Hirdetés
- Fórumok
- Adattárolás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Poco F9 Ultra – diszkófény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
56998 - 56901
56998 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
-
piadex22
csendes újonc
Értem, köszi.
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy, már adatokkal rendelkező HDD-ből készítsek RAID1-et, duplikálva a tartalmat?
Köszi
p. -
Doky586
félisten
Hello,
Haladok, köszi. Megvan a tömb.
Azt tesztelem, hogy mi van, ha kiveszek egy lemezt adott adatmennyiséggel. A benn maradt tömbre rakok extra adatot, majd visszarakom a korábban kivett lemezt, és hogy az adat frissítés hogyan történik meg.
Egyelőre sajnos azt tapasztalom, hogy sehogy...
Úgy tesztelem, hogy megint kiveszem a tömbből, és másik gépbe rakom. De ott sajnos, csak a régi adatokat látom.
Ötlet erre? Erőltetett szinkronizálást lehet kérni?
Köszi.
p.Nem arra való a raid. Ha meghal az egyik lemez akkor egy új üreset kell a helyére tenni.
Nem másolgatni az egyikre..
A raid az nem mentés és nem hurcolászós pendrive. -
piadex22
csendes újonc
Hello,
Haladok, köszi. Megvan a tömb.
Azt tesztelem, hogy mi van, ha kiveszek egy lemezt adott adatmennyiséggel. A benn maradt tömbre rakok extra adatot, majd visszarakom a korábban kivett lemezt, és hogy az adat frissítés hogyan történik meg.
Egyelőre sajnos azt tapasztalom, hogy sehogy...
Úgy tesztelem, hogy megint kiveszem a tömbből, és másik gépbe rakom. De ott sajnos, csak a régi adatokat látom.
Ötlet erre? Erőltetett szinkronizálást lehet kérni?
Köszi.
p. -
Doky586
félisten
-
Doky586
félisten
-
piadex22
csendes újonc
-
piadex22
csendes újonc
-
Doky586
félisten
Sziasztok!
Szereztem 2 db 2TB WD Red Plust. Elkezdtem szórakozni a tükrözéssel. Jó állapotúak amúgy a Sentinel szerint.
Most sajnos ott tartok, hogy a BIOS, a Sentinel és az eszközkezelő látja őket, de a lemezkezelő, a diskpart és a windows fájlkezelő nem.
Mit lehet tenni?
Látom a SATA csatlakozó mellett vannak pinek. Lehet resetelni esetleg? Nincs még adat rajta...
Köszi előre is.
p.Vagy a Lemezkezelő látja vagy a Tárolóhelyek kezelője.. (vagy ez vagy az)
-
piadex22
csendes újonc
Sziasztok!
Szereztem 2 db 2TB WD Red Plust. Elkezdtem szórakozni a tükrözéssel. Jó állapotúak amúgy a Sentinel szerint.
Most sajnos ott tartok, hogy a BIOS, a Sentinel és az eszközkezelő látja őket, de a lemezkezelő, a diskpart és a windows fájlkezelő nem.
Mit lehet tenni?
Látom a SATA csatlakozó mellett vannak pinek. Lehet resetelni esetleg? Nincs még adat rajta...
Köszi előre is.
p. -
piadex22
csendes újonc
-
Doky586
félisten
A dinamikus lemez már évek óta kivezetés alatt van. Ugyanazt tudja a 'tárhely', csak sokkol kényelmesebben, korszerűbb funkciókkal.
-
piadex22
csendes újonc
Értem, köszi. Viszont win11 alatt én azért megtaláltam a lemezkezelőnek kinéző felületet, csak valami miatt a tükrözés nem volt választható.
Ötlet?
Kösz.
p.mod: fyi: amikor azt mondom merevlemez, merevlemezre gondolok
-
Doky586
félisten
-
piadex22
csendes újonc
Sziasztok!
Mi a trükkje kettő merevlemez RAID1-be kötésének, szoftveresen (windows lemezkezelőben). Olyanra vagyok kíváncsi, mint dinamikus lemez kell legyen vagy nem stb…
Köszi előre is.
p. -
King Unique
titán
Itt egy video egy régi 2010-es, 7200 RPM-es, 2.5" merevlemezről, intenzív fejmozgás közben (Aida64 Average Read Access teszt): [link]
Töredéke a hangerő.
"Itt releváns teszt az lenne, hogy egy ugyanilyen WD10JPVX HDD-hez képest sokkal hangosabb-e, vagy egy hasonló..."
Teljesen egyetértek, de másik ilyen nincs nálam, remélem betéved valaki egy biztosan jól működő példánnyal.
Csak tesztadatok vannak rajta, ilyen "akusztikával" nem került sor a használatba vételre.
Mondjuk a kettőt összehasonlítva tényleg kicsit hangos a WD, egy 2,5" HDD normál esetben nem feltétlen ilyen éles, karcos hangon üzemel még seekelés közben sem. De ha 100/100 és minden helyzetben megfelelően működik, akkor egyelőre nem mondható kritikusnak, nincsen probléma, elvileg.
Írtad hogy használtan vetted, ahol ki tudja mit csinált vele az előző tulaj, amit esetlegesen elfelejtett közölni... Nekem is van olyan 2,5" merevlemezem, ami tetejére érkezve esett egyet padlóra, aztán azóta némi túlzással úgy búg/zúg működés közben, mint a daráló. De ennek ellenére 100/100 és ezt leszámítva más gond nincsen vele, egyelőre.

-
Daler
tag
Itt releváns teszt az lenne, hogy egy ugyanilyen WD10JPVX HDD-hez képest sokkal hangosabb-e, vagy egy hasonló, 2 tányéros és 4 db olvasófejes változathoz képest. Mert ugye nem mindegy az sem, hogy CMR / SMR, hány db lemeztányér és olvasófej, stb.
A szekvenciális olvasástesztnél és a véletlenszerű másolásnál, mappaelérésnél nem feltétlen ugyanaz lesz a fejmozgás, amit a Google AI is leírt.
A felületteszt során a fejnek folyamatosan, sávsorrendben kell haladnia (szekvenciális olvasás), ekkor alig mozog a mechanika – ezért nem hallottad a hangot. Amikor viszont adatot másolsz rá, vagy mappákat böngészel, a fájlrendszer darabkái miatt a fejnek ide-oda kell ugrálnia a lemez belső és külső szélei között (véletlenszerű elérés), ez váltja ki a hangos ropogást

Ha a 100/100 a HDD állapota és nincsen szektorhiba, akkor elvileg nincs miért aggódni. Viszont mivel mástól vásárolt használt HDD és már van benne 500 nap üzemidő, ezért amúgy is fenntartással kell az ilyet kezelt kezelni, a rajta lévő fontos adatokról eleve legyen másik meghajtón is biztonsági másolat, ne kizárólag csak ezen legyenek tárolva.
Itt egy video egy régi 2010-es, 7200 RPM-es, 2.5" merevlemezről, intenzív fejmozgás közben (Aida64 Average Read Access teszt): [link]
Töredéke a hangerő.
"Itt releváns teszt az lenne, hogy egy ugyanilyen WD10JPVX HDD-hez képest sokkal hangosabb-e, vagy egy hasonló..."
Teljesen egyetértek, de másik ilyen nincs nálam, remélem betéved valaki egy biztosan jól működő példánnyal.
Csak tesztadatok vannak rajta, ilyen "akusztikával" nem került sor a használatba vételre.
-
King Unique
titán
Nem ismerem ezt a típust, de néhány itthon lévő hasonló 2.5"-os merevlemezhez képest többszöröse a hangerő. A forgásból eredő hang és vibráció teljesen megszokott mértékű, viszont fejmozgásnál többszörös a seek noise. A videó lehet nem vagy csak magas hangerőn adja vissza ami a valóságban hallható. Készítek majd videót normál "hangerejű" merevlemezről is.
Év elején vettem használtan, csak egy teljes felület tesztet csináltam (olvasás), értelem szerűen ott nem jött elő a probléma, amint néhány hónappal később elkezdtem rá adatokat másolni feltűnt a probléma.
Itt releváns teszt az lenne, hogy egy ugyanilyen WD10JPVX HDD-hez képest sokkal hangosabb-e, vagy egy hasonló, 2 tányéros és 4 db olvasófejes változathoz képest. Mert ugye nem mindegy az sem, hogy CMR / SMR, hány db lemeztányér és olvasófej, stb.
A szekvenciális olvasástesztnél és a véletlenszerű másolásnál, mappaelérésnél nem feltétlen ugyanaz lesz a fejmozgás, amit a Google AI is leírt.
A felületteszt során a fejnek folyamatosan, sávsorrendben kell haladnia (szekvenciális olvasás), ekkor alig mozog a mechanika – ezért nem hallottad a hangot. Amikor viszont adatot másolsz rá, vagy mappákat böngészel, a fájlrendszer darabkái miatt a fejnek ide-oda kell ugrálnia a lemez belső és külső szélei között (véletlenszerű elérés), ez váltja ki a hangos ropogást

Ha a 100/100 a HDD állapota és nincsen szektorhiba, akkor elvileg nincs miért aggódni. Viszont mivel mástól vásárolt használt HDD és már van benne 500 nap üzemidő, ezért amúgy is fenntartással kell az ilyet kezelt kezelni, a rajta lévő fontos adatokról eleve legyen másik meghajtón is biztonsági másolat, ne kizárólag csak ezen legyenek tárolva.
-
Daler
tag
a szokásosnál jóval hangosabb mechanikus hangokat ad
Miért, korábban ugyanilyen szituációban, a mappa tulajdonságainak megjelenítésekor nem volt ilyen hangja, vagy jóval halkabb volt?
Azért egy HDD működés közben nem zajtalan, teljesen normális ezeknélseekelésnél
ez a ropogó, kerregő hang. Gond akkor van, ha pl. kattog és fel sem pörög rendesen, fel sem ismeri a Windows, stb.Ha csak bizonyos műveleteknél van ez vélhetően az intenzív fejmozgás (Seek noise) miatt és nem folyamatosan ilyen működés közben a merevlemez hangja, akkor én ezt nem mondanám hibának, amit pl. a Google AI is megerősít. + Ha a HDD állapota is 100/100 és nincsen a SMART-ban + a HDS naplóban hibára utaló bejegyzés, akkor elvileg nincs miért aggódni.
Nem ismerem ezt a típust, de néhány itthon lévő hasonló 2.5"-os merevlemezhez képest többszöröse a hangerő. A forgásból eredő hang és vibráció teljesen megszokott mértékű, viszont fejmozgásnál többszörös a seek noise. A videó lehet nem vagy csak magas hangerőn adja vissza ami a valóságban hallható. Készítek majd videót normál "hangerejű" merevlemezről is.
Év elején vettem használtan, csak egy teljes felület tesztet csináltam (olvasás), értelem szerűen ott nem jött elő a probléma, amint néhány hónappal később elkezdtem rá adatokat másolni feltűnt a probléma.
-
King Unique
titán
Üdv!
Adott a videóban látható WD10JPVX, 1 TB, 2.5" merevlemez ami a videoban hallható, a szokásosnál jóval hangosabb mechanikus hangokat ad (ez esetben egy nagyobb mappa tulajdonságainak megjelenítésekor). Ez ennél a típusnál normális vagy hibára utal.
HDS 100/100, 500 nap üzemidő, ~27000 indulás leállás. [kép]
a szokásosnál jóval hangosabb mechanikus hangokat ad
Miért, korábban ugyanilyen szituációban, a mappa tulajdonságainak megjelenítésekor nem volt ilyen hangja, vagy jóval halkabb volt?
Azért egy HDD működés közben nem zajtalan, teljesen normális ezeknélseekelésnél
ez a ropogó, kerregő hang. Gond akkor van, ha pl. kattog és fel sem pörög rendesen, fel sem ismeri a Windows, stb.Ha csak bizonyos műveleteknél van ez vélhetően az intenzív fejmozgás (Seek noise) miatt és nem folyamatosan ilyen működés közben a merevlemez hangja, akkor én ezt nem mondanám hibának, amit pl. a Google AI is megerősít. + Ha a HDD állapota is 100/100 és nincsen a SMART-ban + a HDS naplóban hibára utaló bejegyzés, akkor elvileg nincs miért aggódni.
-
Daler
tag
Üdv!
Adott a videóban látható WD10JPVX, 1 TB, 2.5" merevlemez ami a videoban hallható, a szokásosnál jóval hangosabb mechanikus hangokat ad (ez esetben egy nagyobb mappa tulajdonságainak megjelenítésekor). Ez ennél a típusnál normális vagy hibára utal.
HDS 100/100, 500 nap üzemidő, ~27000 indulás leállás. [kép]
-
bh
tag
4%-os kondival azért nem lenne meglepő
-
Arasorn12
csendes tag
Ezen gondolkodtam én is, hátha nem terjed tovább a hiba (lehetséges, hogy az egyik tányér olvasófeje sérült, vagy maga a felület?). Létfontosságú adatokat nem fogok tárolni rajta.
-
Doky586
félisten
Sziasztok,
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van egy szakasz a disken, amibe nem látok bele, mert ha a teszt oda ér, egyből elveszíti a rendszer a lemezt. Ha táp resettel újraindítom a lemezt, akkor újra megjelenik, de ha csak a SATA kábelt húzom le és dugom vissza, akkor nem látja a gép, beragad valami hibaállapotba. Valakinek valami ötlete?
Én már nem bíznék többé abban a lemezben.
Azt teheted hogy ki-particionálod azt a részt hogy többé ne használja semmi.
(dinamikus lemezként előtte egy partíció, utána egy partíció majd egy volumeként egyesíted) -
Arasorn12
csendes tag
-
tibaimp
nagyúr
Sziasztok,
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van egy szakasz a disken, amibe nem látok bele, mert ha a teszt oda ér, egyből elveszíti a rendszer a lemezt. Ha táp resettel újraindítom a lemezt, akkor újra megjelenik, de ha csak a SATA kábelt húzom le és dugom vissza, akkor nem látja a gép, beragad valami hibaállapotba. Valakinek valami ötlete?
- Én a szokásossal kezdeném, táp kábel, SATA kábel csere.
- Másik PC-n megnézni, ugyan ezt csinálja-e a HDD. -
Arasorn12
csendes tag
Sziasztok,
-
tibaimp
nagyúr
Köszi JulianSinulf, King Unique!
Gyors indítás ki van kapcsolva, viszont én mindig csak alvóba teszem. Lehet az kavar be, illetve, amit mondtok a csatlakozó.
Ugye az nem probléma, hogy Purple? Mintha régebben nem ajánlották volna archiválásra, mert kamerákhoz van, ahol ha pár fájl elveszik, az nem akkora probléma. De gondolom ennek nem az a jele, hogy sehol sem látszódik a HDD.

A WD Purple tökéletesen használható "normál" HDD-ként is, nem az a gond!
-
pinnacle
nagyúr
Szia!
Esetleg kontaktos, poros a csati. Érdemes legalább lehúzni a HDD-ről a kábeleket, majd vissza. Ez már szokott segíteni.
Legalábbis nálam volt már kommunikációs probléma por miatt HDD-nél, de m.2 SSD-nél is.Köszi JulianSinulf, King Unique!
Gyors indítás ki van kapcsolva, viszont én mindig csak alvóba teszem. Lehet az kavar be, illetve, amit mondtok a csatlakozó.
Ugye az nem probléma, hogy Purple? Mintha régebben nem ajánlották volna archiválásra, mert kamerákhoz van, ahol ha pár fájl elveszik, az nem akkora probléma. De gondolom ennek nem az a jele, hogy sehol sem látszódik a HDD.

-
King Unique
titán
1. Az
első HDD-t nem látja a rendszer
max. akkor helytálló kijelentés Windowsoknál, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a merevlemez, ellenben ha csak a fájlkezelőben nem, akkor eleve helytelen.2. Ha csak leállítás - indítás esetén jelentkezik a probléma, ellenben újraindítás után rendben megjelenik a HDD, akkor az lehet a bekapcsolt Fast Startup funkció miatt is, amit annak kikacsolása, vagy a Shift + leállítás módszerrel történő leállítás megoldhat.
3. Adatkapcsolati hiba, a másik válaszban már említett SATA adat- és tápkábel érintkezése nem megfelelő, amit tisztítással, vagy másik kábellel / porton történő kipróbálással lehetne javítani és tesztelni.
Bár ha adatkapcsolati hiba van, akkor annak elvileg a SMART-ban is látszani kellene, írni kellene a HDS programnak. -
JulianSinulf
őstag
Szia!
Esetleg kontaktos, poros a csati. Érdemes legalább lehúzni a HDD-ről a kábeleket, majd vissza. Ez már szokott segíteni.
Legalábbis nálam volt már kommunikációs probléma por miatt HDD-nél, de m.2 SSD-nél is. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Néha az első HDD-t nem látja a rendszer. Újraindítás után megjelenik. Hibát nem talált a vizsgálat. Mi lehet a probléma?
-
Pocee
senior tag
Eltévesztetted a topikot, ez HDD probléma topik, az SSD témával az SSD kibeszélő topik foglalkozik... Legközelebb értelemszerűen ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket, ott folytatni a mostanit, ha van még további kérdés.Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
A 94%-os kondíció SSD-knél még bőven jó.
Egyébként oda akartam de a hdd-re nyomtam, köszönöm az infót!
-
King Unique
titán
Eltévesztetted a topikot, ez HDD probléma topik, az SSD témával az SSD kibeszélő topik foglalkozik... Legközelebb értelemszerűen ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket, ott folytatni a mostanit, ha van még további kérdés.Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
A 94%-os kondíció SSD-knél még bőven jó.
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston A2000 500GB M.2 PCIe (SA2000M8/500G) SSD.
Igazából annyi kérdésem lenne,hogy Sentinellel nézve a teljesítmény 100% de a kondíció csak 94%,már kb 2 éve így áll a helyzet,kell e ez miatt aggódnom,pontosan mit takar a kondíció? -
T0mBd1gg3R
veterán
Segiteni nem tudok, de nekem is van egy regebbi IBM szerverem es benne (azt hiszem pont) 3TB-os SAS vinyok... az a baj, hogy Windows ugye ezeket nem latja, de talan van kartya, amivel megoldhato... gondolkodtam en is, hogy talan a szervert hasznalom onmagaban, de hangos mint a pusztulat (hogy a fogyasztasarol mar ne is beszeljek).
Nem akarok itt offolni, de ha haladsz vele valamerre, illetve, ha megvan mar, hogy mikent epited meg a NAS-t (milyen hardverrel alatta, stb), erdekelnenek a reszletek!
Hát az eredeti terv az volt, hogy van egy kis HP EliteDesk 705 G4 SFF gépem, Ryzen 2400G proci, 2x8 DDR4 2400, most még sata 500 ssd, de jobb lenne egy m.2
Beletettem a raid kártyát, márcsak azt kéne kitalálni hova teszem a vinyókat meg hogy táplálom meg őket, mert ezen csak 1 darab sata van, azt elosztóztam 2 vinyóra most.
Lehet rossz irány ez, de olyan olcsó volt (a gép tehát ház, alaplap, táp, hűtő 11 ezer, a proci 6, ramom volt, ssd volt), mondjuk 2 vinyót még bele lehet szuszakolni, de arra gondoltam van ez a két vinyó, veszek még 2-t és raid 5-be 9 tera, aztán ha úgy jön ki lehetne később bővíteni egy 6+2-es 18 terás raid6-ba.Dde így hogy ezek offosnak tűnnek nem tudom még.
Szoftver téren Jellyfin, torrent, immich, peehole.
Illetve maradna a windows, hogy futhasson rajta kis felbontáson minimum grafikán 10fps-re korlátozva a gta online mouse jigglerrel, hogy termeljenek a gyárak és mikor le tudok ülni játszani 1-1 órára tele legyen. a többit meglátom de nagyon szívesen várok ötleteket. amúgy filmeknek nem kell redundancia, de fényképeknek, régebbi dokumentumoknak, munkahelyi és egyetemi anyagoknak jó lenne. Szóval még az is lehet átpattintom a rendes gépemből a 4 terás sata hdd-t filmeknek, sorozatoknak, zenének, és 2 hdd mehet raid 1-ben, vagy 3 hdd raid5-ben.
Illetve van még egy 1tb szinte új enterprise vinyóm, 1 darab windows lett feltelepítve újkorában és azóta nem volt bekapcsolva, ezt is be lehetne pattintani. -
bh
tag
olyannal találkozott már valaki hogy elindul a lemez, seek test, nem kattog, nem áll le, de nem ismeri fel a gép, se sata-n se usb-n? biosban felismeri, win alatt semmi. Ilyen hangja van [link] A lemez valami régebbi seagate külső, dupla magas Freeplay HDD-vel, annyira nem bánt ha halott, a ház működik, de hátha van valami ötlet
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Van nekem 2db IBM sas vinyóm, régebben vettem őket olcsón, még nem tudtam miben kipróbálni, nincs SAS kártyám, de venni akarok hogy csináljak belőlük egy NAS-t.
Kértem kölcsön egy Dell R320 szervert amiben H710 sas kártya van.
Ez sajnos nem látja rendesen:
ChatGPT szerint az lehet a gond, hogy ezek 520b-re konvertált vinyók és át kéne konertálni 512-re mondjuk linux alatt, de ez a gép nem látja linux alatt sem, hogy megcsináljam. Azt írja az AI, hogy HBA kéne, pl Dell H310 IT módra flashelve.
De nem akarok egy halom pénzt ellocsolni a semmire ha mégis hibásak a vinyók.Mit tudtok javasolni? Esetleg valaki tud segíteni?
Segiteni nem tudok, de nekem is van egy regebbi IBM szerverem es benne (azt hiszem pont) 3TB-os SAS vinyok... az a baj, hogy Windows ugye ezeket nem latja, de talan van kartya, amivel megoldhato... gondolkodtam en is, hogy talan a szervert hasznalom onmagaban, de hangos mint a pusztulat (hogy a fogyasztasarol mar ne is beszeljek).
Nem akarok itt offolni, de ha haladsz vele valamerre, illetve, ha megvan mar, hogy mikent epited meg a NAS-t (milyen hardverrel alatta, stb), erdekelnenek a reszletek!
-
Raidon
őstag
-
Doky586
félisten
-
Raidon
őstag
-
Doky586
félisten
-
Raidon
őstag
-
T0mBd1gg3R
veterán
Te tudsz valamit arról mi ez az egész? Mit kell csinálni?
Kicsit szemetelnék ide, chatGPT-vel küzdöttem linux alatt mostmár HBA IT mode SAS vezérlővel, hátha valamelyikőtök tudna segíteni mi lehet a hiba. Van két IBM 3TB SAS lemezem, életre akarom lehelni őket:
sudo sg_readcap -l /dev/sg0 -> Device not ready
sudo sg_requests -v /dev/sg0 -> data-in decoded as sense: fixed format, current; sense key: no sense Additional sense: no additional sense information
sudo sg_turs -vvv /dev/sg1 open /dev/sg1 with flags=0x800 test unit ready cdb: [00 00 00 00 00 00J duration=0 ms test unit ready: Descriptor format, current; Sense key: Not Ready Additional sense: Logical unit not ready, power cycle required Descriptor type: Field replaceable unit code: Ox1 Descriptor type: Vendor specific [ox80] 00 00 00 0 00 00 0 00 00 00 00 00 0 00 Raw sense data (in hex), sb_ len=28, embedded len=28 72 02 04 22 0 00 00 14 03 02 00 01 80 0e 0 00 00 00 00 00 00 00 0 00 00 00 00 00 device not ready Completed 1 Test Unit Ready commands with 1 errors
sudo sg_turs -vVv /dev/sg2 open /dev/sg2 with flags=0x800 test unit ready cdb: [00 00 00 00 00 00] duration=0 ms test unit ready: Descriptor format, current; Sense key: Not Ready Additional sense: Logical unit not ready, cause not reportable Descriptor type: Field replaceable unit code: Oxo Descriptor type: Vendor specific [ox801 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Raw sense data (in hex), sb len=28, embedded len=28 72 02 04 00 00 00 00 14 03 02 00 0 80 De 0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 device not ready Completed 1 Test Unit Ready commands with 1 errors
sudo sg_requests -v /dev/sg1 cdb: Request Sense [03 00 00 00 fc 00] data-in decoded as sense: Fixed format, current; Sense key: No Sense Additional sense: No additional sense information
sudo sg_requests -V /dev/sg2 cdb: Request Sense [03 00 00 00 fc 001 data-in decoded as sense: Fixed format, current; Sense key: No Sense Additional sense: No additional sense information
sudo sg_ing /dev/sg1 standard INQUIRY: PQual-o PDT=0 RMB-0 LU CONG-0 hot pluggable=o version-0x06 [SPC-4] [AERC=0] [TrnTsk=0] NornACA=1 HiSUP=1Resp_data_format=2 scCS日 Ace= T1oGS=O3pG0 Pprotet T30ue=:] EncServ=0 MultiP=1 (VS-0) [MChngr=0] [ACKREQQ=0] Addr16=0 [RelAdr=01 WBus16-0 Sync=0 [Linked-01 [TranDis=0] CmdQue=1 [SPI: clocking=0x0 QAS-0 IUS=01 length=164 (Oxa4) Peripheral device type: disk Vendor identification: IBM-XIV Product identification: ST300ONMO035 B1 Product revision level: EC84 Unit serial number: ZC139NLVOO0OR8O6URRC
sudo sg_vpd -p di /dev/sg1 Device Identification VPD page: Addressed logical unit: designator type: NAA, code set: Binary Ox5000c500948b99ab Target port: designator type: NAA, code set: Binary transport: Serial Attached SCSI Protocol (SPL-4) Ox5000c500948b99a9 designatortype: Relative target port, code set: Binary transport: Serial Attached SCSI Protocol (SPL-4) Relative target port: 0x1 Target device that contains addressed lu: designator type: NAA, code set: Binary transport: Serial Attached SCSI Protocol (SPL-4) Ox5000c500948b99a8 designator type: SCSI name string, code set: UTF-8 SCSI nane string: naa.500OC500948B99A8
sudo sg_inq /dev/sg2 standard INQUIRY: PQual=o PDT=0 RMB=0 LU CONG-0 hot_pluggable=0 version=0x06 [SPC-4] [AERC-01[TrmTsk=01 NormACA=1 HiSUP=1 Resp data_format=2 SCCS=0 ACC=0 TPGS=03PC=0 Protect=1 [BQue=01 EncServ=0 MultiP=1(VS-0) [MChngr=01 [ACKREQQ=01 Addr16=0 [Re lAdr=01 WBus16=0 Sync=0 [Linked=01 [TranDis=01 CmdQue=1 [SPI: Clocking=0xO QAS=0 IUS-=01 length=164 (Oxa4) Peripheral device type: disk Vendoridentification: IBM-XIV Product identification: ST33000650SS B1 Product revision level: BC3E Unit serial number:2295715800009314V3JW
sudo sg_vpd -p di /dev/sg2 Device Identification VPD page: Addressed logical unit: designator type: NAA, code set: Binary Ox5000c50055a202f3 Target port: designator type: NAA, code set: Binary transport: Serial Attached SCSI Protocol (SPL-4) Ox5000c50055a202f1 designator type: Relative target port, code set: Binary transport: Serial Attached SCSI Protocol (SPL-4) Relative target port: Ox1 Target device that contains addressed lu: designator type: NAA,code set: Binary transport: Serial Attached SCSI Protocol (SPL-4) Ox5000c50055a202fo designator type: SCSI name string, code set: UTF-8 SCSI name string: naa.5000c50055A202FO
sudo sg_logs -a /dev/sg1 IBM-XIV ST300ONM0035 B1 EC84 log_sense: device not ready sg_logs failed: Device not ready
sudo sg_logs -a /dev/sg2 IBM-XIVST33000650SS B1 BC3E log_sense: device not ready sg_logs failed: Device not ready
sudo sg_modes -a/dev/sg1 IBM-XIV ST300ONM0035 B1 EC84 peripheral_type: disk [ox0] Device not ready sg_modes failed: Device not ready
sudo sg_modes -a /dev/sg2 IBM-XIV ST33000650SS B1 BC3E peripheral_type: disk [oxo] Device not ready sg_modes failed: Device not readysudo sg_format --format--size=512--verbose /dev/sg1 IBM-XIV ST30OONMO035 B1 EC84 peripheral_type: disk [OxOJ PROTECT=1 << SUpports protection information>> Unit serial number: ZC139NLVOOOOR806URRC LU name: 5000c500948b99ab mode sense(10) cdb: [5a 00 01 00 00 00 0000 fc 001 mode sense(10): Descriptor format, current; Sense key: Not Ready Additional sense: Logical unit not ready, power cycle required Descriptor type: Field replaceable unit code: Ox1 Descriptor type: Vendor specific [ox801 Θ0 0 00 00 00 00 00 00 00 00 0 00 00 MODE SENSE (10) command: Device not ready, type: sense key
sudo sg_format --format-size=512--verbose /dev/sg2 IBM-XIV ST33000650SS B1 BC3E peripheral_type: disk [Ox0] PROTECT=1 << supports protection information>> VPD UNIT SERIAL NUM gave res=5 mode sense( 10) cdb: [5a 00 01 00 00 00 00 00 fc 001 mode sense( 10): Descriptor format, current; Sense key: Not Ready Additional sense: Logical unit not ready, cause not reportable Descriptor type: Field replaceable unit code: Oxo Descriptor type: Vendor specific [Ox80J 00 0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 0 00 00 MODE SENSE (10) Command: Device not ready, type: sense key
-
roseA580
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy vásároltam egy WD40EFPX merevlemezt.
Barátom ajánlotta nekem... Problémám a következő.
Csak letöltésre és filmnézésre használom, azonban az a problémám, hogy film lejátszás közben random meg szokott akadni a film... próbáltam többféle lejátszót mindhiába.
(Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued vagy storahci / amdxgbe hiba)
ezt dobja be mikor megakad a történet...
HDD sentinellel megnéztem a merevlemezt hibátlan.
Van e esetleg valakinek valami ötlete erre?Már sokmindent kipróbáltam.
Jelenleg ezt művelem:
Mivel AMD rendszered van, nincs szükséged az Intel RST szoftverre. Csak a Windows beállításait kell fixálnod:Tedd láthatóvá a menüt (ha még nem tetted meg):Nyisd meg a Parancssort (cmd) Rendszergazdaként.Másold be ezt, és nyomj Entert:cmd
powercfg -attributes SUB_DISK 0012ee47-9041-4b5d-9b77-535fba8b1442 -ATTRIB_HIDEKörültekintően használja a kódot.Módosítsd a profilodat:Nyisd meg a Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek menüt.Kattints a jelenleg kiválasztott sémád (pl. Kiegyensúlyozott vagy Nagy teljesítmény) mellett a Séma beállításainak módosítása -> Speciális energiaellátási beállítások módosítása opcióra.Keresd meg a Merevlemez pontot:Merevlemez kikapcsolása ezután: Állítsd be0percre (ez a Soha).AHCI Link Power Management - HIPM/DIPM: Állítsd átActive-ra.Eddig semmi hasonló gondom nem volt. Korábban AM4-en voltam. Ez ilyen általános? Vagy ritka hiba lehet?
Köszi a segítséget!
Szia!
Ugye nem futtasz pl. torrentett filmnézés közben?
Én torrent mellett SSD-re szoktam ideiglenesen átmásolni a filmet ha megakad HDD-ről. -
Raidon
őstag
-
Doky586
félisten
Csak letöltésre és filmnézésre használom, azonban az a problémám, hogy film lejátszás közben random meg szokott akadni a film... próbáltam többféle lejátszót mindhiába.
Jelenleg ezt művelem:
Mivel AMD rendszered van, nincs szükséged az Intel RST szoftverre. Csak a Windows beállításait kell fixálnod:Tedd láthatóvá a menüt (ha még nem tetted meg):Nyisd meg a Parancssort (cmd) Rendszergazdaként.Másold be ezt, és nyomj Entert:cmd
powercfg -attributes SUB_DISK 0012ee47-9041-4b5d-9b77-535fba8b1442 -ATTRIB_HIDEKörültekintően használja a kódot.Módosítsd a profilodat:Nyisd meg a Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek menüt.Kattints a jelenleg kiválasztott sémád (pl. Kiegyensúlyozott vagy Nagy teljesítmény) mellett a Séma beállításainak módosítása -> Speciális energiaellátási beállítások módosítása opcióra.Keresd meg a Merevlemez pontot:Merevlemez kikapcsolása ezután: Állítsd be0percre (ez a Soha).AHCI Link Power Management - HIPM/DIPM: Állítsd átActive-ra.Eddig semmi hasonló gondom nem volt. Korábban AM4-en voltam. Ez ilyen általános? Vagy ritka hiba lehet?
Köszi a segítséget!
Ne raid-ként használd.
-
Raidon
őstag
Jelenleg ezt művelem:
Köszi a segítséget!
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Van nekem 2db IBM sas vinyóm, régebben vettem őket olcsón, még nem tudtam miben kipróbálni, nincs SAS kártyám, de venni akarok hogy csináljak belőlük egy NAS-t.
ChatGPT szerint az lehet a gond, hogy ezek 520b-re konvertált vinyók és át kéne konertálni 512-re mondjuk linux alatt, de ez a gép nem látja linux alatt sem, hogy megcsináljam. Azt írja az AI, hogy HBA kéne, pl Dell H310 IT módra flashelve.
De nem akarok egy halom pénzt ellocsolni a semmire ha mégis hibásak a vinyók.Mit tudtok javasolni? Esetleg valaki tud segíteni?
érdekes hogy a SNR és EC számokat ki tudja olvasni még...
-
bh
tag
Sziasztok !
Egy WD Scorpio Blue 1.0TB WD10JPVD 2,5"-s HDD-vel lenne problémám.
Külső meghajtónak használom - és az utóbbi napokban használhatatlanságig belassult.
Több külső boxban is kipróbáltam - mindegyikben produkálja a hibát - tehát vsz. a HDD-vel van a probléma.
A file/directory struktúrát lassan de látja 150-200 KB/s sebességgel olvasni is lehet róla.
A tárolón 2 led van, a piros folyamatosan villog, 20-25 villanásra jut egy olvasó led felvillanás. Sentinel szerint jó 97% - talán elektronika ?
Azért írom így le, hátha ezek alapján Valaki rávágja, hogy találkozott ilyennel ... ez lehet a hiba.
Nem vagyok álszent - lenne ami fájna ha elveszne róla (ez volt a Backup HDD-m)
de a céges árra még rá kellene beszélnem magam.Előre is nagyon köszönöm a Segítségeteket
!ezek a JP szériás lemezek így halnak meg, nálam WD10JPCX, 100%-ot írt a rendszer, írni-olvasni egyáltalán nem lehet, i/o hibát dob mindenre
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
-
Jarod1
veterán
Sziasztok !
Külső meghajtónak használom - és az utóbbi napokban használhatatlanságig belassult.
Több külső boxban is kipróbáltam - mindegyikben produkálja a hibát - tehát vsz. a HDD-vel van a probléma.
A file/directory struktúrát lassan de látja 150-200 KB/s sebességgel olvasni is lehet róla.
A tárolón 2 led van, a piros folyamatosan villog, 20-25 villanásra jut egy olvasó led felvillanás. Sentinel szerint jó 97% - talán elektronika ?
Azért írom így le, hátha ezek alapján Valaki rávágja, hogy találkozott ilyennel ... ez lehet a hiba.
de a céges árra még rá kellene beszélnem magam.Előre is nagyon köszönöm a Segítségeteket
!crystal disket is futtass , hátha az lát valamit.
-
King Unique
titán
Sziasztok !
!Sentinel szerint jó 97%
Mármint ha a HDD kondíciója 97%, akkor nyilván nem jó.

Ez esetben valószínűleg gyenge vagy hibás szektorok vannak rajta, + emiatt lehet fut a belső hibaellenőrzése is és emiatt lassult be irreális szintre.Ha van rajta fontos adat és fizetős adatmentő cég nem opció, akkor otthon marad kb. ez a fájlkezelős fájlmásolás, ha megjelenik a Windows fájlkezelőjében a meghajtó és lehet olvasni a tartalmát.
Ha adatmentés a cél, akkor eleve az Adatmentés - HDD - SSD - Flash topikban kellett volna érdeklődni, szükség esetén (további adatmentés specifikus kérdések) oda átvinni a témát. -
Tamas231170
újonc
Sziasztok !
! -
King Unique
titán
Sziasztok vettem egy elvileg új WD Elements AE-t (Vinteden, de be volt dobozolva) és a Lenovo Yoga laptopom felismeri, de nem lehet megnyitni...már odaadtam olyannak is, aki valamit konyít a témához és ő se érti. Létezik, hogy ezzel a típussal vannak ilyen gondok, már nem is gyártják és emiatt? másik laptopon még nem próbáltam megnyitni.
KösziHirtelen nem volt világos, hogy mi ez a WD Elements AE, de a gyártó weboldala alapján hasonló, mint a WD Elements Portable, azaz egy 2,5" gyárilag készre szerelt külső merevlemez.
de nem lehet megnyitni
Ez pontosan mit jelent, RAW lett,
X:\ nem érhető el. A kötet nem tartalmaz felismert fájlrendszert
hibaüzenet van, vagyX:\ nem érhető el. A hozzáférés metagadva.
? Attól függően más a megoldás is, illetve ha vadonatúj külső HDD és még nincsen rajta semmilyen adat, akkor nyilván nem kell adatot menteni, hanem újraformázni, vagy törölni + újraparticionálni + újraformázni.
Ha gyanúsan olcsón lett vásárolva, akkor viszont lehet hogy fake termék és azért nem működik megfelelően, mert normál esetben nyilván nincs olyan, hogy nem lehet megnyitni. -
gabus1985
újonc
Sziasztok vettem egy elvileg új WD Elements AE-t (Vinteden, de be volt dobozolva) és a Lenovo Yoga laptopom felismeri, de nem lehet megnyitni...már odaadtam olyannak is, aki valamit konyít a témához és ő se érti. Létezik, hogy ezzel a típussal vannak ilyen gondok, már nem is gyártják és emiatt? másik laptopon még nem próbáltam megnyitni.
Köszi -
IntelKiller7
nagyúr
-
King Unique
titán
Szinte lényegtelen a rajta lévő adat, ha menthető nem gond. Ha nem, az sem.
A lényeg az volt, hogy lepusztult e vagy sem. De ahogy látjuk, nem.
+ itt 2 nappal frissebb kommentek voltak. És 6x annyi komment. Gondolom aktívabb mint az adatmentős. Remélem felkoncolva nem leszek.
Ha annyira lényegtelen a HDD-n lévő adat, akkor nem kellene téma legyen, hogy lehet-e menteni vagy sem, meg pláne ha már le lett előtte formázva.
Maga a HDD nyilván nem pusztult meg, mert akkor fel sem ismerte volna a Windows, se azon belül a HDS, sőt olyankor fel sem pörög rendesen, csak kattog, vagy meg se nyikkan, stb.
Mindkét topik eleve aktív, tehát lényegtelen melyikben hány db hsz van és mikori a legutóbbi, meg pláne ha csak pár napos az eltérés.
Ha legközelebb nem sikerül megtalálni a megfelelő topikot, vagy van több is ahova illene a kérdés, de nem sikerül eldönteni melyikbe való inkább, akkor informatikai kérdéseknek általánosan ott van az Azonnali informatikai kérdések órája topik. -
bh
tag
Szinte lényegtelen a rajta lévő adat, ha menthető nem gond. Ha nem, az sem.
+ itt 2 nappal frissebb kommentek voltak. És 6x annyi komment. Gondolom aktívabb mint az adatmentős. Remélem felkoncolva nem leszek.
szerintem a HDD-nek nincs baja, a win produkált valamit hogy RAW lett a partíció. TestDisk-el nézz rá hogy esetleg vissza tudja e írni rá a partíciót, ha kellenek róla az adatok
-
IntelKiller7
nagyúr
Ha RAW lett a partíció, akkor adott a megoldás / megoldás.
Ahol nyilván NEM kell előtte formázni a partíciót, az adatmentő program anélkül is hozzá tud férni, a formázás (felülírás) csak a sikeres adatmentés esélyét csökkenti.
Ha adatmentés a cél, akkor az Adatmentés - HDD - SSD - Flash topikban kellett volna érdeklődni, ott kellene legközelebb, ha ilyen probléma lesz. Ennek a topiknak még a címében - HDD probléma (nem adatmentés) - is világosan le van írva, hogy nem adatmentéssel foglalkozik...Szinte lényegtelen a rajta lévő adat, ha menthető nem gond. Ha nem, az sem.
-
King Unique
titán
Kihúztam, de semmi. Tudtam formatálni. Most elérhető is lett.
Vissza lehet valahogy szedni róla a dolgokat így? Vagy felejtős? Céghez nem vinném, annyira nem érdekes.
HD sentinel ezt írja amúgy a partíció leírásában. És ez már régóta ott van, csak nem volt vele soha probléma. kb 10-12 éves lehet.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 53671 alkalommal.Ha RAW lett a partíció, akkor adott a megoldás / megoldás.
Ahol nyilván NEM kell előtte formázni a partíciót, az adatmentő program anélkül is hozzá tud férni, a formázás (felülírás) csak a sikeres adatmentés esélyét csökkenti.
Ha adatmentés a cél, akkor az Adatmentés - HDD - SSD - Flash topikban kellett volna érdeklődni, ott kellene legközelebb, ha ilyen probléma lesz. Ennek a topiknak még a címében - HDD probléma (nem adatmentés) - is világosan le van írva, hogy nem adatmentéssel foglalkozik... -
IntelKiller7
nagyúr
Disk Drill-el nézem most. Ha sikerül sikerül, ha nem nem. Annyira fontos cuccok nem voltak rajta.
-
Doky586
félisten
Vissza lehet valahogy szedni róla a dolgokat így? Vagy felejtős? Céghez nem vinném, annyira nem érdekes.
HD sentinel ezt írja amúgy a partíció leírásában. És ez már régóta ott van, csak nem volt vele soha probléma. kb 10-12 éves lehet.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 53671 alkalommal.Formázás előtt könnyű lett volna visszaszerezni.. [link]
-
IntelKiller7
nagyúr
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 53671 alkalommal. -
tibaimp
nagyúr
Sziasztok!
Ez ledöglött? Vagy mi lett vele? egyik napról a másikra. Azt néztem, hogy a win indítás előtt próbálja fixelni a vinyót, de semmi.
Próbáld meg először megnézni, hogy a kábelek rendben vannak-e SATA, power.
Amúgy itt a Lemezkezelőben engedné formatálni? Az adatoknak már így is keksz valószínű. -
IntelKiller7
nagyúr
Ha a másik topikban leírtak alapján 100/100 a HDD, akkor a SATA fizikai csatlakozást is érdemes ellenőrizni, az adatkábelt és a tápkábelt, szükség esetén másik portra csatlakoztatni, vagy cserélni. Bár ha azzal gond lenne, akkor adatkapcsolati hibáknak kellene lenni, amit a szöveges értékelésnél a HDS programnak is írni kellene.
Sziasztok!
Ez ledöglött? Vagy mi lett vele? egyik napról a másikra. Azt néztem, hogy a win indítás előtt próbálja fixelni a vinyót, de semmi.
-
King Unique
titán
Ha egy HDD drasztikusan belassul, annak általában az alábbi kettő gyakori oka szokott lenni.
1. CMR helyett SMR rögzítési eljárást használ, ami miatt az írási sebesség (bizonyos esetekben) drasztikusan lecsökkenhet.
2. Szektorhibás lett a HDD, gyenge vagy rossz szektorok vannak rajta és azért lassul be abnormális szintre. Windowson pl. a HDS programmal részletesen megtekinthető, hogy milyen a HDD állapota.
A WD Purple sorozat, annak WD44PURZ modellje elvileg CMR HDD a gyártó weboldala szerint, tehát akkor marad a 2. opció, mint lehetséges hibaok.
Az eredetileg DVR/NVR üzemre tervezés meg elvileg nem lehet gond, mivel a Streaming Command Set parancs csak olyan környezetben aktiválódik, amit a téma topikjában is már többször leírtak (példa).
Ezzel együtt 3 topikban (1, 2, 3) lett kis időeltéréssel csaknem egyszerre feltéve ez a kérdés... Legközelebb elég lesz egyszerre 1 topikban feltenni és megvárni, amíg ott válaszolnak, nem telefloodolni ugyanazzal a kérdéssel több ropikot is.Ha a másik topikban leírtak alapján 100/100 a HDD, akkor a SATA fizikai csatlakozást is érdemes ellenőrizni, az adatkábelt és a tápkábelt, szükség esetén másik portra csatlakoztatni, vagy cserélni. Bár ha azzal gond lenne, akkor adatkapcsolati hibáknak kellene lenni, amit a szöveges értékelésnél a HDS programnak is írni kellene.
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Vettem agy WD44PURZ HDD-t csak adattárolásra használom, mert a win 10 64 bit egy SSD-n van, pár hétig ment hibátlanul, de most valahogy a másolás, törlés fájl műveletek drasztikusan belassultak.
Ha, a gépet újra indítom, akkor pl. az első másolás még gyors, de a következők már extrán belassulnak, végül használhatatlanul lassú lesz.
Nem rég tettem fel egy virtualboxot, telepítettem egy win11-et, és egyszer csak az nem indult már el és utána vettem észre, hogy ilyen lassú a HDD, de most már a virtualbox nélkül is lassú, lehet ennek köze hozzá vagy mi baja lehet?
(NTFS fájlrendszer, GPT partíciós séma, SATA kabellel az alaplapra kötve)Ha egy HDD drasztikusan belassul, annak általában az alábbi kettő gyakori oka szokott lenni.
1. CMR helyett SMR rögzítési eljárást használ, ami miatt az írási sebesség (bizonyos esetekben) drasztikusan lecsökkenhet.
2. Szektorhibás lett a HDD, gyenge vagy rossz szektorok vannak rajta és azért lassul be abnormális szintre. Windowson pl. a HDS programmal részletesen megtekinthető, hogy milyen a HDD állapota.
A WD Purple sorozat, annak WD44PURZ modellje elvileg CMR HDD a gyártó weboldala szerint, tehát akkor marad a 2. opció, mint lehetséges hibaok.
Az eredetileg DVR/NVR üzemre tervezés meg elvileg nem lehet gond, mivel a Streaming Command Set parancs csak olyan környezetben aktiválódik, amit a téma topikjában is már többször leírtak (példa).
Ezzel együtt 3 topikban (1, 2, 3) lett kis időeltéréssel csaknem egyszerre feltéve ez a kérdés... Legközelebb elég lesz egyszerre 1 topikban feltenni és megvárni, amíg ott válaszolnak, nem telefloodolni ugyanazzal a kérdéssel több ropikot is. -
elpescador
tag
Sziasztok!
Vettem agy WD44PURZ HDD-t csak adattárolásra használom, mert a win 10 64 bit egy SSD-n van, pár hétig ment hibátlanul, de most valahogy a másolás, törlés fájl műveletek drasztikusan belassultak.
Ha, a gépet újra indítom, akkor pl. az első másolás még gyors, de a következők már extrán belassulnak, végül használhatatlanul lassú lesz.
Nem rég tettem fel egy virtualboxot, telepítettem egy win11-et, és egyszer csak az nem indult már el és utána vettem észre, hogy ilyen lassú a HDD, de most már a virtualbox nélkül is lassú, lehet ennek köze hozzá vagy mi baja lehet?
(NTFS fájlrendszer, GPT partíciós séma, SATA kabellel az alaplapra kötve) -
Dißnäëß
nagyúr
Hullott már 2 black-em és cimbinél 1, így közvetlen környezetemben 3.
Green-ből 2 is.
Blue sosem vót.Ez a black nagyon kigyúrta magát, nem akar dögleni. Felület teszt már feléig lement, csupa szuperzöld minden blokk.
Lehet meg kéne most már tényleg tartani ilyen "dobálósnak"
-
tserrof77
őstag
Uhhh ház az nagyon necc, egyszer ejtettem le egy toronyhűtőset, megrepedt az alaplapi foglalat széle, úgy meghúzta. Ott a HDD-k mellett ez is történhet.
Igen, ha ez a nagy felület teszt lemegy, ...
Amúgy csak tartom, pénzbeli értéke nulla, értéktelen hülyeségeket meg ideiglenesen tárolni rajta kiváló. Polcon szokott lenni, csak tegnap ezzel támasztottam ki az ablakot mikor szellőztettem és egy erősebb széllökés megnyomta úgy az ablakot, hogy a HDD-t letolta a belső párkányról és csatt.

A dolgok érdekessége, hogy vétel után az első vagy második évben lett rajta pár bad sector és azokkal együtt volt használva az ezt követő 10+ évben, bármiféle lassulás, hiba, ilyesmi nélkül. Lehet ez valami kommandós, kinyírhatalan darab
Black. Ez strapabíróbb mint a kék/ződ haverjai. Bár ekkora fizikai behatást egyik se tolerál túl jól. Lehet, ebbe még van parkolópálya a fejnek.
-
Dißnäëß
nagyúr
Szia!
Ha 1 hét múlva is rendben lesz, akkor talán megúszta.
Mikor a buszon szállitás közben kezemben maradt az asztali gépem előlapja és a ház többi része pedig a padlóra eset, akkor is lefutott a szállitási őnteszt hibátlanul.
De egy hét múlva mégis tele volt badsectorral.
Viszont ha az olvasás-írás-olvasás teszt hibátlannak minősiti az jó jel lesz!
Uhhh ház az nagyon necc, egyszer ejtettem le egy toronyhűtőset, megrepedt az alaplapi foglalat széle, úgy meghúzta. Ott a HDD-k mellett ez is történhet.
Igen, ha ez a nagy felület teszt lemegy, ...
Amúgy csak tartom, pénzbeli értéke nulla, értéktelen hülyeségeket meg ideiglenesen tárolni rajta kiváló. Polcon szokott lenni, csak tegnap ezzel támasztottam ki az ablakot mikor szellőztettem és egy erősebb széllökés megnyomta úgy az ablakot, hogy a HDD-t letolta a belső párkányról és csatt.

A dolgok érdekessége, hogy vétel után az első vagy második évben lett rajta pár bad sector és azokkal együtt volt használva az ezt követő 10+ évben, bármiféle lassulás, hiba, ilyesmi nélkül. Lehet ez valami kommandós, kinyírhatalan darab
-
roseA580
aktív tag
Tegnap az ablakpárkányról leesett a 640GB-os ősrégi WD Black-em, 3 nagy koppanással a kemény laminált padlóra, semmi szőnyeg.
Bekötöm, kicsit kerreg kettőt, aztán ennyi.
HD Sentinel szerint semmi változás. Smart rövid teszt lement, seek teszt lement, semmi baja.
Most a felület teszt fut (olvasás-írás-olvasás) hogy frissüljön és eközben megnézzük, mizu. Eddig 0 hiba.
Beszarás.
Köszi a figyelmet

(459 nap, 5993 indulás/leállás).
Szia!
Ha 1 hét múlva is rendben lesz, akkor talán megúszta.
Mikor a buszon szállitás közben kezemben maradt az asztali gépem előlapja és a ház többi része pedig a padlóra eset, akkor is lefutott a szállitási őnteszt hibátlanul.
De egy hét múlva mégis tele volt badsectorral.
Viszont ha az olvasás-írás-olvasás teszt hibátlannak minősiti az jó jel lesz!
-
Dißnäëß
nagyúr
Tegnap az ablakpárkányról leesett a 640GB-os ősrégi WD Black-em, 3 nagy koppanással a kemény laminált padlóra, semmi szőnyeg.
Bekötöm, kicsit kerreg kettőt, aztán ennyi.
HD Sentinel szerint semmi változás. Smart rövid teszt lement, seek teszt lement, semmi baja.
Most a felület teszt fut (olvasás-írás-olvasás) hogy frissüljön és eközben megnézzük, mizu. Eddig 0 hiba.
Beszarás.
Köszi a figyelmet

(459 nap, 5993 indulás/leállás).
-
Recon666
Közösségépítő
Nekem a WD-vel mindig csak gondom volt, így azt semmiképp nem veszek.
A 10 TB-s Seagate-ek jól üzemelnek, 2 is megy állandóan napi 24 órában. Mondjuk nincsenek folyamatos írásra használva.
A kb. 15 éves 1 TB-os Samsung-om is nagyon jól működik. Nincs hibás szektor.
Írt adatmennyiséget nem jegyez. Majdnem 7000-szer indult el és 1496 nap van benne.
2 WD vinyó gariztatása után döntöttem a Samsung mellett anno. Nem akartam egy 3. WD-t is visszavinni hibás szektorral.Nallunk pont az a tapasztalat jelenlegi uj hdd-k ből a wd purple egyet sem kuldtem vissza, minden más főleg a Seagate barracuda, skyhawk széria nagyon problémás volt több is ami 2 hónapot sem ment, lehetett gariztatni és elég rossz arányban. De legalább jó a supportjuk, toshibáról sajnos nem tudok pozitivat mondani. Se support se élettartalom...
-
JulianSinulf
őstag
érdekes régen a seagate volt a megbízhatalan 1-2 darab döglött meg, mostanában a wd preferárom mert megbízható, van 1 wd red 2 Terra amire biztonsági mentéseket rakom,
a régi laptopból is a data WD is hibátlanul megy 1 terrás, valamint Anno vettem egy külső 1 T HDD -t szintén wd, pöpec, a cégnél autóipari gyártáshoz 2 fajta hdd -t használtunk de toshibával mindig gond volt....szóval nálam a wd a favorit.Nekem a WD-vel mindig csak gondom volt, így azt semmiképp nem veszek.
A 10 TB-s Seagate-ek jól üzemelnek, 2 is megy állandóan napi 24 órában. Mondjuk nincsenek folyamatos írásra használva.
A kb. 15 éves 1 TB-os Samsung-om is nagyon jól működik. Nincs hibás szektor.
Írt adatmennyiséget nem jegyez. Majdnem 7000-szer indult el és 1496 nap van benne.
2 WD vinyó gariztatása után döntöttem a Samsung mellett anno. Nem akartam egy 3. WD-t is visszavinni hibás szektorral. -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Tényleg ilyen gázak az uj hdd-k? Biztonsági kamerarendszereket telepítünk, java részt ezekhez készült hdd-k kerülnek telepítésre az nvr-ben. Az a tapasztalat, hogy egy év jobb esetben és megadják magukat. Seagate, Toshiba főleg. WD purple széria még tartja magát de nevetséges ez a minőség, főleg ilyen áron.
10 éves cseredarabokat rakok a helyükre ideiglenesen, amik hiba nélkül mennek még éveket.
Van olyan hely ahol 6 honapon belül 3. Seagate hdd van a fejegységbe 2db behalt fél èv alatt.
Bocsi ha rossz helyre irok de ez már nevetséges, ez a minőség.Ui: Toshiba support = 0
Itt mik a tapasztalatok?
érdekes régen a seagate volt a megbízhatalan 1-2 darab döglött meg, mostanában a wd preferárom mert megbízható, van 1 wd red 2 Terra amire biztonsági mentéseket rakom,
a régi laptopból is a data WD is hibátlanul megy 1 terrás, valamint Anno vettem egy külső 1 T HDD -t szintén wd, pöpec, a cégnél autóipari gyártáshoz 2 fajta hdd -t használtunk de toshibával mindig gond volt....szóval nálam a wd a favorit. -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Tényleg ilyen gázak az uj hdd-k? Biztonsági kamerarendszereket telepítünk, java részt ezekhez készült hdd-k kerülnek telepítésre az nvr-ben. Az a tapasztalat, hogy egy év jobb esetben és megadják magukat. Seagate, Toshiba főleg. WD purple széria még tartja magát de nevetséges ez a minőség, főleg ilyen áron.
10 éves cseredarabokat rakok a helyükre ideiglenesen, amik hiba nélkül mennek még éveket.
Van olyan hely ahol 6 honapon belül 3. Seagate hdd van a fejegységbe 2db behalt fél èv alatt.
Bocsi ha rossz helyre irok de ez már nevetséges, ez a minőség.Ui: Toshiba support = 0
Itt mik a tapasztalatok?
-
nt0524
tag
De most azt gondolom, hogy valójában nem érdemes vele foglalkozni, mert a 221 bad sector miatt bármikor végleg tönkre mehet! Szóval ez is kuka.
Mindenesetre köszönöm a segítséget! -
nt0524
tag
van rajta 221 bad sector, de egyébként hibátlan
Vagyis nem hibátlan a 221 db rossz szektor alapján...

Aztán jó egyáltalán az az 5,25" dokkoló vagy mi, másik HDD működik benne, azt felismeri a Windows?
Ha USB-n van csatlakoztatva, akkor az USB-kábel jó, szükség esetén másik kábellel ki lett próbálva, valamint másik USB-porton (asztali PC-nél hátlapon lévő port használata javasolt)?Attól hogy a NAS miatt eredetileg linuxos fájlrendszer van a HDD-n, még alapvetően kezelni kellene magát a meghajtót a Windowsnak is, meg kellene jelennie az eszközkezelőben és a lemezkezelőben.
igen, igazad van, nem hibátlan :-)
a dokkoló jó, a laptop USB portja jó, a kábel jó, legalábbis ugyanezzel a setup-pal más HDD-t felismer, lehet kezelni... -
King Unique
titán
Köszönöm a tippeket, elnézést, hogy mostanáig nem válaszoltam...
Betettem mindkettőt egy Syno NAS keretbe. mindkettőt felismerte, de az egyiket hibásnak mondta. Az kuka. A másikra azt mondta, hogy minden ok, van rajta 221 bad sector, de egyébként hibátlan.
Visszahoztam a win10-es gépbe, külső 5,25-ös fogadó dock, USB-ve a HDD felpörög, folyamatosan megy de sem eszközkezelő sem lemezkezelő nem látja. hibakód semmi.
diskpart sem látja továbbra semA NASban nem találtam olyan menüt, hogy formázza "gyári" alapbeállításra a HDD-t.
Azt gondolom valahogy linux alól kellene "hozzáférni és visszaállítani gyári alapba, csak ahhoz nem értek...
van rajta 221 bad sector, de egyébként hibátlan
Vagyis nem hibátlan a 221 db rossz szektor alapján...

Aztán jó egyáltalán az az 5,25" dokkoló vagy mi, másik HDD működik benne, azt felismeri a Windows?
Ha USB-n van csatlakoztatva, akkor az USB-kábel jó, szükség esetén másik kábellel ki lett próbálva, valamint másik USB-porton (asztali PC-nél hátlapon lévő port használata javasolt)?Attól hogy a NAS miatt eredetileg linuxos fájlrendszer van a HDD-n, még alapvetően kezelni kellene magát a meghajtót a Windowsnak is, meg kellene jelennie az eszközkezelőben és a lemezkezelőben.
-
nt0524
tag
• Ez 3,5" HDD, az USB-s dokkoló is ahhoz való, külső tápadapteres (230/12 V)?
• Maga a HDD működik, csatlakoztatáskor elindul, felpörög?
• Windowsnál csak a lemezkezelőben nem jelenik meg a HDD, vagy az eszközkezelőben sem, utóbbinál nincsen hibakód?Köszönöm a tippeket, elnézést, hogy mostanáig nem válaszoltam...
Betettem mindkettőt egy Syno NAS keretbe. mindkettőt felismerte, de az egyiket hibásnak mondta. Az kuka. A másikra azt mondta, hogy minden ok, van rajta 221 bad sector, de egyébként hibátlan.
Visszahoztam a win10-es gépbe, külső 5,25-ös fogadó dock, USB-ve a HDD felpörög, folyamatosan megy de sem eszközkezelő sem lemezkezelő nem látja. hibakód semmi.
diskpart sem látja továbbra semA NASban nem találtam olyan menüt, hogy formázza "gyári" alapbeállításra a HDD-t.
Azt gondolom valahogy linux alól kellene "hozzáférni és visszaállítani gyári alapba, csak ahhoz nem értek...
-
MaxxDamage
félisten
Nekem is érdekes hangot ad az egyik Red Plus meghajtó, mikor kibontottam, első használatánál tapasztaltam.
Amúgy tökéletes a működése.Ezt a merevlemezt nem sokat használtam, inkább csak fiókba pihent.
Pár nap van rajta összesen.
Most betettem fix. helyre Mini ITX gépbe, SSD-n a rendszer, ezen a HDD-n meg csak torrent. (nagy BD filmek) és másoltam rá sokat, ekkor elég gyakran tapasztaltam ezt az érdekes hangot.
A gep csak megy, IDLE csak ritkán van hangja a HDD-nek.
Ez milyen hiba lehet? Aggódjak miatta vagy tök felesleges?
UI:
Lehet csinálok egy hangfájlt/felvételt, hogy halljátok mi is ez az érdekes hang...
Gari lejárt az állásban...de csak pár nap üzemido van benne. -
King Unique
titán
Sziasztok!
Egy régebben WD NAS-ban használt 2 TB WD Blue-t szeretnék újra használni, formázni. Külső USB-s dokkolóba dugva sem Win10 disk managere, sem Mac OS disk utility-je nem látja. mit kellene vele csinálnom, hogy felismerje valameélyik oprendszer és újra tudjam NTFS-re formázni?
Köszönöm előre is!• Ez 3,5" HDD, az USB-s dokkoló is ahhoz való, külső tápadapteres (230/12 V)?
• Maga a HDD működik, csatlakoztatáskor elindul, felpörög?
• Windowsnál csak a lemezkezelőben nem jelenik meg a HDD, vagy az eszközkezelőben sem, utóbbinál nincsen hibakód? -
nt0524
tag
-
Doky586
félisten
Sziasztok!
Egy régebben WD NAS-ban használt 2 TB WD Blue-t szeretnék újra használni, formázni. Külső USB-s dokkolóba dugva sem Win10 disk managere, sem Mac OS disk utility-je nem látja. mit kellene vele csinálnom, hogy felismerje valameélyik oprendszer és újra tudjam NTFS-re formázni?
Köszönöm előre is!Diskpart látja --> clean
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Köszönöm előre is! -
Pr3ciSioN
aktív tag
A Samsung Magician OEM és USB-n csatlakoztatott Samsung SSD-ket nem támogat, vagy nem teljes körűen.
Ha reális a 0% kondíció, azt tükrözi az összes írás is, akkor nem meglepő, ha nem olyan stabilan működik az SSD, mint új vagy kevésbé elhasznált korában.HDD probléma (nem adatmentés)
A topik a címéből adódóan is értelemszerűen HDD-kkel és nem SSD-kkel foglalkozik... SSD probléma ügyben az SSD kibeszélő topikban kellene érdeklődni.Bakker, jól benéztem.
Köszönöm és ne haragudjatok a téves posztért
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Vagy egy ssd a gépemben és már párszor előfordult, hogy a Ck3 egyszerűen annyira belassult, hogy jóformán megfagyott a játék, a videókártya fogyasztása is leesett 10 wattra (afterburner és Radeon pro szerint is). Próbáltam ránézni a hőfokokra és a Samsung Magician azt írja nem Samsung termék a HDSentinel pedig az alábbit:
Hőfokot végülis sikerült néznem HWinfo-val és max 35 fokot írt ( kb 3 perccel miután kiléptem a játékból, szóval olyan nagyon max 50 fok körül lehetett játék közben szerintem).
Két év alatt kb ez az ötödik alkalom de ebből négy az elmúlt nagyjából fél évben jelentkezhetett. Az alaplap egy Asus rog strix b450m f gaming.
Van valakinek tippe, hogy hol lehet a gond?
Köszönöm!A Samsung Magician OEM és USB-n csatlakoztatott Samsung SSD-ket nem támogat, vagy nem teljes körűen.
Ha reális a 0% kondíció, azt tükrözi az összes írás is, akkor nem meglepő, ha nem olyan stabilan működik az SSD, mint új vagy kevésbé elhasznált korában.HDD probléma (nem adatmentés)
A topik a címéből adódóan is értelemszerűen HDD-kkel és nem SSD-kkel foglalkozik... SSD probléma ügyben az SSD kibeszélő topikban kellene érdeklődni. -
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok!
Vagy egy ssd a gépemben és már párszor előfordult, hogy a Ck3 egyszerűen annyira belassult, hogy jóformán megfagyott a játék, a videókártya fogyasztása is leesett 10 wattra (afterburner és Radeon pro szerint is). Próbáltam ránézni a hőfokokra és a Samsung Magician azt írja nem Samsung termék a HDSentinel pedig az alábbit:
Hőfokot végülis sikerült néznem HWinfo-val és max 35 fokot írt ( kb 3 perccel miután kiléptem a játékból, szóval olyan nagyon max 50 fok körül lehetett játék közben szerintem).
Két év alatt kb ez az ötödik alkalom de ebből négy az elmúlt nagyjából fél évben jelentkezhetett. Az alaplap egy Asus rog strix b450m f gaming.
Van valakinek tippe, hogy hol lehet a gond?
Köszönöm! -
snp420
újonc
Sziasztok!
Egy WD33PURZ HDD-vel adódott egy problémám. Egy több lemezes gépben használom torrentezésre 0/24-ben, azonban időnként előfordul, hogy a gép teljes storage controller rendszere megfagy, és semmi nem olvasható semelyik drive-ról. Az OS (OpenSUSE) fut tovább a memóriából, de a lemezhasználati LED folyamatosan világít, és semmihez nem lehet hozzáférni semelyik meghajtóról. Eleinte akkor jelentkezett a probléma, amikor smb-n keresztül filmet néztem az említett drive-ról, de sajnos mostanában már simán a torrent kliens futása közben is megtörténik, és emiatt újra kell indítani az egész rendszert. Mivel ezt a HDD-t biztonsági rendszerekhez tervezték, ezért úgy olvastam, hogy alapból szekvenciális írás/olvasásra van kitalálva, de lehetséges, hogy ennyire nem bírja a random olvasásokat, vagy valami mással lehet a gond? A problémát nem tapasztaltam ezen HDD beszerelése előtt. (A lemezt néhány hónapja vettem)
A segítséget előre is köszönöm!Egyelőre úgy tűnik, sikerült megtalálni a probléma okát. A deadlock-ot az fstrim service okozta, amit hetente futott, harmadszorra már gyanús volt, hogy ugyanakkor fagyott le. Manuálisan lefuttatva is elő tudtam idézni a problémát. Egyelőre elmaszkoltam a service-t. Maga az OS egy sata SSD-ről fut ext4 fájlrendszerrel, a HDD-k ntfs-ek, ami lehetséges, hogy közrejátszik ( [link] ). Minden esetre innentől offtopik a kérdés, az eddigi ötleteket viszont köszönöm!
-
bh
tag
Sziasztok!
A gépemben van egy Seagate BarraCuda 2.5 2TB 128MB SATA3 (ST2000LM015), amit torrent letöltésre/feltöltésre használok és egyszer csak dobálta a qbittorrent az I/O hibákat. Gyors megnéztem HD Sentinelen:
Sajnos semmit nem tudok lemásolni róla, jól gondolom, hogy ennek reszeltek?
Igen.
-
Poultier
tag
Sziasztok!
A gépemben van egy Seagate BarraCuda 2.5 2TB 128MB SATA3 (ST2000LM015), amit torrent letöltésre/feltöltésre használok és egyszer csak dobálta a qbittorrent az I/O hibákat. Gyors megnéztem HD Sentinelen:
Sajnos semmit nem tudok lemásolni róla, jól gondolom, hogy ennek reszeltek?
-
snp420
újonc
Nem. Eddig annyira jutottam, hogy valószínűleg egy I/O deadlock léphet fel a kernelben valami oknál fogva. Én még esetleg arra tippelek, hogy a hálón lévő egyik Windows kliens kavarhat be a jellemzően agresszív smb listázása miatt. Elvileg beállítottam, hogy permanensen tárolja a journal logokat, remélhetőleg a következő lefagyáskor kiderül belőle valami, ugyanis nem tudom konzisztensen előidézni a hibát, még filmnézéssel sem.
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok!
Egy WD33PURZ HDD-vel adódott egy problémám. Egy több lemezes gépben használom torrentezésre 0/24-ben, azonban időnként előfordul, hogy a gép teljes storage controller rendszere megfagy, és semmi nem olvasható semelyik drive-ról. Az OS (OpenSUSE) fut tovább a memóriából, de a lemezhasználati LED folyamatosan világít, és semmihez nem lehet hozzáférni semelyik meghajtóról. Eleinte akkor jelentkezett a probléma, amikor smb-n keresztül filmet néztem az említett drive-ról, de sajnos mostanában már simán a torrent kliens futása közben is megtörténik, és emiatt újra kell indítani az egész rendszert. Mivel ezt a HDD-t biztonsági rendszerekhez tervezték, ezért úgy olvastam, hogy alapból szekvenciális írás/olvasásra van kitalálva, de lehetséges, hogy ennyire nem bírja a random olvasásokat, vagy valami mással lehet a gond? A problémát nem tapasztaltam ezen HDD beszerelése előtt. (A lemezt néhány hónapja vettem)
A segítséget előre is köszönöm!Szia
Traffic Monitor programot nem használsz véletlen? Nálam az kavart be,egy beállítás benne. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok!
A segítséget előre is köszönöm!Tény, hogy purple és skyhawk firmware-e nem magas random I/O-hoz optimalizált, de nem kéne, hogy megfeküdjön szerintem.
-
snp420
újonc
Minden jel szerint igen. Kb. 816 torrent fut összesen a kliensben, ebből 244 van az említett lemezen. Lehetséges, hogy szimplán az alaplapi storage controller nem bírja tartani az iramot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
56998 - 56901
56998 - 56901 56900 - 56801 56800 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óvodások homokozója
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Vírusirtó topic
- Óra topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Toshiba PC300 SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD Purple 3,5" SATA merevlemez csak kibontott garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 18TB Seagate Exos SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 312 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4060
- 27% - ASUS ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI Alaplap!
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook U7411 I i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Gari

Eltévesztetted a topikot, ez HDD probléma topik, az SSD témával az
de a céges árra még rá kellene beszélnem magam.

A topik a címéből adódóan is értelemszerűen HDD-kkel és nem SSD-kkel foglalkozik... SSD probléma ügyben az