- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
Volna némi problémám:
Vasárnap még játszottam, tegnap nem léptem be - csak teszt szerverre - , majd most mikor lépnék be (nem frissített semmit) kéri, hogy frissítsek!? Mit kellene?!?Probléma megoldva, töröltem az account.def file-t és beengedett! Elképzelhető, hogy a teszt szeróra való belépés bekavart? Mondjuk már csak azért is furcsának találnám, mert nem is egy winyón van a kettő!
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
gardzser
csendes tag
6/5 győzelemmel indítottam ma az M6-ot.
Mondom aktiválom a 100% xp-s tartalékot, és ezután szinte csak bukó csaták voltak.
Meg kellet szenvednem de csak sikerült kihúzni a T29-et.
Csak véletlen lehet?
Pedig nem hinném hogy velem voltak a problémák.
Ja és szinte mindig +1, +2 tier.
Az alábbi kép mindent elárul. -
adrian360
őstag
oké nem vagyok überpro, de azért kezd nevetséges lenni, 9ből 1 győzelem ma. napi küldetésért ültem csak le játszani, de esélyem sincs ...
-
jr1994
addikt
válasz nyunyu #111684 üzenetére
Ja. A célzási idő elvileg az hogy mennyi idő alatt szűkül a kör területe 1/3 (?) részére.
Ezt meg azért lőttem mert van aki nem hiszi el hogy azonos tankkal nagyobb tierben több xp-t lehet szerezni. Két csata egymás után.
WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz KisApám #111687 üzenetére
Azért a célzásgyorsító, venti, BIA együtt már érezhetően javít rajta. Ha van türelmed kivárni, hogy teljesen beszűküljön, akkor szerintem kifejezetten pontos az az ágyú, az más kérdés hogy mozgásból én se lövök kb. 50 m-nél távolabbi célpontra vele.
[ Szerkesztve ]
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Stigma.HC
senior tag
Chi-ri, de jó is volt az a tank, én szerettem
Plusz 2 tier szintén meg van igaz t7 de nézzétek el most kivételesen, nem mostani de chiri-ről beszélünk
Nézegetve a képeimet rengeteg olyan van ahol dara volt magasabb tierben."Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
KisApám
addikt
válasz EQMontoya #111652 üzenetére
Ezek szerint NEM ismered azokat az oldalakat, amiből TANULNI lehetne, hogyan játsz... kár, hogy még utána sem néztél ezeknek, már ami az eddigi hozzászólásaidból kiderült...
(pl. csak gyorsan pár oldal, amit a melóhelyről meg tudok nézni:
WoTReplays
Tanks.gg
vBAddict - World of Tanks Statistics and Performance Analyzer
World of Tanks Best Replays
WoT Tank Compareés még sok-sok más oldal...)
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
kchryss
veterán
3 fő tulajdonság alapján vannak balanszolva a tankok: mozgékonyság, ágyú, páncél.
Azok a tankok játszhatatlanok +2 tierben amiknek a páncélja kiemelkedő a saját tierjében, de a másik két tulajdonsága gyenge. Azok a tankok viszont amelyikeknek jó a mozgékonysága és legalább közepes ágyúja van vagy jó az ágyúja és legalább közepes mozgékonysága van simán megállják a helyüket magasabb tierben ha jól játszanak velük.Ami az alacsony tierben való játékot illeti: Szerintem tier3-4-es tankokkal legkevésbé élvezetes a játék. Egyrészt tier3-tier5 és tier4-tier6 között van a legnagyobb különbség a tankok erőssége között. Másrészt nincs róla statisztikám, de érzésre a tier3-4-es tankokat sokkal többször rakja +2 tierbe, mint a tier5-6-osokat. Valószínűleg azért mert a legtöbben tier5-6-os tankokkal játszanak így erre a szintre talál az mm könnyen csatát. Nemrég húztam ki a KV1-et például és azzal 20 csatából csak 1x kerültem +2 tierbe, amikor a Toldit próbálgattam az viszont minden 3. csatában +2 tierben volt.
Tier 3-as tankkal nincs most saját csatamentésem, de 6-os tankkal 9-es csatában is lehet érvényesülni:
Kilőttem 1 9-es, 4 8-as és 2 7-es tankot. Egyedül én voltam 6-os tank a csatában, mindenki más magasabb szintű volt.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Találtam egy ilyen képet. Sajnos T5 alatt nem játszok, de a +2 tier megvan, vesztes csatára 1000 xp.
Lehet megnézem az archívumomban a +3-tieres képeket is.Majd ha eljutottál T7-8-ig én lehet is beszállok a vitába.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
KisApám
addikt
válasz nyunyu #111684 üzenetére
Megvan az IS-6 is...öööööööööö ja
De amikor a Cromwell B-vel rohangászok, meg-meg állok, célozgatok, olyan érzésem van, hogy még a francia tankok is sokkal jobbak ebben nála... és azért is mellé lő...[ Szerkesztve ]
-
Szasinka
tag
válasz SoulReaver #111635 üzenetére
Remélem nem
Sztem nem kifejezetten OP csak tipikus low skill floor, high skill ceiling (a tapasztalatlanabb játékosok nagyot buknak vele jó játékosok gyakran lehozzák vele a meccset). Pl. mint Bat is.[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
Megvan a Cromwell B, és mint ennek is (mint UK MED-nek), 1 nagy hibája van - céélzáááási időőőőőőőőőőő - gondolom páran értik, miért írtam ilyen hosssszaaannnnn
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz EQMontoya #111660 üzenetére
Páncélvadászokkal és nehezebb tankokkal már sokkal szarabb a helyzet, mert meglőni nem nagyon tudsz senkit, de legalább lassú és védtelen is vagy ilyen esetben.
Ha lett volna meg bot reportom, akkor hatbol negy top tank ment volna a levesbe.
Nyilvan nem a heavy duhongobe mentem, mert ott eselyem sem lett volna a nagy heavykkel szemben.Pancelvadasz meg kulonosen rossz pelda, mivel a tobbseguknek annyi a penje, mint a naluk eggyel nagyobb tankoknak, igy at tudjak loni a kettovel nagyobb tankokat is.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz jagada #111680 üzenetére
Viszont a tankok többségét röhögve leforogja, onnan meg nem igazán számít a szórás. Amúgy szerintem a közhiedelemmel ellentétben nem sokkal mozgékonyabb a prém Cromwell a normálnál.
Hágé: Nálam a T-10 is megtartós heavy lett.
[ Szerkesztve ]
-
jagada
addikt
válasz Sixkiller6 #111679 üzenetére
A sima cromwell is nagyon kancsal, mozgás közben csak testközelből talál el bármit is.
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
jagada
addikt
válasz Tuco Ramirez #111676 üzenetére
"2. Jó álcád és mozgékonyságod van (bármelyik light, mozgékonyabb medek)"
AMX 40 háp háp[ Szerkesztve ]
-
Tuco Ramirez
őstag
+2 tierben két módon tudsz érvényesülni:
1. Jó ágyúval (pl. Stug IIIG, T40, általában a TD-k)
2. Jó álcád és mozgékonyságod van (bármelyik light, mozgékonyabb medek)A Cromwell-el például nem nagy gond ha T8-as csatába kerülök, akkor egyszerűen könnyűtank-módba váltok vele. Viszont KV-1-el T7-ben... na az tényleg kb. free frag ott.
-
jagada
addikt
válasz EQMontoya #111669 üzenetére
A hetzer megint nem a legjobb példa, szemből elég jól tud pattintani, akár még egy cromwellt is, a troll gunnal meg szerencsés esetben egylövésezhet papír lightokat. Próbáld az adott tank erősségeit kihasználni, ne a gyengeségeire görcsölj. Toltam mindkét német TD vonalat igaz nem végig, ismerem a kis gépeket azon az ágakon.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz csapee #111671 üzenetére
Én emlékszem azokra az időkre. Akkor például még a KV-2-nek is azért volt értelme, mert tényleg minden esetben tudott sebezni, míg egy KV-1S max asszisztálhatott egy top tier csatában. Ma meg már egy 70-nel száguldó lighton van ez az ágyú két tierrel magasabban...
Amúgy ez a wot már nem az a wot, ami volt, közhely, de sajnos igaz. Tanulmányt lehetne írni abból, hogy miként értéktelenedett el a páncél a játékban és lett a sebesség a legfontosabb tényező, de az az igazság, hogy míg korábban minden szinten volt értelmes heavy tank, amit érdemes volt megtartani, addig mostanra talán ha kettőt tudnék mondani, ami tényleg tartós lehet (T29 meg WZ-111 1-4).
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
törölt tag
válasz Sixkiller6 #111665 üzenetére
A B sokkal mobilisabb, cserében menet közben 50 méternél messzebb még egy álló japán heavy oldalát se találja el.
-
lacibacsi
addikt
válasz EQMontoya #111669 üzenetére
Észrevétlenül is választ adtál a fő kérdésre. "nem túl tapasztalt játékos" Tudod, ez vagy te. Gyakorolj egy kicsit! 3000 csata után már pedzegetni fogod a lényeget. 6000 után már írhatsz olyan baromságokat amit írsz. Bár akkor már sokkal tapasztaltabbként nem fogsz...
Ha a Marder II-vel meg nem tudsz érvényesülni... hát az szimplán user error...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
csapee
őstag
Ki ez az uj troll? Minden masodik hozzaszolasban benne van.
Amugy nem tudom mit szolt volna 3-4 evvel ezelotti wothoz. KV-1 az IS-4 ellen, meg a gold is csak zsebkendonyi teruleten ment at. (Jah es nem kreditert)
En nem jaszottam akkor, de tetszett volna. Sztem azert jaszik az ember hogy kihivas legyen benne, retardaltakat sealclubberezni nem palya.
Tier 5-ig mindent kihuzok freebol, nem birom a dedot.[ Szerkesztve ]
Csapee
-
jano_77
nagyúr
nem csak jobban fordul, de gyorsabb is szerintem. Én nagy fájdalommal, de végül eladtam a sima Cromwell-t. (2 csík volt már a lövegen )
(#111669) EQMontoya: azon gondolkodtam, hogy miért nem IQ a neved eleje, de most már tudom. Pontosan lehetne tanulnod abból, ha egy lövéssel kivégeznek a Hetzerben ülve: rossz helyen voltál, nem kellene annyira előre rohannod, lehetnél óvatosabb! Pl rögtön 3 dolog, amit megtanulhatnál! De látható, hogy hiába mondunk Neked bármit, mert nagy valószínűséggel átmegy a fejeden minden nemű akadály nélkül a két füled közötti légüres térben. És csak az zaklatott fel, hogy vki hogy lehet ennyire bal**z, mert ezt csinálni már nem lehet, kizárt!
Jaaaa, elárulnád, vagy bárki más please, hogy miként lehet vkit ignorálni!? Még sosem tettem ilyet, de Ő kiérdemelte![ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz jano_77 #111667 üzenetére
Ha nem tetszik, van ignore gomb.
Mégiscsak lehet benne valami, ha ennyire felzaklat.
Egyébként a kérdésedre pedig javaslom megnézni az adatlapot, a regisztráció dátumából vonhatsz le következtetéseket.A német Marder II és Hetzer pont megvan (igaz, a hetzer legénysége nem túl acélos még), de szerintem nem túl tapasztalt játékosnak elég nehéz velük T5-T6 tankok ellen menni. Lehetne mondani, hogy ebből tanulsz, de az első bekapott lövés után garázsban ébredésből vajmi keveset...
A Hetzer pl. dög lassú a legfejlettebb motorral is, ha egyszer spottolnak, nagy gáz van.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
jozefgucci1
addikt
Nem is kérdés ! Ha megvan mind a kettő akkor csak is a B a nyerő . Elég sok csatát mentem a simával és nagyon kedveltem jól is ment ,de a B jobb több az átlagom is vele azt hiszem .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
jano_77
nagyúr
válasz nyunyu #111641 üzenetére
NEM! Az Excelsior ahhoz képest, hogy heavy egészen mozgékony és viszonylag gyorsan lő, elég harmatos átütéssel (KV-85 3 lövésből 2x pattintott, pedig nem random lőttem, hanem célzottan)
(#111646) jr1994: köszi a véleményed! Ha képzek, akkor goldért, nem akarok szenvedni újra "x" mennyiségű XP-ért. Tudom itt sokan másként vélekednek, nekem ez a véleményem. CDC-be végül is van egy másik 2,5 skilles legénység, akiket az AMX 30B-be szánok, tudok velük menni, ha nagyon ki akarom vinni a CDC-t és pénzt keresni.
(#111648) zodo: sokat segíthet, ha bekapcsolod az egyéni XP boost-ot, amiből a közelmúltban kaptunk 5-öt.....miért is, mér nem emlékszem, csak hogy van.
(#111649) lacibacsi: nem 1x voltam már én is a csata végi összesítőben a T7-es light-al az élen és ez nem feltétlen az én érdemem persze, sokszor a csapatot minősíti, de igenis lehet jó csatákat vívni és még akár nagy mértékben befolyásolni is a győzelmet ezekkel a light-okkal! Kolléga láthatóan nincs képben azzal kapcsolatban, amiről beszél.
(#111652) EQMontoya: Ne haragudj meg rám, nem személyeskedni akarok, de elárulod, hogy mennyi idős vagy!? Csak azért kérdezem, mert ennyire nehéz felfogású emberrel nem is emlékszem, hogy találkoztam-e eddigi életem során mint Te vagy?! Akkora baromságokat hordasz össze, majd ragaszkodsz hozzá foggal-körömmel, miután már sokadjára cáfolnak Rád és Náladnál sokkal tapasztaltabb - legalábbis a játékban mindenképpen - játékosok állítják az ellenkezőjét, hogy az már FÁJ! Ezt felénk már orvosi esetnek titulálják. Attól mert T4 tankkal mész T4 szintű csatában - de ne személyeskedjünk, megy egy átlag player - még nem lesz jó vagy jobb játékos, amiből nem következik egyenesen arányosan, hogy több lesz az XP-je! Ha egy jó játékos kerül teszem azt példádnál maradva T3 tankkal T5 csatába, akkor is valószínűleg több XP-t fog kapni, mint Te a T3 tankoddal T3 szintű csatában!
(#111660) EQMontoya: kérlek fejleszd ki a SU76i orosz tier3-as TD-t vagy mondjuk a német Marder II vagy III-at! Simán lehet velük érvényesülni 2 tierrel magasabb csatában is! SŐT! Fejezd már be a hülyeségeidet és keress esetleg egy másik fórumot, ahol vevők a marhaságokra.
"Ellenben +2 tierben a meglőtt tanknak maximum 15-20% sebzést okozol, tehát nyugodtan "beleáll" a dologba, van akkora látótávolsága, hogy simán észrevesz akkor is, ha messziről lőtted meg, és egy lövésből be is lő. Az tény, hogy bele tudsz egyet-egyet puffatani valakibe, de utána azonnal spuri van, és még jelentős kárt sem okozol." - említett SU-76i tanknak tier6-os lövege van! Szerinted mennyire tudja meglőni a Tier5-ös tankokat?[ Szerkesztve ]
-
jagada
addikt
Papíron lehet, hogy nincs nagy különbség, ellenben a gyakorlatban szerintem mégis sokkal jobban használható a B.
[ Szerkesztve ]
-
Sixkiller6
őstag
cromwell és cromwell b között van bármi különbség (azon túl, h B kicsi jobban fordul)
ha már megyek, akkor inkább B, nem? legalább pénzt termel meg húzza a crewt- no es importante -
-
jagada
addikt
válasz lacibacsi #111663 üzenetére
Azt azért te se felejtsd el, hogy most low tierről beszélünk nem T95 szint!
(#111662) EQMontoya: egyrészt pont ezt taglaltam korábban, hogy skilles legénység kell. T67-ben ülve kilövök simán 6-8 tankot anélkül, hogy spotolnának, az egyetlen hibája, hogy elfogy a skulló. TD-ket fel kell jól szerelni (álcaháló, festés, álca skill) és úgy kell helyezkedni, hogy ne tudjanak spotolni, illetve vannak a mobilisabb TD-k amikkel simán el is lehet spurizni. Valamint nem árt ha a neked megfelelő ellenféllel húzol csak újat, ha jól páncélozott japán heavy jön szemből, vagy beforgatva és esélyed sincs sebezni, ne kezd el lődösni, mert csak azt éred el vele, hogy felspotolnak és mehetsz a garázsba.
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
"Páncélvadászokkal és nehezebb tankokkal már sokkal szarabb a helyzet, mert meglőni nem nagyon tudsz senkit, de legalább lassú és védtelen is vagy ilyen esetben."
Ez nettó baromság! Nyilván vannak számodra eleve vesztes meccsek (pl. T95-ben ülve elindulsz jobbra, a csapat meg balra rushol, akkor az ellenfél megesz, ha két med-del megtalál), de ha megtanulsz játszani, akkor a lassú, kevésbé páncélozott tankokkal is lehet érvényesülni. Mást ne mondjak pl. az ISU-152 a T10 tankok által is tisztelt jószág, pedig aztán sem páncélja, sem sebessége nincs egy deka sem.
Az a baj, hogy ezekről a dolgokról hiába írunk neked, egészen egyszerűen fogalmad sincs arról, hogy mit is beszélünk, hiszen még nem játszottál komoly tankkal, komolyabb BT-ben. Az pedig még nagyobb baj, hogy nem hallgatsz tapasztalatokban inkább bővelkedő játékosokra, csak a saját magadnak felállított elméletet szajkózod, aminek NULLA alapja van.
-
EQMontoya
veterán
válasz jagada #111661 üzenetére
A TD-k említése szerintem rossz példa, jellemzően azoknak van akkora átütő ereje alacsony szinten is, hogy sebezzen +2 tierben is és ehhez elég a bokorban dekkolni és onnan puffogtatni.
Ez igaz, csak a TD-k előnye szerintem alapvetően az, hogy 2-3 puffantásból leszedsz valakit, tehát mire észreveszi, hogy honnan lősz és becéloz, addigra már simán belőtted, vagy elmenekült inkább az első találat után.
Ellenben +2 tierben a meglőtt tanknak maximum 15-20% sebzést okozol, tehát nyugodtan "beleáll" a dologba, van akkora látótávolsága, hogy simán észrevesz akkor is, ha messziről lőtted meg, és egy lövésből be is lő. Az tény, hogy bele tudsz egyet-egyet puffatani valakibe, de utána azonnal spuri van, és még jelentős kárt sem okozol.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
jagada
addikt
A TD-k említése szerintem rossz példa, jellemzően azoknak van akkora átütő ereje alacsony szinten is, hogy sebezzen +2 tierben is és ehhez elég a bokorban dekkolni és onnan puffogtatni. Inkább a medekkel nehéz érvényesülni, mert nincs akkora mobilitás, hogy meg tudjál flenkelni egy +2 tieres tankot anélkül, hogy elpárologna a HP-d, ill. a lightok sokszor pattognak a jól páncélozott nagyobb tankok seggéről is. Valamint a lomha és adott esetben stock löveggel ellátott heavyk élete sem egy örömünnep, bár a gold skulló spammelés sok esetben megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz Tuco Ramirez #111659 üzenetére
Azt elismerem, hogy a könnyű tankos részében igazad van, a spottolás működhet, ha agilis vagy, úgyis az a lényeg, hogy ne találjonak el.
Páncélvadászokkal és nehezebb tankokkal már sokkal szarabb a helyzet, mert meglőni nem nagyon tudsz senkit, de legalább lassú és védtelen is vagy ilyen esetben.Same rules apply!
-
Tuco Ramirez
őstag
Ha nagyobb tierű tankot sebzel mint a saját tankot, jóval több XP-t kapsz, mintha ugyanolyan szintűt lőnél. Ha top tier vagy, akkor ez a lehetőség nyílván nem lesz adott. Ezért van az, hogy a T10-es csatákban a 9-es tankok gyakran végeznek XP-t tekintve a 10-esek előtt (sok 9-esen hasonló ágyú van mint a 10-eseken, csak gyengébb soft statokkal).
T3-as tankkal sokszor volt már 1000XP-s köröm T5-ben is (T-15, Locust). T-15-tel kifejezetten szeretek T5-ben menni, jó kis spotter tank, minél több a lelőhető HP, annál több a potenciális spot damage. Nem csak sebzésre adják ám az XP-t...
-
Bad Pritt
félisten
Charioteerral kifejezetten utálom a tier 8 meccseket, mert nincs elég sebeznivaló hp.
Mondjuk t4 és t6 között tényleg brutál különbség van, talán még t7 t9 között ilyen durva. De távolról sem lehetetlen, ha kettővel nagyobbat sebzel vagy spotolsz azért minimum másfélszer, vagy kétszer annyi xp jár.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
lacibacsi
addikt
"Ha valaki szeretne megcáfolni, akkor mondjuk T3-mal 5-ös meccsen lőjjön már pls 1000 xp-t, és linkelje be ide."
Munkahelyen nehéz hirtelen ennyit lőni, na meg én még kezdő vagyok, de azért tessék:
Tetszőleges találat a wotreplays-rőlA druszám megelőzött...
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
pfff... te tényleg azt hiszed, értesz hozzá.
bemész a wotreplaybe és keresel. nem nehéz.
Ez egy T5-ös csata, nem egy kimagasló játékostól, egy T3as lightben. 1760 XP
Ez is T5, T3as TD vel 1609 XPhányat kérsz még?
miért nem hiszed el, h lehet +T2ben érvényesülni?
És igen, minél nagyobb tierben játszol, annál több XP-t kapsz ugyanarra a teljesítményre? (vagyis 1000 dmg ha top tier vagy kevesebbet ér, mint ha +2-ben játszol)ui.: melóban vagyok, de ha otthon lennék se játszanék a Te kedvedért T3-as pedobulit, csak, h saját kört mutassak... sry. de láthatod, van példa bőven.
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Plasticbomb
addikt
Esetedben igazad van, mindenki más képes rá, hogy +2Tben csata top xpket hozza össze, te nem, te egy kics apró kis tankocskát vezetsz, ami még +1Tben is csak éppenhogy gurul, de amint meglátja a +2T-t, már mozdulni sem képes. De csak azért, mert te vezeted, másoknak ezzel is, meg azzal is megy simán. Te viszont nem hiszed el, ragaszkodsz a kis elméletedhez, mert az neked olyan jól bevált, meg amúgy is sokkal egyszerűbb és kevesebb energiát igényel ezt hangoztatni, mint megérteni, megtanulni, és használni a megtanultakat.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
jagada
addikt
Szerintem meg nem lehet általánosítani, nagyon tank és játékosállomány függő. Előfordul, hogy egylövés vagyok egy +2 tieres bengának, meg az is gyakori, hogy a Bulldoggal T10-ben a én szerzem a legtöbb XP-t. Inkább azt mondanám, hogy teljesen más harcmodort igényel amikor top tank valaki meg amikor a lista alján van. Tegnap pl. KV-1-el egyedüli T5-ös voltam a full T7-es heavy és TD tankokból álló csatában. Sokszor meg úgy csinálok tankász köröket, hogy rögtön az elején kapok egy nagy pofont és tizenpár HP-n tolom végig az egész csatát nagyon elővigyázatosan, de ésszel, higgadtan nem yolozva. Alacsony tierben a legnagyobb nehézséget az érvényesüléshez a személyzet képzetlensége adja szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz mcwolf79 #111650 üzenetére
Hát top tierként sem nagy buli kacsavadászni... iddqd.
De próbálkozzunk ismét az értő olvasással: arra a topikban közkedvelt állításra szeretnék reagálni, hogy +1 vagy +2 tieres csatában több XP-t tudsz összeszedni. Ez f@szság. Adott tankkal azonos tierben több XP-t tudsz összeszedni, mint +2-ben, hiába van utóbbiban kicsit több XP "összesen" a csatában, de aránylag sokkal kevesebbet tudsz hozzátenni, ezért kevesebbet is fogsz kapni. Erre írtam példát lent.
És igen, T10-es csatában lehet, hogy a semmit nem csináló is kap 500-at, de 800-at a saját szintjén (8-9) pedig esélyesen simán össze tudna szedni. Tehát az nem válasz a felvetésre, hogy "de T10-ben többet kapsz, mint T5-ben". Valóban, Sherlock, de ez hogy jön ide?
Mint ahogy az sem válasz, hogy keressek más játékot, mert - bár ezen kinyilatkoztatástól Te biztosan jobban érzed magad - azt nem cáfoltad meg vele, amit írtam.
Ha valaki szeretne megcáfolni, akkor mondjuk T3-mal 5-ös meccsen lőjjön már pls 1000 xp-t, és linkelje be ide.
Same rules apply!
-
nyunyu
félisten
válasz EQMontoya #111644 üzenetére
T8 prem tankkal BT10 meccs 919 sebzes+1142 spot=742XP.
Ha megnezed a csapatlistat, meg a kamikaze scout is kapott 428XPt, pedig aztan neki vegkepp semmi koze nem volt a meccshez.
-
-
lacibacsi
addikt
Majd ha a jelenleg T4-re korlátozódó látóköröd egyre szélesebbé válik a magasabb tierekben történő csatározások során, rá fogsz jönni, hogy nem teljesen megalapozott a mostani kijelentésed. Egy gyors med-del, vagy light-tal +2 tierben is potyognak a szárnysegédek, top gun-ok, vagy ugyanígy egy jó TD-vel nem olyan nagy gond összehozni egy high calibert. Nem biztos, hogy a Matilda-val szerzett tapasztalataid alapján kellene általános következtetéseket levonni. T5-ig csak bohóckodás van. A "nagybetűs" tankok T6-nál kezdődnek. És hidd el nekem egy T7 light-tal (mondjuk a Bulldoggal) is lehet kimagasló eredményt elérni akár BT10-ben is.
-
zodo
nagyúr
válasz nyunyu #111638 üzenetére
Szerintem ti nagyok meg tudjátok oldani vagyis el lehet jutni az ág végére.
Nekem dec.16-án lett meg az IS egyetlen VII-es 122 mm D-2-5T löveggel.
171 csata után már az IS-3-ba ültem ami fullos és 124 csata után 67k xp -el áll.Viszont én nem tartozom a jó játékosok közé és minden egyéb tankot is húztam közbe mint pl.
M6 fullra ~ 48k és T29 ~42k + eddigi fejlesztések ~39k
Tiger II ~78k annak fejlesztései ~110k
MT-25 -re is elment ~30kSzerk: ezek mellett mentem más tankokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
jr1994
addikt
Te tényleg nem tudod miről beszélsz. Azon kívül amit a többiek elmondtak (ha nagyobbat lősz az többet ér) a kapott xp-be nem csak a saját teljesítmény számít, hanem a csapat által kiosztott sebzés is, ami meg minél nagyobb szintű a csata annál több. Ezért van hogy 10-es csatában a győztes oldalon a botok is kapnak 500 xp-t a semmire.
-
jr1994
addikt
válasz jano_77 #111639 üzenetére
Elsőre nem értettem hogy hogy van neked BC női legénységed úgy hogy nincs meg az ág, aztán átfutottam mégegyszer amit írtál. Ha nem ragaszkodsz ahhoz hogy menj a CDC-vel akkor nyugodtan képezd át a csajokat az ELC-re, és vidd végig velük az ágat, bőven többet fognak fejlődni mint amit az átképzéssel buksz (kreditért).
-
EQMontoya
veterán
válasz jozefgucci1 #111643 üzenetére
Hát Matildával azért volt, hogy szedtem 1-2 tankot T5, T6 meccseken, de közelébe sem tudtam menni annak, amikor egy T4 meccsen meglett a szárnysegéd meg a legtöbb sebzést kiosztó csapattagnak járó kitüntetés egyszerre (elfelejtettem a nevét, sry). A kettő között kétszeres szorzó van legalább. És ez utóbbit nem tudod megcsinálni +1-ben, +2-ben meg aztán végképp esélytelen.
Same rules apply!
-
jozefgucci1
addikt
válasz EQMontoya #111640 üzenetére
Ez pont nem így van , mert +2 Tierben ha ügyes vagy és sokat sebzel több xp-t is kapsz tehát jobban haladsz . Persze nem lehet minden csatában jól teljesíteni ezt aláírom ,de sokaknak sikerül !
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
nyunyu
félisten
válasz EQMontoya #111640 üzenetére
A +2T meccsek másik hátránya, hogy még ha jól is kijön a menet és nyertek, akkor sem fogsz nagyot aratni, jobb esetben kijön pár spot és mondjuk egy lelőtt tank, amiért kapsz 300-400 xp-t (és akkor már szerencséd volt), viszont ezzel baromira nem haladsz előre.
Ezt mar megtapasztaltam a cseh med agon, alig jutottam el tier6-ig, mert a Skoda T24 alig osztogatta a 200-300XPket.
Viszont felsobb tierekben altalaban tobb XPt kap az ember, meg amugy is megvan a gyakorlatom a kinai IS klonokkal, plusz az IS-6-tal, igy nem hinnem, hogy akkora gondot okozna az IS-7 ag.
-
nyunyu
félisten
válasz jano_77 #111639 üzenetére
Excelsior az nem olyan mint a Churchill szeria?
Nagy, nehez, lassu, valami harmatgyenge meggymag kopkodovel, amit se le, se fel nem tud mozgatni?Meccs elott remenykedsz, hogy asztal simasagu palyat kapjal, aztan csalodva veszed tudomasul, hogy mar megint Sand River 3 artyval?
(Par napja elovettem a nemreg itt sztarolt O-I-t: hat meccsbol sem tudtam leduplazni, aztan hagytam a francba. Ebbol 3 Airfield, 2 Sand River volt, meccsenkent 2-3 artyval.)
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz nyunyu #111638 üzenetére
Azt azért megnézném...
A +2T meccsek másik hátránya, hogy még ha jól is kijön a menet és nyertek, akkor sem fogsz nagyot aratni, jobb esetben kijön pár spot és mondjuk egy lelőtt tank, amiért kapsz 300-400 xp-t (és akkor már szerencséd volt), viszont ezzel baromira nem haladsz előre.
Ha meg saját szintű meccs van, és kijön a játék, akkor simán lehet ennek a kétszeresét lőni egy győztes meccsen.Same rules apply!
-
jano_77
nagyúr
válasz jr1994 #111636 üzenetére
Én tegnap kizárólag csak teszt szerveren próbálgattam pár kiszemelt tankot, köztük a Skoda ág folytatását - jelenleg a T34/100 van kifejlesztve.
Nos a következő két med felejthető T34/100 kifejezetten rossznak tűnt számomra, a VTU vmivel használhatóbb. Viszont a T50 - igaz csak két csatára jutott időm lefekvés előtt - , de szerintem jóban leszünk és szeretni fogom, tetszett határozottan. Hihetetlen, hogy mire felocsúdok, már ki is ürült a tárból a 3 skuló. Viszont a töltés ideje még Buktával és Ventivel is fájdalmasan sok - 20 sec körül volt, de nem emlékszem pontosan, mert mindig mire oda néztem, már ment a számláló.
Kipróbáltam a Franszia ELC-t, és 50B is. ELC-el kezdetben csak egy 100%-os legénységgel futottam ki a garázsból és nekem baromira fura és szokatlan volt, hogy nem forog körbe a torony, így a célzással is voltak gondjaim sajnos az elején, de a második csatára összejött az ÁSZ! Ezután a CDC 3 skilles csajait - ami valójában a BatC legénysége - átképeztem és betettem az ELC-be. Első csatára rögtön meg is tapasztaltam, az új fizika hátrányát, ami biztos sok meglepődést és mérgelődést fog hozni majd az élesben - vagyis egy éles fordulónál sikerült a fejemre állni és természetesen senki nem jött a segítségemre, hogy vissza fordítson, így 30 sec után felrobbantam és mehettem a garázsba a másik tankért. Erre nagyon kell majd figyelni. Viszont jó legénységgel nem lesz rossz szerintem, de sajnos nem tudom mikor lesz ilyenem bele, mert semmi light legénységem nincs az élesben viszont nem fogom átképezni a BC csajait az biztos, hogy utána majd vissza kelljen képeznem őket. Szal nem lesz 1xű, de azért addig nem adok túl majd az ELC-n, mire nem húzom fel legalább 1,5 skillesre őket. Viszont azt néztem, hogy sajnos a 12t-től kezdve kell majd egy plusz lövész is, ami akkor 0-ról kell, hogy utolérje a többieket!? Hogyan lehet ide egy tényleg jó legénységet képezni?!? Vagy szánjam rá inkább 2x azt a gold mennyiséget az átképzésre? Ki hogyan csinálta ezen az ágon?
50B szintén először csak egy sima 100%-os legénységgel próbáltam, majd az AMX M4 45 3. skilljüket húzó legényeket tettem bele és érezhetően jobb lett a tank. Ahhoz képest, hogy ugye táras nem tűnt annyira hosszúnak a töltés ideje, mint a T50 esetében.Volt még egy Excelsior tesztem is, ami nagy csalódást jelentett!
Itt kérném azok segítségét, akiknek meg van a tank, hogy milyen felszereltséggel, és milyen harcmodorral érdemes használni, mert nekem tegnap nagyon nem adta a sima 100%-os legényekkel. Szeretnék egy ütőképes legénységet képezni a Brit heavykbe, mielőtt elkezdem azt az ágat.Köszönöm a tanácsokat előre is.
-
nyunyu
félisten
válasz Jolet #111633 üzenetére
régen két hét alatt is el lehetett jutni tier5-től a tier10-ig
Radiok, motorok megvannak a hoeke agrol, igy csak a lanctalpakat, tornyokat, agyukat, meg a kovetkezo tankokat kell kifejlesztenem az IS-tol kezdve, igy 651k az osszeharacsolnivalo XP mennyiseg...
(IS-8 extra motorjanak a 26.5k-jat nem szamoltam bele, az nem szukseges az IS-7-hez.)Meg valamit kene csinalnom az ag vegigmaszasahoz szukseges 11-12 millio kredit mennyiseggel is, mivel notoriusan nulla korul van az egyenlegem, IS-6-tal meg utalok kreditet farmolni.
Szerencsere a Centurion 40ton legalabb annyira termeli a lovet, azzal meg nem akkora kinszenvedes a jatek, nekem jobban fekszik a domb mogott lapulo sniper med stilus.
-
Kelvin
őstag
Mai küldik done, játék off. Holnap folytatjuk.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
jr1994
addikt
-
Szasinka
tag
válasz jr1994 #111630 üzenetére
Én most a Skodára raknám a voksom (lehet azért mert épp azzal tekerek). 1,73 intraclip reload elég beteg, az ellen egy kicsit elbambul máris leugrott 960 HP. Az átlagom is azzal a legjobb (a többivel régebben játszottam Patton meg nincs meg) 2600 DPG és 2 KPG.
A T55A-val mentem mostanában még párat, tényleg jó az is, lehet ha most mennék T54-el az lenne az első számú med számomra T9-ben de sztem a Skodát akkor is mindenkinek érdemes kipróbálnia aki szeret medezni.(#111620) +SoulRiever-
1340 Base XP a legtöbb vele nekem. Amíg nem lesz meg az öt skill a CDC-ben addig parkolóra raktam de kegyetlen sok XP kell már itt. Kiváncsi vagyok, hogy az esetleges crew overhaul, hogy fog kinézni.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Vajon ho vegeig el lehet jutni prem nelkul az IS-7-ig? *
IS mar ki van fejlesztve x eve, de sosem jatszottam vele, mert mindig akadt valami szorzozgatott nemszovjet tank.
Viszont van egy 2.5 skilles legenysegem hozza az IS-6-ban.*: Fel kene ujitanom az AX haracsolos excelemet, hogy lassam, naponta mennyi XPt kene termelni.
-
jr1994
addikt
válasz mcwolf79 #111629 üzenetére
Persze, nem mondam hogy rossz, de az M46, T-54, E50 hármas még jobb szerintem.
Kelvin: 50 győzelem kell az IS7-tel mindenképp, most vettem 30 napot, az SH-ban is aktiválni fogjuk a tank xp bónuszt, + a személyes tartalék bónuszával végre haladni fog a fejlesztés, csak érjek majd rá játszani
[ Szerkesztve ]
-
jr1994
addikt
válasz athomi #111626 üzenetére
A 8-as medekre általánosan igaz, hogy egyik sem az az op cucc, olyan semmilyenek. De nem is gyengék, túl lehet rajtuk lenni, (a szinten TD-k között vannak az igazán rosszak), és a 9-esek között már vannak igazi vadállatok. Na mondjuk a 7/1 pont nem az, de azért az AX-et érdemes kihúzni.
-
Kelvin
őstag
Végre megérkeztek a finomságok
Top of the Tree
Mission Marathon: FV4202 (P)
Top of the Tree - Reward Mission
Boot Camp Challenge50% T5-ig ,30% T10-ig is-7 ágon...nem rossz.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
mcwolf79
veterán
válasz athomi #111624 üzenetére
-10 ° a csőlehajlás, ennél mit akarsz többet?????
Ennél jobban ledőlne már a földet verné. De a centtel már szolidan lehet tornyozni, nem ütik be úgy mint a Comet-nél. Nem egy T32, de azért használható kisebb med-ek ellen.Ha ennyire nem tudod a dolgot kezelni, akkor jobb ha abbahagyod az ágat, mert az FV-ig ilyen.
Bár ott se jobb a helyzet, mert annál meg a motor van elől,és nagyon hajlamos gyulladni.[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
athomi
veterán
Cromwell - Comet tetszettek, de ez a Centurion Mk.I valahogy nem akar feküdni, pedig a nagy motoron kívül már fullos. Talán ha egy picit az átlag dmg magasabb lenne vagy a függőleges kitéríthetőség a Cromwell - Comet szintjét hozná...
Lőszer rekesz is állandóan sérül, sokszor a lánccal egy időben. Vagy megjavítom a sérült rekeszt és szétlőnek, vagy megjavítom a láncot és majd 16 mp-ig töltök azért hogy kiköpjek 230 dmg-et.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz TESCO-Zsömle #111622 üzenetére
Tegnap, miután meg lett a 105 ös cső, szinte csak 3000-4000 -es köröket mentem, és alig adott rá xp-t.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz SoulReaver #111620 üzenetére
Népszerű tankoknak 1200+ az ász, a nagyon op cuccoknak meg akár 1600+ is lehet.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz Sixkiller6 #111616 üzenetére
Ezt én is kérdeztem, azt mondta nekem az egyik kolléga, hogy még nincs benn a játékban.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Sixkiller6
őstag
a feliratok és emblémák hogyan működnek? vhogyan bónuszt kéne adniuk a legénységnek, de mindnél csak azt látom, hogy +0%.
mit nem veszek észre?- no es importante -
-
jano_77
nagyúr
válasz SyMbioTe #111609 üzenetére
Én is köszönöm
Most mentem Teszt szerveren:
Még sok szokatlan, fura dolog van vele kapcsolatban - pl hogy nem forog körbe a torony, meg nehézkes a célzás is emiatt - de lehet szeretni fogom. Még csak az első skill - álca - 15%-on volt akkor.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
Krytec
tag
WOTEXTRADAY 1 nap prém
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest