- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
9.5 Catalyst egyik érdekessége:
Enablement of ATI Stream technology for general purpose GPU (GPGPU) computing on supported graphics cards.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dare2Live #3668 üzenetére
2 elmélet van. Az egyik amelyiket ti jósoljátok, a másik amit azok, akik októberre várják a megjelenést. Nincs miért vitázni ezen, mind a kettő lehetséges, de senkinek sincs sejtése, melyik verzió fog életbe lépni. Lehet az is hogy lesz egy harmadik alternatíva mondjuk 2010 Q1...nem lehet tudni, és mivel a tényeknek híjján vagyunk nincs miről vitázni, még akkor se ha vannak lehetséges érvek egyik vagy másik verzió kapcsán.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dare2Live #3664 üzenetére
Sztem októbernél előbb nincs értelme kihozni. Majd ha "lerágott csont" lesz az RV790, és úgy ítélik meg, hogy nem fogy belőle már annyi, akkor esetleg ki fogják dobni idő előtt.
Kizártnak tartanám, hogy RV790 megjelenése után 4 hónappal kidobják az új szériát. Az nagyon pimasz lenne. Főleg aki június-júliusban fogja megvenni az RV790-et, és rá 1 hónapra mindjárt bukik 10-15k-t. -
Beowulf_78
addikt
Én is teszteltem anno a GRID-et E6750@3,7ghz egy Q6600@3,7Ghz, és néztem E8400@4ghz is azonos felbontásokban...1680x1050 full. Alíg volt különbség. E6750 alig volt lassabb a Q6600-nál, de tisztán látszott hogy a 4Ghz Wolfdale agyoverte mind a kettőt fps-ben. Még mindig a Mhz számít a játékoknál nem pedig a kettőnél több mag.
Majd ha ez változik, akkor lesz előnye a CoreI7-nek. -
Beowulf_78
addikt
Ez jutott eszembe ami számszerüsíti az eredményt
...de akkor etek szerint ez tényleg rossz példa volt.
Végülis Crysis-ban is van CPU teszt...akkor nézzék meg ott, 1680-ban pl. szűréssel. Az valós alkalmazás...
mod: a pár % nem 15-25%.
Extrém esetekben gondolom max. 5-10% a plafon, de gondolom ez sem mindenhol. Nem azzal volt a bajom hogy javul, hanem hogy 15-25%-ot.
Mert már megint a "fényezés", és a túlzások mennek Vér István részéről, bizonyság és linkek nélkül. Ezekből kerekednek az urban legendek.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
sniper elite #3588 üzenetére
"játékok terén az előző QX 9650-re ráver a legkomolyabb játékoknál 15-25% körül"
Muhahahahahaha.
800x600-ba tolod a 2db 4870 X2-vel? Vagy 1024x768-ban? Futtassatok le Keldorral azonos órajelen egy Vantage tesztet és fókuszáljatok a cpu pontszámokra...elvileg te azt mondod a CoreI7-el 2-3000p több CPU score-t fogsz kapni...muhahahaha.Pontosan melyik játékban tapasztaltad ezt a 15-25% növekedést? Nevezd meg őket!
-
Beowulf_78
addikt
Őszig úgyis mindenki csak találgatni fog...Abu is, és a lámák is. Senki se Nostredamus.
Mind a 2 architektúra jónak ígérkezik, ami nem baj! Váltani szinte felesleges lesz a mostani izmosabb vasakról 2010 Q2-Q3-ig. Nem lesz játék ami igényelni fogja az RV870/G300-at....max. 2560-ban egy 30-as Dell monitorral. De aki ezt szeretné, az úgyis meg fogja venni, no é persze a benchmark hajhászok, és az extrém tuningos gyári csapatok....
tzsolesz:
-Ha Csákk beleesik a vízbe, nem azt mondjuk, hogy vizes lett Csákk Norisz, hanem azt mondjuk, hogy a víz lett Csákk Noriszos.
-A kis gyerekek minden este benézbek az ágyuk alá, h nincs e ott a mumus.
A mumus pedig minden este benéz az ágya alá, h nincs e ott Csákk Norisz.
-Isten megteremtette az embert.Chuck Norris pedig az Istent. -
Beowulf_78
addikt
Én úgy látom, idén már csak a "vihar előtti csend" lesz mindkét gyártónál. Az ATi van helyzeti előnyben, mert van majd fél év előnyük az RV870-el. Innentől kezdve ha január-februárban lesz a "tüzijáték" mindkét gyártó részéről, az ATi addig degeszre fogja tömni a zsebeit az RV790 eladásokból, és egy esetleges RV790 X2 piacra dobásával, amivel ismét a leggyorsabb lenne 1 kártyás 2 GPU-s szegmensben.
Bőven elég neki ha év végéig 4770/4890/ és egy esetleges 4890 X2-vel fogják a piacot elárasztani. Nincs is értelme másnak. A júzerek sem hülyék. Látják hogy a játékok is viszonylagos "tól-ig" határban toporognak, és nincs igazi áttörés. Hülye lenne az AMD meglépni egy llyen kártya kiadását idő előtt, amit még az RV790 sem tud rendesen kihasználni hardveresen a játékok aspektusából. Ez az év a mostani már kapható kártyákkal fog lezárulni, hiszen a 4890 is még annyira új, hogy még meleg. A középkategóriás 4770-ről nem is beszélve. Ezekből kell nagy bevételt csinálni, amire minden esélye meg is van az AMD-nek. A bevételek egy részéből pedig lehet tökéletesíteni fél évig a RV870 architektúrát. Én így csinálnám.Eddig én is ezt vallottam...nincs ár/teljesítmény mutató az nV felsőkategóriájánál. De mégis van...mert hiába voltam kénytelen meglépni a GTX295 cserét 4890 CF-re, ha drágább lett volna a 4890 CF nem tudtam volna megvenni, mert nem volt ráfizetni való pénzem. Akkor nem lett volna más, marad az nV. Esetleg kicseréltettem volna egy XFX-re, max. ennyi. De így hogy egy GTX 295 árából kaptam 2db 4890 OC-t nem gondolkodtam sokat, mert egyébként is ki akartam próbálni. És ezzel el is érkeztünk oda...miért is jutottam oda hogy ATi-m lett? Mert az árképzésük jobb, és mivel le vagyok égve jelenleg, +5k-t se tudtam volna ráfizetni a 295-re. Tehát ha az ATi drágább lenne nem lennék most ATi tulaj. Ez csak 1 eset a sok közül, a gazdasági válságban, amikor az emberek nagy része 5x meggondolja mire és mennyit költ, a rezsi, a CHF alapú hitel törlesztés, az egyre dráguló élelmiszerárak mellett, annak tudatában hogy abból az életszínvonalból amit elértek nem szeretnének lejjebb adni, ami érthető is. Ezeknek a jelenlegi világgazdasági problémáknak a tudatában úgy gondolom az ATi árképzésének van jövője. Attól függetlenül hogy az utsó 1 évben nV-t használtam (GTX 260 OC, GTX 295), és elégedett voltam velük.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest