- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Úgy, hogy analógoztam 2 évig. De amikor a 10e-res provia 100f filmet szarul hívják (tudom ez dia), és még a szken is életlen....inkább eladtam mindent.
Stauffenberg: Nálam az a6000 kiesik szintén, elég butácska.Saját scan részen agyaltam én is, átvilágító, markó lencse meg egy keret kellett volna. Hozzá a negative lab pro.
De úgy voltam vele, hogy a hívás akkor is rossz.
Aztán agyaltam, hogy csak FF, és akkor azt magamnak hívni 1 lépcsőben. De pont az analóg képek színvilága fogott meg. -
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #36759 üzenetére
Szerintem ez a magas kezdeti ár miatt is lehet. Jelegn újonnan 700e egy ilyen gép. Ami számomra döbbenet picit.
Fix obi, nem is cserélhető. 4k videót csak pár percig lehet vele felvenni.
Reálisabb egy x-m5, ami csak 400e kitobival, de legalább cserélhető. Bár ezen meg nincs evf. Szóval igazából egyik se kellene -
Speeedfire
félisten
Na a Back35 videó után, ezt fel is dobta a yt. [link] Eskü tetszik a projekt. Nyilván nem szabad tőle semmit várni. De lehet funolni egy régi géppel.
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #35744 üzenetére
Nem használok 2 gépet.
-
Speeedfire
félisten
Lehet én vagyok csak furán összerakva, de én imádom a gyári pántokat. Ha nyakban van, és le akarom rakni simán leveszem. Ha kell oldalra tolom el. De sokszor, csak rácsavarom a kezemre, és úgy fotózok.
-
Speeedfire
félisten
válasz
lugosi #35683 üzenetére
Azért az M3 nagyon nincs partiban egy I7-tel.
Az xps-ből is van 4k verzió, és az már érintő kijelzős.
MBP szerintem felesleges, elég egy air is. Ami könnyebb, és kb ua tudja.
Most air M3 van, előtte mbp M2 volt. Az air-t jobban szeretem. De pl videó vágás, retus PC-n van. I5, 64GB ram, nvidia 4060 meg kb 1TB ssd. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #35551 üzenetére
Végül az A opcióval mentem el, de a nagylátót nem is használtam. Annyi volt még a difi, hogy nem a manfrottóval mentem, hanem a kis kínai állványommal, ami több, mint fél kg-al volt könnyebb.
Sarki fény sajnosnem volt, de még csillagok se. Így lőttem pár éjszakai hosszú záridős képet jobb híján. -
Speeedfire
félisten
50-85 mm általában az ideális gyújtótáv portréra. Bár a 105-135 vagy akár a 200 se az ördögtól való. De pl fashionben a 20-35mm is használható portréra. Szóval ez inkább látásmód kérdése. Tájra inkább a nagylátó 14-35mm talán ami "ideális".
De fotózásban semmi sincs kőbe vésbe.
Én pl a kitobit azért annyira nem ajánlom, mert rájössz hogy mindenre is jó, meg semmire is.
Inkább egy Nifty Fifty. Vagy egy 35 mm.A 18-50 apsc, a 28-70 meg ff. Nem egy gépre való a 2.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
kis dilemmában vagyok. Eddig ha utazni voltam, akkor csak a kis olympus pl5 gépet vittem a fix pana 20 1.7 üveggel.
De most szereteném helyette a sony a7iii-at vinni. De kezdek picit túl sok mindent pakolni, és félek hogy csak nyűg lenne a nehéz táska, meg állvány.
Ami tervben van: mini túra, város, portré, esetleg ha mákom van akkor sarkköri fények. 1 hét Stockholm.A opció: 14 2.8, 35 1.4, 135 1.8, manfrotto 190xpro alu + nodal slide, meg a portré markolat
B opció: 28-75 2.8, 50 1.8, manfrotto pixie, L plateEgyre jobban a B opció felé hajlok, hogy könnyű legyen a felszerelésem.
-
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
vnd-t szeretnék venni videóra. Ezekről vélemény? Ha a színek picit elmennek, vagy a széles hordósodnak annyira nem zavar. Davinci-nél is láttam xrite colorchecker funkciót.
Jelenleg haida fixek vannak, ezek is azért elviszik a színeket.Jackal ND2-400 NDX 82mm
K&F CONCEPT 82MM ND2-ND400Hoya és társai mind 40e körül vannak, a syrp meg kb 80e
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Nem tudom. Nem járok arra.
Én még a tavasszal akartam pro mist filtert venni. Majd Teasüti rám írt, hogy van diy megoldás is. Aztán most jutottam el idáig, hogy kipróbáljam.
Nyílván egy normális pro mist, meg rendes méretű fénnyel jobb eredmény lenne. De elsőre nem is rossz. Kövire lenyomom Polina Washingtont. -
Speeedfire
félisten
Ha már olcsó makró. Lehet írták már közgyűrűsor, vagy raynox 250.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Ha már filter. Olcsó pro mist filtert tud valaki?
-
Speeedfire
félisten
válasz
vihartigris #30671 üzenetére
Pálinka van, sarki fényhez meg vodka kell
Jahno: Nekem egy kínai állványom(weifeng 6663 vagy valami ilyesmi) van, meg 4db vakuhoz. Van 2 pici ledes lámpám, egyik rgb (VILTROX Weeylife RB08P RGB), másik fóliás. Valami nagyobb jó lenne stream-nél. De azok elég drágák, még kint is. Még a led akkus cső is jó, de az is inkább 60e+
Neck: Cpl-t nem szoktam használni, ND-re meg haida van. VND-n agyaltam még esetleg videó miatt. Jó lenne idén picit fejlődni benne. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
kaptam egy 20e-res kupont az emag-ról és arra gondoltam, hogy fotós/videós cuccra költöm. 10-20e-ret még rádobva. De nem tudom milyen értelmes dolgot tudnék venni belőle
Állvány, vagy fény. Ki mire költené? Jöhet valami tipp. -
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #30477 üzenetére
Tervezek majd. Lehet péntek este kellene egy. Úgy is van egy csomó anyag megint, lehetne válogatni belőle.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ph_5.5 #30453 üzenetére
Hát igen. Sajnos a valamit valamiért.
Emiatt ND-zek, rekeszelek, meg sokszor 60-as bjutit használok kint, mert az ad200-al így tudok eleget villantani.
Idén nekem is tervben van még egy ad200, vagy ad600 bm. Csak azért az ad600 nem pici. Akkor ahhoz megint másik állvány, plusz súlyok ha picit nagyobb szél van. Egy ördögi körfogás -
Speeedfire
félisten
Csak félig, meddig olvastam a hsz-eket. De szerintem is érdemes törekedni a retus minőségére. Egyrészt minősít téged is, másrészt gyakorlod, és a végén hamar megvan. Mikor elkezdtem 1 óra volt, most egy egész alakos kb 10-15 perc, közeli 30-50 perc.
Hobbi szinten meg tényleg elég 1-2 vaku. Kezdetnek meg simán jók a rendszervakuk. Főleg bent. Kintre is elég lehet tandem 60-as egy nd64-el
Bár én ad200 mellett is használom nyáron. -
Speeedfire
félisten
Nekem elég sok dolgot vámoltak már meg. Én nem játszok vele, vagy max kalkulálok vele.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Mr.Csizmás #30391 üzenetére
x2t még jobb. 33e ajándék érte.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
Mr.Csizmás #30372 üzenetére
Jó az a 90-es triopo, nekem is van olyan. Mellé ahogy írták egy TT600 + x1t. Ez alá nem érdemes menni szerintem.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,vaku állványt szeretnék venni. De amit néztem most nem találom.A Jinbei ML-3000FP lett volna, de nicns raktáron. Esetleg helyette ez? Walimex Pro FT-8051, néztem még a godox 303-at is. Mindenképp masszív érdekelne, olyan ami közel 3m magas, és fém perselyes a szorítója, mert a mostaninak mindig elmegy a menete.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vihartigris #30104 üzenetére
Ezek síkba nyitható könyvek. Mint pl ez [link]
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Az eddigi kőkemény 2 évemet könyvbe szeretném tenném. Tök jó érzés lenne lapozni. Eddig ezt terveztem meg a best fótónál. Vélemény? Hogy lehetne jobban rendezni? Próbáltam téma, és szín alapján. Illetve vegyesen, hogy egy erősebb, majd egy kevésbé erős fotó. -
Speeedfire
félisten
válasz
vihartigris #30051 üzenetére
Ah, értem. Én inkább valami oktató anyagot vennék. Akár itthoni, vagy külföldi fotóstól.
Pár a portré fotózás elég sokrétegű. Fény, ruha, póz, szögek, retus stb -
Speeedfire
félisten
válasz
vihartigris #30046 üzenetére
Szerintem nézz yt videókat, ws-okat ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!