- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha 100 a felső határ, akkor talán MILC ben sem a top kategóriát használja. Lehet hogy azon belül kellene fejleszteni, akár csak mondjuk egy számára profib objektívet.
Nem rég az egyik topicban írta valaki, hogy egy Canon 5d MKII-t megunva vett mellé egy Oly OMD-t, és a legutóbbi esküvőt azzal fotózta. OMD vel készült 1600 kép, míg a canonnal alig pár száz
És mindenki elégedett volt.
-
törölt tag
válasz
jjeahh #14850 üzenetére
Igen azt láttam hogy mindent azon kell állítani, csak nem tudom elképzelni mit látok akkor a kijelzőn
APS-c szenzor miatt jobban bírja a magasabb isot is, de mivel nincs stabim, ezért olcsón keresek több fényerőt, így növelni tudom a záridőt. Összeségében: sötétebb helyeken több éles képet szeretnék
Inkább csak statikus dolgokra. pl egy szép romkocsma, vagy épület. Akár állványról.
-
-
törölt tag
válasz
jjeahh #14847 üzenetére
Tehát akkor érdemes játszani egy ilyennel? Szívesen állítgatok én mindent ami kütyü, tehát nem zavar ha hosszadalmasabb mint az auto obik.
Hogy kell elképzelni a gyakorlatban? Mert ugye most 3.5-5.6 obim van. Ha ezt ráteszem akkor mit ír ki a gép? semmit? Gépen állítsak fixen manual fókuszt?
NX1000 gépem van, van rajta manual focusring, és olyankor belenagyít a képbe, ha erre gondoltál.
-
törölt tag
Sziasztok.
Semmi közöm a manual obikhoz, de kérdés, hogy egy ilyennel , mivel elég fényerős, simán tud ez is jó képeket csinálni egy esti kocsmázáson, vagy városi sétákon, nem ? Néztem sample képeket,de csak a háttérmosást mutogatják virágokon.
-
törölt tag
válasz
Matthisa #14829 üzenetére
Ha beállítod a legfelsőre a géped akkor is csinálja?
Illetve amit az előbb kérdeztem. Fix pontról fix pontot nézve is csinálja?
-
törölt tag
válasz
scarabaeus #14786 üzenetére
és egy normál felhasználónak olcsóért ez jó?
Postázás árthat ennek nagyon? -
törölt tag
Kicsit off, de egy objektiív liciten olvasom ezt, és nem vagyok biztos a jelentésében, segítsetek pls.:
Slight de-centered elements,not suit pixel peepers
Köszi
-
-
törölt tag
válasz
*Ropi* #14656 üzenetére
Elolvastam az oldaladon több mindent, köztük a "hogyan válasszunk jó fotóst" részt. Pár dolog érdekel, mert fejben nem áll össze a kép.
Ha jól számolom a leírásod alapján, akkor egy vidéki esküvő kipihenéssel együtt 2 nap, és ezután jön valamikor az utómunka. Gondolom aki nagyon profi azért 500 képet 1 nap alatt általánosan meg tud retusálni + mondjuk még 50-100 egyedi kép amivel kicsit több időd van. Ebből jó esetben gondolom kettő fér bele egy héten. Ahogy levezetted a költségeket, ebből a heti kettőből nem tudom elképzelni hogy fenntartson valaki egy ilyen gépparkot. Jól gondolom, hogy nem ebből tud megélni egy olyan fotós, aki 100% ban ebből szeretne megélni?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
jjeahh #14644 üzenetére
Én teljesen hobbiból csinálom, mert szeretem, és csak magamnak csinálok képeket. Az más kérdés, hogy sokszor fotózok barátokat emiatt már már idegesítő mennyiségben
Azt én is megállapíthatom, hogy a hozzá nem értő embernek már attól is eláll a szája, ha homályos a háttér , és éles a kép. Nem érdekli őket semmiféle kompozíció, háttér, 3*3 as keret meg ilyenekÉn is nyakamba veszem a milcet a kis kínai tokjával, és ha kell ha nem csinálom a képeket.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #14641 üzenetére
Köszi.
Ilyesmire gondoltam mint tanács
Persze közben lemondták, mert nem lesz ott minden gyerek, stb. szülői munkaközösség szavazás akármi
Legalább van még időm beégni .
Mondjuk az egész mai napom mindenféle portrés cikk olvasására ment, és nagyjából elméletben felkészültnek érzem magam.
-
törölt tag
válasz
qnadam #14637 üzenetére
Mint mondtam ingyen csinálom
Ha nem tetszik nekik / nekem akkor meg shift delete. volt egy izgalmas délelőttjük, mert valami hülye csinált róluk 2 képet.
Ahogy elképzelem valami fix pontra szeretnék ültetni majd a kölköket, érdemes akkor egy manual fócust oda belőni és akkor kihagyni a bajlódást, vagy állítsak arcérzékelő fókuszt, vagy csak sima autófókusz?
-
törölt tag
válasz
copass #14634 üzenetére
A felbontás része még annyira talán nem döntő tényező, mert ha jól tudom akkor a sok kis képből egy nagy tablót szeretnének. Tehát nem kell minden gyerekről 10 különböző pózban mindenféle macival állattal játékkal fotózni.
Igen, némi zoomra én is gondoltam a dof miatt. Persze ha sima színtelen háttér előtt szeretnék, akkor a dof talán nem érdemi szempont.
-
-
törölt tag
válasz
copass #14629 üzenetére
Gondolom hogy kell, egy profi munkához, de egyrészt nem azt vállaltam, másrészt honnan van rutinja az embernek? onnan hogy valahol elkezdi. Szerintem
Persze 3 nap alatt a fellelhető netes olvasmányokat és tanácsokat begyűjtöm. Holnap elmegyek a felszerelésért, és hétvégén ismerkedek vele.
Akkor nem használom a végén az obit, hanem utólag vágom, az is jobb mint ha torz lenne, nem?
Köszi
-
törölt tag
válasz
*Ropi* #14628 üzenetére
Nyilván mindkét fél tisztában van a helyzettel. Én sem hitegettem senkit. De megnéztem amit tavaly csináltak róluk,és elég selejt volt, mellesleg még fizettek is érte. Megkérdezték hogy van e kedvem egy próbára, mondtam hogy persze, de ne várjanak csodát.
Aztán ha nem tetszik nekik, még mindig fizethetnek érte ha jobbat akarnak...
Nem azt kérdeztem, hogy visszamondjam-e vagy sem,de azért köszönöm.
Illetve a 0 tudást sem feltétlenül venném magamra, de belátom hogy kezdő vagyok.
Gondolom senki nem született úgy, hogy már 30 csoportot lefotózott, vagy Te tudsz ilyenről? -
törölt tag
válasz
#04230330 #14625 üzenetére
Amit még szinte sosem használtam, az egy normális vaku. Fogalmam sincs mit kell akkor állítani. Gondolom egy vaku sync wb, de hozzá milyen ISO?
Vaku nélkül ezzel a géppel iso 1600 , 2000 ig elmehetek nyugodtan,nem?
Célszerű RAW+jpegben fotózni, hogy a jpegeket egyszerűen el tudjam nekik küldeni, vagy mivel a RAW on dolgozom majd utána, ezért azt konvertáljam majd normál képre és csak simán RAW maradjon?Állványról fix pozícióban csináljam, vagy mivel minden arc más és más, ezért kézből fotózzak?
-
törölt tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék.
Szívességből / ismerettség miatt teljesen ingyen hobbiból felkértek / elvállaltam egy óvodai tabló készítést / fotózást. Nem várnak ők sem csodát, meg csak gyakorolni megyek, de szeretném a helyzetből a legtöbbet kihozni.
Mindenféle tanácsot elfogadok ezzel kapcsolatban, akár elméleti , akár gyakorlati.Beltérben készülnek a képek. A felszerelés egy 550D + szerintem a gyári kitobi, állvány, jobb külső vaku.
Holnap kapom meg a cuccot, hétvégén van lehetőségem tesztelni, és hétfőn megyek.Hozzáteszem a saját nx1000 gépemmel lőtt 2000 expó a tapasztalatom, némi olvasás. Embereket direkt ilyen szitukban még sosem fotóztam.
- portré módban fotózzak?
- auto vagy manual focus?
- Gondolom kell vagy 1/1500-2000 záridő az izgő mozgó gyerekekhez.
- Állítható a vaku szöge, azt ismerem. Szerezzek rá ilyen fényterelő "lapot"?Köszi
-
törölt tag
válasz
Cingáriusz #14547 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Cingáriusz #14547 üzenetére
Hasznos lenne ha nem FB ról lementett kis felbontásban mutatnád. De már most látszik hogy jobb a fényképező.
-
törölt tag
válasz
scarabaeus #14543 üzenetére
A lényeget értem, köszi. Akkor ez még sem olyan egyszerű
"szerencsére" annyira nincs nagy látószög a gyári 20-50 (nx1000) kitobival, tehát nem fog belógni... a másik része már kérdésesebb. -
törölt tag
Sziasztok
Napellenzőt szeretnék venné. Csak arra kell figyelni hogy az adott obi átmérőjére passzoljon?(40.5mm) Nem baj ha éppen más tipusu obira írják?
-
törölt tag
Udv. Van ertelme pivotos monitornak álló kepek szerkesztesehez? Tehat a ps,lightroom tudja hasznalni?
Koszi
-
törölt tag
Sziasztok. Felig off.
Monitort szeretnek venni,szinhelyes fenykepezes miatt. Hobbi szinten fotozom tehat nem profi cucc kellene de ideje valtanom. 22-24" kellene 60-70e ft korul es az EDIGITAL-bol vennem. Segitsetek pls
-
törölt tag
válasz
padi68 #14516 üzenetére
Jók a MILC gépek, de a kitobival nem fotóznék gyalogtúrát. Se közelre, se távolra nem jó.Lehet hogy csak magamból indulok ki, de azért 2 obi+ táska hozzá+ pótakksik egyebek, és akkor még sehol nincs a normál menetfelszerelés.
Egyébként jó kis Szett. Érdemes itt venni, kapsz hozzá táskát és +1 év garit is
A másik 2 gép helyett, ha már "ekkora" bridge gépet szeretnél cipelni akkor inkább a LUMIX FZ150 - FZ 200.
De ahogy látom árban neked érdemes lenne megnézni a LUMIX LX5-7 kombót is.
-
törölt tag
(#14497) .: JuSzT :.
Valaki?
-
törölt tag
Egyikőtök sem olvasta el a hsz végét?
" A kompakt gépek piacára gondolok."
-
törölt tag
válasz
kaposznyak #14496 üzenetére
Szia.
Lumix lx5 lx7, oly xz1,xz2
-
törölt tag
Sziasztok. Egy feher nx1000 vazat mivel tisztitanatok meg? Normal kezrol rarakodott kosz a tarcsa es a gombok korul.
Nem akarom h valami vegyszer lemarja a gombokat,betuket,muanyag elemeket..
Koszi -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Telomanikus #14158 üzenetére
erről jókat hallottam.
Ez elég magasra is emelhető, és bír 3,5 kilót. Valamit csak számít ez is.
-
törölt tag
válasz
Telomanikus #14150 üzenetére
Na ez már talán. Legalább is a márkával már jó irányba haladsz
-
törölt tag
válasz
Telomanikus #14146 üzenetére
Inkább gyűjts még egy 10 est mellé.
-
törölt tag
Megoszlóak a vélemények.
De a többség szerint 10-15e ft körül indulnak azok, amik már használhatóak. (nem hama)
stabil, nem fújja el a szél, könnyű, összecsukható, táska van hozzá, normális fej van rajta. ilyesmi.
Elsőre vedd meg, ki tudja milyen obival sikerül megvenni, és akkor utána szemezgess innen.
Esti fotóra fényerős kell neked. F2.8 tól lefelé. Gyújtótáv/látószög függ attól milyen témát fotózol, neked mi fekszik jobban.
-
törölt tag
válasz
scarabaeus #14061 üzenetére
Ilyen kell az nx1000 samsungra is. Arra tuti van fillérekért. nincs rajta felirat és 1-2 dollár
-
törölt tag
válasz
scarabaeus #14057 üzenetére
-
törölt tag
első vagy hátsó kell egyáltalán?
-
törölt tag
Általánosságban kérdezném, mert már több fényképezőgépnél tapasztaltam, hogy az mitől van,hogy rosszabb fényviszonyok mellett nem talál fókuszt a gép. Zoomolgat folyamatosan, a kijelzőn látok zoomolás közben éles képet is, de aztán nem áll meg az éles részen hanem zoomolgat, és addig nem is enged fotózni. Ez elég bosszantó tud lenni, amikor tudom hogy vakuzni szeretnék és akkor majd fényes lesz a rész, de a gép csak zoomolgat és 1 perc alatt sem tudok képet csinálni.
beállítás kérdése ez? Vagy hibás a obi?
Persze ha manual focus van állítva úgy ezt nem csinálja, de nem akarnám mindig azt használni.Köszi
-
törölt tag
válasz
JackFeryll #14031 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok.
Szűrőt szeretnék venni a gépemre ,de nem tudom eldönteni a méretét.
ebből a listából gyakorlatilag bármelyik jó a gépre? Mitől függ hogy mekkorát vegyek? A nagyobb méret gondolom jobb, de miben?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest