Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Ma megvolt az egyik "legmeghatóbb" élményem a játékban, avagy törődni kell a csapattársakkal. Épp Redshire-on a felső csapat bázisa melletti bokros dombról nézegettem a potenciális célpontokat a dühöngőben a hetes francia tüzérrel és nem vettem észre, hogy a másik oldalról bepofátlankodott egy light tank - előbb a bal felső sarokba ment, mert azt hitte, hogy ott bújok meg, de nem szeretek oda menni, mert a dühöngőben a damage, közelebb is van onnan, tehát a lövedék hamarabb becsapódik és pontosabban is. Mi se kellett több, az amúgy ciánkék Panther 8.8 lefutott a hegyről, hogy kiszedje (már a bázison volt). Eddig mind szép és jó, "ez a feladata", hogy távol tartsa a bátor könnyű tankokat. Na, a csoda ezek után volt. Egyszer csak azt veszem észre, hogy nagyot ugrik a célkereszt a god visionben és akkor pillantottam a chatre, hogy "run spg" - odajött mellém, vállalva a kockázatot, hogy benyeli a G.W Tiger (p) lövését, kihagyott akár 1000 potenciális sebzést is, csak hogy meglökjön és ezzel felhívja a figyelmem a rám veselkedő veszélyre. Amint legurultam a dombról (szerintem azon volt, hogy letol, ha nem reagálok), pont oda csapódott be a G.W. Tiger lövése, ahol fél perccel ezelőtt még beástam magam a folyamatos tüzérségi támogatásra.
Hüpp, bár csak minden tizedik player ilyen lovag lenne, meg is érdemelte a WN ratingjét

(a meccset amúgy nyertük és 2700 sebzéssel zártam - és pont az új löveget teszteltem és -48000 lett a csata összesítése... hát, nem éri meg a gold HE
) -
Plasticbomb
addikt
válasz
kchryss
üzenetére
Hm. Epp most vettem meg az e3at, lestem mar egy ideje, hogy mikor lesz top of three, erre...
Nem baj, mondjuk en eladtam egyszer az is7et, viszont manapsag a visszavetelen agyalok. Farmolni van mivel, ugy is free xpnek valot akarok osszeszedni es atvaltani(e75 wz1114). -
kchryss
veterán
válasz
Greentea
üzenetére
Márciusban újraindul a Top of the Tree akció kisebb módosításokkal.
- Ezentúl nem 2 hétig hanem 1 hónapig tart egy akció.
- A következő akció előtt mindig lehet szavazni, hogy egy adott típusú 10-es tankból melyik legyen a következő ToTT. (Márciusban a heavyk jönnek, már lehet szavazni).
- Akik eltalálják melyik tank nyer és kifejlesztik az adott tankot azoknak elérhetőek lesznek speciális küldetések amikkel bónuszokat lehet nyerni.Szerintem ezek pozitív változások. Egyrészt a két hét nekem sosem volt elég, hogy végigmenjek egy ágon. Másrészt mivel látod hogy áll a szavazás így ki lehet találni melyik tank lesz a következő akcióban és esetleg elkezdhetsz felkészülni és azt az ágat még hamarabb húzni.
Jelenlegi állás szerint az IS-7 lesz a befutó. T110E5-nek jobban örülnék én arra szavaztam, de így most elindulok az orosz heavy ágon és legalább lesz egy IS-3-am.
-
Greentea
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nálam most ez fordítva van, 7/8 de ezek közül 4 csatában robbantam, gyulladtam már a csata elején a Jagdtigerrel.. Még kell 50ezer xp és megnyitom a jgpze100-at de nem tudom, hogy megvegyem-e.

Mondjuk kreditem sincs, tehát annyira nem nehéz döntés
-
rudii
tag
Csúzli!

Hétfő. Egy kellemetlen nap. Ezt a problémát most megpróbálom orvosolni egy kis goldspammel!

Live Stream
-
jano_77
nagyúr
válasz
Greentea
üzenetére
Ezek a hangok szerintem szánalmasak! Amúgy mondjuk ez a Himmelsdorf jobban vissza adja a háborús áldozat mikéntjét, mint a PC-s.
Találkozott már vki olyan "bug"-al, hogy mikor elérte az adott tankkal az első csillagot (zászlót, mindegy) vagyis a 65%-ot, akkor a csata végi eredménynél nem jelezte, viszont a tankon látható?

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Na mondjuk ahhoz tényleg nagyon jónak kell lennie, hogy megtartsam, 9-es szinten nálam csak a Centurion 7/1 volt tényleg megtartós kategória (meg most a buffolt Conqueror).
Viszont kicsit tanácstalan lettem, mert két med ágat húzok egyszerre, az amcsit meg ezt a németet. Eddig egyértelmű volt számomra, hogy a Leopard kell 10-esnek, de most hogy javítottak az M48-on, lehet kétszer meggondolom azért, hogy mire verek majd el 6 millát. -
Greentea
senior tag
-
jano_77
nagyúr
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Már régóta vártam, hogy a közepén lévő "hegyre" fel lehessen menni, most végre ezt is meglépik.

(#110079) hitman77: pár éve a Play IT-n próbáltam ki Xbox-on, de annyira szokatlan és megszokhatatlan volt az irányítás, hogy én le sem szedtem, pedig van itthon Xbox is, de egy csatát nem mentem rajta. Pedig a grafika az tényleg ütős.
-
Greentea
senior tag
Jagdtiger, első lövés ammo rack. második lövésnél felrobbanok. by AMX 50B. Természetesen full hp-rol.

-
hitman77
senior tag
válasz
jr1994
üzenetére
Igen, és akkor a hazimozin megszólaló hangokról nem is beszéltem. A lövés hangja egy mélyládával megtámogatva nagyon jól hangzik. Egész más a grafika. Én egy notebookon játszok, nem fejlesztett grafikán, de egyébként minden maximumon. Ehhez képest PS4-en annyival jobban néz ki, hogy elgondolkodtam azon, hogy csak ott játszok. Az irányítás viszont nagyon szokatlan.
-
Ismét átalakítják ezt a remek mapot ! Sacred-Valley
-
Mister_X
nagyúr
válasz
jr1994
üzenetére
Lakótárs Xbox One-ján lestem meg én is a játékot, hát ég és föld... ugyan ezt akarom PC-re is.
@emre: Quickybaby mondta egy arty-s videó alatt, hogy artyval az ember megtanul pozícionálni és megtanulja, hogy hol szoktak az egyes pályákon gyülekezni az emberek. Ha egy lövés után goldot töltök, mert a kelletténél három heavyvel van több a dühöngőben, akkor a következő gold lesz, amit rájuk szórok.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Azért is nem adtam még el a francba, mert nagyon jónak tűnik ez is meg a tízes is. Duplázgatom óvatosan, inkább húzom a kilences Pattont, az hatalmas fun ehhez képest.

-
jano_77
nagyúr
Következő csata - M41 Bulldog ÁSZ

Végén meglehetett volna a Top Gun is, de a nyomorék AMX 1390 szart a kérésemre és kilőtte.
Csak az mentette meg, hogy a tárat bele eresszem, hogy vége lett a csatának.
-
jano_77
nagyúr
Ne üssön meg a guta! Mikor eddig a 2500 spot és 2K sebzéses LT-13 küldi volt bekapcsolva a T55-A-nál (szakaszos) és véletlenül még csak a fele sem jött össze. Ellenben volt mindig minimum 2, de legtöbbször 3 arty! Átkapcsoltam a deríts fel 3 artyt és sebezd őket küldire, azonnal eltűntek az artyk és ez sikerült:

Tisztában vagyok vele, hogy nem lett meg a sebzés, de ha az van bekapcsolva, meghívtam volna vkit szakaszba és pipa. Most így csak én "pipázom".
-
jr1994
addikt
-
Linkin
senior tag
Egy kis Délutáni Live
[link] -
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Megéri, nagy poén tud lenni. Múltkor 1 vs 3-at hoztam volna le vele, ha a O-I nem lenne olyan kemény, és ne járt volna le az idő, hogy meglepjem oldalról... Mindenesetre nagyon vicces a kis géppuska, de nekem T5-ben az ELC az etalon... (T4-ben viszont a Luchs nagy fun.)
-
Bad Pritt
félisten
Melyik volt az az oldal, ahol tankokra lebontva lehetett megnézni, hogy bizonyos sebzésekre mennyi WN8-at termelnek?
-
mcwolf79
veterán
Fincsi tank ász a kis Leoval:

[replay] -
emre
veterán
válasz
Mister_X
üzenetére
Ugyan itt vannak olyan célzó modok amik kiírják ezt az információt, de fogalmam sincs melyik az. Sose éreztem hiányát.
Azt az artyt nem ismerem, nem tudok rá válaszolni hogy mennyire éri meg gold lőszerrel etetni. De általánosságban, akkor kell artyba gold, ha 2-3 tank is egymás mellett van, vagy ha a fedezék mögötti ellenfelet akarjuk a magasabb splash sebzéssel molesztálni. Ha neked megéri várni még 30 másodpercet míg áttöltesz goldra.... -
Mister_X
nagyúr
Már csak egy olyasmit hiányolnék, ami megmondja, hogy az arty lövedék utazási ideje mennyi. Bár elég unortodox módon játszok a Lorraine 155 50-nel, így a legtöbb pályára nem is kell nagyon, csak az a baj, hogy nem igazán érzem a tüzérek erejét, ha nem talál be a lövés - meg néha akkor sem amikor igen, 250-350 sebzésért fél percet várni elég izé. Holnapra meglesz a fejlesztett ágyú és abba lehet majd gold HE-t tölteni. Megéri? -
Mister_X
nagyúr
Amúgy nem az XVM-nek kellene kiraknia a garázsban a napi teljesítményemet?

-
emre
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Én is csak nem használom. De azért jólesett.
-
jano_77
nagyúr
Mutz ÁSZ (1.610 base XP)
Tier9 csata, Malinovka és zászló foglalós. Mondjuk úgy finoman, hogy a csapatom nem volt a helyzet magaslatán sajnos, a végjátékban egy nyugodt és megfontolt játékkal sikerült fordítanom az álláson. IS-2 segíthetett volna kicsit többet, de a lényeg, hogy a végén nyertünk.

Sajnos a végén a T-10 és ST-I-re goldot lőttem, így a keresetem kevés lett a végére.
(#110046) emre: Photosopot én is ismerem

-
rudii
tag
Sziasztok!

Most hallom a fülesembe, hogy indul egy stream ahol egy bot játszik valami tankos játékkal.
Ha gondolod néz be te is! 
Live Stream
-
emre
veterán
Még nekem szóltak be, hogy nézhetetlenek a replay-im, mert sokat zoom-olok feleslegesen, és beleszédül aki nézi. Na ez még nekem is durva volt, néha vissza kellett lassítanom, hogy ne essek ki a forgószékből.
-
emre
veterán
Ja, nyomtam Janónak egy speed testet

-
Dr.Én
veterán
igen, töltés gyorsító van, célzásgyorsító van, legtöbb tankon már....sokat segít....Panterral termelem a manit, jól megy...

XVM-et akkor visszarakom és megfigyelek,
igen a 3601 jó tanknak találom, ahhoz képest hogy "lassú" jó köröket lehet vele össze hozni, igaz még nem vagyok oly profi mint akik 6-10 tankot lőnek ki vele, de haladok...KV 13-al egész jól el vagyok...ki van fejlesztve...

már az XP is meg van ahhoz hogy az IS megvegyem, csak kredit nincs hozzá elég...

ollie (#110038)
legénység átrakva ...
T34-85-böl...
-
emre
veterán
válasz
Dr.Én
üzenetére
Akkor itt ragadnám meg az alkalmat, hogy reagáljak erre a hsz-re.
Az xvm-et bármilyen frusztráló is tedd vissza, és figyel hogy a jó játékosok merre mennek, hogy helyezkednek.
A KV13 szerintem zsákutca fejlesztés szempontjából, és egyébként nem egy könnyen játszható tank. A helyedben hanyagolnám. Vagy a med ág, vagy a heavy a fő csapásirány, és ha ezekkel megvagy akkor lehet szórakozni ezzel a korccsal.A 3601 és a hellcat is jó, menj velük sokat. De legelőször is a 3601 legénységét tedd a prémium pantherbe, húzd fel őket 100% és keress egy kis pénzt. És amint megteheted, vagy ha lesz akció vegyél felszerelés a tankokra.
A legfontosabbak: Töltésgyorsító, célzásgyorsító, álcaháló (hellcatra) periszkóp, vertical stabilizer, távcső.
Ha eléred a 100%-os legénységet jelentkezz. (nem azt mondom hogy addig ne
) -
jr1994
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hehe, nekem 120k be van tárazva
bár a csehekkel meg sehogy sem állok.20k és végre eladhatom a RU-t, SH-ban húzom főleg, ott azért talán jobban jön az xp. A 10-es Leo régi hiányosság a garázsomban, már vagy egy éve kinéztem magamnak, de előbb kell egy orosz med (62A lesz szerintem), az se lesz egy kellemetlen grind

-
Greentea
senior tag
Meglett az ász a Jagdtigerre.

[replay] -
-
kchryss
veterán
Ha jól emlékszem a HEAT-nek pont, hogy rosszabb a normalizációja mivel nem is kap normalizációt szemben az AP, APCR-rel. Én utálom a HEAT-et, ha tehetném minden HEAT-es tankomban lecserélném APCR-re. Nagyon bosszantó tud lenni ha szembe jön egy Super Pershing amire felesleges is HEAT-et tölteni, mert a rétegelt páncél elnyeli, a gyenge pontokat meg próbáld meg eltalálni a "híresen pontos" kínai heavy ágyúkkal. Arról nem is beszélve, hogy ha IS-3-mal találkozok és töltök HEAT-et a frontjára akkor biztos, hogy az oldalát mutatva fog kijönni elém, hogy a spaced armorjába verjem a HEAT-em.

Egyébként mindezek ellenére az IS-2 és 110 kifejezetten jól sikerült ruszki koppintás, nagyon jó tank mindkettő, az IS-2 szerintem picit jobb is, mint az IS a 110 pedig nem sokkal rosszabb, mint az IS-3. -
Bad Pritt
félisten
Leo protón mit érdemes előbb kihúzni, láncot vagy motort, hogy legalább úgy menjen, mint egy heavy? IS-3 legyorsult 100 méteren Enszk-en.

-
Dr.Én
veterán
válasz
ollie
üzenetére
Köszönöm szépen. Beruházok rà ... Nagyon jónak tűnik...igaz én még goldot nem használtam...kevés skuló se baj...eddig csak a T-67 esetében fogytM eddig ki...
Tegnap is jól esett mikor kilöttek gold lőszerrel. A VK3601H-al voltam...
mcwolf79
A panther 8.8al inkább a tàvoli támogatás megy...nagyon papír. -
Mister_X
nagyúr
válasz
szallasi007
üzenetére
Nincs mit.
-
Fel
addikt
válasz
jagada
üzenetére
HEAT, nem HE, a kettő azért nem ugyanaz. A rétegelt páncél és a lánctalpak felfogják, igen, de kb. ennyi is a negatívuma.
Az IS APCR lőszerének kisebb az átütése, és távolra (arányaiban) többet veszít belőle, mint a sima AP. A HEAT-nál nincs ilyen, 100 m, és 1000 m-en is ugyanakkora az átütése. És ha jól tudom, a HEAT-nál jobban alakul a normalizáció is (ugyanakkora szögből, kisebb esély a lepattanóra, mint az APCR-nél).
Az O-Ni-t nem lehet átlőni szemből 250 mm-es átlaggal (HEAT)??
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Kihullott a halam attól a lövegtől.

Amióta feltettem a kisebb löveget meg arannyal tankolom, egyetlen egy csatában sem voltam tier 10-ben.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Ugyanaz a küldi, csak az egyiken nincs meg a secondary. Elvileg tovább léptette, az első alkalommal, de gondolom még a csatában voltam, a második csatában, ezért nem könyvelte el, hogy megvan a küldi, hanem mikor vége lett a máspodiknak, beadta újra ugyanazt, csak ott megvolt a másodlagos is. És most léptette tovább csak. A lényeges pont, hogy nem léptette tovább, hanem mégegyszer beadta.
-
Kelvin
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ez most komoly? Teljesítetted mindkét kritériumot ezért látsz két ablakot két eltérő jutalommal...
-
-
jagada
addikt
Azt se felejtsuk el, hogy a gold loszer repesz, mig az IS-nel APCR ha jol emlekszem, ami a kancsal agyubol kifolyolag sokszor nem sebez semmit, mert az APCR-el szemben elakad a lanctalpban. Azonos tieru japo heavyket pedig szembol nem viszi at a gold, en ezt tapasztaltam.
-
törölt tag
-
válasz
Dr.Én
üzenetére
Jó a páncélja, de lomha. Kicsit félig heavyként, félig medként kell vele játszani. Elég pontos az ágyúja messziről is. A 183-as pen is meglepően elegendő tud lenni, mivel többnyire közelharcol vele az ember. Jól beforgatva, sok mindent tud pattintani, de sajnos a lövegpajzs egy weakspot, amit szerencsére nem mindenki ismer (bár ahhoz is kell azért 200 körüli pen, hogy átlőjék). A gond ott szokott lenni, hogy könnyen elfogyhat a skuló, ha jól emlékszem összesen 35 fér bele. Én nagyon szeretem, rendszeresen előveszem, a Panther 88-at viszont szinte soha. Utóbbinak az előnye persze a még pontosabb ágyú, meg a nagyobb pen, de kb ennyi.
A T-54 proto-t azoknak ajánlom, akik jól ismerik a tankok weakspotjait. Még az IS-3-at is simán viszi szemből, ha tudod, hogy hova lőj.
Ha jól emlékszem, én 25 normál lőszert viszek, 7 goldot, és 3 HE-t.
-
Dr.Én
veterán
Hali!
A T-54 First Prototype-ról van valakinek tapasztalata?
Panther 8.8-hoz viszonyítva?

-
emre
veterán
válasz
üzenetére
Ha top tank leszel akkor sem fognak komolyan venni, T10-ben meg totál röhej.
Egyébként dpm-ben alig rosszabb, pontosságban kicsit jobb, de ahogy Diegho mondaná, többször kell kimenned vele a fedezékből lőni, szóval valszeg kevesebbet fogsz vele sebezni, mert hamarabb szétszednek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)