- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz
KelemenUhr #21701 üzenetére
Szia!
Keresd kecskemeten Bugyi Istvánt, batthyany utcan van egy kis boltja a lepcsohazak alatt, biztos megtalalod...
Olcson jol megtakaritja ezt is! -
Zaied
addikt
Üdvözletem!
Tud valaki ajánlani egy jó helyet ahol digitális fényképezőgépeket, objektíveket lehet bérelni?
-
Zaied
addikt
hát nem feltétlen, de ebben az esetben szerintem olcsóbb. Minden esetre előbb az eredetire állnék rá és ha az nem jön össze valamilyen oknál fogva hamát bármikor vehetsz szinte bárhonnan. Érdemes szétnézni aukciós oldalakon és aprohirdetéseken hátha akad valakinél, de először szerintem a gyártónál érdeklődj.
-
Zaied
addikt
Helló!
Lehet kapni eredetit is, de más márkájút pl hama-t bemésza boltba sé veszel, ha eredetit akarsz akkor leeht vadászni kell érte majd a neten, vagy márkaboltba rendelni.
Az árra meg csak annyi hogy ezek szerint piacképes az ár még most is és nem kellet csökkenteni vagy csak nem akarják mert nem lehet olcsóbban eladni.
-
Zaied
addikt
válasz
spanyoll #13797 üzenetére
Van még egy Nikon D1 em fölösbe kb 80ezer expo van benen de jól néz ki, ott nagyobb a probléma mert ha jól emlékszem 128 asokkal használtam
ha gondolod azt szívesen odaadom úgy is 2 van.
Amúgy szuper gép mindkettő és a d1x még szerintem most is lazán helytállna, de nyilván nem egy 5d vel szemben vagy egy d3 massal szemben
De rá lehet venni hogy 4000*2700 pixelbe rögzítsen és a visszaadott képméret is annyi legyen, 12biten azért az nem olyan rossz.
De a sima d1 már tényleg veterán már csak gyűjteménybe inkább.Amúgy nagy nehezen találtam 1darab sandisk extreme kártyát 1gb-on , de kb az egész házat föltúrtam érteXD
De remekül működik vele és 96 képet készít rá -
Zaied
addikt
Én meg azzal küzdök már hetek óta hogy életet leheljek egy Nikon D1X be alig találok hozz 1GB os kártyát, ugyan is nagyobbal nem igazán működik, nem hogy még kisebbet mint amit ajánlanak hozzá
Oda akartam adni az egyik barátomnak de hát így aszem nem is lesz belőle semmi mert nincs hova fényképezni. Az én régi kártyáim meg mind kidobtam az új szuper kártyák miatt amit gondolom te is használszAmúgy meg inkább legyen 150Gb minthogy egy jó kép semXD
-
Zaied
addikt
válasz
z0d1AK #13746 üzenetére
Én valami Ilyesmire gondoltam, ennél van kisebb nagyobb és olyan aminél szabályozhatod hogy mennyi sor led világítson.
Szerintem egy nagyobb darab kellően be tudja világítani.Itt nézz körbe és keress olyan leírást ahol fényterelőket csinálnak.
Legegyszerűbben és leggyorsabban talán egy vékonyabb fehér textillel tudnád lágyítani a fényt, gondolom hagyományos izzóról van szó valamiféle állólámpa esetleg? Elé kellene akkor csak lógatni, bár ez nem biztos hogy túl jó lesz, de egy próbát megér. Vékonyabb fehér famentes papírokkal is próbálkozhatsz, csak ne gyújtsd föl a lakást
Ha valamiféle olvasólámpával csinálod akkor csak rá kell feszíteni búra elé és ráirányítania témára és kész. -
Zaied
addikt
válasz
spidersoft #13739 üzenetére
Nah megnéztük mindkettőt, tényleg csak a "közepét" szedi ki egy nikon dg-2 esről van szó, csak már olyan rég lett véve hogy el is felejtettem, a fater meg azt mondta mindent lát benneXD
Szóval mindenkitől elnézést kérek
A szögkeresőben viszont lényegesen több látszódott. -
Zaied
addikt
Egyik barátom véletlen letörölt pár képet a gépéről kb 20 képről lenen szó lehetséges ezt valamilyen módon visszanyerni (a lomtárból is törölte)? Családi fotók viszonylag fontos, de annyira nem hogy fizetni keljen érte szóval valami ingyenes vagy olcsó megoldás lenen a jó ha létezik ilyenXD
A segítséget előre is köszönöm.
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13736 üzenetére
Nem kötekedés képen, de ha képes valami 1:1 be átadni nagyítás nélkül akkor csak egy nagyító lencsét raksz bele és már látod a képet 90% ra meg azért mehet le mert túl nagy a távolság a gép és a lencse közt, mint láttam a tiedet ketté lehet nyitni nem elképzelhető hogy te ezért látsz csak annyit?
-
Zaied
addikt
válasz
spidersoft #13739 üzenetére
Én sem szeretem, viszont van amikor tényleg jól jönne...
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13736 üzenetére
Az 1:1 et természetesen nagyítás mellet értettem mivel most arról volt szó...
Nálam a sarkakat akkor feketíti be ha nem megfelelő gépre rakom. Ami a leírásában szerepel egyiknél se jelentkezik ez a jelenség amit leírtál.Liveview nélküli gépbe pedig gondolom macerás a használata a liveviewnekXD
-
Zaied
addikt
válasz
spidersoft #13729 üzenetére
Rendben, az nem ilyen szétnyithatós azt tudom.
-
Zaied
addikt
válasz
eladodslite #13731 üzenetére
A sony életébe most csinál először objektívet, a minoltátol vette át és ezért szerintem jobban jársz ha keresel egy régebbi minolta obit mert azok közt van jó és olcsók is, viszont azt el fogja tolni mert filmes gépre készült nem aps-c szenzor mellé. Sony val nekem ezért nincs is tapasztalatom, mert minolta obikat használok jó pár maradt a régi időkbőlXD, de tényleg tök műanyag, de ah nem dobálod az se török összesXD
De van sigmam amit egy eos 50e re vettem az se ma volt már az viszont tökéletesen működik, de most már csak az van meg még 1 másik csak annak elromlott az af kapcsolója, de nem gombás
Állítólag dolgoznak az ügyön, de én azóta se vettem másikat mióta 2. al találkoztam már ami ilyen volt és mind fölső kategóriásak voltak, de az alsó kategóriába még mindig előfordul, egyik barátom vett canonra egy 18-50-est aszem 2 hónap múlva már olyan lett. -
Zaied
addikt
válasz
spidersoft #13726 üzenetére
Persze, én nem használom hanem a fater, de majd holnap csinálok róla egy képet és valahogy eljuttatom
-
Zaied
addikt
válasz
Fandango #13724 üzenetére
Nekem van most már 27 sigma obi ami begombásodott és egy helios ami kb 30 éves, de arról letakarították, a sigmáról meg nem tudták
és ennyi
a nikonnál, a cannonál, a tamronnál, a minolta obiknál és egyéb veterán optikáknál én ezt még nem tapasztaltam le is kopogom.
Ez a jelenség főleg az olcsó kategóriásoknál jött elő hamarabb, de pl még anno 2003 ba vettem egy canon eos 10d-t sé mellé egy elég brutális szigmát, tegnap néztem már az is kezdXD pedig arra nagyon odafigyeltem már miután egyre több sigma művelte ezt. -
Zaied
addikt
válasz
eladodslite #13715 üzenetére
A sigmara vigyázz ha azt veszel, ha nem jól tárolod könnyen tönkremegy a lencse, sony gépre meg minolta obikat ajánlom főként.
A sigma obiknál úgy előzheted meg hogy begombásodjon hogy ha nem használod nem a táskában tartod hanem egy állandó hőmérsékletű helyen aminek lehetőleg kis páratartalma van és szabad helye a szellőzésre.
Továbbá ha bepárásodott vagy hideg helyről melegre mész használat után szellőztesd pár napig szintén.
Más obinál is hasznos lehet csak a sigma hajlamosabb erre a lencséi miatt. -
Zaied
addikt
válasz
spidersoft #13702 üzenetére
Szerintem akkor ez neked tökéletesen meg fog felelni.
Az egészt látni fogd majd amit amúgy látnál a keresőbe csak sokkal nagyobb lesz legalább is annak tűnikÉn se értem a dolgot amúgy annyi lenen az egész hogy nagyobb prizmát raknak a gépbe, de gondolom így sokkal nagyobb lett volna gép és elvetették a dolgot, néz meg pl.: egy nikon f5 öt hát nem ormótlan? biztos nem akart ilyen gépet a sony, de abba legalább látsz bármennyire is "csúnya"
Én még elég jól látok szemüveget se használok, de a manuális fókusz nekem se megy annyira jól ha még kevés fény is van
, de tény hogy a nagyobb gépeken könnyebb.
-
Zaied
addikt
válasz
spidersoft #13700 üzenetére
Ez a kis kütyü azoknak van kitalálva akik kicsinylik a dslr nézőkék méretét, az én faterom is ilyen, ő is használ ilyet. Tehát hogy a kérdésedre is választ adja arra való hogy amit a nézőkébe látsz azt fölnagyítja.
Ennek főleg aps-c szenzorú gépeknél van jelentősége mert ott elég kicsi a kereső mérete. Egy full frames szenzorú gépnél már szerintem nincs értelme hiszen akkor már álltalában van akkora keresője mint a régi filmes gépekének. De ez modell függő erősen, hogy melyik hogy valósította meg a tükrön lévő kép visszaadását. -
Zaied
addikt
-
Zaied
addikt
Kínából amúgy se vennék semmit...
-
Zaied
addikt
válasz
bubi92 #13674 üzenetére
Ha olyan a garancia bármelyik canon márkaszervizbe érvényesítheted. Én mindegyik digitális gépem az ebayen keresztül vettem, használtan és újonnan sem volt még olyan hogy szervizbe kellet volna vinnem.
De ha kell és nem helyi boltba szól kizárólagosan a garancia akkor minden márkaszerviz fogadja gépet, mert a száma alapján azonosítják hogy garis e vagy sem. Csak van olyan bolt aki csak rajta keresztül engedi a dolgot, szóval érdemes megkérdezni, de általában odaírják.
(a 7D is jó választás, de előtte megnéznék még egy 5D mark 2 őt is mielőtt megvenném 7D-t)
-
Zaied
addikt
válasz
concret_hp #13668 üzenetére
Mennyire nagy fölbontású kép kell?
A 300dpi is kép nyomtatás elég jól néz ki, de szerintem kár is alább adni.
Az 50x20 cm es képhez elkelhet a 6000*2400 300ppi vel hogy szépen is nézzen ki majd a nyomtattot vagy nagyított kép, bár ez ralatív mint ahogy írták nem mindegy hogy majd milyen közelről szeretnéd nézni, mindne esetre minél pixelgazdagabb a kép annál jobban fog kinézni a nyomtatás vagy nagyítás.
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13616 üzenetére
Nem a visszalépést mentem el hanem a kész képet amikor végeztem, persze közbe is mentek, tudom hogy tempbe is pakol és már ki is húzott 1x a szarból hogy onnan visszanyerte az adatokat a ps.
Hanem az volt a lassú amikor nyomok egy mentés és alul méri százalékba hogy hol tart a mentés az mindig ugyan olyan gyors volt szinte.
Ha a tempet fölraktam a ramdiskre akkor se volt számottevő gyorsulás az ssd-hez képest.
Nem mondtam hogy nem gyorsabb de 2-3 másodpercér szerintem nem éri meg használni, lehet valkinél ez jóval több de én ebből ennyit vettem észre lr-el meg nem is néztem ezek után, de valószínűnek tartom hogy ott lényegesen gyorsabb lesz a lr működése ramdisk segítségével.
Tegnap sikeresen kiírattam hogy kevés a ramom miközben a ramdisket próbálgattam
szóval tudom mire gondolsz
-
Zaied
addikt
A következő a tapasztalat a ramdiskkel kapcsolatban ps használata mellet.
Konfig amivel próbáltam:
Alaplap: Asus P8Z77-V Premium
Proci: Intel Core i7-3770K
Ram: Corsair Dominator 16GB 1600MHz
SSD: OCZ Vertex 4 128GB
HDD: WD Caviar Black 1TB
Op. rendszer: Windows 7 Professional 64 bit
Photoshop CS6 64bit ami ssd ről fut.
AMD Ramdisk progival próbálva 1024MB fat32 re formázva.
Ezzel a beállítással próbáltam ki és az ssd-n és a hdd-n való dolgozással összehasonlítva mondom el a véleményemet.
4 képet készítettem egy canon eos 5d mark 3 segítségével raw formátumba (a nyers raw képek 25-30mb közt mozogtak), majd ezeket beolvasva lementettem mind a 3 eszközre psd formátumba szerkesztésre.
Képeken retusálási folyamatokat hajtottam végere, e közben és semmi sebességbeli különbséget nem vettem észre, szerintem itt elhanyagolható tényező még a hdd is szinte azonos sebességen működött itt mint a többi eszköz. A szerkesztés végén a képek mérete psd ben 400-500 MB között mozgott ezeket lementettem, majd bezártam őket. Ezután visszanyitottam újra a ps be itt már érezhető különbség volt. Lemérve ez annyit jelent hogy a hdd 4-5másodperc alatt dobta be, ssd 1-2 másodperc alatt, ramdiskről minden esetre azonnal mint ah már rég be is lett volna töltve itt egyértelműen gyors volt (de én még a 4-5 másodpercbe se halok beleXD)
Képeket baromi gyorsan másolta föl rá persze ez attól is függött hogy miről másoltam át a ramdiskre. Magán a ramdisken történő adatmozgatás is pillanatok voltak észre se lehtett venni hogy csinál e valamit vagy sem
Viszont maga a ps egyik eszközre se írta föl a fájlokat gyorsabban a másiknál, közel megegyező sebességgel írt és mentet rá az összes eszközre, magyarul ha dolgoztam és nyomtam egy crtl+s-t ugyan az a sebesség volt mindig és a mentés másként funkció alatt is
Telenyomtam jpg képekkel és bridge(64bit) segítségével föltallóztam a meghajtót itt volt különbség a hdd-hez képest, de közel az ssd-vel egy időben tallózta föl a képeket.Ezeket próbáltam ki, én szeméyl szerint nem vagyok elragadtatva tőle, lehet az én ramjaim lassúak azért csak ennyia különbség, minden esetre szerintem enynit nem ér meg a használata és én nem is fogom, de mindenki döntse el, mindenesetre én képszerkesztésnél nem látom értelmét, maga a progi jól működik könnyen kezelhető, de szerintem ahhoz hogy valami más komolyabb dolgot csináljunk rajta több kell 4gb-nál és akkor már fizetős, arról nem is beszélve hogy fizikai memória is igen csak kellene akkor már.
-
Zaied
addikt
válasz
*Ropi* #13545 üzenetére
De különben ki is lehet próbálni dátum szerint létrehozott mappákba rakj raw, dng vagy tiff képeket most akkor ebbe az évezredbe számoljuk az 12 évnyi kép és ha tegyük föl hogy majdnem minden nap fotózol egy olyan minimum 80 képet de van amikor sokkal többet is és így van rajta a vinyón tök mindegy milyen a szerkesztés alapból szinte lehetetlen rajta, viszont tárolásra tökéletes és fölösleges és "életveszélyes" működő gépen sok értékes képet tartani. Ha meg még is eszembe jutna rajta dolgozni ami abszolút kizárt, a photoshop automatán áthúzza és biztonsági mentéseket is készít ergó ha levágna valami még mindig semmi baj mert több helyre is készít biztonsági mentést.
Itt egy kis hasznos link Chase Jarvistól igaz nem otthoni használatra van méretezve minden esetre lehet bőven belőle tanulni.
-
Zaied
addikt
válasz
Balinov #13542 üzenetére
Igen így jobban hangzik már, nekem is most úgy van hogy a szerkesztő progik az ssd-n vannak az LR katalógus is és a képek fizikai helye egy külső NAS ba van amit meg szerkesztek vagy ideiglenesen tárolok az egy hagyományos de gyors hdd-n van (csak én wd mániás vagyok nekem csak olyan hdd-m van)
Itt a ph-n olcsón szerezhetsz jó de használt kisebb méretű vinyókat ha aktuális lesz. -
Zaied
addikt
válasz
Balinov #13537 üzenetére
Arra gondoltam hogy érdemesebb lenen egy baromi gyors 120-160GB-st használni a többi vinyóra meg csak tárolnál, mert ha tele lesz az 1 terrás képekkel akkor megfogja a sebességet hiába több a cache abba vinyódba(tapasztaltból mondom
) a tároló vinyót pedig nem is érdemes egyfolytában áram alatt tartanod hogy tovább bírja.
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13532 üzenetére
Amúgy a kézzel belenyúlkálós résszel azt akarja megmutatni hogy hogyan ne csináld és hogyan nem bírod megtakarítani
és az a kis ketyere amit rácsavar a a gép elejére azt a célt is szolgálná hogy ne hulljon bele tarkítás közbe egyéb szennyeződés.
Ebben a videóban is hasonlóan járnak el.
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13532 üzenetére
Hát amatőr szinten biztos ezt használják, a videó tényleg idióta, de a legtöbbe ugyan így takarítják. A takarítást amúgy is légmentes térbe lenne érdemes végezni, legalább is teljesen pormentes környezetben.
Szerintem a videónak nem is igazán ez a célja, az eszköz demonstrálása inkább.
Valóban nedves tisztítás a legjobb, de én amúgy se takarítanám házilag a szenzort sehogy sem, pont a te általad fölsorolt okok miatt.
De mifelénk 3ezerért szakszerviz takarítja a gépek szenzorát
ha nagytakarítást kérsz azt is 9 ből megcsinálják, de akkor csumára az egész gépet lepucolják, ott valószínűleg úgy járnak el ahogy kell ha már a cuccok elb*szásánál tartunk így nem áll fönn az esélye és jó munkát is végeznek.
Én egyik eljárást se ajánlom kezdőknek, ha bénán csinálják akkor tök mindegy milyen technikával csinálja tönkre vághatja vagy sérülést okozhat a gépnek.
-
Zaied
addikt
válasz
HollyBoni #13528 üzenetére
Pl.: ez .
De szerintem jobban jársz ha szakemberhez viszed, nem egy nagy ördöngösség, de van aki komolyabb cuccokkal is meg tudja takarítani és a végeredmény jobb.
Itt a videó is hogy hogyan kellene csinálni.De ebben a kitben van házilag helyettesíthető dolog is, de ha be akarsz ruházni takarító szetre inkább ezt venném(külföldön kicsit olcsóbb)
-
Zaied
addikt
válasz
padi68 #13520 üzenetére
Régen még a szenzor is a legrosszabbak közül volt szerintem, most már jobb, de szerintem a többihez képest még mindig rossz. Bridge gépbe gondolkodsz akkor biztos valami panasonic kéne. Hát pontos típus nem igazán tudok mondani, a dpreviewwn meg tudod nézni hogy milyen képet készítenek vele érdemes ott szétnézned.
-
Zaied
addikt
válasz
hun620 #13478 üzenetére
Én csináltam már, más felszereléssel (2 vaku szoftboxxal), de így is elég korrektül hangzik, arra figyelj hogy ne teljes erővel szemből kapják a fényt
közvetlenül a vaku se villanjon senkire, esetleg ha elég magas az állványod fentről lefelé villantással igen, és jó lesz így is, bár ez attól is függ hogy milyen hatást szeretnél elérni. A "megvilágítás" ezekkel a fölszerelésekkel is lehetséges.
-
Zaied
addikt
Hát kezd bonyolódni a helyzet, egyrészről nem tudom mennyi tapasztalatod van ilyen téren, csináltál e egyáltalán akár hasonlót is valaha, mert attól még hogy kibérled a felszerelést nem jelenti azt hogy tudsz majd vele bánni, egy profi valószínűleg otthonosabban mozog ezekben, rutinos és nem esik kétségbe.
Mert ha már bérelsz felszerelést és még nem használtad azt ki mutatja meg hogy hogy kell kezelni, vagy hogy kell összehangolni a működésüket ...
Az ár szerintem nem sok viszont.Ilyen téren osztom *Ropi* véleményét érdemes lenne beruházni egy profira az összes indoka megállja a helyét
.
Igaz hogy a digitális fényképezés világába könnyebb ezt a tudást elsajátítani de nem mindegy hogy hetekig szórakozol vele vagy eljön egy profi fotós viszi a saját cuccát úgy beállít mindent ahogy kell kattint "párat" és pár óra alatt olyan képet csinál amit te elképzeltél és neked ezt hátradőlve csak végig kell nézned.Ki lehetne googlezni az egészt, szerintem itt is segítenénk, én is, de ez már kicsit összetettebb dolog ha ennyire komolyan akarod csinálni megérné már inkább a fotós nem biztos hogy annyival többe kerülne.
-
Zaied
addikt
válasz
Dr_Syrex #13433 üzenetére
Memóriakártya téren ajánlom a sandisk extreme sorozatot, nagyon megbízhatok még hidegbe is.
Én most már csak azt használok, nem volt eddig semmi bajom vele, sose veszett el egy kép sem, ezt a többiről nem mondhatom el kingstone és társai. Nagyobb méretbe még jók a lexar professional kártyák is.
Ha meg soknak találod az árát vegyél több kicsit úgy sokkal jobban kijössz belőle, már ha érdekel az ilyesmi. -
Zaied
addikt
válasz
Dr_Syrex #13422 üzenetére
A hidegre viszont mindenképpen figyelj oda, nem minden memóriakártya, akkumulátor és fényképezőgép díjazza a 0°C alatti hőmérsékletet, a gép mérőberendezései is tévedhetnek ilyenkor szóval ezeket figyeld majd mindenképpen ha fényképezel!
Szerintem magával a géppel nem lesz gondod szuper kis gép szerintem egy -10 ig biztos nem lesz ilyen jellegű problémád és arra is figyelj hogy ne párásodjon be lehetőleg ha beviszed kintről bentre
-
Zaied
addikt
Helló!
A jpeg kép elméletileg tartalmaz minden metaadatot amit beleüt a gép, szóval ezekkel ne törődj csak a fényképezőgépnek van erre szüksége és azért van rajata annyi mappa is ezekkel se törődj letöltés után mindennek rendben kellene lennie ha progival csinálod. Ha raw formátumot használnál akkor lenne érdekesebb a dolog, de letöltőpogival azt is le tudod szedni, megcsinálja magától, és van automata rendezés benne a lightroomba ez a rész nagyon kifinomult szerintem.
Program téren meg lightroom és vagy bridge szerintem, így biztos nem vesztesz el semmit, még ha raw ot használsz akkor se. De elméletileg a gép saját programjának is képesnek kellene erre lennie, más különben nap adnák hozzá szerintem
-
Zaied
addikt
Szerintem akkor jobb hogy a 130 at vetted meg, mert vagy nem vigyáznak rá ilyenkor vagy agyon volt használva. Hát igen egy 600d hez képest lehet tényleg nagy
, ez a majdnem legerősebb vakuja a canonak szóval nem véletlenül
a 600 as egy picivel még nagyobb is szerintem
de az tény hogy lehet szidni amikor kilométereket kell cipelni a felszerelést kézbe
Rosszul biztos nem döntöttél a 430 is jó vaku, csak az 580 a "nagytesó", de szerintem magyar viszonylatba erős napsütés téren még mindig használható bár tény hogy nem annyira mint az 580. -
Zaied
addikt
Én inkább a 580 EXII venném főleg hogy azt mondtad nagyából ugyan annyi és ha szépen néz ki jó állapotban van biztos nem venném meg a 420 EXII csak azért mert garis, de ha félsz hogy elromlik vagy nem megbízható a forrásod inkább ne kockáztass!
A méret szerintem nem annyira döntő tényező inkább az hogy mit produkál és az 580 EXII profibb és jobb is. Viszont ha valami derítőt raksz a vakura(pl.: nagyobb softbox) akkor biztos hogy 580 at vennék a teljesítménye és kialakítása miatt -
Zaied
addikt
válasz
Steve-0 #13398 üzenetére
Helló!
Hát én kicsit máshonnan közelíteném meg a dolgot. Én hagyományos stúdióvakukat használnék, szerintem könnyebb velük bánni és ha nem riadsz vissza használt cuccoktól jó állapotúakat közel azonos áron vehetsz. Minden esetre először mivel még nem foglalkoztál ilyennel és nem tudod hogy jön be a "maradandó" dolgokba öld bele először a pénzt. Háttérrel kezd, mivel fix helyed lesz szerintem valami jó nagy falra szerelhető kellene, de lehet a mobil praktikusabb lenne mert tudnád hurcikolni. Esernyőt is vehetsz de nem vidd túlzásba szerintem 2 bőven elég. Különben az egész stúdiótechnikának terelők a lényeg szóval abból kell baromi jó minőségű hogy szép képet kapjál. Először ha rendszervakuval próbálkozol szerintem a másik mellé csak 1 et vegyél pluszba és azzal a 2 vel gyakorolj sokat, a 3. általában csak a háttér megvilágításához kell, de ha nem jön be akkor felesleges megvenni. Nekem a mániám az állandófényű lámpa
a helyedbe kipróbálnám, nem nagy durranás hisz 3-6 izzó van benne ami egy adott hőmérsékleten világít és ha jó softbox van rajta nagyon szép képet lehet vele csinálni, de az tény hogy inkább művészit.
High Key-t ps ben ha jól lett a képed nagyon könnyű előidézni utólag is. Hagyományos rrendszervakukkal portréhoz biztos elég a 2 vaku de teljes alakoshoz már nem vagyok benne biztos hogy tudsz high key-t produkálni. De ha mayx erővel villantasz és elég közel rakod a modellhez és nagy softboxok vannak a vakukon akkor szerintem egy is digitális tuninggal vagy valamilyen gépi beállítással elő bírod idézni.
-
Zaied
addikt
válasz
Steve-0 #13387 üzenetére
Én a következőket szerezném be:
Egy állandófényű lámpát 5500K izzókkal(3-6 izzós),ehhez szerintem egy 90*120 as szoftbox jó lenne akár teljes alakos képhez vagy amerikai plánhoz, itt elég lehet 1 fényforrás a művészibb képekhez, de a hátteret megvilágíthatod egy sima vakuval.
Én vennék egy oylan 4-5 tök egyforma vakut hogy a kiegészítőket és egyéb kellékeket váltogatni lehessen.
Portréhoz én beszereznék valami jobb fajta körvakut is és körvaku mellet használhatnál egy olyan 70*70 es szoftboxot. Ha ezt a fény alulra lakod az álla alá és szemből körvakuval fényképezel akkor tökéletes árnyékmentes képet kaphatsz és mellesleg igen jól mutat.
Lehetne venni még egy nyolcszögletű szoftboxot minél nagyobbat olyan 130cm már nem rossz.
Ranger se árthat. -
Zaied
addikt
válasz
HollyBoni #13267 üzenetére
Megcsinálod a kis "stúdiódat" és hosszú záridő mellet azt világítod meg amit szeretnél hogy látszódjon és könnyű is szabályozni, hiszen max kevesebb vagy több ideig tartod azona ponton a fényt. Viszont a gépet teljesen manuális állásba érdemes használnod melt a belső fénymérő alapján visszaadott értékekkel szinte biztos hogy azokkal nem lesz jó és inkább akkor már az af-et is ki lehet kapcsolni, mert sötétbe nem piztos hogy magától pengeélesre áll be. Fény mellet élesreállítod és meghagyod a beállításaokat lekapcsolod a többi fényforrást és akkor nem lesz az élességgel se problémád. A WB-t is manuálisan K-szerint állítanám be. Enné olcsóbbat nem tudom hogy lehetne kihozni
-
Zaied
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13254 üzenetére
Én is az artwork-öt választanám a helyedben.
-
Zaied
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #13239 üzenetére
Helló!
Engem érdekelne is valószínűleg, írj egy PÜ-t
-
Zaied
addikt
válasz
NorbixD #13236 üzenetére
Hát nekem ebayen olyan 3200 vétel körül lehet
kábeleket vettem kínából minden 2. rossz
Nem emlékszem már mit valami elektronikai cuccot vettem onnan és aszem valami 7ezer forintnak megfelelő cucc volt és nyomtak ár 6eezr vámotamit még mindig nem tudok hogy miért, de ez se most volt már
elméletileg én úgy tudom hogy kb 8-10ezer fölött van már vám vagy mi, de lehet magasabb, ha olyan a tétel akkor nem érdekel vám de így hogy majdnem dupla annyi értelmetlen akkor már fizetek kicsit többet a "helyiért". Lehet azért nem kellet azt nem kell vámolni ha jól emlékszem, de az tény hogy 2 hétnél még egyszer se ért ide gyorsabban
amcsiból volt hogy 4. nap már itt volt
meg talán ott normálisabbak az eladott termékek is
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest