- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
role_of_72 #19579 üzenetére
Én nem használok se UV, se Protector szűrőt. Igaz extrém környezetben nem is fotózok, minden másra meg ott az obisapka (és időnként a napellenző). Polár van, lineáris B+W, MILC-en tökéletes, meg két ND ha sok lenne a fény, ennyi nekem elég.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
role_of_72 #19579 üzenetére
Alatta elég gyenge az obi szűrő nélkül is
Van aki úgy szereti
-
válasz
role_of_72 #19559 üzenetére
Koszi, ez hasznos
-
Cassidey
senior tag
válasz
role_of_72 #18060 üzenetére
Felviheted simán. Egyébként én az állványom mindig feladom, a ruhák kellően védik, soha nem volt gond. Ha a fejet félted, akkor tedd bele a kézipoggyászodba és kész. Ezzel az erővel a fényképezőgéppel is fejbevághatnál valakit.
-
A Zéé
addikt
válasz
role_of_72 #17702 üzenetére
Hát az ikeában egy keretezett tucatfotó 15k, itt van az újságíró szövetség ajánlása, ami dekorációs célra nettó 36k-t mond. Én az ikeás ár felé közelítenék, tekintve, hogy akármilyen stockfotós oldalról is 50-60 usd környékén lehet venni bármilyen tetsző képet.
De ez csak okoskodás, még sose adtam el képet, sanszos, hogy nem is fogok, de én valahogy így képzelném az árat. Aztán lehet, hogy ez baromi kevés, de én kb korrektnek érzem. -
jjeahh
nagyúr
válasz
role_of_72 #17702 üzenetére
erre én is kíváncsi vagyok, bár ez sztem függ a kép színvonalától, témájától is
-
spiky03
veterán
válasz
role_of_72 #17241 üzenetére
Köszi neked is a választ.
Majd ennek valahogy utána nézek.Akkor azt mondjátok, hogy nem rossz kis gépet vett apósjelölt?
Én mondtam neki, hogy ennyiért már inkább a 1100D-t vettem volna meg, vagy vártam volna és egy 600D-t.
De én Canon fan vagyok. -
Andrew31
senior tag
válasz
role_of_72 #17212 üzenetére
De ezeken a képeken nem igazén mérhető le az említett "kontrasztvesztés".
-
*Ropi*
félisten
válasz
role_of_72 #17209 üzenetére
A HAIDA a legjobb ár / érték arányú.
-
Balinov
titán
válasz
role_of_72 #17209 üzenetére
ND1000-esm van, igaz, meg elesben nem volt idom kiprobalni, de pl. Forceberg-nek van (o is ajanlotta pl.) es elnezve az ND1000-el keszult kepeit a flikkeren csak tatom a szam. B+W-hez szerencsem nem volt, ara miatt nem is lesz (hacsak nem nyerek a kaparossorsjegyen). de szerintem a Haida teljesen korrekt annyiert.
Par flickr forum a Haida ND1000-esrol[link] mintakepekkel
-
Balinov
titán
válasz
role_of_72 #17207 üzenetére
bocs, read only voltam. Haida szurok kozul nem talalsz megfelelot? Ez az elado tuti szallit MO-ra is, tobbeknek van tole ND1000-ese, koztuk nekem is.
-
Balinov
titán
válasz
role_of_72 #17192 üzenetére
.com helyett erosen javallot a .co.uk, de meginkabb az amazon.de atkutatasa. Igy az europai amazontol jon, mindenfele macera nelkul.
-
scarabaeus
őstag
válasz
role_of_72 #17194 üzenetére
Az Amazon amúgy szépen végigvezeti a szállítás, vám, ÁFA számolásokat, a múlt héten kaptam az amerikai Amazonról rendelt kütyüt, a vámnyilatkozatot ugyan kérte a UPS, de semmi pluszt nem kértek, úgyhogy a weblapon előrejelzett számoknak hinni lehet. Régebben volt olyan, hogy nem számolt fel ÁFA-t Kindle-ök küldésekor, de azt is úgy két éve beszüntették, most már mindent szépen fizetni kell, amit az értéktartományok szerint kell.
-
HollyBoni
veterán
válasz
role_of_72 #17192 üzenetére
Mennyibe kerül a filter? Attól függ hogy van e rá vám vagy áfa vagy mindkettő. Amazonon pontosan honnan jön? Ha EU-ból akkor nincs rá se vám se áfa.
-
Fandango
veterán
válasz
role_of_72 #16776 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, de ebayen ha rakeresel erre: canon viewfinder magnifier akkor talalni fogsz.
-
kkoornel
csendes tag
válasz
role_of_72 #15476 üzenetére
csacsi77
Köszönöm szépen a válaszokat, egy esetleges LCD panel csere mennyibe kerülne? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
role_of_72 #15465 üzenetére
nem olyan veszes kivonatozni, vagy buszozni videkre.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
role_of_72 #15459 üzenetére
legalabb 30 km-re kellene eltiplizni, ha eget akarsz. a zsambeki medence talan mar jo.
kerdes: 500-as szabaly mi a szosz?
-
Zozzant
addikt
válasz
role_of_72 #15457 üzenetére
2.8 teljesen felesleges, hosszú záridő kell ugyanis és általában az optika sem itt teljesít a legjobban. Lehetőleg olyan blendét válassz amivel iso100-on 30-60 másodperc alatt nem exponálod túl a képet.
-
*Ropi*
félisten
válasz
role_of_72 #13768 üzenetére
Bocs, hogy ezt mondom, de a vakut is manuálban kellett volna küldened, mert így alexpós az összes kép.
-
role_of_72
tag
válasz
role_of_72 #13751 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat total90, spanyoll és *Ropi* !
Sokat segítettek!
Külföldi cég, kicsit tartok az ilyenektől, ezért is kérdzetem utána.@m3ss: Köszi szépen (a meghívást is)! Megfontolom a fórumot, a legnagyobb gond, hogy nem túl sok időm jut mostanában on-line jelenlétre. De azért szerintem benézek!
-
m3ss
veterán
válasz
klassz ez a foto nagyon, grat. meg van meg par nagyon jo tajkeped. johetnel a halado fotos topicba is
-
*Ropi*
félisten
válasz
Publikálandó fotó árazásában mindig is a MÚOSZ árlistája volt az irányadó, ám egy ideje nem érhető el a honlapjukon, ezért most máshonnan linkelem: MÚOSZ honortábla.
A munkához nyilván tartozik egy megbízási/vállalási szerződés, amelyben egyértelműen deklarálni kell az felhasználási és fizetési feltételeket, melyhez a szerzői jogi kérdés szorosan kapcsolódik. A szerzői jog két fő összetevője a szerzői személyes jog (ez nem átruházható), illetve a szerzői vagyoni jog, mely elidegeníthető, akár kizárólagos jelleggel. Amennyiben a képre vonatkozóan a szerződésben rögzítésre kerül, hogy a szerzői vagyoni joga továbbra is a fotóst illeti (tehát a szerződés csak felhasználásra vonatkozik), a felvételek felhasználási területét pedig korlátozzuk, akkor jogi / vagyoni értelemben nem érhet minket (jog)orvosolhatatlan meglepetés. Persze ha tutira be akarja biztosítani magát a fotós akkor a korlátozott nyivános felhasználás peremfeltételeit is megadja pl.:
- Interneternetes megjelenésre (webgaléria, Facebook, stb...) csak a fotós által internetes megjelenítésre előkészített (vízjelezett, leméretezett) változatot használhatja a megbízó.
- A képek nagyfelbontású változatát a megbízó nem adja át harmadik személynek.
- A képeket a fotós előzetes írásos jóváhagyása nélkül nem változtatja meg (utólagos kreativitás kizárva), stb.Ha ezek után is paranoiás valaki, akkor azt is megteheti, hogy a RAW állomány átadást kiegészítő szerzői vagyoni jogi szerződéshez köti, melyben lemondhat a képek vagyoni jogáról, cserébe olyat árat szab amelyet
1, Nem fizet ki, ezért nem is forszírozza a megbízó.
2, Kifizeti - akkor annak adja tovább akinek akarja, de így sem változathatja meg.Így van az, hogy egy "egyszerű" fotózás mellé jár egy 50 oldalas szerződés...
-
spanyoll
addikt
válasz
Kizárólagos jogot a te értelmezésedben (ha jól értem), akkor nem adhatsz el, mivel a kép készítőjének az mindig is jár. Max úgy kapnak jogot, hogy más nem publikálhatja, etc etc.
-
válasz
Ez tőled függ, nincs fix ár... Nekem is volt hasonló kérésem, akkor én nem kértem semmit, mert olyan projekt volt, amiből nem származott nekik pénz.
Ha ennek a cégnek igen, akkor kérnék... mérd fel kb. mekkora piacuk lenne és az alapján mondj egy összeget.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest