Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KisApám
addikt
válasz
Angel1981
üzenetére
Bakker... ezek tényleg a PÉNZRE mennek - persze eddig is arra -
de ennyire NYÍLTAN???
Ezek az új átütés adatok... és ennyire durván a HEAT-nek "feküdve"...GOLD lőszer nálam:
min. 50% mennyiség az alaplőszerhez képest "betárazáskor"
Ha valaki nézi pl. JaquelineX (európai szerver, román csaj, szerintem az egyik legjobb Női játékos, hanem a legjobb), vagy sela (amerikai szerveren, örökbefogadott koreai) UNICUM játékosok csatáit, ők elég jó, NEM tiltott MODo(ka)t használnak, ami az INFORMÁCIÓS FÖLÉNYT megszerezi számukra + GOLD lőszer.
Háborúzni megyek én is
Hüje (!!!) leszek nem kihasználni a lehetőségeket.
Nem tudhatom, hogy az ellenfél csapatában ki és mit használ, hogy előnyhöz jusson. -
Angel1981
veterán
Azt ugyebár szinte mindenki tudja, hogy a lövedékek a megtett távval átütést veszítenek.
A játékban megadott értékek 100m-re vonatkoznak, 0-100-ig "X" az átütés, utána csökken 500m-ig.
Minél magasabb szintű az ágyú, annál kevésbé, valamint az APCR jobban veszít, a HEAT nem veszít.Úgy néz ki, a WG ebbe is belenyúlt.
Ha igaz az, ami itt van, akkor azzal már tényleg elszálltak a fiúk, hiába, hogy jelenleg még teszt a dolog....
(Egyébként most már végre tudunk valami konkrétumot erről az átütésvesztésről, mert engem nagyon érdekelt a téma, de soha sem találtam semmi átfogó leírást róla.) -
Iron Funeral
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Szerintem meg volt már olyan, hogy ment a teszt szerver de a beta teszter accountokkal nem lehetett belépni...

(#96086) Kean_Sorbo: 278 pen még bőven elég, IRL az átütés amúgy is 280mm volt ennek a lövegnek (17cm K18) és az eredeti tervek szerint olyan 900 körüli lett volna az alfája(de akkoriban tier IX-nek készült a gép). Azt érdekesebbnek tartom, hogy szovjetunió gyöngyszeme268 nem kapott nerfet a sima lőszerre.
-
Szerintem azért mert kihúztad nem kötelező megvenni ,plána ha az adott tank olyan rossz lett. Így jártam a WTE100-al anno. Pont a nerf előtt húztam ki pár nappal és már nem vettem meg . A WTPZ4 hatalmas fun td ,de majd most , hogy ott is ügyködnek majd kiderül mi lesz vele . A minap amúgy kiült a mosoly az arcomra mikor menekültem egy mapon és mögöttem a JPZE100 az 50B hátsó toronylemezét találta el arannyal és pattant

-
Quan-Chi
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Pont a 7végén hivatalos voltam egy szülinapra ahol haverom ismerőse közlékenyre itta magát és mi másról is ment volna a vita mint a WoT-ról
A játékhoz való hozzáállása és a világnézete kb. a tiédhez hasonlított. Szögezzük le az elején, egyáltalán nem vetem meg és látok benne relációt DE alapvetően azért játszik az ember, hogy élményt szerezzen. A következőket intéztem felé : Élményből van jó és rossz, az utóbbira gondolom te sem vágysz. A WoT-ba nincs solo mód és MI az ellenfelek is mind-mind emberek (kivéve néhány aimbot) éppen ezért mindenki a sikert az élvezetet hajszolja. Az alap koncesszió az, hogy mindkét fél nyerni akar és mindenki igyekszik megtenni a tőle telhető maximumot (több-kevesebb sikerrel) Szóval ha te nem töltöd be kritikus pillanatban a gold ammo-t vagy épp nem használsz el egy javító csomagot az a te rossz helyzetfelismerésedből adódik és ezzel nagymértékben csökkented a csata megnyerésének az esélyét. Én is borzasztó átlagosan játszok de kb 90% pontossággal meg tudom tippelni, hogy egy adott mapon az enemy tankok hol fognak felbukkanni. A KV2 pont egy olyan valami amit első körben ildomos elkerülni. Vagy legalábbis az első lövést mindenképp. Ha a csapat relatív jó akkor egynél többet nem is fog tudni lőni, ha a KV2 nem elég jó akkor azt az egyet is csak mellé. Van olyan is hogy 2-3 db játszik szakaszba és kapnak pl egy Himmelsdorf pályát top tierbe akkor ott valószínű eredményesek lesznek de a következő körük már lehet T8-ba lesz Murovankan. A helyzetfelismerés mindennél fontosabb, ha látod, hogy a csapat 15 tagjából 14 egy oldalra indul akkor bár mindenki egy barom, de te leszel a legnagyobb ha egyedül megindulsz a másik irányba pláne egy med tankkal a feltételezett heavy line-on. Sokszor eredményes ha a heavy line-t üresen hagyják és a med line-t gyorsan végiggyalázzák majd a teljes csapat és foglal, míg 1-2 gyorsabb TD vagy Light visszamegy basedef-re. A gold ammóra a legegyszerűbb példa, a régi FPS játékok. Én speciel sokat DOOM-oztam. A játék 90%-ában a shotgun-t használtam mert az esetek zömében elegendő volt. Azonban a problémás vagy túl erős ellenfelek leküzdésére mindig kicsaptam a BFG-t vagy a plasmagun-t és jól megszórtam őket
WoT-ba ágyút nem cserélgethetsz így az egyetlen lehetőséged a lőszertípusok variálásba van. Ami szintén skillt igényel ugyanis az APCR-nek nincs normalizációja így nem mindig éri meg (pl Tiger I -nél vagy JGT 88 -nál a prem ammo tán még rosszabb mint a sima AP ) a KUM és a HESH egy külön történet mert nagyon be tudja szopatni az embert. A HE is tud meglepetést okozni az alacsony torkolati sebesség a repeszpáncél használat és a moduldmg tekintetében. Szóval én azt ajánlom neked, hogy próbálj rá 1x-1x arra amit itt javasolnak neked és meglátod egész más szájízzel ülsz le legközelebb játszani

-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
jr1994
üzenetére
A másik meg a Foch 155. Na annak tényleg most jött el a kukázása. Csak azért nem adom el, mert sokat szenvedtem érte, és végleges álca meg zászló van rajta. A múltkor pl. 50 méterről a harmadik lövedék vitte át egy T110E5 alját. Nem is mondom mi lett a vége. Replay is van, ha valakit érdekel, bár gondolom 14000 TD (ebből 3800 tier 10-es) csata után ez elhiszitek nekem.
-
mcwolf79
veterán
Na én ezért adtam el a picsába, és legénység ment vissza a Borsig-ba

300-as pen-nél azért ezek elég irritáló dolgok. BC és egyéb lánc elnyeli... Szóval SOLD
Egyértelmű, hogy a retek WG is erre megy. Hiába nerfelik azt is, még mindig az "jobban meg fogja érni".
Persze lehet jönni azzal,hogy kreditért is van gold ammo. De (főleg magasabb tier-ben) prémium előfizetés vagy prémtank nélkül nem lehet kitermelni a prémlőszer árát. Szóval fizess csak paraszt!
-
h1mpi
félisten
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Az E50M-et viszont nem baj, hogy nerfelik... Nekem amúgy nincs bajom a nerfel. Az M46-hoz nem nyúlnak, aranyat ritkán lövök vele, mert valahogy nem az igazi. Hiába a magas pen, akkor is pattog. A Pershing 190-es penje komoly lesz. Végre megint lesz értelme menni HT-al nem fog egy med F2F kilőni szemből. (Vagy kevesebb eséllyel). Viszont félő, hogy még több gold ammo fog fogyni a játékban, főleg, aki nem akar statot rontani a nerf miatt

A JgpzE100-on még mindig gondolkozok, hogy majd megvegyem-e, mert nekem is vegyesek az érzéseim vele szemben. Csak kicsit úgy vagyok, ha már kihúztam az ágat, pont a 10-est ne vegyem meg?

-
jr1994
addikt
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ja. Pedig tök jó 1000 felettieket odaverni, kár lenne ha elrontanák. Belőni a Maus meg az E100 pofáját, az a legnagyobb poén. A másik oldalról: azért mostanában ritka hogy sok 10-es TD-vel találkoznak ezek a heavyk, nem is a TD-k miatt volt a sírás.
A domination event meddig tart? Átszereltem pár felszerelést rájuk és jó lenne ha hamarosan visszakapnám őket ingyen

-
Kean_Sorbo
őstag
Bocs a dupláért, de az a T-62A 264 to 232 mm nerf meg szerintem egy rossz vicc. Igaz nekem nincs, meg nem is lesz, de ez túlzásnak tartom.
-
Kean_Sorbo
őstag
Ez megtörténik most is. Az a baj ezzel a tankkal, hogy sokan azt hiszik róla, elég vele ránézni az ellenfélre aztán bumm. El kell szomorítsak mindenkit, hogy nem. Olyan pályán repül az a szerencsétlen skúló, hogy ha azt nem számolja bele az ember, utána csak pislog. Az arany lőszere meg maga a pokol, mert egy fűszálban is elakad.
Ha megdobják ezt a -21-es nerfet, szinte használhatatlan lesz, mint támogató TD. Egyedül városi pályán lehet majd használni (megfelelő csapattal), vagy lövöldözhetjük vele 22 másodpercenként a repeszt.
Konkrétan nem értem, miért kell ehhez hozzányúlni. Ezzel a nerffel már egy 10%-os negatív rng mellett, nagyon nagy mák kellesz bárminek az átlövéséhez. Ehhez még hozzájárul a lassúság, hosszú töltési idő, gyenge GD, stb. -
jr1994
addikt
Ki korán kel... utolsó pillanatban akciós MT25-öt lel

Vizsgák miatt minimális volt amit játszottam mostanában, amikor mentem az is a nagy accban volt. Most beléptem a kicsibe, megvettem az MT-t, begyűjtöttem 3 stock tankra a x3-mat. Csak az zavar hogy 7-kor újra x3 lett, 2 csatát mentem sturer emillel és mindkettő bukó, 7:15 körül (? - 7:10kor még x3 volt) visszaállt x2-re úgyhogy nem tudom még egyszer begyűjteni a nagyobb xp-t.Viszont a garázsom megint azt csinálta hogy kiválasztok egy tankot és mintha nyomva tartanám a bal egérgombot, nem engedi el csak ha rákattintok pl a fejlesztésre. Túl lehet élni de nagyon idegesítő. Frissítettem az Aslaint és vagy ezért vagy simán a játék újraindulástól, de úgy néz ki elmúlt.
-
h1mpi
félisten
válasz
Iron Funeral
üzenetére
JagdPz E100-at próbáltam. IS3 lánc oldalról, FV215B pattantam oldalról a tornyáról. Jó lesz ez

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Flickering
üzenetére
U dont say? Tudod ezzel magukat minositik minden egyes alkalommal. Ő dolguk... egyebkent ilyen nem tortent, kerdeseim voltak amikre kekeckedessel es arcoskodassal valaszoltak amirol javareszt nem tudtak azota sem tovabblepni, mindig akad valami amibe beleallnak segitseg helyett. Ha meg nem akarnak akkor inkabb maradjanak csendben mosolyogva a bill mogott.
-
fradi81
veterán
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Egyszerű, ha nem enged fel akkor nem megy.
-
Iron Funeral
őstag
Most (azaz 23:00-kor) megy a teszt szerver? Engem nem enged fel, pedig kivi vagyok mit számít az a pár % buff a szétfosón.
-
h1mpi
félisten
Tegnap néztem, ahogy a zavakkosok mennek az új IS5-el. Elég jó kis tank még tier10-ben is használható egy kis gold ammoval
Jelenleg szerintem a legjobb tier8-as HT prém tank. -
Szepi1979
senior tag
válasz
MinionFlasH
üzenetére
+1, nagyon nagy igazság! Ne adjon senki támadható felületet mert szétszedik.
Mindezt úgy írom hogy belém még nem kötött senki. Egyszer-kétszer írtam hülyeséget, kijavítottak én meg megköszöntem. Ennyi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MinionFlasH
üzenetére
Aszongyak hogy az elso percben rendkivul szigoru szabalyok alapjan keres es utana lazit rajta. A fenti leosztad parmasodperces volt.
Bar nem kizart hogy 2 perce varakozokhoz rakott be.A kedvedert megegyszer kb 5odjere irom le, hasznalok annak ellenere hogy jelen esetben nem volt. Legalabbis be van rakva es el is sutve ha megéri, ami nem minden esetben tortenik meg. Akciokor parszazat betaraztam mindbol...
Jotanacsokat meg szivesen veszek, de mindenkihez ugy fogok allni ahogy ő hozzam. Ez ilyen...
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Az MM ilyen, nem mindig egyenlően osztja el az arányokat, de kinek lenne kedve több percet várni míg minden ki van balanszolva? Nekem biztos nem, hidd el nem hülyék találják ki mi, hogy legyen a játékban, nem véletlenül sikeres, és nem véletlenül játszunk vele mi sem, legalábbis én szeretem.
Az meg, hogy nem használsz fogyócikket számomra érthetetlen. Még a Tetrachomon is van... pl egy sarkon leláncolnak várhatod míg elfogysz. stb...
-
ddt500hu
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Az a baj, hogy te tévedésben leledzel. Ez itt a World of Tank topic nem pedig az "Élet" topic ahol az számít, hogy ki milyen ember.
Egyébként te magadról állítod ki (folyamatosan) a szegénységi bizonyítványt szóval emberileg te sem vagy a toppon.Csak egy egyszerű hasonlat.
Autós fórum.
-Neked miért nincs pótkerék a kocsiban?
-Minek az? Legutóbb is az aksim merült le.Találd ki melyik vagy te! A témától teljesen függetlenül te nem vagy hajlandó megfogadni a sokkal tapasztaltabb emberek tanácsát. Ez mit árul el rólad? Csak a hülye kifogásaiddal jössz, hogy nem mész szakaszban meg nincsenek társaid.
El kell keserítselek. A csatáim 98%-át randomban, egyedül tolom. Még is rakok javítót a tankba.Nem noob vagy hanem egy csökönyös szamár. Gondolom a való életben is.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ilyennek a része ahol lenézik a fentiek miatt a masikat, figyelmenkivul hagyva barmit ami ehhez vezet? Ahol mas velemeny nincs csak amit a zunikum mond? Ehh...

Mod: nem flame ha ramutatunk miben nincs igaza, max annak allitja be hogy csakazertis igaza legyen...a masik 99 meg bologat neki.
Jotanacsot szivesen veszem, a mellebeszelest es arcoskodast ruhellem. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
jr1994
üzenetére
Javarészt lenézést kapok, elég kettőt visszaolvasnod. Lehet hogy jobb es tapasztaltabb de emberileg nem sokra tartom az ilyen jatekosokat. Persze az is igaz, itt az e-penis szamit amit wn8-ban mérnek, nem az élet. Az a legkevesbe sem hogy ki szakaszozik, szazad vagy csapat amikor ugye jobban adja, az se szamit hogy ezekben lehet szamitani a tarsakra en meg csak randomozok egyedul.
Egye fene,de akkor inkabb noob vagyok mint ilyen legyek.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szbalogh
üzenetére
En csak azt remelem, lesz mellettem 2 jo ember es nem egyedul kell mennem ellened, mint az eddigi csataimban ahol leginkabb 15v1 volt. Amugy arcbol beljebb lehet venni nyugodtan, szuksegtelen megjegyzesek ezek.
Azt gondoltam ertelmesebbek vagytok, de alapveto dolgokat keptelenek vagytok felfogni mert egyszeruen nem talalkoztatok vele.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Angel1981
üzenetére
De latod hogy ezen lovagolsz még mindig...tehat segitett volna vagy sem? Ha bentvan se mindig hasznalom, egyeni dontes minden helyzet kell-e vagy sem.
Szoval jelen esetben segitett volna barmit vagy sem? Jelen esetben ez normal megszokott MM hogy nincs heavy az egyik csapatba? A heavy vagy a medkit hianya csokkenti jobban a gyozelmi eselyeket? Varom valaszod.

Mod: no latom csak szerkesztesiido problem volt. Igy ertheto, de akkor mi a tkomnek van med jele es miert annak irja?
Nagy csovel is eleg gyenge, szurkalos amivel szaladgalni kellene de annyi ero meg nincs benne motorilag, csak egy jo beforgatasba lehet bizni hogy pattintson. Meglepőeket tud. -
Angel1981
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Bocs, lejárt a modidő!
Egyébként a Sherman Jumbot az MM nehéz tanknak veszi - bár ettől még valóban nem egyenlő a nehéz tankok aránya a screenshotodon, de ez van, ha az MM mindent figyelembe véve az egyensúlyozásnál, 3-5 perc lenne csatába kerülni.
(Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk egy nagy, nyílt pályát kaptatok volna, akkor nagy hátrányba került volna az ellenfél csapata azzal a 3 db KV-2-vel.) -
Angel1981
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Bocs, elírás!

Túl sok az átütés, túl kevés a lepattanó - vagyis túl kicsi a szerepe a páncélnak.wwenigma: ezek szerint te már a garázsban tudtad, hogy a következő csatában egy KV-2 beléd ver 640-et? Mert ha igen, akkor ennek a jövőbelátásnak sok klán hasznát venné, szerintem még a FAME is kapkodna érted.

Én aztán nem kívánok ezen lovagolni, ha meg akarod nehezíteni a saját dolgodat, ám legyen - bár ezzel a csapatod győzelmi esélyét is csökkented, ami nem szép dolog. -
MCGaiwer
addikt
válasz
ballington
üzenetére
és miből váltanád be, ha nincs felhalmozott normál xp-d egy tankon?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Angel1981
üzenetére
Csinaljak videot a garazsrol ahol latszik hogy mindegyiken van? Komolyan menjunk el erre az iranyba es feledkezzunk meg arrol milyen szinten felesleges lett volna a 640es KV2 pillantas utan? Mert rohadtul semmi mas miatt nem raktam be azt a shotot... Mint ahogy irtatok , total egyenrangu volt a leosztas, heavy-k nelkuli csapatunk 3 kemeny percig ellenallt...

-
Viktoár
addikt
Én a kv1-el vagyok/voltam így.Tudom hogy milyen és mire vagyok képes vele,de már egy ideje kihagytam a buliból és mikor elővettem egyszerűen egy kalap shit volt. Mindenről pattantam és mindenki belőtt.Aztán hagytam még porosodni majd elővettem megint és láss csodát,megint jó volt.

-
benvolio
őstag
válasz
ballington
üzenetére
Bizony.

1 arany az 25 szabad xp. Vagy nem?
-
Angel1981
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Hogy a fórum egyik volt Nagy Alakját idézzem; "Sok csata már a garázsban eldől".
Bocs, de ez, hogy vannak olyan tankjaid, amikre nem raksz fogyóeszközt, tipikus példa rá.Egyébként bárki, aki arra céloz, hogy kellene raknod, nem cseszegetni akar, csak tanácsot adni, hogy hatékonyabb legyél - mert a fogyóeszközök kardinális szerephez juthatnak a csatában, és a standard darabok nem jelenthetnek anyagi terhet sem.
Jolet: bocs, de ezeket a "titokban csináltak vele valamit" el kéne felejteni, pláne egy magadfajta veteránnak.
A WG tulajdonát képezik a tankok, azt csinálnak velük, amit akarnak, ez az EULA-ban is benne van. Innentől fogva semmi oka arra, hogy bármit is titkoljon, pláne, hogy mind a hard, mind a soft statok kiolvashatóak a programból. -
benvolio
őstag
válasz
ballington
üzenetére
De a múltkor volt akcióba, hogy a szabad xp-vel lehetett növelni a skill-eket. Pont a T21 legénységét húztam és már nagyon hiányzott a 6.érzék és abba ami nekem volt szabad, mind arra váltottam, pár százalékot rátudtam tolni. Ekkor mondtam a gyereknek, hogy a gazdagok most akár felhúzhatják az összes skill-t a legényeknek.
-
Jolet
őstag
játszik valaki itt conway-vel?
nem csináltak vele valamit titokban a 9.8 óta?
ritka szar lett pedig előtte élveztem vele a játékot
olyan mintha lassabb lenne a tank is és a torony is és mintha kisebb lenne az átütése
de lehet most erre szállt a WG átok a garázsomban :-) -
Sanya
nagyúr
válasz
Angel1981
üzenetére
ugye a prémium lőszer ára miatt a páncél gyakorlatilag nem ér semmit.
A prémium lőszerrel nem kell gondolkodni tier10-ben, csak ráviszeg az egeret az ellefél tankjára, és ha nem rétegelt lemezes, akkor sebez.Csak néhány t10 mediumnak vagy sebessége van, vagy páncélja. Na most átütése sem lesz.
-
Angel1981
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Amit itt látsz, még csak tisztán teszt, nem kerül be a 9.9-be, és még sokat alakulhat.
Annyi a lényeg, hogy a WG elemezte a statisztikákat, és arra jutott, hogy "magas tierben túl sok a nem átütő találat, ezért bizonyos túl nagy átütésű tankok újraegyensúlyozva lesznek".
A nagyobbik része kap érte kompenzációt. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szbalogh
üzenetére
Az adott screenshoton nem volt, kell ezen lovagolni?? Amugy meg mint irtam, KV2 ramnezett 640-nel, javitocsomag mit segitett volna szerinted? 300 at sebzek mire ujra betolt.
De sebaj, ismet sok a pro aki megmondja a frankot. Nincs itt baj, en vagyok a low.
Quan-Ch Support nelkul sokra megyek egyedul minden xar csataban. Gondolom te is egyedul toltad le. Mar kapasbol arra is adja a pontot ha nem egyedul sebzel es olsz.
-
jr1994
addikt
válasz
ballington
üzenetére
Dehogynem, eBay
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
L4mie
veterán
válasz
ballington
üzenetére
másik út, picit hosszabb, de visszatrollkodni, nyugodtan jó helyre ütve, had verje szét a billentyűjét a kis majmóca.

-
ballington
addikt
válasz
Angel1981
üzenetére
A report könnyít ilyenkor az Én lelkemen.
Egyszer volt olyan, hogy elkezdett a csávó írogatni, aztán beírtam, hogy STFU...persze nem rövidítve. Sajnos nem segített, de nekem jól esett.
Viktoár: Én a 80-at sebző 2 sec alatt töltő ágyút használtam. Abban az a poén :9 Az az 57mm-es.
-
Viktoár
addikt
Az orosz T-34-en a zis 4 az ajánlott? Én használhatóbbnak találom mint a 76mm-est.
-
LK
addikt
Mindig,mint most is az arany középút a jó
Full arany épp olyan marhaság,mint gold nélkül elindulni. Valamikor kell (az ellenfél már 98-nál tart a foglalásnál aranyat,esetleg repeszt töltesz,hogy biztosan ne nyerjenek),valamikor nem,pl. nashorn mindent átvisz,ha meg az rng nem akarja,akkor golddal sem, SU100-nál sem töltöttem soha goldot..... Evvan. Hogy mikor hogyan használsz goldot játékintelligencia kérdése. -
myckey
veterán
válasz
jozefgucci1
üzenetére
kell a halál facának a kihívás, elég kihívás van Real ben

ide azért ülök le, hogy jól szórakozzak, poén legyen.a dekoltázsomat meg nem bántani, épp elfért benne egy két bar levegő

-
-
Angel1981
veterán
válasz
üzenetére
Felejtsd el az ilyen "meggyőzéseket", egy karakternyi leütést nem ér meg a billentyűzeten.
Túl nagy a WoT közösség, és túl anonim az internet, hogy gyakorlati haszna legyen, ez a szomorú igazság.
Vissza garázsba, majd indít a következő csata!Furkoo: nálam már vagy másfél éve ki van kapcsolva a chat - már akkor is tiltottam modokkal, amikor még nem lehetett kikapcsolni.
Egyértelműen kevésbé stresszelek játék közben - figyeled, ugye? Nem azt mondtam, hogy nyugodt vagyok, csak hogy kevésbé stresszelek!
-
myckey
veterán
az a helyzet, hogy ez egy rohadt játék.
az ember úgy játszik vele, ahogy neki jól esik, meg ahogy a körülményei engedik.
ha valami multimillionáré kölke lennék, tuti kiszedném az összes gépet free ből, és csak arankát lőnék ,már csak azért is, mer az trololo
és jó poén, a humor meg kell, az a lényeg 
uffff!
-
Warton
őstag
válasz
Viktoár
üzenetére
Akkor én skizofrén vagyok.
Nálam a tanktól függ, hogy szórom az aranyat vagy sem.
B2-vel például nem is lövök mást csak aranyat. Sőt mióta az M44-be vettem pár arany lőszert, azóta azzal is csak aranyat lövök, mert azért nem mindegy, hogy egy találat 200 vagy 700 dmg-et okoz. Inkább benyelem a veszteséget, de a 200 dmg nem nagyon segít a csapatomnak, meg nekem se hoz xp-t.
A X-es tankok, illetve a gyengébb penes ágyúval szerelt tankok esetében (E-25, Matilda BP, E100, Maus stb.) a 2. csoportba tartozom. Nem félek használni a goldot, ha az kell, de csak módjával.
Bizonyos tankoknál pedig egyáltalán nem használok gold ammot. Leo1, könnyű tankok, táras tankok stb.
Egyébként kit érdekel, hogy mivel lőnek? A Maussal az aranyat is tudom pattintani, a WZ132-vel pedig az alaplőszert sem.

-
törölt tag
Gyááá! Most akadtam össze egy 14 éves hazánk fiával, aki rendesen osztota az észt mindenkinek, mindenki noob és tomato volt. Próbáltam beszélni a fejével, hogy hagyja abba, mert szánalmas amit csinál. Erre én is tomato lettem...mondja a full piros éretlen hülyegyerek.
Persze, tomato vagyok, de ha győzök örülök, ha veszítek, akkor méltósággal viselem. Nem másban keresem a hibát. De ez a nyomi kölök ezt nem értette meg. Gratulálok a szüleinek!

-
MCGaiwer
addikt
válasz
Bingisz
üzenetére
mert hulldown e100at is lehet lőni a gerendán. az tényleg a skill, nem az, hogy megnyomod a kettest aztán autoaimel köpöd a tornyát.
A gold sebzését kellene csökkenteni vagy 30%-al, és akkor lenne egy valamit valamiért effekt, de így, hogy csak előny van belőle hibás a struktúra.
-
Viktoár
addikt
válasz
Bingisz
üzenetére
Azért vagyok fehér lovag a szemedben mert én gold nélkül játszom?Egyszerűen csak elvből nem lövök aranyat és kész.Ha ettől noob vagyok akkor az vagyok.
Senkit nem bélyegeztem meg,nem írtam neveket sehova.Mindenki döntse el maga hogy melyik táborhoz tartozik.
Leírtam hogy milyen játékosok vannak,másfélével nem találkoztam de ha te találkoztál másfélével akkor érdeklődve hallgatlak.
-
MinionFlasH
senior tag
Hagyjuk már ezt az arany dolgot, én is eljutottam arra a szintre, hogy nem érdekel, ha arannyal lőnek, úgyse tudok mit tenni, nem fogok tobzódni a chaten. A játék része, el kell fogadni annyi, hogy próbálom kerülni az aranyat igénylő tankokat ( pl. E100-at nem veszek).
Tegnap küldik miatt nyomtam 6 kört Tiber II-E75 kombóval, persze a missionok nem jöttek össze, de elfelejtettem milyen élvezetes is tud lenni egy heavyben .
Nagyon jó körök voltak! 
Már megvettem a kv13-at, alig várom az IS vonalat, bár a Tiger nem rakta alacsonyra a lécet.
-
Quan-Chi
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Az E50el egyszerűen ki kell várni, hogy betegyen top tierbe (200 meccs alatt 2x rakott be egyedüli T9esként, mondanom sem kell, életem 2 köre volt
). Ott kiéled magad és ennyi a tank. T10-es ágyú temérdek XP-be kerül és a 220-as pen sokszor nem elég. Hamar észreveszed majd hogy szemből ha rálőnek az első hajtókeréknek lánctalpat is kapsz és sebződsz is ! Elég szar kombó. Cserébe az ágyú átlag 390-es dmget jól hozza (szerintem többet is) Az E50M-et már úgy vártam mint a messiást. Hiába ... A torony egész felülete + az LFP nagyon nagy weakspot-ok. Az ágyú alapból jónak tűnik de nem hozza a 390-es átlagot ( 100 lövésig számolt 370 volt a vége ) és mindig akkor sebez kevesebbet mikor nagyon számítanál az átlagra (pl egyszer megjelent mellettem egy AMX50B 380 HP-ba 2be maradt aztán 1600-at vert rám ...) a 270-es pen nagyon csábító, de APCR lőszer az alap, nincs normalizáció. Lényegesen kisebbnek tűnik a pen. olyan Löwe-ös 235 körülre tippelném.Az E75 a heavy-k kvintesszenciája. A dpm-e fájóan alacsony de megfelelő helyzetfelismeréssel nagyon kegyetlen tud lenni. Bánhatod, hogy nem játszottál vele az 1200lóerős motornerf előtt. 30ra úgy gyorsult mint egy light. Szeretni fogod.
-
Bingisz
addikt
válasz
Viktoár
üzenetére
Az, hogy te valamit valami alapján kategorizálni próbálsz, ráadásul úgy, hogy saját magadat hozod ki belőle fehér lovagnak, a nálad jobb játékosokat pedig akarva akaratlanul megbélyegzed, szerintem nem túl hasznos.
Ez a tiszta játék dolog meg egyszerűen röhejes. Nem tudom pl. az miért nem fér bele a tiszta játékba, ha egy hulldown E100-at egy t10 meddel HEAT-el szedem ki. Ha az kell a győzelemhez, akkor azt fogom csinálni. Viszont ha az oldalát mutatja, akkor az értelmes játékos messze elkerüli a HEAT-et, mert a spaced armor lövöldözésével csak saját magát sz*patná le.
Kellene a változtatás a goldammohoz, szerintem az, hogy radikálisan megnöveljék az árát, de a használóinak a megbélyegzése butaság.
-
Angel1981
veterán
válasz
szbalogh
üzenetére
Nekem ágyúfüggő a dolog.
Pl. az ARL 44-el, és a Cent Mk. I-el, miután meglett a top löveg emlékeim szerint egy fia prémlőszert sem használtam el, ugyanakkor a gyenge átütésű ágyúkkal, pl. Sherman E8 azért pötyögtetek szépen, mert egyszerűen muszáj, ha sebezni akarok.
BTW.
Tud valaki arra magyarázatot adni, hogy a Comet miért kap heavy besorolást az MM-nél?
Sem az ágyúja, sem a páncélja nem teszi ezt indokolttá.
Egy WZ-120-nál, egy Sherman Jumbonál, vagy egy Matildánál ezt még megérteném.... -
jr1994
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
9 db 10-es tankom van jelenleg, amikkel legszívesebben gurulok akkor is ha épp nem valami küldetést hajtok az az IS-7 meg a BatChat, de néha az STB is előkerül

Láttátok a Mäuschen statjait? Kalap szar lesz, aki maust akar szenvedés és/vagy eszméletlen mennyiségű free xp elköltése nélkül, meg pattintós küldit csinálni a 9-essel az gyorsan húzza ki a Bélát...
Illetve IS5-ről van valami hír? Aki nem jutott hozzá ingyeneshez, mikor veheti már
átmeg? És mi van, még nem készültek el, vagy mi?

(#96006) Jolet: +1
-
válasz
szbalogh
üzenetére
Ott a pont ! Nekem is minden tankomon van arany és használom is ha olyan a szituáció ! A T43 -ban van 15 arany lőszer , mert az alap 144mm-es átütés egy vicc ,de nyertes csatában így is +-ban vagyok vele . Ellenben a táras tankoknál alig használok . A buldogban még nem lőttem ek csak egy tárat azt is azért mert a végjátékban egyedül maradtam három ellenféllel és nem kockáztattam !
-
Quan-Chi
őstag
válasz
Viktoár
üzenetére
Pedig érdemes a 2. táborhoz konvergálni. A valós életben is vannak lövedék típusok különböző karakterisztikával. A játékba pedig akad olyan szituáció amikor egyszerűen minimalizálni kell a lepattanó esélyét ( nagy töltés idő pl. E100 vagy 1vs1 endgame )

wwenigma próbáltál már olyan tankot aminek a sima AP lőszere relatív kis pennel rendelkezik a gold meg KUM ? (E100 , SU152 stock ágyú) igencsak nagyobb figyelmet kell szentelni a lövésre mint sima AP-val vagy APCR-el. Olyan pattannak, tűnnek el a semmibe vagy irreális pályára állva találnak lánctalpat, hogy a hajad kitépnéd. Ilyen rettenet statisztikával meg elgondolkodnék, hogy mit rontok el
E100-ig full prem/gold nélkül játszottam, se nagy javítókiteket + tűzoltót se gold ammót nem lehetett venni kreditért és a tiédnél mégis nagyságrendekkel jobb statisztikát hoztam pedig nem vagyok 1 nagy játékos, még tán átlagos se... -
Jolet
őstag
ez a tiszta játék duma mekkora már

benne van a játékban? benne...
szabadon használható? igen...
aki használja ki tudja termelni az árát? igen...
aki nem tudja az meg tanuljon meg játszani...ezzel az erővel ne legyenek TD-k, mert a legtöbbje nagyot sebez és átüt bárhol
vagy ne legyenek HT-k, mert a vastag páncél szemét húzás a kisebb tankok ellen
vagy ne legyenek artyk, akik egy lövéssel kiszednek
vagy ne legyenek iszonyatos kamóval rendelkező LT-k, mert mi az hogy nem látom meg őket
vagy ne legyenek gyors MT-k, mert mi az hogy gyorsabb mint az én HT-megy háborúban minden megengedett és ez nem horgolás szimulátor
A forma1-ben se az lesz kemény csávó aki szándékosan gyenge motorral indul pedig mehetne a megengedett legerősebbel is
én is csak akkor használok goldot, ha kell, vagy ha bent maradt, vagy ha nincs már más
de azért sírni, mert golddal lőtt át valaki amikor átlőtt volna simával is több mint vicces
nem mindegy? -
Borisz76
nagyúr
válasz
üzenetére
Téged spotoltak ( ő vagy más ) , őt nem spotolták.
Azaz egy idő után az ellenfelet nem látod, ő viszont lát téged.
Kikukkant a domb mögül , rádlő...ekkor látod megint....de már késő és bújik is vissza.Egy ügyes "light" tankos jó pozícióban sokat felderíthet ...ezzel segíti a csapatát - viszont őt nem látják.
Ha van ilyen spotter csapattárs az ellenfélnél akkor már úgy is lőnek ránk/rád sokszor, hogy nem is látjuk az ellent. -
törölt tag
Én leginkább akkor tankolok goldot, amikor magasabb tierben vagyok. Azonos tierben nem szoktam.
Lenne egy kérdésem: eléggé "lélek emelő", amikor a domb mögött látod az ellenfelet. Majd amikor elkezd araszolni a domb széle felé, hogy lőpozícióba kerüljön, eltűnik. Majd akkor látom ismét, amikor belém eresztett egyet és tolat vissza takarásba.

Ez mitől van? -
Viktoár
addikt
Már megint az "aranyláz" a téma?

3 féle ember játszik:
1 - Aki leszarja hogy mire,mikor,hogyan lő csak betöltölti az aranyat és szórja mint bolond a lisztet.
2 - Ésszel használja a goldot,csak kritikus helyzetekben veszi elő. (Ebből van a legkevesebb)
3 - Nem használja mert próbál "tiszta" játékkal nyerni vagy gyűjt és nagyobb profittal szeretné zárni a csatát.Nálam például elvi kérdés,ezért a 3. táborhoz tartozom és nem használok goldot,de a nerf után lehet hogy áttérek a 2. táborhoz.
A 1.-höz semiképpen sem szeretnék tartozni.

-
szbalogh
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Mert mi a baj az MM-el? A linkelt képen ugyan annyi ugyan olyan szintű tank van mindkét oldalon.
Még mindig nem használsz javítót?
Igen én is goldspammer vagyok. De szeretek nyerni és nem nyavalygok

Ez a BT-2-től az A-43-ig gold fejlesztés nélkül 75%-os legénységgel. Tökre megéri prémskulót lőni a keményebb tankokra. Nagyobb győzelmi arány, gyorsabb fejlődés, jó stat és még a kredit is egálban van. Nem tudom mi a hiszti a gold ellen. Szerintem az a töketlen aki nem használ ha kell, és a rinyálással csak magát nyugtatgatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hüje (!!!) leszek nem kihasználni a lehetőségeket.

A játékhoz való hozzáállása és a világnézete kb. a tiédhez hasonlított. Szögezzük le az elején, egyáltalán nem vetem meg és látok benne relációt DE alapvetően azért játszik az ember, hogy élményt szerezzen. A következőket intéztem felé : Élményből van jó és rossz, az utóbbira gondolom te sem vágysz. A WoT-ba nincs solo mód és MI az ellenfelek is mind-mind emberek (kivéve néhány aimbot) éppen ezért mindenki a sikert az élvezetet hajszolja. Az alap koncesszió az, hogy mindkét fél nyerni akar és mindenki igyekszik megtenni a tőle telhető maximumot (több-kevesebb sikerrel) Szóval ha te nem töltöd be kritikus pillanatban a gold ammo-t vagy épp nem használsz el egy javító csomagot az a te rossz helyzetfelismerésedből adódik és ezzel nagymértékben csökkented a csata megnyerésének az esélyét. Én is borzasztó átlagosan játszok de kb 90% pontossággal meg tudom tippelni, hogy egy adott mapon az enemy tankok hol fognak felbukkanni. A KV2 pont egy olyan valami amit első körben ildomos elkerülni. Vagy legalábbis az első lövést mindenképp. Ha a csapat relatív jó akkor egynél többet nem is fog tudni lőni, ha a KV2 nem elég jó akkor azt az egyet is csak mellé. Van olyan is hogy 2-3 db játszik szakaszba és kapnak pl egy Himmelsdorf pályát top tierbe akkor ott valószínű eredményesek lesznek de a következő körük már lehet T8-ba lesz Murovankan. A helyzetfelismerés mindennél fontosabb, ha látod, hogy a csapat 15 tagjából 14 egy oldalra indul akkor bár mindenki egy barom, de te leszel a legnagyobb ha egyedül megindulsz a másik irányba pláne egy med tankkal a feltételezett heavy line-on. Sokszor eredményes ha a heavy line-t üresen hagyják és a med line-t gyorsan végiggyalázzák majd a teljes csapat és foglal, míg 1-2 gyorsabb TD vagy Light visszamegy basedef-re. A gold ammóra a legegyszerűbb példa, a régi FPS játékok. Én speciel sokat DOOM-oztam. A játék 90%-ában a shotgun-t használtam mert az esetek zömében elegendő volt. Azonban a problémás vagy túl erős ellenfelek leküzdésére mindig kicsaptam a BFG-t vagy a plasmagun-t és jól megszórtam őket
WoT-ba ágyút nem cserélgethetsz így az egyetlen lehetőséged a lőszertípusok variálásba van. Ami szintén skillt igényel ugyanis az APCR-nek nincs normalizációja így nem mindig éri meg (pl Tiger I -nél vagy JGT 88 -nál a prem ammo tán még rosszabb mint a sima AP ) a KUM és a HESH egy külön történet mert nagyon be tudja szopatni az embert. A HE is tud meglepetést okozni az alacsony torkolati sebesség a repeszpáncél használat és a moduldmg tekintetében. Szóval én azt ajánlom neked, hogy próbálj rá 1x-1x arra amit itt javasolnak neked és meglátod egész más szájízzel ülsz le legközelebb játszani 

Jotanacsot szivesen veszem, a mellebeszelest es arcoskodast ruhellem.

és jó poén, a humor meg kell, az a lényeg