- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
cellaterem #23144 üzenetére
állvány kell hozzá főleg. sötétben rekeszelés olyan záridőkkel jár már...
-
fattyu
veterán
válasz
cellaterem #23141 üzenetére
szarrá rekeszelve lehetőleg nem lekerített blendelamellás obival. minél több és páratlan lamella van a blendében annál csillagosabb
-
fattyu
veterán
válasz
*Ropi* #22892 üzenetére
szivesen lennék bárhol azzal a géppel
Buta cégek ugye 4 éves lifecycle a gépeknél. ugyhogy adoptáltam a kuka/adomány/továbbértékesítés polcról egy z420at. erőmű xeon proci 48 giga ram két k2000 fél tera ssd két tera vinyó... mindenkinek jó
én örülök
az osztálynak meg nincs számlázva a gépért ktsg mert ez már nullás
-
fattyu
veterán
A főnököm megmondta hogy auditkor én szabin leszek a gépemmel együtt ( asztali )
És mi vagyunk az IT
-
fattyu
veterán
válasz
fattyu #21168 üzenetére
meg sem említve hogy a ficus peek meg lehet tök szar és nyűgös használni.
nexen : komponálsz majd ráböksz a kijelzőn oda ahol fókuszálni szeretnél. belenagyít 10Xre élest állítasz és már nyomod is az expót. nem kell pöcökkel tárcsával nyíllal mittomén odavinni a kis ablakot ahova szeretnéd, vagy pedig középen élest állítasz és utáa komponálsz amivel már nem is feltétlen lesz éles amit akarsz.
Tükrösök nem erre vannak kitalálva. érintőpanel + ML esetleg már tudja ezt de szerintem az összes érintős milc sokkal jobb erre.
-
fattyu
veterán
válasz
copass #21167 üzenetére
ml-t én spec sose próbáltam,
de azon nem változtat hogy egy 1100d szenzorát mennyire porba alázza már akár samu akár sony bármelyik apsc lapkája?
kb mint űrgammák vs csillagok háborúja.
hordozhatóság stb meg aztán pláne.
cserébe nincs egy ócskaszar keresőd.
amugy nekem meg 1000dm van. lehet használni ezeket is. de kb ugyanazt érzem mint te a manuálokra.
lehet élni vele de nyűg.
Egy kurrens milc sokkal megengedőbb egységsugarú használatra. mert nem fakad sírva ha zöld négyszögben az automatika felküldi 2000re az isot mert a kitobi rekesze annyit enged amennyit. példának okádék.
-
fattyu
veterán
válasz
copass #21146 üzenetére
1100dn ne is.
egy nexen focus peakkel volt a legkevésbé fájdalmas.
visszatérve kollega alapvető kérdésére beszéljük már le a belépő fícsörszegény buta és ocsmány fos kis keresővel ellátott 1100dről. Ezeknél egy használt nex5n vagy azóta bármi kilóméterekkel jobb szenzorban szolgáltatásban bármiben.
Felejcsük már el ezt a vércanonos vagyok, dolgot.
sokkal több gépet kap a pénzéért akár egy samu akár egy sony milc-cel mint egy belépő canonnal.
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzant #20983 üzenetére
és a szenzorát szeretnéd odatenni egy analógon szocializálódott fotósnak hogy tessék egy jó digit gép?
nekem az egy darab digit vázam egy 1000d. 10 mp és szeretem. isten bizony.
de Nem is említeném egy naprendszerben mondjuk azzal amikor a yashi fx2000re felcsavarom az ml 50 1.7et és elmegyek neopannal kattogni.
-
fattyu
veterán
válasz
xXxian #20981 üzenetére
de egy 2007es szenzor ( ami még ccd... )
a sony vázak amiket mondtam legalább abban bitangak....
plusz mondta kodak filmest használ... na kodak nem nagyon csinált tükröset. ergó kompaktot használ most. gondolod szeretne a "full frém kompak" után valamit ami látványoisan rosszabb képminőség de legalább sokkal nagyobb?
-
fattyu
veterán
válasz
hszilard666 #20974 üzenetére
milyen filmest használ amugy?
az analógot képminőségben nehéz megütni.
viszont a digitnek szabadsága van és az is jó dolog. és sokuldalú.kompromisszumokkal a nettó képminőségért cserébe sokkal többet tud.
nen exakt tudományág ez sem.
az én személyes véleményem az hogy sony nex most már alfa milc vázak jók. nagyon. meglevő obik esetleg használhatók is rajta manuál fókusszal.egy nex5n/r/t 5000 / 6000 használtan megfizethető és JÓ vázak,
-
fattyu
veterán
válasz
hszilard666 #20972 üzenetére
használt 5dmkII + obi(k)
ex has fél misi
nem viccelünk. sajnos.
analóg jó.
volt full frém digit gépem már nincs. analógom van. több is. -
fattyu
veterán
válasz
hszilard666 #20968 üzenetére
vegyél neki filmet inkább.
komolyan. analóg után sírva fog fakadni egy kompakt képminúségétől.
ha szereted nem teszed.
-
fattyu
veterán
válasz
Colonel993 #19903 üzenetére
nemértekegyet. szerintem jó ötlet. és akkor még a jó uv szűrő elé egy picit rosszabbat hogy azt is védd.
-
fattyu
veterán
válasz
korpicschess #18333 üzenetére
ja jogos
bocs
Nemtudom. Nincs akkor árdiffi. én boltban venném.
-
fattyu
veterán
válasz
korpicschess #18331 üzenetére
betűzöm.
e-n-e-l-o-o-p
szerinted véletlenül mondják. minden más szar. tényleg.
-
fattyu
veterán
válasz
berobi78 #17859 üzenetére
a szenzorméretnek az expozícióhoz nincs köze.
közvetetten az iso teljesítményhez ( nagyon közvetetten: ugyanannyi pixelt és ugyanolyan minőséget tekintve mivel nagyobbak a pixelek több fényt gyűjtenek ) van, és a DOF kevesebb minél nagyobb a szenzor. f4 apscn több minden éles mint FFen
-
fattyu
veterán
válasz
Elektrosokk #17280 üzenetére
jujj ebből mi lesz
nex5n/r/t nex6
szerintem -
fattyu
veterán
válasz
matyi012345 #17170 üzenetére
bíróságon az majd ér hogy én annyira utálom az embereket hogy a kettő nekem már tömeg?
-
fattyu
veterán
válasz
balintkagan1 #17144 üzenetére
orosz vonalat nem ismerem. 6*6 rollt lehet gond nélkül. ha kisebb akkor problémás lehet.
-
fattyu
veterán
válasz
Santiagain #15916 üzenetére
Ennél már csak az a jobb mikor a citadelláról vakuznak le a városra. ott sírok mindig.
-
fattyu
veterán
válasz
Dobimaster #15877 üzenetére
-
fattyu
veterán
"DSLR vázakban a zár 10-15E"
Tényleg?
Minden más állításod is pontatlan és csúsztatott de ez azért derék
Te tudod hogy xp után nem olyan egyszerű a képek importálása, de hálistennek a se 7es otthonim se a 7es laposom nem tud erről.
Milyen egy elhasznált tengely?
Poros? Jogos uj gépekbe bele se megy.Ha csak butaságokat vagy féligazságokat tudsz mondani olyannak aki semmit nem tud jobb volna nem "segíteni"
-
fattyu
veterán
válasz
*Ropi* #14358 üzenetére
nem is a kép miatt. Az elv miatt nem hagyom magam ilyenekben. Bomberdzsekicsen jön és osztja az eszet. Csukja be az ajtót ha nem akarja kijöjjön a fény, de utcáról fotózva nincs joga semmihez, azt már meg sem említem hogy közterületen óberkodni vagyis nem ott ahol ez a dolga... eh.
-
fattyu
veterán
válasz
Telomanikus #14240 üzenetére
gyári csomagolt doboz vs kitből bontott sima fehér doboz vagy nincs is doboz
-
fattyu
veterán
válasz
jjeahh #14114 üzenetére
záridő, kereső, szenzor ( dof ÉS zaj ) megfogható méret. az a vázstabi meg egy kalap kaka... valóságban kb ha egy stopot ér akkor megengedő voltam.
Hátrány nincs LV meg nagyobb ( ami éppen nem is feltétlen hátrány )
Ne érts félre. Nem a milcek ellen beszélek. A sony szenzoros uj hullám már rendben van, de a pl1 még semelyik tükrössel nem veszi fel a versenyt.
szerintem
-
-
fattyu
veterán
válasz
HollyBoni #13833 üzenetére
megnéztem és én ezt értem de nem lesz rosszabb. Lok is megaszondja hogy csak nem tűnik természetesnek mert a valóságban sem ennyire kimerevített akciót látsz,
De azt azért tegyük már hozzá hogy lerekekszelni a végállapotig az obidat meg elétenni 3 nd szűrőt ( ami már ráadásul keményen vignettelni is fog ha nem echte kitakar a sarkokban ) sokkal többet árt a képminőségednek mint az hogy használod a záridőt....
Arról nem beszélve hogy a táridő tárcsát adták a géphez nem köll megvenni....
-
fattyu
veterán
Tényleg csak én nem értem továbbra se hogy miért nem a záridőt tekeri el 1/50ről?
-
fattyu
veterán
válasz
Balinov #13469 üzenetére
igen ez nagyjából egy követendő elv hogy a kézmozgásod/remegésed ne jelentkezzen a képeken. nyilván nagyon odafigyelt légzéssel testtartással jóval meglepőbbeket is ki lehet tartani, de ezt követve és koncentrálva arra hogy finoman nyomsz gombot meg stabilan állsz akkor azért ez egy jó kiindulás.
csakb: széleslátónál igen, de azért egy 70-200 tele végén már nem mindegy... igenis számít az ekv...
-
fattyu
veterán
válasz
Balinov #13466 üzenetére
ekv gyútávnyi 1/záridő kell.
ezen nincs mit szájbarágni.
mondjuk nikon apscn 50es obi az ugye 1.5X kropfaktor tehát 1/75 ( vagyis 1/80 ) záridő kell.
minél telébb az obi ugye annál rövidebb idő kell hogy ne legyen bemozdulás. 300mmnél már 1/500 ( 1/450 lenne de ugye olyan nincs. 1/500 a legközelebbi )
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest