- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
marcias #1340 üzenetére
Túl sok pénzt nyomnak a CUDA-ba és túl keveset a GPU oldalra. A G300-tól azt várom, hogy GPGPU vonalon durrantson hatalmasat, abban pedig reménykedek, hogy a grafikus feldolgozást nem helyezik annyira háttérbe.
A jelenlegi helyzetben az architektúrák adottságait figyelembe véve, 2,7-2,8 milliárd tranyóval, DX11 támogatással az 500 sp kb. jó eredmény lenne. -
Speed®
titán
válasz
marcias #1354 üzenetére
Persze, rövidebb, nem érted mit\miért írtam. Kisebb a GPU és ( elvileg)sokkal egyszerűbb nyák kéne legyen, ehelyett a 4850re hajaz hosszban.
Mert ugyebár a 4830 is olyan hosszú, kivéve a nonref Sapphiret pl.
Semmi különleges nincs a kariban, magasabb órajelei révén veri csak a 4830ast, de ugye sokáig tart egy-két csúszkát eltolni..viszont a 128bitet tologathatják ahová akarják mikor éppen kevésrocket
4670hoz hasonlóra tippelték, az meg <60W. Ez szerintem simán lesz ~90W. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
marcias #1336 üzenetére
Minden Wafer mérethez van egy nagyon ideális méret. Már amennyiben közel négyzet formában gondolkodunk (a VGA-knál általában így szokás). A tapasztalatok szerint a 200mm^2-es chipméret adja a legjobb kihozatalt és relatíve a legkevesebb csonka lapkát. Itt még arra is gondolni kell, hogy a wafer szélén található jó lapkáknak, nagyobb lesz a szivárgási áramra vonatkozó paraméterük, így picivel többet fogyasztanak. Az egész gyártási eljárás tapasztalaton alapul. Persze a túlzottan nagy chip sem jó. általában a 380-400mm^2 felett elég gáz a dolog ... persze csak akkor, ha nem tudnak a gyártók megfelelően vastag árcédulát megadni a nagy chipeknek. A kis chipek 100-120mm^2-es méretben, akkor jók ha elmennek téglalap irányba, mert így kevesebb levágás lesz. Az Intel doksija szerint ha az Aton négyzet alakú lenne, akkor 3-szor annyi chipet kellene eldobnia. Figyelembe véve az Atom kis méretét egy tetemes mennyiség.
-
nixx-21
őstag
addig oké h dolgoznak de azért csak bejelnteném az AMD/ATi helyében az RV790-et(vagy RV775 vagy 49xx-et már nem tudom h nevezzem
) mert így h semmi info nincs HD48xx-HD5xxx közötti időszakról ez gázos szitu
az nv meg csábítja vissza a vevőit az alacsony GTX260(65K)-280(77K)-as árakkal és ugyebár msot az nv birtokolja a leggyorsabb VGA-t ami igen nagy marketinghatással bír....
-
ulveczkii
tag
Szerintem az ATI nem annyira buta hogy engedjen a gyeplőn. Szerintem egyszerően csak jól ki akarják futtatni a jelenlegi chipeket. Talán ha már tavaj kiadják az infókat erről a kátyáról akkor sokan úgy döntenek hogy inkább kivárják és nem vesznek meg egy 4870/50 kártyát. Azis igaz hogy az Nv most nagyon nyomja az utiterveket dehát ezzel még nem megyünk sokara, neki most nincs sok választása a jelenlegi ínséges időszakban.
-
Dare2Live
félisten
Sziklaszilárd bizonyítéka is van már állításomnak: Fudzilla.
[I]ATI's first 40nm cards are taped out and we can confirm that the cards are up and running. A11 is a pre production silicon that gets out usually before A12, the production one, and our sources confirm that the card is in good shape.
This is a transitional product and it will help ATI to get easier from 55nm to 40nm and we learned that it should end up faster than RV770PRO, Radeon HD 4850 card....[/I]
-
Dare2Live
félisten
ATI majd eldönti/döntötte mit akar és énis inkább tippelnék a 770refreshre, mint 640sps 740re. De ettől még bőven lehet! És mért ne lenne kifizetödő? ugyanaz a teljesítmény kártya csak sokkal olcsobb a GPU és a nyák. Botban lesz 25-30.000Ftért. Marketingnek meg ott lesz "55.000Ft"ért a 740X2 és akár még emellé is kijöhet a 770refresh.
meglátjuk -
Dare2Live
félisten
Veszélybe sodorná a 4850et? Érdekes megofgalmazás..... szvsz nem sodorja veszélybe mert ha igaz a 640sp akkor egyszerüen 4850 szépen lassan kifut 740 lecseréli.
Adj hozzá a 4830 teljesítményéhez +20%ott és kapsz egy 4850et. Akkor meg minek k*drága 4850et gyártani?
4870 uígy kifut. Cseréli a 740x2....
Márha 740 nem egy 320SPs chip. Mert akkor nincs veszélyben a 4850 egész addig amíg meg nem jön a 40nmes "4850" refresh. (Ami legkésöbb nyáron de megjön.)
izgi ez a tippelgetés.
-
Gonosz15
aktív tag
Na most nem azért, de ha veszélyezteti is a 4850-et, kit érdekel? kb június óta eladtak belőle annyit, hogy majdnem felhozta az amd -t a GPU piacon 50% -os részesedésre
Na azért az túlzás, hogy kit érdekel, oké. De szerintem akkor is megoldják valahogy, házon belül senki nem szeret magának konkurenciát csinálni, az amd -nek pedig nincs oka a kapkodásra... -
Bluegene
addikt
az első forgatókönyv híve vagyok, nem hinném hogy kifejlesztettek volna külön egy 640 sp-s GPU-t(ahogy mondod nem éri meg), inkább ez egy csökkentett csíkszélességű 800 sp-s mag, csak a gyártás elején sok lesz a selejt és a tervezett órajelekkel is gondban lesznek, inkább eladják a kezdeti sok selejtet 47xx-ként(sztem ez lehet a neve), és a tökéletes magokat félreteszik a 4950-eseknek, illetve később még annál is magasabb órajelen a 4970-eseknek
hiába lendületben az Ati, ráadásul a válság miatt is szegényebb országokban is inkább a korszerű, kisfogyasztású, jó teljesítményű, olcsó ati kártyák lesznek a nyerők mint a böszme és drága nvidiák(nv fanok szerint: brutális vazze
), így hamar túlszárnyalják az 50%-os részesedést
-
ulveczkii
tag
Hát nem tudom de látványban nagy különbséget nem szabad várnunk de ha sebbesség beli különbség demonstrációjárol van szó akkor rakd fel a Unigine Tropics nevű kis tesztprogit és számszerűleg mérhetővé válik a a különbség DX10 és DX10.1 között.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest