- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjoco1
addikt
válasz
JohnyBlue #33567 üzenetére
Értem , csak annyira karcsú a felhozatal , hogy szinte lehetetlen találni a zsebemhez illőt .
. Őszintén szólva nagyon keveset fogom használom a gépet . Kizárólag időtöltés . ( itt nem részletezním miért )
És a másik, hogy nem kívánnék nagyon sokat áldozni erre a dologra .
Ez az " f / 3.5-4.5 " sincs meg nálam .Alap ismeretségi fogalmak is nagyon hiányosak . De , azt már látom , hogy a kitobi " kevés " lesz Azért is kérdezek botorságokat .
-
.mf
veterán
válasz
JohnyBlue #28516 üzenetére
Kinek mit jelent a nyaralás, és milyen gyútávok jönnek be...
Tavaly Indiát A7 + 2870, (AF-hibás) EF20-35 és manuálos 28, 50, 85 (valamint 14 és 35)-ösökkel jártam be. Lehet, hogy csak én vagyok maximalista, de inkább cserélgettem a 28, 50, 85-öst, mint a 28-70-essel lőni, nem voltam oda a képminőségéért. Mint átfogás, a 28~70 tartomány egész jó, a képek többségét 28-cal lőttem, majd 50, utána 20~21, és 85Most jöttem haza Japánból (konkrétan pár órája), most Z6, kit 24-70, FTZ-vel Tamron 17-35, N 50 f1.8G, 70-300 G volt a szett. A 24-70 képminőségével egészen elégedett vagyok, így most az volt legtöbbet a gépen, a Tamron időnként 17~21-re (24-35 részen a Nikon jól láthatóan jobb), aztán ritkábban 50 (DoF vagy kevés fény esetén), és legritkábban a 70-300, képek <1%-át lőttem csak vele, azokat is többnyire 85-135 között. Ez fog legelőször kikerülni a szettből, ~800 grammját cipelni, főleg amikor a hegyekben túráztam, napi 800-1000 szint, 10-16 km táv... Egy 24-105 vagy 24-120-szal jobban jártam volna, kár, hogy még a 24-70 a kit, a 24-120 még nem jelent meg (a Z-roadmapre nemrég felkerült, hogy lesz 24-120 is). Na meg az állvány 1.7 kilója, azt is cserélem le egy kicsire, ami egy bő kilóval könnyebb. Csata után okosodik a magyar...
Szóval nálam inkább a szélesebb oldal, egy 28-70 alá még vinnék vagy egy UWA zoomot vagy fixet. Natívan Sonyra UWA zoom sajnos nem olcsó (Zeiss 16-35 f4 1000 és Tamron 17-28 f2.8 asszem 900 körül van?), de mindkettő elég jó; natív alternatíva olcsóbban a 28+21-re adapter, vagy ha van MC-11, akkor valami Canon EF-es, nem tudom, hogy újat akartok-e venni (Tamron 17-35 f2.8-4-est pár hónapja vettem 450 EUR-ért, bár nem tudom, megy-e MC-11-gyel) vagy használtat (olcsónak a Canon 20-35 f3.5-4.5-et vittem Indiába kicsit limitált átfogás, de 21-től rekeszelve korrekt). De van olyan ismerősöm is, aki nagyon telés, szinte le se veszi a telezoomot a gépéről. Natív opció sajnos ismét drága (70-200 f4 és 70-300 is 1000 EUR körül van)
Mondjuk a tájkép, város célra inkább egy UWA esélyes -
kovsol
titán
válasz
JohnyBlue #28519 üzenetére
Én 17-75 mm között két Tamron zoom obival fedtem le magamat egyébként.
Aztán max vágok a képen ha nem elég a 75mm, vagy 10Mpixel APS-C mód. Az is még 3936x2624 felbontást ad nekem az A7III gépen (az is jól mutat a full hd monitoron). Ha kijön a 70-180 tamron, akkor azt még harmadiknak szerintem mellé csapom.
-
bugizozi
őstag
válasz
JohnyBlue #21012 üzenetére
Igen, csak hogy az olcsó mennyire megbízható? Azért jöttem ide érdeklődni, hogy vett-e már valaki ilyet és mennyire vált be neki, vagy csak pénzkidobás mert 1 hét után elpukkan és akkor jobban jártam volna ha már elsőre eredetit vettem volna. De a válaszaitokból úgy érzem hogy jó lehet az utángyártott is?!
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #20292 üzenetére
A LowePro D650AW-hez adtak egy 12 db-os tartót, de elajándékoztam, mert a 12 db-hoz mérten túl nagy volt...Most ilyen "kiciócó" Sandisk promós tartóban vannak: feszesen belefér 7-8 db CF, a többi meg a vázakban meg a zsebeinkben. Egyébként ezért vettem 128 GB-os CF kártyát, hogy helyet spóroljak: így a backup SD jóval kisebb méretben.
-
torzo
őstag
válasz
JohnyBlue #18879 üzenetére
Nem tudom, valszeg naív vagyok. Én sosem kértem pénzt fotózásért, ha volt kedvem hozzá, élveztem a melót és örültem, ha sikere volt a képeknek. És volt, hogy nem vállaltam el, mert nem tetszett, vagy kevésnek éreztem hozzá magam. Többek között az a jó az amatőrködésben, hogy azt vállalom el, amit akarok, azt fotózok, ami tetszik.
De igazad van, nem szólok meg senkit azért, ha pénzt kér a munkájáért. Én mindenesetre nem, mert megtehetem, hogy nem teszem. -
-
Balinov
titán
válasz
JohnyBlue #16513 üzenetére
ha talalsz valami extra infod, ird be a topikba, lszi.
van amugy nikon radios, meg nikon vezetekes kioldo, azok is mind fokusz, majd expo elven mukodnek, rohadtul meg lennek lepve, ha ez csak mindenfele fiszfasz fokuszalas nelkul ellone a kepet. annal profibb megoldasnak tunik.
-
Balinov
titán
válasz
JohnyBlue #16511 üzenetére
Sztem elobbi, alapelve (kapcsolodas mikentjetol fuggetlenul) elvileg ugyanaz, gomb nyomasra fokusz es expo. Masodik esetben ertelmet veszti az egesz tavkioldos tortenet. Persze szorgosz kicin kinai kecek mindig alkothatnak valami extrat...
A manualjat kene megnezni ,de sajna a gyarto oldalan sincs fenn letoltheto formaban
amugy egesz pofas es nem is tul draga.
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #15779 üzenetére
Nem, a háttérmosás nem azonos a mozgásból (bemozdulásból) adódó elmosódással.
A háttérmosás az objektív optikai tulajdonságai által meghatározott konstans tulajdonság, a mozgási / bemozdulási elmosódás pedig egy dinamikusan változó dolog a fotós és a téma egymáshoz viszonyított mozgásából adódóan.
-
Fandango
veterán
válasz
JohnyBlue #15480 üzenetére
Haida ND1000 77mm
CPL-be en Hoya HD-t vettem (72mm), igaz az nem annyira olcso. -
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #14961 üzenetére
Akkor már gyengébb a nap így kisebb vaku is elég, de déli napsütéshez elkell a ~60-as GN...
(#14958) spiky03: Köszönöm! Meg lehet oldani, de nem egyszerű...Kell bérelned egy nagyobb (1200Ws) stúdióvakut és egy olyan optikai kioldó talpat, ami számolja a géped vakujának elővillanásait és csak a fővillanásnál oldja ki a rá kötött stúdióvakut (különben az általa vezérelt stúdióvaku nem lesz rajta a képen, mert előbb elvillan mint kellene).
-
JohnyBlue
addikt
válasz
JohnyBlue #14658 üzenetére
Na ez lesz a befutó Lexar Professional USB 3.0
-
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
JohnyBlue #11299 üzenetére
Hehe
gondoltam, hogy ez lesz.
Igazából csak azt szerettem volna megtudni, hogy az Intel 4 magját vagy az AMD 8 magját válasszam. Nagyon sokan azt mondják, hogy az Adobe alkalmazások nagyon csipázzák, ha Intel szív pumpálja nekik a bitet. Viszont a 8 mag azért nahh... 8 mag
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #9406 üzenetére
Ahogy fattyu kolléga mondja. Az almás gépek árképzése és zárt üzleti modellje hosszútávon csak gondok forrása (alkatrészkompatibilitás, etc.). Ezenkívül, amióta az almás gépek is ugyanolyan Intel processzorarchitektúrát használnak mint a normál PC-k, így semmi létjogosultsága nincsen annak, hogy őket válassza az amber, hacsak nem kőgazdag és villogni akar.
A városi legendák, hogy az almáson nincs vírus, nem fagy, stb. sem igazak: bizonyíthatja egy ismerősöm, aki bekapott párat meg máskor egy program egy éjszaka alatt meg is fagyasztotta...Megunta az almát, normál gépre váltott és most boldog ember.
Röviden ennyi.
A Lightroomnak meg a Photoshopnak OpenGL, nVidia CUDA vagy ATI Stream kell, ezek gyorsítják. No persze a nyers processzorerő sem hátrány...
És noti vásárlásánál nagyon ügyelj arra, hogy a monitorja ne TN vagy e-IPS legyen! Amik jók: (S-)PVA, MVA, H-IPS...
-
jozsi252
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Mikrotik routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Nikon Nikkor 105mm 2.8 macro és Nissin MF-18 körvaku
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports ( Sony ) -Újszerű-
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest