Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
-
-
alratar
addikt
Egy 7-ik generációs olvasóm van.
Mivel elvesztettem a hozzákapott adatkábelt, így csak tölteni tudtam. Ma vettem egy adatkábelt de a PC „nem látja” az olvasót, tehát csak a kindle-s e-mail címemre küldve tudok rá könyvet küldeni.
Van valakinek tippje, hogy ennek mi az oka? -
-
koxmatyi
tag
Sziasztok
Vettem egy kindle 2022 kids reklámos verziot ,tudja valaki ,hogyan lehet ezt reklámmentessé tenni? -
kutga
nagyúr
válasz
hampidampi #28508 üzenetére
Ez szerintem már csak antikváriumokban kapható sajnos, vagy eredeti lengyel nyelven, de azt meg nem értem.
Annyi baj legyen, majd a következő nem pdf lesz.
-
kutga
nagyúr
Múlt héten beüzemeltem az eszközt, küldtem is rá pár könyvet, ami megvolt itthon pdf-ben, hogy konvertálja magának, szépen meg is jelennek. Egyvalamire nem jöttem rá, mégpedig, hogy a lábjegyzeteket hogy lehetne működésre bírni. A könyv, amit olvasok a végén listázza őket, de az olvasón ha rájuk kattintok, nem történik semmi. Lehet ez a konvertálás miatt van? Az eredeti pdf-ben működnek.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Megérkezett az olvasó, gyorsan be is üzemeltem és tettem rá könyveket. Magyar nyelv és régió nincs benne? Nem tragédia mondjuk, csak én fogom használni.
-
raveinT
tag
válasz
hampidampi #28502 üzenetére
Basszus, tényleg!
Köszi szépen! -
hampidampi
őstag
válasz
raveinT #28501 üzenetére
Egyszerűen csak elállítottad véletlenül a megjelenítést. Érintsd meg a szöveget, ahol kiírja a hátralévő időt és az váltani fog könyvből hátralévő idő, fejezetből hátralévő idő, location és oldalszám (ha van benne) közt.
De ugyanezt abból a menüből is ki tudod választani, ahol az olvasás beállításai vannak. -
raveinT
tag
Epubot konvertálok calibre-vel azw3-ra, de a fejezetek nem kerülnek megfelelő módon feldolgozásra: ha a go to menüt nézem az ebook olvasón, ott szépen listázza a fejezeteket, de a kijelző alján ahol kéne írja, hogy még mennyi idő van hátra a fejezetből, azt írja, hogy mennyi van hátra az egész könyvből. Erre tudtok valamit javasolni, hogy mit kellene beállítani a calibre-be (vagy esetleg az olvasón de szerintem nem azzal van a baj mert a natív azw3-akat magától fejezetenént jeleníti meg?)
-
vegyszer
addikt
válasz
consono #28493 üzenetére
Az nekem is igaz, hogy a Nokia 1611 telóm 1999-ben a teve hátú akkuval kibírt másfél-két hetet is egy töltéssel.
Igaz, volt vagy fél kiló.
Igaz az is, hogy hétköznap 160Ft/perces másodperc alapú kártyás csomaggak kedvem se volt hosszabb beszélgetésbe kezdeni. Hétvégén cscak 36 Ft volt a Pannon Praktikummal. Később a Vodánál már 30Ft alá is befért egy perc/SMS.
Az is igaz, hogy a két sorban soronként 8 karakterrel nem néztem sokat a kijelzőt, mert még kígyó se volt rajta.
Három extrát tudott: volt (a menü mélyén) óra, ébresztő, és SMS is. Ezt a kortársai még nem tudták (mikor kijött, mert hozzám leharcoltan érkezett, de szerettem ennek ellenére).Nem is nosztalgiázok többet, mert ma már a fiam ma annyi idős, mint én voltam ekkor...
-
-igu-
addikt
A nemet Amazonon van reklamos verzio, amit csak nehany orszagba kuldenek ki (de van megoldas a tovabbitasra), ill. reklam nelkuli verzio is. Utobbinal nem latok korlatozast szallitasi cimmel kapcsolatban.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Elérkezettnek látom az időt, hogy én is benevezzek egy ilyen olvasóra, de amazon.com-on azt látom, hogy nem kapható, máshonnan meg nem szállítják Magyarországra. Én keresem rossz helyen, nem forgalmazzák már, vagy csak készlet hiányos?
Kezdésnek elegendő lenne az alap változat, reklámok és Unlimited nélkül, de egyik sem elérhető.
-
consono
nagyúr
válasz
fokukac #28492 üzenetére
Akkor tényleg nem használod a telefont
Nekem mindig, mikor iPhone-om volt úgy bírta ki az egy napot, hogy reggel meg délután egy fél-háromnegyed órát a kocsiban navigálás mellett töltődött. A 6s is ilyen volt meg a 12 Mini is. Nem volt vele gondom, belefért, nem zavart semmiben, de 2 nap még cipőkanállal sem lett volna még.
Jó, az is igaz, hogy nálam minden telefon 1 napot bír, mióta okostelefonok vannak. -
vegyszer
addikt
Nekem a cég két éve adott egy iPhone 2020 SE készüléket. Este felteszem alvás közben töltőre. Az iPhone nem arról híres, hogy a gyors töltőket támogatná. Reggel kocsiban egy órát van a média fejre dugva podcast hallgatás, plusz náci miatt. Gyakorlatilag 8:00-kor 100%-on veszem le. Ha nem töltöm külön, úgy is csutkára merül négyig, hogy alig használom. Ha nyomom neki, két órát is épp hogy kibír. Így nap közben vezeték nélküli töltő lóg. Haza úton megint a média fején. Azaz öt, fél hat körül megint fullra töltve veszem le. Este 11 körül 5%-on van. A Titanic nem merült ilyen gyorsan.
Másik teló nincs helyette. Így neki ez a normális, hogy 24 órából 19-et töltöm...Nem tudom miképp bánt vele az első gazdája. De én, hogyha pénzt adok érte, már rég reklámok...
-
-igu-
addikt
Akar ugy is lehetett, bar szamomra valoszinubb, hogy "erzetre olyan" alapon szuletnek ezek a velemenyek:
"Van aki azt mondja, hogy neki az a tapasztalata, hogy nem igazán csökken a gyorstöltéssel az akku élettartama.
Van aki meg azt, hogy neki pedig az, hogy lassú töltéssel tovább bírja az akku."
En magam sose foglalkoztam ezzel kulonosebben - sok eve vettem egy, az akkor aktaulis szabvanyokat tudo asztali toltot nehany usb porttal es azt hasznaltam mindenhez.
Ezt a toltot most aktualizaltam epp. Tolt, amennyivel tolt, nem szamit. Nalam az akksik elettartama altalaban hosszabb, mint a kihordasi idejuk. Pl. sokeves alap Kindle 3-at csereltem Oasis 2-re 7 evvel ezelott, nincs bajom az akksival most se.
Egy helyt tunt fel csunya csokkenes az akkukapacitasban: egy Garmin autos navigacio (ami csakis autoban volt toltve a sajat kabelevel szivargyujtorol) kb. 1.5 ev alatt gyakorlatilag csutkara szopta magat, csak toltorol volt hajlando bekapcsolni. -
borix
addikt
válasz
Helios #28485 üzenetére
tudományos módon dokumentált tesztet
ott az okosnak nevezhető töltőáramkor - az USB töltő és az akku közt - ami a mérnökök által kialakított módon szabályozza a töltési folyamatotVan aki azt mondja, hogy neki az a tapasztalata, hogy nem igazán csökken a gyorstöltéssel az akku élettartama.
Van aki meg azt, hogy neki pedig az, hogy lassú töltéssel tovább bírja az akku. -
Helios
tag
Nem kell a hitet zárójelbe tenni, mert ezek jórészt ezen alapulnak.
((((Egyedül a korlátok közé szorított töltöttségi szinttel kapcsolatban találtam eddig korrektül, tudományos módon dokumentált tesztet, ami igazolja, hogy ez valóban lassíthatja az akku öregedését. De önmagában ez is félrevezető információ lehet - és ezért a sok-sok zárójel - mert az olvasókban és hasonló eszközökben az akkumulátort nem direktben töltjük, hanem ott az okosnak nevezhető töltőáramkor - az USB töltő és az akku közt - ami a mérnökök által kialakított módon szabályozza a töltési folyamatot, és eleve lehet, hogy valamilyen korlátok közé szorítja a töltöttségi szintet.))))
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Most futottam bele a következőbe:
[Certified and Refurbished Kindle Scribe, the First Kindle to Write with 10.2" Paper White Display with 300 ppi Premium Stylus | 32GB]
[Certified and Refurbished Kindle Scribe, the First Kindle to Write with 10.2" Paper White Display at 300 ppi, with Standard Stylus | 16GB]Az olvasás miatt a jegyzetelés, nagy méret (pdf-ben kapott cikkek olvasása, irodalmazása, kiemelések, idézetek gyűjtése) miatt tetszik igazán.
Nézem, hogy őket akár haza s hozná közvetlen a futár. nem leltétlen kell a Zittaui címre rendelni.Más vett Refurbished Kindle Scribe-t már? Vagy "csak" bármely más Refurbished Kindle olvasót?
Érdekelnének a véleméynyek, tapasztalatok.
-
Helios
tag
És ha változik a töltési idő, az mit jelent? Jót? Rosszat?
Ahogy Oldman2 is írja, teljesen mindegy, hogy milyen töltővel töltjük.
(A töltő nem közvetlenül az akkumulátort tölti, hanem az olvasóban lévő „okos” töltőáramkörhöz csatlakozik, ami az akku mindenkori állapotát is figyelembe véve gondoskodik a megfelelő töltési görbéről.)
-
-
Bubsy
aktív tag
Sziasztok!
Lecseréltem a PW-t egy Oasisre.
-
paolinho
őstag
Egy nagyon furi dolog történt velünk a minap. De kezdem azzal, hogy kb. 4-5 hónapja egész jó áron kézalól beszereztem a feleségemnek egy újszerű Kindle Paperwhite 5-öt HA-ról, amely reklámoskénk került hozzánk. Kezdetben a support útján próbálkoztam a régi "légyszi vedd le a reklámot" módszerrel, de vagy egy tucat sikertelen chaten át történő kérlelés után rá kellett jönnöm, hogy ennek a módszernek lejárt az ideje.
Sebaj, végül is nem nagy dolog, és különösebben a feleségemet se zavarta, hogy a tok nyitása után seperni kellett egyet, hogy a könyvhöz férjen, maradt ilyen az olvasó. Én a Wi-Fi-t általában alapból lekapcsolom, valahogy a frissítések soha nem előre vitték az eszközzel kapcsolatos dolgokat nálam, itt is így tettem.
És most értem a mondandóm lényegéhez, mert tegnap asszonykám kétségbeesetten dugta az orrom alá az olvasót, hogy csináljak vele valamit, mert a 6 éves kislányunk "birtokba vette", és szanaszét nyomkodott rajta mindent. Ergo most így nem találja a könyveit. Nem túl bonyolult a Kindle, valahogy leradírozott a gyerek róla mindent, mindezt úgy, hogy még a Wi-Fi-t is felkapcsolta.
Nem gond, minden visszapakolható, így csináltam előbb egy Reset to factory default-ot, aztán Calibré-ből visszatöltögettem az eltüntetett könyveket. Viszont ami a fura ebben az egészben, hogy eltünt a reklám a borító nyitásakor. Meg úgy egyáltalán nem jelentkezik. A Firmware version a legfrisebb 5.17.1.0.3
Arra egyáltalán nem emlékszem hogy hol tartott ez a szám a vásárláskor, de most ismét lekapcsoltam a Wi-Fi-t, nehogy visszatérjen a reklám, vagy bármi negatív dolog.
A kérdésem, hogy tapasztalt már valaki hasonlót? Mi lehet ennek a számomra meg nem magyarázható sztorinak az alapja? Persze örülök neki, hogy ez történt, csak nem értem az okát. -
borix
addikt
válasz
zsolesz7503 #28464 üzenetére
Megnézném másik kábellel is, ha számítógépre teszed és semmi sem történik, akkor a csatlakozó mehetett tönkre.
-
borix
addikt
válasz
zsolesz7503 #28462 üzenetére
Talán az akku csere esedékessé vált? [link]
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok egy gyors kérdés van egy olvasóm 11th generáció 6,8"-os reklámos. Mikor töltő kábelt rádugom pár percig tölt majd a led kialszik ami jelzi hogy töltöm. Mit tudok tenni hogy folyamatosan töltse az olvasómat? Számítógépről nem tudom tölteni mert hiába dugom rá semmi se történik. Telefon töltőjét használom de ott meg az történik amit írtam. Van valakinek ötlte? Sajnos naponta kell töltenem mert hamar lemerül nem bírja a 12 órás műszakokat.
-
paolinho
őstag
válasz
hampidampi #28458 üzenetére
Ohh, nagyon köszi!
A megjelenítés kapcsán írt problémára egyszerű volt a megoldás, csak nem láttam a fától az erdót.
A kezdő lldalon a Home helyett a Library-t kell választani, és ennyi. -
borix
addikt
válasz
consono #28450 üzenetére
Most már, hogy minden Kindle készülékre felrakható egyszerűbben a koreader, több ember fogja kipróbálni és használni.
Eddig a legtöbb embernek fogalma sem volt róla, vagy ha volt nem volt képes rá, hogy feltegye, ez is sokat számít.jcrk
Send to kindle, minek kell a koreaderhez?
Felrakod, attól még használhatod a gyári felületet és a Koreadert is olvasásra.
Talán hátránynak a gatrit mondanám, hogy nem tudom, hogy az megmarad-e ha mindent visszaállítasz alapra. -
borix
addikt
válasz
consono #28450 üzenetére
A legtöbb embernek megfelel az, hogy úgy olvas, ahogyan a bal oldalon van. [link]
Nekem pl telefonban nem szükséges komoly kamera, egy másik embernek meg sokat számít.
Koreader esetén szoftveresen úgy lesz jobb az olvasó, hogy nem került semmibe.
Koreaderben lehetőségek vannak, ki ki igényei és képességei szerint használhatja vagy nem. -
balojazz
aktív tag
Én szeretem a kétujjas betűméret-állítást, a szóközök és sorközök távolságának állítását, a világítás gesztusvezérlését (noha azt mem használom). Sokáig tartott, mire belőttem, hogyan nézzen ki egy oldal pontosan, de megérte rászánni az időt. Nekem átjött az érzés, hogy egy totálisan testreszabható készüléket kaptam a fapados gyári helyett, és már nem kell a Kalibert sem csesztetnem, mert on-the-fly állítható minden.
-
consono
nagyúr
De ebből is látszik, hogy a legtöbb embernek a KOReaderből max. a margó állítás az érdekes
Én szerettem a betű kontrasztot is állítani, de a Scribe-on már nem hiányzik. A statisztika is jópofa volt, nem ugyan azzal a granularitással, de a Kindle is csinálja ezt, de csak a telefonos appban látszik, az olvasón nem....
-
borix
addikt
-
Bubsy
aktív tag
Sziasztok!
Amióta Kindleöm van szeretném jailbreakelni a KOReader miatt. Az új módszernek hála ma sikerül is! Feltettem a KOReadert, de meh… Nem jött a várt hatás :(
Margokat eddig is állítottam Calibrevel és alap betű típust használok.
Az alsó állapot sor tetszik, de ennyi.Van benne más plusz?
Köszönöm!
-
vegyszer
addikt
válasz
consono #28444 üzenetére
Nekem is Nook Simple Touch volt az előd. Csak a világítás hiányzott belőle. De 2012-13 körül alig egy húszasért angol földről az ebuyról egy ajándék volt.
Aztán egyszer elkezdett hülyéskedni. Számos alkalommal wipe factory reset után fogadott. Mintha a melóra kártyája sérült volna. Asszem az még microsd kártyát használt. Csak kicsit.
Szerettem. Kár érte.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Adott könyvben kiemelt mondatokat csak akkor láthatom, ha az eszköz regisztrálva van? Airplane módban használom, nincs szükségem internetre.
-
borix
addikt
válasz
borZUr #28432 üzenetére
Engem annyira nem zavar a plusz üveg réteg de azt mondják, hogy természetesebb jobb nélküle. Feltettem a KoReadert egész más így olvasni, pl a betű kontraszt és telitettség is állítható, jobb élesebb a megjelenítés.
Az amazon gyári szoftvere fapados, elavult elég nagy a különbség. -
BBéci
legenda
válasz
balojazz #28421 üzenetére
Ügyes vagy!
Polcainkon cirka 1700 könyv sorakozik, minden hónapban 2-3, néha több darabbal gyarapodik az állomány. Emiatt más helyet kell találnom 200 DVD-nek, amikhez több éve nem nyúltam hozzá. Értéknek, kincsnek tartjuk a könyveket.
Járulékos haszna a sok könyvnek a kiváló akusztika, ami létfontosságú, mivel a házimozi az egyik hobbim. -
borix
addikt
Amazon Kindle Paperwhite Kids (2024) 7", 155 euró. [link]
Akartam venni egyet revoluttal fizetve.
Törölték a rendelésem és részlegesen felfüggesztették a fiókomat mert nem tudták beazonosítani, hogy kihez tartozik a bankkártya.
Nem azt mondták, hogy adjon meg egy másik bankkártya adatot ami rendes bankhoz kötődik, hanem személyazonosság okmányt akarnának meg vizsgálódni, elbírálni, ilyen szerencsétlenek. -
BBéci
legenda
Nagyon egyszerű a magyarázat: a régi olvasón a legalacsonyabb fokozaton is világítottak a LED-ek, míg a PW 5-ön teljesen lekapcsolható a fényük.
Nekem a 8-as fokozat vâlt be, 26 hónapja arra állítottam, azóta nem piszkáltam. Viszont éjjel, elalvás előtt mindig átváltom sötét módra. -
balojazz
aktív tag
A könyvek már régen nem versenyezhetnek az olvasókkal: sorkizárás, mikromargó, háttérvilágítás, egyérintős lapozás, kétujjas betűméret-állítás, végtelen könyvtár, méret, tömeg stb. A tévés hasonlat azért rossz, mert szövegnél a képaránynak nincs szerepe, nem veszik el tartalom, sőt ha kvázi nullázod a margót, ritkábban kell lapozni: kényelmesebb az olvasás, hosszabb az üzemidő a töltések közt. És hát tényleg 6.8 hüvelykért fizettem, nem 6-ért, úgyhogy 6.6 col minimum jár nekem.
-
balojazz
aktív tag
Még mindig nem értem, miért venné le valaki a világítást nullára. Sok fényben láthatatlan. (BKV-n csomószor változnak a fényviszonyok annyira, hogy még nappal is fák vagy felüljáró alatt, felhős időben vagy szürkületben percenként kellene bekapcsolni.) Minek vesződne vele valaki?
-
balojazz
aktív tag
Lehet, hogy tényleg sötétebb. De miért vennéd le a világítást? Nekem nonstop 14-en van, nem piszkálom az értéket. Így is sok hétig bírja. Sőt igazából sosem töltöm direktben, mert kb havonta rádugom a gépre, hogy töltsek rá könyveket. Amíg keresek a libraneten, fel is tölti magát.
-
borix
addikt
Kíváncsi lennék a véleményetekre a Kindle Paperwhite 5 kapcsán, mert nem vagyok tőle elájulva levett világítás esetén.
A Paperwhite 5 olvasón 10-re beállítom a világítást akkor rendben van de levett világítás esetén sötétebb a kijelző mint a régi olvasómnak, amin még nem volt világítás.
Ez ilyen, vagy kifogtam egy sötétebb kijelzőt? -
Janoo_07
aktív tag
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni, hogyan tudok telepíteni a legújabb paperwhite-ra angol magyar szótárat. Igen láttam a linkelt weboldal, viszont az ott szereplő fájl formátumot nem támogatja az új PW.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Gabesz87
veterán
Őszintén sosem használtam még VPN-t itthon (csak céges gépen, de hát ott meg csak simán be kell jelentkeznem), szóval a beállításairól, működéséről túl sok mindent nem tudok. De ha jól látom a videóban, be lehet állítani, hogy csak bizonyos eszközökre legyen érvényes. SZóval elvileg ha pl. a Kindlre, meg párom telójára beállítom, akkor az is elég lehet? Telójáról pl. elő tudna akkor fizetni erre a Kindle Unlimitedre!?
-
Gabesz87
veterán
Eddig is így csináltuk (mármint böngészgettünk könyveket ilyen-olyan oldalakon, LibraNet, CanadaHUN stb stb. aztán a letöltött cuccot rátettem a Kindl-re). Csak feleségem most jött elő ezzel az Unlimited szolgáltatással, nyilván neki sokkal egyszerűbb lenne.
Asus AX56U routerem van amúgy, szóval elvileg a videóban látott beállítás megy, de majd megnézem, miről is van szó, és működik-e. -
-igu-
addikt
válasz
Gabesz87 #28398 üzenetére
"Kindle Unlimited memberships are available in the U.S., Canada, Mexico, UK, Brazil, Japan, India, France, Germany, Italy, Spain, and Australia."
Ha ezen orszagok kozul valamelyikben el ismeros, talan tudna regisztralni egy fiokot, es azt hasznalna a nejed. Csak egy otlet.
-
borix
addikt
Ránéztem a neten.
Use your Amazon account to borrow up to 20 eligible Kindle Unlimited titles at a time. Kindle Unlimited titles display a badge in the Kindle Store for easy identification. Access borrowed titles from your Amazon device or Kindle reading app, even while traveling.
Note: Borrowed titles can be delivered to and accessed on WiFi-enabled Kindle devices or through the Kindle app, but they cannot be downloaded or transferred via USB.A számítógépről hiába vagy a fiókban VPN alatt, ha az olvasóval meg nem.
USB küldés nem lehetséges, okosan csinálják...
Valami router színtű vpn kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Ipad 8. gen - 128Gb - Sérült de működik
- iPad Pro M1 11" wifi 128GB megkímélt + gyári Smart cover
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Ipad Pro 12.9" 2. GEN 256GB WIFI+Cellular, üzletből, garanciával
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4102
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest