- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem meg bármin is lehet dolgozni, aminek normális a színtere és kellő pixel sűrűségű a kijelző, a méret megszokás kérdése.
Én pl egy MacBook Pro-n dolgozom… (13,3”,M1 proci, 16Gb ram) A7R3-as nyersekkel.
Előtte asztali gépen 27”-on dolgoztam… megvagyok nélküle teljesen. -
válasz
Stauffenberg #34818 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy eleve 3-4 év üzemelés volt a csőbe, mikor odamentek és megnyitották.
- legalább is nekem ezt mondta
-
Kinek milyen az ízlése, vagy mi a koncepció.
Sajnos legtöbb helynél maga az épület a szűk keresztmetszet, utána a dekoráció minősége, illetve összeállítása. Ez így arányaiban a költségekkel is párhuzamban van.
Mondjuk lesd meg a fehérvári Dreams stúdiót, a grandma után. Egyikbe se voltam, de berendezésben térben nem is lehet összevetni a kettőt. -
válasz
Akos1994 #22381 üzenetére
Erre mondják azt, hogy ne kontárkodjon bele az ember olyanba, amihez se tapasztalata, se felszerelése és áldozni se akar rá. Egy termék értékesítő meg vegye a "fáradtságot" és fizessen a jó termékképekért, hiszen ez egy alapvetően fontos része az értékesítésnek.
Filléres DIY üzleti megoldásoknál egyszerűen nevetséges és olyan igazán hazai megoldás... -
válasz
TechArtist #19238 üzenetére
A második lesz.
Nézzél kicsit utána az alapoknak. -
válasz
jakotsbela #19144 üzenetére
Igen.
-
Srácok srácok... ezt ne.
-
válasz
Elektrosokk #18225 üzenetére
Fotózásra se nagyon, maximum nagyon fix, beállított témák esetén.
-
válasz
Elektrosokk #18223 üzenetére
Manuál üvegeket nem használnak esküvő fotózásra.
Egy két kivétel van, de zömében ez a tilt-shift üvegeket jelenti.
Videónál más, ott sokszor inkább maradnak a költséghatékony és jó rajzolatú üvegeknél. -
válasz
kriszwells #18175 üzenetére
Ne ezt vedd, hanem egy Dell-t U2414H... az is ebben az ársávban van.
-
válasz
copass #16917 üzenetére
Ez is lehet durva lesz... de egy valamirevaló fotós pont ezért nem vállal ilyen munkát... mert sok a kókler... és sok a hátvízen beevező ember az ilyen helyekre... se tabló, se ovis csoportképezés.
Igen, azok szoktak nagyon zsidózni akiknek nem okoz gondot... ez is igaz és sajnos jellemző kis hazánkra. Persze van kivétel, legalább is én ismerek többet is.
Az meg sajnos egy bevált metódus, hogy kevés képet adnak... és a fotós választja... hidd el, ez nem feltétlenül egy rossz metódus... mi is ezt járjuk és okkal.
-
válasz
copass #16913 üzenetére
Ez lehet kicsit durva lesz, de szerintem lassan felnőhetne a megrendelő sereg, hogy ha nem jár utána... akkor bepalizzák őket, és ezt követően pedig mindenki magára vessen.
Rengeteg ilyen ember van... és utólag reklamálnak az emberek... előre kell gondolkozni egy kicsit és mérlegelni, aztán nincs nagy csodálkozás és csalódás a végén.
Mindig is lesznek ilyen emberek, akik eladják magukat és a nem létező rutinjukat, és sajnos vannak emberek akik csak a saját bőrükön tanulják meg.
Ne értsetek félre sajnálom őket... mert ez a dolog taplóság a vállaló részéről, de pl.: autót sem veszel úgy, hogy nem indítod be... hogy egyáltalán van-e benne motor... hanem megveszed, mert kívülről jól néz ki... aztán meg pislogsz, hogy hoppá ez mindenre jó csak közlekedni nem... -
válasz
daninet #15919 üzenetére
A dinamika már csak ilyen.
Eldöntöd, mi a fontos, a helyes témára mért expó, vagy az égbolt a téma rovására.
Vagy utómunkázol és a kettő közé lősz minimál fölé expózással, így a témát tudod felfelé húzni az eget meg vissza... vagy használsz átmenetes szűrőt, és az eged sem ég ki, de ez nem a képzből meglövöd és minden esetre működőképes történet. -
válasz
wolfman #15815 üzenetére
Gyártóazonos fotópapírt kell venni, és gyártó által adott szoftverrel kell nyomtatni, ez az első és egyik legfontosabb. Minden mással kísérletezni kell, és nagy mértékben ismerni minden egyes beállítás rákfenéjét.
Vegyél bele Canon papírt... és tedd fel a gyári szoftvereket.
Amúgy ha tennél mintaképet, hogy milyen a végeredmény, és tennél fel képet, hogy mit küldtél rá a nyomatra... az nagyban segítene, bármit is ötletelni. -
válasz
Olynor #15660 üzenetére
Kicsit ellentmondó az egész... azt írod, ez egy csoport, de nem regisztrálnak, most akkor hol csoport?
Definiáld csak magadnak a csoport fogalmát...
Ha nincs online csoport egy adott gmail, fb, vagy bármilyen más oldalon, akkor még is hogy képzeled el az emberek összeköttetését?
Amúgy kell csinálni egy közös tárhelyet... ahova mindenki szórhatja a dolgait.
Meg kell csinálni egy levelező listát, pl gmail és már megy is a dolog. -
válasz
Tomcy7 #14799 üzenetére
Én ezért nem adom senkinek oda a gépemet... és csak a saját kártyáimat teszem bele... sosem volt még gondom ebből... ja és kizárólag megfelelő kártyaolvasóban használom... vannak dolgok, amiket munka esetén be kell tartani... ezek azok a költségek, amibe nem gondolnak bele az emberek többnyire.
Ez, hogy ki a ludas lehet boncolgatni... ebbe kár belemenni, mindkét oldalról lehet gond, kölcsön és bérbevevő oldalról is. -
válasz
copass #14702 üzenetére
Alapvetően nincsenek az emberek képben, hogy miért is fizetnek egy-egy szolgáltatónak... a munkájáért, a profi felszereléséért, a tudásáért, az egyéniségéért? Nem gondolnak bele... az nem művészi és kreatív szakmával rendelkező, többnyire vállalati munkásoknak gőze sincs, hogy miből is tevődik össze a végeredmény... és annak melyik része milyen áldozattal és pénzbefektetéssel jár.
Sajnos ez van... -
válasz
marcus.fenix #14696 üzenetére
Alapvető értékrendi gondok vannak, ha ez a cél: "rommá röhögjem magam"...
-
válasz
marcus.fenix #14690 üzenetére
Ezt komolyan gondoltad?
Nyersanyagot akarsz kapni?
Kíváncsi leszek, van-e ember, aki ezt elvállalja... aztán a végén meg menni fog a sírás, hogy jaj ez így rossz, ez meg úgy rossz... -
válasz
Santiagain #14347 üzenetére
Valami akkor nem százas, ha ezt iso1600-on kellett lőnöd.
-
válasz
Santiagain #14345 üzenetére
Ezt a képet akarod kitenni?
-
válasz
Santiagain #14335 üzenetére
Drága az állatkerti fotózás... és egy szerződést is kell kötni hozzá az állatkerttel.
Ingyen nem engedik, max ha fű alatt csinálod... amin mondjuk a lenti vázolt esetben nem hiszem, hogy megbuknál... -
válasz
eladodslite #13842 üzenetére
Milyen gép? Mintakép, kiemelve miről is van szó.
látatlanban semmit nem lehet mondani.
-
válasz
Balinov #13793 üzenetére
egy teljes esküvőről, 70-90GB-al térek haza... és amit Ps-ben megpiszkálok tif-eket is menteni kell... így egy anyag akár 150GB-ra is rúghat... válogatás szelektálás és retusálás után...
Na most ha nem 1 anyagot dolgozok fel egy időben... akkor számolj, mekkora SSD kell!
(idén már 9 db 16GB-os CF-el megyek esküvőre, a miheztartás végett) -
válasz
Balinov #13791 üzenetére
Azért ez sem virgonckodik annyira.
Sajna ez az aminél az erőforrás sosem lehet elég... jó lenne a nyerseket is SSD-ről tömni befelé... de hát ez nem igazán kivitelezhető...
Le kellene cserélnem a teljes hűtést a gépben, és kicsit megráncigálni a i7 fülét... de hát az megint vagy 25k alaphangon... egy értelmes hűtő, meg 2-3 jobb rendszerventi az átszellőztetésért.Az a baj, hogy egy jó nagy pénztemető... de sokszor az idő az nagyon nem mindegy...
-
válasz
Bajnokfoto #13783 üzenetére
Nikon topik.
-
-
válasz
Santiagain #13386 üzenetére
Vélhetően azért nem csomagolnak egybe dolgokat.. mert más más raktárból származnak... ezeket sajna le kell focizni az eladóval... más út nem nagyon van.
Ingyenes szállítás meg nem létezik... max. mindig beépítik az árba. -
válasz
Santiagain #13381 üzenetére
Én a német ebay-en keresztül rendeltem paypal-al... így volt a legegyszerűbb... és legrugalmasabb.
-
válasz
Damage #13297 üzenetére
Vannak kompromisszumok, amiket el kell fogadnod.
Egy crop-os váznak sosem lesz olyan jó képe, mint egy 1-es sorozatú, vagy FF váznak.
Viszont sosem fogsz annyira közel kerülni a témához, ha nincs alapból szorzód.
Azonban, ha FF vázzal kellően közel tudsz menni... akkor össze vissza lehet gyalázni a 7D és egyéb gépekkel madarazó embereket képminőségben.Nekem volt 7D-m és van 5DmkII-őm mindkettővel próbáltam madarakat fotózgatni, sajnos időm nem nagyon engedte, de ami következtetést levontam, hogy ugyanazzal a rettentően penge 70-200 f2.8-as üveggel a 7D-nek sehol sem volt a képe... míg az 5dII-re rácsavarva egy 2x-ezőt, még mindig nagyon jó eredményt kaptam.
Íme egy-két példa:7D-s képeket nem is maceráltam... nem szerettem, gyorsan ment a háztól.
-
válasz
flash- #12971 üzenetére
14 megapixel - felbontás: 4.320 pixel x 3.240
300dpi-s nyomatnál: egy inch 2,54 cm, azaz 25,4 mm
~A4-es méret 280 mm x 200 mm lapfelületet kitöltve 300 dpi felbontással számolva:
280/25*300 = 3360
200/25*300 = 2400
Ez az 1:1 arány...
Az A4 lap valódi mérete amúgy ennél nagyobb (egész pontosan: 297 mm X 210 mm)... de a lapszélekre úgy sem lehet maximálisan nyomtatni.Lehet számolgatni!
-
válasz
j.bravo #12756 üzenetére
Nem minden méretet érdemes már nézni... mert kevés lesz hozzá a vaku.... és ha nem tudja rendesen kivillantani a boxot, akkor fújhatod.
Tényleg az a lényeges, hogy mire használja... mert vehetsz neki egy 20k-s ajándékot, amit sosem fog használni, ha nem kellően jó... persze ez a szélsőséges eset... elsősorban a nagyon céltudatos felhasználóknál jöhet elő... -
válasz
Sk8erPeter #12748 üzenetére
Nekem van egy oktám... ernyőként nyitható... nekem eddig sokszor bevált.
Firefly
Tengernyi verzió van, és nem is ez a legolcsóbb... úgyhogy lehet keresgélni, rászánt összegtől függően.
Én azért a nagyon gagyi kategóriát nem javasolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest