- Odébb van még a One UI 7 frissítés
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
otto14 #21831 üzenetére
Jobb otletem nincs mint az, hogy ruhazz be egy jo inverterre.
Anno vettem egy 1200-as ivt-t mai napig mukodik, 23voltnal lekapcsol, 10evig alkatresz-ellatas garancias, stb.
3-4 napnyi fizetes, es kitarul a vilag[link]
Kell hozza egy haromezer forintos minosegi eloszto, aminek a dugoja parhuzamos a kabellel. Vagy venni kell egy normalis dugot, levagni az elosztorol a sajatjat, es racsavarozni a kabelre.
2 perces munka.
elosztot meg ketoldalas ragasztoval felrakod az anyosules oldalara.
En vettem ra 700 forintert egy kettizedes digis feszmerot, a 24v betapra rakotottem, raragasztottam a kijelzot az inverterre, es az akksi feszultsegmeresem is megvolt[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
válasz
lazoltan #21826 üzenetére
Nekem volt ilyenem [link] (volt, vagyis most is megvan, csak ismerőshöz utána kell mennem érte), idő kell neki, és teszi a dolgát. Inox tea szűrő is van benne. Arra nem alkalmas, hogy egy szünetben azonnal vizet forralj, de előre tervezéssel nekem bejött.
[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
Vízforralóból ki milyet használ? Tudom, másodlagos a kinézet de olyan elrakhatatlan, ocsmány vizforralokat kapni, amiket nincs kedvem pakolgatni , pláne nézegetni.
Még tán ez néz ki normalisan
Usdc-s turmixom van aliról de a vízforraló nagy teljesítményű, nem kockázatok Ákos cuccokkal -
HoTaZo
addikt
Egy percet sem aggódtam miatta. Este elküldtem az irányítómnak a képeket, leírtam, hogy miként történt, aztán lefeküdtem, aludtam egy jót.
A második lerakónak mutattam a képet, mielőtt felnyitottuk volna, de ő sem problémázott, csinált képeket, elküldte, akinek kellett, aztán leszedték a magukét. A további kettőnél sem volt gond. Gondolom, majd cseszegetik a horvát GLS -t miatta. Legyen az ő bajuk. -
válasz
HoTaZo #21823 üzenetére
Ez nem a Te problemad. Oldjak meg ok. Ha se a felrakon, se a lerakon nincs annyi eszuk, hogy jeloljek mekkora a kupac, akkor igy jartak
En el szoktam engedni ezeket. En is vittem postat, nekem is szedtek le rosszul, utana engem hivogatott mindenki mikozben laptopoztam a fulkeben.
“Sorry mate, I can not do anything to solve this issue, communication is blocked, and I’m nothing more than a common driver”
Aztan azert par ora alatt megoldottak -
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21822 üzenetére
Ritkán van ilyen. Ez a 2. alkalom, hogy ide jövök. Egy utca van, ahol bejöhetünk, az összes többi ide vezető utcán 5,5t-ás korlátozás van. De, ez nem is lenne gond, itt az emberek hozzáállásával, a kommunikáció hiányával van gond. Nincs rálátásod, hogy mit csinálnak, ezek meg szedik szét a raklapokat ész nélkül.
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #21821 üzenetére
Komoly fuvarok
Régebben mi is hordtunk postát, de csak 1 fel 1 lerakó.
DE-AT posta volt. Este felrakó, reggel lerakó.
A hűtött áru hordása is ilyen.
1 fel 3-4 le
Csak ott pontosan tudod melyik paletta hova megy.
Most is ilyen van. 4 lerakó
1 ma, 3 holnap. Biciklizés az egész!
2 lerakó ők raknak le.
2 meg magamnak kell 4-4 paletta. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
'97 óta ilyet még nem láttam! 1 felrakó, 4 lerakó, az elsőt még ma le is kellett raknom. GLS, ezek este, éjszaka dolgoznak, kapok rámpát, futószalagon küldik be a dobozokat. Egy idő után kezdett gyanús lenni, hogy eléggé elől vannak. Rakodókkal képtelenség kommunikálni, annyira zárt a rámpa. Amikor felszabadult a szomszédos rámpa, akkor tudtam beszélni egy rakodóval, mondván neki, hogy nehogy mindent leszedjenek, mert van még 3 címem. Válasz: Don't worry!
Hát csesszék meg! Íme az eredmény: [kép]
Aztán csak hümmögtek, menjek az irodába!
Hát, kaptak egy szép költeményt, amit nehezen, de lepecsételtek. A többi meg legyen az irodisták dolga! -
Di Natale
senior tag
Pontosan nem tudom megmondani. Érzésre szűkebbek lettek a ruhák és pocakos lettem.
-
Di Natale
senior tag
Ha már két napra kint ragadtam Mosonba, akkor gondoltam sétálok egyet a városban. 10 km össze is jött. Azért látszik, hogy elvagyok szokva a mozgástól. Belföldön fogytam a napi 3-4 rakodásoktól. A 4 hónap nemzetközi alatt meg csak híztam. Eszek… vezetek… eszek!
-
-
Di Natale
senior tag
A legrosszabb rémálmom vált valóra. Hegyeshalomnál van a lerakó, ott közölték, hogy hétfő reggel szednek le. Úgy hogy Mosonban kell hétvégéznem. Az opció lehet, hogy délig kalapácsra lököm a tachográfot és így nem lesz 45-ös a pihenő?
-
Qtya123
őstag
Talán anno még szegény Somatom írta egyszer, hogy az irányító kiscsaj benyögte, hogy 900 km-es távot egy napnyi vezetéssel le lehet tudni, hiszen 10 órát vezethetsz és 90-el megy a kamion....
Az ilyen nem a munkájában béna, ez azon már túlmutat. Az ilyen a józan észből és az életből kapott felmentést. Mégis irányító valahol... Munkája van, munkát kap. Miközben valahol csendben üldögélve a fagyos korlátot kellene nyalogatnia.Ilyenkor mindig ez jut eszembe: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Qtya123 #21791 üzenetére
Mert nem értik miről beszélsz, nem tudják, mi az a tachográf, vagy nem is érdekli őket, nekik a túlóra az túlóra, te meg ott jatszod az arisztokratát
Napi bejárós belföldesként ez biztosan nehezebb, mert haza akarsz érni, nemzetköziben kevésbé problémás, mondjuk én is haza akarok érni minden héten, de ilyesmi miatt még nem ragadtam kint. -
lazoltan
csendes tag
válasz
Qtya123 #21783 üzenetére
Nem kiabálok senkivel, általában nem érdekli őket, elég ha megmutatod magad a cégnek, hogy ott vagy, akkor már tudnak veled számolni másnapra.
Amúgy a 2 óra rahangyas is legtöbbször inkább 3. A normál pihenő 11 óra, eleve ebből indulok ki. Időben kell nekik szólni normálisan, hogy fogy az idő, és akkor nem lehet gond. -
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21785 üzenetére
Azt nem javasolnám neki, hogy egy ilyen kiállás alatt vegye ki a kártyát. Azt már a hatóság félrevezetésénel vesznek. Inkább legyen elégtelen a pihenő (s akkor is minimum 9 óra effektív pihenő) , nyomtatás, pecsét+ aláírás a cégtől, ha lehet, majd költeni egy pár soros alkotást, hogy miért lépte túl a 15 (13) órát.
Szerk:
Én is csak kíváncsiságból töltöttem le. Szlovén, horvát reláción tudom nélkülözni.[ Szerkesztve ]
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21781 üzenetére
Így csináltad jól. Lezártad a műszakot, mert "azt mondták, hogy ha nem végeznek a rakodással időben, akkor maradhatsz a rámpán " , de szerencsére végeztek hamarabb és mivel a 15 órás (ha még maradt) tevékenységi időben annyiszor zársz, nyitsz műszakot, ahányszor csak akarsz, így teljesen szabályosan csináltad, s még nyomtatnod sem kell. Én használok határidő naplót a napi tevékenységeimről, hogy később vissza tudjam nézni, ha kontrollnál érdeklődnének egy adott nap után.
De érdemes előre érdeklődni, hogy mire számíts az adott helyen. Az araszolással való kiállást felejtsd el.
Nekem nem egy portás, hanem CH-I határon a parkoló felügyelő mondta, hogy ott nem lehet aludni. Sajnáltam nagyon az ebembert, de mivel a kulcs nálam volt és nem nála, s amíg nem hív rendőrt, aki felszólít, addig nem sok hatalma van felettem.
Elcseszni a kártyámat senki miatt nem fogom.Qtya123: Én nem kiabálok senkivel, ha ő kiabál, akkor cinikusan vigyorgok. Időben jelzem (rahagyással) hogy mennyi időm maradt, s ha nem tudnak végezni addig, akkor befejezzük másnap.
otto14: A vdiagrammon kívül még ott lesznek a GPS koordináták, amiket időszakonként rögzít. Furcsán néz majd rád a szerv ha látja, hogy pihenő alatt, még ha keveset is, de megváltoznak a koordináták.
-
Qtya123
őstag
válasz
lazoltan #21782 üzenetére
És ezt a van egy órátok dolgot meg szokták érteni? Vagy ott kell 1 óra múlva ordibálni velük, hogy szedjétek már le a rámpát, mert mint mondtam, én megyek?
Főleg ha félig már meg vagy rakva....Voltam olyan helyen, ahol kb 20 percenként hoztak a pótra 1 raklapot.
[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21781 üzenetére
Én ilyenkor a vége előtt 2 órával szólok, hogy van még 1 órám, ha be tudják fejezni jó, ha nem már ott sem vagyok. Kell a rahagyas mert nekik fogalmuk sincs a szabályokról és nem is érdekel senkit a te problémád.
Egyébként ha nincs meg 7 óra egybefüggő pihenő akkor sajnos a 2 napi vezetési időd osszeadódik, kivétel persze ha ujrakezdesz egy 9-es pihenőt.
Szerintem nem érdemes araszolgatni, mert most hogy? Araszolsz 2km-t amíg találsz helyet? Ha találsz. Jobb nem kerülni ilyen helyzetbe. -
Di Natale
senior tag
Nem lehetett a cégnél aludni, így műszakot nyitottam. Volt még két órám és az utcán találtam helyet. Egyébként ez dühítő, hogy állok a rámpán és órákig nem történik semmi. Portás is olyan nyugodtan elküldött a picsába, hogy itt nem lehet aludni.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
otto14 #21775 üzenetére
Én anno azt tapasztaltam, hogy van amelyik autóban azonnal megszakította a pihenőt a kiugrálás, van amelyiknél meg el lehetett játszani ezt. Ha jól emlékszem még a tachográf típusa is ugyanaz volt, Siemens VDO.
Amúgy a tök kivan az ilyen órákig rakodunk és állsz a rámpán dologgal. Nem elég, hogy 15 órát nyomsz, még nem is tudsz utána nyugodtan pihenni, mert azon izgulsz, hogy mikor végeznek, meg azzal szórakozol, hogy mondjuk a 19. órádban alvás helyett szökdécselsz kifelé...
[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21774 üzenetére
Én ilyenkor leszoktam araszolni, persze ha van hová. Úgy szoktam csinálni, hogy amikor a tachográf a szünetben percet vált, akkor indítok egy stoppert. 5mp múlva elindulok, max 20-25 másodpercet mozgok és állj. Mikor eltelik az egyperc, akkor újból. Tachón pedig 1-es és 2es pozíción is szünetre váltok. Sebesség mindegy. Így már kalapácsoztam dugós araszolásnál 15 percet is.
-
Di Natale
senior tag
Mivan olyankor, ha lejár munkaidőd és műszakot kell zárnod a rámpán?
Én most zártam műszakot, mert 3 órája itt állok és lassan raknak. Azt mondták éjjeli 1-ig maradhatok a rámpán. Utána próbáljak learaszolni?
-
draco31
veterán
Hello!
Haver nemzetköziben jár, használ egy parkoló kereső appot, de az a hónap végén megszűnik.
Truck Parking Europe a neve.
Ismertek másik hasonlót helyette? -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21767 üzenetére
Amikor ide kerültem, akkor vissza olvastam az addigi bejegyzéseket. Azóta már azt is elfelejtettem, amit én írtam.
Volt, hogy visszakerestem egy hozzászólást, aztán leragadtam egy-két eszmecserén, s később vettem észre, hogy az én figurám is köztük volt.Tüzi : Ez így elég cinkes.
lazoltan: Ez jól néz ki!
-
KAMELOT
titán
válasz
lazoltan #21758 üzenetére
Azt tudjuk, hogy mindenki szakítani akar a jó fuvaron, aztán jön valaki és elviszi hugyé.
Itt a cégben minden direktben megy, max ők adják ela fuvart, ha mi nem tudjuk vinni.Kaja
Ugyan így járok el én is. Mindig megfőzök előre. Nálam ez 11 nap. Minden nap főtt kaja.
Olcsón jót enni! -
lazoltan
csendes tag
válasz
KAMELOT #21757 üzenetére
Van szerencsém (ha ezt lehet annak nevezni) belelátni a fuvarszervezők munkájába, és hidd el, néha 1-2 kereskedőn át érkezik a munka és a ldm-en, súlyon és a normál kereskedelmi árun kívül nincs semmi infó.
Ezt már amúgy írtam, de továbbra is tartom, eszem ágában nem lenne hetekig bolyongani. Minden héten vagyok otthon valamennyit, ha jól jön ki, már csütörtökön elfogy a 90 óram és otthon vagyok. 3-4 napra főzök előre, szinte minden étkezésem főtt, mai reggelim:
Tojásba forgatott kuszkusz bambusszal és darált marhával, 15 perc elkészíteni mindennel együtt.Szerintem inkább a a rutin kialakítása a nehéz, de az megjön idővel.
-
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21755 üzenetére
Jól írta, de sajnos ez egy szélsőséges eset.
1. Minden nap tudsz enni főtt kaját
2. Konzervet nem kell enni
3. Mindenhol lehet fürdeni
4. Mosógépet meg feltaláltákCéghez
Azért a cégnek kell tudnia mit rakodsz, hol, hova és mennyit.
Telefon, email van. Mindent meg lehet kérdezni.
Sajnos ha egy cég így áll hozzá a dolgokhoz és nem érdekli őt a többi tényező akkor az olyan kókler cég is.Sokan mondják cigány élet, de ezért vannak a lehetőségek.
1 hét vagy 2 hetet vagy kint.HoTaZo: Legalább visszaolvas. Itt a fórumon sokan még 2 sem tudnak visszaolvasni
-
Qtya123
őstag
Jajj, felszabadította bennem a poszttraumás stresszt a fenti mondatsor.
Mikor bambultam befelé a rámpa, kisajtó, minden egyéb nyílászáró plexi ablakán a kietlen sötétsgébe, hogy hol van mindenki.
Aztán végül innen onnan a fél területet bejárva sikerült mindig előkukázni valakit nagy nehezen, aki odaküldött valakit, hogy szedjen le. De néha tényleg teljes kilátástalan bóklászás volt a sötétben.
-
-
-
Di Natale
senior tag
Olyan országból ne vásároljatok semmit ami turizmusból él. Tegnap Horvátországban megálltam az utolsó benzinkúton a szlovén határ felé és kértem egy dupla espressot. Természetesen hosszú kávét kaptam két kávé áráért.
-
Di Natale
senior tag
Kamionos életérzés -
Di Natale
senior tag
Ma 3 rakodáson túl vagyok. 14-kor megálltam egy hofba. Az a lényeg, hogy amivel Gyöngyösre megyek haza, már rajtam van.
-
HoTaZo
addikt
Akkor örül neked.
Egy nyomtatást azért adhatsz neki, miután külön váltok, hadd bizonyítsa, hogy majdnem jól csináltátok .Majdnem. Párom majd' kitörte a lábát még 2-án, szerencsére nem kellett rögtön indulnom, ápolhattam míg önellátó tudott lenni. Belevágtunk egy bontás - garázs építés projektbe, s máris szalad a pénz. Hó végére még ez a vírusos balhé. Amúgy minden ok. S neked?
[ Szerkesztve ]
-
Di Natale
senior tag
válasz
Agyrák666 #21721 üzenetére
A buszozás tényleg jó, de nekem még nem aktuális. 30 éves vagyok. Autó, lakás megvan és nincs hitelem. 5 évet szeretném megnyomni, hogy azért legyen lekötött pénzem és esetleg a 2016-os Fordot egy újabbra cseréljem. Nagyjából ennyi. Még egy lakást a jelenlegi árak mellett nem tudnék már venni.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Di Natale #21719 üzenetére
Oraberre lebontva egyszeruen sehol se eri meg kamionozni.
Nalunk most egy teljes nap 21.400 Ft-ra jon ki buszra. ( most emeltek par szaz ft-ot
)
Ebbol reggel vezetsz 2 ora 10 percet
Delutan 3 orat.
Ha beleszamitom a busz takaritasat/tankolasat/varakozast..csak akkor jon ki a napi 7 ora.
21400Ft / 7 = 3057 Ft-os netto oraber -
Negykez, gorogokhoz.
Visszafele hataron megallunk, lezarom a napot, gyujtas levesz, piheno indul.
Hajnalban keles, kaja, nezem 9.00 piheno, zsir, nap nyit, atteszem kalapacsra, elindulunk, minden fasza.
Elmegy 4.20, megallok, kartya atcserel, masik kartyan folyamat 9es pihenot mutat…
Megalltunk, nyomtatunk, 8.59 pihenot szamolt a tacho a masodik kartyara.
Ez vajon hogyan?!
Asszem’ vissza is terek a 9.01-11.01 pihenos napnyitasi modszeremhez… -
Di Natale
senior tag
Igen, belföldön is voltak hosszú utak. Sokszor jártam Gyöngyösről Nyíregyházára és Debrecenbe. Én ezeket kirándulásnak éltem meg.
-
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21714 üzenetére
Ilyen munkákat vállal be a cég, mert ezeket fizetik meg jól.
Vannak tili toli munkák, meg hosszúk is nemzetköziben, de belföldön is.
Amit te vállalsz.
Engem ma este 8ó raknak itt vagyok a cégnél. 3ó után a lerakón vagyok. 4ó nyitnak leszedik és átállok a másik utcába, ahol majd délután 15-16ó fele rakodok. Addig lehet pihengélni. Itt állok a felrakón Péntek 2:00-tól
Céges parkoló osztrákban. Van itt Hoffer, LIDL, Meki, benzinkút, Török gyrosos is.
Lehet itt hömpölyögni. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21714 üzenetére
Hát, elég húzós időkapuk. Kérdezz meg régi kollégánkat, akik ilyen vagy hasonló vonalon vannak, hogy nekik is ilyen időkapuik vannak-e?
Lehet, hogy még a friss húst tesztelik...
Ha eleged van belőle, akkor jusson eszedbe, hogy "Áru még nem maradt autón, s ami ma sürgős, az holnap még sürgősebb lesz!" -
HoTaZo
addikt
-
Di Natale
senior tag
Köszi srácok, ezeket az ipari parkokat lementettem magamnak. Végül a Dresden Tornál álltam meg. Úgy voltam vele, ha nincs itt üres halszálka, akkor tovább megyek az ipariba.
holnap éjszaka 1-kor kell indulnom, hogy 4-re a lerakón legyek. Onnan átállok egy másik rámpára és azt viszem tovább egy másik lerakóra ami 11-es időkapu.
Szóval én ilyen durva időkapukkal dolgozok. Egyébként ilyen a nemzetközi vagy csak engem szivatnak?
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #21711 üzenetére
Mindig szakítottam időt arra, hogy ínyencségek miatt megálljak.
Persze, éjszakai munkavégzéssel körülményesebb, de ha hétvégére (nem otthon töltve) olyan helyen állsz meg, ahol van bolt a közelben, s ez külföldön van, akkor érdemes kipróbálni helyi ínyencségeket.
Nem vagyunk pénzsóvárok a párommal."Az immunrendszer mindenre fel vna készülve. "
Hát, ezt mond egy aids-esnek, lyme kórosnak, egy szklerozis multiplexesnek. Vagy Karsai Dániel rokonainak, Dani sportos, egészséges életet folytató fiatalember volt, aztán jött az ALS... -
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21706 üzenetére
Ustí nad Labem itt is van IZ, ott is le tudsz parkolni.
Csehi az lófax parkolás szempontjából. Múltkor véletlen, hogy volt Prága után éjjel 1-kor 3 parkolóhely.
Kénytelen vagy bemenni pár km-t, hogy le tudj parkolni. Más esély nincs.HoTaZo: Ha van erre időd akkor igen. Most ha éjjel megyek, akkor hova menjek üzletbe?
Miért nem valami pénzt kaptok el a pároddal?
Az immunrendszer mindenre fel vna készülve. Ezért kell erősíteni és eljárni edzeni! -
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21706 üzenetére
Műhold- és utcakép alapján én is próbálkoznék itt. Munkaórákon kívül a kisautók már nem foglalják a helyet ilyen parkokban.
Esetleg kicsivel odébb itt látok még két parkot egymás mellett, ez is lehet opció. [link]Én a tegnap jöttem át Csehországon. Előtte a DE - CZ előtti parkolóban álltam meg, (a határellenőrzéssel szemben), de elég korán megtelt és szokásosan senki sem ment el, hogy a helyére betolassak
Úgyhogy megálltam így a szalagkorlát mellett, és nem volt gond. Előttem volt mégvalaki, csak a fotón teljesen ki van takarva. [kép] Majd 3:30 körül indultam, s Prágán is átmentem dugó nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz
lazoltan #21705 üzenetére
Igen , más is lappang. Szerencsémre (?) már az előző hullámban elkaptunk a párommal valamit, azzal több hétig voltunk göthösek, most talán annak a hatására nem kaptunk még el másikat.
S, az hogy már régóta nem volt beteg az ember, sajnos nem jelent semmit, mert az immunrendszer nem tud felkészülni olyanra amivel még nem találkozott. -
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21704 üzenetére
Teplice közelében van egy fizetős parkoló, de szombaton este..elvileg lehet foglalni helyet és neten előre fizetni, nekem egyszer sikerült is, de hogy valóban lefoglalják e neked a helyet azt kétlem.
https://maps.app.goo.gl/2rsPUxMo6r6eCWUC8?g_st=com.google.maps.preview.copyNem jutsz be Németországba egy ipari parkig?
HoTaZo: nem csak olyan vírus van, ezer éve nem voltam beteg, hétfőn elindultam, delutan már lázam volt és csütörtökig minden nap. Alig aludtam a héten. Nagy szerencsém, hogy ilyen laza hosszú munkát csinálok és tulajdonképpen ébresztőt nem kellett állítanom egész héten és nem volt szükség 9 órás pihenőre..
-
Di Natale
senior tag
Megint szivatnak ezzel a cseh tranzittal. Szombat este hol tudok megállni a cseh-német határnál Drezda irányában? (Gondolom már sehol)
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #21700 üzenetére
Parancsolj. Ez megfog mindent. Elég napi 2 Aktív széntabletta.
Azért kell egy komplett gyógyszer pakkot vinni magaddal + vitamin pakkot is.
Aztán még kell probiotikum tabletta is és meg is vagyunk
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Odébb van még a One UI 7 frissítés
- Synology NAS
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...