28494 üzenetére
Jó, akkor kopipaszta amit Teasütinek írtam:
Az egy jó régi kép: 2009-es.Gyakorlatilag fantázia kompozit, mert a lány kívánsága az volt, hogy szeretne valami franciásat, de mivel velük végül nem fotóztunk Párizsban, egy másik sorozatból került köréjük a Bir Hakeim híd. Kreatívok közben mindig fotózunk környezetet pluszban, hátha később jó lesz valami máshoz is.
Egyébként ők az a pár, akik azóta válogatják a fine art albumukba a képeket - fogadtunk Ildivel, hogy a 10 éves évfordulójukra elkészülnek-e vele, hát azóta sem.
De aranyosak, mert minden évben elmondják, hogy nagyon rajta vannak és már tényleg nemsokára.
-
*Ropi*
félisten
Itt találod meg őket.
Welcome to the jungle!
-
*Ropi*
félisten
válasz
halagabor #28445 üzenetére
Vedd meg hozzá az IT8 kalibrációs mintát, mert az a lelke a színhelyes scannelésnek (meg amit a többiek írtak)!
-
*Ropi*
félisten
válasz
halagabor #28440 üzenetére
Profilozva van a szkennered? Ha nem, akkor először azt kellene megcsinálni, hogy színhű legyen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
WayneGace #28321 üzenetére
Milyen vázzal és melyik templomban lesz? Pl. a Mátyás templom felújítása sajnos nem érintette a világítását, így még mindig az ország ~ három legsötétebb temploma közt tartják számon - az éppen, hogy félhomályával keményen próbára teszi az ott dolgozó fényképészek és cinematográfusok tudását, mert a világítása elég gyér, így alapjáraton csak a legmodernebb technikai színvonalat képviselő eszközökkel lehet ott labdába rúgni, ha nem bánya sötétségű képeket szeretne az ember.
-
*Ropi*
félisten
USB-re dugva próbáltad meg bekapcsolni? Úgy nem lehet, ugyanis ezek úgy vannak tervezve, hogy USB-n nem működnek a gombok. Szóval csak a számítógépről lehúzva tudod a gombbal bekapcsolni.
Mondjuk ha gépre dugva sem indul, az más tészta.
-
*Ropi*
félisten
válasz
t72killer #28312 üzenetére
"Volt korábban földi halandók pénztárcájára szabott WD wireless winyóm, de bedöglött az elektronikája+amúgyis csak sdkarit olvasott."
Csak kíváncsiságból: milyen hibával térdelt le?
A kérdésedre: laptop, mert akkor csak egy kártyaolvasót kell venned.
Az USB hubos megoldással nem lesz elég a kakaó, hogy a falánk XQD + HDD kombót rendesen megtápolja. Terepen meg gondolom nincs konnektor, max. powerbank, ha saját tápos a hub.
Vehettél volna Canont, mert az CFAST-ot használ, ami gyakorlatilag egy SATA SSD.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Darko_addict #28297 üzenetére
Szia!
"Próbáltam manuálisan ugyanezt csinálni, néztem YT videókat, jobban megismerkedtem az éjszakai fotózást befolyásoló értékekkel, viszont a képeim Manuál módban nem élesek."Csillagok fotózásához fixen végtelenre kell állítanod az élességet: ehhez a gép kézikönyvében találsz útmutatót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest