- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
föccer #25111 üzenetére
Ha veszel hozzá egy külső akkupakkot, akkor 0.8 másodperc alatt
gyorsul 100-ratölt fel.(#25113) föccer: Azt figyelembe véve, hogy a vaku csak 105 mm-ig zoomol, az afeletti telés képek bizonyos határon túl alexpósak lesznek (esetleg "Better Beamer"-t használhatsz ennek az elkerülésére).
-
törölt tag
válasz
föccer #25111 üzenetére
Próbáld ki esetleg vörösszem csökkentéssel is, akkor is, ha nincs ember a képen. Ki kell próbálni, hogy az elővillanás után vakuerősséget és expót állít-e (a helyes értékre).
Egy biztonsági kérdés: a vaku feje nem felfelé nézett az expó pillanatában, ugye? Mert akkor meglehet, hogy visszaállt ekv. 24mm-re a zoomja, akár emiatt is sötét lehet a kép.
-
*Ropi*
félisten
válasz
föccer #25099 üzenetére
Megkockáztatnék egy Canon 580EX II-őt (használtan 60.000 körül ki lehet fogni): alapból gyorsabb és megbízhatóbb, mint ezek a YN vakuk, de külső "power pack" is csatlakoztatható hozzá meg tud HSS-t is, plusz ezzel biztos nem lesz olyan problémád mint a Kínai vakukkal, hogy csak a kiadásuk pillanatában is létező vázakkal kompatibilisek (ugyanis a 3rd party gyártók nem veszik meg a kommunikációs protokollt hanem visszafejtik, így ha valami változik, és nem frissíthető az adott eszköz firmware-je (mint pl. ezeké a YN vakuké sem), akkor onnantól borítékolhatóak a működésbeli anomáliák.
-
copass
veterán
válasz
föccer #25099 üzenetére
YN-565EX II
1100D, majd 5dmark2-ön használom évek óta. erős és megbízható. eneloop-al elég jól bírja a dolgokat és tud strobit is. -
matyi012345
őstag
válasz
föccer #16247 üzenetére
Értem, igazából itt tényleg eszméletlenül nagy pontosság kéne. Az lesz szerintem a gond, hogy ha a scaennlés nem jön be, hogy egyszerűen nincs ilyen feloldóképességű optikai eszköz. Bár ha nagyon sok pénz van a dologra, akkor lehet hogy egy érdeklődést megérne valamelyik gyártónál. Mondjuk a Voigtländernél vagy a Leica-nál, de annál szerintem az a kész célgép is olcsóbb lenne amit említettél.
-
A Zéé
addikt
válasz
föccer #16244 üzenetére
nekem is van egy HP scannerem, ami tud 4800 DPI-t. Hát nem szép a látvány. Pill és töltök fel egy 100%-os kivágást, csak épp összeomlott az ms paint
szerk: itt is van. volt valahol 3200 dpi-s is, az se jobb sajnos, de most nem találom sehol se. Lehet, hogy letöröltem.
-
matyi012345
őstag
válasz
föccer #16244 üzenetére
Durva egy projekt lehet ez, anno vizsgáltam én is betont de kicsit egyszerűbb módon
Amúgy tényleg, a léptetőmotor miért nem lehet opció? gondolod hogy pontatlan lenne? Arról a Canonról amúgy nem tudom elképzelni hogy tudná ezt a felbontást, de egy próbát mindenképp megér.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
föccer #16241 üzenetére
azta, mihez kell ilyen részletes betonvizsgálat?
sugárvédő betonhoz? Mert tanultam betontechnológiát, meg ropogtattam is próbakockát, de ilyent még nem hallottam, hogy századmilis pólusokat is számolni kelljenAmúgy csak kíváncsiságból. A léptetőmotoros felállás miért nem jó erre? Nem szalad el a csiszolat. Én azt hittem valami organikus dologról kell nagyon gyorsan a pillanatkép. Mert ezt viszont már valami penge makró obival, meg egy léptetőmotoros vázra szerelt géppel össze is lehetne hozni 30-40 képből.
-
A Zéé
addikt
válasz
föccer #16235 üzenetére
huhh ez elég komoly feladat. A szenzor még hagyján, de azért ekkora vonalfelbontást optikával is ki kéne valahogy szolgálni. Ha valahogy meg is lehet oldani, az szerintem biztos, hogy nem a pár millió forintos kategória lesz.
Szóval én inkább ki is szállok a dologból, mert lövésem sincs hogy lehetne ezt megoldani -
A Zéé
addikt
válasz
föccer #16233 üzenetére
192 megapixeles képet gyártani képes digit hátfal létezik, de amennyire értem a dolgot, az is több képből pakolja össze. Illetve úgy tudom léteznek olyan csillagászati szenzorok is, amik sok érzékelőből vannak összerakva, nemtom mekkora felbontással.
Miért érdekes amúgy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- ASUS routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest