- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
olcsóbb semmiképpen nem lesz, mivel most mindenki leáll. így csak az lesz elérhető amit eddig legyártottak. arra nem szabad alapozni hogy majd kiszórják olcsón, mert ez nem romlandó termék.
a fejlesztések leálltak, gyártás is le fog. a járvány miatt más a fontosabb.
ha akarsz venni bármit is, azt most kell megvenni, amíg még elérhető.
az egy másik kérdés hogy mennyire van rád szükséged.
én szombaton voltam utoljára fotózni, mert események nem lesznek most egy pár hónapig az biztos. minden bezár, nem lehet csoportosulni,stb. már csak a kijárási tilalom bevezetése van hátra. -
copass
veterán
válasz
acsati #29028 üzenetére
ha canon váz, akkor magic lantern-el
-
copass
veterán
válasz
copass #29024 üzenetére
innen olcsón, nem mókolt(kisebbszarkártyanagyobbnaktűnik) fos.
eredeti, több kártyát is vettem már innen sd,cf vegyesen.
fenebele, rossz linket tettem a sebességnél. -
copass
veterán
-
-
copass
veterán
válasz
Peczek #28969 üzenetére
lehet jó ételfotókat készíteni...lámpával is. róla tudom hogy lámpákat/derítőlapokat használ.
-
copass
veterán
válasz
daninet #28955 üzenetére
Lowepro Passport Sling III válltáska
6D+17-40, 70-200, vaku . lehet bővíteni egy cipzárral az oldalán, tehát ha nem kell extra hely akkor lehúzod és kicsi marad. fél kiló sincs a táska magában.
ha nagyon meg kell tömmni akkor még befér mellé egy 5Dm2 is, de akkor leszakad a vállad,hátad! -
copass
veterán
válasz
looser #28900 üzenetére
Ernie E Suto
neki is jó képei vannak, ez az igazi falra valók. -
copass
veterán
válasz
vihartigris #28869 üzenetére
mert te sose fotóztál szívességből semmit...ennél életszerűbb nincs, mindenki ingyen akar mindent!
-
copass
veterán
válasz
Rapid136 #28867 üzenetére
ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem létezne a próbavásárlás intézménye!
nem vagyok jogász, de szerintem az nem úgy megy még a navnál sem hogy akkor a honlap alapján bizonyítsd már be hogy azért mit fizettek neked.
megegyeznek a párral hogy szívességből csinálta. ennyi. -
copass
veterán
utána mennek azoknak is, csak sokáig tart. cégnél is futottak bele csalóba, több évig tartott a nyomozás. de be lett hajtva minden, hiába trükközött.
haverom aki a nav-nál dolgozik, azt mondja hogy nagyon ugranak a számla nélküli dolgokra. névtelen bejelentésnél is megnézik. -
copass
veterán
válasz
kilozsul #28860 üzenetére
influencereknél gondolom még megy a zsebbe móka, ez egy új terület.
én tudok próbavásárlásról fotósoknál is...fiatal pár jegyesfotóeskiakármi, előleghez ragaszkodnak, számlát nem adsz navvá változnak!
ügyvédnél is csináltak próbavásárlást, csak az nem adta vissza a pénzt! -
copass
veterán
válasz
Speeedfire #28853 üzenetére
raw feldolgozásig marad, csak jpeg-et tárolok!
amint gépre kerül folyamatosan van másolat napi szinten másik vinyóra, másik gépre és külső vinyó.
rászoktam engedni egy jpegmicro-t az elég sokat csökkent a jpeg méreten látható minőségromlás nélkül. -
copass
veterán
válasz
INTELligent #28811 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
INTELligent #28809 üzenetére
vízhatlan fotóstáskában?!
hasitasinemkérkódot -
copass
veterán
válasz
bugizozi #28779 üzenetére
ps content aware fill vagy mi
de LR spot removal heal-el is kilehet szedni szépen. -
copass
veterán
válasz
Simulacrum #28756 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
gabyhun #28746 üzenetére
persze lesz még egy darabig hozzá cucc, csak most már nem tudják garantálni.
este bohóckodni egy kroppos váz is doszt elég, egy fényerős obival. 1.8/50 bőven jó erre.
persze jó egy fullframe mindenképpen előny, nagyobb dinamika, színek is jók lesznek magas iso-n ha nincs egy deka fényed se. -
copass
veterán
válasz
gabyhun #28742 üzenetére
szerintem 5Dm2 már ne vegyél, jövőre már nem lesz pótalkatrész hivatalosan. mivel lejár a szervizelhető élettartama. igaz a szenzora persze még mindig jóféle iso 5000-ig.
de természetjárásra nem feltétlenül jó választás, mert nehéz. majdnem 1 kiló (850gr).
lehet egy milcel jobban járnál, mert feltételezem hogy nem akarsz vele éjszaka rossz fényviszonyok között fotózni természetet állvány nélkül.
szerintem egy fullframe-nek akkor van értelme amikor iso 6400-en vagy sokat!
én 1100D-vel kezdtem, de csak azért váltottam ff-re mert kellett az erősebb szenzor mert szakosodtam koncert fotózásra... -
copass
veterán
totalcommanderrel csináltam ilyet régebben hogy rawot leválogattam, majd kijelölést elmentettem txt-be, ott cseréltem egy kiterjesztést, visszatöltöttem és töröltem.
de lehet olyat is hogy kijelölöd a rawokat, majd kijelölés- minden fájl kijelölése ugyanilyen névvel, majd numpad minusszal kiszeded a rawot és a jpeg marad ott.
azóta nem használok raw+jpeget! -
copass
veterán
válasz
Teasüti #28643 üzenetére
vendégként/hobbistaként nincs tét, nincs kötelezettséged. azt csinálsz amit akarsz, ahogy esik úgy puffan. ha nincs kép akkor se fog történni semmi. még ha szar képeket is csinálnál akkor se mondanák azt hogy fúdeszar, mert ismerős. milyen lelkes, nem baszom el a kedvét.
de ha fizetnek érte, akkor teljesíteni kell. egész más a történet. bármi is történjen, jó képeket kell készítened. mert ha elbaszod, akkor elterjesztik hogy szar vagy és dobhatod fel a cuccod a vaterára.
amikor engem felkértek én megmondtam a párnak hogy mielőtt elkezdődik bármi is bemutatni engem hogy fotós-násznép-fotós, hagyják hogy végezzük a munkánkat, mindenki rajta lesz.
mert amikor bekészülsz a fontos pillanatokra, amiket MEGKELL lőni és eléd mászik a vendég mobillal. az úgy rohadtul nem vicces.
az egyik tanú az utolsó pillanatban kapcsolt hogy neki képet kell csinálnia feltétlen, a főfotós majd szétkarmolta magát hogy b+ezmiezz?! -
-
copass
veterán
válasz
tchriss #28539 üzenetére
használtan 120k körül már kapsz f4/70-200-at
ez még könnyű is!egy 2.8-as ott kezdődik hogy ~1,3 kila!
-
copass
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #28495 üzenetére
dm-nél olcsóbb nem nagyon van
250 kép felett 19 Ft
csinálsz egy próbát, én sokat hívatok elő náluk családi képeket. ennyiért bőven jó. -
copass
veterán
válasz
tirszin #28435 üzenetére
jaja. focus puller
aki magának "húzza", az beszerez egy "komolyabb" riget -
copass
veterán
válasz
*Ropi* #28348 üzenetére
most megnéztem gyorsan, exifben most már benne marad a copyright/author mező is.
optimalizálnak veszett mód, amennyi fos felmegy!percenként 150.000 kép...
-
copass
veterán
válasz
szabonorbkk #28272 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
szabonorbkk #28265 üzenetére
első gépnek ideális, alapokat meg tudod vele tanulni és tudod fejleszteni később használt obikkal. 3év gari meg nem elhanyagolandó tény. sokáig elég lesz mire eléred a korlátait.
de vehetsz komolyabb használt vázat is. de nem árt ha értesz is hozzá, mert könnyen rádsóznak egy lestrapált vázat és nulla garanciád van rá... -
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
olvasni való
végzettség kell ha bármilyen fotózásról akarsz számlát adni.
oktatáshoz: én találtam 2 éves (!) vasárnap és 1 éves szombat,vasárnap fél misi környékén... -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
copass #28181 üzenetére
ha nincs pöcök, akkor látnod kellene ahogy rekeszelsz.
ezek a ruszki obik szinte elpusztíthatatlanok, nem szabadna tönkremennie szállítástól.
én legalább 50+ analó obit/vázat postáztam, gond nélkül...
na most vagy az van hogy földhöz vágták erősen vagy hozzá nyúltak és elbarmoltak valamit benne. sokan azt hiszik hogy elég egy YT videót megnézni és szerelő vagyok! -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Darko_addict #28137 üzenetére
kitörli azokat az adatokat amik nem lényegesek: meta-kat, előzetes képet meg gondolom hasonlókat.
én JPEGmicro -t használom, mert gyors és szépen belehet állítani hogy mi maradjon, mennyire nyúljon bele. -
copass
veterán
válasz
Speeedfire #28109 üzenetére
nem. 300 dpivel egy 2 méteres kép mérethez máris 20.000 pixelt dob ki...
-
copass
veterán
válasz
Teasüti #28076 üzenetére
persze hobbira nem mindegy.
de a PS ipari "stenderdnek" számít (illustrator,3dsmax,maya,stbstb), tehát ha munkát akarsz vállalni akkor tudnod kell használni.
én a cewe-és tutorialon megyek végig ha nagyon kell használnom. persze lehet 1 órát is elpepecselni egy képpel. -
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
#57018880 #28042 üzenetére
kicsikre, csillogókra: fénysátor, lézerrel betudod lőni hogy kábé mindíg hol legyen, esetleg forgó asztalt készíthetsz ami körbefotózza neked.
ami a probléma az a tükröződéssel lesz fekete,fehér derítőlapot vagy akár fotókarton,nikecell lap.
ráguglizol egy tonna tutorialt találsz rá. -
copass
veterán
válasz
XboxGamePass #28028 üzenetére
kezdéshez tökéletes. később majd ha már tudod hogy mit akarsz fotózni és érted is a technikát, akkor
majd veszel olyan vázat+obit amire tényleg szükséged lesz.
felesleges beletolni sok pénzt az elején, nem a géptől leszel jó fotós. -
copass
veterán
válasz
Speeedfire #27946 üzenetére
-
copass
veterán
parasztvízjel középre vagy ellopják.
én speciel a flickr-re lószart se teszek fel, képlopás melegágya. arról nem is beszélve hogy ban-t kaphatsz ha vízejeles képet teszel fel....
középre név,elérhetőség aztán lopjad...
befektetés és megkímél az értetlenkedéstől.
nevem ott van?igen
elérhetőség ottvan?igen
persze lehet sarokba, ide oda alig látszik, de levágják egy szónélkül...volt olyan képem amit IPTC-vel találtam meg facebook-on, ugyanis azt nem törli ki. exif-et igen. -
copass
veterán
válasz
bugizozi #27878 üzenetére
máth szilvi pesten csak őt ismerem aki tényleg jó.
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #27782 üzenetére
KATA adómentes...12 milláig lehet bevételed adóteher nélkül
-
copass
veterán
válasz
Fotonhámozó #27752 üzenetére
vannak kivételek. az átlagot kell nézni akkor nem lőssz mellé. nánásié azért egy 5dm2, ami legendásan masszív váz.
-
copass
veterán
válasz
peppe79 #27745 üzenetére
szerencséd volt, használt cucc mindíg időzített bomba. mondom ezt úgy hogy 40k expóval vettem 5Dm2-őt, persze az egészen más liga egy belépővázhoz képest.
itt jól lehet látni hogy valójában mennyit bírnak átlagban ezek
1000D kb a 600D, ott vmi 36 ezerig megy biztosan a váz és 70ezer környékén már biztosan megdöglik.
ellenben az 5dm2 150 ezerig hasít és 230 ezer környékén már döglik. persze ezek csak számok és nagyon függ attól is hogy ki hogyan használja. de azért jól tükrözi a minőségi különbséget a vázak között.
600D-ket jellemzően partyfotósok használtak, portémarcsa,vaku és dara. -
copass
veterán
válasz
Fotonhámozó #27744 üzenetére
40k expó rohadt sok egy használt váznál. 70k körül mennek ezek, felejtős ennyi expónál. ha lenne benne 10-20k az úgy még oké is, mert feltételez egy átlagfelhasználást. de 40k-nál az már majdnem a tervezett fele és fogadni is mernék hogy melóztak vele, ha van hozzá portérmarkolat akkor meg tutira meló.
-
copass
veterán
válasz
peppe79 #27739 üzenetére
nem számít az ár. ez sok expónak számít ennél a váznál.
megveszi "pici pénzért" ha pár hónap múlva megáll valami benne. mittomén expó gomb szokta megadni magát, akkor költeni kell rá. 100k körül már veszel új vázat.
első vázat érdemes újonnan venni. mert nem tudod mire kell figyelni egy használt váz vásárlásnál, nem tudod minek hogyan kéne működnie,stbstb. -
copass
veterán
válasz
ThePatriot #27737 üzenetére
nem.
-
copass
veterán
bármennyit számlázhatsz bárkinek, csak bizonyítanod kell hogy nem rejtett foglalkoztatás.
szakmai részével nem kell foglalkozni, ma már mindenki fotós.
én speciel tojok bele hogy ki mivel és milyen minőségben fotóz.
pl. egy hetilapnak, megvan a követelmény ha azt megugorja akkor jó. majd megtanulja idővel. mert tegyük hozzá hogy ott főállásban nyomod. tehát napi 8-ban mész ide-oda, baleset,esemény,stb. ott favágás van. sajtófotó, az külön műfaj.
persze lehet igényesen is csinálni, persze majd azokat fogják felkérni komolyabb melókra.
a belépő váz, kitobi azért jó mert olcsó és mindenre jó, rendszervakut melléraksz és örökélet.belépővel kezdtem 1100D, általában mindíg a hüledezés van hogy belépőváz,fújfúj. aztán a képeken meg ez valahogy nem látszott sose. koncerteken amikor iso6400-en is utána kell húzni utómunkában 2 Fé-t ott már tényleg sötét van!
mondjuk ezért váltottam fullframe-re mert ez már "speciális" igény.
-
copass
veterán
EV vagyok pár éve,költségek:
- 50k a havonta nav-nak
- 50k évente iparűzési önkormányzatnak
- 5k kamarai tagság bkik
akár van bevételed akár nincs ezeket be kell csengetni...igen, ez fél misi!
ha más ad számlát akkor vele írnak szerződést,stb. ő teljesít. azt meg a kutya se firtatja hogy most ki nyomta le a gombot! -
copass
veterán
időnkéntre nem lehet alapozni egy vállalkozást. még ha egymás kezébe adják a kilincset akkor is necces!
alkalmira megkérhetsz egy fotóst hogy adjon számlát neked, létező dolog, működik.
alkalmazottként bárminek felvehetnek, ha a cég tud fotózásról kiadni számlát.
javaslom hogy számold ki hogy megéri-e egyáltalán erre alapozni, mert az hogy hobbiból kattingatsz vagy szerződéssel teljesítened kell az egész más nézőpont.
mindenből kell tartalék: váz,vaku,minima. ha ez nincs akkor kockáztatsz és ha vki beperel az elmaradt képekért akkor meg lehet kapaszkodni. profikkal is volt olyan nem egyszer hogy megállt a váz keresztelő közben, vagy sajtótájékoztatón! -
copass
veterán
válasz
w.miki #27663 üzenetére
itt minden le van írva
a mobilos háttérmosás szoftveres, a coftver maszkolja a hátteret és elmossa. -
copass
veterán
ezért vannak kitalálva az intelligens töltők pölö nitecore nekem korábbi verzió van nagyon régóta.
-
copass
veterán
azzal kezdtem a mondatot: rendszervaku...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest