- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Nekem sokszor mások a preferenciáim, legjobb lenne a Pannónia, mert nagy és fekete, de az csilliárd. Beton is jó volt, be is zártak. Érdekesen alakul a piac, nem sejtettem, hogy a Terem után Ndustrial is így dönt, közben meg mindig nyitnak újakat olyanok, akiknek fogalmuk sincs a piacról.
Dreamsre ránéztem, Tatyána volt az első képen, hát faszom abba a nőbe is, hogy mindenhol is ott van csak én nem bírtam Vele
-
-
Damage
senior tag
Dell U2412m jobb, főleg az új rev., 100% rgb fedés.
-
copass
veterán
mondok egy példát: lányomat bölcsiben fotózták, megkérdezték hogy akarom-e mondom persze simán, mondták hogy a képek darabja 150 ft így támogatjuk a bölcsi alapítványát, tehát a gyerekeket. vettem vagy 10-20 képet amin a lányom rajta volt, kész. ugyanez megvolt az oviban is, azt is megvettem mindet, 500Ft/db, mert az is támogatásos dolog. a képminőség változó, volt hogy az óvónő jobb képeket csinált mint a fotós. de itt a tartalom a lényeg.
és most jön az idegbaj rész:
azt mondták az óvónők hogy a szülők el akarják feszt kérni a képek negatívjait, volt hogy ellopták a képeket, meg hogy majd ők előhívják olcsóbban és pont azok mondják ezt akik tehetősek, tehát x5,pepölmobil.
Nem a szegény gyerekek szülei verik magukat, akik nem is fotóztatják le a kicsit, mert úgyse tudják kifizetni,enni is alig van mit, a kicsi meg persze zokog, ahogy látja hogy a többieket fotózzák őt meg nem, pedig ő is hogy szeretné. persze a fotós lefotózta és odaadta a szüleinek a képet ingyen. a többi szülővel meg összedobtuk nekik.
addig ez az ólcsóhuszárkodás fog menni, amíg az emberek hozzáállása nem változik meg.
mert mindíg lesz aki ezt megfogja lovagolni azt az olcsóbb a jó dolgot.
én soha nem veszem meg a legolcsóbbat, a középútat keresem, mert ha vmi nagyon olcsó akkor az már gyanús, ott mindíg átverés van. ebay,vatera,kínai cuccok,kaja, ruha,stb. lehet ragozni.
Mesélte egy fotós barátom, hogy van egy gyerekfotós pesten, aki így adja át a képeket:
Ő választ ki 10 db képet amiket megkapsz. nem is látod a többit.
Fél évre előre le van kötve minden napja! -
Lassú Víz
addikt
-
-
wolfman
veterán
Erre gondoltam én is, csak fotó nyomtatás egyedül anyáméknak van, hogy unokahugaim és öcsém fotóit kitegyék vitrinbe, így mondtam, hogy vegyenek maguknak fotópapírt. Vettek, de gondolhattam volna, hogy a leggagyibb helyen a legolcsóbb cuccot veszik meg.
Délután majd szkennelek be nektek képeket, meg elküldöm az eredeti fotókat is. -
törölt tag
Köszi, és ha működőképes akkor milyen film jó bele ? Ilyen téren sajnos nem vagyok otthon.
Vagy milyet éri meg venni ? Mert van 700 forintos meg 8000-res is. Vagy hogy milyen méretek vannak stb. Mondjuk lehet azzal járnánk a legjobban ha felvinnénk a helyi fotós boltba ott megmondják lehet.
-
csacsi77
senior tag
Mindig előjön ez a téma, hogy vegyél két kisebbet.
Pont tegnap volt a fiam bizonyítványosztása és előtte gondosan leformáztam a kártyát, hogy elég legyen (16 GB SDHC). Aztán lövöldözöm a képeket, csinálom a videókat, egyszercsak kiírja, hogy a memóriakártya megtelt....
Na ott eszembe jutott a folyton elhangzó ajánlás.... Mint az őrült törötem le pár képet és így sikerült befejezni a fényképezést, de ma már nagyon nézem a 32 GB-os kártyákat.
Ja ez nem ellened szó, csak épp rád válaszoltam. -
Tomcy7
tag
A kártyákat is attól kapta akitől bérelte a gépet.
Amúgy a srác évek óta promótál ilyen gépeket nem csak canon hanem más márkákákat is, szóval elég jól ért hozzá, ezért nem gondolom, hogy user error volt.
Mind 1, úgy is meg lesz majd csináltatva, csak nem ennyiért.
Mellesleg a pesti márkaszerviz adott ilyen árat, szóval feltételezem, hogy meg lehet oldani olcsóbban...
Amúgy a gáz inkább az, hogy kb 20k-ba volt a bérlés, és ha még hozzá teszem a 40k javítást, ami annyit tesz, hogy 60k-ért már "profi" fotóst is lehetett volna hívni, aztán ha neki szét megy a saját gépe, az a saját költsége... -
Tomcy7
tag
Valszeg amúgy a kártyák voltak már agyonhasználva, mert utána az olvasóban is elgörbítették a tüskét, és valszeg 1 hiba után még jobban figyelt a helyes berakásra, máshogy én sem tudom elképzelni, hogy hogyan történhetett.
Mert feltételezem egy fél millás gépben megoldották, hogy fordítva nem tudod beletenni a kártyát...
Mondjuk itt felmerül annak a felelősége is aki ilyen állapotban ad pénzért kölcsön egy gépet, hogy ilyen rossz állapotban van a foglalat vagy kártya és meg sem említi, hogy ilyenre figyelj, és akkor még elvárja, hogy a javítatás költségét te álld teljes mértékben.
Az ilyen szerintem kicsit gusztustalan. -
marcus.fenix
aktív tag
Alapvető értékrendi gondok ott kezdődnek, hogy úgy érzed két hozzászólásból megismertél, és ezt még le is írod. Én becsülöm a szakmád, és a szakértelmed, aminek létezését még csak bizonygatnod sem kell, csak épp nem tartok rá igényt, egyáltalán. Érdekes is lenne, ha mindenkinek mindig mindenből a legjobb kellene. Mindenki palotára, meg Lamborghinire gyűjtene. De egyrészt mindenki annyira igényes, amennyire a pénztárcája engedi, másrészt mások a minőségi elvárások különböző területeken. Lehet hogy az esküvői videók területén nincsenek nagy elvárásaim. Ismerek egy embert, aki csak hetvenezer forintos whiskey-t hajlandó meginni, de a 3 éves besárgult, eredetileg fehér sportcipőjét, amit minden nap hord, még nem cserélte le. Namost Te biztos nagyon igényes vagy a munkádra, meg még száz egyéb dologra, de a nyakam teszem rá hogy létezik 100 másik területe az életnek, amiben meg az én elvárásaim nagyobbak. Még egyszer hangsúlyozom, ha valakinek megéri téged alkalmazni, hát szíve joga. De ne én legyek már az értékrendi problémákkal küzdő ember, ha éppen másképp látok dolgokat. Nem tudom emlékszel-e, de esküvőt írtam, nem temetést. Nem tudom felétek ez hogy megy, de felénk az járja, hogy az emberek ilyenkor piszkosul jól érzik magukat, és tudom hogy a barátaim rengeteg olyan dolgot fognak művelni, amin évek múlva is jót lehet majd derülni. A többi meg meg lesz örökítve MINŐSÉGI fotókon, profik által kattintva. És ehhez nem kell az a plusz, amit (hozzáállásodból kikövetkeztetve) Te szakmailag hozzá tudsz tenni.
-
copass
veterán
igen ez a tipikus hozzáállás manapság: megveszem=értek hozzá, hát egy faxxt.
workshoppokon találkozok emberkékkel fullfrémesgépekkel zéró hozzáértéssel megspékelve. azt hiszik hogy a tudást lehet pótolni azzal ha megveszem a profik gépét.
akik meg értenek hozzá persze szívesen segítenek nekik, (persze miután kiszórakozták magukat) olyan jó nézni hogy dunsztja sincs róla mit mondanak neki!
sztori, srác fotóz a nagydöggel forgatja a fejét hogy nem jó, ez se jó, nézem auto mód!azt mondja kipróbálhatja az én obimat, jó kis retrós (mc czj sonnar 3.5/135),mondom ez kézi fókuszos próbáld ki a gépemmel.
lövöget, lövöget, én is lövögettem az övével, nézzük a képeket, azt mondja a végén :lehet nem kellett volna megvennie a nagydögöt! -
*Ropi*
félisten
Azért ajánlottam azt neki, mert többet kalibráltam már és korrekt képe van.
Akkor oaziscomputer.hu.
-
Santiagain
őstag
Mivel nem a város közepén lesz óriásplakáton, hanem egy most induló oldalon lesz a több száz fényképből egy, ezért a fizetés nem érné meg. Legfeljebb csinálunk egyet a bejáratnál, közterületen.
Elég szűk a mezsgye, mert mi van akkor, ha a hobbi célból készült képeimet valamelyik képmegosztó oldalon mutogatom, és valakinek annyira megtetszik, hogy meg akarja venni. A nem nyilvános helyen (írásos engedély nélkül) készült képeket meg sem lehet osztani? Akkor sem, ha azon Pistike van a nagyival?
-
Zaied
addikt
Én meg azzal küzdök már hetek óta hogy életet leheljek egy Nikon D1X be alig találok hozz 1GB os kártyát, ugyan is nagyobbal nem igazán működik, nem hogy még kisebbet mint amit ajánlanak hozzá
Oda akartam adni az egyik barátomnak de hát így aszem nem is lesz belőle semmi mert nincs hova fényképezni. Az én régi kártyáim meg mind kidobtam az új szuper kártyák miatt amit gondolom te is használszAmúgy meg inkább legyen 150Gb minthogy egy jó kép semXD
-
Balinov
titán
ugy ahogy mondod, 2-3 havonta elfog engem is a laz, korbenezek,hogy egy korszeru konfigot mennyibol lehetne osszerakni, de sose birok 5-600€-nel alabb megalni...pedig lassan idoszeru lesz, jelenlegi cuccok sem birjak az idok vegezeteig..
miert nem megoldas az SSD-rol raw feldolgozas? par tiz GB-nal tobbet meg szerintem Te sem losz el egy egesznapos esemenykor, nem? aztan a feldolgozott cuccok mehetnek a kulso tarolodra
-
-
Mhamster
tag
Nem a képekre mutattam, lehetne tök f*s kompozíció is nem az a lényeg, látom te sem érted. Hanem a minőségre. Arra, hogy ugyanezeket a képeket csináld már meg egy 500e ft-ig bezárólag bármivel...
Igen, arra, azért is említettem a grain-t. Lehet hogy életlen, lehet hogy zajos, lehet hogy még a kompó is rossz, de hogy jobban tetszik mint rengeteg portré az is biztos. -
fattyu
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
j.bravo, cOxeR : köszönöm a válaszokat!
Elsősorban tudtommal portrék készítésére, meg esetleg termékfotók (mint a katalógusokban látható kaják, ilyesmik) készítésére használná.
Milyenben érdemes egyáltalán gondolkodni pl. a mutatott Aurora FireFly-on kívül?
Az ilyen 40x40 cm-esek nem érnek túl sokat, mint ez? Vagy ez minőségre gagyi?Azt nézem egyébként, hogy a korábban mutatott WestScott softboxok nem is nagyon kaphatók magyar boltokban (vagy csak én nem találtam neten).
Köszi az esetleges további tanácsokat!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, ez nagyon jónak tűnik (mondjuk amennyire én értek hozzá...tehát semennyire - én csak így kép alapján ítéltem, meg az alapján, amilyen videókat, ismertetőket láttam a témával kapcsolatban; de nővérem is ezekről magyarázott, hogy az ilyen jellegű, ernyőszerűek eléggé jól használhatóak pl. modellképekhez, stb.). Csak elég durva - számomra - az ára. Szerinted/szerintetek létezik egyáltalán elfogadható minőségű softbox max. 20 ezer Ft környékén? Igazából a márkákkal sem vagyok tisztában, de ha bármi ötlet van, már az is előrevisz.
És köszi bármilyen segítséget előre is (meg az eddigit is)! -
moha21
veterán
-
xlaxix
tag
Huh. Nem tudom pontosan, hogy mi az a fókuszmotor. Azt akkor hallom, amikor fotót készítek és lenyomom a gombot? Mert a kép elkészülte előtt hallok valami cicergést, de nem tudom, hogy erre gondolsz-e te is.
Amúgy észrevettem, ha nagyítást fullra nyomom, majd lecsökkentem alapra, akkor a jobb felső sarokban már látok normális képet.
Zoomolás közben hallok egy kattanást és azután van ez.
Ha kikapcsolom a gépet, akkor ez visszakattan és következő bekapcsoláskor újra nem látok ott fent sem.
Amúgy arra gyanakszom, hogy valami belül elcsúszott vagy eltört és ezért van ez.
Szerinted? -
BenJoe80
senior tag
C0xeR, Balinov - koszi a valaszt!
A korabbi gepemhez en is hasznaltam, csak elbizonytalanodtam ennel az kutyunel. Annyira nem ertek hozza es megijedtem.
Kulonben ezekkel az elemekkel nekem is csak jo tapasztalatom van, bar eddig parosaval hasznaltam csak. Az L810-hez viszont egy egesz tar kell... legalabb is eddig ezt hittem. C0xeR te egy allat vagy! Ez egy teljes heveder mint valami MG-hez... osszefuzve a nyakadban hordod mint valami Rambo?
-
whitezo88
nagyúr
épp ezért szemezek vele, mert szeretem az ilyesmit, nekem az egész nap irodában ülős meló nem való annyira. Ha külsős helyszínre kell mennem beszámolni, azt is jobban szeretem, mintha szerkesztőségbe kell írnom...
mondjuk nem rég kezdtem a szakmát, azért nem örültem volna akkor, mikor repkedtek a kockakövek, könnygránátok és úgy kellett volna kimenni
(de ez már duplaoff)
-
Throme
veterán
Most nincs elöttem a téma, de ha arra gondolsz mikor egy részt - úgymond - átfestegetsz és külön beállításokat eszközölsz? Ennek van egy "pötty" visszajelzése, hogy hol kezdted a dolgot.
Ha ez a "pötty" amire Te gondolsz, akkor ezt lehet lekapcsolni és láthatóvá tenni. Sőt azt is be tudod állítani, hogy mindig látható legyen, sose, auto (ez nemtom mit csinál ), a legközelebbi.
Namost azt nehéz leírni, hogy hol van mindez.
Nekem a szerkesztő felületen a kép alatt és a filmszerű alsó képtár (nem tudom ennek a nevét) felett egy sávon található. A ki-be kapcsoláshoz egy "check box"-ot kell kipipálni. A többi opció kis menüben ott elérhető mellette.Ha erre gondoltál és nincs meg és hazaérek és még akkor sincs, akkor küldök print screen-t. Az sokkal egyértelműbb
-
Balinov
titán
asszem elolvasom Tom Hogan idevago irasat, hogy legalabb kepben legyek, hogy mit is akarok
-
Balinov
titán
-
zolka78
senior tag
-
DemonDani
addikt
50-60am sincs
meg ez mindig nálam lehetJó persze ez DSLR tulajnak más az anatómiája, nyakban már bele van épülve az EOS feliratos pánt
azért nem VGA kamerás szutyokkal akarok fotózni, van ilyen samsung játék fényképező, de sokszor jobb képet lő a telefon, legalábbis jobban tud alkalmazkodni és szín hűbb is szerintem mert szegény kis kompaktom előszeretettel szaturizál és mosni is tud mint mosó masa
(#9819) copass
inkább vennék már akkor alig használtan valami 80-100 körül, csak van pár dolog ami a fényképezés előtt van az anyagilag igényes eszközök listáján (kera/szgép)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Nikon AF-S 50mm f/1.4G + napellenző -Kitűnő portréobi-
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest