- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grigo
őstag
Alapvetően használom a PS-t és vadászom a tutorialokat is, fix Pixemperfect követő vagyok, agyalok a patrion támogatáson is mert tetszik ahogy megoldja a dolgokat, szóval amik benne vannak azokat így vagy úgy de használom, és csábító hogy egy külön pluginben lenne minden, és szerintem gyorsítaná is a munkámat. De a PS tényleg nem egy több száz képes esküvőre van kitalálva.
A gond az, hogy jobb lenne a C1 nekem erre, de a PS-el a LR van egy csomagban így ha C1-t veszek akkor kvázi a semmiért fizetem a PS-LR csomag felét.#30618 Jahno
Ezzel én is így vagyok, sokszor egy bigmac vagy egy pizza árából egész jó dolgokra lehet lecsapni. Nem lenne hülyeség amúgy erre egy "deal" topic itt a PH-n. -
grigo
őstag
válasz
Teasüti #30605 üzenetére
Ez csak erős túlzás, de úgy általában negyedévente szétnézek a piacon, hogy találok-e egy jó kupont, vagy kedvezményt olyan szoftverre ami megkönnyítené a munkát. Tudom, hogy le lehetne tölteni, meg torrentezni de amiben látom, hogy tényleg úgy van megcsinálva arra szívesen költök. Ugyanígy vagyok videókurzusokkal is, néha veszek 1-1et főleg ha olyan területet dolgoz fel ami nekem új. Most kettő ilyen jött szóba, a Luminar AI meg a Pro Panel. Igazából egyik se létfontosságú de látok benne fantáziát.
A zsebpénzt pedig idézőjeles természetesen, hiszen magam osztom magamnak, de úgy szoktam hogy ha például lemegyek tankolni, de kapok mondjuk 1200 visszajárót akkor azt elteszem ilyen célra és ha használható mennyiség összejön akkor azt a fotós dolgaimra költöm, nem nagy összegek, de jó néha shoppingolni egyet -
grigo
őstag
Érdekes amit írtok és akkor átgondolom ezt még egy párszor, vagy az e havi szoftverre költendő pénzt beletolom valami másba.
Akkor most csak szimplán brutál sok pénzt toltak bele a kampányba.
Mondjuk nagy elvárásaim nem lettek volna, azt vártam volna tőle, hogy gyorsít egy kicsit például jegyesfotó sorozatokon, esetleg természetfotóknál valami kis extrát hozzáad. De például azt sem tudom hogy Capture ONe-ból indítható-e. Szóval nem kapkodok. Mindesetre az látszik, hogy 1-2 év múlva akár meghatározó szerepe is lehet a piacon. -
grigo
őstag
Sziasztok.
Luminar AI-t próbálta már valaki? Nagyon tolják a fizetett promót és meggyőzőek a videók, de nagyon gyanús nekem, hogy ha pont az égcseréket nem érzem magaménak akkor használható-e olyan szinten akár elsődleges szoftverként vagy csak pluginként amibe érdemes beruházni.
Kicsit fenntartásaim vannak és jól jönnének a valós felhasználói vélemények. -
grigo
őstag
Sziasztok. Fotók előhívását, fotókönyv elkészítését hol szoktátok intézni?
-
grigo
őstag
válasz
Teasüti #29845 üzenetére
Azért bennem van olyan szintű előítéleted, hogy ha látok egy durván dinamikus képet akkor elhúzom a számat egy mosolyra, hogy ez se canon lesz. Illetve követek 1-2 csoportot (fb, flickr, 500px stb) és azért kialakult bennem már egy általánosító kép, hogy hol mit szoktam láni. Ez nem tuti, és tévedhetetlen természetesen, és nem is ítélet, azaz nem jó vagy rossz. Természetesen nincs kőbe vésve semmi, nem rosszból írtam.
-
grigo
őstag
válasz
Teasüti #29843 üzenetére
Érdekes, ha a color grade-et nézzük, 3 éve még azt a hat képet raktam volna ki, most pedig azt a hármat választanám ki. Ha nem tudnám mivel készült azt mondtam volna Olympus. Nekem valahogy az olympus-os userek képei ilyenek.
Az insta linkre így első ránézésre azt mondanám, hogy írd be a youtube-ra hogy brawn dark mood. Valamelyik nap belefutottam én is egy ilyen videóba (mindig kutatok én is) és mintha ez talán hasonló lett volna. Nem mondom hogy száz százalékig, mert talán a te linked egy kicsit természetesebb hatású, de elindulni hát el lehet.
-
grigo
őstag
válasz
Teasüti #29831 üzenetére
Na te vagy az első akivel úgy beszéltem, hogy fuji user és a földön maradt
Jó nem igaz, mert Mikrofon is tárgyilagos véleményt ad mindig. De csomó felületen futok bele abba, hogy fuji az isten, különösen nagy divat a sony szarozás de úgy általában minden más szarozás és mindig azt érzem, hogy ha belevágok utána jön majd a kisbetűs rész. Mondjuk előbb utóbb az lesz ha csak másod rendszernek is.
Amit még látok mostanában, hogy "minden" fujis "ugyanolyan" képeket lő szaturáció le contraszt le hue csúszka kis fade és filmes hatás. És valahogy olyan ritkán látok természetes hatású pop képeket. De van néha és olyankor mindig megdobban a szívem
Egy szó mint száz, jövőre beleugrok lehet valami régebbi vázba, még az érdekelne tőletek, hogy mondjuk t30-ból mennyire spórolják ki a jó dolgokat? Vagy egy t2 esetleg? Utólag milyen lemaradásba kerülnek a régebbi zászlóshajók? -
grigo
őstag
válasz
Teasüti #29824 üzenetére
Így aki a fotós kezdetem első percétől rawban fotózni és mindig élvezettel olvasom a fuji színekről való diskurzust, ha szeretnék fuji gépet akkor le kell szoknom a rawról vagy el kell fogadnom egy félfuji színvilágot. Legalább is így értelmezem. Mert bár kinyerhető a szín, de nem úgy nem annyi és nem olyan... szóval így azért nem olyan egyértelmű a fujira váltás nekem, bár mindig fellelkesülök.
-
grigo
őstag
válasz
Speeedfire #29773 üzenetére
Köszönöm megnézem. Az a baj, hogy most nagyon kicsit a keret mert az élet más területén elszálltak a költségek, amúgy egy 200-as volt kinézve. Kicsit úgy vagyok vele, hogy ha beválik akkor jó ha nem akkor jó lesz élfényes fényformálóba.
Vagy, nem itthon veszem a 60-asat hanem ebay-ről egy cseh raktárból az SL150-es godoxot, csak azon azért lehet látni, hogy egy régebbi konstrukció. De a fény az fény
Köszönöm a segítséget. Ez az ikeás megoldás elég budget/home verziónak hangzik, kérhetek egy linket, hogy melyikre gondolsz? -
grigo
őstag
Sziasztok. Ha van bárki aki használ 60w folyamatos fényt kisebb portré fotózásra megosztaná velem a tapasztalatait. Azon agyalok, hogy meg merjek-e kockáztatni egy godox vagy jinbei 60-as lámpát. Bevallom kicsit szkeptikus vagyok pedig állítólag van aki használja és elégedett vele. Ha van tapasztalat/vélemény akkor ne kíméljetek
-
grigo
őstag
Tárhelynek, felhőnek milyen oldalon fizettetek elő? Google, one drive, dropbox, stb? Van valami tuti vétel? Most a Google 600 Ft-os ajánlata elég jónak tűnik, nyilván nem egy profi fotósoknak kitalált szolgáltatás, és nem "ügyfelezésre" van. Csak amolyan magamnak és a cuccaimnak való helyet keresek.
-
grigo
őstag
válasz
randras_83 #26824 üzenetére
Akkor még kicsit is vettem. Milyen méretű stripet ajánlanál mellé amíg kültéren is kezelhető?
-
grigo
őstag
Sziasztok. Szerintetek rendszervakus setuphoz, a Godox rendszervaku tartójához egy 90 centis octabox nagy lenne? Úgy értem klasszikus fej feletti 45 fokos szögű megvilágításnál bukna az egész?
-
-
grigo
őstag
Erről hallottatok?
Mi számít publikálásnak? -
grigo
őstag
Sziasztok. Vesztett adatot milyen programmal van esélyem visszanyerni? Fogalmam sincs mi miatt veszett el, egyszer csak üres volt az egész asztal. Előre is köszönöm a tippeket.
-
grigo
őstag
válasz
Speeedfire #25622 üzenetére
Erre létezik méhsejtrács?
-
grigo
őstag
Sziasztok. Segítséget kérnék tőletek. Nem tudom törölni a Lightroom-ból a gyári preseteket. Van ennek valami különös módja?
-
grigo
őstag
Szemezek én is, bár egyelőre most kipróbálom az e27 foglalatos lámpákat, aztán ha kevésnek vagy sz*rnak érzem akkor lépek a led felé.
De szívesen várnék én is tapasztalatokat, szemléltető anyagokkal.Total90: ez a panel amit vettél, erre milyen megoldással tudsz mondjuk méhsejtrácsos fényformálást rakni? Vagy ezeknél nincs szükség ilyenre? Az a kis tekergetős gomb azt jelenti, hogy dimmerelhető?
-
grigo
őstag
válasz
*Ropi* #24945 üzenetére
Sejtettem hogy nem ez lesz életem megoldása, viszont ha most lehetőségem van kipróbálni ezt akkor megteszem, de izzót nem kapok bele úgyhogy most azt vadászok, nem szeretnék 40ezret elverni rá úgyhogy próbálom kitalálni hogy az 5600K természetes fényhez mint célhoz inkább a 4000-4500 vagy a 6500 lesz jobb. Félek, hogy a 6500 már túl hideg lesz.
-
grigo
őstag
válasz
mikrofon #24941 üzenetére
Bocs, félreérthető voltam. Érkezik két állandó fényű lámpa, 4db 27-es foglalattal softbox-szal. Sima alap cucc amit szerintem egy csomó gyártó megrendel kínából aztán felmatricázza magának és drágábban eladja. Ehhez kellene izzókat vennem, fotózáson kívül másra nem lesz használva. Ehhez keresek valamit, de mivel 2 lámpába 8 izzó kell így jó lenne ha nem 2ezer /darab áron találnék valamit.
Amiket eddig néztem 4000 és 6500 K. 5600-at eddig nem igazán találtam a ledes webshopokban. -
grigo
őstag
Sziasztok. Érkezik hozzám majd próbára egy egyszerű lámpa e27 foglalattal. Kell bele vennem majd izzót. Van jelentősége hogy meleg fényű vagy hideg fényű? Vagy úgyis állítok hozzá wb-t és nincs különösebb jelentősége?
-
grigo
őstag
válasz
Rapid136 #24865 üzenetére
Az van. Egy Dell noti (bár már nem mai csirke, de az istenért sem akar tönkre menni, hogy újat vegyek) valamilyen i5 ketyeg benne, aláraktam egy ssd meg 8g ramot, és tökéletes lenne, egyedül a LR borítja meg, az sem mindig de ha igen akkor nagyon. 15mp-et késik a változás a csúszka mogatása után. Tegnap este már hülyét kaptam.
Javítás: 20mp. Bár nyilván tudtátok, de magas labda volt.
-
grigo
őstag
Sziasztok. Tegnap elkezdett belassulni a laptopom. Szerintetek indokolt a 8gb ramot feltornászni 16gb-ra? Olajozná a lightroom működését? Amúgy maga a rendszer nagyon patent, gyors és stabil, bekapcsolás után 20 perccel már böngészek de a lightroom mindig köhög (időről időre, felesleges lenne újratelepíteni a rendszert). Arra gondoltam hogy telenyomom rammal, ha az segítene.
Van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok?
-
grigo
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy tudomásotok szerint van-e lehetőség arra, hogy utazás idejére, biztosítást kössek a felszerelésemre. Mint egy balesetbiztosítást.
-
grigo
őstag
Sziasztok. Elég hülye kérdésem van.
Lightroomban elállítottam valamit. A develop modulban alul a szalagon kis ikonokkal jelölte azokat a képeket amikkel már csináltam valamit. Most a szalag minden képe ugyanolyan és elég zavaró hogy nem tudom mit állítottam el.
Van tippetek, hogy tudnám visszaállítani? -
grigo
őstag
Sziasztok
Egy gyors kérdésem lenne. Hoya HD Cpl pereme szerintetek bezavarhat FF 16mm-en? -
grigo
őstag
Sziasztok.
Van arról valakinek infója, hogy Szent István bazilikában lehet-e fotózni, esetleg állványt be lehet-e vinni.
Előre is köszönöm. -
grigo
őstag
Sziasztok. Tudnátok tippet adni szoftverre.
Le kell kikicsinyítenem 10mb-ra pár képemet. Viszont nincsenek nálam a nyers rawok csak a kész képek. Ehhez kellene olyan program amihez beállítanám hogy 10mb és minden maradjon változatlanul.
Előre is köszönöm. -
grigo
őstag
válasz
Alabástrom #22970 üzenetére
Na legalább ezt is tudom. Logikus egyébként.
Ellenben valami olcsó cuccot be kellene szereznem, amíg nagyobb vakuszettet nem veszek, csak úgy próbálkozni.
pl. Mikrosatnál van 90-es octobox e27 foglalattal, 125W kompakt, állvány 32e. Ha nagyon nem is használom vaku után talán pár hónapra megéri.Fényformáló alakja mit befolyásol? Pl octobox vs hagyományos négyzet.
-
grigo
őstag
válasz
*Ropi* #22966 üzenetére
Valójában tudtam, hogy senkit se fog érdekelni a kérdésem téged pedig elő kellett csalogatni valahogy
Lednél én a paneles megoldásra gondoltam amúgy.
Akkor olyan konkrét vakut tudnál mondani ami megfelelő kísérletezni, tanulni de ha megtetszik le se kell cserélnem, amolyan ár-érték bestbuy.
Néztem az edigitalon, hogy akár most 0%-ra is vehetnék Metz szettet, vagy Quantumot.
De a Mikrosatos Jinbei szettekről pedig nem tudom mit gondoljak, hogy teljesen jó innovatív kínai termék vagy valami felejtős kategória. -
grigo
őstag
Ismét felmerült nálam a fényforrás vásárlás. Le is vettem újra a Kelby könyvet de érdekelne a véleményetek.
Itthonra szeretnék magamnak valamilyen mesterséges fényt. Nem tudom hogy vaku vagy állandó fény. Ha állandó akkor led vagy lámpa. Szeretnék gyakorolni portrékat is esetlegesen statikus témákra. Nem tudom bejönne-e nekem, megmaradna-e hóbortnak szóval nem biztos hogy több százezret el szeretnék verni.Nektek van ilyen tapasztalatotok? Akinek esetleg igen az milyen döntést hozott és mi alapján?
Ropi bácsi ha jól emlékszem vakut tanácsolt és abból is olyat amiben van hűtés és nagyobb teljesítményű.
Minden érdekelne a témában ami személyes tapasztalat.
Köszönöm ha valaki beszáll az agyalásomba -
grigo
őstag
válasz
jjeahh #22940 üzenetére
Igen. A7 + 16-35 f4 + 55 f1.8-at szeretnék felszűrőzni. De soha nem voltam az a szűrőzős típus
UV szűrőket sima védelemre szánnám, az szerintem nem kérdés.
Polár ugye tükröződés, égbolt stb. Ez is egyértelmű.
ND szűrőm soha nem volt, viszont nagyon kellemes vízfelület simítás, felhőzet, illetve nyári nyitott rekeszes fotók.Természetesen a 96 darabos ebay-es szűrőcsodákat 4900-ért elfelejteném. De abba se nagyon mennék bele, hogy 60 ezer legyen csak a két objektív UV szűrőzése. Szóval tényleg valami arany középútra lenne szükségem.
Ebay-en szétnézegettem. Ezt még úgy bevállalhatónak tartom, csa kérdés, hogy a HK-ig eladók termékei mennyire eredetiek. Mert szarnak viszont drága
Na pl azt sem tudtam, amit Bali mond, hogy legnagyobbra szűrőzünk és onnan step down.
De jókat mondotok és köszönöm. Jegyzek mindent. -
grigo
őstag
Most, hogy lett két komolyabb objektívem, fel kellene szűrőzni őket.
49 és 72 mm.
Mindkettőre szeretnék UV szűrőt a 72-esre pedig keresek polárt valamint nd-t is. ND-m soha nem volt, abból nem tudom mi alapján kellene választanom. Az biztos, hogy nem túl szolíd a jó szűrők ára így kellene találnom egy jó ár-érték arányú gyártót. Mik a tapasztalataitok? -
grigo
őstag
Köszönöm. Megnézem az ötleteket. Annyira vakon voltam hogy levettem a polcról egy kelby könyvet de ugyanazt ajánlja ő is, sőt neten is ugyanazt.
Aztán rájöttem hogy ha felülre húzom a healing brushos réteget akkor működik, de ha ott hagyom ahol eleve létrehozza magának akkor nem működik.
Viszont a többi ötletet is meg fogom nézni.
Lightroom most nem játszik mert rá akarom kényszeríteni magam hogy ne mindig azt használjam. -
grigo
őstag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni, mert már az agyam eldobom és valamiben most már kárt fogok tenni.
Szeretnék bőrhibákat eltüntetni, anyajegyeket pl.
Van egy képem, csináltam egy új réteget, próbálnám a healing brush-t használ alttal mintát veszek, és javítanám az anyajegyet de rohadtul nem csinál semmit. Mode - normal, sample - all layers. Multkor egy katt rá és szépen kijavította, most nem tudom mit csinálok másképp, de már kezdek elborulni. Valaki esetleg ki tudna segíteni egy ötlettel? -
grigo
őstag
Jól értelmezem, hogy még két évünk van brit ebay eladóktól és amazonról közösségi beszerzés keretében vásárolni?
-
grigo
őstag
válasz
jjeahh #22320 üzenetére
Egyetértek.
Legszívesebben ezzel a kínai noname förmedvénnyel járok ki. Ha a közepét kihúzom és a lábakat felhajtom akkor pont akkorára tudom összecsukni mint a lábai. 12 ezer volt, 8 nap alatt megjött. És bármilyen hátizsákba behagyítom. Minden fotós ismerősöm kiröhögött, hogy kínai szar. Igazuk van. De amikor ők a rohadt nagy fotós táska mellett még cipelik a rohadt nagy állványokat én meg vidáman szökellek felfelé (barokkos túlzás) akkor sokszor mondják, hogy nem is volt hülyeség megvenni.
Nyilván kályhacsövet nem raknék rá, de most hogy az a7 a legnagyobb vígan elvagyok vele. Ha úgy alakul és lesz alkalmi vétel akkor veszek majd egy jobbat túrázni, de ahhoz az kell, hogy méretben ne legyen nagyobb. -
grigo
őstag
válasz
Tav-Csoves #22313 üzenetére
Én is lebeszélnének róla. De ha masszívan tartod magad akkor van egy állványom amit aliexpressről rendeltem. Kb mint tud és nemtud amit leírtál és ha jól emlékszem 12e volt. Úgy voltam vele, hogy mászkálni az jobb mint a nagy dögök, méretre nagyon jó, használható, de normális állvány attól még kelleni fog.
-
grigo
őstag
válasz
gergo5991 #22302 üzenetére
Nem tudom. Ártól függ.
Én most fogok rendelni egy Tigernu táskát. 23 dollárért top sellertől úgy gondolom ha totál szar és csak otthon belerakom a cuccaim azért, hogy a polcon álljanak már akkor megérte.
Még 1 napig 53%-os akció van rá. -
grigo
őstag
válasz
r.levente75 #21938 üzenetére
Átviszem magunkat barkácsba akkor. Ha már van ilyen. Nem is tudtam, hogy létezik.
-
grigo
őstag
válasz
r.levente75 #21933 üzenetére
Ha jól emlékszem ezek a spirál fénycsövek 10ezer körül vannak. Úgy gondolom abból már kijön annyi ledszalag amiből két oldali megvilágítást is össze tudok hozni. De nem tudom. Tény, hogy a fénycső tűnik az egyszerűbb megoldásnak és a foglalathoz jobban is találok szerintem softboxot. Nem egyszerű.
-
grigo
őstag
válasz
r.levente75 #21925 üzenetére
Egyenlőre nem gondolkodom semmibe, olvasgatom a lehetőségeket. Csak ugye ha valaki már mókolt ilyeneket akkor biztos vannak olyan hibák amiket én már nem követnék el újra.
Úgy gondolom, hogy egy házi led panel lehet az egyik legjobb megoldás (eleve minek költseg százezres tételt, amikor azt se tudom beválik-e nekem ez a dolog). Dimmert szerintem érdemes lenne, hogy a fény erőssége változtatható legyen, és azon gondolkodm még hogy ha hideg fehér és sárga ledeket soronként váltva raknék fel mindkettőhöz külön dimmert akkor egyszerűbb lenne a megfelelő fehéregyensúlyt eltalálni. Az a baj, hogy nem én fogom csinálni, mert nem értek a villanyszereléshez.
Nyilván ezt valami panelre rá kellene tennem, ami könnyű, tartós és a fej dőlésszöge állítható. Továbbá valami olyan méretben kellene csinálni, hogy softboxot tudjak rá venni.Egyáltalán kell ledlámpás panelre softbox? Gondolom a fény lágyítása sosem hátrány.
De szóljatok ha hülyeséget beszélek és olyasmibe vágok bele ami nem kivitelehető. -
grigo
őstag
Ha valaki foglalkozott esetleg otthoni barkáccsal, esetleg házi led lámpákkal az leírhatná a tapasztalatait.
Tetszik ez a házi ledlámpa ötlet. És nem tűnik túl drága barkácsnak. -
grigo
őstag
Van valakinek ebay-es háttértartó állvány kitekkel kapcsolatos tapasztalata?
Semmi profi felhasználás, de szeretnék itthonra (panel) egy háttérállványt és majd hozzá egy pár hátteret.
Érdekelne kinek mi válna be, milyen méret ami bevált esetleg hasonló felhasználásra. Lehet-e itt bármibe belefutni. -
grigo
őstag
Sziasztok.
Ez helyett tudnátok ajánlani hasonlót esetleg valami kedvezőbb árban? http://www.nika.hu/foto-kiegeszito-99/fotostaskak-81/hatizsak-93/lowepro-photo-hatchback-22l-aw-kek-2047
Túrázós vinalba kellene illeszkedjen. Minimális fotós cuccnak. Egy 1100D 70-300 16-55 meg pár apróság. De a hobbi fotózás alja a történet. Rokonom húgom venné barátjának ajándékba és nem biztos benne hogy ilyen minőség indokolt. Ha valaki tudna egy kicsit kedvezőbb árfekvésűt azt megköszönném. -
grigo
őstag
válasz
jjeahh #21210 üzenetére
Ha szabad akkor kiegészíteném a kérdésedet arra, hogy javítható-e a helyzet ha ips lg tévémen dolgozom hdmi kábellel összekötve. Ilyenkor a tévé már helyesen jelenít meg vagy a laptop fals színei mennek át a tévére? Tévét lehet e kalibrálni, esetleg letölteni rá valami színhelyes profilt.
Bocs, hogy belepofáztam. -
grigo
őstag
Netes leírásokat nézegetek. 1600-3200 iso körül írja. Hát nekem a 600D ilyen iso-n külön galaxist rajzol majd zajból :-D
-
grigo
őstag
Sziasztok.
Kimennék ma meteort fotózni hátha összejön valami.
Valaki már mondta hogy magas iso kellene hozzá. 600D-n meddig ajánlanátok emelni az iso-t, illetve ti milyen rekesszel futnátok neki? -
-
grigo
őstag
válasz
Fotonhámozó #20588 üzenetére
Tudom de az asszonynak egyre nehezebb eladni a karancs-medvest, és bár imádja és szorgalmasan battyog mellettem akár napnyugta akár napkelte valamint vár félórákat ha tálalok egy szép növényt, azért úgy gondolom érdemes többfelé szétnézni az országban.
-
grigo
őstag
Szia. Szuper ajánlat, köszönöm. Sajnos helyismeret hiányában nem tudom milyen órákban lenne érdemes menni és amúgy is kötve leszünk maraton után időben, de meg fogjuk nézni szerintem, aztán legfeljebb nem születik értékelhető mű.
Makró nagyon nincs, manuálokkal szoktam virágokra menni, Helios, CZJ 135mm főleg.
Ígéretes.
Tervezek valamit augusztusra is, nem tudom létezik e valami olyan oldal ahol jó tippeket találok. Csak így keresgetni a semmiből nagyon nehéz, mert rengeteg igazán sok szép hely létezik kis hazánkban is, amit csak az ott élők ismernek. Ha van valami bakancslistás jó ötlet ami mondjuk Nógrádból nincs túl messze akkor szívesen fogadom.Köszönöm még egyszer.
-
grigo
őstag
Esztergomba megyek a hétvégén. Aki esetleg ismerősebb a környéken tudna ajánlani valami jó kis helyet ahonnan nem a sablonos közhelyes témákat lehet csak elcsípni a környékről. Elsősorban a táj érdekelne nem a város és építészet. Köszönöm.
-
grigo
őstag
válasz
*Ropi* #19590 üzenetére
De te esküvőzöl és ezzel keresel. Én hobbi-koca vagyok, arra gondoltam megtúrok egy asztali gépet kis extra memóriával valami erősebb processzor és akkor tudom kímélni a notebookomat. Ráadásul a tévém még színhelyesebb is lesz talán.
Viszot ha már szó van róla, belinkeled mid van? -
grigo
őstag
válasz
mrmarkus #19585 üzenetére
Bocs, úgy értem, hogy szeretnék külön asztali gépet arra, hogy utómunkázzak és arra lennék kíváncsi, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie egy pc-nek amit ilyen munkára szánok leginkább. És például érdekelne. Azt hittem egyértelmű a kérdés, nem akarok gamerekkel diskurálni erről, mert elsősorban olyanok tapasztalataira lennék kíváncsi akik hasonló dolgokra használják a gépet. Többet nem akarok költeni, mint amennyi szükséges ehhez, kevesebbet megint nem mert akkor meg semmi értelme.
Ha még így is bűn itt a kérdésem akkor nézzétek el nekem, hogy ezzel a két szégyentelen hozzászólással foltot ejtettem a topic tisztaságán -
grigo
őstag
Sziasztok.
Kezdem unni a laptop használatot. Bár nem egy alap netezős darab de egyre inkább gondolkozok egy asztali gépen. Az lenne a kérdésem, hogy mennyiből hozható ki egy asztali gép amivel kellemesebb lenne az utómunka? Amire kíváncsi lennék, az ár, és hogy milyen erős prociban gondolkozzak, milyen VGA mennyi memória stb. Előre is köszönöm ha tud valaki tanácsot adni. -
grigo
őstag
Sziasztok, off lesz de hátha ti tudtok segíteni.
Tudtok olyan áruházat ahonnan tudok rendelni nagy felbontású képet/fotót falra?
Vagy ahol akár csak a digitális fotót venném meg és majd én nyomtatom.
Költözök és kellene az új helyre valami fotózással kapcsolatos kép, kicsi is nagy is. Saját képet nem akarok, mert mindig csak a hibát keresném benne meg nem hiszem hogy én annyira jó képet csinálnék.Előre is köszönöm ha tud valaki tippet adni.
-
grigo
őstag
#18574 Vyndree: nyilván. Bár ebay-en azért nem minden eredeti. De hát valamiért te is megrendelted. (mondjuk én polárban gondolkodom most, igaz ezt nem írtam bele)
Zéé: Pont a Hoya és közötte vacilálok, bár nem 25k lesz szűrőre elverve, de kb meg is kaptam a választ, nagy különbség nincs ebben az árfekvésben sem akkor. Sőt, ezek szerint azonos a gyártó. Majd azért nézelődök, hogy a 10ezres kategóriában mi lehet a különbség.
Köszönöm a választ. -
grigo
őstag
válasz
matyi012345 #18571 üzenetére
Ha már szűrűk. Kenko-ról úgy összességében mi az elfogadott vélemény?
-
grigo
őstag
Sziasztok!
Kezdek kicsit bepánikolni, lenne itt egy LR nagymester?
Újra kellett raknom pár dolgot, többet között a LR-ot is. Utólag szembesültem vele, hogy a raw file-ok ilyenkor visszaállnak alaphelyzetbe amik a gépemen voltak. Legalábbis mind totál nyers úgymond. Tehát gondolom az infókat amiket én változtattam a kép kidolgozásával azt a LR tárolta el nem pedig maga a fájl. Ezt akkor most úgymond totálisan becumiztam? Vagy van rá valami mód, hogy ezeket visszanyerjem? Esetleg egy rendszervisszaállítás segíthet? -
grigo
őstag
Sziasztok!
Volt már nektek olyan, hogy LR-ban valahogy elállítódott az Adjusment brush? A kívánt területen hiába állítom a csúszkákat, semmilyen hatással nincs a képre.
Létezik, olyan hogy "gyári beállítások visszaállítása" vagy valami hasonló, hogy ne kelljen újraraknom az egészet? -
grigo
őstag
válasz
Digger #17440 üzenetére
Madmike kolléga jól mondta. EMC kártya és gyakorlatilag 4-es kódra is azt veszel amit akarsz, sőt ha áruhitelt szeretnél igénybe venni akkor a kezdőrészletet egy részét is lehúzzák akár 4-es kódról is.
És az utóbbi hónapok úgy alakultak, hogy nem használtam fel a havi cafeteriámat, így most arra gondoltam valami fotós cuccot vennék. Csak mondjuk a csömöriben szerintem nem találom meg azt a választékot amit mondjuk Budaőrsön. De lehet, hogy mondjuk a Soroksári úton még jobb lenne a helyzet. Így nem lenne mindegy hova megyek nézelődni -
grigo
őstag
Sziasztok!
Elég hülye kérdésem lenne.
Melyik auchanban lehet leginkább fotós kiegészítőket találni? Akik esetleg járnak oda bevásárolni adhatnának tippeket. Van ugyanis egy cafeteria kártyám amin összejött egy pár forint és úgy gondoltam megérdemlek valami kis húsvéti meglepetést magamtól, ne álljon a kártyán. Viszont csak a madaras üzletekben tudom levásárolni.Előre is köszönöm ha tud valaki szolgálni egy kis infóval.
-
grigo
őstag
válasz
HollyBoni #17234 üzenetére
Egy kiszáradt patakmeder, másfél méter le és egyből fel. Mint egy árok. Csak nem figyeltem és megkaptam az elejét. Bringa alólam ki és beszaltózott a hátam mögé én meg nyekkentem a hátamon. Nagy volt az arc, mondván a 29-es mindenen átvisz, aztán nem koncentráltam
#17235 kiskornel:Eddig is agyaltam egy jó táskán, azt hiszem ezután a kis Canon oldaltasit hanyagolnom kell még ha gyalog megyek is.
-
grigo
őstag
Múltkor szóba került, hogy jó pár montis van itt a fotósok között. Ma én is majdnem vittem a gépet tekerésre, de aztán mégis kimaradt. Jó döntés volt, dobtam olyan hátast, hogy a bringa hátraszaltózott én meg felrepültem és a hátamra zuhantam. Első mozdulat a telefon, második a bringa volt. Ha gépet is vittem volna táskában szerintem még most is csordogálnának a könnyeim.
Szóval óvatosan kedves kétkerekű társakÉs bocsánat az offért.
-
grigo
őstag
Van egy csomó képem, amit be kellene rakni egy oldalra. Viszont sajnos nem ugyanolyan felbontásúak és arányúak, ezért csúnyán néznek ki egymás mellett mert elcsúszik az egész.
Most vagy összevasalom az egészet, vagy újra kellene "képlopni" őket egy pdf katalógusból. Lehet az lenne az egyszerűbb és inkább egy olyan képlopót kellene keresnem ami azonos arányban szedi ki a képeket.
De megnézem mindet amit írtok. -
grigo
őstag
Mit szoktatok használni, amikor nagy mennyiségben kellene azonos felbontásúra crop-olni képeket? Minél egyszerűbb és időtakarékosabb megoldás kellene.
-
grigo
őstag
Uraim úgy döntöttem szeretnék pár képet flickr-n tárolni.
De lenne pár kérdésem.
Itt egy photostream az egész amit feltöltök? Esetleg lehet könyvtárba rendezni a képeimet? Ha lehet akkor tudok különböző privacy-t hozzárendelni a könyvtárakhoz? Pl van amit szívesen megosztanék de mondjuk ha egy baráti körben készült kép van azt nem biztos, hogy érdemes feltölteni a nagyvilágnak ezért mondjuk csak a link birtokában tudnák megnézni azok akiknek elküldöm.Szóval vannak ilyen lehetőségek vagy erre inkább a picasa alkalmas? Minőséget ezek az oldalak mennyire őrzik meg?
Előre is köszi, ha valaki segít. -
grigo
őstag
válasz
Fandango #17012 üzenetére
Guglizok már 6.30 óta, Yongnuo teszteket keresek, hogy megtaláljam a nekem legjobb vakut. Tudtok esetleg magyar linkekkel segíteni? Első vakum lesz, de szeretem egy kicsit a totál beszálló fölé lőni a szintet, hogy haladva a tanulási folyamatban ne koppanjak, hogy túl alap verziót vettem.
-
grigo
őstag
Ha már így szóbakerült. Camera raw milyen hátrányokat szenved el LR-el szemben? Mert ahogy látom szinte mindenki LR-ban ügyeskedik.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest