- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
jjeahh #26260 üzenetére
Zoner Photo Studio-ban és windows-os képnézegetőben is jó. Egy spyder3 expressem van (tudom nem sokat ér) és ezzel szoktam kalibrálni. Mint mondtam ez nem szokott ilyen lenni máskor mindenhol ugyanazt láttam. Most viszont lr-ben és ps-ben az átmenetek és a sötétebb részek iszonyat szarok. A sötétebb részek teljesen bebuktak és semmi részlet nincs, az átmeneteknél meg tiszta "lépcsős".
-
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #25598 üzenetére
Igen azt.
50 dollár alatt nem találtam, szerintem 36 euro-ért nem volt rossz.
Nekem is milc mellé lesz, jelenleg a pl6-hoz vettem, de jövő hónapban, vagy augusztusban meglepem magam egy m5 II-vel. De igazából az se sokkal nehezebb.A softbox-ra remélem valaki tud majd valami okosat mondani.
-
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #23982 üzenetére
5 perc? Az igen, majd valami gyorstalpalót dobhatsz fel róla.
Wow, ennyivel jobbak lennének a mai obik?
Rapid136:
A rekesz/mélységélesség, záridő, gyujtótávolság és iso ezek mind csak eszközök hogy az elképzelt képet megvalósítsd. Mindig a kép (és a fény) függvényében kell az optimális értékeket megválasztani.
A legtöbb helyen úgy mondják/írják, hogy a valóságban a gyújtótáv, távolság már adott. Így a maradék 3-al lehet csak játszani. Érdekes a kör, háromszög hasonlatod. Szinte mindeütt ez köszön vissza. -
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #23973 üzenetére
Nagyon tetszenek a kutyás képeid.
Lehet, hogy gyengébb a szenzora, de ahogy látom fix obikkal dolgozol.
Mindegyis, majd csak sikerült kihozni belőle szép képeket is. Én egyedül a teszteket (pl ez) nem értem, hogy még iAuto módban is szép, éles képeket lőttek vele, mindenféle beállítás nélkül.
Rapid136: Nyílván költői túlzás volt, nem kell szó szerint érteni.
Lassú Víz: Nincs iphone-om, kb 5x többe kerülne, mint ez a gép, amit vettem.
Az iso értéket a gép állította be a szerint, hogy milyen blende és záridőt állítottam be neki. Mit takar az, hogy alapérzékenysége?100-25600 között lehet manuálisan beállítani.
Amúgy ez a kép csak tesztelgetés volt, lőttem vele kb 10-et, különféle beállítás mellett.
Azt most hagyjuk, hogy lapos vagy akármilyen a kép. Tetszett a felhő és le akartam fotózni.
Nagyon tetszenek a késői órákban készült képek.
Terapeuta: A dropbox sajnos nem mutatja az exif infókat. Valamikor du. 7 körül készülhetett a kép. Alapvetően autómata módban van a fókusz, próbáltam már a manuálisat is, de ha elég közel van valami, akkor nem tudok rendesen rázoom-olni, mert túl közel hozza a kijelzőn és nem látom rendesen.
Egyedül a kövirózsánál éreztem, hogy igazán éles a kép. -
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #23964 üzenetére
Én is így értettem.
Bár lehet hülyeséget írok, de alapvetően ugye a kicsi rekesz érték a cél a nagyobb fény miatt. A nagyobb rekesz érték pedig a mélység miatt kellhet, de akkor pedig nagyobb záridő kell. Illetve ezek befolyásolják az iso-t is. Teljes fogalomzavar nincs, csak sok mindent elméletben tapasztaltam meg eddig.Köszi, ezekkel eljátszogatok.
Terapeuta: Van raw is, úgy állítottam be, hogy mentse a raw és a jpg képet is. Mondjuk nem tudom,hogy raw-ban az eredeti méret van-e.
Ezek közül melyeket érdemes olvasni első körben? Vélhetőleg a digitális fotós 1/2 lenne az.
philoxenia: Ezek a natgeo könyvek egész jónak tűnnek, felveszek őket a listára.
Én elsősorban a minőséget szeretném elérni, amit itt valamelyik nap is linkeltek nekem az durva. A képem a kanyarban sincsenek.
Nyílván az, hogy milyen koncepció, fények, időzítés stb kell azt csak sok idő múlva tudom elsajátítani. Egyelőre csak tiszta, éles képeket akarok elérni. -
carl18
addikt
válasz
jjeahh #23935 üzenetére
Oké kösz a videókat átnéztem!
Brutális videót vesz föl
Valóban mozifilm szerű hatása van a videóknak!
Ha ilyen szinten venném fel a táncvideókat volna öröm a szívemben!
És ezt a mozifilmszerű videófelvételt hogy lehet kihozni belőle? Akkor számít az opjektív meg hogy meg a kamera beállítások? -
carl18
addikt
válasz
jjeahh #23932 üzenetére
Oké kösz!
Akkor amiket írtatok azokkal nem lesz gond!
Hát még mindig jobban járok a egy kamerával mint egy Drága telefonnal, még esetleg csinálnák vele itthon ilyen kisfilmeket. Akkor arra is be lehetne fogni ezeket a kamerákat
+ Saját Dragon ball epízódot.
De gondolom ezek a kamerák nagyobb fájlokat jobb minőségbe vesznek fel, szóval videóvágás céljából i3 2100-at cserélhetem I7-re igaz? Sony Vegas használom. Ott azért a renderelést igen lefogja az i3-at.Ez a GH2 ilyen videókat csinál?
Állam leesik tőle
[link]
-
carl18
addikt
válasz
jjeahh #23927 üzenetére
Ez milyen kamerával vették fel például! ?
[link]
1:11 innen kell néziÉn olyan volnák aki lerakná a kamerát utána meg táncolna
Na ez a videő minőség már király volna nekem
Olyan kamerát szeretnék ami videózásra a legjobb és a fent emlitett videóminőségbe tudjon felvenni! Na meg hogy valahol ne rugjon 100 felé az ára se!
-
Dolphine
addikt
válasz
jjeahh #23562 üzenetére
Az, hogy kezdő lennék, az túlzás. Azért már rendeltem eBayről, Banggoodról, Aliexpressről, Gearbestről ezt-azt, de ekkora tételben még soha!
Amin agyalok, az egy Tamron 70-200 2.8 USD SONY A bajonettel. Nagyon vonz a tág rekesz. Van már egy 70-300 4-5.6 USD-m, nem tudom, hogy egyáltalán ez előrelépés lenne-e, mármint a 2.8-as.br0by
Az ár az nagyon nem mindegy. Itthon ez az objektív 400e Ft! -
MrChris
nagyúr
-
-
-
grigo
őstag
válasz
jjeahh #22940 üzenetére
Igen. A7 + 16-35 f4 + 55 f1.8-at szeretnék felszűrőzni. De soha nem voltam az a szűrőzős típus
UV szűrőket sima védelemre szánnám, az szerintem nem kérdés.
Polár ugye tükröződés, égbolt stb. Ez is egyértelmű.
ND szűrőm soha nem volt, viszont nagyon kellemes vízfelület simítás, felhőzet, illetve nyári nyitott rekeszes fotók.Természetesen a 96 darabos ebay-es szűrőcsodákat 4900-ért elfelejteném. De abba se nagyon mennék bele, hogy 60 ezer legyen csak a két objektív UV szűrőzése. Szóval tényleg valami arany középútra lenne szükségem.
Ebay-en szétnézegettem. Ezt még úgy bevállalhatónak tartom, csa kérdés, hogy a HK-ig eladók termékei mennyire eredetiek. Mert szarnak viszont drága
Na pl azt sem tudtam, amit Bali mond, hogy legnagyobbra szűrőzünk és onnan step down.
De jókat mondotok és köszönöm. Jegyzek mindent. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
jjeahh #22942 üzenetére
Haida ND szűrőket használok (slim MC 1000x 58mm, 77 mm, graduated ND 1000x Cokin P), többnyire meg vagyok velük elégedve két dolgot leszámítva:
1, becsillanás szembefény esetén (főleg az átmenetes lapszűrő produkálja, néha igen erősen, előfordul, hogy a napkeltés / napnyugtás képeket teljesen hazavágja, utómunkával sem lehet szépen kiszedni)2: a menetes szűrők tartódoboza (a szűrő az olcsó hatású, nehezen nyitható dobozon belül vékony rétegekre vágott szivacsban foglal helyet, kiszedéskor sokszor a felső szivacsréteg is kijön a dobozból)
A WB-t valamennyire elhúzza mindhárom, de korrigálható marad. Ebből a szempontból a lapszűrő teljesít a legjobban. A menetes szűrők ára elfogadható, viszont a lapszűrő az árát figyelembe véve határeset.
-
*Ropi*
félisten
válasz
jjeahh #22938 üzenetére
ND1000-ből a Haida is korrekt és az ára is vállalható.
-
TR4MP
csendes tag
válasz
jjeahh #22715 üzenetére
Mindenképpen ránézek délután, köszi! Viszont azért van még néhány kérdésem.
Írtátok, hogy gyorsabb, pontosabb fókusz. Gondolom ez főleg az autófokuszra vonatkozik. Inkább a játékfilmek az én világom, tehát főként manuálisan állítgatok be mindent. Ha jól értelmeztem, a MILC nem tükrös gép. Így is jól be lehet állítani a pontos fókuszt? Amikor egy DSLR-rel forgattam ezt éreztem a legnagyobb előnyének, hogy belenézve pontosan be tudom lőni.Fotózás terén mi a helyzet velük? A mikrofon csatlakoztatási lehetőség az létfontosságú, bár ahogy nézem a G6-on van ilyen opció.
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #22630 üzenetére
af kell, öreg vagyok!
Magic Lanternel tudok SET-el váltani két beállítás között. rekesz,zárseb,iso. egyikre rakok egy iso 640-et másikra meg egy iso 3200-at. vagy mikor mit. tárcsákkal meg játszoma záridővel vagy a rekesszel!
5dm2 se tud M-ben expókorrekciót. marad a zárseb.
sokáig elvoltam Tv-ben 1100D-n, de 5dm2-őn már valahogy nem úgy megy! -
frankstork
aktív tag
-
Fotonhámozó
senior tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
jjeahh #22410 üzenetére
Ez sem rossz, ez nagyrészt megoldotta a bajokat, de ha megnézed egy vagy több csíkban a képen megy végig egy rész ami világosabb egy fénysugártól, ami kicsit zavaró.
Egyébként ezt hogy csináltad? Mert nem csak ennél a képnél van probléma, így nekem kell majd kijavítani a többinél is.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
jjeahh #22364 üzenetére
Igen, az multi coated, viszont a ProND valami fém alapú bevonatot kap, ami állítólag az infrasugárzást jobban szűri. Az erős ND-knek állítólag pont az a baja, hogy az infrát átengedik, aminek aztán egyes szenzorok nem örülnek (Canon). Persze ezt is van, aki vitatja...
De bele lehet őrülni a sok utánaolvasásba... Mindenki ír mindent, megy a nagy tudományoskodás, aztán a gyakorlatban meg valószínűleg semmi jelentősége.
Ezen az infra dolgon azért akadt meg a szemem, mert az XTrans-nál ugye nincs aluláteresztő szűrő, és ki tudja... De inkább megyek és fotózok!
És a piszok a szűrőn többet árt.
-
grigo
őstag
válasz
jjeahh #22320 üzenetére
Egyetértek.
Legszívesebben ezzel a kínai noname förmedvénnyel járok ki. Ha a közepét kihúzom és a lábakat felhajtom akkor pont akkorára tudom összecsukni mint a lábai. 12 ezer volt, 8 nap alatt megjött. És bármilyen hátizsákba behagyítom. Minden fotós ismerősöm kiröhögött, hogy kínai szar. Igazuk van. De amikor ők a rohadt nagy fotós táska mellett még cipelik a rohadt nagy állványokat én meg vidáman szökellek felfelé (barokkos túlzás) akkor sokszor mondják, hogy nem is volt hülyeség megvenni.
Nyilván kályhacsövet nem raknék rá, de most hogy az a7 a legnagyobb vígan elvagyok vele. Ha úgy alakul és lesz alkalmi vétel akkor veszek majd egy jobbat túrázni, de ahhoz az kell, hogy méretben ne legyen nagyobb. -
gergo5991
őstag
válasz
jjeahh #22178 üzenetére
azt eddig ahogy olvasgatom a fórumot, sose sikerült megértenem, hogy zoom obiknál a 16 v 18 ról kezdődőek miér számítanak nagylátószögnek, ahogy irtad is, hogy lefedi. 18mm-en tudtommal 76 fokos látószöget fed az obi, ami szerintem nem nagylátószög. Persze az ha messze vagy a tárgytól, de akkor meg a tárgyat nem lehet látni, olyan messze van. Úgygondolom a nagylátószög minimum 90 fok felett kezdődik.
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh #22173 üzenetére
Nekem nagyobb gépekhez méretezett B-Grip cuccaim is vannak (B-Grip BH és B-Glider, ezekkel teljesen kényelmes, szinte súlytalan volt két ~5D méretű gép is. De vannak milcekhez szofisztikáltabb megoldások is, B-Gripnek az Uno, vagy valamelyik másik rendszer, aminek a kínai utánzata van nekem is, de a neve most nem jut eszembe.
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh #22168 üzenetére
Övre rakható/fűzhető tartón gondolkoztál már? Én két DSLR-t szoktam úgy, hogy az egyik lóg jobb oldalt egy keresztben átvezett vállpánton, a másik (kisebbik obis) pedig az övemen, bal oldalt. kényelmes megoldás, nem csapódnak össze-vissza. Nyakpántot igyekszem teljesen eliminálni, a legkényelmetlenebb megoldás mind közül.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
jjeahh #22129 üzenetére
Azt honnan tudom, hogy milyen objektív való (foglalat) a Panához? Mert váz lenne, nagyjából 40e forintnak megfelelő árban, de nem tudom milyen objektív, és melyik ajánlott hozzá. Pontosabban mitől függ az objektív? Mint írtam is PM-ben ugye, amire kellene, természet, város és koncert képek készítése. Zoomolásnál azért maradjon elég tiszta a kép, illetve képstabilizátor gondolom ezekben van?
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh #22001 üzenetére
Nagyjából össze is foglaltad.
Ez bizony nem véd semmitől, sőt, szűk helyeken való forgolódásnál, leüléskor/guggoláskor figyelned kell, hogy ott lóg a gép rajtad. Viszont a súlyát nagyon jól eloszlatják ezek a cuccok, amúgy nem is érzed, hogy van rajtad valami. Az elérése is elég kényelmes és gyors, ha megszokod, hol oldod ki.
-
*Ropi*
félisten
válasz
jjeahh #21849 üzenetére
A Haida ND1000 is elég korrekt és árban nem Hoya.
Van a "Párizsi blendesor", ami a mértani sorozat (1.4142x):
1 - 1.4 - 2 - 2.8 - 4 - 5.6 - 8 - 11 - 16 - 22 - 32 - 45 - 64 - 90,és van a "Berlini blendesor" (a klasszikus):
1.6 - 2.2 - 3.2 - 4.5 - 6.3 - 9 - 12.5 - 18 - 25 - 36 - 50. -
pFEFErohni
tag
válasz
jjeahh #21639 üzenetére
Félre értetek, nem munkára kell! Amatőr volnék fotózás terén ( egyelőre nagyon...
) Viszont eléggé érdekel a téma és magamat ismerve ki is fogom maxolni amennyire csak tudom! Nincs jó tapasztalatom használt elektronika termékekkel, bár már ott is nézelődtem és azért elég kecsegtető tud lenni egy 3 éves újkorában ~fél millás gép mostani áron ~180ezerért...
-
*Ropi*
félisten
válasz
jjeahh #21403 üzenetére
"Image/mode rgb color-on van, ha erre gondoltál, de mostmár mindegy, megoldódott a probléma
."
Nem arra gondoltam, de az jól van beállítva.
"Az volt a gond, hogy dng-t próbáltam vele feldolgozni (bár fogalmam sincs mi a gondja vele), jpg-vel nem hisztizik, ugyanúgy néznek ki a képek a ps-ben is mint képnézegetőkben."
Az hogy rosszul van beállítva a program és importálásnál nem rendeli hozzá a megfelelő színprofilt a dng-hez. Jpg-vel azért nem hisztizik, mert az már eleve be van állítva, ráadásul nem látod az eltérést, mert a jpg 3x8 Bitjében színcsatornánként 64x kevesebb információ van mint a rawban / dng-ben.
-
80hun
addikt
válasz
jjeahh #21215 üzenetére
Én ezt nézegetem már régóta csak nincs most rá ennyim
-
grigo
őstag
válasz
jjeahh #21210 üzenetére
Ha szabad akkor kiegészíteném a kérdésedet arra, hogy javítható-e a helyzet ha ips lg tévémen dolgozom hdmi kábellel összekötve. Ilyenkor a tévé már helyesen jelenít meg vagy a laptop fals színei mennek át a tévére? Tévét lehet e kalibrálni, esetleg letölteni rá valami színhelyes profilt.
Bocs, hogy belepofáztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest