- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Négytagú lesz a Find X8 család, de nem úgy
- Órával és Oreóval érkezik a Find N5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oké, én értem, hogy ez a szabály, csak fura, hogy ilyen önbevalló módon kell mindezt tenni. Mindegy is, még bőven nem tartok ott, csak eljátszottam a gondolattal, hogyan is működne ez.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
brd
nagyúr
válasz
csabyka666 #24592 üzenetére
Mondom, nem az a baj, hogy a fizetéskor tudják-e, mert ezeknek a gazembereknek sikerült megfordítania a bizonyítási kényszert a témakörben: ha később felmerül, adóztál-e valamilyen "bevétel" (értsd: több HUF-od lett, mint előtte, jelentsen az akár kisebb vásárlóerőt) után, igazából nem az lesz a feladat, hogy ők bizonyítsák, hogy nem, hanem neked az, hogy igen. De egyébként a Bybit nyilván tudja (hiszen ott adod meg, mi legyen a fedezet), a kártyatársaság alapesetben valszeg' nem. Az adóhatóság viszont meg fogja tudni a Bybit-től, ha akarja (igazából ezért kell a KYC - persze tudjuk, papíron a pénzmosás/terrorizmus ellen, blablabla). Ha nagyon nem akarsz adózni (vagy legalábbis nem az ultrademokratikus magyar kormány feneketlen zsebébe tömködni a pénzed) és van megfelelő mennyiségű értéked (de gondolom, nem erről van szó, ha kártyás fizetés a téma), akkor el kell azon gondolkozni, hogy ebben a tekintetben barátságosabb országban legyél adózrezidens, hogy ott adózhass (de ez olyan 100K $ alatt felejtős, szinte biztosan nem éri meg, mert összességében több költséged lesz vele, mint 15% - pl. oda kell utazni, ott kell élni, vagy maga az adó sem 0% stb.). Egyébként, ha jól emlékszem, bizonyos havi (talán a havi minimálbér/12?) bevétel alatt még bevallani sem kell, ennek nézz utána (engem nem érint, így ezt a részt nem jegyeztem meg pontosan, de úgy rémlik, itt is nem rég írta valaki)!
The only real valuable thing is intuition.
-
nort_on
senior tag
válasz
csabyka666 #24592 üzenetére
Milyen rendszer??? Van az adótörvény. Abban van a kriptóra vonatkozó fejezet. Ezt be kell tartani. Ha nem így teszel, akkor törvényt sértesz. Önbevallás van, mindenki az adótörvényt alkalmazva vezeti a kriptóval kapcsolatos ügyleteit. Aztán ezeket bevallja (és ha jól alakul, akkor be is fizeti) a törvény szerinti határidők szerint. Aki nem így tesz, az törvényt sért. És egészen addig nincs is semmi baj, amíg nem kapsz egy NAV ellenőrzést, amikor kiérni fogják a nyilvántartásodat, ami alapján a bevallást készítetted. Ha ilyen nincs, az szo...pó...
Szóval semmilyen rendszer nincs. Még. Aztán kb 1 másodperc kidolgozni egy rendszert, amiben lekérik a CEX-ek adatait pl Magyarországra és KYC alapján AI-val összevetik a beadott adóbevallásokkal, hogy név, születési dátum, cím, adóazonosító alapján volt-e kriptós mozgás és bevallás az adott évben. Good luck az adócsalóknak.
[ Szerkesztve ]
-
Lehet rosszul értelmezem, de pl Bybit-hez jár egy kártya, azzal ugyanúgy fizethetsz bárhol, mint egy OTP-s plasztikkártyával. Honnan tudja a rendszer, hogy amit én arról fizetek, az kriptóból származik? Feltölthetek én arra HUF kártyámról is, ha nekem USD-re van éppen szükségem valahol a világban...szóval a Bybit-ről visszautalom OTP-re, akkor azt tudják, hogy tapad-e hozzá kriptó? Mert egyik nem feltétele a másiknak...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
brd
nagyúr
válasz
csabyka666 #24586 üzenetére
Adózási kérdésekben nem az szokott lenni a gond, hogy a teljesítéskor ellenőriznek-e, hanem az, hogy utólag, amikor kap egy adózó ellenőrzést, akkor tudja-e igazolni, hogy megtörtént az adófizetés. Tehát, ha mondjuk 3 év múlva egy ellenőr megkérdez, hogy azt a 3 millió HUF-ot, amit x-y napon az x-y tőzsde kiutalt a bankszámládra, mikor és hogyan adóztad le, akkor meg tudd mondani, hogy itt a bevallás és itt van az adófizetési átutalásról a bizonylat. Persze ennek egy része automatikusan történik, nem kell hozzá téged megkérdezniük (mire jó a KYC ugye). Magyarországon az számít adózási eseménynek, amikor elhagyja az érték a kriptó területét, tehát USD/EUR stb-re váltod, vagy nem kriptó terméket veszel belőle. Pl. az BTC-USDC váltás nem, de ha egy kriptó fedezetű bankkártyával vásárolsz, vagy akár KP-ért adsz el kriptót, az igen. A tranzakció technikai megvalósítása mindegy, az számít, hogy elhagyta-e a kriptó területét.
Szerk.: nem automatikusan történik, neked kell bevallani, ki kell számolni, bevallani a megfelelő nyomtatványon, majd befizetni.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
válasz
tomazin #24589 üzenetére
És ezt automatikusan vonja, vagy hogy van ez?
Legjobb csak cryptoban tartani, aztán abban vásárolni...[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz
csabyka666 #24588 üzenetére
Ugyanaz. 15%
-
válasz
tomazin #24587 üzenetére
És ha pl Bybit saját MasterCard kártyájával vásárolok? Szóval a kriptóból váltok USD-t, majd azzal az USB alapú kártyával gyakorlatilag USD-ben vásárolok?
-
tomazin
veterán
válasz
csabyka666 #24586 üzenetére
Amikor cryptobol valtasz fiatra arra van 15%
-
Annyi kérdés még, most olvasom, hogy 15% SZJA van a kriptóbevételre. Ezt ki és hogyan ellenőrzi, ha egyáltalán lehet, és bevételnek számít-e ebben az értelemben, ha egy termékért kapok kriptót, vagy csak a kereskedés után szerzett haszon számít bevételnek?
-
tomazin
veterán
Nem. De mivel emberunk cexre akarja kuldeni, ott pedig csak 1eth van es nincs (altalaban) arbitrum eth, base eth, stb. Igy az o szempontjabol igen.
(Mondok ellenpeldat:
Binancen a btc az btc halozatos vagy bnb halozatos btc. Az eth es egyeb halozatos btc az wbtc es van btc/wbtc par) -
-
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #24581 üzenetére
Igen, így van.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
válasz
varmi2 #24577 üzenetére
Áh kezd világos lenni. Gondolom nincs teljes átfedés abban, hogy melyik hálózatokat támogatja a Bybit, és melyeket az övé (amennyiben ő máshol cryptózik), tehát lehet, hogy én kiválasztom itt a legolcsóbbat, de neki az nem elérhető, ezért mást kell választani?
A fee-t gondolom én fizetem meg, azért is érdekem a legolcsóbbat választani?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
KMT
addikt
válasz
csabyka666 #24576 üzenetére
Alapvetően érdemes mindig saját hálózaton küldeni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #24576 üzenetére
Megtörténik a megegyezés. Az árban is, és abban is hogy melyik kriptóban kéred. Belépsz a bybitre, kikeresed az adott kriptót, és megnézed, hogy a bybit melyik hálózatokat támogatja az adott coinon. Kiválasztod a neked megfelelőt, és a vevőnek megírod, hogy melyik hálózat, és elküldöd az annak megfelelő címet.
-
válasz
varmi2 #24575 üzenetére
Huh, van mit tanulnom, teljesen crypto-szűz vagyok...
Tehát megegyezünk egy termékre, hogy 1 ETH-t küldesz cserébe (értéktől most tekintsünk el, csak példa), bár számolhatunk USD-ben is, hogy pl 30 USD-t kérek az adott termékért, ami pedig X ETH. Ezután nekem kell kijelölnöm, hogy melyik hálózaton és mennyit kérek, majd ezt neked átküldöm, te pedig jóváhagyod?
Ha jól értem, itt mindegy, melyik "tőzsdén" vagyunk regisztrálva, mivel átjárhatóak, illetve az is mindegy, melyik hálózaton (és mennyiért) kérem az ellenértéket?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #24574 üzenetére
"megnézed, hogy melyik hálózat a legolcsóbb, és az ahhoz tartozó címet adod meg" - ezt hogy értsem?
Pont úgy, ahogy mondom. A képen az eth látható, de sok hálózaton küldhető, különböző összegekért. Ennél többen, csak enyit jelenít meg egyszerre. Ha kiválasztod az egyiket, akkor az ahoz tartozó címet fogja mutatni.
-
válasz
varmi2 #24573 üzenetére
Köszi a választ!
"megnézed, hogy melyik hálózat a legolcsóbb, és az ahhoz tartozó címet adod meg" - ezt hogy értsem?
Azt addig jól gondolom, hogy ha a vevőnek pl csak ETH-ja van, akkor kénytelen vagyok elfogadni én is azt?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
varmi2
nagyúr
válasz
csabyka666 #24572 üzenetére
Ha lesz Bybit számlád, akkor tudsz fogadni bármilyen kriptót, bárhonnan. A különböző hálózatok nem azt jelentik, hogy honnan jött(binance, stb)., hanem ez egy kicsit bonyolultabb, de nem kell foglalkozni vele, megnézed, hogy melyik hálózat a legolcsóbb, és az ahhoz tartozó címet adod meg, ennyi.
-
Üdv mindenki!
Tervezem, hogy regisztrálok Bybit fiókot, egyik cél a cryptózás lenne. Ezt az oldalt ajánlották erre a célra.
Egyik kérdésem, hogy mi a véleményetek róla? Használjátok?
Másik kérdésem, hogy egyre több hirdetésben látom, hogy lehet fizetni cryptóval is. Ha pl eladok valamit interneten, és elfogadok cryptovalutát cserébe, akkor ennek mi a logikája? Arra gondolok konkrétan, hogy lesz egy Bybit számlám, akkor oda fogadhatok pl Bitcoin-t bármelyik hálózatról (pl. Binance-ről, Coinbase-ről...stb), vagy csak Bybit és Bybit között átjárható ebben az értelemben?
Kell-e vennem előtte saját magamnak az ott elérhető cryptovalutákból, vagy nullás egyenlegre is tud utalni a másik fél?
Nem tudom, mennyire voltam érthető így...
Köszönöm a segítséget előre is!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Gabe123
aktív tag
válasz
attiati #24570 üzenetére
Tökéletes ami kimarad a végére a Let`s Rock and Roll,America.!
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
Gabe123
aktív tag
válasz
attiati #24568 üzenetére
Jerome tegnap azt mondta a "kihallgatásán" , hogy minden oké , a gazdaság erős ,van kis problémájuk az inflációval de amúgy oké és 2-3 mondta is ,hogy nem sietnek kamatot vágni.
". vagy a FED elkezd indokolatlanul kamatot vágni nem javuló inflációs kilátások mellett is. Mert trumpli valamilyen nyomást gyakorol rájuk és/vagy idővel befolyást szerez a FED döntéshozatalában."
Felhívja Jeromot Trump ,hogy ha nem lesz kamatvágás odaküldni Elont mega DOGE-t egy kis auditra.
Mindenesetre amikor Decemberben a FOMC-n mondta Jerome ,hogy nem kívánja kommentálni mit mondott az elnök akkor már éreztem ,hogy surlódások lesznek, vicces lenne ez ha a medvepiacba történik mert akkor lehetne dca-zni.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
attiati
veterán
Kell valami erős löket hogy tovább meneteljen.
Továbbra is azt gondolom, hogy ez a negatív reálkamat visszatérése lesz.Aminek 2 módja lesz:
1. változatlan kamat mellett felpörög az infla (mert trump vámháborúzik, hazazavarja a olcsón dolgozó bevándorlókat, bármi...)
2. vagy a FED elkezd indokolatlanul kamatot vágni nem javuló inflációs kilátások mellett is. Mert trumpli valamilyen nyomást gyakorol rájuk és/vagy idővel befolyást szerez a FED döntéshozatalában.[ Szerkesztve ]
-
Gabe123
aktív tag
Valaki érti amúgy ezt az egészet ? Január, Február, Március általában bullish ahogy előttem is írták de CPI magasabb a vártnál , infláció magasabb tehát rate cut nem igen lesz pedig Trump azt akart. Mondjuk szerintem vámok amit Trump bejelentett se nagyon segítenek legyőzni az inflációt . Lehet bejelentette vámokat akinek kellett bevásárolt (Erik Trump szerint most kell ETH-t venni ) és kiáll ,hogy amúgy srácok megveszéltem Elonnal jobb lesz nekünk vámok nélkül?
Továbbá ha ilyen egy bikapiac milyen lesz a medve !? nah nembaj legalább whale leszek mindenbeMark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
proof88 #24563 üzenetére
Sajnalom, hogy tolem kell hallanod, de sosem lesz mar 100k felett a virtualis, internetkompjuter tulipanhagymad.
Sot, amiota Shekelsberg kezeben van a dolog, azota azt csinalnak az arfolyammal amit akarnak = ,,15 evig felfele ment a bitkorn memetoken, ezert most pici Goy-om meg leszel szivatva, es 15 evig lefele fog menni." -
proof88
addikt
válasz
Oppenheimer #24561 üzenetére
2 héten belül pumpa. Olyan nem történhet meg hogy pont a mostani február szar legyen. Van most elég FUD, kiráztuk már a gyöngéket, mehetünk fel.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #24561 üzenetére
Stat szerint erős, de ha negatív, akkor olyan -12% az átlag, az már leszúrásban megvolt a hónap elején, olyan 91k körül van.
Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy a F&G kb mindig leköveti az árfolyamot, eddig elég jól korrelált. De itt, piros - ár nőtt F&G enyhén csökkent, és kék - ár zónázik és F&G jelentően csökkent. Kövi felfutás olyan pumpa lesz, hogy csak pislogtok majd.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Na 100k legközelebb mikor? Jöhetnek a tippek. Nemrég még úgy volt február erős lesz
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #24559 üzenetére
Az a "baj", hogy nincsen baj. Elég jók a mutatók, így nem (most) lesz QE...
-
oldcrypto
lelkes újonc
Azért nem írom be most ide, hogy:
"Na, na, na... talán most...", mert akkor nem fog megindulni a dolog.
Egyébként ennél az oldalazásnál egy esésnek is jobban örülnék. Nem tudom, hogy más hogy bírja a stresszt a sima tőzsdén, hogy szinte nem történik semmi. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
oldcrypto #24551 üzenetére
Ez szerintem elsősorban azért van, mert most már érzed, hogy tétje van. Mostanra a befektetett pénzed akár 5000-20000 szeresében vagy, és ez biztos szemmel látható összeg már. Nem mellesleg talán vannak terveid is vele.
De egyébként én is így érzem, hogy a sorban ez a bull run még az volt, amit talán sejtettünk is előre, és rá fogadtunk. Viszont most belekavart rendesen a wallstreet után a nagypolitika is. Az meg minden csak nem kiszámítható.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
-
nort_on
senior tag
válasz
oldcrypto #24551 üzenetére
Bár én még csak 4 éve tolom, de igen, ez kemény ciklus. Pontosabban az elmúlt kb 2 hónap volt kemény, december közepe óta. Esküszöm nagyobb szo..ás, mint az FTX crash időszaka volt. Bár én ott mentem all-in, szóval tudatosan készültem és vártam is rá.
Mondjuk én 100% BTC voltam, decemberben kezdtem csak ETH-t venni, de aki ALT-okban tolta végig ezeket az éveket, hát...
-
oldcrypto
lelkes újonc
válasz
attiati #24550 üzenetére
Mindjárt kiadja az IKEÁ-s vállfa-kiskalapács alakzatot, és ha a támasz szintek is elérik a Fourier-transzformáció bal oldali határértékét, akkor egy elindulást láthatunk lefele vagy felfele, esetleg további oldalazás következik.
Majdnem 13 éve cryptoban ülök realizálás nélkül, de valamiért ezt a bikapiacot bírom legkevésbé lelkileg. 2017-ben a Variance blog segített, 2021-ben vakon hittem, de most nem tudom, hogy mi van. -
attiati
veterán
kezd szűkülni a döntési tartomány, jól látom?
kb. 90 - 102 között
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ferdzsoo #24548 üzenetére
Igen és nem.
Természetesen nem éri meg feltörni, mert akkor elveszti az értelmét.
Viszont TBSZ-en belül azt csinálsz, amit akarsz, akkor is adómentes marad. Mondjuk két év után azt gondolom, hogy medve, vagy oldalazás jön, akkor eladom a kriptó egy részét (vagy mindet), és átülök valami másba (nem kriptóba).[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ereshkigal #24547 üzenetére
5 év után. Azt tegyük hozzá.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Brandynew #24544 üzenetére
Meg nyílván a BTC lényegétől megfosztod magad.
Én azt a kérdés tenném fel magamnak a helyedben, hogy milyen előnyöd származik belőle ahhoz képest hogy cold walletbe kiraknád a BTC-t amit veszel..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
nort_on
senior tag
válasz
Brandynew #24544 üzenetére
Ez nem újdonság, 4 éve van már EU-ban, én azóta adom/veszem is, TBSZ-en.
Az ellenőrzött tőzsde szerintem előny, sokkal biztosabb, mint egy kriptó tőzsde.
A nem birtoklás viszont tényleg hátrány. Ez az az ETP/ETN nem ETF, szóval még egy lépéssel távolabb vagy a birtoklástól.
Másik kockázat, hogy az ETP/ETN árfolyama elszakad a valós terméktől, itt BTC. Erre ETF esetén is van lehetőség, de azért elég ritka. Árjegyző, arbitrázs biztosítja, hogy ez ne legyen így.
Harmadik, hogy ez tőzsdei időben megy, és nem 0-24. Bár az USA ETF óta ez nem annyira gond, kivéve a most hétfő hajnal, amikor mindenkit le..opatott a crash. Ilyenkor nem működik a stop loss meg semmi, mert nincs nyitva a tőzsde... Szóval ez inkább HODL-ra jó.
Negyedik meg az alapkezelő, ha az csődbe megy, csalás, bármi van, akkor kb b..szhatod a "Bitcoin" ETN-ed... Kb mint a Dumb és Dumber-ben a tartozom neked cetlik.
Ezt a kockázatot valamennyire az alapkezelő választással tudod kompenzálni, pl nagy múltú, sok pénzt kezelő cég, pl VanEck. De láttunk már 100 éves bankot is csődbe menni...
Én biztos nem venném, hanem nem lenne nulla adó TBSZ-en. Elvileg BlackRock-nak jön rendes EU ETF, na arra leszek kíváncsi. Valószínűleg abba át is megyek. Azzal legalább az ETN kockázatot nem futod.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Mit gondoltok a Bitcoin ETP-ről, ami egyre több helyen elérhető? Azon kívül van hátránya, hogy ellenőrzött tőzsdén (tehát nem kriptotőzsdén) vásárolható meg és nem birtoklod magát a Bitcoint? (Ez egyébként valamilyen szempontból előny is lehet szerintem.)
-
Ferdzsoo
addikt
Én chia-val voltam így, "bányásztam" 2db-ot bevezetéskor 2k dollárról indult.
Végül olyan 700, majd 500$-ért BTC-re raktam.
Most 12$."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
BaLee
addikt
válasz
Ereshkigal #24540 üzenetére
Ilyet én is szoktam álmodni. Mondjuk már az álmom is olyan, hogy a nagy pump-ban valahogy nem sikerül eladnom és lemaradok róla mert mikor el tudnám adni már visszaesett.
Valóságban egyik legfájdalmasabb emlékem a "szépemlékű" Safemoon coin. Figyelgettem, figyelgettem végül 100 usd értékben vásároltam. Felkapta mindenki, napokig csak ez folyt mindenhonnét, emlékszem este ránéztem még, valahol 3000$ körül járt az értéke. Másnap már csak 1000$ alatt, itt még kivettem a belépőt amit jól tettem, mert pár nap múlva már annyit sem ért amennyiért vettem.
Szóval a valóságban jó egy ilyen pumpban ülni de annál sokkal jobb realizálni is belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Én az éjjel azt álmodtam, hogy ma kilőtt a BTC, mint a fene. Folyamatosan remegtem, mikor adjak el.
Aztán felébresztett a gyerek, ránéztem a telefonra, 98k. -
attiati
veterán
ETH 30% leszúrás napon belül
volt már ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz
Oppenheimer #24530 üzenetére
valóban vannak rosszul öregedő jóslatok, mint ez: link
de végül is még lehet olyan a jövőben, amikor tényleg ennyi lesz, és nort_on sem mondta, mikor lesz ennyi
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz
Oppenheimer #24530 üzenetére
Ennyiért ajándék, bár én jobban örülnék egy 1500$ vételi árnak.
-
Oppenheimer
nagyúr
Hallgatnom kell a megérzéseimre, testvéreim a kódban.
ETH meg gigalol. Bull market mi? Már a legelején látszott hogy ez nem fog menni sehova, de legalábbis nem felfelé.
-
proof88
addikt
Ne aggódjatok!
Likvidálják a BTC longosokat a következő pumpa előtt! Kicsit lemegyünk aztán kilövés! -
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #24525 üzenetére
105-ért adod? Na?
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Oppenheimer #24525 üzenetére
Szerintem már számolja, hogy mennyit kereshet rajtad, ezen az opciós vételen.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Oppenheimer #24522 üzenetére
Par ev mulva milyen hulyenek fogsz tunni, hogy nem adtad el 100k folott az internet komputer, virtualis meme koinyjaidat, amit az eletben meg soha, senki, semmire nem hasznalt spekulacion kivul.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #24522 üzenetére
Hétvége, nulla vol. Február tipikusan jó hónap, az eleje döcögős, első hét szokott a monthly bottom lenni. Ha pénteken UNRATE 4.1-4.2, akkor rakéta. No para.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ah brok, pénteken éreztem hogy 105k jó pont lenne a fél csomagot eladni de greedy voltam. Erre megint 100 alatt vagyunk
-
goccer
aktív tag
válasz
Oppenheimer #24519 üzenetére
Köszi, most már az ETH is mehet a holdig. Tudom már mi volt a gond vele
-
Qtyii
tag
válasz
Oppenheimer #24519 üzenetére
én BTC-t csak adózás miatt adom majd év végén ... de akkor is egyből... és főleg a következő medvében vissza kellene venni
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #24518 üzenetére
Egyelőre nem teljesültek a BTC sell orderek, de szerencsére az ETH-t kiszórtam végleg
Majd saját és piaci hangulattól függően mozgatni fogom az ordereket ha teljesülésre vágyom. Megpróbálok kicsit türelmes lenni
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Oppenheimer #24517 üzenetére
BTC-t az elmúlt 10 évben mai szemmel nézve soha nem volt jó alkalom eladni.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
proof88
addikt
Ha azt hiszitek vége a bikának, akkor biztos nincsen még vége a bikának.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Oppenheimer #24511 üzenetére
Az a baj hogy olyan szinten túl lett tolva ez a coingyártás hogy több millió coinra egyszerűen nincs tőke hogy felpumpálják.
Nem gondoltam volna hogy így fogják magukat kicsinálni az altok, hogy ilyen szinten felhigul a kínálat. Így-vagy úgy BTC az egyetlen aminek valaha értelme van/lesz.
Innen nagyon nehéz lesz letaszítani a trónrol."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #24510 üzenetére
Maradék ETH-m is eladom. Az a kriptó abszolút halott, már írtam korábban is hogy nincs benne potenciál, és ezt bizonyítja is, szóval fölösleges tartani. Bitcoin bikának lassan a végén vagyunk és 3000 körül vergődik, nem lesz ez már jobb.
-
Oppenheimer
nagyúr
Azt álmodtam 60k-ra esett a BTC és véget ért a bika piac.
Legutóbb amikor árfolyammal álmodtam az ősszel volt, akkor 60k körül volt az ára és megálmodtam hogy kitör 90-re, nem sokkal később így is lett.
Én eladom a napokban a készletem felét, a másik felét meghagyom 140k-ig ahogy terveztem
-
brd
nagyúr
válasz
fireman123 #24508 üzenetére
ETF-ek: azt is emberek veszik, ugyanabból a gazdaságból, hasonló mozgatórugókkal, mint a nem ETF-et, csak szélesebb a vásárlói kör. Persze nem pont ugyanazok, mert egy crypto ETF-et tulajdonolni kb. ugyanaz, mint az arany árára spekulálni ETF-en keresztül: valójában nincsen aranyad, csak egy ígéreted, hogy ugyanazt kapod, mintha lenne - ami még csak nem is technikai oldalról problémás, hanem sokkal inkább politikai oldalról: akinek eddig volt kétsége, az az utóbbi 3 évben láthatta, hogy (még) a nyugati világban nem(/sem?) szent a magántulajdon, ha a politika (vagy a politikát irányító valamely hatalom, ha valakinek úgy jobban tetszik) úgy dönt. Nekem nagyon úgy tűnik, a 4 éves ciklusokhoz nagyobb köze van (volt) a pénz árának és az általános gazdasági helyzetnek, mint a BTC valamely' fundamentumának (blokk jutalom), de mostantól biztosan másképpen lesz...
Egyébként, "tudom", hogy a vonalak nem működnek és csak véletlenül húzható 1 egyenes ~5 ponton keresztül (persze nem szigorúan matematikai értelemben, csak amolyan "spekulánsosan", némi hiba megengedett) a tetőkre és ami mellesleg párhuzamos az aljakra húzhatóval, ill. ~73k fölött még csak 1x járt az ár, legalább oda valamikor vissza "kell" térnie (persze ez akár 1-2 év is lehet, feltehetőleg egy olyan esemény(sorozat) kapcsán, amikor "vér folyik az utcákon"):The only real valuable thing is intuition.
-
fireman123
őstag
válasz
oldcrypto #24505 üzenetére
Sajnos ezt majd utólag látjuk mindig a grafikonon, 2017 végén is a nagy többség úgy gondolta, hogy jóval feljebb megyünk, 2021 novemberben pedig 100e-ről beszélt mindenki, ....aztán jött a lassú kijózanodás, mindig csak egy kicsit ment lejjebb, sokan úgy kommunikálták, hogy ez csak egészséges korrekció és majd újból fel.....volt is ilyen, csak az emelkedések mindig kisebbek voltak mint a "korrekciók" ....és szépen fokozatosan átmentünk medvébe és nagyon lent találtuk magunkat szép csordogálással....aztán most már az sem biztos, hogy megmaradnak a "megszokott" 4 éves ciklusok, főleg az etf-ek miatt, de bármi (pl. a kiszámíthatatlan Trump előre nem látható intézkedései vagy azok hiánya....stb.) más miatt. Sokan várják az altszezont mint korábban, aztán lehet, hogy már az sem lesz mint az előző ciklusokban, mert olyan sok már az alt, ...valahol olvastam a napokban, hogy több millió létezik már, óránként 3e új token készül, ...nagyon eloszlik a tőke, persze néhány nyilván még kilőhet, de sokak szerint már ez sem lesz a "régi" .....tehát senki nem tudja megmondani mi lesz, vagy mi nem.......
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
oldcrypto #24503 üzenetére
Illetve ez szerintem pont egy inverz jel is ilyenkor. Ha ilyen cikkeket írank az tipikusan az hogy nincs még vége a bikának. Majd ha csak olyan cikkek jönnek hogy BTC 500k meg 1m jövő hónapban, nah akkor kezdhetünk el gondolkozni hogy csúcson vagyunk.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
oldcrypto #24503 üzenetére
Nem gondolnám , elég sok metric van ami ponthogy viszonylag alacsony social risk-en áll. Bár tény hogy szerintem sincs benne 6 -8 hónapnál több...
-
oldcrypto
lelkes újonc
Sziasztok!
Elkezdte dobálni nekem a Google algoritmus a cikkeket, hogy a bikapiac csúcsán vagyunk több mutató alapján. Én időben ezt egy kicsit későbbre vártam. Mi a véleményetek erről?
Az árfolyam analízishez nem értek, csak hodler vagyok/voltam eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android játékok topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest