- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
buci30
addikt
válasz
fattyu #21676 üzenetére
Így van biztos szétcsaptam volna... De ebből is most lehet egy téma, hogy ezt írtam 😂
De mar kezd nevetséges lenni a téma.
Hihetetlen meddig temazunk meg rajta?
De tudjatok mit?
Én kérek elnézést, hogy félre értettem és nem tudtam, hogy ez egy szleng!
Szóval félre értettem s ezért így reagáltam!
Rendbe így? 😂😂😂
Amúgy őszintén nem ismerek innen senkit személyesen szóval azt se értem miért érdekel itt bárki véleménye is, hogy igazam volt e vagy félre értettem stb
Hülyeség volt reagálnom is rá mert egy idegen...
Szóval én itt zárom a témát részemről és innentől nem reagálok semmire ami ezzel kapcsolatos.
Ha igazam van ha nem nem érdekel, mert se jobb se rosszabb nem lesz attól nekem ez egy virtuális beszélgetés aminek semmi értelme már szerintem.
Szóval én léptem a topikbol
További szép napot! 😊 -
fattyu
veterán
válasz
fattyu #21168 üzenetére
meg sem említve hogy a ficus peek meg lehet tök szar és nyűgös használni.
nexen : komponálsz majd ráböksz a kijelzőn oda ahol fókuszálni szeretnél. belenagyít 10Xre élest állítasz és már nyomod is az expót. nem kell pöcökkel tárcsával nyíllal mittomén odavinni a kis ablakot ahova szeretnéd, vagy pedig középen élest állítasz és utáa komponálsz amivel már nem is feltétlen lesz éles amit akarsz.
Tükrösök nem erre vannak kitalálva. érintőpanel + ML esetleg már tudja ezt de szerintem az összes érintős milc sokkal jobb erre.
-
copass
veterán
válasz
fattyu #21166 üzenetére
1100D-n ugyanúgy van Magic Lantern-el focus peaked, focus trap, meg amit akarsz. ezt te is tudod.
arról nem is beszélve hogy napsütésben vagy eleve kültéren meg lehet szenvedni az lcd-vel, mert ugye nincs keresőd, csak kijelző. nem látod, becsillan, tükröződik,stb.
mennyi egy elektronikás kereső milcre? 100k? a canon használtpiaca meg pöttyet nagyobb mint a milc.
amúgy meg kinek mi. a milc se fenékig tejföl ahogy a dslr se. -
Balinov
titán
válasz
fattyu #21103 üzenetére
Koszi!
kicsit bizonytalan vagyok, vagy megsem? Valaszom erre egy hatarozott talán...esetleg
Az az igazsag, vagy 1 eve nem volt fenn a D90-en a Haida, most meg megjott a step up ring 46mm-rol 76mm-re, meg lesz remelem par kirandulas is, szoval aktualis kiprobalni az ND10-et az EM5-on is vegre..
-
xXxian
senior tag
válasz
fattyu #20984 üzenetére
Te, én negyon bírom a beszólásaidat, de tényleg (komolyan mondom!).
Viszont a kedves apukáról egyáltalán nem tudjuk mennyire lételeme a minőség. Nem kizárt, hogy egyszer vett egy filmest s eddig pusztán azért nem gondolt digitális gépre, mert mondjuk nem csinált sok képet s nem volt nagy költség a kidolgozás.
Teljesen egyetértek veled a minőséggel (ill a K-200 korával) kapcsolatos dolgokban.
De nem ismerük az igényeit, szóval nem biztos hogy 500k alatt nem lenne számára élet.
Pentax azért, mert t-k ismerem. Biztosan van Nikon, Canon alternatíva is. Valami nem új, de bevált darab.
A6000 (amit ajánlottál) is nagyon jó, csak árban ez sem esik bele a keresésbe.
X
-
korpicschess
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz
fattyu #18001 üzenetére
egyrészt a raktérben vannak füstérzékelők (sőt még talán oltó berendezés is, de ebbe nem vagyok biztos) amik jeleznek, másrészt ha a fejed felett van a cucc, akkor azt biztos, hogy egyből észre veszed. Amikor nyaralni mentünk az én táskám volt a kütyüs tatyó, 2 fényképező, egy laptop, meg egy videókamera volt a fejünk felett. Ha ott kigyullad valami, azt is csak akkor veszed észre, amikor már rendesen ég. Az meg már megint tökmindegy, hogy a lábad alatt van-e, vagy a fejed felett, ugyanakkora baj lehetett volna belőle.
(#18002) fungeld
hmm... Akkor visszavonom, amit mondtam, annak ellenére, hogy szerintem továbbra is nagy marhaság.
Sőt... Sziszegős szappan meg parfüm szerintem kb minden csomagban van, akkor azokat miért nem szórják ki? Ugyanúgy ott vannak a listán. Szerintem valami túlbuzgó hivatalnok áldozata lettél -
Schanyee
senior tag
válasz
fattyu #17877 üzenetére
Ami van anyagismereti tudásom, az alapján a fém rugó (feltételeztem az tolja ki a kártyát) sokkal tartósabb mint egy gumi fedél. Persze attól még az is tönkremehet, de az meg teljesen kiszámíthatatlan, olyan mintha azért nem nyomnám a gombokat mert tönkre fognak menni. Szóval azt hittem ennél komolyabbra gondolt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fattyu #17869 üzenetére
Ezt kérdezte:
"Tehát míg egy adott szenzorméretnél, ezen három összetevőket arányosan "cserélgetve" egymással ugyan olyan expozíciót kapunk, addig a szenzorméret növelésének van ilyen szépen követhető szabályossága erre a hármasra?"
Én meg ezt válaszoltam:
"Akármennyire is azt mondják, hogy az ISO-rekesz-záridő egyensúly mindig ugyanolyan expót eredményez, ez korántsem így van.
Minél rövidebb a zársebesség egy bizonyos határig, a középtónusokban annál több részlet marad meg vakus megvilágítás esetén pl."
Tehát leírtam, hogy a látszólag ugyanolyan expó mégsem ugyanolyan: pontosnak ugyan pontos mindkettő, de a tartalom más bennük.
A crop factor / reciprokszabály ezen keresztül hat az expóra ha nem is direktben de indirektben: adott esetben pedig példaként a minimálisan kitartható záridő beleszól a kép készítésébe, ha meg van kötve a fotós keze, hogy mennyit használhat, mert (teszem azt) éppen hosszú expózni szeretett volna.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fattyu #17860 üzenetére
A reciprokszabály smafu?
Akármennyire is azt mondják, hogy az ISO-rekesz-záridő egyensúly mindig ugyanolyan expót eredményez, ez korántsem így van.
Minél rövidebb a zársebesség egy bizonyos határig, a középtónusokban annál több részlet marad meg vakus megvilágítás esetén pl.
-
torzo
őstag
válasz
fattyu #17808 üzenetére
Nikon d600/d800 jelenségről írtam. Canont nem ismerem, bár láttam videoban ödéma3/d800 hasonlítást, és ott zajban tönkreverték szegény Nikikét. Lehet, igazad van, a képfrissítés freki lehet a módszer.
A kész fotóban nem volt nagy zajkülönbség, de ott is számomra jobbnak tűnt az 5D3. Nagy vitát kavart ez annak idején, mindenki a saját márkáját látta győztesnek. -
Tikakukac
titán
-
copass
veterán
válasz
fattyu #16989 üzenetére
én már 60-75 vagyok jó ideje. melóhelyen a sok helyszíni felmérés képei iszonyat helyeket foglaltak!
otthon inkább 75, ha nyomtatásba megy egy kép, azért ne legyen okádék. most vakrámáztak fel ilyen képeket 30x30-ra, vászonra, remekül nézki. pedig kapnék pár évet ha büntetnék a pixelkukkolást! -
The DJ
addikt
válasz
fattyu #15236 üzenetére
Az az egy dolog keserít el itt, hogy erről nem olvastam sehol és senki még csak fel sem világosított, hogy ilyen is történhet. Nem úgy vágtam bele ebbe az egészbe, hogy nosza rajta, vegyünk egy DSLR-t és majd lesz valami. Jóval előtte elkezdtem szakirodalmat olvasni, videókat nézni, keresni-kutakodni, mert szerettem volna megérteni az elméleti és a technikai részét is a dolognak. Annyit olvastam mindenütt, hogy arra kell ügyelni, hogy Canon bajonettes objektívet kell vásárolni és akkor nem lehet baj. Ezt is tettem. Először még csak a félsz se volt bennem, ezért vettem a Sigmát. Felvilágosítottatok, régi obi, új váz, nem működnek együtt. Érthető, elfogadtam. A tulaj adott egy újabb Tamront, mert volt neki éppen kéznél. Persze itt már kutakodtam előtte, rákerestem az "500D + Tamron 70-300"-ra, hogy kiderüljön passzolnak-e. És igen, videók, képek, tapasztalatok. Ezek után mitől féljek? Rábólintottam, ráfizettem, ideért az obi és megint Err01. Persze, hogy letöri a lelkesedésem és az örömöm ez az egész. Nem a fővárosban élek (sőt, városban sem élek), nem tudok csak úgy szervizbe menni, ha ilyen történik, ráadásul nem is vagyok annyira eleresztve anyagilag, hogy ilyesmire tudjak költeni (mert ez gondolom nem 2 fillér lenne). Szintén ez az oka, amiért nem a Canon objektíveket vettem. Drágák (nekem). Lehet, hogy minőségben elmarad tőle ez a Tamron vagy a Sigma, de nekem gyakorolni és kattintgatni elég lett volna bőven. Nincs XY photography oldalam és nem török nagy babérokra, mindössze élvezem a fotózást és ehhez kevés a kit obi. Ráadásul most már engem fog hülyének nézni a tulaj, ha erre is panaszkodni kezdek, úgyhogy a nyakamon marad egy számomra használhatatlan obi és sikeresen lenulláztam magam, így másikat venni se tudok. Na ezért vagyok én elkeseredve...
Amit meg nem értek még mindig: Hogy működött a tulaj 600D + 1100D vázán mind a két objektív? Elvileg ezek újabbak, mint az én 500D-m.
-
The DJ
addikt
válasz
fattyu #15234 üzenetére
Egyáltalán van olyan obi, ami működik a gépemmel mindenféle bohóckodás nélkül? Kezdő vagyok, az alapokat is most tanulom, de azt hittem, hogy ha egyszer fel tudom csavarni rá (és ha a neten találok bizonyítékot, hogy tényleg kompatibilisek a gépemmel) akkor bármelyik objektívet megvehetem. És hogy van az, hogy például a tulaj 600D-jével hiba nélkül működik, nálam meg mind a két vásárolt obi csak errorozik? Eléggé elvette a kedvem most ez az egész. Fotózni szeretnék, gyakorolni, nem egy rakás pénzt kidobni a semmiért. Most meg vigyem a szervizbe a gépet meg az obit és hagyjak ott egy valag pénzt... hát nem erre számítottam...
-
zarew
senior tag
válasz
fattyu #15173 üzenetére
Tehát ha eddig a d60 nyúztam,persze sokat lakásban is, csalódás lenne a p520.? Ha jól értem pont az obi fényereje az amiben gyengébb? A kit obi 18-55 arra azt mondták a boltban hogy utazásra utca-tájképre gyenge. Viszont a bridge -180mm ig megy 42x opt.közelitéssel. Vagy ez csak bla-bla?
-
pezo00
tag
válasz
fattyu #14813 üzenetére
bocsànat hogy nem profin tettem fel a kérdést. azt hittem így is érteni fogjátok. mindenképpen zoom obi kellene ami aránylag kompaktabb is. tamron 18-200-at néztem. az ár kb max 70k
a kérdésedre a válasz pedig diesel BMW 5-15 éves korig bármelyik te fényképezésben én meg ebben vagyok otthon -
sideburns
aktív tag
válasz
fattyu #14813 üzenetére
A kedvencem a "csináljon szép képeket" meg a "átlagos felhasználás, néha egy kis portré sötétben, makró meg sportfotó" és persze "legyen *nevetségesen alacsony ár ideírva* alatt".Kocsiból is jól jönne egy, amivel legyorsulok mindenkit a lámpánál, belefér egy pianínó a csomagtartóba és 3 litert fogyaszt százon.
Egymillióért.
-
2007
tag
válasz
fattyu #14517 üzenetére
Erre a flame-re is csak a kérdező tiszteletére válaszolok. Először is:
http://olegkikin.com/shutterlife/
Lehet látni, hogy elég nagy a szórás, és márkafüggő is a dolog, de mindenhol tízen-párezer expó környékén van az első kihalási hullám. Ha tippelni kéne, én arra szavaznék, hogy az élettartamot a hosszú/hosszabb záridős expók nyújthatják meg jelentősen, mivel az kevésbé terheli meg a zárszerkezetet. A tükör pedig szintén egy gyorsan mozgó alkatrész, a tengelye elkopik, ez első körben fókuszálási problémákat okoz. Félre értetted, nem arról van szó hogy az újakon ezen javítottak (bár biztos igaz ez is), hanem a régi az régi, ha használták rendesen, nem lehet tudni, mennyit fognak bírni még a kopó alkatrészek. Ami pedig a gép csatlakoztatását illeti, jobban utánanézve a dolognak, úgy tűnik, ez a probléma a win7 64bit-en létezik, és ott is van egy trükk, amivel felismeri a gép és át lehet másolni a .jpg fájlokat. Viszont a RAW fájlokat már nem! Mindent egybevetve használt DSLR-t venni kissé hasonló dolog, mint használt autót venni. -
copass
veterán
válasz
fattyu #14360 üzenetére
dettó, elmegy ám a ˇ!&#@ az ilyen iqharcos, ojjektumot figyelje inkább.
engem játszótéren akart leszabályozni egy ilyen gyökér(meséltem már szerintem) hogy ne fotózgassak én ott, saját gyerekemet akkor és ott fotózom közterületen ahol akarom, amúgy meg a térfigyelő miatt aggódjál inkább!
én rengeteg épületet fotózok, felmérés miatt, nagyon ritka a hőbörgés, általában az hőbörög akinek vaj van a füle mögött. -
jjeahh
nagyúr
válasz
fattyu #14115 üzenetére
nem értlek félre, a zaj engem is zavar, amint írtam az előzőben...viszont ő tudja mi fontos neki, van amiben egy milc jobb választás (újabb váz, jobb állapotban, kicsi, könnyű, ha oly-vázstabi, nagyobb felbontás, ha pana g1, kihajtható kijelző, lv, feltolhatsz egy adapterrel bármilyen manuál obit stb...), van amiben 350d (markolat, ha nem g1-hez hasonlítjuk, kereső, nagyobb szenzor, kisebb zajszint, stb...) szóval attól függ mire kellene a cucc...én is pár hónapja ismerkedek egy mft-vel, viszont majd lehet egy dslr lesz belőle, vagy sony szenoros mft, fogalmam sincs...vagyis nem állok egyik oldalon sem
-
HollyBoni
veterán
válasz
fattyu #13834 üzenetére
Szerintem nagyon-nagyon csúnya lesz tőle a kép. Ha mondjuk állványon forgatod a kamerát, nagyon szaggatni fog a videó, én utálom. Lassításoknál jó 50p-ben de 24p-ben nagyon elrontja a képet. Ha mondjuk még kicsit állítok rajta 1/80 körül nem olyan rossz, de ahhoz hogy nyitott rekesszel napsütésben videózzak iszonyat rövid záridő kéne, az tényleg nagyon használhatatlanná teszi a képet.
-
HollyBoni
veterán
válasz
fattyu #13831 üzenetére
Mert iszonyat csúnya, szaggatós lesz a videó. Hirtelen ezt találtam, 0:41-től nézd meg a shutter speed-es részt.
Na jó ennek a szöveg része érthetetlen, de legalább van demonstráció, abból érteni fogod.
Itt csak állványról mutat példát, de mikor mozgatod a kamerát még rosszabb.
-
-
zolka78
senior tag
válasz
fattyu #13132 üzenetére
Na sikerült találnom közelebbi helyet ahol van film. Igaz 3200iso de majd megoldom. Syrex a bolt neve ha esetleg érdekel. Viszont a Lab4art-os hölgy nagyon kedves volt és kiemelte, hogy az Ilford 400-as filmjéből nagyon szép eredményeket tudnak elérni push hívással egészen 1600 isora.
-
spuros
őstag
válasz
fattyu #13116 üzenetére
Canon szerviz megmondta, hogy tönkre ment a zár, ki kell cserélni. Itt ajánlottak egy embert aki beszereli az új alkatrészt. Ő mondta, h e-bayről szerezzek alkatrészt és megcsinálja.
Beadnám én szervizbe is, de úgy majdnem a dupláját fizetném. 35ezer a szervizes, 20ezer a maszek megoldás. Ez azért nem mindegy.
-
Mhamster
tag
válasz
fattyu #13118 üzenetére
Igen, mondjuk én inkább 2ezerrel számoltam per film. Legutóbbi gépemmel amit most adtam el, 2 havonta egyszer mentem ki tényleg fotózni, amikor nem az évfolyamtársak füzeteit "szkenneltem"
Igazából suli-egyetem mellett 0 időm van fotózni, a meglévő jó obi mellé egy váz 20-25ezres befektetés és csókolom, ezzel pedig _amikor_ ki tudok menni fényképezni akkor remélhetőleg jó képeket tudok lőni. Digitálisban mondhatni hogy otthon vagyok, ebben is dolgozom, mondhatni hogy _technikailag_ szinte mindent tudok amit kell, filmesben még van mit tanulni, gyakorolni.
Meg hát vonz az, hogy olyan képeket lehet vele lőni, mint digitálissal sosem. Inkább legyen egy évben 50 képem, de az olyan amit kiteszek a falra. -
Mhamster
tag
válasz
fattyu #13116 üzenetére
Bár semmi köze ehhez a kérdéshez, de mintha Te fényképeznél filmre... Van egy FD bajonettes 50 1.2 obim, minden mástól kb megváltam, de erre itthon nem találnék vevőt értelmes áron, úgyhogy gondoltam, ha már úgyis ritkán fotózok, veszek egy filmes gépet: Canon AE-1 Program az ami nekem kell, eddig nincs is gond.
Viszont a filmek mennyire érzékenyek a fénymérés pontosságára? Azt hallottam, hogy a Canonban annyira nem penge a fénymérés, annak meg 0 értelme, hogy lövök x db túl/alulexpós képet.
Másik kérdésem, hogy van-e aki szkennel negatívokat, mert alapvetően mégiscsak digitálisan dolgoznám fel őket (nincs "kedvem" venni egy pro szkennert), no meg van-e aki normálisan tud előhívni? Pálvölgyi Photo tudom hogy csinálja a Westendben, de nem tudom mennyire profik. Igazából a filmes perverzió költségcsökkentés miatt lenne, nem tudok most olyan digitálisba beruházni amilyenbe szeretnék. No meg jó filmmel, jó szkennel, obival nagyon jó képeket lehet lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest