- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Linkin
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy most az xvm miért az effit mutatja? Miért nem a WN6 értéket?
-
dfsz34
őstag
válasz
KisApám
üzenetére
A hetzer főleg a troll ágyúval a közelharcra alkalmas leginkább. Borzalmas a látótávja, tehát kell neki spot mindig és rossz a pontosság, tehát közel kell menni vele az ellenséghez. Emellett nagyon gyorsan forog, tehát városban is ügyesen lehet vele mozogni. Nem az első sorban kell vele harcolni, bár alsó tier ellen szembeforgatva nem lövik át. Például a tier3 legjobb medje a pzs35 még arannyal sem lövi meg szemből, pedig az a tank egy terminátor a tierjében, ráadásul a hetzer egy lövéssel kiszedi úgyhogy ha szemből jön a hetzer, akkor menekülök, mert esélyem, na az nincs. Talán a hármas TD-k, de azoknak is gyenge pontra kell célozni.
A TD-k nem feltétlen bokorban lapuló mesterlövészek, legalább a felük, harmaduk alkalmas a közvetlen közelharcra is, akár városi harcra is. A hetzer-nek ráadásul van egy olyan ágyúja, ami egy-két lövéssel kiszedi a legtöbb ellenfelét közelről. Ha lesz majd komoly 4-5 skilles német TD legénységem, akkor visszaveszem a hetzer-t és trollkodok vele rendszeresen, nagyon remek és univerzálisan használható tank, nem kell megijedni vele, ha neked is részt kell venni a közelharcban. Támadást csak max tier 4 ellen vezetnék, tier5-6 ellen inkább a második vonalba való, de ott is jó, követi a támadást és meg kell próbálni oldalba, hátba kapni az ellenfelet, vagy szemből gyenge pontra.
-
jano_77
nagyúr
válasz
nyunyu
üzenetére
Szia nyunyu!
Amióta a tankrange.xc dolgot hozzá adtam az XVM.xc file-omhoz, nem tudom szerkeszteni az XVM editorban, mert vmi object(OBJECT) hibát ír ki!? Illetve a paneleken mutatja jól a beállított adatokat, de a tankok feletti beállítás eltünt!? Mitől lehet ez, mi lehet a probléma?
Köszi Janó
-
dfsz34
őstag
válasz
Rathrol
üzenetére
Ez alapján össze tudod hasonlítani: [link]
Még esetleg tier6-ban is gondolkodhatsz, ott is vannak jó tankok.
A legjobb tier5 (T25) kb a 2/3-t lehozza a legjobb tier7-nek (Panther M10), miközben az ára a töredéke és gyakrabban is van akcióban féláron 750 aranyért, én is úgy vettem.
Annyit még azért javaslok, hogy mivel ezek átlagok, ezért ha egy típusból jó vagy, akkor érdemes azzal is súlyozni, mondjuk ha szereted a TD-ket, akkor 7-ben a su12244 messze kiemelkedik ügyes használat mellett (drága a lőszere, de szó szerint brutál mennyiségű sebzést is ki lehet vele osztani, csakhogy ehhez már profi módon kell kezeld, szóval kell a TD tudás), de az e25 is nagyon jó, azzal szórakozás menni, ha meg a gyors medeket szereted, akkor meg a panther m10 egyértelműen. Az at15a-t akkor érdemes, ha a brit TD-k a kedvenceid, mert tudod a legénységet húzni benne.
Egy dolgot azért érdemes megfontolni, az időt, amit a kredit termelésre fordítasz és lehet, hogy pl egy SP, a legolcsóbb nyolcas jobban megéri összeségében, de azt nem tudom neked megmondani, hogy a 8.8 után mennyire maradt használható, mert sokan el akarják adni, de lehet, hogy csak megunták. Egy SP tulaj majd kisegít, ha érdekel.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem emléxik valaki, h mit kell átírni xvm-ben, h ne legyenek nagy fehér számok, ha meglövök egy kínai tankot?
XVMben semmit, mivel annak semmi koze ehhez a bughoz.
-
Drenadar
veterán
válasz
KisApám
üzenetére
És? kit érdekelnek a többiek amíg te megoldhatod a helyzetet? Továbbra is az jön le az írásodból, hogy te akartál volna hátul kempingezni a nehezek helyett...
Miért a hummel felfedezésre való?
van vele megszálló plecsnim is. és volt hogy a nehezek engem küldtek előre felderíteni. Megvontam a vállam és elindultam kiszedtem az ellenfél bázisvédőjét megvolt vele a 6 killem és mégsem kaptam meg a topgunt 
Victory!
Battle: Ruinberg 15/09/2013 12:06:51
Vehicle: IS-6
Experience received: 2,940 (x2 for the first victory each day)
Credits received: 144,067
Battle Achievements: Steel Wall, Sniper, SpartanMég a másfélszerezős bónusz nélkül sem rossz
Továbbra is imádom ezt a prémtankot és nem bántam meg
mondjuk lehetett volna több xp is... -
csapee
őstag
Mountain pass csata verizóban, láttatok már olyan meccset ahol a külső részről (a két távolabbi bázis) nyertek? Eddig mindig oda rakott de szinte bukó, belülről sokkal könyebb.
-
válasz
Vigneau
üzenetére
Bár némi kihagyás után jöttem vissza, de most nálam sem megy az XvM. Dokan fent van 3.5 .net fent van elindul a kis parancssorban, felismeri, hogy EU, de az elindított csatában már nem tölt be semmit. Csak annyit látok a nevek helyén, hogy Loading, illetve mindenkinek 35% hpja van....
-
dorka16
aktív tag
Komolyan mondom ilyenkor legszívesebben letörölném a játékot.
Tegnap az IS-SU152 párossal 21/1-es mutatót hoztam össze. Ma 7 csatából 7 vereség. Az volt a csúcs amikor 2 percre beszorultam egy mélyedésbe a hegyoldalba.
-
Vigneau
félisten
válasz
nyunyu
üzenetére
Szerinted mi a lényegi különbség a "gyári" és az Aslain-féle XVM között? Az eredeti továbbra sem megy nálam, így az utóbbit használom. Mivel az XVM editor meg nem olvassa be az Aslain xvm.xc-jét, az általam korábban használttal meg nem megy, jobb híján notepad-del írtam át a számomra fontosabb beállításokat a configs/Aslain xc-iben. Ez kicsit nyögvenyelős így, de sebaj... Bár néha nem jön elő a %-os statisztikus érték csata előtt és nem a 4. oszlopot kapom alapul csata után - annak ellenére, hogy azt állítottam be -, azért elégedett vagyok - lassacskán...
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a tier 7 prem és tier 5 prem tank között sok a kredit hozzam különbség(?), mert most van lehetőségem olyanra hogy vagy 1 db prem tier 7 tank vagy 5db prem tier 5 tank goldért persze!
-
SoulReaver
veterán
Nem emléxik valaki, h mit kell átírni xvm-ben, h ne legyenek nagy fehér számok, ha meglövök egy kínai tankot?
-
Chris0321
veterán
-
smisa
őstag
Sziasztok
2 módot nem találok ami még hiányzik az update után egyika dmg panel másik pedig a max zoom amivel nem csak 8x lehetett nagyítani illetve egy xvm is kellene ami müxik tökéletesen

-
Drenadar
veterán
válasz
KisApám
üzenetére
Nem értem emberek miért vannak úgy oda, ha TD-vel nem kényelmesen kempelnek egy bokorba?? Áruld már el nekem. Igen egy TD-vel is lehet a frontvonalban harcolni... ne a hetzerrel sírjon a szád, én ezt már Hummel-el is megcsináltam (ez egy arty segítségképp) illetve ha már TD akkor T30-al is pl és az nem pár másodperc alatt tölt hanem 16-17sec...
szóval ne kiboruljál itt, hanem alkalmazkodj és használd a járművet úgy ahogy a helyzet megkívánja és inkább örülj a sikerednek... nah csá
-
Nuada herceg
őstag
A cenzúrára a megoldás, félmgoldás.
Minden játék indításnál pipáld ki az üzenetek cenzúrázását,
majd elfogad, utána pedig vedd ki a pipát előle és megint elfogad.Akkor megjavul, de csak a következő újraindításig...
De ha egész nap tolod megállás nélkül, akkor egész nap jó lesz.
Következőleg meg megint ez az 5mp-es tortúra, annyit megér...Gondolom a patchel lehet valami gond...
-
Nuada herceg
őstag
Egész délelőtt játszottam, T34 és ST-ivel, felváltva..
3 győztes csatám van... Szerintem közel 20 meccset mentem azért..
De az mi???
Értem én, hogy béna vagyok, de hogy a csapat is állandóan, ahova kerülök,
kicsit magas azért. -
KisApám
addikt
Kénytelen voltam a HETZER-rel a városban "rohangászni"...
Fehér zászlót kellett elfoglalni.
Mi történt?
A csapatomból 3-an megálltak, maradtak a saját zászlónál és semmit nem csináltak...Mennem kellett a városba felderíteni, lövöldözni, HETZER-rel!!!
Szóval voltam felderítő (!!!), no meg 4 tankot kilőttem...Kaptam "Kiváló sofőr" jelvényt (!!! a Hetzer-rel... röhej), meg "Kiváló lövész" jelvényt.
Minden tankot kb. 10-30 méterről lőttem ki, szemtől szembe...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Drenadar
üzenetére
Hát meg ami vicces szokott lenni, hogy midnen megszokta, hogy a tankok eleje kemény, oldala kevésbé, háta meg puha, és minden kis mazsola bemegy a seggembe, hogy onnan pattogjon, mert nem tudják hogy majdnem olyan vastag, mint szemből

Féltem, hogy megbánom, hogy ezt vettem meg, de a kedvező MM-jével együtt abszolút jó választás volt, A T-25 szerintem jobb tank, de bekerülhet 7esbe ami azért levesz nálam az értékéből elég sokat. -
Drenadar
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én a churchillt is levertem vele, a tornyát be lehet vele lőni
Első csatámban 4 tankkal kerültem szembe, jó az egyik arty volt
Mind a 4et levertem, acélfal lettem vele
Churchillnek elméletileg jobb a páncélja, de tudjuk hogy alig van pár pont ahol tényleg akkora a vastagság legtöbb helyen gagyi... és az excelsior nehezebb is ... csak pislogtam. Igen az a 600 lovas motor nagyon jó 
-
unravel
őstag
[0.8.8] Aslain's XVM Mod v2.9.3 <upd. 14.09.2013>
zöld - spottolva
piros - az előbb még megvolt
szürke - nem láttuk
nincs ikon - döglött -
echterion
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
Én is erre az akcióra vártam, most meg fogom valamikor venni. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a KT után. Esetleg valaki, akinek mindkettő van / volt, tudna összehasonlító véleményt mondani a két 8-as német heavy-ről?
-
-
zozimoto
aktív tag
Hali.
T-34-2-öm elérte az elit státuszt. Bekapcsolnám a legénység gyorsított képzését, de nincs sehol. Vki tud erről vmit? -
Bad Pritt
félisten
válasz
Drenadar
üzenetére
Nem, sőt attól félek, hogy nerfelni fogják a sebességét, most hogy megvettem.

Ráraktam egy töltés meg egy célzásgyorsítót így közelharcban tier 5ig a két churchillen kívül mindent le lehet gyakni 1v1-ben, churchillekhez meg tier 6 heavykhez már az arany kell, a 144es átütés elég mindenhez, amivel találkozhat. Arra biztos, hogy jól megtanít, hogy weakspotokra célozz
-
Linkin
senior tag
Kijött az xvm új teszt verziója nàlam eddig az efit mutatta nem a wn6-ot màsnàl is így van?
-
kisküzdő
tag
Sziasztok. Tiger jobb lett valóban ?
(nem kicsit rossz a statom vele szeretném javítani
) -
littlemole
őstag
Most akcióban megvettem a Aladárt. A toronyra érdemes free xp-t elhasználni? az alap nagyon papír. A max ágyú megvan rá KT ről.
Extra felfüggesztéssel rá lehetne azt a tornyot is rakni ideiglenesen.
Eddig reggelire 3 csata 3 győzelem . Churchill VI szépen hozott (78k tisztán az akciókkal)
Este folyt köv. -
SoulReaver
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Köszönöm!
-
Plasticbomb
addikt
válasz
cscsali
üzenetére
És a formázást is azokban lehet, nem? Meg a nyelvet mókólgatni, ha jól sejtem, a számítást a SessionStatistic.pyc fájl csinálja a SessionStatConfig.cfg és a messenger.xml alapján. Gondolom...
Mármint ezzel csináltad?
Egy pmben leírnád, hogy hogy is működik ez? Kíváncsi vagyok...
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
A NoScroll.xml file-ban:
<defzoom>False</defzoom>
-
cscsali
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Legutolsó verzió készült el.
Google a barátod, egyébként poedit-et használtam.
De azokban csak a színezést kellett már megcsinálni, számításban már nincs szerepe. -
Timyyy
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Csak 1 órám van most, aztán nem leszek ma már.
-
Timyyy
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Külön pakoltam ami nekem kell. Aztán el se indult a játék
törölgethettem ki egyesével... végülis az after battle report meg az ezzel együtt lévő stat mod volt a hibás.
Raktam fel fehér hulla modot, jimbo crosshair-t, damage panelt, függőleges tech tree-t.Most megnézem egy csatában hogy mit alkottam.

-
SoulReaver
veterán
Felraktam ezt [link] , hogy tudom azt megbuherálni, hogy sniper modba ne kelljen mindig rá zoomolni a célra? mindig alap helyzetben van... Vagy azt a maximális zoom nál kell állítani?
-
Timyyy
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
-
Timyyy
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Én is épp ezt keresem, 3-4 hónap után visszatértem, bár többnyire csak a játékba....
-
SoulReaver
veterán
Jó reggelt!
Mennyivel kell vissza tekernem a fórumot, h modokat találjak?

-
Švejk
őstag
Az ARL44-en érdemes továbbmennem a BDR G1 B után? Nem biztató, hogy már az ismertetőjében is elavult vacaknak titulálja....

-
Bad Pritt
félisten
Én most a T28 120 millisét farmoltam és a 60%os winrate lecsúszott 41-re. 17 meccsből 3 győzelem, elég sivár, mondjuk az Excelsior 70%-a meg a T-44 63%-a kompenzálja kicsit.
-
vendingo
veterán
Én is szopóágon vagyok....
3 és fél óra alatt 10 győzelem
-
dfsz34
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
A 6-os 75mm a legnagyobb ágyúja, te melyikre gondolsz troll alatt? A howitzer-ekre? Az egy más játékstílust igényel valóban, mondjuk aleco, at2-n csak azt használtam/használom, mert közel megyek és durr, vagy álló játékos kapja fentről az adagot, akkor jó, ha pl kő mögött van és nem gondol a fentről jövő áldásra, de Churchill-re valóban nem illik (matildára sem egyébként).
Eddig úgy tudtam a nagy ágyúja a hatos 75mm és elég jó kis ágyú az, közel 100% legénységgel már pontos, és kicsit óvatos játékstílussal nem gond volt gond a 20 kill-t összeszedni, főleg mert valamiért kedveli az mm és gyakran top tank. A láncleszedés a gyengéje, ezért ez (is) inkább másodvonalban támogató tank, hacsak nem tier3,4 az ellenség nagy része, akkor nem kell finomkodni nagyon, kicsit beforgatni, aztán adni nekik. Buktam már vele úgy csatát, hogy egy kő mögötti alacsony hp-s cometet egyszerüen nem tudtam meglőni, mert hátrafelé is gyorsabb volt, mint én előre és nem tudtam a követ megkerülni az ő utolsónak megmaradt artyja meg kilőtt közben. A Churchill nem egy szerethető tank az biztos, de végül is a tier-jében óvatos játékstílussal elmegy szódával. A két kifejlesztendő tank belőle összeadva amúgy is brutál sok xp-t jelent, úgyhogy lehet vele ismerkedni sokáig.
-
Snooker
senior tag
Eddig hány Anniversary Manoeuvres event eredmény hirdetése volt? Csak a TD-s, igaz?
-
Kakumix
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
Elhibáztátok! A Matildát kihagyni bűn (!!!), de a Churchill valóban borzasztó, pedig már rátettem a 75-öt sebző és 110-et átütő ágyút (+lánctalp+motor). A Type T-34-gyel már megvan a 20, ezzel meg csak 10-et sikerült pedig többet mentem vele. Na, de kell holnapra is hagyni valamit, mert gondolom a Stuggal meglesz a 20 kill 15 csatán belül.
-
nyunyu
félisten
válasz
Balage76
üzenetére
Locastan HD minimapja vagy XVM minimapja is tudja.
Utobbi akkor, ha a konfigjaban van egy ilyen bekezdes:
// Special XVM hotkeys
"hotkeys": {
// onHold: take action by key click or while key is remains pressed
// Keycode values a be found here:
// http://www.cambiaresearch.com/articles/15/javascript-char-codes-key-codes
// Most keys are unable to be assigned.
// Common working keys are Ctrl - 17, X - 88, C - 67
"minimapZoom": { "enabled": true, "onHold": true, "keyCode": 17 }
}, -
Balage76
senior tag
Sziasztok!
8.7-nél valamelyik modban benne volt az a lehetőség, hogy bal CTRL-re a minimapból nagy térkép lett a képernyő közepén. Ezt most mivel, melyik moddal lehet megoldani?
-
vbbb
őstag
http://wottools.com/mods/4lCapwnsTankCarousel.rar
2soros hangár, akinek még hiányozna a repertoárjából.
(Arty-ra van valakinek az a jelzője ami mutatja mekkora az ágyúcső kitérése? Jimbo-val nekem eltűnt, de lehet nem is volt.)
-
dorka16
aktív tag
Asszem abba kéne hagynom máma. Gyanúsan jól megy. 27gy/10v.
SU152-vel 15gy/1v !!!!
-
Cseri0058
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát ha finanszírozod nekem...

-
-
Chris0321
veterán
válasz
Atlantis
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mi a szerepe hanem az, hogy ha nem látod az ellenséget akkor sem lőni sem biztonságosan megközelíteni sem tudod. Random csatában pedig arra számítani, hogy valaki spottol neked nem mindíg lehet vagy lehet már nincs aki megtenné. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb csata egy részében állsz és vársz amikor jól jöhet, ha meglátod a feléd közelítő ellenséget és van időd becélozni.
Én szeretem a Churchill-t, persze tudni kell mik a gyengéi és ha lehet sík terepre menni vele plusz jó irányba mert különben nem érsz oda abban a csatában. Az ágyújával pedig nagyon meg vagyok elégedve.
-
nyunyu
félisten
válasz
echterion
üzenetére
Hú, ez a csörcsill valami nagy büntetés. Stock + 50%-os legénység.
Elbaltaztam 30k freeXPt, hogy atugorjam a Medium III-at, Matildat, meg meglegyen minden a Churchillre.
Kapott 75%-os legenyeket.De igy is ugy mozog, mint a terhes anyabalna.
Arrol nem is beszelve, hogy folyamatosan ellovik a lanctalpat, aztan a gun depression+elevation komplett hianya miatt joforman vissza sem tudok loni, amig belolem ementalit csinalnak.
Ha meg el is talalom a tankot, akkor meg minden masodik pattan.
KV-1 nem volt ekkora buntetes, pedig azzal is utaltam jatszani.
Eddig latottak alapjan meg mindig a T1HT a kiraly T5-ben.
Esetleg a VK3001H, de azt kiprobalas nelkul adtam el a patch utan, mert kellett a garazshely a Churchillnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Byski Áramláskijelző.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

van vele megszálló plecsnim is. és volt hogy a nehezek engem küldtek előre felderíteni. Megvontam a vállam és elindultam kiszedtem az ellenfél bázisvédőjét megvolt vele a 6 killem és mégsem kaptam meg a topgunt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)