- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
flash- #34160 üzenetére
Tudja tök én nem nézegetek meg követek senkit, néha bedob valaki valami nevenincs fotóst, többiből van 100ezer, de akad akit néha a sztorik és 1-2 alkotása miatt nézek meg, aztán inkább maradnak az elborult lukkamerás meg hasonló művészek, mert olyan tág a kérdésköröd is, hogy most portré, táj, épület, vagy merre menjünk?
Vagy marad a végére a magam dokumentarista fotója:
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
flash- #32751 üzenetére
Nem akkuval, elem az amivel próbáld. Ezért írtam hogy tényleg ninc sjobb az Eneloopnál, de azok is 1.37 - 1.4 V körül jönnek le a töltőről. A kapacitásukat megőrzik, és én is ilyeneket használok ha nagyon kell... de volt hogy simán inkább elemeket vettem elő mert ott garantált volt az induló feszültésg. Az akku ha jól rémlik viszon jobban bírja a töltés felvételt- mármint a vaku részéről.
Jobb minőségű elem... halottam már panaszt Duracellre, Panasonicra, Vartára, Sonyra... de én sián elvagyok pl a Varta piros extratartósával. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
flash- #32747 üzenetére
A rendszervakuk haklisak az akku feszültségre. Az új elemek hozzák a 1.5V-ot, de az akkuk sokszor csak 1.37 V körüli értéken mennek. Rajkj bele 4db AA elemet, valami normális minőségből, és ha akkor sem lesz bekapcsolás után 5 sec időb belül feltöltve, akkor sajnos a kondik adták meg magukat. Mivel YN... talán a Mikrosattal érdemes felvenni a kapcsolatot. Bár ők is átálltak inkább a Godoxra. Ahol még láttam YN cuccokat, az ha jól rémlik a Cfoto webáruház. Talán lesz tippük ki foglalkozik ennek a javításával. (az más kérdés hogy mennyiért tudják orvosolni a pár száz Ft-os alaktrész cseréjét... )
#32748JahnoEgyetértve veled.. amikor megvettem ezeke a YN-kat sok sok éve, akkor örültem hogy micsoda tudás van belezsúfolva és milyen klassz a rádiós vezérlés a gyári kioldóval. Majd szomorúan konstatáltam hogy a való élet sajna más mint amit ők a prospektusba le mernek írni. Sokszor nem volt pontos az expo amit lőtt, és gyakori volt a villanás kimaradása is- nem a feltöltés hiánya miatt hanem csak úgy... mert meggondolta magát
-
-
Jahno
veterán
-
kovsol
titán
válasz
flash- #28794 üzenetére
Egy hasznos tipp amit úgy vettem észre nem használ mindenki, hogy a masking csúszkát is érdemes használni.
Ha lenyomod az alt billentyűt és a Sharpening alatt a maskingot elkezded mozgatni, akkor látni fogod, hogy melyik területre nyomja rá.
A háttérre, ég, elmosott részek teljesen fölösleges, és ha arra is rárakod akkor csak növeli a zajt a képen.
[kép] -
vond
MODERÁTOR
válasz
flash- #28794 üzenetére
Az újabb verziókban már 40-en van alapból. De valószínűleg ez géptől is függ. Én is ennyin szoktam hagyni, esetleg kicsit lejjebb húzom. De amit általában mindig meg szoktam csinálni, az a leméretezés utáni élesítés (már ha nem teljes méretben van szükség a képekre). De nem az automata módon, az exportnál, hanem visszahúzva a leméretezett fotókat, a detail panelen, használva a maszkolást.
-
Balinov
titán
válasz
flash- #28782 üzenetére
Nagyon szivesen. Magyar fronton en csak Budai Petur-t ismerem, ahogy vihartigris is ajanlotta. Konyvben nem hiszem hogy talalsz, plane, hogy most az Adobe par LRCCC revizionkent tol egy-egy uj feature-t. Dr. Pétery Kristóf fele LR 4 konyvem megvan, az hasznos volt, de a 4.x foverzio lassan neandervolgyisen regi
-
vihartigris
őstag
válasz
flash- #28782 üzenetére
[Budai Peturnak] elég jó anyagai vannak
-
Balinov
titán
válasz
flash- #28775 üzenetére
Szeva
en ezket kovetem eleg reg ota.
Anthony Morganti
Photos In Color (foleg a regebbi videoibol tanultam eleg sokat)
Serge Ramelli (ugy 1-2 eve mar nem nagyon kovetem, kicsit sokat nyomja magat, meg a fizetos PS/LR course-jait
Lonely Speck
Mark Denney
Julieanne Kost. Adobe Evangelist, kb beteve ismeri az LR/PS-t, nagyon sok hasznos video van tole, mar LR4.x ota kovetem
PixImperfect. Foleg PS orientalt de van csomo LR videoja is. Umesh fasza csavo, no bullshit, lenyegretoro es intuitiv
Robin Whalley, LR/PS mellett rengeteg videoja van Affinity-rol, C1, Nik pluginokJo csemegezest
-
*Ropi*
félisten
válasz
flash- #28610 üzenetére
Ha magadnak szerkesztenéd, de nem színhelyesre kalibrált a monitorod, akkor kár rá időt pazarolnod, mert nem olyan színekkel fogod visszakapni az albumot, mint ahogyan a monitorodon láttad. Fotósoknál alapvető, hogy színhelyes médiumon mutatják be a képanyagaikat és a labornak is színhelyesen küldik (az internetes szabványok korlátai miatt limitált - sRGB - színárnyalatra butítva jelennek meg a képek), viszont Gipsz Jakab családi albuma tutira nem úgy fog kinézni nyomtatásban / laborálva, mint ahogy szeretné (a profi nyomdagépeket és laborgépeket is színhelyesre kalibrálják minden reggel). A tapasztalat az, hogy az olyan hazai cégek, mint a CEWE / DM / MM / Porst / stb. a kompaktos képminőségre vannak beállva, így a gépeiken előre beállított korrekciók is ehhez igazodnak: ha bead nekik az ember egy, már eleve korrektül kidolgozott anyagot, akkor azon is automatikusan a csillagos egekig húzzák az élességet és a szaturációt). Egy dolgot lehet tenni: ki kell kötni (a programjukban be kell jelölni), hogy semmilyen képjavító (ez esetben romboló) eljárást nem alkalmazhatnak. Ha meg szeretnétek adni a módját úgy, hogy bárki aki nálatok jár, az állát a földön keresgélje mert időtálló lakberendezési elemként is funkcionál, akkor a fine art albumokat javaslom (de nem a CEWE és társai könyveket, hanem a külföldön, egyedileg, kézzel készült remekműveket: ha egymás mellé teszel egy prémium CEWE könyvet és egy belépő kategóriás Graphistudio vagy Antal PB albumot, még akkor is látszik a különbség, hogy miért kerül egyik ennyibe, a másik meg annyiba - nem véletlenül mernek vállalni rájuk 150 év garanciát).
Persze a minőségnek ára van: oldalszámtól, lapvastagságtól és kötéstől függően egy prémium fine art album ára 150 EUR körül indul és nem ritkák az 500-1000 EUR-be kerülő példányok sem - egyébként az átszámolva 150-300.000 Ft-os ár külföldi mércével mérve még középkategória, csak nálunk "hűha". Azt fontos tudni, hogy az ilyen gyártóknál mint ők, a minőségbiztosítás érdekében csak akkreditált fotósok adhatnak le (Photoshopban készre szerkesztett) anyagokat, mert nincsen kapacitásuk a rosszul leadott anyagokat megfelelővé masszírozni és az esetleges reklamációkat bevállalni - tehát magánemberként, "utcáról beesve" nem lehet náluk rendelni. Szóval szerintem még mindig az a leghatékonyabb módja, ha megkéred a fotósotokat, hogy készítse el Nektek, mert mégiscsak ezt fogjátok nézegetni egy életen keresztül.
Ja, és az ünnepekre biztosan nem lesz kész, mert egy egyedileg, kézzel készített fine art album átfutása ~1 hónap akkor, ha nincs agyonterhelve a gyártó, de ilyenkor meg még húzósabb, mert a legtöbb helyen már október végétől nem vesznek fel megrendeléseket, mert mindenki akkor küldi be a Karácsonyra szánt albumokat és ettől telt ház van. Meg ettől függetlenül egy sima, sarki kioszk is minimum 2 hétre vállalná.
-
Rapid136
őstag
válasz
flash- #23695 üzenetére
Állítólag érdemes aláexponálni ilyenkor, mert a látszólag homogén sötétből könnyebb részleteket kihozni utólag mint a kiégett világosból.
És mely sw? PS-ben a RAW konverternél a második fülnél lehet a gradiációs görbén állítani csúcsfényt és világos részeket, konvertálás után meg a programban is van egy direkt "Shadow/highlight" menüpont. -
faki_
senior tag
-
copass
veterán
válasz
flash- #22854 üzenetére
nagy divat mostanában még a komolyabb szakmai csoportokban is a "fikaposzt".
valaki lát valamit ami neki nem tetszik kiakad és bedobja hogy eztafostnézdmár.
persze úgy hogy a készítő nincs jelen és nem tudja megvédeni magát. ez nem jó dolog.
egymás közt persze le lehet szólni privátban, de a nyílvánosság az egy nagyon érzékeny terület.a szóban forgó hölgy nem a trendi nagyon látványos kreatív irányzatot követi, hanem azt amit ő tud folyamatosan hozni és eladni. gondolom azért mert ebből él. látszik a rutin, főleg a stúdión. egy amatőr nem tud bevilágítani, instruálni.
az egy más történet hogy akkor fotózok amikor kedvem tartja, mert saját örömömre csinálom.
ha fizetnek érte akkor elégedettnek kell lennie az ügyfélnek, mert ha nem az akkor nem fizet ki.
de ha ki is fizet esetleg, de nincs megelégedve akkor nem megy hozzád legközelebb és nem ajánl másnak sem. nem lesz munka, nincs bevétel, tönkremész. -
copass
veterán
válasz
flash- #22851 üzenetére
fikaposzt
nem vázból kiesett képek....60D,5dmark2-höz képest elég jók, szépek a színek. tehát tud utómunkázni.
nincsenek orbitális komponálási hibák, nem hullanak a végtagok, indokolatlan bemozdulások, bamba fejek,stb.
azért mert valaki nem majmolja meg az űberkreatívnak nevezett kopipésztelemakűfődinagynevekettorrentezettpresetekkel, az attól még lehet jó.
te képeid amúgy merre találhatóak? -
copass
veterán
-
copass
veterán
-
Lassú Víz
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz
flash- #15483 üzenetére
A lányok sokkal inkább érzelmi alapon működnek mint a fiúk, így nagyobb eséllyel fognak meg érzelmi pillanatokat, mert jobban azokra vannak hangolódva. Mindenesetre nem egyértelmű, a saját példámból tudom, hogy nem minden fekete vagy fehér: Szalay Monától kaptam életem egyik legnagyobb dicséretét egy közösen fotózott esküvő után: utómunka közben több képről azt hitte, hogy ő fotózta, de aztán az EXIF adatokból látta, hogy én követtem el őket (pl. ez a kép, már az én utómunkámmal).
Voltak olyan párok is, akik azt állították, hogy Jaksa Timivel hasonlít egymásra a stílusunk...Szerintem nem, de mivel többen mondták lehet mégis igaz: megtisztelő lenne...
(#15489) jjeahh: Igaz, hogy sok lány nem fektet nagy hangsúlyt a technikára, de akiket én ismerek és nagyra tartok azok tudják használni amikor kell...Szóval ez sem fekete / fehér.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
flash- #15483 üzenetére
lehet, hogy van benne valami, de nem hiszem, hogy lehet ennyire általánosítani...de ha már általánosítunk..a nők többsége sztem nem annyira a technikára összpontosít, inkább ösztönösen, a pillanat hangulata vagy mittomén alapján cselekszik, és ebben erősebbek is mint a férfiak többsége...sztem jó ha azért a technikai alapokkal is tisztában vagy, van egy adag tapasztalatod, és ezután jöhet a szenvedéllyel, ereszd el a hajad módra fotózás...mer' ha előbbiről fingod sincs, akkor lőheted a szenvedélyt...igaz ez fordítva is: hiába technikázol, ha nem érzed át a pillanatot...szóval vagy légy egy kicsit férfias nő, vagy nőies férfi, az a legjobb...
amúgy megmutatnád milyen fotósokról van szó? azért én tudok jó pár ütős férfifotósról...
-
ROBOTER
addikt
válasz
flash- #15335 üzenetére
Ha kicsit jobban meg akarod érteni:
Ezután a "simulation" gombra. Az "aperture diameter" csúszkával állíthatod a rekesz átmérőjét, és láthatod, hogy egy átmérő után nincs változás.
Ha valós objektívvel is ki akarod próbálni, töltsd le a mintákat, tömörítsd ki, és az "open" gombbal használhatod őket, miután visszatértél a szerkesztő üzemmódba. Így láthatod, hogy a rekesz átmérője nem felel meg az objektív szabad átmérőjének összetett objektívnél, az egyik a másiknak a vetülete, a sugármenetnek megfelelően.
-
ROBOTER
addikt
válasz
flash- #15333 üzenetére
A fényerő az egyik legfontosabb tervezési alapadata az objektívnek (a gyújtótávolságon kívül). A fényerő szó eleve egy köznyelvi kifejezés, a valós neve nyílásviszony, ami sokkal kifejezőbb, hiszen utal arra, hogy a fényerő a nyílás (pupilla) és a gyújtótávolság arányát fejezi ki.
A fényerőből nincs kezdő (esetleg változó fényerejű zoomnál megfelelő ez a szóhasználat), abból egy van. Ennek a "kezdő és induló fényerő" szókapcsolatnak az elterjesztését be kellene venni a BTK-ba.
A fényrekesz valóban csak korlátozni tudja az objektív fényereje által meghatározott nyílást (pupilla átmérőt), növelni nem, tehát a megérzésed jó. A fényerő egy optikai konstrukciós adat, fénygyűjtő képességre utal. A rekesz csak korlátozni tudja a fénygyűjtő képességet, növelni nem, azt csak fénytörő közeggel (nagyobb lencsék) lehet megtenni.
Pl. egy 1:4 fényerejű objektív esetén a legnagyobb átmérőjű rekesz jelölése f/4, és a rekeszt nyilván csak a kisebb átmérő irányába (nagyobb számok) lehet változtatni. f/4.5 - f/5.0 - f/5.6 és így tovább.
-
Balinov
titán
válasz
flash- #15325 üzenetére
itt van a yt csatornajuk, preset rendszerrol van asszem klippsorozatjuk. Ha gondolod, kiprobalasban tudnek segiteni, de az pm
-
Balinov
titán
válasz
flash- #15320 üzenetére
en az SLR Longue felet probaltam.khm...
nem volt rossz, de igazan a kiegeszito tutorial dvd-vel er igazan valamit.
-
HollyBoni
veterán
válasz
flash- #14580 üzenetére
Azzal nincs tapasztalatom, de én megvettem az FZ150-et de már egy hét múlva el akartam adni... Hihetetlen szar képminősége volt, a GH1 ISO 800-1000 körül olyan zajos mint az FZ150 250-320-on... A videó amiben elvileg jó pedig még ISO 100-on is hihetetlen zajos volt, meg a minősége sem volt valami csodás. Az összeszerelési minőség is kiváló volt, kikapcsolt állapotban lötyögött az objektív tubus, meg az a motoros zoom is ahogy szenvedett.
-
atok666
őstag
-
kiskornel
addikt
válasz
flash- #14574 üzenetére
Igen. Tehát aki fényképezni szeret, az tegyen meg mindent, hogy a kép a fényképezőgépben szülessen meg, majd finomítsa utómunkával.
Azonban a rendszer teljes kihasználása mindig is fényképező + feldolgozó progi lesz. Ez azt jelenti, ha olyan témát fotozól, ami fényképező + feldolgozás igényes, akkor a fényképezést úgy kell alakítani, hogy az az utófeldolgozáshoz legyen hozzáillő.
Mondok egy példát: éjszakai csillagfotózás... több képből kell összerakni. Vagy extrém nagy ISO értékek kellenek -> utólag zajszűrni, visszahúzni az expot. Vagy az extrém nagy dinamikájú képek (nap látszik rajt, de az előtérben sötét erdei ajnövényzetet is szeretnéd láttatni).
Utóbbi dolgookhoz nagyon kell ismerni a vázad határait, és az utófeldolgozó program lehetőségeit.
Mindig a cél határozza meg az eszközt. -
kiskornel
addikt
válasz
flash- #14571 üzenetére
Igen. Az ilyen kérdések időnként előfordulnak.
Vannak olyan klubbok (irányzatok) amik azt szeretnék még ma is, hogy a fényképezés az fényképezés legyen, ne Photoshoppolás. Itt az alkotás a gondos fényképezés. Utómunkánál tilos kép elemeit megváltoztatni. A kihívás a pillanat elkapása, a megörökítése, nem az, hogy utólag 5 kép különböző elemeiből összemontírozva legyen egy olyan pillanat, ami nem is fordulhatna elő.
Vannak művészi irányzatok, ahol nem a kép számít, hanem a művészet, a végeredmény. Ilyenkor a képek csak alapanyagok az alkotáshoz (ami az utómunka).
Saját használatra valahol középúton egészséges. Minimális utómunkát mindenütt megengednek, ha nem más sötétítést / világosítást.
Scott Kelby a Photoshoppos irányzatot képviseli, erőlteti. Az olyan utófeldolgozott képek "hiteles" körökben nemigen forognak. De falon nagyon jól mutatnak.
Saját használatra tükrözni szabad. Csak nagyon vaskalapos pályázatokon tiltott.
-
*Ropi*
félisten
-
spanyoll
addikt
válasz
flash- #13017 üzenetére
Röviden így tudnék válaszolni, hosszabban meg úgy, hogy sok tényezős. Egy tele nem ártana, de mivel nem tudjuk, hogy milyen közel tudsz lenni a versenyzőkhöz, milyen fotókat akarsz, stb stb, ezért átlagos kérdésre max ilyen választ tudok adni...
Összességében elég, max egy telét szerezz be valahonnan. -
atok666
őstag
válasz
flash- #13002 üzenetére
Fejtetot siman vaghatod. Fotozasban nincsenek 100%ban betartando szabalyok, neha pont attol jo a kep, h nem a megszokott kompozicio. A skalpolas meg kimondottan jol mutat (szerintem) a potrefotokon.
Atok
p.s. googleban headshot photora rakeres, imageket megnez es a kepek legalabb 50%ban croppoltakl felulrol.
-
válasz
flash- #12971 üzenetére
14 megapixel - felbontás: 4.320 pixel x 3.240
300dpi-s nyomatnál: egy inch 2,54 cm, azaz 25,4 mm
~A4-es méret 280 mm x 200 mm lapfelületet kitöltve 300 dpi felbontással számolva:
280/25*300 = 3360
200/25*300 = 2400
Ez az 1:1 arány...
Az A4 lap valódi mérete amúgy ennél nagyobb (egész pontosan: 297 mm X 210 mm)... de a lapszélekre úgy sem lehet maximálisan nyomtatni.Lehet számolgatni!
-
A Zéé
addikt
válasz
flash- #12917 üzenetére
valamilyen kavicsból, valamilyen cementből, és 12-es bordázott betonacélból milyen oszlopot lehet csinálni egy valahány emeletes épület valahányadik szintjén?(csak hogy az aktuális feladatommal példálozzak)
Senki se tudja, csak akkor, ha a konkrét paramétereket, adottságokat ismered.Milyen templom, milyen erős megvilágítás? Milyen irányú megvilágítás?Milyen falszín? Mit akarsz fotózni? Milyen fénymérésre vagy állítva? Mire mérsz fényt? STB...
Ott a helyszínen lehet kipróbálni, illetve ha van hasonló képed más rekesz-záridő-iso beállításokkal, akkor vissza lehet számolni.
Lőttem már ISO 3200-on 1/100-at f5.6-on zsinagógában, mert úgy volt megvilágítva a téma, meg volt már kevés az ISO 3200 és a 2.2 is mert annyira kevés volt a fény. -
csakb
őstag
válasz
flash- #12859 üzenetére
Maximálisan egyetértek a két hozzászólással. Egyrészt nem biztos, hogy egy 1.8-as obit 1.8-on akarsz majd használni, ha fontos az élesség is. Másrészt az emberek még mindig be tudnak mozdulni 4-szer hosszabb expóidővel is. Fényerős obi és ISO1600 azért használható templomban, események fényképezésére is (amatőr szinten). Ha ki tudod exponálni a képeket rendesen, akkor annyira nem jelentős a zaj. RAW-ból meg ki tudod hozni a maximumot utólag.
Velem többször is előfordult, hogy a családnak kellett fotóznom templomi eseményeket. Egy egyáltalán nem ISO-bajnok vázzal és két manuális obival (2.8/28, 1.7/50) egész használható képek születtek.
-
válasz
flash- #12743 üzenetére
Ez nekem úgy tűnik, hogy nem a témán van rajta, hanem valami lens flare lehet. Olcsó UV filter is okozhatja.
Vagy valóban létezik földönkívüli élet.Teljes méretű képből talán jobban el lehetne dönteni, hogy mi okozza, ha esetleg látni lehet, hogy merről jön(nek) a fény(ek).
-
A Zéé
addikt
válasz
flash- #12110 üzenetére
egyrészt, mert sokszor nincs idő utómunkázni, és egyből megy a jpg a hálózatra, hogy az esemény után 2-3 perccel kész legyen a riport a hírügynökségnél, másrészt sportfotóra sokszor nagyon igaz, hogy a technikai részletek másodlagosak, az a lényeg, hogy "A" pillanat meglegyen.
nfl.com-on is sokszor nagyon zajos, emberek végtagjaiba belevágós képek vannak, hogy itt a fórumon tuti szétszednék őket, de olyan pillanat van meg, ami megismételhetetlen, és mégsem foglalkozik senki se ezekkel a "hibákkal".
-
kiskornel
addikt
válasz
flash- #11949 üzenetére
Szerintem a Nikont is át lehet állítani, hogy a lépések 1/3 vagy 1/2-esek legyenek.
Jujj. Ha nem más, használhatod a gépedet. AV üzemmódba beállítod a 3,5-öt. elkezded tekerni a 2,8 felé. Két kattanás. Most beállítod TV üzemmódba a 2,5-öt (ami 1/2,5 mert a másodpercet " jellel jelölik) és kattintasz a rövidebb záridő felé 2-t. Egyből előjön, hogy mennyi.
-
válasz
flash- #11776 üzenetére
1. Ha az érzékenység magas, és az érzékelő képes lenne érzékelni a vaku nélkül bejövő fényt, akkor a vaku szépen kiégeti a képet.
2. Ha az érzékenység alacsony, akkor a vaku előtt és után nincs elég bejövő fény a képalkotáshoz, cserébe a vakuvillanás során az témáról visszaverődő fény létrehozza a képet. -
tbs
addikt
válasz
flash- #11745 üzenetére
A customer monitorok 99.76%-ánál túllövik a kéket, hogy az ember kontrasztérzete jobban működjön. A kalibrált profilok szinte mindig enyhe sárgás érzetet adnak a gyárihoz képest.
Ha a monitorod nem (kujvadrága)pro, vagy dinamikus kontrasztú, akkor az AdobeRGB-t el is felejtheted. sRGB a barátod. Jobban jársz ezzel, minthogy kiveszik a dinamika az AdobeRGB megmutathatatlansága miatt a képekből, te meg túllövöd a kontrasztot/szaturációt/élességet...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest