Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
válasz
Mr.RiK #24759 üzenetére
Azért nem árt egy kicsit jobban utánanézni hogy mit veszel.
Jelenleg van 20 olyan ETN, vagy ETP, ami követi a Bitcoin árát, a teljes kripto kínálat jelenleg 99 db a tőzsdén.
Attól függ mi a terved, lehet választani közülük. Ha hosszú időre tervezel, akkor fontos lehet a TER (költség), ha viszont rövidebb időre, akkor az alap mérete a fontosabb.
Minnél nagyobb, annál több az ügyfél és több a tranzakció. Rossz esetben ha kevés az érdeklődés a termék iránt előfordúl, hogy hiába akarod eladni, nem veszi meg senki. Egy esésnél, hirtelen eladás esetén jelentős költség lehet.Javaslom az alábbi oldalt, olvasd végig, hasonlítsd össze az eszközöket:
https://www.justetf.com/en/search.html?assetClass=class-currency&search=ETFS&index=Bitcoin -
Ferdzsoo
addikt
válasz
boti19871125 #24754 üzenetére
Ezt én értem.
-
stellaz
veterán
válasz
FollowTheORI #24749 üzenetére
-
Mr.RiK
tag
Sziasztok!
Bitcoin ETP-t szeretnék venni az Erste felületén. Olyat ami leköveti a bitcoint, viszont van vagy 10 fajta és nem tudom, hogy melyik az amelyik ténylegesen a bitcoint követi le, vagy amelyik jobban leköveti.
Ebbe szeretném a segítségeteket kérni, hogy Erste felületén milyen név alatt van a Bitcoin lekövetés. Előre is köszönöm! -
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Ha egy nem túl jelentős összeget (1-500 ezer forint) szeretnék átváltani Bitcoinba és nem akarok vele fizetni, stb, akkor jól gondolom, hogy a papír alapú tárca optimális megoldás lehet számomra?
Köszi
-
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß #24731 üzenetére
"Pontosan az ilyen hatások (nevezzük humán vagy nem tudom milyen faktornak) miatt gondolom azt, hogy vannak már annyian (maguk bankok is) USDC-ben, hogy ha történne vmi a Coinbase-el, mert nagyon elszabnak akármit is, akkor itt nem fog vér folyni a kripto-knál, csak max. gazdát cserél (sőt, lehet szándékos lesz a letérdeltetés, könnyebb megszerezni, de hogy végleg elássák és sóval behintsék, nem tartom valószínűnek, mert olyan körök is vannak a buliban, akiknek ez érdekük, hogy fennmaradjon). "
Nem vagy túl régóta a kriptóban, ha ilyet leírsz.
Itt még 1-1 álhír vagy félinfó is tudja borítani a dominókat. Amint bármi történne a Coinbase-el mindenki szabadulna az USDC-től ami az árfolyam földbeállásával végződne. De ne álljon földbe szakadjon csak 70%-ig az is eléggé fájna, hogy 30%-a ment a levesbe a tartalékaidnak. Az meg mégjobban, ha 70%-nál nem szállsz ki csak mondjuk 30%-nál tudsz. -
8zabi
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
Az a helyzet, hogy nem látunk ennyire mélyen bele.
A dollárnál is történt rengeteg disznóság, mire a mai formáját felöltötte, szerintem a kriptoverzumnak még nagyon az elején vagyunk így is, hogy jó ideje már történnek a dolgok. A napokban két elemzőt is hallottam, akik ezt mondják a következő nagy húzóerőnek munkahelyteremtés terén IT-ban, szóval hogy VALAMILYEN kripto lesz a jövőben, sőt, erre fog épülni az egész világ, ebben biztos vagyok, mint ahogy abban, hogy lesznek antigravitációs autóink, lásd Ötödik Elem. Kérdés, mikor, hogyan, lesz-e előtte világégés, stb, de a lényeg kb. az, hogy itt és most a XXI. század elején megszületett valami, ami letette az alapokat.. aztán lehet erre építkeznek majd, lehet másra, a jövőben, nem tudom..
Néha pedig szimplán csak azt látom, ki kell zoom-olni.. a világot politika, bankok, nagy tőke irányítja, nem feltétlen mindig a közgazdaságtan (szerintem hamis) racnionalitása. Ha Coinbase beborulna, vajon nem kilincselne ott n+1 ember a megfelelő döntéshozóknál, ahogy egy JP-nél és a többinél tették, hogy adófizető pénzből alányúltak 2008-ban nem egy borulni látszó banknak ? Tök jól bemutatja ezt (bár felszínesen) a Big Short és a végén mégiscsak azok szívták meg, akik a házukat, lakásukat bukták és váltak földönfutóvá, nem azok, akik először jajvaszékeltek, hogy úristen, hány százalék a bukó, aztán meg valahogy mégis rajtuk maradt az öltöny a mai napig.
Pontosan az ilyen hatások (nevezzük humán vagy nem tudom milyen faktornak) miatt gondolom azt, hogy vannak már annyian (maguk bankok is) USDC-ben, hogy ha történne vmi a Coinbase-el, mert nagyon elszabnak akármit is, akkor itt nem fog vér folyni a kripto-knál, csak max. gazdát cserél (sőt, lehet szándékos lesz a letérdeltetés, könnyebb megszerezni, de hogy végleg elássák és sóval behintsék, nem tartom valószínűnek, mert olyan körök is vannak a buliban, akiknek ez érdekük, hogy fennmaradjon).
Egyébként érdekesnek tartom azt, hogy a bankok, akik kihelyezett betétekből és kamatokból élnek (szerintem nem csak, de bankár haverom válltig állítja hogy így van, lehet naiv, vagy én vagyok megint hülye), ... szóval ez inflációt és végtelen mennyiségű pénzt feltételez. A Bitcoin pont nem ez. Mégis maguk bankok döntenek úgy, hogy lehet most már, hogy mi is benne vagyunk nyakig a lecsóban, be kéne úgy rendesen cuccolni belőle, nem csak kitenni x milliárdot "játszani". Ez még szabályozás téren is hozhat mozdulást, ismét csak nézek a racionális közgé tudományra, amiben az ilyen huszárvágások, mint Bretton Woods meg petrodollár valahogy nekem kilógnak a puszta-szimpla kereslet-kínálat önszabályozó játékszabályai alól.
Az USDT más, de szándékosan szóba se hoztam, de a C-ben én látok fantáziát.
Ha mást nem, mert amúgy egyetértek a legtöbbel amit írsz, arra jó a BTC, hogy tartalékolsz abban (is), mert több lábon jobb állni, de alapvetően meg lecsípsz belőle és gyorsabb, agilisebb kriptóvá vagy fiat-á váltod pillanatnyi igényeid kielégítésére. Na erre meg jók az altok, főleg a stable-ök, mert arra kicsi az esély, hogy a BTC vagyonból kicsit lecsípve elmegyek egy Ciprusra és nem lesz BTC-ből direktben (vagy USDC-n keresztül) EUR-m.. nem tudom .. én mernék USDC-ben tartani, de valóban rizikó 1 cégre feltenni mindent, de hát az Amerikai Egyesült Államok is egy cég, ráadásul a globális hegemóniája most csökken, ... ma még nyilván nem említhető egy lapon egy Coinbase-el, de ha a jövőről beszélgetünk, szerintem ez fordítva is meglesz: nem fogom tudni elképzelni, hogy ne karolják fel a Coinbase-t, ha elkezdene összeomlani. Azonnal alányúlnának. Vagy átmegy az ember egy Kínai stable-be innen... passz.. ha már fogadni kellene az országok sikereire.. (bár egyikre sem mernék, ha őszinte vagyok, sztem az USA meg fog rogyni)..
Aztán, lehet nagyon rosszul látom. Végülis, csak belenéztünk a gömbbe.
Mindenesetre nem csak közgazdaságtanilag-pénzügyileg, de politikailag és "háttérhatalmilag", próbálva (csak próbálva) a rácsok között belátni a kerítésen a nagyok világába, indikatív, ha egy BTC-t national reserve-nek akarnak egyre többen kikiáltgatni.
b) amit nem hiszek, de láttunk már karón varjút, hogy megy a pumpa és ennek a dugattyúja, mozgatóereje az elnöki és ilyen-olyan nyilatkozatok. Trump tipik szélkakas, ma erre mutat, holnap arra, akár tökellentétes irányba is, vagy csak részben. Ez nyilván közép- hosszú távon teremt egy olyan környezetet, ahol a volatilitás nagyobb, mert ma ilyen hír jön, holnap olyan, a piac meg megy azonnal utána. Van, aki irtózik ettől, van, akinek ez óriási játszótér. Akik a játékszabályokat írják, szenátorok, bankárok, stb stb, ott nagyon felül és nagyon közel az elnökhöz (vagy mögötte akár), legnagyobb hedge fund-ok, stb, ők ezt élvezik, mert hát ja, megy a játék tovább, nem egy unalmas állóvíz van, hogy a BTC egy szűk vízszintes csatornában van, hanem rövidtávon, heteken, pár hónapon belül is durván lehet akasztani. Ők jobban tudják, mikor kellhet venni és adni. Mindennek fényében aztán simán lehet ez az aranytartalékos sztori és hír olyan hír, amire egyszercsak pár hét múlva az elnök felmordul és odaszól Svájcnak, hogy figyi kicsi, nem kéne pezsegni, engedjétek el. Oszt el van engedve, a BTC meg szakad. Megy a pumpa.. ... ...
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß #24728 üzenetére
Azért a stable coin nem ugyanaz mint a dollár mondjuk. Láttunk már amúgy is érdekességeket, emlékezzünk csak a Terra crash-re.
Azért azt a Coinbase is elismerte anno, hogy ha a Coinbase csődbe megy akkor senki nem garantálja, hogy az USDC utána is közel 1:1 arányban váltható. Az USDT-ről pedig sok sok éve tudja mindenki, hogy nincs teljesen 1:1 arányban lefedve a kihelyezett USDT mennyiség.
De elég csak olyan dolgokra gondolni, hogy ha hirtelen nagyon sokan adnak el kriptot és váltják át USDT-re akkor simán kilenghet akár pár %-ot is az árfolyam.Azzal is részben egyetértek vele, hogy a kripto mögött nincs semmi. Csak számok.
Sőt elég jó lecke volt mindenkinek az altoknál az utóbbi fél év, hogy nem minden arany ami fénylik.Összességében a BTC-n kívül én sem preferálom egyik másik kriptót sem hosszútávon. Rövidtávú bohóckodásra meg gamblingre jók lehetnek. Elég ránézni az ETH árfolyamára mint 2. legnagyobb kripto. November végén amikor ugyanennyi volt a BTC árfolyama, mint ma akkor az ETH bőven 3000$ felett volt, most 1800$-t karcolgatja.
-
Dißnäëß
nagyúr
Kicsit erre ráevezve, a minap láttam Balogh Petya oldalán egy "nyilatkoztatot" tőle, kérdezték a kriptóról. Hogy nincs érték mögötte, satöbbi satöbbi. Egyrészt kihagyta a stablecoin-okat (de úgy teljesen), illetve kommentben is voltak jók, például ukrajnából menekülésre és vagyon menekítésre mondta egy hőbörgő, hogy nagyon nem jó a kripto.. hát szerintem meg pont az a legjobb, senki nem veszi el, ha az ember egyszer bemagolta egy vagy több pénztárca feloldó szavait mint egy versikét.. és ha a volatilitástól fél, tarthatja a vagyonát ugyanúgy USDC-ben is, mint az arany alapú PAXG-ben, vagy bármi más stable-ben, innen már csak a határon kell némi kenőpénzzel átcsusszannia és az élete megoldva. (Leegyszerűsítve).
Én komolyan nem értem a felvilágosult, értelmes embereket, hogy értéket nem teremt a Bitcoin mondjuk, nincs mögötte cég, nem dolgozik-termel profitot stb stb.. ebben viszont nem különb az aranynál, ahol ugyanúgy a bele vetett hit az, ami az értékét adja, de hozhatnám a dollárt is, vagy bármelyik fiat fizetőeszközt, ők sem termelnek értéket, csak vannak magukban és a beléjük vetett hit, kölcsönösség az (minden fél elfogad ellenértékként áruhoz, szolgáltatáshoz), amit pénznek hívunk..
Amin még csodálkoztam, hogy a közgazdaságtanban az nem érték, ha egy ilyen eszköz pont erre lett alkalmas, hogy őrzi az értéket ? Mert hosszú távon tényleg tárolni jó benne, én nem gondolnám, hogy egy svájci jegybank meg spanyolok meg egyre többen amikor be akarnak tárazni belőle amolyan aranytartalékként, akkor továbbra is ekvivalens ez egy fugázival
Mert amíg emberek nem csak ezt magát adják-veszik, de hitet tesznek mögé (akárcsak fiat-ok mögé), addig ez is érték szvsz. De én nem vagyok nagy közgazdász, mindenesetre fura volt az egész nyilatkozata a kriptókról, mintha csak egyetlen kripto lenne, a BTC, a másik párszáz egyéb nem is létezik, se stable-ök, se semmi, és ez is egy nagy nulla. Nem tűnt valami tájékozottnak, vagy csak én vagyok teljesen hülye - elfogadom..
-
8zabi
őstag
válasz
MikeWazowski #24725 üzenetére
sőt, valójában csak 20 999 999,9769 BTC lesz a felezési algoritmus miatt
-
8zabi
őstag
Ajánlom neked a 21millio TikTok csatornát. Egy magyar srác csinálja, kezdőknek is tökéletes. Neki van egy kis könyve is innen letöltheted (az elején még ingyen osztogatta, lassan már megjelenik könyv formájában is).
A Bitcoin lényege a véges készlet: 21 millió. Soha nem lesz több. Nem úgy, mint az államok által nyomtatható pénzből. Ha ezt sikerül feldolgozni, akkor jó úton jársz a megértés felé.
-
Ferdzsoo
addikt
Viszonylag nehéz ezt egy hsz-ben leírni. Úgy gondolom kb 100 óra kell a témában hogy viszonylag képbe kerüljön az ember. És további több száz hogy fel is fogja, ráeszméljen miért jó ez.
De.:
Nem, nem tervezik fizetőeszköznek. Digitális értéktáróló eszköznek annál inkább. Olyan mint az arany csak minden szempontból jobb. Az aranynak van egy 5000 éves forja.
Rövidtávon mindentől függ az értéke (politika, makrogazdaság, kamatok stb.) hosszútávon pedig leginkább kizárólag a kereslet-kínálattól ami folyamatosan növekszik.
Üdv, a nyúl üregének bejáratánál, kérdés bele is ugrasz e. -
fesii
aktív tag
Sziasztok!
Nem ez teszi ki a fő érdeklődési körömet, de kicsit olvasgatok, kicsit binancezek pár dollárral.
Egyenlore nem igazán értem így naivan, hogy miért olyan jó ez.
Azt értem hogy elvileg nem függ a kormányoktól. Ahhoz képest mégis azt várja mindenki hogy jövő héten trump vagy Powell mit mond. Ilyen téren nem igazán érzek különbséget egy sima részvény meg a bitcoin között.
A bitcoin elvileg egy fizető eszköz akar lenni ha jól tudom. Azt hiszem olvastam hogy valamelyik csatorna díját már bitcoinnal is lehet fizetni. Azt gondolnám hogy ilyen dolgokra indul meg az árfolyam , de úgy látom hogy inkább a politika mozgatja…
Egy Apple részvénynél ha kidobnak egy új telefont és az fogy akkor emelkedik a részvény ára mondjuk.
A bitcoin értéke függ a bányászat sikerességétől? A
bányászatròl végképp nincs fogalmam…
Vagy mi adja az értékét a hiten kívül.
A titkosítás blokk lánc stb részét ugyerzem nagyjából értem.
Bocs a kocsit bugyutább meg le egyszerűsített felvetésekért de a heuréka érzés minden nap nem hogy közelebb lenne hanem inkább távolodik. -
Dißnäëß
nagyúr
Ez lett volna a következő kérdésem egyszer valamikor, már egy hete csak pislogok, ugyanazt csinálja mindkettő.. nem néztem az árat bevallom, nem gondoltam, hogy ilyet bevetnek. Ezek szerint DE. Köszi a heads-up-ot.
Ui: hiányolom a teljes USDT stack-et a millió alt-al, a BTCDOWN-t és ETHDOWN-t
és hasonló nyalánkságokat. Bár biztosan lehet esésre fogadni valami egyéb instrumenten keresztül a mostaniban is, nekem még bonyi, kóstolgatom egyelőre, hogy mit is látok az app-ban, jól felpimpelték.. Ja és a copy trading a régiómban nem elérhető..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #24718 üzenetére
Műx, 1 ojró az ára (Binance oldalon, nem Revo), de legalább nem százalék. Ez teljesen baráti sztem.
Nagyjából 1-1.5 mp alatt átért
Btw Binance jól megváltozott. Vagy 6 éve mennyivel egyszerűbb volt és minden USDT-vel szemben intézve, díjak BNB-ben.. most meg USDC a fő stablecoin ahogy látom és BNB/USDC váltáskor a fee-t is USDC-ben mutatja. Redesen újra kell tanulni az egészet. Látszik h miközben fejlesztettek is rajta (új funkciók), agyon is regulázták.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, binance-re mi a legköltséghatékonyabb út egy magyar számláról ? (FYI van Revolut is).
Bankkártya a Binace app-ból, HUF alapú terhelés ?
Revolut feltöltés és usd váltás, aztán usd alapú terhelés erre Binance-ből ?Revolut feltöltés, fiat -> crypto és ezt küldeni ? (Ha igen, gondolom vmi olcsó tranzakciós költségű)..
Mi a bevett útvonal ?
-
Travelos
őstag
A CoinShares ETN termékei közül észrevettem, hogy a staked típusúak 0% éves díjjal rendelkeznek (pl. Ethereum, Solana, Cardano), míg a többi nem (pl. Bitcon, XRP). Gondolom ez nem véletlen. Valaki elmondja nekem légyszi, hogy mi a különbség, vagy ez csak véletlen?
-
csaba951
veterán
válasz
Gyefaavalon #24710 üzenetére
Adószám van, és összhangban van a megadott cégnév/cím adatokkal. Sajnos a cím egy ipartelepen van, a Google nem ment be a telepre fényképezni, így nem lehet tudni, hogy tényleg van-e ott a cégnek valami irodája, csarnoka.
Ilyen 1-2 db géppel anyagilag biztosan nem éri meg bányászni. Egész gépteremmel, olcsó árammal lehet nyereségesen csinálni. Ez a kis gépes bányászás akkor jó, ha nem adózott vagy nem legális üzletből származó pénzt akarsz biztonságos helyre juttatni. Ekkor ugye nem tudod a normál pénzügyi rendszert igénybe venni, és simán csak megvásárolni a coinokat. Esetleg elvi okokból támogatni akarod a kriptót vagy csak simán érdekel a technikai része és hobbiból csinálod. Ilyenkor nem gond, hogy viszi a pénzt, nem hozza.
-
csaba951
veterán
válasz
Gyefaavalon #24708 üzenetére
Adószám nincs. A megadott cím jelenleg egy irodaház építési területe, várható átadás 2026 Q1.
-
Gyefaavalon
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretnén kérni.
https://shop.canaan.io/
Ezen weblap valós vagy átverés?
Koszonom -
brd
nagyúr
válasz
csabyka666 #24705 üzenetére
1. Nem feltétlen, van olyan szolgáltató, amely ténylegesen FIAT-ban tartja nyilván a számlát (erről az adott szolgáltató tud tájékoztatást adni), azaz, ha eladsz, kikerül a "fekete dobozból" az érték és adózni kellene.
2. Ugyanaz, mint HUF esetén, csak az MNB adott napi (EUR|USD)/HUF árfolyamán kell elszámolnod a váltást (ha az 1-es pont érvényes az adott szolgáltatóra). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Ashes of Creation (MMO)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest